Hidupkan Fallout 4 ke dalam permainan 2022 dengan 10 mod ini, Fallout 4 – Senarai Modding Grafik Ultimate 2023 di Fallout 4 Nexus – Mod dan Komuniti

Sila log masuk atau mendaftar

Saya tidak pernah kagum dengan grafik dan animasi asal Fallout 4, dan sekarang 7/8 tahun lagi saya rasa permainan ini benar -benar memerlukan baik pulih grafik 2022 untuk bersaing. Ini adalah momen yang baik untuk memulakan modding sekarang pada 2022/2023, kerana banyak mod hebat telah dikeluarkan dalam 2 tahun yang lalu atau yang benar -benar dapat memberikan grafik gen seterusnya seperti yang telah kita lihat di Fallout 4 Modded.

Hidupkan Fallout 4 ke dalam permainan 2022 dengan 10 mod ini

Dikeluarkan pada tahun 2015, Fallout 4 adalah pencapaian peristiwa penting untuk Bethesda Studios dalam beberapa cara.

Pembangunan permainan dalaman Bethesda, yang terdiri daripada skrol Elder dan francais Fallout, dulu mempunyai reputasi yang tidak baik dari permainan bertarikh. Sebagai contoh, pertempuran Skyrim hanya subpar dari segi piawaian 2011, walaupun penambahbaikan besar -besaran yang dibuat di Elder Scrolls 4: Oblivion.

Untuk Fallout 4, bagaimanapun, pasukan Todd Howard mengeluarkan semua perhentian dengan memanggil perisian ID, bakat di belakang Doom, untuk membantu memperbaiki tembakan dari Fallout 3 dan New Vegas.

Terutamanya terima kasih atas usaha mereka dalam senjata api dan visual, tajuk itu terasa lebih moden berbanding dengan pendahulunya. Di samping itu, ia mempunyai komuniti mod berdedikasi terbesar di Nexus, yang kedua hanya untuk Skyrim. Dengan banyak mod dan tweak untuk dipilih, permainan boleh dibawa lebih dekat ke penembak 2022.

Perhatikan bahawa modlist ini mengandaikan bahawa pemain telah memasang kestabilan dan modding penting seperti patch tidak rasmi buatan masyarakat, F4SE, dan ENB Helper.

Lightweight Fallout 4 Modlist Untuk Memberi Permainan AAA Moden Makeover

1) Penembak yang tidak berpendidikan

Penembak yang tidak berpendidikan melakukan dua perkara berasingan. . Kedua, ia menambah ciri bersandar yang betul seperti yang terdapat di Rainbow Six: Pengekstrakan.

Fallout 4 sudah mengandungi ciri bersandar yang dibakar yang bermula ketika pemain mengambil penutup di belakang objek dan cuba menuju ke sudut. Penembak yang tidak berpendidikan menyelaraskan ciri ini untuk menjadikannya secara manual dialihkan di kedua -dua belah pihak dengan q dan e secara lalai.

2) kesan sederhana

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, pertempuran Fallout 4 adalah peningkatan yang besar terhadap pendahulunya. Menariknya, kesan ringkas tidak melakukan apa -apa yang terlalu besar di atas kertas.

Pertama dan terpenting, ia secara halus meningkatkan visual untuk kedua-dua penembakan hip dan penembakan besi dengan menambahkan kilat muncung yang lebih menonjol, goncang kamera, dan kabur tanpa pergi ke laut. Kedua, ia menambah maklum balas pendengaran kepada hits dan membunuh seperti yang terdapat dalam permainan penembak multiplayer moden, yang diilhamkan oleh tip ‘membunuh tips dan memukul bunyi.’

Hanya dengan perubahan ini, mod ini sahaja menjadikan maklum balas sentuhan dan oomph keseluruhan senjata api berasa lebih moden dan menarik.

3) Pembaikan dan suasana yang membaik pulih

Mereka yang telah modded Skyrim akan mengingati mod SSE yang dinamakan yang sama (kemudian digantikan oleh Audio Overhaul 2). Begitu juga, mod revolusi dan suasana membaik pulih pada fallout 4 tepat seperti yang dicadangkan oleh tajuk.

Ia membetulkan dan mengetatkan soundscape Fallout 4 untuk menjadi lebih konsisten secara logik tanpa mengubah kesan bunyi asas. Ini adalah perubahan yang dialu -alukan dengan segera, terima kasih kepada banyak peti besi dan tetapan lain yang bertindak balas dengan baik dengan julat akustik yang tinggi.

4) Lengan gabungan dan lengan gabungan – pengembangan

Bersama dengan modul pengembangan yang baru dikeluarkan, senjata gabungan menambah 17 senjata baru dan mengedarkannya di seluruh dunia permainan. Kaveat yang jelas di sini adalah bahawa keramahan-keramahan mod ini diragui dalam kebanyakan kes. Hampir semua senjata ditambah, seperti Barrett M82A1 dan SPAS-12, wujud pada tahun 1980-an di dunia kita.

Walau bagaimanapun, jika anda dapat melihat kelemahan ini, kualiti mod ini tidak ada. Setiap senjata lada sentuhan kemodenan ke dunia Atompunk Fallout. Semua senjata api datang dengan suite skop tersuai dan sambungan lain, untuk boot.

