Jenis Pelayan Dayz | Senarai Pelayan Terbaik | Servertilt, pelayan – dayz wiki

Dayz Wiki

Bahagian kiri skrin penyemak imbas pelayan adalah paparan pelayan yang tersedia yang memenuhi kriteria penapis yang anda buat sekarang.

Jenis Pelayan Dayz

Senarai jenis pelayan Dayz ini akan membantu anda mencari apa yang anda cari. Ia mempunyai koleksi rapi jenis pelayan yang paling popular pada satu halaman, serta maklumat tambahan mengenai setiap mod permainan. .

Majoriti pelayan termasuk pelbagai jenis pelayan yang unik. .

. Sebilangan besar pelayan PvP menggunakan mod permainan survival atau mod permainan tegar.

Pelayan Dayz Pve

Server Dayz Pve adalah pelayan yang didedikasikan untuk permainan pemain vs persekitaran. Pelayan PVE biasanya menggunakan mod permainan survival, tetapi ada yang menggunakan mod pengembaraan atau mod tegar.

Apakah jenis pelayan Dayz?

 • Tahap kesukaran di mana anda bermain di pelayan Dayz
 • Cara watak anda bergerak, berinteraksi dengan pemain lain dan NPC, atau memperoleh barang
 • Cara anda menaik taraf pengalaman Dayz anda

Untuk maklumat tambahan mengenai jenis pelayan, lihat blog kami di sini atau alami mereka terlebih dahulu untuk diri anda dengan memilih pelayan dan menyertai!

Apakah jenis Dayz terbaru dan terbaik?

Sekiranya anda baru ke jenis pelayan Dayz, anda mungkin tertanya -tanya apakah jenis terbaru atau terbaik?

Berikut adalah senarai jenis pelayan Dayz yang kini popular di ribuan pelayan.

Pelayan Dayz Roleplay

Pelayan jenis ini memancarkan seluruh dunia untuk pemain berinteraksi dengan pemain lain dalam peranan yang unik.

.

Pelayan Dayz tersuai

. Mereka dicipta oleh pengguna Dayz agar sesuai dengan visi khusus mereka sendiri mengenai pelayan Dayz.

Tidak dapat mencari jenis pelayan Dayz yang betul?

Sekiranya anda mencari sesuatu yang spesifik tetapi tidak melihatnya disenaraikan di sini, cuba mencari direktori pangkalan data kami atau menghubungi pasukan kami untuk menambahkannya!

Tetapkan semula senarai pelayan dalam 6 hari, 14 jam, 52 minit, dan 36 saat
Pautan tapak
Sosial

Tentang kita

Kami menyediakan senarai terbaik pelayan permainan peribadi, dan menyokong MMO dalam talian dan permainan berasaskan komuniti. . Cari pelayan permainan dalam talian terbaik dengan senarai pelayan multiplayer kami. Undi pelayan permainan milik persendirian kegemaran anda dan bermain secara percuma! !

. Tanda dagangan adalah milik pemilik masing -masing, semua laman web dan pelayan ditambah oleh pengguna.

Projek Kemas Kini Dayz Wiki! – Dayz telah mengalami banyak perubahan besar dalam masa yang singkat. Kami memerlukan anda untuk membantu kami menyimpan halaman dan imej kami terkini! Mahu memulakan? Ikuti pautan atau Sertailah Projek Kemas Kini pada Perselisihan!

Tidak mempunyai akaun?

Dayz Wiki

Nota: Halaman ini meliputi versi mandiri Dayz; Untuk maklumat mengenai mod, lihat Mod: Pelayan.

Pelayan adalah mesin yang menjadi tuan rumah Dayz. Semua pelayan Dayz disambungkan ke pangkalan data pusat yang disebut “sarang” yang bertanggungjawab untuk mengingati data karakter dan membolehkan pemain menggunakan mangsa yang sama pada pelayan yang berbeza. . Kedua -dua pelayan awam dan swasta disediakan oleh Bohemia Interactive Studios melalui pengedar tuan rumah dan dikendalikan oleh pemilik pelayan. Untuk maklumat lanjut mengenai sarang dan orang awam, lihat jenis pelayan di bawah.

