John Romero mengesahkan nama Doom Protagonis sekali dan untuk semua | PCMAG, DOOM SLAYER | DOOM WIKI | Fandom

Doom Slayer

Marin mengambil bahagian dalam pertempuran penting melawan Dreadnought, Titan yang besar yang dihantar untuk memimpin serangan setan di tengah -tengah Argent d’Ural. Ketika sentinel hampir terharu oleh setan, Marin telah didekati oleh maykr, yang dikenali sebagai Seraphim, yang menawarkan bantuannya untuk mengalahkan Dreadnought. Dia dibawa ke kapel kesucian dan diserahkan kepada mesin ketuhanan, memberkati dia dengan kelajuan sengit dan kuasa besar untuk memadankan kehendaknya. Menggunakan kuasa baru yang baru, Marin mengambil Crucible, senjata yang diadakan untuk seorang Raja Pahlawan Sentinel yang benar, dan menggunakannya untuk membunuh Dreadnought dan menanam bilah di dalam hati binatang itu. Sejak itu, Sentinels menganggap Marin sebagai wira yang dipilih, dan dia memperoleh gelaran terkenalnya: The Doom Slayer. [9]

John Romero mengesahkan nama protagonis ‘Doom’ sekali dan untuk semua

Romero menjawab beberapa soalan trivia di Twitter, termasuk seorang peminat yang ingin tahu yang ingin menetapkan rekod lurus.

https: // www.pcmag.com/berita/john-romero-confirms-doom-protagonis-name-once-and-for-all

(Imej: Bethesda Softworks)

Sekiranya anda pernah tertanya -tanya apa yang dinamakan oleh protagonis Doom yang ikonik, kami mendapat jawapan yang pasti dari Pencipta sendiri. John Romero, salah seorang bapa Doom, telah menawarkan jawapan yang jelas bagi mereka yang ingin tahu apa yang mereka harus panggil Marin yang dapat membersihkan nilai alien planet.

Semasa sesi trivia di Twitter, Romero menjawab satu peminat, @firithpanda, yang bertanya apa nama Doom Guy: “B.J. Blazkowicz, Flynn Taggard, John Kane, atau apa?”Romero cepat bertindak balas dengan jawapannya.

“Nama Doom Guy adalah Doom Guy,” tulisnya. Sekarang kita tahu ejaan yang betul dan nama yang betul. Kes ditutup!

Sudah tentu, kekeliruan yang digunakan dalam pelbagai nama watak telah diberikan pada masa lalu. Dalam novel Doom pada masa lalu, Doom Guy dirujuk sebagai Flynn Taggart. Dalam novel Doom 3, nama Doom Guy ialah John Kane. Yang lain percaya dia sebenarnya Blazkowicz, seperti nama keluarga Wolfenstein Games. Ini dibuat lebih kurang jelas apabila Doom (2016) dan Doom Eternal memulakan debutnya, hanya merujuk kepada watak sebagai “Doom Slayer.”

Disyorkan oleh editor kami

Sekarang, Romero telah menetapkan kita semua lurus, dan tidak ada alasan untuk terus tertanya -tanya apa nama yang betul. Dengan itu, sudah tiba masanya untuk mula melihat ke hadapan untuk pek DLC pertama yang tersedia untuk Doom Eternal akhir bulan ini. Dewa Kuno: Bahagian Satu adalah pengembangan mandiri baru yang menuju ke semua platform yang menyokong Doom Eternal. Ia sepatutnya menawarkan beberapa pembunuh setan yang sangat diperlukan dengan Doom Guy (ia adalah seperti yang John Romero menginginkannya) dan banyak catharsis dari kemarahan yang tidak diragukan lagi dibina selama semua minggu yang kami telah dibina dalam kuarantin.

Dapatkan Kisah Terbaik Kami!

Mendaftar untuk Apa yang baru sekarang Untuk mendapatkan kisah teratas kami ke peti masuk anda setiap pagi.

Surat berita ini mungkin mengandungi iklan, tawaran, atau pautan afiliasi. Melanggan surat berita menunjukkan persetujuan anda terhadap terma penggunaan dan dasar privasi kami. Anda mungkin berhenti berlangganan surat berita pada bila -bila masa.

Terima kasih kerana mendaftar!

Langganan anda telah disahkan. Perhatikan peti masuk anda!

Doom Slayer

Doom Slayer, juga dikenali sebagai Marin, Doom Marine, atau secara colloquially sebagai Doomguy adalah protagonis dari DOOM siri permainan video, serta menjadi watak yang boleh dimainkan di Juara Quake dan Quake III Arena.

Beliau memulakan peristiwa siri ini sebagai Marin yang bekerja untuk UAC (Union Aerospace Corporation). Dia ditempatkan di Phobos, bulan mars. Semasa wabak iblis, Marin melawan jalannya melalui syaitan -syaitan yang tak terhitung jumlahnya, dan membebaskan bulan Marikh dari kehadirannya.

Setelah mengetahui bahawa bumi telah hancur dan ditakluki dengan setan, dia komited untuk melawan mereka dari dunia rumahnya juga. Setelah membebaskan bumi dengan sendirinya, Marin mengembara ke neraka, untuk melawan syaitan tanpa jeda sepanjang hayatnya yang lain.

Akhirnya dia dibangkitkan semula di planet Mars. Sejak kebangkitannya, dia telah mengenali slayer azab. Dia adalah pahlawan legenda dan sane semua syaitan. Dia menggunakan kuasa Tuhan, Bapa, dan oleh itu Dia hampir tidak dapat dikalahkan. The Doom Slayer telah mengambil peranan Demon-Hunter, Destroyer of Evil, dan Juara Terutama Semua Manusia. Dia menghabiskan hidupnya tanpa henti dan tanpa ampun membunuh syaitan-jenis, di mana sahaja mereka menimbulkan ancaman.

Kandungan

Ulasan Pakar Gamespot

29 Oktober 2020

Latar belakang []

The Demon First memberinya sebutan “Doom Slayer” dan juga merujuknya sebagai Pemangsa yang tidak terkawal, The Binatang, dan juga Hellwalker. UAC merujuk kepadanya sebagai Doom Marine, atau Pembunuh. Sebelum watak itu mempunyai epithet dalam cerita, dia paling biasa dipanggil Doomguy dalam komuniti peminat. Nama panggilan ini disebut dalam Azab kekal dan digunakan dalam sari kata dialognya.

Dia bertujuan untuk menjadi lelaran terkini dan kesinambungan marin Doom klasik yang merupakan protagonis untuk kebanyakan siri. Menurut Tom Hall dan John Romero (yang bekerja pada asalnya DOOM), lelaran asal Doom Marine adalah cucu [4] Komander Keen dan cucu besar William J. Blazkowicz. Keperibadian Blazkowicz Doom Slayer mungkin atau mungkin tidak kanonik untuk lelaran moden.

Pemaju perisian ID pada mulanya menyatakan bahawa protagonis tidak mempunyai nama kanonik. John Romero menerangkan pilihan ini sebagai penangkapan pemain yang semakin meningkat: “Tidak pernah ada nama untuk [DOOM] Marin kerana ia sepatutnya menjadi anda [pemain] “.

Biografi []

Daisy Doom

Kehidupan Awal []

Tidak banyak yang diketahui tentang kehidupan awal lelaki yang akan menjadi pembunuh azab. Satu -satunya maklumat yang diketahui mengenai kehidupan peribadinya ialah dia adalah seorang lelaki keluarga dengan isteri dan anak lelaki, dan dia mempunyai arnab haiwan bernama Daisy.

DOOM []

The Doom Marine berkhidmat di Marinir ketika dia tidak disengaja dilepaskan kerana menyerang pegawai komandernya setelah menolak membakar orang ramai orang awam yang tidak bersenjata. Dia kemudian dipindahkan ke pangkalan UAC Phobos sebagai keselamatan. Marin tidak lama lagi mendapati dirinya cuba menghalang syaitan -syaitan neraka dari menyerang bumi. Setelah melawan gerombolan setan melalui phobos, deimos, dan neraka, dia pulang ke rumah untuk mencari bumi sekarang ditakluki oleh syaitan. Antara berbilion -bilion orang yang terbunuh adalah keluarganya, termasuk arnab peliharaannya Daisy, yang memberinya alasan lebih lanjut untuk mengejar setan. Dia terus melawan gerombolan di bumi, sebelum bertarung ke neraka sekali lagi.

DOOM II []

Selepas pertempuran di bulan -bulan Mars, Doom Marine mengambil cuti dan kembali ke bumi, hanya untuk mengetahui ia telah diserang. Orang yang terselamat merancang untuk melarikan diri dari planet ini, tetapi satu -satunya ruang angkasa yang tersisa adalah di bawah kawalan neraka. Dia berjuang untuk mengembalikan ruang angkasa dan baki manusia berjaya melarikan diri ke ruang angkasa. Doomguy kemudian bergerak ke portal kemasukan Demon di Bumi untuk menutupnya dan berjaya setelah membunuh ikon dosa. Kemanusiaan kemudian kembali ke bumi untuk membina semula.

TNT: Evilution []

UAC sekali lagi berhasrat untuk membangun dan bereksperimen dengan teknologi gerbang dimensi. Mereka menubuhkan pangkalan di salah satu bulan Musytari, dengan detasmen Marin Angkasa yang kukuh untuk perlindungan. Marinir melakukan tugas mereka dengan baik: Apabila gerbang percubaan pertama dibuka, mereka memusnahkan kekuatan neraka. Apa -apa sahaja yang melalui pintu masuk segera dimusnahkan oleh Marinir, dan penyelidikan di pintu masuk terus. Kemudian, kapal bekalan tahunan datang lebih awal dari yang dijangkakan, dan kelihatan pelik dan luar biasa besar di radar. Kakitangan pangkalan keluar untuk melihat kebenaran yang dahsyat: ia adalah kapal angkasa dari neraka, dibina dari keluli, batu, daging, tulang dan rasuah.