5) Kerosakan lokasi yang lebih baik dan pulih permainan pilihan

Pembaikan kerosakan yang paling realistik yang diisytiharkan oleh diri sendiri yang anda dapati di seluruh Nexus, ‘Mod ini adalah perjanjian pakej yang menambah beberapa ciri untuk membongkar pertempuran vanila, dengan pilihan dengan tweak AI sendiri. Ini berkisar dari elemen save auto ke pukulan shotgun.

Daripada pelbagai tweak dan penambahan, yang paling penting ialah:

 • Headshot scripted yang boleh Instakill berdasarkan perlumbaan sasaran, topi keledar, dan berkaliber yang digunakan.
 • Peluang untuk pemecahan hidup dengan senjata laser.
 • Ciri backstab dan stealth bunuh yang seimbang.
 • Sistem pendarahan yang berfungsi pada musuh dan pemain.
 • Reaksi musuh terhadap Hits Senjata – Termasuk Flinching, Staggering, Knock -Backs, dan Knockdowns.

6) nac x

Dari ‘l00ping,’ pengarang Nat untuk Skyrim dan Nao untuk Oblivion, Nac X adalah antara overhauls cuaca yang paling realistik untuk Komanwel Pasca-Apokaliptik Massachusetts.

Ia dilengkapi dengan palet cuaca yang sama sekali baru yang memaparkan 40 jenis cuaca yang berbeza, langit, awan, dan tekstur hujan, sepuluh variasi radstorm asal, dan malam yang realistik.

7) Elfx

Walaupun NAC X berfungsi keajaibannya pada cuaca luaran, lampu yang dipertingkatkan dan FX adalah mod pencahayaan dalaman yang komprehensif dari Anamorfus. Seperti mod penulis yang dinamakan di Skyrim, ELFX melepaskan cahaya dalaman ambien yang sombong untuk memberikan sentuhan drama.

Sumber cahaya tambahan, perubahan nilai pencahayaan, dan kesan ambien tambahan tidak memberi tumpuan kepada realisme seperti yang mereka lakukan untuk mewujudkan adegan dramatik.

8) Reaktor enb

Bergantung pada dua mod terakhir untuk pencahayaan dalaman dan luaran, Reaktor adalah salah satu pratetap ENB terbaru yang ditambahkan ke Perpustakaan Mod Fallout 4 yang terus berkembang. Duduk pada 300+ sokongan dalam masa dua minggu dari pembebasan awalnya, penghargaan pratetap bercakap untuk tahap menggilapnya.

Sekiranya anda menggunakan ENB ini, jangan lupa ambil tampalan ENB percuma dari tab NAC X Files.

9) Musim panas Luxor

Untuk membaik pulih Flora Fallout, banyak pilihan boleh didapati di Nexus. Paling menjamin rumput yang benar, penyelesaian satu-dan-yang dilakukan yang meninggalkan pokok sahaja. Walau bagaimanapun, bagi pemain yang gemar yang tidak keberatan berlepas dari pandangan asal Wilds of Massachusetts, musim panas Luxor adalah mod penggantian dan mod yang kaya dengan ciri-ciri terbaru untuk melihat keluar.

Visual cerah mod serupa dengan Far Cry: New Dawn atau Fallout West Virginia dan Top-notch dari segi maklumat tekstur.

10) Lampu suluh Pip-Boy

Sekeping teka -teki terakhir berlaku, sekali lagi, mod lain yang skopnya kelihatannya menjinakkan dan spesifik. Mengubah Pip-Boy menjadi lampu suluh yang lebih fokus tidak menimbulkan keajaiban untuk kesetiaan visualnya.

Walaupun mod yang sama tidak berfungsi juga dalam Fallout New Vegas atau Fallout 3, mod lampu suluh pemastautin permainan ini sepenuhnya menggunakan keupayaan pencahayaan enjin penciptaan yang dinaik taraf. Dengan malam gelap NAC X dan bahagian dalaman Elfx yang lebih gelap, lampu suluh juga meningkatkan rasa penerokaan seperti tidak ada kombinasi mod lain yang mungkin dapat.

Nota: Artikel ini mencerminkan pandangan penulis.

Fallout 4 – Senarai Modding Grafik Ultimate 2023

Panduan yang direka dari bawah untuk mendapatkan grafik terbaik untuk Fallout 4 pada tahun 2022. . Panduan ini berusaha untuk mensasarkan grafik terbaik untuk PC moden. Sekarang dengan Wabbajack Auto-Installer!