  • .1 Pelayar Pelayan
  • 2.2 pemasa
  • 3.
  • 5.
  • .2 Swasta

  Penyelenggaraan Mingguan [| ]

  Nota: Penyelenggaraan dan downtime pelayan Dayz rasmi berlaku setiap hari Rabu pada 0700 GMT. Dalam tempoh masa ini, semua pelayan yang disambungkan ke sarang pusat akan di luar talian dan pemain tidak dapat menyambung ke pelayan untuk tetingkap penyelenggaraan 3 jam yang diharapkan atau sehingga penyelenggaraan selesai.

  Semasa menyertai pelayan, watak anda akan berada di tempat yang sama dan dengan peralatan yang sama jika anda sudah mempunyai watak yang ditubuhkan pada sarang itu kali terakhir anda bermain permainan. Dari skrin tajuk, pilih Bermain Untuk menyertai pelayan terakhir yang anda mainkan, atau pilih .

  Pelayar Pelayan [| ]

  Ini adalah menu permainan yang digunakan untuk mencari dan memilih pelayan untuk dimainkan. Alat yang tersedia untuk menapis hasil anda cukup mantap dan sepatutnya membolehkan anda mencari sesuatu yang sesuai dengan keperluan anda.

  Skrin Pelayar Pelayan (versi 1.22)

  Skrin Pelayar Pelayan (Versi 1.

  . Mereka diklasifikasikan seperti itu:

  • : Hanya pelayan yang disenaraikan sebagai oleh pemain akan disenaraikan di sini.
  • Rasmi: Hanya pelayan yang dimiliki oleh Bohemia Interactive dan menjalankan pengalaman Vanilla Dayz akan ditunjukkan dalam senarai ini.
  • Komuniti: Semua pelayan milik pemain yang ada dalam talian akan ditunjukkan di sini. Ini termasuk orang awam dan swasta.
  • Lan: Menunjukkan pelayan yang dihoskan di rangkaian tempatan anda.

  (Nota: Untuk maklumat tambahan mengenai rasmi vs. Pelayan komuniti, lihat “Jenis Pelayan” di bawah.)

  . Ini memberi anda maklumat berikut:

  • Kegemaran: Dicatat oleh ikon bintang. Bintang terbuka (garis besar) tidak disukai, dan bintang pepejal menunjukkan bahawa pelayan berada pada senarai kegemaran anda.
  • .
  • Nama pelayan: Yang paling jelas, tetapi ini adalah nama pelayan. Paling berguna untuk mencari pelayan tertentu tanpa mengira kriteria. Boleh dicari menggunakan panel penapis.
  • Masa: Ikon ini menunjukkan waktu hari ini pelayan pada hari yang sangat umum (bulan) atau siang (matahari) tetapi tidak menunjukkan waktu tertentu. Pelayan yang berjalan pada masa dipercepat dicatatkan oleh ikon anak kecil yang lebih kecil di sudut ikon masa yang lebih besar.
  • Kiraan penduduk/pemain: menunjukkan ammount pemain dan slot pemain maksimum di pelayan itu.
  • Ping: Nombor ini adalah ukuran seberapa baik sambungan anda ke pelayan. Nombor ini akan mencerminkan kelajuan sambungan anda sendiri serta jarak anda dari pelayan itu sendiri. Jumlah yang lebih rendah lebih baik, dengan ping di bawah 100 menjadi baik.

  Ini adalah panel di sebelah kanan skrin penyemak imbas pelayan. Penapis adalah pelbagai pilihan yang tersedia untuk anda untuk menyekat hasil carian anda untuk memenuhi keperluan anda. Kebanyakan pilihan ini digunakan melalui kotak semak di sebelah nama mereka, dan kotak semak yang sama digunakan tiga cara yang berbeza untuk menunjukkan bagaimana anda mahu menapis: kotak terbuka mematikan penapis itu, tanda semak memberitahu penapis untuk menyekat hasil kepada hanya pelayan yang lakukan Jangan memenuhi kriteria. Keterangan di bawah mencerminkan bekas, dan yang terakhir tersirat sebagai bertentangan.