Pintu besar kapal terbuka untuk melepaskan hujan syaitan di pangkalan. Cepat, seluruh pangkalannya ditimpa, dan semua orang dibunuh atau zombi. Doomguy, kini dalam perintah penggunaan marin, telah berjalan -jalan, dan dengan itu telah melarikan diri dari kematian atau zombifikasi. Setelah diserang oleh imp, dia bergegas kembali ke pangkalan, di mana dia melihat kapal angkasa setan masih melayang di atasnya dan menyedari apa yang telah berlaku. Kemudian dia bersumpah bahawa dia akan membalas dendam untuk pasukannya yang terbunuh, dan menetapkan untuk membunuh sebanyak mungkin makhluk jahat. Akhirnya, Marin mengalahkan Demon-Spitter, dan permainan menerangkan “Sesuatu yang menggegarkan di kejauhan. Cahaya biru mula bersinar di dalam tengkorak yang hancur dari syaitan setan“.

Eksperimen Plutonia []

Selepas pencerobohan bencana neraka ke bumi, kerajaan global memutuskan untuk mengambil langkah -langkah terhadap sebarang kemungkinan pencerobohan masa depan, mengetahui bahawa kuasa neraka masih tetap kuat. Perbadanan UAC ditarik balik di bawah pengurusan yang sama sekali baru (Pemegang Amanah dan Pemegang Saham Lama semuanya mati dalam apa jua keadaan) dan bertujuan untuk membangunkan alat yang akan menghalang pencerobohan setan. Dikatakan bahawa pangkalan UAC baru berada di salah satu bulan Jupiter. Para saintis UAC berpendapat bahawa jarak ini dari Bumi mungkin menghalang pencerobohan bencana lain, tetapi sebagai peristiwa TNT: Evilution menunjukkan, ini tidak berlaku. Sesuatu yang lain diperlukan. Para saintis UAC mula mengusahakan peranti pemecut kuantum yang bertujuan untuk menutup pintu interdimensi dan menghentikan pencerobohan yang mungkin. Eksperimen dijalankan di kompleks penyelidikan rahsia, dengan detasmen Marinir yang ditempatkan.

Kerja nampaknya berjalan lancar, tetapi makhluk -makhluk dari luar mempunyai perhatian mereka yang menarik ke arah penyelidikan baru. Pintu dibuka di tengah -tengah kengerian yang kompleks dan tidak wajar mencurahkan. Pemecut kuantum melakukan yang luar biasa – pintu gerbang ditutup dengan cepat dan pencerobohan berhenti. Penyelidikan berterusan dengan lebih berani. Pada keesokan harinya, cincin tujuh pintu dibuka dan pencerobohan yang lebih besar bermula. Selama satu jam, pemecut kuantum berjaya menutup enam dari tujuh pintu. Tetapi tentera neraka telah menjadi terlalu banyak dan terlalu kuat. Kompleks itu ditakluki. Semua orang hadir dibunuh, atau zombi. Pintu Neraka Terakhir Kekal Terbuka, Dijurus dan Diteruskan oleh Penjaga Demon. Kerajaan, panik bahawa pemecut kuantum akan dimusnahkan atau digunakan dalam beberapa fesyen alien yang jahat terhadap kemanusiaan, memerintahkan semua marin ke laman web ini sekaligus. Doomguy adalah yang paling dekat dengan laman web ini dan sampai di sana terlebih dahulu. Di sana dia menyimpulkan bahawa pada waktu bala bantuan tiba bahawa syaitan akan terlalu banyak dan berkuasa. Marin memutuskan untuk memasuki kompleks dan menghentikan penjaga pintu sahaja.

Azab 64 []

Berikutan itu, Marin telah dibatalkan. Beberapa tahun kemudian, dia dipanggil semula untuk melawan pasukan neraka menyerang stesen angkasa [5], mendorongnya untuk kembali ke neraka di mana dia mengalahkan ibu dari semua setan. Untuk menyelamatkan Bumi, dia memutuskan untuk menutup portal dari dalam neraka dan meneruskan perjuangan melawan syaitan. Kakak ibu, Resurrector, mahu membalas dendam, sehingga menelefonnya ke bumi untuk membunuhnya di sana. Tetapi dia berjuang ke neraka lagi dan mengalahkannya di sana. Sekali lagi, memilih untuk kekal di neraka untuk menangkis setan. [6]

Masa di Neraka []

Pada satu ketika, dia entah bagaimana menjadi terkandas di dunia Argent D’Ur, yang berakhir dengan dimensi yang berbeza sepenuhnya selepas tinggal tidak terbatasnya di neraka (dia mungkin dihantar ke sana oleh iblis, seperti Resurrector yang menghantarnya ke bumi dalam Doom 64). Di sana dia ditangkap oleh penduduk dunia, Argenta, dan dibawa ke hadapan perintah Deag di Sentinel Prime. Argenta tidak dapat memahami bahasanya dan dia tidak masuk akal, kerana fikirannya lumpuh dengan kemarahan, dan dia hanya bercakap tentang syaitan. (Sangat menggembirakan, mereka menyifatkan bahasa Inggerisnya sebagai “lidah hodoh”.) Para imam memutuskan untuk meletakkannya melalui perbicaraan dengan pertempuran di arena darah untuk menilai sama ada dia akan memperoleh kebebasannya. Akhirnya, Marin (yang digelar “Outlander” oleh Argenta) membuktikan dirinya sangat mahir dan memperoleh kekaguman Argenta. [7]

Ini mendapat perhatian para pendeta dan kuasa pemerintah Argent d’Ur, termasuk Khan Maykr sendiri, dan walaupun menjadi pemain luar dia dibawa masuk dan dilatih dalam tentera mereka, berkhidmat untuk menyebarkan ajaran bangsa Maykr. Tidak dapat dielakkan, Argent D’Ur diserang oleh iblis dan Marin segera memasuki perjuangan; di mana semangatnya untuk kemusnahan mereka tidak lama lagi menarik perhatian Raja Novik, yang menganggapnya layak untuk menyertai malam sentinels. Pada mulanya para tradisionalis sentinel malam sangat enggan membenarkan lelaki itu masuk ke barisan mereka, kerana perintah melarang mempunyai tahanan atau orang asing yang ditanggung arena arena. Tetapi dari masa ke masa, The Outlander mendapat penghormatan yang sangat baik kerana dia membuktikan kemahirannya dan penentuan yang teguh di Legiun Syaitan Slaying Neraka dan menjadi Brother-in-Arms Perintah. [8]

Marin mengambil bahagian dalam pertempuran penting melawan Dreadnought, Titan yang besar yang dihantar untuk memimpin serangan setan di tengah -tengah Argent d’Ural. Ketika sentinel hampir terharu oleh setan, Marin telah didekati oleh maykr, yang dikenali sebagai Seraphim, yang menawarkan bantuannya untuk mengalahkan Dreadnought. Dia dibawa ke kapel kesucian dan diserahkan kepada mesin ketuhanan, memberkati dia dengan kelajuan sengit dan kuasa besar untuk memadankan kehendaknya. Menggunakan kuasa baru yang baru, Marin mengambil Crucible, senjata yang diadakan untuk seorang Raja Pahlawan Sentinel yang benar, dan menggunakannya untuk membunuh Dreadnought dan menanam bilah di dalam hati binatang itu. Sejak itu, Sentinels menganggap Marin sebagai wira yang dipilih, dan dia memperoleh gelaran terkenalnya: The Doom Slayer. [9]

Slayer memimpin sentinel malam lebih jauh ke dalam neraka, memperoleh banyak kemenangan dan secara tidak sengaja membenarkan Khan Maykr untuk membina kilang -kilang di domain neraka untuk menuai intipati neraka untuk menghasilkan tenaga argent sambil mengesahkan nama Slayer sebagai kehendak maykrs. Pembunuh itu tidak peduli dengan politik Sentinels dan Maykrs, kerana dia terlalu fokus pada memusnahkan setan -setan, dan akibatnya tidak menyedari kerahsiaan Maykrs yang menuai tenaga argent dari jiwa fana dengan kos bekerja dengan setan. [10] Selepas kebenaran pengkhianatan maykrs diturunkan, pembunuh tetap setia kepada Sentinels yang menentang Khan Maykr. [11]

Setelah bertahun -tahun bertarung dalam perang saudara melawan kedua -dua setan dan setia yang berpihak kepada maykrs, peluang untuk menamatkan perang kononnya ditemui. Atas perintah perintah Deag, Doom Slayer mengiringi sentinel malam ke neraka dengan harapan dapat memperoleh kemenangan terakhir terhadap setan. Walau bagaimanapun, mereka menyedari terlambat bahawa para imam telah mengkhianati mereka ke Khan Maykr. Pembunuh dan sentinel malam ditinggalkan terkandas di neraka dan tanpa henti melawan gerombolan setan tak terhingga. Acara ini dikenali sebagai Perang Salib Tidak Suci, dan telah dilancarkan sebahagian besarnya menentang puak neraka yang disebut perintah buta. Semasa terperangkap di neraka, entiti hanya dikenali sebagai “The Wretch” akan mencari Doom Slayer keluar. Dia akan meningkatkan perisainya ke dalam saman praetor sehingga pembunuh dapat bertahan lebih baik di neraka dengan kuasa -kuasa yang baru diperolehnya. Satu demi satu, sentinel malam terbunuh, kecuali untuk Doom Slayer dan Valen, yang terakhirnya membenarkan iblis akses kepada wraiths elemental sebagai pertukaran untuk kebangkitan anaknya. Ketika Argent D’Ur jatuh, Valen, yang kini dikenali sebagai pengkhianat, memilih untuk tinggal di neraka untuk baki hari-harinya dalam pengasingan sendiri. Slayer Doom, sebaliknya, meneruskan pembunuhannya yang tidak berkesudahan. [12] [13]

