Injap akan mula menjual dek stim pada 25 Februari – The Verge, apa itu Deck Steam? Komputer Sejarah

Apa itu Deck Steam

Artikel popular

Injap akan mula menjual dek stim pada 25 Februari

Valve mengumumkan bahawa dek stim akan dijual mulai 25 Februari. Menurut blog syarikat itu, pelanggan yang mempunyai tempahan akan mendapat e -mel pada hari itu dan mempunyai tiga hari untuk membuat pesanan. Valve juga mengatakan bahawa ia akan melepaskan kelompok baru setiap minggu, jadi jika anda mendapat tempahan, Mac akan menjadi masa untuk mengawasi e -mel anda.

Berikut adalah maklumat lanjut dari pengumuman Valve:

Kami akan mula menghantar jemputan sejurus selepas 10:00 pagi pada 25 Februari, PST
E -mel pesanan dihantar dalam susunan yang sama yang dibuat oleh tempahan.
Anda hanya boleh memesan model dek stim yang anda tinggal pada asalnya.
Deposit tempahan anda akan digunakan untuk harga akhir dek stim, dan kos penghantaran dimasukkan.

Tarikh pelepasan sepadan dengan ramalan baru Valve bahawa konsol akan mula menuju ke pemain menjelang akhir bulan Februari. Valve mengatakan bahawa pesanan yang diletakkan pada ke -25 akan mula penghantaran pada 28hb.

Adalah baik untuk akhirnya mempunyai tarikh untuk ketika konsol genggam akan keluar. Apabila Valve mengumumkan dek stim pada bulan Julai 2021, ia pada asalnya dijangka dihantar pada bulan Disember tahun itu. Walau bagaimanapun, ia telah ditangguhkan oleh dua bulan disebabkan oleh rantaian bekalan dan masalah kekurangan yang telah menjadi standard dengan banyak pelancaran produk.

Injap masih membiarkan anda menempah dek stim untuk $ 5 jika anda belum. Anda boleh menunggu cukup pada ketika ini, walaupun – halaman pesanan pada masa ini mengatakan bahawa anda boleh mengharapkan untuk memesan “selepas Q2 2022.”Sekiranya anda masih di pagar, anda boleh menyemak kesan kami di dek stim di sini, dan menonton video di bawah.

Apa itu Deck Steam?

seorang wanita permainan di dek stim

Semasa Nintendo Switch dilancarkan pada tahun 2017, ia memegang pasaran genggam. Bukannya Nintendo tidak berada di bahagian atas longgokan itu, tetapi suis menguatkannya. Ya, dek stim ada di sini, atau sebaliknya sudah ada di sini, tetapi sekarang dengan kekurangan cip yang akan berakhir ia tersedia untuk pemain.

Jadi, apakah peranti genggam baru ini dan bagaimana ia mengubah permainan? Inilah semua yang anda perlu ketahui mengenai dek stim!

5 Fakta Mengenai Dek Steam

Mari kita mulakan di bahagian atas. Dek Steam mempunyai beberapa ciri yang menakjubkan tetapi di bawah ini menonjol dari orang ramai.

 • Dek Steam datang dalam tiga versi 512 GB, 256 GB, dan 64 GB, masing -masing pada titik harga yang berbeza
 • Jauh lebih besar daripada suis pada 11.7 inci di seluruh permukaan. Untuk konteks, Nintendo Switch adalah 9.4 inci di seluruh.
 • Dek Steam tidak mempunyai storan SD Micro yang boleh diperkembangkan.
 • Deck Steam boleh bertindak sebagai PC yang benar, tidak seperti Nintendo Switch.
 • Tidak semua permainan serasi dengan Deck Steam pada masa ini.

Spesifikasi dek stim

bahagian depan dek stim hitam

Anda tidak dapat memahami apa dek stim sehingga anda mengetahui spesifikasi manis dan manis itu.

Reka bentuk

Pertama, dek stim terasa hebat. Ia besar tetapi saiz dan beratnya tidak menghalang keselesaannya. Ia adalah 11.Panjang 7 inci dan berat kira -kira 1.5 paun jadi jauh lebih besar dan lebih berat daripada suis Nintendo. Yang dirasakan dalam reka bentuk.

Cengkamannya sangat selesa dan terasa baik untuk dimainkan. Permukaan mempunyai kemasan matte dengan rupa yang anggun dan susun atur butang sangat kondusif untuk dimainkan. Terdapat dua joysticks standard, empat butang muka, dan bumper kanan/kiri combo. Di mana dek stim berbeza dapat dilihat pada permulaan dan pilih butang, anehnya diletakkan d-pad, sensor sentuh, dan pencetus belakang tambahan.