  Pilihan penapis pelayan

  • Cari dengan nama: Ini adalah kotak carian yang benar yang membolehkan anda memasukkan nama pelayan tertentu yang anda ingin sertai. Carian akan menapis hasil anda di sebelah kiri berdasarkan kata kunci yang anda masukkan di sini.
  • Cari dengan IP: Ini adalah kotak carian yang membolehkan anda memasukkan IP pelayan tertentu yang anda ingin sertai.
  • Ping: Had pelayan yang mempunyai ping di atas had yang ditetapkan di dalam kotak di sebelah kanan. Secara lalai, ia ditetapkan untuk hanya menunjukkan pelayan dengan ping kurang dari 100. Anda mungkin mahu mengubahnya jika anda mempunyai sambungan internet yang lemah atau ingin menunjukkan pelayan antarabangsa juga. Ketahui bahawa nilai yang lebih tinggi akan menjejaskan permainan anda menyebabkan masalah ketinggalan dan desync, terutamanya semasa pertemuan. Ini adalah satu -satunya kotak semak penapis yang tidak mempunyai pilihan “merah x”, kerana sama ada anda menapis dengan ping, atau anda tidak (tidak ada pilihan ketiga).
  • Livonia DLC: Menapis pelayan yang dimainkan di peta livonia dlc.
  • Rakan bermain: Keputusan anda akan dihadkan kepada pelayan yang sudah mempunyai pemain dari senarai rakan anda yang aktif pada mereka. Anda dapat melihat siapa yang bermain di pelayan itu dengan melihat maklumat terperinci pelayan.
  • Battleye-dilindungi: Ini hanya akan dicari untuk pelayan yang telah diaktifkan Battleye. Semua pelayan rasmi pada masa ini dikehendaki mempunyai aktif ini.
  • Kata laluan: Ini menyekat hasil kepada pelayan yang memerlukan kata laluan untuk bergabung.
  • Whitelisting: Ini menyekat hasil kepada hanya pelayan yang menggunakan senarai putih pemain khas yang tersedia untuk dimainkan di pelayan tertentu ini.
  • Sebelum ini dimainkan: Hanya pelayan yang pernah anda mainkan akan dipaparkan dalam hasil anda.
  • Perlawanan versi yang betul: Menapis pelayan yang bukan versi yang sama dengan pelanggan anda.
  • Pelayan penuh: Hanya pelayan yang sudah penuh (dan memerlukan anda menunggu dalam barisan) akan ditunjukkan.
  • Orang ketiga: Hanya menunjukkan pelayan yang membenarkan penggunaan perspektif orang ketiga (3pp).
  • Awam: Mengehadkan hasil kepada hanya pelayan yang menggunakan sarang awam untuk penyimpanan watak.
  • Masa dipercepat: Hadkan hasil ke pelayan yang menggunakan tetapan masa dipercepatkan.

  Pemasa [| ]

  Pada masa ini terdapat langkah-langkah pencegahan untuk menghalang permainan yang tidak adil, langkah-langkah ini disediakan dalam bentuk fungsi berasaskan pemasa. Fungsi ini adalah seperti berikut:

  • Menukar pelayan – A 90 kedua . Ini adalah ukuran yang diambil sebagai penghalang kepada pelayan melompat — istilah untuk menerangkan aktiviti beralih pelayan untuk mencari rampasan yang lebih diingini.
  • Log keluar – A 15 kedua Pemasa akan bermula apabila pemotongan dan akan mengekalkan watak anda di tempatnya sehingga ia tamat, ini berkuatkuasa untuk semua keadaan yang anda putuskan dari pelayan. Ini adalah ukuran yang diambil untuk mengelakkan pembalakan tempur (meninggalkan untuk mengelakkan keadaan semasa atau untuk mengelakkan kemungkinan kematian) dan memastikan kesinambungan dan bermain adil dalam menghadapi kemungkinan akibat semasa pertemuan. Anda tidak akan melihat pemasa ini setelah keluar dari pelayan, tetapi watak anda akan tetap hadir di mana anda masuk selama 30 saat.

  Nama pelayan [| ]

  Memilih pelayan yang betul boleh menjejaskan kualiti dan – sedikit sebanyak – kesukaran permainan anda melalui faktor seperti trafik pemain. Ramai pelayan Dayz menggunakan konvensyen penamaan yang diterima umum, yang menjadikannya lebih mudah untuk mencerna maklumat mengenai tetapan dan lokasi pelayan sekilas. Memilih parameter pelayan yang betul akan membantu anda bermain dengan pilihan yang sesuai dengan keutamaan anda dan berpotensi membantu anda mengelakkan cabaran bahasa jika itu menjadi perhatian. Pemilik pelayan biasanya dapat menetapkan nama kepada apa sahaja yang mereka mahukan, dan nama tersuai mungkin tidak mengikuti konvensyen ini atau memberikan semua maklumat yang sama.