Keperluan DLC

Nama DLC
Automatron
Bengkel Wasteland
Jauh pelabuhan
Bengkel Compraptions
Bengkel Vault-Tec
Nuka World
Pek tekstur hi-res
Kandungan Kelab Penciptaan

Kebenaran dan kredit

Kebenaran kredit dan pengedaran

 • Aset pengguna lain semua aset dalam fail ini tergolong dalam pengarang, atau dari sumber modder percuma untuk digunakan
 • Muat naik Kebenaran Anda tidak dibenarkan memuat naik fail ini ke laman web lain dalam keadaan apa pun
 • Kebenaran Pengubahsuaian Anda mesti mendapat kebenaran daripada saya sebelum anda dibenarkan mengubah suai fail saya untuk memperbaikinya
 • Kebenaran Penukaran Anda tidak dibenarkan menukar fail ini untuk berfungsi pada permainan lain dalam apa jua keadaan
 • Kebenaran Penggunaan Aset Anda mesti mendapat kebenaran daripada saya sebelum anda dibenarkan menggunakan mana -mana aset dalam fail ini
 • Kebenaran Penggunaan Aset Dalam Mod/Fail yang Dijual Anda tidak dibenarkan menggunakan aset dari fail ini dalam mana -mana mod/fail yang dijual, untuk wang, bengkel stim atau platform lain
 • Kebenaran Penggunaan Aset Dalam Mod/Fail yang Dapatkan Mata Derma Anda tidak dibenarkan untuk mendapatkan mata sumbangan untuk mod anda jika mereka menggunakan aset saya
 • Kebenaran Modding Konsol Mod ini tidak akan tersedia di Bethesda.Bersih untuk pengguna konsol

Nota pengarang

Penulis ini belum memberikan nota tambahan mengenai kebenaran fail

Kredit fail

Penulis ini tidak mengiktiraf orang lain dalam fail ini

Sistem Mata Derma

Mod ini tidak memilih untuk menerima mata sumbangan

Versi 2.0

 • Versi 2.0 adalah peningkatan besar ke atas 1 lama.2 versi, dengan ciri -ciri berikut:
 • – Grafik dan enb yang lebih baik.
 • – Lebih baik framerate dan kestabilan. FPS/prestasi super lancar berbanding dengan senarai mod lama.
 • – Lod yang lebih baik. Juga dibina di Lod dalam senarai mod.
 • – Tidak ada alat luaran yang diperlukan untuk tweaking. Segala -galanya sudah selesai dalam fail MO2 INI yang dibina.
 • – Gambaran keseluruhan yang lebih baik mengenai apa yang telah dipasang dengan spacers senarai mod di MO2.
 • – Lebih mudah memasang mod sendiri. Juga lebih mudah untuk memilih mod yang anda tidak mahukan. (seperti senjata/perisai moden)
 • Memperbaiki:
 • – Memperbaiki Micro Stutters Semasa Menukar Senjata.
 • – Saliran prestasi tetap di beberapa bandar raya.
 • – Tidak konsisten LOD tetap.
 • – Kestabilan tetap dan banyak masalah CTD.

Versi 1.2

 • Dikemas kini beberapa mod dan penerangan dari maklum balas pengguna. Terima kasih Eveyone!

Versi 1.1

 • Pelepasan awal. Senarai mod ini telah diuji dengan teliti sebelum dibebaskan, jadi keluar dari 1.0 fasa beta. Memperbaiki banyak perkara seperti pautan yang rosak, arahan, imej, dll dll

Versi 1.0

 • Pembebasan beta semasa menulis tutorial. Memerlukan ujian. (tunggu 1.1 Siaran Akhir)

Derma lurus diterima

Panduan Grafik Ultimate ini juga tersedia untuk Skyrim Special Edition/A Edisi Nniversary di sini!

2.Versi 0 kini dikeluarkan dengan Wabbajack Auto-Installer!

Versi 2.0 adalah peningkatan besar ke atas 1 lama.2 versi, dengan ciri -ciri berikut:

– Grafik dan enb yang lebih baik.
– Lebih baik framerate dan kestabilan. FPS/prestasi super lancar berbanding dengan senarai mod lama.
– Lod yang lebih baik. Juga dibina di Lod dalam senarai mod.
– Tidak ada alat luaran yang diperlukan untuk tweaking. Segala -galanya sudah selesai dalam fail MO2 INI yang dibina.
– Gambaran keseluruhan yang lebih baik mengenai apa yang telah dipasang dengan spacers senarai mod di MO2.
– Lebih mudah memasang mod sendiri. Juga lebih mudah untuk memilih mod yang anda tidak mahukan. (seperti senjata/perisai moden)

Memperbaiki:
– Memperbaiki Micro Stutters Semasa Menukar Senjata.
– Saliran prestasi tetap di beberapa bandar raya.
– Tidak konsisten LOD tetap.
– Kestabilan tetap dan banyak masalah CTD.

Mahu melihat mod mana yang dimasukkan terlebih dahulu sebelum memasang? Saya mempunyai senarai Excel di bahagian fail dengan semua mod, pesanan beban, pautan, dan lain -lain dari senarai ini.

Juga ingat anda boleh melumpuhkan semua mod yang anda tidak suka pada akhirnya seperti senjata moden/perisai dengan hanya klik tetikus sederhana. Tetapi juga Armorsmith Extended atau Kata kunci Armor kerana semua mod ini nampaknya menjadi perbincangan yang sangat panas sepanjang masa di bahagian komen / perselisihan. Petua untuk pembuat mod: jangan buat keperluan keras!

Sila klik dan buka tangkapan skrin kecil untuk mendapatkan pandangan yang lebih baik mengenai kualiti tekstur!

Wabbajack Auto-Installer? Apakah itu?
WABBAJACK adalah alat yang membolehkan anda memasang senarai mod besar yang dihasilkan secara automatik.
Biasanya Sebelum Wabbajack Pemasangan Manual selalu mengambil banyak masa kerana orang terpaksa memuat turun setiap mod individu, dan saya harus menerangkan cara melakukan Panduan Penuh Pemasangan Mod oleh Mod. Senarai Wabbajack ini adalah pemasang auto untuk lebih kurang 98% daripada keseluruhan modlist yang akan kami gunakan, jadi ini bermakna usaha pemasangan/modding telah dikurangkan secara drastik berbanding dengan tutorial sebelumnya! Selepas Wabbajack hanya beberapa langkah manual yang perlu dilakukan yang boleh dilakukan dalam 5-10 minit.

Selamat datang ke 2022/2023!
Cukup sukar untuk dipercayai, tetapi Fallout 4 sudah bermula dari 10 November 2015, jadi pada tahun 2023 yang menjadikan permainan ini sudah berumur 8 tahun!

Saya tidak pernah kagum dengan grafik dan animasi asal Fallout 4, dan sekarang 7/8 tahun lagi saya rasa permainan ini benar -benar memerlukan baik pulih grafik 2022 untuk bersaing. Ini adalah momen yang baik untuk memulakan modding sekarang pada 2022/2023, kerana banyak mod hebat telah dikeluarkan dalam 2 tahun yang lalu atau yang benar -benar dapat memberikan grafik gen seterusnya seperti yang telah kita lihat di Fallout 4 Modded.

Sebagai Skyrim Modder yang berpengalaman, dunia Fallout 4 cukup baru untuk saya, tetapi ada juga banyak, banyak persamaan ketika memodenkan. Anda mempunyai MO2, Skrip Extenders, ENB, Mod Tekstur, Mod Pencahayaan, Mod Cuaca, Mod Badan/NPC, dll dan lain -lain. Walau bagaimanapun masih terdapat beberapa perbezaan yang tidak lurus ke hadapan, dan saya terpaksa Google banyak masalah sendiri semasa pemasangan beberapa mod. Saya harap dengan tutorial Grafik Ultimate 2022 ini untuk menyelamatkan anda dari semua penyelesaian masalah, dan membolehkan anda hanya mengikuti arahan dari panduan ini. Selain daripada panduan bertulis, setiap bahagian juga mempunyai tutorial video!

Adakah anda juga mengikuti Panduan Grafik Ultimate Skyrim 2022 saya? Berita baik! Panduan Grafik Ultimate Fallout 4 2022/2023 ini juga mempunyai pemasang Wabbajack automatik!

Beberapa video hasil akhir:

Ulasan ModList oleh DroppingIceCream:

Tutorial ini memerlukan permainan asas Fallout 4 + semua DLC !

Spesifikasi sistem yang disyorkan/minimum:
CPU: Terkini (ish) i5 dengan kelajuan jam yang baik
16GB
GPU: GTX 1080 Ti
(atau sesuatu yang serupa dari AMD. Perhatikan bahawa secara umum AMD mempunyai masa yang lebih sukar untuk menjalankan ENB dan mod lain daripada Intel/Nvidia.)
HDD/SSD: +-150GB

Diuji dan berfungsi pada Windows 10 dan 11


Oleh itu, perhatikan bahawa panduan ini kebanyakannya tertumpu pada kualiti grafik/tekstur, dan memerlukan PC moden yang baik!

Jadi ya, anda membacanya dengan betul! Untuk dijamin 60+ fps dengan semua teks mod/ enb/ dan 4K ini GTX 1080TI disyorkan! Dan ini adalah untuk 1080p/1440p. Untuk 4K, saya juga akan mengesyorkan RTX 2080 atau lebih baik! Saya ingin menunjukkan ini di atas pukulan untuk mengelakkan framedrops yang mengecewakan pada perkakasan yang lebih lama. Lokasi dalaman biasanya licin seperti mentega, tetapi kawasan luaran dengan banyak tumbuh -tumbuhan kadang -kadang boleh menjadi sangat berat dengan senarai mod ini.
Sekiranya anda tidak mempunyai spesifikasi yang disyorkan ini, lihat jika anda gembira dengan framerate. Contoh GTX 1070 mungkin mendapat 60 fps di dalam rumah, dan 45+ di luar rumah. (Bagi saya secara peribadi itu akan baik -baik saja, tetapi sekali lagi terpulang kepada anda.)

(Maklumat mengenai pengarang untuk orang yang peduli)
Saya Roderick, (Predcaliber), dilahirkan pada tahun 1986, dan saya dari Belanda. Saya telah memainkan permainan video sejak akhir tahun 80 -an, dan memodenkan permainan dan membuat barangan dengan editornya sejak yang pertama tidak nyata pada tahun 1998. Saya mungkin kebanyakannya dikenali dari saluran YouTube saya yang kebanyakannya masih berdasarkan Skyrim Modding, dengan banyak kandungan lain selama bertahun -tahun. Sekiranya anda berminat, lihat saluran YT di sini.

Saya selalu membuat senarai mod Skyrim (SE) setiap tahun, dan nampaknya saya adalah salah satu daripada beberapa yang juga membuat video tutorial untuk menjelaskan sepenuhnya cara memasang/mengkonfigurasi segala -galanya dari senarai mod. . 01/Jan/2022) Saya membeli Fallout 4 pada pembebasan, tetapi jujur ​​saya tidak begitu kagum ketika memainkannya. 6 tahun kemudian pada akhir tahun 2021, saya akhirnya memutuskan untuk benar -benar mula mencuba modding fallout 4 yang merupakan kawasan yang biasa untuk saya kerana modding skyrim, dan buat kali pertama saya tidak berhenti bermain permainan! Dengan mod grafik (dan senjata), permainan ini terasa sangat berbeza.

Baru untuk modding atau hanya malas?
Video ini merangkumi semua arahan!

Penyediaan
Pastikan kejatuhan anda bersih sebelum anda memulakan! (Sekiranya ini adalah modding kali pertama anda, anda boleh melangkau ini.

Langkah -langkah untuk menyahpasang dengan betul:

Menghilangkan Pengurus Mod semasa anda
Pastikan untuk pertama kali menyahpasang semua mod dari pengurus mod anda yang anda gunakan. (Nexus, vortex, atau penganjur mod). Sekiranya penganjur mod (2) Data lain yang anda mahu telah dikeluarkan mungkin terletak di: x*: \ users \*pengguna anda*\ appdata \ local \ modorganizer di mana x adalah pemacu Windows anda, (biasanya c) dan* Pengguna anda* adalah akaun pengguna Windows anda. Dalam kes saya: c: \ users \ predcaliber \ appdata \ local \ modorganizer

Dapatkan versi yang bersih dari Fallout anda 4.

Pergi ke stim anda, klik kanan kejatuhan 4 dan pilih Uninstall. Padamkan barang -barang yang tinggal di folder \ steam \ steamapps \ biasa \ fallout 4. (Simpan tangkapan skrin jika anda membuat beberapa;))

Padamkan fail ini lama
Pergi ke x: \ users \*pengguna anda*\ dokumen \ permainan saya \ fallout4, dan padamkan semua yang ada di sana. Sekiranya anda tidak mempunyai versi Steam, hanya untuk membuat sandaran folder permainan simpan anda. Sekiranya anda mempunyai Steam Steam Steam secara automatik membuat sandaran permainan simpan anda di awan. ​

Memasang Fallout 4 Bersih
Kemudian apabila anda mempunyai lembaran yang bersih dan tidak ada jejak Fallout 4 yang lama, kini anda boleh memasang Fallout 4 dengan selamat dari Steam. Tolong jangan pasangnya di X: \ Program Files (x86) atau mana -mana C: \ Windows Folder!

Mulakan Fallout 4 sekurang -kurangnya sekali + Tetapan Pelancar Fallout 4

Tetapkan segala -galanya ke tetapan maksimum di pelancar Fallout 4, dan mulakan Fallout 4 sekurang -kurangnya 1 kali untuk menghasilkan fail INI.
Mulakan permainan sekurang -kurangnya sekali untuk membuat yang diperlukan .fail konfigurasi ini. Sekiranya anda telah menggunakan mod sebelum tutorial ini, kemungkinan besar anda mempunyai permainan simpan modded juga. Jika ya, sebaiknya mulakan permainan baru untuk memastikan anda tidak akan mendapat masalah keserasian. Gunakan permainan simpan kosong yang baru untuk menguji mod anda sehingga akhir tutorial menjadi 100% pasti anda boleh menyelesaikan masalah dengan mudah jika ada yang salah. (Pada akhir tutorial, jangan ragu untuk memuatkan Savegames lama anda.)

Memasang Senarai Wabbajack
Modders yang berpengalaman, ikuti langkah di bawah. Modders baru, orang malas, dan orang lain, tonton video pada permulaan tutorial. !

Memasang Wabbajack

Muat turun fail Persediaan Wabbajack di sini.
Muat turun senarai Wabbajack dari bahagian fail di modpage ini. (Muat turun pautan dalam tab baru di sini)

Buat folder baru di suatu tempat, di mana anda akan memuat turun dan simpan Wabbajack.exe.
Sila ambil perhatian: Jangan buat folder dalam folder permainan Fallout 4, fail program (x86), C: \ Program Files, C: \ Users atau C: \ Windows. Buat jalan pintas ke folder ini di desktop anda, dan buat pintasan ke folder permainan Fallout 4 anda juga untuk akses pantas. (Jadi folder permainan anda adalah folder \ Steam \ SteamApps \ Common \ Fallout 4. )

Kemudian jalankan Wabbajack yang dimuat turun.exe.

Cari Fallout 4 dan apabila bersedia untuk memasang Wabbajack, klik pada butang ‘Pasang dari Cakera’ besar untuk memuat turun fail modList. Di lokasi pemasangan Pilih folder kosong yang tidak di bawah C: \ Program Files, C: \ Users, atau C: \ Windows.
Jangan pasang senarai ini dalam folder Steam anda, Fallout 4, atau folder yang mengandungi Wabbajack.exe.

Lokasi muat turun akan diisi secara automatik. Ini boleh diubah jika disukai, kemudian klik butang dengan anak panah main untuk memulakan proses.
Terima permintaan API NexusMods jika ditanya, selepas itu Wabbajack kini akan memuat turun dan memasang setiap mod yang diperlukan secara automatik.
Sekiranya anda tidak mempunyai premium nexus, anda perlu klik muat turun secara manual dengan pengurus mod untuk semua mod, tetapi Wabbajack masih akan memasangnya. Apabila Wabbajack selesai, anda akan melihat sama ada skrin lengkap pemasangan hijau atau skrin pemasangan merah gagal. Sekiranya berjaya, teruskan dengan langkah manual selepas bahagian Wabbajack, jika gagal maka jangan risau dan sila ambil perhatian yang berikut di bawah:

Sekiranya pemasangan Wabbajack anda gagal:
Ia pasti mungkin dan kadang -kadang normal bahawa pemasangan Wabbajack gagal beberapa kali yang boleh sedikit mengecewakan. Ini boleh berlaku sebagai contoh kerana masa pautan mod tertentu keluar atau sementara tidak tersedia untuk disambungkan. Tetapi jangan risau, semuanya di -cache supaya anda tidak perlu memulakan sekali lagi dengan mengindeks/menyusun jika Wabbajack gagal. Biasanya masalah itu ditetapkan dengan hanya memulakan semula Wabbajack, dan jalankan pemasang lagi. Petua yang baik adalah pergi ke menu Tetapan, (ikon Little Gear di sudut kanan atas di sebelah versi NR) dan periksa kotak: Gunakan penyelesaian rangkaian (lambat) . Ini lebih dipercayai dan membantu banyak orang. Sekiranya anda masih mengalami kesilapan semasa memasang, klik butang Logout untuk NexusMods dalam menu Tetapan, tunggu 5 saat, dan log masuk. Perkara terakhir yang anda boleh cuba ialah reboot PC dan kemudian cuba langkah -langkah di atas lagi.

Setelah akhirnya berjaya, anda harus melihat skrin lengkap seperti ini:

Jangan memulakan permainan, ia akan terhempas tanpa langkah seterusnya dan mod manual! Oleh itu, pastikan untuk mengikuti bahagian di bawah dahulu.

Langkah Manual Selepas Wabbajack
Modders yang berpengalaman, ikuti langkah di bawah. Modders baru, orang malas, dan orang lain, tonton video. Lebih mudah!

Buka perkara berikut:
1: folder permainan utama Fallout4 anda terletak di \ Steam \ SteamApps \ Common \ Fallout 4
2: Program MO2 dalam fail yang dipasang dari Wabbajack, yang dipanggil Modorganizer.exe, dan buat jalan pintas
3: Buat folder di suatu tempat, dan namakan mod manual.


1: Memasang Extender Skrip Fallout 4 (F4SE)
Muat turun f4se dari sini, dan pasangnya seperti biasanya anda akan memasang f4se. (Tonton video jika anda tidak tahu caranya)

2: Fail Enb
Muat turun mod berikut, dan salin fail ke folder permainan utama anda:
– Muat turun Binari Enb di sini, kemudian buka arkib dan salin dan tampal D3D11.DLL dan D3DCOMPILER_46E.DLL ke folder permainan utama anda.
– Muat turun reaktor enb untuk kejatuhan 4 di sini. Juga di sini menyalin fail dari arkib ke folder permainan utama anda.

3: Langkah terakhir
– Reboot PC anda hanya untuk memastikan semuanya membersihkan tugas dan RAM Windows anda.
– Buat jalan pintas ke modorganizer2 anda.exe dari senarai Wabbajack yang dipasang, kerana ini adalah fail yang akan kami gunakan dari sekarang.
– Lancarkan pelancar Fallout 4 sekali lagi di MO2, dan pastikan semua tetapan kembali pada Max lagi.
– Mulai sekarang, hanya mulakan permainan anda dari sana dengan F4SE. Sekiranya anda tidak tahu apa yang saya bicarakan, periksa tutorial video.

Amalan yang baik sekarang adalah untuk memastikan melumpuhkan overlay stim, dan pastikan anda meletakkan tarikh fallout 4 auto-update. Sebabnya ialah F4SE dan beberapa mod lain akan berhenti berfungsi, dan perlu dikemas kini lagi, dan itu boleh mengambil masa beberapa hari. Yikes! Oleh itu, pastikan untuk melumpuhkan kemas kini dalam stim. Lakukan itu dengan pergi ke Steam, Fallout Rightclick 4, pilih Properties, Updates, dan Pilih Hanya Kemas kini Permainan Ini Semasa Saya Melancarkannya. Kami akan melancarkan permainan hanya dengan F4SE dari MO2, Steam tidak melihat bahawa sebagai ‘pelancaran permainan’ sejak Fallout4.exe atau fallout4 laucher.EXE tidak dilancarkan.

Menetapkan ” Hanya mengemas kini permainan ini apabila saya melancarkannya ” di Steam:

Itu!

Menyukai senarai saya? Kemudian sila sahkan halaman ini, atau langgan di saluran YouTube saya!
Sekiranya anda sangat menyukainya, maka anda juga boleh meninggalkan sumbangan kecil 🙂

Mod Terbaik Fallout 4 (2023)

Fallout terbaik 4 mod 2020

Dengan mod, anda boleh melakukan banyak di Fallout 4. Dilancarkan pada tahun 2015, masih menyegarkan untuk bermain Fallout 4 dengan mod unik yang menawarkan tweak dan penyesuaian yang unik. Soalan besar adalah Apakah mod Fallout 4 terbaik untuk PC?

Sekiranya anda mencari jawapan pada beberapa mod paling keren yang boleh anda cuba dalam Fallout 4 maka panduan ini akan membantu anda dalam mengukir jalan keluar. Sudah bertahun -tahun sejak banyak mod keluar dengan pelbagai kandungan baru yang anda terlepas. Dengan bantuan Panduan Mod PC Fallout ini, anda boleh menambah 10 mod terbaik Fallout 4 terbaik ke senarai anda. Seperti mod menambah ciri tambahan, mod yang menambah anjing, meningkatkan kerajinan dan pembinaan, mod grafik, menambah muzik baru, dll. Saya juga telah menambah langkah -langkah bagaimana memasang mod dalam kejatuhan, apakah langkah -langkah yang diperlukan untuk mengelakkan pepijat dan kemalangan.

Mod Terbaik di Fallout 4 (2023)

Memasang Mod di Fallout 4 adalah mudah di PC. Terima kasih kepada alat Pengurus Mod dan pemaju di belakangnya yang menawarkan sokongan tetap untuk mengekalkan prestasi stabilnya. Oleh itu, jika anda sudah bersedia untuk mencuba beberapa mod baru di Fallout 4 maka terus membaca. Untuk menjimatkan masa anda di bawah adalah pautan melompat jika anda mencari mod tertentu seperti cara menambah anjing di Fallout 4? kemudian klik pautan untuk membaca arahan muat turun dan pemasangan tanpa menatal halaman. Mari kita mulakan dengan beberapa mod terbaik yang boleh anda pasang di Fallout 4 pada tahun 2022:

 • Mod perisai dan senjata: Armorsmith dilanjutkan
 • Mod Sistem Cuaca:- Ribut Sejati
 • Mod penyesuaian watak: menu bodyslide dan kelihatan
 • Mod Penyelesaian: Homemaker, tempat di mana -mana, penempatan sim
 • Patch: Patch tidak rasmi 4 Patch
 • Mod grafik dan prestasi: Peta yang lebih baik dengan jalan yang kelihatan, pengoptimuman tekstur untuk mod grafik tinggi
 • Pengurus Mod: Menu Konfigurasi Mod

Armorsmith dilanjutkan

Armorsmith Extended Mod

Rasa kurang berkuasa atau terlalu mencabar, maka mod kejatuhan ini akan mengubah segalanya. Ia menambah meja kerja dan senjata senjata senjata api dan senjata. Mod lain boleh menggunakan ini untuk mengikat senjata dan perisai mereka. Tidak perlu menggunakan stesen kimia. Mod yang cukup luas dengan satu tan ciri, dan ia adalah salah satu yang terbaik untuk dicuba. Dapatkan penyesuaian senjata yang lebih dalam dan ubah perisai. Ia membawa sekitar enam belas ciri untuk memperluaskan cara anda menikmati penyesuaian di Fallout 4 untuk watak anda dan juga untuk anjing. Bersama dengan Armorsmith Extended juga memuat turun mod AWKCR, fail induk untuk membuat dan mengubah suai perisai. Membantu pengguna untuk membuat rangka kerja kata kunci yang standard untuk rekod perisai dan senjata.

Ribut sejati

Mod ribut sebenar

Bagi banyak persekitaran permainan, tambahkan lebih menyeronokkan, menduduki ranking mod skyrim terbaik ke -5 pada tahun 2015 Mod Storm True adalah suatu keharusan untuk mencuba mod untuk Fallout 4. Ia menambah fenomena semulajadi dalam permainan seperti hujan lebat, ribut debu, hujan radiasi, dll. Dapatkan senario cuaca yang lebih unik, kesan bunyi, tekstur, dan banyak lagi. Mod sistem ribut dapat membantu anda menambah musim yang menarik untuk permainan. Dengan tetapan ON dan OFF yang mudah, anda boleh mengubah suai hujan, atau menambah musim yang keras untuk menambah sentuhan realiti di Fallout 4.

Menu bodyslide & kelihatan

Menu bodyslide & kelihatan

Rasanya berbeza untuk mempunyai avatar unik dalam permainan video, dan kedua -dua mod ini akan melanjutkan penyesuaian di Fallout 4. Bodyslide adalah alat yang mudah digunakan yang membolehkan bentuk badan dan penyesuaian pakaian. Anda boleh membuat bentuk badan yang unik. Menggunakan mod anda boleh mengubah suai pakaian sedia ada dan memberi watak anda kelihatan unik yang anda bermimpi. Mod menu kelihatan fokus pada muka, gaya rambut, mata, cat muka, dll. Ia menambah peningkatan kepada penciptaan watak yang membolehkan anda memilih pelbagai penyesuaian dari senarai ciri.

Pembuat suri rumah – penempatan yang diperluas

Pembuat suri rumah - penempatan yang diperluas

Kembangkan sistem penyelesaian anda dengan menggunakan mod ini, dapatkan kira -kira 1000 objek baru untuk membuat kraf, termasuk kereta, lampu jalan, peti sejuk, hiasan rumah, dll. Sekiranya anda bermain Fallout 4 maka mod ini adalah suatu keharusan kerana ia memanjangkan keupayaan anda untuk membuat penempatan yang lebih baik. Versi terbaru membawa set binaan baru, mereka – bangunan bata bandar, gudang dermaga pantai, rumah institut, rumah hijau, bunker, pengunjung, dan gudang.