Dari masa ke masa, syaitan -syaitan sendiri semakin takut kepadanya. Titan dipilih sebagai juara neraka dan dihantar untuk membunuh pembunuh, hanya untuk dibunuh olehnya. [14] Setelah gagal membunuh pembunuh pada setiap percubaan, setan -setan itu memikatnya ke kuil darah sebelum runtuh seluruh struktur di atasnya. Terperangkap di bawah kehancuran, Slayer itu diikat dalam sarkofagus dan beku dalam stasis dalam suci Kadingir (tidak diketahui mengapa setan tidak membunuhnya). [15] Dia akan tinggal di sana untuk masa yang sangat lama sehingga dia ditemui dan pulih oleh ekspedisi Perbadanan Aeroangkasa Union yang diketuai oleh Dr Dr. Samuel Hayden semasa mendapatkan spesimen iblis dan artifak neraka. Hayden memimpin pasukannya dalam mengalahkan syaitan -syaitan yang sangat menjaga sarkofagus dan membawa pembunuh ke kemudahan UAC di Marikh. Setelah mengenal pasti pembunuh dan perisainya dari dalam batu helix, dan kecurigaan pekerja dan bekas protégé Olivia Pierce, Samuel mempunyai sarkofagus yang tersembunyi di lokasi yang tersembunyi di dalam kemudahan UAC. [16] [17] Setelah mengesyaki perjanjian Olivia dengan neraka dan rancangannya untuk kemudahan Mars, Samuel berhasrat untuk melepaskan Doom Slayer sekiranya UAC kehilangan kawalan eksperimen iblisnya.

DOOM (2016) []

Pembunuh itu terbangun selepas jumlah masa yang tidak diketahui oleh Samuel Hayden semasa pencerobohan setan Mars yang dicetuskan oleh Olivia Pierce. Setelah keluar dari kemudahan, dia meneruskan operasi sumber untuk membaiki hidangan satelit untuk mendapatkan gambaran lengkap mengenai keadaan. Hayden menghentikan Slayer daripada mengakses maklumat yang dipersoalkan dan membimbingnya ke terminal Vega untuk memberikan Slayer sel Argent untuk memperbaiki samannya. Slayer meneruskan melalui faundry, menghentikan kemerosotan dengan mengaktifkan terminal dan kemudian ke menara argent itu sendiri. Walaupun arahan dari Hayden, Slayer menghancurkan penapis yang menyalurkan tenaga argent untuk menghentikan Pierce dari membuka portal neraka. Walaupun begitu, apabila sampai ke puncak menara dan berhadapan dengan Pierce, dia menggunakan penumpuk argent untuk memecahkan keretakan ke neraka dan melengkapkan Slayer ke Kadingir Sanctum.

Dia melawan jalannya melalui tempat suci ke lokasi di mana sarkofagusnya terletak untuk menggunakan peralatan portal yang ditinggalkan dari ekspedisi UAC yang dikendalikan. Setelah kembali ke Marikh, dia mendapati kemudahan UAC ditimpa dengan syaitan sebagai portal setan membolehkan mereka akses mudah ke planet merah. Dia akhirnya bertemu dengan Hayden bersemuka dan Hayden mengarahkannya dalam mencari batu helix untuk mencari sumur dan menamatkan pencerobohan neraka, dan juga menanam program ke dalam samannya yang akan membolehkannya menelefon pembunuh kembali ke Marikh. Pembunuh itu pergi ke Kompleks Penyelidikan Lanjutan dan mengambil BFG 9000 sebelum meneruskan ke tengah -tengah aktiviti kultus di Marikh. Dia meneruskan ke makmal Lazarus dan melawan cyberdemon sebelum menggunakan penumpuk yang menguasai syaitan bos untuk menelefonnya kembali ke neraka. Dia kemudian berjuang melalui Titan Realm dan Necropolis dalam perjalanan untuk mendapatkan Demonik Crucible. Setelah mengalahkan penjaga, dia mengambil Crucible dan disambut oleh hantu ksatria sentinel. Sebelum mana -mana pertukaran boleh berlaku, dia ditelefon kembali ke Marikh khusus ke kemudahan utama Vega. Untuk mencapai sumur dan memotong sumber kuasa menjaga portal di Marikh dibuka, dia harus membebankan sistem Vega untuk merobek portal ke telaga. Sebelum memunggah teras Vega, Slayer menjeda dan menyokong salinan Vega ke pemacu ibu jari yang dia ambil dengannya.

Akhirnya, di sumur Slayer berjuang ke setiap badan Wraith dan menggunakan Crucible untuk menyerap tenaga mereka untuk memotong aliran ke portal. Sebaik sahaja Wraith Akhir telah dilumpuhkan, Slayer disambut oleh beberapa sentinel yang berdiri di sekitar lubang yang menuju ke pertempuran terakhir. Di sini dia bertemu Pierce, berdarah dan terkejut bahawa dia dikhianati oleh tuannya yang jahat. Sarjana yang sama kemudian memukulnya dengan bolt kilat merah, menjadikannya menjadi dalang labah -labah, walaupun akhirnya dibunuh oleh pembunuh. Selepas Hayden ini menarik balik pembunuh ke Marikh dan membuatnya dihalang oleh teleporter. Dia mengambil Crucible dari Slayer, menyatakan dia akan menggunakannya untuk meneruskan pengeluaran tenaga argent untuk manfaat manusia. Mengetahui Slayer akan cuba menghentikan rancangan ini, Hayden menelefon pembunuh ke lokasi yang tidak diketahui.

! DS1

Azab kekal []

Sebagai ancaman setan baru meletus di bumi, begitu pula Slayer, saman praetor ikonnya diubahsuai dan dinaik taraf untuk peningkatan mobiliti dan keupayaan merosakkan. Bagi Slayer, ia adalah pertempuran yang berterusan selama -lamanya, perjuangan yang hanya dapat dimenangi dengan menghadapi masa lalu jika dia berharap dapat menghentikan sejarah dari mengulangi dirinya sendiri. [18]

Vega telah mencipta gerbang manusia-mesin antara dimensi yang membolehkan Slayer terlibat dalam pertengkaran di seluruh multiverse secara langsung. Ketika Slayer memasuki pintu masuk, persekitarannya mengambil bentuk arena, seiring dengan ketibaan musuh yang siap untuk pertempuran yang seolah -olah diekstrak dari data pengalamannya, lawan -lawan yang dihadapi oleh slayer sudah biasa tetapi kini diubah oleh beberapa kekuatan yang tidak kelihatan.

Dengan analisis selanjutnya Vega mengamati gangguan yang tidak lama dalam fabrik realiti; refleksi dunia fizikal. Ketika pembunuh berinteraksi dengan anomali ini, riak anomali dalam komposisi anomali muncul, seolah -olah bertindak balas terhadap kehadiran slayer refleksif. Anomali membentuk semula itu sendiri, menentukur dirinya kepada pembunuh, bertindak balas terhadap ingatannya, nenek moyang, dan data memetes, sebelum akhirnya memproyeksikan dirinya ke Slayer sendiri. [19]

Berikutan peristiwa di Marikh, Doom Slayer kembali dari pembuangannya dengan kubu Doom yang dikawal oleh Vega dan mencari bumi yang diserang oleh syaitan. Mencari untuk menamatkan pencerobohan setan, pembunuh itu berusaha menghilangkan dalang pencerobohan, para imam neraka Daeg Nilox, Daeg Ranak, dan Daeg Grav, sementara juga bertentangan dengan Khan Maykr, yang membenarkan penggunaan Bumi agar dapat Menuai jiwa manusia menjadi tenaga argent, berikutan pemusnahan telaga.

Slayer pertama kali membunuh Deag Nilox sebelum berhadapan dengan Ranak dan Grav, memaparkan kepala yang mati rakan sekerja mereka yang mati sebelum mereka. Khan Maykr campur tangan, teleporting ranak dan graving dan gagal meyakinkan pembunuh untuk menyerah dalam misinya. Pembunuh itu pergi ke dunia Sentinel Exultia untuk mendapatkan pencari langit yang akan membolehkannya mencari imam neraka yang tinggal. Di sana, dia menemui hantu Raja Novik, yang juga memberitahu Slayer untuk melepaskan perang salibnya terhadap Neraka dan maykrs, yang mendakwa bumi tidak lagi untuk menyelamatkannya. Pembunuh kemudian pergi ke neraka untuk mendapatkan sumber kuasa untuk pencari celestial dari pengkhianat, yang juga meminta pembunuh untuk membunuh anaknya yang telah menjadi ikon dosa dan memberinya pisau untuk menjalankan perbuatan itu.