  Konvensyen penamaan pelayan yang biasa seperti yang ditunjukkan:

  Dayz () – dihoskan oleh

  • Wilayah Bandar/Negeri: Tetapkan untuk memberikan lokasi umum di mana pelayan tertentu terletak. Di AS, biasanya ini akan mengandungi bandar atau negeri. Di lokasi lain, ia mungkin mengandungi nama negara atau nama wilayah.
  • Nombor Pelayan: Nombor ini digunakan untuk membezakan antara pelayan lain yang mungkin mempunyai maklumat yang hampir sama. Lebih kerap daripada tidak, jumlahnya berada di antara 1 dan 9999, dan dipilih secara rawak.
  • Kesukaran/Tetapan/Maklumat Lain: Mengandungi maklumat mengenai tetapan pelayan. Dalam mod Dayz, terdapat tahap kesukaran yang dilaksanakan, dan ini adalah tempat untuk meletakkannya. Sekiranya sesuatu yang serupa dilaksanakan untuk mandiri, maklumat semacam itu harus diletakkan di sini. Maklumat berkaitan lain juga boleh disenaraikan di sini, tetapi yang terbaik adalah untuk memastikannya.
  • Nombor Versi Dayz: Nombor binaan untuk versi Dayz yang berjalan di pelayan. Sangat penting untuk mengemas kini nombor ini setiap kali pelayan melakukan kemas kini, kerana ia membantu pemain melihat pelayan mana yang menjalankan versi lama permainan.
  • Hos Pelayan: Pelayan yang dihoskan menggunakan perkhidmatan pihak ke -3 kadang -kadang diperlukan untuk meletakkan tag “Hosted by Company X” pada akhir tajuk pelayan, kebanyakannya sebagai bentuk iklan.
  
  

  Pelayan rasmi biasanya mengikuti beberapa versi konvensyen penamaan di atas dan boleh menggunakan kod negara atau negeri untuk menunjukkan lokasi mereka. Apa -apa sahaja yang tidak disenaraikan di sini tidak kerap menjadi tuan rumah pelayan rasmi.

  • Sebagai — Australia
  • Au/nz — Australia/New Zealand (biasanya terletak di Australia)
  • Br — Brazil
  • TR – Turki
  • De — Jerman
  • Es — Sepanyol
  • Fr — Perancis
  • Ca
  • Cz — Republik Czech
  • — Kanada Perancis
  • Nl — Belanda
  • Pl — Poland
  • Ru — Rusia
  • Se — Sweden
  • SG atau Sng — Singapura
  • UK — United Kingdom
  • Kita — Amerika Syarikat (tidak spesifik)
   • N/a — California
    • La — Los Angeles
    • SJ — San Jose
    • Chi — Chicago
    • Buf — Buffalo
    • Dal — Dallas

    Kegigihan dan mulakan semula [| ]

    Sejak kemas kini 0.50, semua pelayan awam mempunyai ciri yang dipanggil Kegigihan didayakan secara lalai. Walau bagaimanapun, sehingga 0.61, hanya bahan permainan terhad seperti kenderaan, bahagian bahagian dan bekas dunia mereka akan mengekalkan kegigihan melalui mulakan pelayan.

    Kegigihan barang -barang dunia hanya terpakai kepada pelayan rumah mereka dan tidak dapat dibawa ke pelayan lain kecuali barang -barang yang dibawa oleh watak anda.

    Semasa memulakan semula pelayan, pemain akan kehilangan sambungan dan barang rampasan dan item & acara permainan yang serupa boleh disegarkan. Bahan permainan tertentu seperti kenderaan atau barangan boleh ditugaskan atau dikeluarkan jika mereka telah mencapai akhir hayat mereka, dan peristiwa dinamik seperti tapak kemalangan helikopter dan rampasan mereka boleh ditanggung di lokasi baru. Restarts pelayan biasanya secara automatik dan ditetapkan untuk berlaku pada selang masa yang telah ditetapkan tetapi juga boleh dilakukan secara manual oleh pentadbir pelayan. Biasanya akan mengambil masa beberapa minit sebelum pelayan dimulakan semula dan kelihatan kelihatan dan berfungsi semula.

    Sekiranya pemotongan yang disebabkan oleh pelayan tuan rumah itu sendiri atau pangkalan data yang dipautkan – biasanya mungkin terdapat penggantian data pelayan yang akibatnya, akan membawa pemain, lokasinya dan kebanyakan item di dunia ke lokasi dan status mereka Semasa pemotongan pelayan sebenar.