Deck Steam mempunyai dua butang operasi, stim, dan pilihan, diwakili oleh tiga titik. Butang Steam Membuka OS Steam di mana anda boleh membeli dan bermain permainan. Pilihan mengambil tempat butang permulaan tradisional. D-pad adalah pelik, ia adalah pepejal dari segi reka bentuk tetapi penempatan di sebelah kiri kayu bedik adalah janggal. Namun, ia berfungsi walaupun agak sukar untuk mengarahkan.

Akhirnya, pencetus belakang benar -benar pilihan, dan mereka berasa seperti keadaan. Mereka boleh dipetakan ke operasi yang berbeza tetapi terus terang sukar untuk diingat bahawa mereka juga wujud. Mereka tidak berasa hebat dan mereka tidak menambah apa -apa kepada pengalaman permainan keseluruhan.

Yang mengatakan, pengalaman keseluruhan dek stim tidak memerlukan pencetus tambahan ini menjadi bintang. Butang semua mempunyai rasa sentuhan yang hebat dan pulangan yang memuaskan. Joysticks lancar dan responsif dan snap kembali ke pusat dengan segera. Malah penembak berkilauan dan roguelikes sengit mudah ditangani di dek stim.

seorang wanita permainan di dek stim

Perkakasan

Seterusnya, mari kita lihat di bawah tudung binatang ini. Ia mempunyai pemproses AMD APU, yang bermaksud ia menggunakan grafik yang diasingkan. CPU dibuat dengan seni bina Zen 2 dan berjalan sehingga 3.5 GHz pada jam rangsangan. GPU dibuat dengan seni bina rDNA 2 dan boleh mencapai sehingga 1.6 tflops.

Jadi, ia cukup gemuk tetapi itu bukan di mana sihir berhenti. Skrin lebih baik daripada mana -mana peranti genggam mempunyai hak untuk menjadi. OLED suis cantik tetapi dek stim telah berjaya dipadankan dan, dalam beberapa cara, melepasi kecantikan itu.

Ia menggunakan nisbah aspek 16:10 pada skrin 1280 x 800 px, menjadikan warna -warna hebat dan memaksimumkan tahap terperinci dalam permainan seperti Hades dan Doom Eternal. Skrin yang luar biasa ini beraksen dengan bunyi yang sama mengagumkan. Dek Steam mempunyai bunyi yang keras dan mendalam yang menawarkan pengalaman yang baik sebagai audio TV. Ia tidak memenangi sebarang anugerah terhadap bar bunyi atau persediaan stereo lanjutan tetapi untuk genggam, sial itu bagus.

Permainan

Barisan permainan adalah di mana dek stim mula kehilangan kilauannya. Seperti yang dinyatakan, ia menyokong beberapa permainan yang menakjubkan, tetapi mempunyai beberapa jurang yang ketara yang mungkin memberi beberapa pemain jeda. Injap menyedari sepenuhnya isu ini dan telah berusaha untuk memberitahu pemain. Mereka mempunyai sistem yang menilai permainan dengan tahap prestasi mereka di OS Steam.

Permainan yang mempunyai tanda semak hijau telah diluluskan untuk prestasi yang hebat, tanda kuning boleh dimainkan tetapi mungkin mempunyai beberapa masalah. Kemudian ada kelabu untuk permainan yang tidak disokong yang merupakan pukulan omong kosong dan akhirnya permainan yang tidak akan dimainkan sama sekali yang sangat jarang berlaku.

Untuk sebahagian besar, pengalaman terbaik anda akan berada di Steam OS walaupun beberapa permainan dapat bermain dengan baik di Windows. Namun, permainan besar seperti Fortnite masih jauh untuk pergi sebelum mereka pengalaman yang baik di Deck Steam.

Perisian

Sekiranya ada satu perkara yang benar -benar menetapkan dek stim, adalah perisiannya. Peranti berjalan di Steamos. Anda boleh memasang dan menggunakan Windows seperti anda akan komputer riba. Pad trek di kedua -dua belah peranti menjadikan menavigasi landskap tingkap tradisional angin.

OS itu sendiri berjalan lancar pada sistem dan anda boleh melakukan perkara standard seperti mengakses internet dan menguruskan fail dengan lancar. Gosok adalah ketika anda dapat memuat turun aplikasi permainan pihak ketiga. Kedai Epik, Pas Permainan, Uplay, dan lain -lain semuanya dimainkan di Deck Steam.

Permainan, bagaimanapun, terkena kehilangan prestasi mereka. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Fortnite terpaksa berjalan pada tetapan yang lebih rendah dan tidak kelihatan sebaik pada konsol tradisional atau bahkan PC desktop. Terdapat juga masalah dengan ketinggalan dan bahkan beberapa kemalangan ketika menggunakan OS Windows dan bukan erak es.

Yang mengatakan, masih ada kemungkinan untuk mempunyai masa yang cukup baik di dek stim dengan OS Windows. Tetapi untuk pengalaman dek stim terbaik, lebih baik tinggal di OS proprietari.

Deck Steam: Tempat Beli

Deck Steam panas sekarang dan mendapatkan tangan anda pada seseorang mungkin membuktikan satu cabaran. Walau bagaimanapun, dengan bekalan cip yang ditambah, kini mungkin masa terbaik untuk menempah peranti.

Anda boleh mengambil dek stim terus dari injap di laman web stim. Terdapat tiga pilihan bergantung pada penyimpanan, 512 GB pada $ 649, 256 GB $ 529, dan 64 GB pada $ 399. 64 GB mungkin kelihatan rendah dari segi penyimpanan, tetapi anda juga boleh menaik taraf ruang menggunakan kad SD mikro, sama seperti di Switch.

Sekiranya anda ingin membeli baru, anda mesti melalui injap pada masa ini. Kerana kekurangan, anda akan ditambah ke senarai rizab. Penantian digunakan untuk mengambil bulan tetapi sekarang terdapat laporan pemain yang menerima dek stim mereka dalam seminggu selepas pesanan. Perbatuan anda berbeza -beza tetapi ini adalah masa yang tepat untuk melompat ke atasnya.

Sejarah Dek Steam: Apa Yang Perlu Tahu

Deck Steam adalah jenama yang memukul baru dalam konteks konsol lain di pasaran. Namun, ia mempunyai yang menarik, walaupun ringkas, backstory.

Dek Steam adalah kemuncak tahun R & D di bahagian Valve. Malah, Deck Steam adalah percubaan kedua mereka untuk mewujudkan konsol, yang pertama adalah mesin stim yang dikeluarkan pada tahun 2015. Mesin Steam jatuh dengan baik di bawah jangkaan jualan dan pemain perlahan mengamalkan konsol baru ini. Ia menerima pujian kritis tetapi kebanyakan orang ragu -ragu dan keliru dengan sistem baru.

Melihat ke belakang, mesin stim berada di hadapan masa dan mempunyai beberapa isu yang tidak dapat diatasi. Isu utama ialah penggunaan Linux sebagai OS. Injap mahu mesin stim menjadi sumber terbuka dan melakukan bahawa mereka menggunakan os yang paling kondusif untuk matlamat tersebut. Tetapi ini bermakna bahawa pemain, yang kebanyakannya tidak pernah menggunakan Linux, mesti menggunakan sistem. Itu tidak berjalan lancar.

Injap cuba melicinkan sesuatu untuk pemain tetapi akhirnya memutuskan untuk membuang produk. Ia dihentikan pada tahun 2018.

Dek stim

Injap telah gagal mendapatkan mesin stim dari tanah, tetapi peminat syarikat permainan legenda masih berteriak untuk percubaan seterusnya. Ketua Pegawai Eksekutif Gabe Newell tidak kehilangan kepercayaan pada idea konsol berkuasa stim sehingga injap ketika kembali ke papan lukisan.

Mereka dapat mengambil apa yang mereka pelajari dari mesin stim dan memasukkannya ke dek stim. Mereka juga telah mendengar apa aduan peminat dan bekerja untuk melicinkan isu -isu tersebut.

Rumor mula berputar pada awal 2021 bahawa injap sukar bekerja pada percubaan kedua untuk memasuki pasaran perkakasan, kali ini dengan genggam. Tidak syak lagi melihat kejayaan menghancurkan suis itu adalah faktor, tetapi ia juga sesuatu yang Valve selalu berminat.

Dek Steam dihantar pada bulan Februari 2022 tetapi ada satu halangan terakhir, kekurangan cip. Ia boleh dikhaskan dengan masa tunggu beberapa bulan. Namun, jualan kukuh walaupun kekurangan dan bilangan tempahan adalah tanda positif untuk penerimaan konsol.

Versi Deck Steam: Setiap edisi

Sehingga kini, Deck Steam hanya mempunyai satu versi. Namun, ia datang dalam tiga variasi yang sedikit berbeza.

Kebanyakannya, mereka adalah saiz penyimpanan yang berbeza seperti yang dinyatakan sebelum ini. 512 GB dan 256 GB adalah penyimpanan SSD NVME yang berjalan di PCI Express 3.0 x4. 64 GB yang lebih rendah adalah penyimpanan EMMC yang berjalan di PCI 2.0 x1.

Oleh itu, dengan versi itu bukan sahaja anda mendapat ruang yang kurang tetapi kelajuan pemacu mungkin juga menghalang prestasi dan masa beban. Untuk wang kita, ia benar-benar bernilai dengan dua versi yang lebih tinggi.

Tindak balas awam

Dengan dek stim, nampaknya injap akhirnya dapat bertapak di pasaran perkakasan. Penerimaan kritikal kebanyakannya positif, dan reka bentuk keseluruhan peranti telah dirayakan untuk kualitinya.

Beberapa pengkritik telah menyebutnya perpustakaan yang agak terhad berbanding dengan PC desktop tradisional dan masalahnya yang menjalankan Windows OS. Hayat bateri juga menjadi isu utama bagi banyak pemain. Berjalan pada hayat bateri os stim boleh diterima tetapi tidak bagus. Running Windows OS Battery hayat terus terang.

Namun, Deck Steam nampaknya menjadi hit dan ia masih menjadi pemain yang sangat muda dalam permainan konsol. Selain daripada suis, tidak ada pegang tangan lain yang mendekati dek stim dalam prestasi dan kualiti. Masa akan memberitahu jika Nintendo akan digulingkan oleh pendatang baru.

Seterusnya…

Lihat beberapa kandungan kami yang lain:

 • GPU terbaik pada tahun 2022 -ditinjau dan disenaraikan
 • Dua tuntutan pengesan Facebook: Apa yang mereka dan apa perbezaannya?
 • Apa maksud ’emoji’, dari mana ia berasal?

Apa itu Deck Steam? Soalan Lazim (soalan yang sering ditanya)

Apa dek stim?

Deck Steam adalah konsol genggam baru dari Valve, syarikat permainan legenda yang mencipta separuh hayat, portal, dan steam perkhidmatan permainan. Ini adalah percubaan kedua mereka di konsol.

Adalah dek stim konsol hibrid?

Ya, seperti suis ia boleh dimainkan genggam atau disambungkan ke monitor atau TV untuk bermain lanjutan. Ia tidak termasuk pangkalan dok atau lampiran pengawal tambahan seperti suis. Anda boleh membeli pengawal pihak ketiga untuk dek stim termasuk pengawal DualShock dan Xbox.

Berapa dek stim?

Deck Steam mempunyai tiga harga untuk tiga versi berbeza. Terdapat versi 512 GB untuk versi $ 649, 256 GB untuk $ 529, dan versi 64 GB untuk $ 399.

Bolehkah anda mendapatkan dek stim sekarang?

Mendapatkan tangan anda di dek stim telah sukar tetapi masa tunggu semakin baik. Oleh kerana kekurangan cip telah mula meringankan, dek stim lebih mudah didapati. Pemain masih perlu menyimpannya dan bukannya membeli secara langsung tetapi kebanyakan pengguna melaporkan masa tunggu yang singkat sehingga mereka dapat membayar dan menerima peranti tersebut.

Yang banyak permainan boleh didapati di Deck Steam?

Pada terasnya, Steam Deck adalah PC supaya anda dapat memainkan permainan yang anda boleh di desktop tradisional. Permainan yang paling sesuai dengan OS Steam mempunyai tanda semak hijau yang dilampirkan pada skrin pelancaran mereka. Mereka yang mempunyai titik seru kuning juga dimainkan tetapi mungkin anda menghadapi beberapa masalah. Kemudian ada permainan yang tidak disokong atau tidak wujud di kedai stim.

Pemain juga mempunyai pilihan menggunakan OS Windows untuk mengakses perkhidmatan permainan lain seperti kedai Epic Games atau Xbox Game Pass. Pengalaman ini dilanda dan terlepas walaupun dan tidak sampai kualiti permainan yang dimainkan di OS Steam.