Dengan pencari celestial, Slayer mengesan Ranak di bekas kemudahan Uac Arctic, mengalahkan pemburu azabnya, dan memusnahkan imam neraka yang malang dengan Doomblade. Tindakannya menyebabkan Khan Maykr untuk memindahkan Deag Grav ke Sentinel Prime. Berikutan cadangan Vega, Slayer itu memulakan mencari Samuel Hayden untuk mencari imam neraka terakhir. Perjalanan ke kompleks arka, Slayer kira -kira mengambil badan robot Hayden yang rosak dan memulihkan Crucible; di mana Hayden telah menjangkakan kembali dan mengarahkan penjaga arka untuk memberikan bilah kepada pembunuh. Semasa mengambil Hayden, seorang sentinel malam yang rosak, yang dikenali sebagai seorang Marauder, mendekati dan menyerang pembunuh hanya untuk memenuhi akhir selepas itu. Setelah memuat naik fikiran Hayden ke dalam kubu Doom, Slayer belajar dari dia lokasi Grav dan bahawa satu -satunya akses kepada Sentinel Prime adalah melalui portal di kota Hebeth di teras Marikh. Slayer bergerak ke kemudahan UAC di phobos di mana dia menggunakan BFG-10000 yang besar untuk meletupkan lubang di Marikh, yang dia gunakan untuk mencapai Hebeth. Setelah tiba di Sentinel Prime, Slayer itu berjuang dan membunuh Gladiator, dan membunuh Grav dengan meniup kepalanya dengan senapang supernya. Walau bagaimanapun, kematian Deag Grav di atas tanah suci menanggung slayer yang akan dikucilkan dari sentinel malam.

Berikutan kematian imam neraka yang terakhir, pembunuh itu terperangkap sementara di kubu oleh Khan Maykr, yang jauh menutup struktur untuk menghalang pembunuh daripada meneruskan campur tangannya dan mendedahkan niatnya untuk membangkitkan ikon dosa. Walau bagaimanapun, Slayer itu kembali ke kubu dengan menggunakan Demonic Crucible sebagai sumber kuasa, dan kemudian pergi ke Argent D’Ur untuk mengambil semula Crucible yang digunakannya untuk membunuh Dreadnought dan menggunakannya untuk menghentikan ikon. Oleh kerana bilah Crucible yang menyimpan dreadnought dari kembali ke kehidupan, pembunuh hanya mengambil hilt yang boleh dilepaskan dan menggunakannya untuk menjalin pisau baru.

Dipandu oleh Hayden, Slayer melawan jalan ke bumbung Nekravol dan menggunakan portalnya untuk pergi ke alam maykr Urdak, di mana Khan Maykr bersiap untuk membangunkan ikon. Dia mengganggu upacara kebangkitan dan menjatuhkan pisau pengkhianat ke dalam hati ikon; Ini memusnahkan hati dan membebaskan ikon dosa dari kawalan maykrs dan menyebabkan syaitan besar untuk memusnahkan halangan dimensi antara Urdak dan neraka, dengan itu membolehkan iblis memecahkan perjanjian mereka dengan maykrs dan terus menyerang Urdak. Pembunuh itu berjuang dan membunuh Khan Maykr yang marah sebelum kembali ke Bumi untuk menghadapi ikon tetapi terpaksa meninggalkan Vega di Urdak untuk membuka portal ke Bumi. Berikutan pertempuran yang sengit, pembunuh membunuh ikon dengan menikam yang boleh dilepaskan di kepalanya. Dengan ikon mati, bersama -sama dengan imam neraka dan Khan maykr, setan -setan telah dikalahkan seketika.

Dewa Kuno – Bahagian Satu []

Walaupun telah mengalahkan ikon dosa dan menghalang pencerobohan neraka ke bumi, kemenangan Doom Slayer ke atas setan tidak datang tanpa kos. Kematian Khan Maykr dan Penaklukan Neraka Urdak telah memberi iblis peluang untuk menguasai semua dimensi dan menghidupkan semula pencerobohan mereka terhadap bumi. Untuk mengelakkan ini, Doom Slayer, bersama dengan saintis Samuel Hayden dan arka, memulakan misi untuk mencari dan membebaskan sekutu Slayer, Seraphim. Perjalanan dengan laut di atas pembawa arka ke arah kemudahan UAC Atlantica, Slayer melawan perjalanan ke Pod Seraphim. Apabila Hayden meminta dia dimuat naik ke dalam pod, ia mendedahkan bahawa dia dan seraphim adalah satu dan sama.

Setelah kembali ke pembawa arka, Seraphim tugas -tugas pembunuh untuk mencari dan mengambil sfera kehidupan ayah dari paya darah neraka untuk mengembalikan bapa ke bentuk fizikal. Setelah melawan jalannya melalui paya darah, pembunuh itu menemui dan mengambil semula bidang kehidupan ayah. Walau bagaimanapun, Slayer memilih untuk memusnahkan sfera daripada menyerahkannya kepada Seraphim dan sebaliknya mengambil sfera kehidupan Tuhan yang gelap sebelum kembali ke pembawa arka. Walaupun sebahagian besar kru pembawa yang berpindah apabila melihat sfera kehidupan Tuhan yang gelap, seorang pelatih tunggal untuk membantu Slayer mencapai Urdak dengan mengandaikan bahawa Slayer berhasrat untuk membangkitkan dan memusnahkan Tuhan Gelap, yang akan memusnahkan semua syaitan. Setelah sampai ke Urdak yang rosak, Doom Slayer melawan jalan ke luminarium di mana sesiapa yang mempunyai sfera hidup boleh mengaktifkannya. Walau bagaimanapun, Slayer dihadapkan oleh Seraphim apabila sampai ke pintu masuk luminarium. Dimakan oleh rasuah iblis Urdak, Seraphim berubah menjadi setan dan selepas pertempuran yang panjang akhirnya dikalahkan oleh Slayer dan ditelefon oleh Bapa. Walaupun diberi amaran bahawa membawa Tuhan Gelap ke dalam bentuk fizikal tidak dapat dipulihkan, Doom Slayer terus memanggilnya.

Dewa Kuno – Bahagian Dua []

DLC mengambil secara langsung selepas berakhirnya bahagian pertama, pembunuh kebakaran itu ditembak di Tuhan yang gelap, tetapi Tuhan yang gelap memberitahunya bahawa tidak ada darah yang dapat ditumpahkan di luminarium, dan itu, jika slayer azab bertahan, dia akan menjadi dicabar dalam pertempuran ritual di ibukota neraka, immora. The Dark Lord meninggalkan dan pembunuh diangkut ke Argent D’Ur, di mana dia melawan gerombolan yang menyerangnya. Dia menyalakan obor raja -raja, suatu perbuatan yang dilarang keras oleh maykrs, memberitahu penduduk Argent d’ur dan baki suku -suku sentinel yang dia cari kristal Wraith untuk menguasai pintu divum. Dia mengembara ke Naga ke World Spear, di mana dia bertemu dengan Hologram Valen, yang memberikan Slayer (sekarang biru) Sentinel Hammer. Slayer mendapati bahawa tombak dunia bukan kristal, tetapi kapal koloni, perumahan beribu -ribu wraiths. Dia mengambil kristal Wraith, dan kembali ke bumi yang ditebus, yang pencerobohannya telah berhenti kerana kematian ikon dosa. Melawan perjalanannya melalui syaitan -syaitan, dia tiba di pintu gerbang divum, mengaktifkannya, dan pergi ke Immora, di mana tuan gelap terletak. Pembunuh itu melewati syaitan-syaitan di luar pintu gerbang, dan melalui orang-orang yang tidak bersemangat di dalamnya, melalui satu portal terakhir, di mana dia bertemu dengan tuan gelap.

Dia dan perjuangan Slayer, mendedahkan bahawa Bapa bukan Pencipta, dan Tuhan Gelap, sebenarnya, menjadikan Jekkad, maka Bapa, maka makrus dan semua alam lain untuk mencari penawar untuk kematian. Vega, bapa, mengesahkan semua ini benar. Davoth dikalahkan dan meminta Slayer jika dia mempunyai apa -apa untuk mengatakan sebelum membunuh penciptanya. Pembunuh itu bertindak balas “Tidak.”Selepas Tuhan yang gelap mati, semua iblis di luar neraka hilang, Doom Slayer jatuh tidak sedarkan diri kerana hubungannya dengan Davoth melalui mesin ketuhanan (yang dikuasakan dengan sekeping Davoth). Dia dimasukkan ke dalam sarkofagus oleh maykrs sehingga dia diperlukan lagi.

Peristiwa bukan kanon []

QUAKE_CHAMPIONS _-_ DOOM_SLAYER _-_ BIOGRAPHY_LORE_SCROLLS

Azab 3 []

Tidak diketahui dan tidak disahkan jika Marin dari Azab 3 adalah watak yang sama dengan slayer azab. Walau bagaimanapun, dia tidak mungkin. Azab 3 ditetapkan semasa wabak iblis pertama juga, tetapi kisah protagonisnya berbeza dengan beberapa cara utama. Dia mungkin versi alam semesta alternatif lelaki yang sama. Versi Marin ini adalah salah satu yang paling sukar, keras dalam pertempuran dan dilatih untuk bertindak. Tidak lama selepas melaporkan bertugas di Kemudahan Penyelidikan Mars Union Aerospace Corporation, pencerobohan setan besar -besaran mengatasi pangkalannya, meninggalkan kekacauan, seram dan ketidakpastian. Sebagai salah satu daripada beberapa orang yang terselamat, dia menggunakan senjata api yang luar biasa dan semua kemahiran Hiscombat untuk bertarung melalui gerombolan setan, mengetahui apa yang salah dan menghalang kejahatan daripada menyebarkan.

