Injap mengesahkan Deck Steam 2, tetapi bila tarikh pelepasan?, Deck Steam 2: Harga, Spesifikasi, & Spekulasi Benchmark – Dexerto

Deck Steam 2: Harga, Spesifikasi, & Spekulasi Benchmark

Genggam permainan mudah alih adalah ceramah bandar. Pemain besar seperti Valve, Nintendo, Asus, Ayaneo, dan banyak lagi memastikan kita tinggal di zaman kegemilangan permainan pegang tangan.

Injap mengesahkan Deck Steam 2, tetapi bila tarikh pelepasan?

Deck Steam merevolusikan permainan di mana sahaja, tetapi injap tidak puas untuk berehat pada kejayaannya. A Steam Deck 2 sudah dalam pembangunan, tetapi tarikh pelepasannya mungkin masih bertahun -tahun.

Dek Steam adalah rahmat untuk pemain PC yang ingin mengambil perpustakaan stim besar mereka dalam perjalanan. . Walaupun pembebasannya yang agak baru pada awal tahun 2022, wawancara baru-baru ini telah mengesahkan bahawa Valve sudah sukar bekerja pada susulan.

Pengesahan itu datang dari wawancara dengan pemaju Valve Lawrence Yang dari Rock Paper Shotgun. Di bahagian itu, Yang bercakap tentang potensi susulan ke dek stim, walaupun dia kebanyakannya memberi tumpuan kepada cabaran mewujudkan perkakasan baru. .

Imej post blog

Kejayaan Deck Steam “telah menjadikan kami lebih teruja untuk melihat dengan teliti apa yang dapat diperbaiki … geladak gen yang akan datang dengan benjolan yang signifikan dalam kuasa kuda tidak akan selama beberapa tahun,” kata Yang.

Steam Deck 2 Tarikh Keluaran Mungkin Tidak Sehingga 2025

Walaupun bukan pengesahan rasmi, satu pernyataan itu memberikan satu tan maklumat untuk membuat spekulasi untuk tarikh pelepasan Deck 2 Steam.

Terdahulu dalam wawancara, Lawrence Yang menyebut bahawa perlu ada kejayaan teknikal yang penting untuk menjamin generasi baru dek stim. Generasi semasa berjalan pada APU AMD yang berkuasa Zen 2, yang berfungsi sebagai CPU dan GPU. Terdapat juga spesifikasi lain yang perlu dipertimbangkan, seperti paparan 1280 x 800 dan kadar penyegaran 60-hertz. Komponen fizikal dan teknikal sudah mempunyai ruang untuk penambahbaikan, tetapi kosnya juga merupakan faktor utama. Injap dengan mudah boleh memasukkan GPU diskret mewah dan memanggilnya sehari, tetapi itu akan mendorong dek jalan ke atas harga kemasukan $ 400 semasa.

Imej post blog

Dengan garis masa pembangunan AMD AMD dan pernyataan yang sendiri dalam fikiran, kemungkinan tarikh pelepasan untuk Deck Steam yang berpotensi akan datang pada tahun 2025 atau lebih lambat. Injap sudah sukar bekerja di kawasan perkembangan perkakasan yang lain, dan kejayaan berterusan dek menunjukkan bahawa mereka tidak perlu berulang -ulang sama sekali. Berharap untuk mendengar pengumuman pada tahun 2024, tetapi pelepasan penuh disahkan bertahun -tahun lagi.

Deck Steam 2: Harga, Spesifikasi, & Spekulasi Benchmark

Bukan dek stim 2

Dexerto

? Menyelam kerana kami mendedahkan butiran mengenai potensi Valve yang akan datang dengan genggam besar, dengan khabar angin mengenai harga, tarikh drop, spesifikasi, dan semua gosip berair.

Genggam permainan mudah alih adalah ceramah bandar. Pemain besar seperti Valve, Nintendo, Asus, Ayaneo, dan banyak lagi memastikan kita tinggal di zaman kegemilangan permainan pegang tangan.

Dek Steam boleh dikatakan yang terbaik dari konsol permainan pegang tangan sekarang, membanggakan spesifikasi yang gemuk dan perpustakaan permainan yang di luar carta.

Artikel berterusan selepas iklan

The Grapevine’s Buzzing: Valve’s mungkin mempunyai lelaran dek stim seterusnya dalam perancangan. Walaupun tarikh pelancaran untuk Deck Steam 2 masih menjadi misteri, kilang khabar angin berada dalam keadaan berlebihan dengan petunjuk debutnya.

Artikel berterusan selepas iklan

Dengan Injap Bermain Coy di Deck Steam 2, kami telah melakukan pengangkat berat – menyusun senarai keinginan ciri -ciri dan memburu setiap kebocoran dan berbisik pada konsol pegang tangan yang akan datang ini.

Steam Deck 2: Adakah tarikh pelepasan?

Imej mewah dek stim

Oleh kerana injap baru mula bercakap mengenai Deck Steam 2, kami membuat spekulasi bahawa tarikh pelepasan mungkin jauh sekarang. Malah, dalam wawancara baru -baru ini dengan beberapa orang di belakang dek, disebutkan bahawa ia akan menjadi jalan keluar.