    Jenis pelayan [| ]

    Pada masa ini, semua pelayan Dayz dikaitkan dengan pangkalan data pusat yang disebut “sarang”. Hive adalah pangkalan data yang mengekalkan semua maklumat yang berkaitan dengan watak anda seperti peralatan, lokasi di peta, status kesihatan, dll. Terdapat empat jenis pelayan secara teoritis dalam hierarki sarang: sarang rasmi, sarang masyarakat, shard peribadi, dan sarang peribadi. Pemain akan dapat menggunakan mangsa yang sama pada setiap pelayan yang mereka sambungkan ke dalam sarang yang sama dan akan dapat melakukan perjalanan dengan bebas di antara semua pelayan yang disambungkan kepadanya tanpa kehilangan kemajuan.

    Awam [| ]

    • The Sarang rasmi adalah eksklusif untuk pelayan yang dikekalkan secara langsung dan dikendalikan oleh Bohemia Interactive, yang bermaksud bahawa pengguna biasa tidak dapat menyewa atau mengendalikan pelayan yang disambungkan ke sarang ini. Pelayan rasmi dimaksudkan untuk membentangkan pengalaman Vanilla Dayz tepat seperti yang dimaksudkan oleh pemaju, tanpa perubahan dalam permainan yang dihasilkan dari mod atau manipulasi berat ekonomi rampasan. Pemain dapat menggunakan watak yang sama pada mana -mana pelayan rasmi, tetapi aksara berasingan ditubuhkan untuk pelayan 1pp (orang pertama sahaja) dan 3pp (orang pertama/orang ke -3).
    • The Hive Komuniti sama dengan rakan sejawatannya yang rasmi kerana hanya pengalaman Vanilla Dayz yang dibenarkan, tetapi pengguna biasa dapat menyewa dan mengendalikan pelayan di sarang ini dan menggunakannya seperti yang mereka lihat (tanpa menggunakan mod). Dengan reka bentuk, sarang ini menawarkan kurang kawalan kepada pemilik & pentadbir pelayan berbanding dengan pelayan swasta dalam usaha mengekalkan permainan vanila. Semua pelayan di sarang ini berkongsi aksara 1pp dan 3pp biasa seperti sarang rasmi, tetapi mereka terpisah dari pelayan rasmi.

    Swasta [| ]

    • A Shard peribadi membolehkan komuniti mempunyai pelayan swasta mereka sendiri dan watak yang disimpan. Shard peribadi boleh mengandungi pelayan tunggal atau sekumpulan pelayan yang disewa. Pemain hanya dapat melompat di antara pelayan di shard peribadi itu. Ini membolehkan lebih banyak fleksibiliti kepada pemilik dan pentadbir mereka, tetapi shards ini masih di bawah bidang kuasa Bohemia Interactive dan kini mematuhi permainan vanila.
    • A Sarang peribadi menggunakan pangkalan data berasingannya sendiri yang tidak diuruskan oleh Bohemia Interactive, jadi admin dapat melakukan apa sahaja yang mereka inginkan dengan pangkalan data – akhirnya termasuk penggunaan mod. Seperti shard peribadi, ia boleh mengandungi satu pelayan, atau sekumpulan pelayan dan pemain hanya dapat melompat di antara pelayan di sarang peribadi itu. (Nota: sarang peribadi belum menjadi pilihan di Dayz tetapi mungkin akan tersedia sama ada beta atau fasa pembangunan.)

    Perspektif Kamera [| ]

    Satu perbezaan kecil tetapi sangat penting antara pelayan adalah sama ada atau tidak anda mempunyai keupayaan untuk menggunakan perspektif kamera orang ketiga, atau dikenali sebagai “3pp”. Pelayan di mana anda dapat melakukan ini disenaraikan dalam penyemak imbas pelayan dengan ikon “orang” kecil di sebelah nama mereka, dan pelayan di mana anda hanya dapat menggunakan perspektif orang pertama (“1pp”) tidak mempunyai ikon di sebelah nama mereka. Dalam pelayan yang membenarkan orang ketiga, secara lalai anda boleh bertukar -tukar antara mod kamera menggunakan ↵ ENTER KEY. Contoh visual kedua -duanya boleh didapati di bawah.