Patch kejatuhan 4 tidak rasmi

Patch kejatuhan 4 tidak rasmi

Seperti namanya, patch itu menyelesaikan pelbagai pepijat utama Fallout 4. Bukan oleh pembuat permainan, patch ini membawa pelbagai perbaikan untuk menjadikan permainan berfungsi lebih lancar daripada sebelumnya. Memecahkan had yang ditetapkan oleh pemaju, patch membetulkan masalah dengan mod. Sangat menggembirakan untuk mencuba mod baru, tetapi bagaimana jika mereka terhempas dan memberi masalah. Anda boleh menggunakan patch untuk menyelesaikan masalah dan kemudian menguji pelbagai mod baru atau lama.

Tempat di mana -mana

Letakkan di mana -mana mod

Kerajinan dan Pembinaan adalah dua tugas utama di Fallout 4, sebagai mangsa yang menguruskan persediaan anda akan memberi anda harapan untuk hidup melalui kehancuran. Tetapi bagaimana jika anda terganggu dengan tidak dapat meletakkan objek di tempat kegemaran anda. Beberapa sekatan dalam permainan yang tidak membolehkan anda meletakkan dan membina objek di mana sahaja, menandakan mereka sebagai bintik merah. Terima kasih kepada mod ini yang memecahkan had ini. Ia jauh lebih jauh membolehkan kita membina dan meletakkan objek hampir di mana sahaja. . Beralih ke mod bengkel dan bina dunia anda. Mod juga membolehkan objek sekerap bergerak (warna kuning) sahaja. Sekiranya anda ingin mengembangkan sempadan untuk lebih banyak ruang cuba membina tinggi bersama tempat di mana sahaja.

Penyelesaian SIM

Mod Penyelesaian SIM

Jadikan penempatan jauh lebih bermanfaat dan menarik menggunakan mod ini di Fallout 4. Ini akan membuka kunci objek zon binaan untuk memberitahu peneroka jenis bangunan yang perlu mereka bina di kawasan yang berlainan dari penyelesaian anda. Ia juga menambah sistem perkembangan, membuka ganjaran untuk membantu penempatan, dan banyak lagi. Ini adalah salah satu mod terbaik yang anda boleh cuba mengembangkan kandungan permainan dan mempunyai simulasi jenis ciri dalam permainan tanpa perlu membeli pengembangan. Kawasan perindustrian persediaan, kediaman, pertanian, dan lain -lain dan biarkan peneroka membina rumah mereka sendiri.

Peta yang lebih baik dengan jalan yang kelihatan

Peta yang lebih baik dengan jalan yang kelihatan

Mencari cara yang sukar dicari, maka mod ini akan menyelesaikan masalah anda. Mod itu meningkatkan kontrak untuk menjadikan jalan itu kelihatan. Ia juga berfungsi pada pelbagai elemen dan landskap lain. Dengan lebih jelas, anda boleh berjalan -jalan untuk merebut barang -barang yang diperlukan atau meneroka kawasan tersembunyi di Fallout 4. Mod mesti mempunyai yang dapat meningkatkan navigasi dan penerokaan anda dalam permainan. Anda boleh mendapatkan pandangan yang jelas mengenai jalan, trek, topografi, garis air, penanda peta, laut, gridlines, dll. Dengan tiga tahap kecerahan menjejaki kawasan utama dan meneroka apa yang belum pernah anda lihat sebelumnya.

Mod Pengoptimuman Tekstur Terbaik 4

Mod Pengoptimuman Tekstur Terbaik 4

Mahu meningkatkan grafik Fallout 4, maka mod ini melakukan tugas. Ia akan mengurangkan tekstur menggunakan mampatan yang betul tanpa merosakkan kualiti grafik keseluruhan. Mod berguna yang tinggi untuk pemain yang mencari persekitaran yang lebih realistik dalam permainan. Ia berfungsi untuk memperbaiki FPS tanpa memusnahkan banyak kesetiaan visual. Mod menggantikan tekstur resolusi tinggi dengan yang saiz dan dimampatkan. Memperbaiki masalah dengan gaya seni vanila, mod pengoptimuman tekstur akan memberikan prestasi dan berkualiti bersebelahan. Ia akan meningkatkan FPS anda dan berfungsi dengan baik di komputer jarak pertengahan juga.

Fallout 4 Mod Konfigurasi Menu Terbaik

Fallout 4 Mod Konfigurasi Menu Terbaik

Mahu menguruskan setiap mod kejatuhan 4 dari satu tempat? Maka inilah yang akan menyelesaikan masalah anda secara kekal. Menu konfigurasi mod atau menu konfigurasi mod adalah sejenis panel kawalan pusat untuk menguruskan mod dalam permainan. Anda boleh mengakses semua mod melalui menu jeda, anda boleh sandarkan semua tetapan tersuai anda dengan mudah dengan menyalin fail modsettings ini yang terletak di data> MCM> Tetapan. Ia adalah sejenis pisau Swiss untuk pemain menguruskan mod.

Kami akan mengemas kini banyak mod baru yang segar untuk panduan ini, menantikan lebih banyak kemas kini.