Artikel berterusan selepas iklan

Seperti yang telah kita buat sebelum ini, Deck 2 Steam hanya boleh keluar jika ia mempunyai sokongan dari kejayaan dari segi prestasi. APU Van Gogh semasa, gabungan GPU dan CPU, cukup kuat dalam dirinya sendiri. Dalam ujian kami, kami hanya memukul dinding yang berjalan kembali dan membuat kompromi kecil di tempat lain.

Artikel berterusan selepas iklan

Untuk terbaik peranti seperti dek stim, anda harus mempertimbangkan apa kejayaan yang perlu dibawa ke meja. Ia perlu memperbaiki dan mengekalkan permainan “lebih tua” dari beberapa tahun kebelakangan ini, bahawa dek stim berjuang untuk berlari.

Berkaitan:

10 teratas NFTs paling mahal yang pernah dijual

Artikel berterusan selepas iklan

Sehingga itu, kami mempunyai sedikit petunjuk apabila model yang dikemas kini mungkin dibebaskan, dengan faktor utama menjadi ketersediaan cip baru untuk menggantikan penyelesaian Zen 2 semasa mereka. Dengan AMD hanya menubuhkan Zen 4 pada komputer riba, kami tidak akan terkejut jika Valve menunggu rangsangan lanjut dalam prestasi.

Spekulasi harga stim Deck 2

Tidak menafikan bahawa dek stim semasa murah untuk kuasa yang anda dapatkan, dengan $ 399 MSRP yang didakwa sukar dicapai, seperti yang dinyatakan oleh Gabe Newell dalam temu bual dengan IGN. Walau bagaimanapun, Newell juga menyebut betapa kritikalnya bagi injap untuk mencapai harga yang kompetitif.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Sebagai perbandingan, barisan bertanding Ayaneo kos lebih dari $ 1000 dan tidak secepat dek stim.

Oleh itu, kita boleh mengandaikan bahawa injap mensubsidi beberapa kos yang terlibat, dengan harapan untuk membuat wang kembali di platform stim.

Melanggan buletin kami untuk kemas kini terkini mengenai eSports, permainan dan banyak lagi.

Kami harap Deck Steam 2 akan mengikutinya, dengan kos yang disubsidi dan boleh diakses yang lebih selaras dengan konsol permainan moden, bukannya PC permainan.

Spekulasi spesifikasi stim 2 spekulasi

Dek Steam kini menggunakan kombinasi SOC yang dibuat oleh AMD, berdasarkan pemproses Zen 2 mereka, dengan grafik RDNA2. Dek wap yang dikemas kini dapat melihat pemproses Zen 3, atau bahkan Zen 4, dibakar dengan grafik RDNA3.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Kami baru sahaja melihat model perdana GPU rDNA 3 dari AMD, dan kami masih sedikit cara untuk melihat jenis teknologi ini dilaksanakan ke cip mudah alih yang cukup murah untuk injap.

Seperti yang disebutkan di atas, sebahagian besar kos mungkin diambil pada dagu untuk injap. Titik teras dek stim adalah titik kemasukan kos rendah ke dalam ekosistem stim.

Sekiranya injap menarik cip Ryzen 8000 sebaik sahaja ia dibebaskan untuk menyediakan sistem yang paling kuat, mereka akan berjaya dalam keadaan di mana dek stim 2 akan menelan belanja, bukannya beratus -ratus.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Di samping itu, kami ingin melihat bateri yang lebih besar, skrin yang lebih baik, dan kayu analog untuk boot. Tetapi, kami masih mahu melihat benjolan spec yang sihat di seluruh papan. Dengan penyimpanan kilat semakin murah, Deck Steam 2 juga harus melihat untuk melengkapkan dirinya dengan penyimpanan dalaman yang lebih besar.

Ada kemungkinan bahawa teknologi skrin juga dapat bertambah baik, dan kami ingin ada skrin dengan sokongan untuk kadar penyegaran berubah -ubah.

Artikel berterusan selepas iklan

Spekulasi Penanda Aras Steam 2

Walaupun dek stim tidak betul-betul menghancurkan bumi berbanding dengan perkakasan PC penuh lemak, Deck Steam 2 akan mengikutinya. Jadi, jangan mengharapkan kelajuan seperti 40-siri. Walau bagaimanapun, anda harus mengharapkan peningkatan yang baik selaras dengan apa jua benjolan yang mungkin dimiliki oleh konsol. Walau bagaimanapun, jika Deck 2 Steam mempunyai skrin resolusi yang lebih tinggi, itu akan memberi kesan kepada prestasi peranti.

Artikel berterusan selepas iklan

Penanda aras rasmi pasti akan menjadi jauh. Tetapi tanpa mengira, kami telah memberikan pukulan terbaik kami untuk meramalkan apa yang ditawarkan oleh Deck 2 Steam.

Artikel berterusan selepas iklan

Pastikan anda membaca panduan kami yang lain: