Headset Quest Pro VR: Tarikh Siaran, dan segala yang kita tahu – Komputer Sejarah, Meta Quest Pro: Tarikh Siaran, Harga dan Spesifikasi

Meta Quest Pro: Headset Reality Mixed High-End Akhirnya Terungkap, berharga £ 1499

Adakah akan ada Oculus Quest Pro?

Headset Quest Pro VR: Tarikh Siaran, dan segala yang kita tahu

Pelepasan Pro Quest

Oculus Quest Pro dan Meta Quest Pro

  • Headset Quest Pro VR adalah pelepasan seterusnya Platform Meta berikut Quest 2.
  • Teknologi Passthough Warna yang membenarkan interaksi dengan Objek Permainan adalah salah satu ciri yang paling dinanti -nantikan oleh alat dengar.
  • Selain sesuai untuk permainan, alat dengar juga sesuai untuk aktiviti berasaskan kerja.

Platform Meta (dahulunya Oculus, yang dibeli oleh Facebook) telah membuat nama untuk dirinya sendiri di ruang VR sejak ia mengeluarkan alat dengar pertama pada 2016. .

. Ia menawarkan keseimbangan yang besar antara resolusi, keselesaan, dan harga, yang jarang berlaku untuk alat dengar lain di pasaran.

. Tetapi bukannya digelar Quest 3, alat dengar VR seterusnya dari Meta dipanggil The Quest Pro.

Pada asalnya, Meta merujuk kepada peranti VR baru mereka dengan nama kod ‘Projek Cambria’. Tidak sampai baru -baru ini kami telah mengesahkan bahawa Quest Pro dan Cambria adalah satu dan sama.

?

Bilakah tarikh pelepasan Quest Pro?

. Ini selanjutnya disahkan oleh komen Mark Zuckerberg sendiri dalam podcast baru -baru ini yang dipaparkan di (lihat di bawah).

Pengalaman Joe Rogan dengan Mark Zuckerberg.

Pada mulanya, tekaan terbaik untuk tarikh pelepasan projek Cambria adalah awal 2023. Maka ia adalah September 2022. Sekarang, kami akhirnya telah mengesahkan maklumat bahawa ia akan datang pada bulan Oktober terima kasih kepada ciri podcast.

Di podcast, Zuckerberg merujuk kepada “peranti yang keluar pada bulan Oktober”. Ini jelas merujuk kepada meta quest pro. Oleh kerana kita sudah tahu bahawa ia akan melepaskan tidak lama lagi dan tarikh itu sejajar dengan apa yang dikatakan Brad Lynch, ia tidak mungkin untuk menjadi perkara lain.

Selain itu, video Zuckerberg Trialing Project Cambria keluar di Facebook hanya 3 bulan yang lalu, pada 12 Mei. Ciri -ciri yang disebutkan untuk peranti dalam podcast sepadan dengan semua yang kita tahu mengenai Cambria. Semua Tanda Menuju Ke Quest Pro yang Dikeluarkan Pada 25 Oktober.

?

Kami tidak tahu berapa banyak Pro Quest yang akan dikenakan sebaik sahaja ia dibebaskan. Walau bagaimanapun, kita tahu bahawa ia akan menelan belanja lebih banyak daripada pencarian 2.

Semasa podcast, Zuckerberg menyatakan bahawa The Quest Pro akan menelan belanja lebih dari $ 800. Terdapat salah tanggapan umum bahawa The Quest Pro akan berada di sekitar tag harga $ 800 yang dinyatakan, tetapi Zuckerberg mengatakan bahawa ia akan “jauh lebih tinggi” daripada itu.

Sukar untuk mengatakan berapa banyak kos yang pasti. Tetapi ia berada dalam bidang kemungkinan untuk dijual sama dengan sistem premium lain. Headset VR yang akan datang Apple dilaporkan kos $ 3000 sebaik sahaja ia dikeluarkan.

Kami mengharapkan Pro Quest menjadi kurang daripada itu, terutamanya memandangkan harga yang lebih murah dari Quest 2. Namun, kita tidak sepatutnya menolak kemungkinan pencarian Pro berharga $ 1000 atau lebih.

Reka bentuk pencarian Pro

Dalam video demo Mark Zuckerberg menggunakan The Quest Pro, alat dengar itu sendiri ditapis. Oleh itu, kebanyakan maklumat yang kami ada mengenai reka bentuk pencarian tidak konkrit. Sumber terbaik pada masa ini adalah kebocoran dari Bradley Lynch.

Nampaknya The Quest Pro dibezakan lagi oleh Quest 2 dengan reka bentuk visualnya, kerana ia adalah model hitam bulat dengan ciri -ciri tersendiri tersendiri. Menurut imej yang bocor, ia kelihatan seperti topeng ski berteknologi tinggi.

The Quest Pro menggunakan visor seperti goggle yang besar yang kelihatan tidak seperti alat dengar VR yang lain yang kita lihat setakat ini. Ini mungkin hubungan dengan teknologi passthrough warna penuh yang dilengkapi dengan, yang akan kami sampaikan di bahagian seterusnya.

Spesifikasi dan ciri -ciri pencarian pro

Dengan kebocoran dari Bradley Lynch sekali lagi, kami mempunyai idea asas mengenai spesifikasi pencarian pro. Perlu diingat bahawa ini sepatutnya kebocoran. Mereka belum mengesahkan fakta!

Inilah yang kami syak adalah spesifikasi Meta Quest Pro:

Resolusi 2,160 x 2,160p (panel LCD backlit)
Pemproses Qualcomm xr2+ Gen 1 Soc
Ingatan 12 GB LPDDR5 RAM
Penyimpanan 256 GB SSD
Bateri 5000 mAh

Kebocoran juga menunjukkan bahawa pencarian Pro akan mempunyai mata kamera IR dan pengesanan muka, sokongan WiFi 6E, dan kanta pancake tersuai. Bagi sensor luar, akan dikatakan akan menjadi kamera warna 16MP yang akan digunakan untuk passthrough warna.

Passthrough HD penuh warna

Warna Passthrough adalah ciri paling hyped dari pencarian pro sekarang, dan dengan alasan yang baik. Ciri ini akan membolehkan anda bermain VR dalam suasana realiti bercampur.

Dengan kata lain, anda akan dapat berinteraksi dengan barangan fiksyen di dunia “sebenar”, gaya realiti tambahan. Fikirkan Pokemon Go, Snapchat, atau Ikea Place, tetapi dengan alat dengar VR ditambah ke campuran.

Alat dengar VR yang lalu, seperti The Quest 2, hanya membenarkan passthrough dalam kapasiti hitam dan putih. The Quest Pro akan membolehkan anda melihat dunia di sekeliling anda dengan warna penuh yang betul, yang merupakan liga yang lebih baik untuk immersemen dan realisme.

Meta telah menamakan platform kehadiran fungsi realiti campuran ini, dan anda sudah dapat melihatnya di tempat kerja dalam demo yang disiarkan oleh Zuckerberg ke Facebooknya. Video menunjukkan Zuckerberg menggunakan pencarian untuk bermain permainan dengan raksasa fiksyen yang sedikit, tetapi ada kemungkinan yang tidak berkesudahan.

Aktiviti sosial, ruang kerja tambahan, dan tentu saja, permainan, adalah semua cara yang kita harapkan ciri -ciri passthrough yang akan digunakan.

Penjejakan muka

Mark Zuckerberg secara serius menghancurkan kebolehan mengesan wajah Pro Pro dalam beberapa bulan yang lalu. Menurutnya (dan saintis sebenar), ada “komunikasi nonverbal yang lebih banyak ketika orang antara satu sama lain daripada komunikasi lisan.”

The Quest Pro berharap dapat menangkap semua ini dengan menggunakan penjejakan muka untuk memproyeksikan ekspresi anda ke avatar maya anda. Keupayaan ini bermakna kita mengambil langkah -langkah besar ke arah metaverse yang dinamakan meta, dan jika semuanya berjalan lancar, ia akan menjadikan pengalaman sosial dalam VR lebih mendalam dengan pesat.
Berdasarkan apa yang dikatakan oleh Zuckerberg, nampaknya perubahan minit dalam ekspresi anda dan ungkapan yang berbeza -beza akan ditangkap oleh The Quest Pro.

Alternatif Meta Quest 3 terbaik

  • Mandiri, tidak diperlukan PC
  • Audio Posisi 3D
  • Tangan dengan maklum balas haptik
  • 128GB

Meta Quest 2 Headset Reality Maya

Kami mendapat komisen jika anda membuat pembelian, tanpa kos tambahan untuk anda.
08/29/2023 01:04 AM GMT

Pengawal baru

Pengawal Touch Quest 2 sangat bagus untuk masa mereka, tetapi The Quest Pro akan memperkenalkan beberapa pengawal VR baru ke tempat kejadian.

Sokongan penjejakan tangan, seperti dalam Quest 2, mungkin akan hadir dalam pencarian juga. Di luar itu, video bocor dari Brad Lynch menunjukkan bahawa pengawal baru akan sama sekali berbeza dengan penampilan dari Pengawal Quest 2 lama.