Quake III Arena []

Quake_III_Revolution _-_ unused_doomguy_lines-1588737824

Di alam semesta gempa, slayer azab dikenali sebagai azab. Dia dihantar ke Arena Eternal, satu siri medan perang yang dicipta oleh Vadrigar. Hampir tidak ada yang diketahui tentang makhluk -makhluk ini kecuali mereka menikmati pembunuhan beramai -ramai dan berteriak pertempuran. Tentera dan wira penculikan Vadrigar dari seluruh masa dan ruang, malah melancong ke alam semesta selari. Mereka melakukan ini untuk menonton kerana setiap gladiator membunuh yang lain. Setiap kali Gladiators dipecahkan dalam pertempuran, Vadrigar menghidupkan semula mereka supaya mereka dapat bertarung lagi. Pertempuran gladiator yang tidak berkesudahan adalah seolah -olah mereka untuk kepuasan dan hiburan mereka.

Juara Quake []

Lama dahulu di seluruh dunia dan masa, di alam semesta yang lain, Doom Slayer telah menjadi wira yang hebat ketika dia menyelamatkan bumi dari pencerobohan oleh syaitan dari neraka. Dia terus membawa kaki belakang kiri arnab hewan peliharaannya, dibunuh oleh syaitan -syaitan yang meragukan ketika pencerobohan bumi mereka bermula. Dia membawanya sebagai peringatan tidak bersalah hilang, bukan kerana nasib. Lagipun, ia tidak bernasib baik untuk Daisy. [20] Perisai yang dia pakai menjadi ikonik, dan ia mengubah dunia. [21] Pada satu ketika, Marine Doom bermata luas, mendapati dirinya lagi baru dipindahkan ke Marikh, askar itu mendapat lebih banyak daripada yang dia minta ketika Dr. Betruger mengkhianati UAC. [22]

Doomsalyerquakewebbio

Semasa pertempurannya untuk melindungi bumi, dia mendapati dirinya terperangkap dalam neraka melawan pertempuran abadi dengan setan. Dia akan melayari masa dan dunia untuk menyelamatkan multiverse. Kadang -kadang mendapati dirinya ditarik untuk bertempur dengan juara lain dari dunia lain dan bumi alternatif di arena yang kekal (dalam tempoh awal ini, dia menerima perisai baru, yang sesuai seperti sarung tangan). [23] Dia terus menjadi juara hebat mempertahankan banyak dunia dari syaitan dan membunuh mereka di neraka. Perjanjian Slayer itu menggambarkannya sebagai pahlawan masa yang kuno dan mistik yang dipanggil “Doom Slayer” atau “Hell Walker” yang sama ada dibuang ke neraka atau memilih untuk tinggal di sana. The Doom Marine terus mengamuk jalannya di neraka untuk “eons” sebagai kekuatan kematian dan kemusnahan yang tidak dapat dihalang, menjadi ikon ketakutan kepada semua setan. Perang satu orangnya hanya berakhir selepas dia terjebak ke dalam perangkap, yang membolehkan pasukan neraka meruntuhkan salah satu kuil mereka di atasnya.

B3CB35BB-B3F2-485E-8F80-4773304A50FD

Dibawa di dalam sarkofagus batu, dia dimeteraikan di Kadingir Sanctum, mudah -mudahan selama -lamanya. Malangnya untuk syaitan -syaitan, sarkofagus Doom Marine akhirnya diambil oleh UAC (di bumi alternatif) dan dibawa kembali ke Marikh. Sudah tentu, selepas neraka memulakan pencerobohannya ke Mars, Doom Marine membangkitkan berdarah seperti biasa. Dia kemudian melancarkan dirinya dengan pistol, menuntut semula saman praetornya dan mula melawan gerombolan neraka sekali lagi. Selepas dia menyelamatkan Bumi, dia ditangkap oleh Hayden dan dimasukkan ke dalam stasis lagi, sementara saintis menyiapkan rancangannya yang seterusnya. Berkenaan dengan kanon gempa, permainan juara adalah prequel untuk permainan arena (Quake III Arena/Live). Walaupun berkaitan dengan ketika marin azab ditarik ke arena abadi secara kasar dihidupkan secara kronologi. Iaitu Doom Slayer memasuki arena yang kekal semasa pertandingan juara terdahulu, sedangkan kod penjelmaan terdahulu yang dinamakan “Doom” memasuki pertandingan arena kemudian.

Keperibadian dan sifat []

Tidak seperti beberapa penampilannya yang terdahulu dalam siri ini, dia menunjukkan sedikit emosi, menyatakan lebih banyak melalui tindakan dan bukannya kata -kata. Semasa perang salibnya dan interaksinya dengan Samuel Hayden (yang cuba menggunakan dan meminta Marin untuk mendapatkan bantuan) ketika mereka cuba untuk membenarkan tindakan UAC di neraka sebagai kepentingan terbaik manusia walaupun terdapat risiko dan akibat akibatnya, Marin bertindak balas oleh Peralatan komunikasi yang membongkar dengan marah, dan memusnahkan peralatan utama UAC paling teruk walaupun desakan Hayden tidak melakukannya. Ini menjelaskan bahawa motivasi dan keutamaan Doom Slayer bermula dan berakhir dengan berhenti dan membunuh syaitan dan bukan untuk UAC dan kepentingan ekonomi mereka, dan sangat sedikit untuk apa -apa lagi. Walau bagaimanapun, beliau menunjukkan bersimpati dengan tahap seperti yang dilihat ketika dia membuat salinan sandaran Vega sebelum memusnahkannya, walaupun ini dapat dikaitkan dengan fakta bahawa AI memilih untuk mengorbankan dirinya untuk membantu pembunuh Doom dalam usahanya. Oleh itu, ia dapat disimpulkan bahawa Marin dapat menunjukkan keprihatinan bagi mereka yang sama ada membantunya dalam misi syaitannya atau sebaliknya menunjukkan kesungguhan yang diperlukan untuk bertindak untuk kebaikan yang lebih besar. Juga, walaupun membunuh Khan Maykr, Slayer memahami bahawa dia melakukan apa yang dia lakukan adalah demi perlumbaannya, namun keputusannya tetap tidak disentuh.

Sudah jelas bahawa pembunuh itu mengambil berat tentang kemanusiaan dalam beberapa cara, kerana dia sanggup mengorbankan bukan sahaja hubungannya dengan Argenta tetapi juga memusnahkan alam Urdak untuk menghentikan pencerobohan setan bumi. Walaupun perangnya dengan setan, dia hampir tidak pernah menyerang sekutu manusia mereka hanya mengharapkan mereka keluar dari jalan yang sering mereka lakukan. Sikap ini tidak meluas kepada spesies lain atau sekutunya kerana dia cepat meneutralkan mereka jika mereka akan pergi seperti yang dilihat dengan tindakannya yang diarahkan kepada Bapa dan Seraphim.

The Doom Slayer juga kelihatan agak pintar kerana saman praetor asalnya dapat ditemui di tempatnya dengan banyak bahagian yang ditarik balik untuk saman praetor barunya, yang akan masuk akal memandangkan dia adalah marin yang sama dari Azab 64, yang mempunyai peranan seorang jurutera.

Tidak seperti dua perlawanan pertama, Doom Slayer tidak pernah membuat ucapan suara di DOOM (2016), walaupun mengambil kerosakan atau mati. Ini nampaknya berubah menjadi sedikit keluhan di Azab kekal. Walau bagaimanapun, dalam Azab kekal, Dan untuk kali pertama dalam siri permainan, suara bercakap Doom Slayer didengar semasa pemotretan apabila memasuki Sentinel Prime, walaupun pada masa ini hampir kehilangan kewarasannya dan mengamuk tentang membunuh setan: “. keberanian, keberanian besar! Membunuh mereka. mesti membunuh mereka semua!”Menurut kisah penyertaan Codex Sentinels, Slayer yang digunakan untuk bercakap tetapi kemudian memilih untuk tidak kerana alasan yang tidak diketahui selain mengucapkan” kemarahan kemarahan “pada musuh -musuhnya. [10]

Kuasa dan kebolehan []