Jake Thebeau, pengarang untuk Komputer Sejarah

Jake Thebeau adalah penulis lepas dari ST. Louis, MO. Nerd Tech yang membawa kad, Jake merangkumi pelbagai topik termasuk permainan video, VR/AR, perkakasan komputer, teknologi peribadi, fiksyen sains, etika dalam teknologi, dan sejarah teknologi. Dia berminat dengan bagaimana teknologi memberi kesan kepada dunia di sekeliling kita dari inovasi terkini ke telefon pintar di poket kita. Ketika tidak menulis atau memikirkan teknologi, dia dapat dijumpai mendaki, sukarela dalam masyarakat, membaca, menghabiskan waktu dengan pasangan dan haiwan kesayangannya, atau mengerjakan novel fantasi pertamanya. @Lethebeau di Twitter

Artikel popular

3 sebab untuk mengelakkan kipas siling pintar baru hari ini

Data pengaturcaraan bahasa SQL

Memahami pertanyaan SQL, dengan contoh

Lelaki muda, pelayan pembaikan IT di pusat data, jenis 1 vs jenis 2 hypervisor

Perbezaan antara jenis 1 vs. Jenis 2 hypervisors dengan kebaikan dan keburukan

Membawa berita dan maklumat mengenai komputer, orang, ciptaan, & teknologi.

Sebagai rakan sekutu Amazon yang saya peroleh dari pembelian yang layak. Ketahui lebih lanjut mengenai kami & baca pendedahan gabungan kami.

Bilakah dek stim keluar?

Deck Steam adalah peralatan permainan PC yang inovatif.

 • oleh Alex Gatewood
 • 6 Februari 2023

Deck Steam Handheld

Jawapan cepat: Komputer permainan genggam Deck Steam yang dikeluarkan pada 25 Februari 2022.

Dek Steam Valve adalah salah satu produk yang paling inovatif dalam permainan PC dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Ini PC Permainan Genggam All-In-One yang boleh memainkan banyak permainan yang sudah ada di perpustakaan Steam anda.

Mesin baru pada mulanya diumumkan pada bulan Julai 2021. Seperti banyak produk baru, pegang tangan Valve menyaksikan bahagian kelewatannya yang saksama sebelum keluar pada awal tahun 2022.

Tetapi walaupun begitu, peranti itu hanya tersedia melalui tempahan. Sebilangan pemain, termasuk saya, menunggu beberapa bulan untuk memesan peranti.

1125 8391 1693414789

Jangan ketinggalan smartwatches terbaru Garmin, Smartwatches Venu 3 dan Venu 3S!

Ketahui Sebenar Anda Dengan Smartwatch Venu 3, Jurulatih Terbaik yang Direka untuk Menyokong Matlamat Anda.

Oleh itu, ketika injap secara rasmi melepaskan dek stim ?

Bilakah Dek Steam dilancarkan secara rasmi?

Jawapan pendek: 25 Februari 2022.

Dek Steam dilancarkan secara rasmi pada 25 Februari, 2022. Pada masa itu, peranti ini hanya tersedia melalui tempahan kerana permintaan dan perjuangan yang tinggi dalam rantaian bekalan global.

Belajar ai dalam 5 minit sehari. Kami akan mengajar anda bagaimana menjimatkan masa dan mendapat lebih banyak lagi dengan AI. Sertai 70,000+ pembaca harian percuma untuk alat trend, proses meningkatkan produktiviti, berita terkini, dan banyak lagi.

Untuk mendapatkannya, anda terpaksa log masuk ke laman web Steam dan membuat tempahan dengan bayaran pendahuluan $ 5. Injap kemudian akan meletakkan anda selaras dengan orang lain dan menghantar e -mel kepada anda apabila nombor anda naik.

Hanya dengan itu anda boleh memesan sendiri. Walaupun begitu, sesetengah orang terpaksa menunggu beberapa bulan kerana permintaan yang besar.

Nasib baik, dek stim tersedia hari ini tanpa memerlukan tempahan. Ia menjadi tersedia untuk memerintahkan kepada orang ramai di laman web Steam pada bulan Oktober, lapan bulan selepas pelepasan awalnya.

Tunggu pegang tangan injap adalah yang panjang di tengah -tengah kelewatan dan kegembiraan di sekitar produk. Tetapi ada di sini sekarang, dan sesiapa sahaja boleh memesan satu bila -bila masa yang mereka mahukan.

Malah, Valve sudah bercakap mengenai Deck Steam 2.

Mempunyai pemikiran mengenai perkara ini? Marilah kita tahu di bawah dalam komen atau bawa perbincangan ke Twitter atau Facebook kami.

Cadangan editor:

 • Adakah selamat untuk bermain dek stim atau suis Nintendo dalam cuaca panas?
 • Berapa kos dek stim Valve?
 • Bolehkah dek stim memainkan semua permainan stim?
 • Adakah dek stim mempunyai simpanan yang boleh diperkembangkan?