Mereka kelihatan kelihatan seperti stylus dengan pencetus pada mereka dan telah dijuluki bintang buat masa ini. Menurut kebocoran Lynch, mereka mempunyai sensor/kamera terbina dalam yang membolehkan mereka mencari diri mereka di dalam bilik tanpa bantuan Pro Quest sebenar.

Pengawal Quest Pro mungkin tersedia untuk pembelian secara berasingan dari alat dengar, bersama dengan pad pengecasan. Ini tidak seperti apa alat dengar VR yang lain, seperti indeks injap, lakukan dengan aksesori VR tambahan mereka.

Permainan vs. Keupayaan ruang kerja

Sedangkan Quest 2 digunakan terutamanya untuk permainan, pencarian pro mungkin bertujuan untuk produktiviti dan kerja. Skim penamaan mencerminkan bahawa. Quest Pro menyiratkan penggunaan profesional, serta menetapkannya selain dari nama -nama bernombor garis Quest 2.

Ruang kerja yang ditambah dan bilik kerja meta sudah tersedia dengan The Quest 2, jadi kemungkinan Meta akan meneruskan laluan ini dengan pencarian Pro. Kami mungkin melihat beberapa ciri berkaitan produktiviti tambahan yang ditambah, selain daripada manfaat yang melekat pada spesifikasi yang lebih baik Pro.

Secara keseluruhannya, tumpuan penggunaan profesional mungkin mengapa pencarian pro jauh lebih mahal. Spesifikasi ini menjadi faktor, tetapi penting untuk melihat pasaran yang Meta cuba menangkap minat dengan alat dengar ini. Sementara itu, The Quest Pro masih mempunyai semua keupayaan permainan sebagai Quest 2.

Meta telah memasarkan The Quest Pro sebagai “komputer riba untuk wajah anda”, yang merupakan bar yang mengejutkan untuk alat dengar VR hari ini. Untuk membuat alat dengar sebenarnya sesuai dengan tahap kemudahan penggunaan dan produktiviti yang sama sebagai komputer riba, anda perlu mempunyai ciri -ciri intuitif dan inventif.

Mudah -mudahan, kita akan melihat kedua -dua perkara ini dari The Quest Pro pada masa akan datang.

Seterusnya…

Berminat dengan lebih banyak artikel yang berkaitan dengan VR? Klik pada pautan di bawah:

  • 5 permainan Oculus Quest 2 (setakat ini) 5 tahun ini: Apa Permainan Terbaik untuk Oculus Quest 2 yang akan membolehkan anda mengalami realiti lain? Ketahui di sini.
  • Oculus Quest 2 vs Valve Index: Mana yang lebih baik? Yang menawarkan resolusi yang lebih baik, bidang penglihatan yang lebih baik, dan penjejakan hebat, kurang? Ketahui di sini.
  • Oculus quest 2 vs htc vive pro 2: yang lebih baik? Satu adalah peranti mandiri dan yang lain, perkakas tethered. Mereka berdua juga memerlukan perkakasan yang berbeza. Ketahui pilihan mana yang terbaik untuk anda.

Headset Quest Pro VR: Tarikh Siaran, dan segala yang kita tahu Soalan Lazim (Soalan Lazimnya)

Adakah akan ada Oculus Quest Pro?

Akan ada Oculus Quest Pro, sebelum ini dilabelkan sebagai Projek Cambria. Ia dijadualkan dibebaskan pada 25 Oktober 2022, menurut kebocoran dari Bradley Lynch. Alat dengar ini akan sama dengan Quest 2, tetapi dengan spesifikasi yang lebih baik, harga yang lebih tinggi, dan tumpuan penggunaan profesional.

Bilakah Oculus Quest Pro keluar?

Oculus Quest Pro belum keluar, kerana ia sepatutnya dijadualkan untuk dibebaskan pada 25 Oktober 2022. Tarikh ini datang dari kebocoran oleh Bradley Lynch, tetapi Mark Zuckerberg sendiri juga mengesahkan bahawa ia akan keluar beberapa waktu pada bulan Oktober tahun ini.

Adakah usaha oculus baru keluar pada tahun 2022?

The Quest Pro akan keluar pada 25 Oktober 2022. Ini nampaknya sama seperti Quest Oculus Baru atau “Quest 3”, tetapi sebaliknya adalah alat dengar VR baru yang akan digunakan oleh profesional yang bekerja. Anda masih dapat menggunakan pencarian pro untuk memainkan semua permainan yang sama yang anda dapat dengan Quest 2.

Adakah Oculus Quest 3 keluar?

Kami tidak tahu sama ada akan ada Oculus Quest 3 sejak itu, tetapi kami tahu bahawa Meta melepaskan Quest Pro pada bulan Oktober 2022. Alat dengar ini akan menjadi lebih mahal daripada Quest 2 dan akan disasarkan lebih kepada ruang produktiviti, tetapi ia masih akan mempunyai keupayaan untuk bermain permainan video.