 • Fisiologi Manusia Transenden: Khan Maykr menyatakan bahawa slayer azab pernah menjadi fana. Walaupun berjuang dengan setan selama berabad -abad, Doom Marine tidak menjadi tua atau kehilangan kekuatannya; Dia juga tidak lagi memerlukan makanan, minuman, atau berehat, menjadi sesuatu yang serupa dengan abadi.
 • Keadaan fizikal ghaib: Walaupun menjadi manusia, Doom Marine telah menunjukkan kehebatan fizikal yang besar yang jauh melebihi manusia dan bahkan kebanyakan syaitan. Selepas berkat Seraphim, dia mendapat kuasa yang lebih besar hanya dipadankan dengan kehendaknya sendiri, sangat memberdayakannya ke tahap yang lebih mengagumkan. Kemampuan ini terus ditambah dengan saman praetor Doom Marine dan digunakan ketika berjuang melawan kekuatan neraka.
 • Kekuatan yang tidak dapat diukur: Kekuatan Doom Slayer membolehkannya mengangkat objek berat dan membuangnya dengan jarak yang jauh tanpa usaha, dapat menghancurkan dinding, dan membawa sejumlah besar senjata berat tanpa memenatkan. Kekuatannya mencukupi untuk bergulat dan menguasai syaitan-syaitan yang kuat dalam pertempuran tangan dan melakukan “kemuliaan” yang mendalam untuk memastikan kemusnahan mereka yang lengkap. Kekuatan Doom Slayer juga merupakan sesuatu yang tidak dapat diukur kerana ia tidak mempunyai batasan seberapa tinggi ia dapat pergi. Dinyatakan bahawa slayer azab tumbuh lebih kuat dengan setiap makhluk yang dia telah terbunuh kerana keupayaan tubuhnya untuk menyerap tenaga argent. Dia sangat kuat, sehingga dinyatakan bahawa kulit setan lebih kuat daripada keluli, tetapi pembunuh dapat dengan mudah merobek mereka dengan tangan kosong. Dan setelah melawan kekuatan neraka sejak sekian lama, mustahil untuk mengetahui betapa kuatnya dia dapat benar -benar dapat.
 • Ketahanan Superhuman: Malah sebelum berkatnya, Doomguy sangat tahan lama, walaupun pada istilah manusia, dapat bertahan dari kecederaan yang akan membunuh orang biasa dan bahkan syaitan yang lemah. Selepas transformasinya dan mendapat saman praetornya, dia menjadi tidak dapat dihalang dan mencapai tahap yang hampir sama. Dia dapat menahan kedua -dua sejuk dan panas neraka dan keadaan ruang yang sangat keras. Doom Slayer melancarkan dirinya dari meriam pada kelajuan tinggi super, ketika dia runtuh ke bangunan lain. Ini akan benar -benar membunuh dan hancur seseorang tetapi pembunuh itu terselamat dengan kerosakan sifar. Dia mampu menahan hits bahawa setan dapat mendarat di atasnya, termasuk apa -apa hit dari ikon dosa yang sangat kuat. Dia juga dapat bertahan dalam kejatuhan yang sangat besar yang akan membunuh syaitan kelas manusia dan lemah.
 • Kelajuan, Ketangkasan, dan Refleks Superhuman: Walaupun dengan perisai dan peralatannya yang berat, pemangsa yang tidak tercabang sangat mudah alih dengan refleks dan reaksi yang menakjubkan. Dia boleh mengalahkan lawannya dengan ketangkasan yang besar, mengelakkan serangan mereka, dia dapat melompat ke jarak jauh secara mendatar dan menegak dan mendarat dari ketinggian dengan sempurna. Dia juga boleh bertukar antara senjatanya.
 • Stamina dan Endurance Superhuman: Ciri yang paling penting Slayer adalah stamina dan ketahanannya yang tidak dapat difahami yang diperkuat dengan kehendaknya. Apabila dia ditemui cedera di Sentinel Prime dan dihantar ke arena, tanpa mengira kecederaannya, dia tidak hanya dapat bertarung, tetapi dia berjaya memenangi semua pertempurannya, mendapat kekaguman dari imam neraka masa depan dan bahkan Khan Maykr sendiri. Selepas berkatnya, dia dapat beroperasi secara berterusan tanpa rehat, makanan atau air.
 • Penyerapan Tenaga Argent: Doom Slayer dapat menyerap dan memetabolisme tenaga argent melalui saman praetornya, yang mengembalikannya ke seluruh subsistem pertempuran Fatigues dan ke dalam tubuhnya. Ini membolehkan dia meningkatkan sama ada kesihatan, perisai atau peluru ke tahap maksimum.
 • Pemberdayaan kemusnahan: Perkara yang paling unik mengenai slayer azab adalah keupayaannya untuk berkembang lebih kuat dan menjadi lebih gigih dengan setiap setan yang dia bunuh. Menurut tradisi permainan, ini adalah hasil samur maykr yang memberikan slayer keupayaan untuk menyerap jiwa orang -orang yang dia bunuh.
 • Penggunaan Powerup: Manakala powerups (seperti berserk dan tergesa -gesa) dalam permainan digambarkan sebagai membunuh atau memandu pengguna manusia gila, neraka walker boleh menggunakan ini tanpa sebarang masalah, mengekalkan kawalan penuh dan tidak mengambil apa -apa kerosakan kepada tubuh atau fikirannya daripada menggunakan artifak tersebut beberapa kali.
 • Penyerapan dan Penggunaan Rune: Melalui beberapa cara yang tidak diketahui, Slayer dapat menggunakan rune mistik yang dia dapati setelah menyelesaikan percubaan. Sebaik sahaja percubaan selesai, Marin kemudian boleh menggunakan rune untuk mendapatkan kebolehan baru.
 • Intelek Lanjutan: Oleh kerana waktunya dihabiskan dengan tamadun maju teknologi, baik dalam dimensi rumahnya sendiri sebagai Marin Angkasa dan pada tahun -tahun akan datang dengan orang -orang Argentan sebelum keturunan mereka menjadi rasuah, Slayer dapat menggunakan teknologi dari dunia lain tanpa tanda -tanda ketidakpatuhan , walaupun menggunakan keganasan. Dia juga mempunyai kajian yang mahir mengenai sains komputer sebagai tradisi azab yang kekal, serta peralatan sastera di dalam kubu mencadangkan. Selepas memuat naik memori teras Vega ke kubu kuat Maykr/Argenten, Marin telah mengekalkan fungsi sistemnya; Menunjukkan keindahan berteknologi tinggi di belakang pendekatannya yang tidak jelas. Dia juga meningkatkan saman praetornya dengan bantuan Vega serta mencipta ruang balista dan ruang latihannya sendiri untuk menjaga kemahirannya tajam.
 • Pejuang tuan: Pemangsa yang tidak tercemar adalah pejuang yang sangat terlatih dan berpengalaman, walaupun kekurangan peluru dan senjata, dia dapat membunuh setan hanya dengan tangannya yang kosong, tanpa memerlukan senjata huru -hara, dia dapat mengalahkan dan merobek setan jauh lebih besar dan lebih kuat daripadanya hanya dengan kemahirannya sendiri dalam pertempuran tangan. Kerana latihannya dengan sentinel malam, dia menjadi agak disiplin dan mampu memfokuskan kemarahannya dan menjadi mahir dengan pedang dan tombak. Dengan saman praetor, kemahiran ini terus meningkat, menjadikannya raksasa dalam pertempuran bersenjata dan tidak bersenjata. Di kubu kuatnya, dia mempunyai bilik khasnya sendiri di mana dia dapat memanggil syaitan untuk tetap mengekalkan dan meningkatkan kebolehan pertempurannya. Dia dapat mengatasi seluruh tentera neraka dengan sendiri yang tidak henti-henti apa-apa pertahanan bumi gagal walaupun dalam teknologi terbaik mereka.
 • Penguasaan Senjata: The Doom Marine mampu menggunakan senjata atau senjata api dalam miliknya dengan penguasaan induk. Dia boleh menggunakan semua artileri yang dia jumpai dengan baik, sementara juga menaik taraf dan mengubah suai senjata. Dia juga mampu membawa sejumlah besar senjata, membawa sehingga 12 senjata termasuk senjata khas (gergaji dan bfg) dan bom tangan. Dia juga dapat menggunakan pedang dan senjata bilah lain secara efektif kerana latihan dan perang salibnya dengan sentinel malam.
 • Kemarahan yang tidak berpengalaman: Penyokong yang menentukan persona Slayer adalah kemarahannya yang tidak menentu yang bertujuan menentang kekuatan azab. Kemarahannya sedemikian rupa sehingga cukup untuk menjaga dia hidup dan mendorongnya ke seluruh dunia & masa untuk bahagian yang lebih baik dari keabadian setelah dia menutup dirinya di neraka untuk melawan para penghuni yang terkutuknya. Kebencian yang kuat yang dirasakannya terhadap iblis dan semua sekutu mereka bukan sahaja memberikannya kekuatan yang tidak dapat diatasi untuk menyeberangi gelombang atas gelombang -gelombang yang hebat.
 • Ugutan: Kerana penampilannya, tindakan dan legenda, Slayer sangat ditakuti di kalangan manusia walaupun dia tidak pernah mencederakan atau membunuh mana -mana. Tentera arka terkejut ketika dia datang sebelum mereka. Walaupun kebanyakan setan semasa pertempuran tidak terkejut dengan kehadirannya dan menyerangnya secara berterusan; Penyertaan Lore menunjukkan bahawa semua neraka itu sendiri terkejut oleh Doom Marine setakat yang mereka berjuang dengan kuat hanya untuk memastikan dia dimeteraikan di kuburnya ketika pasukan lawatan UAC datang mencari dia. Para imam neraka dan bahkan Khan Maykr sangat ketakutan kepadanya juga.
 • Kehendak yang tidak masuk akal: Doom Marine mempunyai sejumlah besar kemahuan dan tekad yang tidak dapat dilemahkan. Tidak kira keadaan, lawan atau halangan yang ditolaknya, enggan berputus asa tanpa mengira apa yang berlaku. Kesungguhannya untuk menghapuskan syaitan dan melindungi kemanusiaan tetap bersamanya selama bertahun -tahun. Raja Novik menerangkan slayer itu sebagai pedang yang memotong musuhnya.
 • Keabadian: Oleh kerana kuasa -kuasa yang diberikan kepadanya oleh mesin ketuhanan, slayer azab adalah makhluk abadi. Ini tersirat pada 3 kali sepanjang seluruh francais mengikut Dr. Samuel Hayden/Samur Maykr. Tidak ada yang tahu bagaimana untuk membunuh slayer azab. Paling baik, dia hanya boleh terkandung buat sementara waktu, dan tidak dapat dibunuh tidak kira betapa kerasnya usaha itu.

Walaupun ia hanya diberitahu oleh rakaman setan, Doom Slayer telah berjaya membunuh juara terbesar Neraka ‘The Titan’, menunjukkan bagaimana dia menjadi yang paling ditakuti.

Armor []

Saman praetor []

Perisai ini telah membawa slayer azab melalui kengerian yang tidak terhingga. Bahkan setan atau kebakaran neraka yang paling kuat dapat menghentikan pendahuluannya. Perisai beliau juga mempunyai sifat yang menyokong diri yang membolehkan Slayer bertahan di bawah air atau dalam ruang kosong. Ia mempunyai lampiran berikut:

 • Rebreather Ruang Deep: Secara automatik mengawal campuran udara untuk persekitaran tekanan tinggi dan rendah.
 • Dada Impak Tinggi: Snaps ke tempat di dada untuk melindungi pemakai dari kesan yang tinggi.
 • Prestasi: Dibuat untuk saman praetor untuk bergerak dengan mudah semasa berada di udara atau dalam vakum.
 • Penstabil: Membantu pemakai menyesuaikan pergerakan semasa di udara.
 • Delta Jump-Boots: Versi awal Delta V Jump-Boots tidak hampir sama padat sebagai model selesai, tetapi jisim tambahan masih digunakan untuk menyesuaikan pergerakan di udara.

Arena []

Walaupun tulang telanjang, perisai awal ini sesuai dengan sarung tangan. Ia mempunyai lampiran berikut:

 • Helmet Multi-Tool: pelbagai alat dengan penampakan laser dan lampu depan.
 • Pemegang Shell: Banyak syaitan memerlukan banyak cengkerang. Peluru senapang patah harus selalu ada.
 • Pembalut lengan: Lindungi bahu dari kerosakan dan darah iblis.
 • Plat Paha: Ruang Pembawa Perdagangan untuk Peningkatan Perlindungan.
 • Pisau Pertempuran: Digunakan untuk usaha terakhir.

Doom Marine []

Baru -baru ini dipindahkan ke Marikh, askar ini mendapat lebih banyak daripada yang dia minta ketika Dr. Betruger mengkhianati UAC. Ia mempunyai lampiran berikut:

 • Tiada Helmet: Helmet Marin Angkasa Standard-Issue adalah kedap udara dan tahan lama, sementara masih membenarkan kawasan pandangan yang luas.
 • Lampu suluh: menembusi kegelapan menggunakan lampu suluh berkuasa tinggi ini. Malangnya, ia agak besar dan hampir mustahil untuk digunakan semasa menembak.
 • SPARE MAGS: Jauhkan peluru dekat. Anda akan memerlukannya.
 • Tangki Udara: Tidak menawarkan perlindungan tambahan tetapi membolehkan syaitan melihat kematian mereka di mata anda.
 • PDA: Diberikan kepada anda pada hari pertama anda di Marikh. Membolehkan anda membaca e -mel orang lain dan mendengar rakaman peribadi mereka.

Doom Guy []

Perisai asal dan ikonik. Selamanya mengubah dunia. Ia mempunyai lampiran berikut:

 • Wajah Klasik: Menghidupkan semula hari -hari tua menggunakan wajah yang anda tahu dengan baik.
 • Turun tetapi tidak keluar: lebam, dipukul, dan berdarah. Di sinilah keseronokan bermula.
 • Helmet Lanjutan: versi topi keledar asas yang lebih canggih.
 • Bandolier: Bersedia untuk Perang.
 • Pengawal lengan: kerana ketika melawan setan menjadi jahat.
 • Penyaduran perut: kerana apabila anda perlu menyembunyikan abs anda.
 • Perisai Kaki: Penyaduran tebal untuk kaki atas.
 • UAC Riot Greaves: Melindungi Shins dari Impak Berat.
 • Kerang ganti: menyimpan kerang berguna sekiranya berlaku kecemasan.

Saman praetor 2.0 []

Prototaip baru berdasarkan perisai sebelumnya ditambah melalui Vega dan Slayer sendiri sekarang lebih baik dan lebih kuat dari sebelumnya dengan peralatan yang lebih eksklusif dan lain -lain yang sesuai.

 • Doomblade: Slayer kini mempunyai bilah di lengan kirinya yang mengeluarkan semasa kemuliaan membunuh
 • Pelancar Peralatan: Dilampirkan ke bahu kiri Slayer, Pelancar Peralatan mampu menembak bom bom tangan, bom tangan, dan nyalaan api
 • Delta Jump-Boots 2.0: Slayer Carry Boots yang membolehkannya melakukan lompatan berganda sambil meninggalkannya untuk menyesuaikan pergerakan di udara.
 • Dash Trusts: Terima kasih kepada Thrusters, Slayer kini boleh bergerak dengan cepat ke tanah dan udara.

Senjata []

DOOM []

 • Tumbuk: Senjata jarak dekat yang sangat asas. Tidak pernah kehabisan peluru, tetapi hanya kira -kira yang kuat seperti pukulan pistol; biasanya digunakan hanya sebagai jalan terakhir atau dengan powerup berserk.
 • Chainsaw: Adakah kerosakan seperti penumbuk biasa, tetapi empat kali lebih cepat.
 • Pistol: Senjata jarak jauh lalai. Hampir tidak berguna terhadap sesuatu yang lebih kuat daripada zombieman atau lelaki senapang patah.
 • SHOTGUN: Senjata umum yang baik yang mampu menangani kerosakan sederhana, terutama pada jarak dekat. Juga berfungsi lebih baik pada jarak yang lebih panjang daripada senapang super.
 • Chaingun: Sangat baik terhadap keramaian besar raksasa kecil atau raksasa besar tunggal, tetapi kadar api yang cepat dapat dengan cepat mengurangkan bekalan peluru.
 • Pelancar Roket: Kebakaran Roket Letupan. Adakah banyak kerosakan, tetapi juga boleh menyakitkan pemain jika digunakan secara tidak sengaja di jarak dekat.
 • Pistol Plasma: Menembak Pulsa Plasma Biru-panas Pada Kelajuan Tinggi, yang boleh menurunkan kumpulan musuh yang masuk dengan mudah-jika ditujukan dengan betul.
 • BFG9000: “Pistol fucking besar.”Agak kontra-intuitif untuk beroperasi pada mulanya, tetapi membunuh hampir mana-mana raksasa dalam satu pukulan.

The Chaingun dan Pistol kedua -duanya menggunakan jenis peluru yang sama (peluru), jadi menggunakan sama ada juga akan mempengaruhi yang lain dalam peluru. Senapang patah dan super senapang (lihat di bawah) juga berkongsi kolam peluru mereka (cengkerang) seperti PLASMA Gun dan BFG9000, yang kedua -duanya menggunakan sel.

DOOM II []

Semua senjata di atas, dengan penambahan:

 • SHOTGUN Super: senapang patah dua kali ganda, sawed-off yang mengambil masa lebih lama untuk dimuat semula, tetapi pada jarak dekat lebih mematikan daripada senapang biasa.

Azab 64 []

Semua senjata di atas, dengan penambahan:

 • Unmaker: pistol laser setan yang cepat membakar slug merah tetapi boleh ditingkatkan dengan senjata api dengan pengumpulan kunci setan. The Red Slugs Stun Monsters, sementara menjadikan mereka tidak dapat menyerang selama kira-kira 2-3 saat. Monster masih dapat bergerak.

DOOM RPG []

DOOM RPG Termasuk versi yang berikut:

Azab 3 []

Semua senjata dari DOOM hadir dalam beberapa bentuk di Azab 3, Dengan penambahan:

 • Lampu suluh: bukan senjata per se, tetapi ia berfungsi sebagai kelab kasar.
 • Pistol Mesin: Sama dengan Chaingun, tetapi tidak begitu kuat, tetapi dengan tembakan yang lebih tepat.
 • Bom bom: Standard dibuang bom tangan pemecahan pada pemasa.
 • Soul Cube: Dikenakan oleh membunuh raksasa, dan kemudian dibebaskan sebagai senjata mencari yang kuat yang memindahkan kesihatan dari raksasa itu kepada pemain.

DOOM 3: Kebangkitan Kejahatan []

DOOM 3: Kebangkitan Pek Pengembangan Kejah DOOM II). Ia juga memperkenalkan artifak agak seperti kiub jiwa.

DOOM (2016) []

Semua senjata dari DOOM II hadir dalam beberapa bentuk di DOOM (2016), Dengan penambahan:

 • Burst Rifle – Rifle mengulangi yang membakar pecah tiga pusingan. Multiplayer sahaja.
 • Frag Grenade – Tangan memegang senjata letupan.
 • Gauss Cannon – Senjata yang membakar tenaga besar yang membentuk satu pukulan membunuh.
 • Rifle Assault Heavy: Pistol mesin seperti senapang yang boleh mempunyai pod peluru berpandu yang melekat padanya.
 • Hellshot-Senjata Hell-Energy Separa Automatik. Kebakaran sekunder boleh menyebabkan kerosakan api dari masa ke masa. Multiplayer sahaja.
 • Hologram – Projektor Imej Masih Marin Doom digunakan untuk mengalihkan perhatian musuh.
 • Tambang kinetik – lombong berbilang pemain yang hanya melonjak pada mangsa ketika cukup dekat.
 • Pistol Kilat – Senjata tenaga jangka pendek yang memadamkan aliran elektrik yang berterusan. Multiplayer sahaja.
 • Mark V Pistol – Pistol yang boleh dikenakan Multiplayer -Only.
 • Teleporter Peribadi – Peranti multiplayer sahaja digunakan untuk teleport pemain ke tempat ia digunakan.
 • Reaper – Senjata Multiplayer -Only yang melepaskan enam pusingan tenaga
 • Wall Shield – Peranti yang, apabila diaktifkan, mewujudkan perisai yang tidak dapat dilalui oleh musuh atau projektil.
 • Bom Siphon – Bidang Siphon Dibuat pada Impak Lintah Kesihatan dari Musuh dan Mengembalikannya ke Pembuang.
 • Cannon Statik – Senjata Multiplayer -Only yang dikenakan untuk menangani lebih banyak kerosakan apabila pemain bergerak di sekitar.
 • Tesla Rocket – peranti yang menggunakan bolt elektrik untuk menyerang setiap musuh di jalan yang dilemparkan, melambatkan ketika ia berlalu.
 • Sensor Ancaman – Peranti yang, apabila dilemparkan, melekat pada permukaan dan menyoroti musuh dalam jejarinya.
 • Vortex Rifle – Multiplayer -Only Sniper Rifle.

Azab kekal []

Majoriti senjata dari DOOM (2016) kembali, bersama dengan beberapa penambahan baru:

 • Chainsaw – Mengekalkan keupayaan Restoring Ammo Doom (2016), tetapi kini mengembalikan satu tanda bahan bakar dari masa ke masa.
 • SHOTGUN Combat – senjata tujuan umum yang menangani kerosakan yang baik tetapi mempunyai jarak pendek. Pulangan dari Doom (2016), dan kini mengambil tempat senjata permulaan pemain.
 • Cannon Berat – Hos peluru automatik sepenuhnya yang boleh menembak sama ada tembakan ketepatan kerosakan tinggi atau peluru berpandu mikro. Secara fungsional, meriam berat hampir sama dengan senapang serangan berat dari Doom (2016).
 • Rifle Plasma – Senjata tenaga yang cepat menembusi dengan keupayaan untuk memuatkan perisai musuh. Pulangan dari Doom (2016), walaupun dengan reka bentuk semula menyerupai rupa klasik.
 • Pelancar Roket – Memecahkan Roket Kuasa yang sama ada boleh dikunci ke musuh atau diletupkan dari jauh. Pulangan dari Doom (2016) dengan reka bentuk semula visual.
 • SHOTGUN Super – senapang super peribadi Doom Slayer. Ia kini mempunyai cangkuk daging, yang membolehkan pemain menarik diri ke arah musuh.
 • BALLISTA-Senjata tenaga yang perlahan tetapi berat memukul yang menggunakan peluru yang sama seperti senapang plasma. Menggantikan Cannon Gauss dari permainan sebelumnya.
 • Chaingun – Hos peluru yang cepat menembak yang berkongsi peluru dengan meriam berat. Pulangan dari Doom (2016).
 • BFG 9000 – Senjata yang sangat kuat yang membakar bola tenaga hijau. Tendrils akan keluar dari peluru ke arah syaitan -syaitan yang berdekatan, menangani banyak kerosakan. Pulangan dari Doom (2016).
 • Unmaykr – membayangkan semula pembuat dari Doom 64, sekarang dengan estetika maykr. Menggunakan kolam peluru yang sama seperti BFG dan hanya boleh dikunci setelah menyelesaikan semua enam pintu Slayer.
 • CRUCIBLE – Senjata huru -hara baru yang boleh membunuh mana -mana syaitan bukan bos dalam satu hit. The Crucible memerlukan pickup peluru yang, seperti peluru bfg, hanya boleh didapati di kawasan tertentu peta.

Doom Slayer juga dilengkapi dengan Doomblade – bilah yang boleh ditarik balik pergelangan tangan yang digunakan dalam banyak kemuliaan membunuh – dan peluncur peralatan. Pelancar Peralatan digunakan untuk mengaktifkan slayer slayer dan api sama ada pemecahan atau bom ais di musuh.

Petikan []

“RIP. dan. air mata!” – Slayer, setelah mengalahkan rakan Sentinel memulakan di Arena Darah
“Tidak.” – Pembunuh, setelah ditanya apakah dia mempunyai apa -apa untuk mengatakan sebelum membunuh Tuhan Gelap

“Penemuan yang paling luar biasa di UAC berada di suci Kadingir neraka. Dikelilingi oleh medan yang hampir tidak dapat dilalui, pasukan itu menemui makam yang dimeteraikan – pintu masuk dan dindingnya yang ditutupi dengan pelindung dan mantera penjara. Makam itu mendedahkan banyak artifak, termasuk saman praetor. Walau bagaimanapun, yang paling ketara adalah sarkofagus besar yang terikat ke dasar dasar kubur dengan band besi tebal – seolah -olah berlabuh untuk mengelakkan apa -apa dari masuk atau keluar. Dipercayai sarkofagus ini mesti memegang syaitan yang jarang atau kuat, tetapi ketika kemudian dibuka, ia mendedahkan tubuh seorang lelaki. Tidak henti -henti; tidak menghiraukan; didorong oleh kemarahan yang tidak dapat dikandung. The Doom Slayer telah ke neraka dan membawanya ke lututnya. Dia tidak mempunyai rekod, dan dia nampaknya lenyap secepat dia muncul. Beberapa akaun saksi yang tersedia terperinci pembunuh kejam.” – – Ringkasan Doom Slayer di Gempa Juara

“Pada usia pertama, dalam pertempuran pertama, ketika bayang -bayang pertama dipanjangkan, seseorang berdiri. Dibakar oleh Buah -buahan Armageddon, jiwanya diletupkan oleh kebakaran neraka dan tercemar di luar kenaikan, dia memilih jalan siksaan yang kekal. Dalam kebenciannya yang dahsyat, dia tidak menemui kedamaian, dan dengan darah mendidih dia menjelajahi dataran payung yang membalas dendam terhadap tuan -tuan gelap yang telah melakukan kesalahan kepadanya. Dia memakai mahkota sentinel malam, dan mereka yang merasakan gigitan pedangnya menamakannya. The Doom Slayer.” – Laporan UAC Fail H8UM66s

“Dihadapkan oleh kebakaran neraka, besi itu akan tetap teguh melalui petikan yang melanda orang yang lemah. Kerana dia sendiri adalah Neraka Walker, pemangsa yang tidak tercemar, yang mencari hukuman di semua pihak, gelap dan ringan, api dan ais, pada mulanya, dan akhir, dan dia memburu hamba -hamba Doom dengan kekejaman yang tidak bermaruah; kerana dia melewati pembahagian sebagai tidak ada, tetapi setan itu sebelum ini.” – Laporan UAC Fail 9Reizdur

“Dan dalam penaklukannya terhadap jiwa -jiwa yang berkulit hitam dari yang ditakdirkan, kehebatannya ditunjukkan. Dalam Perang Salibnya, Seraphim (Angel) memberikan kuasa dan kelajuan yang dahsyat, dan dengan kekuatannya, dia menghancurkan tiang -tiang obsidian dari kuil -kuil darah. Dia menyatakan tanpa kasihan pada binatang -binatang sembilan kalangan. Tidak dapat dipecahkan, tidak dapat dipisahkan, tidak bersemangat, Doom Slayer berusaha untuk mengakhiri kekuasaan alam gelap.” – Laporan UAC fail hr93te1f

“Umur perhitungannya tidak terkira. Para ahli tulis mengukir namanya jauh di dalam tablet neraka di seluruh eon, dan setiap pertempuran terukir keganasan di hati syaitan. Mereka tahu dia akan datang, seperti yang selalu ada, seperti yang selalu dia lakukan, untuk merayakan darah orang jahat. Kerana dia sendiri dapat menarik kekuatan dari musuh -musuhnya yang jatuh, dan kekuasaannya berkembang, cepat dan tidak henti -henti.” – Fail Laporan UAC I3S5A9XB

“Tidak ada yang boleh berdiri di hadapan gerombolan tetapi pembunuh azab. Keputusasaan tersebar di hadapannya seperti wabak, menyerang ketakutan ke dalam bayang-bayang, mendorong mereka ke lubang yang lebih dalam dan lebih gelap. Tetapi dari kedalaman jurang bangkit yang hebat, juara lebih kuat daripada semua yang telah datang sebelumnya. Titan, kuasa dan keganasan yang tidak dapat diukur. Dia berjalan di dataran dan menghadapi slayer azab, dan pertempuran yang kuat telah bertempur di dataran yang sepi. Titan bertempur dengan kemarahan yang banyak yang telah jatuh di tangan Doom Slayer, tetapi ada yang jatuh Titan, dan dalam kekalahannya, Shadow Horde dialihkan.” – Laporan UAC Fail ZPHVM41A

“Dan dalam kemarahannya yang dahsyat di antara dunia dan melalui masa, Walker neraka mendapati orang jahat yang tidak akan dinamakan, tetapi dalam bidaahnya setia kepada punca jahatnya. The Wretch menghiasi slayer azab dalam perisai yang hebat, yang dilakukan di dalam neraka, tidak dapat ditembusi dan tidak dapat ditembusi. Dengan Sword and Shield of Adamantine Strength, Doom Slayer menetapkan untuk membuang semua yang ditinggalkan tidak terputus oleh kekejamannya kepada kekosongan.” – fail laporan UAC wmhvvfj

“Namun ketika Titan yang hebat jatuh dan ketakutan melanda tentera -tentera Doom, para imam syaitan kuil -kuil darah meletakkan perangkap untuk menangkap neraka ini. Tidak dapat dipuaskan, walaupun dengan mengalahkan orang yang hebat, Walker neraka mencari mangsa di makam darah menyimpan. Dan dibutakan oleh semangatnya, umpan itu menariknya. Para imam menurunkan kuil ke atas slayer azab, dan dalam kekalahannya menimbulkan dia dalam sarkofagus yang terkutuk. Tanda Doom Slayer dibakar di atas kuburnya, memberi amaran kepada semua neraka bahawa keganasan di dalamnya tidak boleh dibebaskan. Di sana dia masih terbaring, dan selaras, dalam penderitaan senyap.” – Laporan UAC fail jslr7esl

Galeri []

Wajah Slayer []

Wajah slayer azab telah berkembang dan berubah selama bertahun -tahun, dengan watak yang pada asalnya mempunyai rambut kemerahan/coklat, tetapi kemudian mempunyai rambut coklat gelap seperti azab: abadi.