Adakah Apple membuat alat dengar VR?

Apple dilaporkan membuat alat dengar VR mereka sendiri untuk menyertai campuran. Sama dengan produk lain yang dijual oleh Apple, alat dengar VR akan menjadi premium, persembahan berteknologi tinggi yang datang dengan harga untuk dipadankan. Beberapa sumber, seperti maklumat, nyatakan bahawa ia akan dikenakan biaya $ 3000.

Miriel Parmar, Pengarang untuk Komputer Sejarah

Miriel Parmar adalah seorang penulis teknologi dari ‘Gurun Silicon’ Phoenix, Arizona. Walaupun tumpuan utama mereka adalah pada blockchain, gaming, dan fintech, Miriel mempunyai daya tarikan dengan teknologi terkini dan terbesar. Sekiranya ada sesuatu yang baru (atau lebih baik, mengganggu), maka Miriel tidak pernah jauh di belakang. Selain daripada menulis, Miriel boleh didapati bereksperimen dengan resipi baru dan bermain dengan beagle mereka.

Artikel popular

Fokus Selektif di Router. Router Internet di meja kerja dengan lelaki kabur menggunakan tablet di latar belakang. Sambungan internet cepat dan berkelajuan tinggi dari garis serat dengan sambungan kabel LAN

6 modem terbaik untuk permainan

8 aduan terbesar mengenai RTX 3050

Roblox vs Minecraft

7 mod terbaik untuk minecraft

Meta Quest Pro: Headset Reality Mixed High-End Akhirnya Terungkap, berharga £ 1499

Meta Quest Pro

Meta Quest Pro (sebelum ini dikenali sebagai Projek Cambria) akhirnya diumumkan di Meta Connect. Ini alat dengar Meta yang paling maju, menawarkan sokongan untuk AR dan boleh didapati pada bulan ini. Inilah semua yang anda perlu tahu mengenai Meta Quest Pro.

The Meta Quest Pro adalah syarikat yang dahulunya dikenali sebagai alat dengar realiti campuran baru Oculus dan peningkatan besar-besaran pada Meta Quest yang sedia ada dan sangat disayangi 2. Ia juga memulakan reka bentuk baru yang rapi dan pengawal penjejakan baru.

Semasa Meta Connect, syarikat itu mengesahkan spesifikasi teratas, ciri, harga, tarikh pelepasan dan memberi kami padang jualan yang mengagumkan untuk perkakasan yang akan menguasai pengalaman AR dan VR generasi akan datang. Terdapat mod passthrough warna penuh untuk realiti campuran, teknologi penjejakan mata dan penjejakan wajah yang realistik untuk membolehkan ekspresi kehidupan sebenar anda dipindahkan ke avatar anda.

Terdapat tumpuan kepada pengalaman kerja, bukannya keseronokan yang kita lihat dalam talian dalam garis pencarian, tetapi ada banyak di sini untuk tujuan hiburan dan sosial juga. Bos meta Mark Zuckerberg mengatakan ini adalah “peranti mewah yang direka untuk kerja dan sesiapa sahaja yang mahukan yang terbaik” Meta teknologi boleh ditawarkan.

Pengawal Meta Quest Pro

Mereka datang dengan alat dengar, tetapi pengawal tambahan akan menelan belanja sebanyak £ 299/$ 299 setiap pasangan.

Ciri -ciri realiti campuran

Teknologi Passthough Dalam Dalam Meta Quest 2 membolehkan anda melihat dunia di sekeliling anda dalam warna hitam dan putih. Ini terutamanya untuk memastikan anda tidak membongkar barang. Walau bagaimanapun, Meta Quest Pro mengambil pelbagai peringkat dengan teknologi passthrough yang digunakan untuk pengalaman realiti tambahan.

“Dengan Meta Quest Pro, anda dapat melihat persekitaran fizikal anda dengan warna penuh. Ini membantu pemaju mencipta pengalaman realiti bercampur yang lebih mantap menggunakan suite platform kehadiran kami. Meta Quest Pro menampilkan passthrough realiti campuran stereoskopik, yang menggabungkan pelbagai pandangan sensor untuk mewujudkan pandangan semula jadi dunia dalam 3D, “kata Meta berikutan peristiwa itu.

Syarikat itu mengatakan ini akan memberikan pengalaman yang lebih selesa, berbanding dengan penyelesaian passthrough monoskopik, yang menawarkan persepsi kedalaman yang lebih baik. Meta mengatakan ini akan membolehkan pengguna bekerja dalam realiti bercampur dengan ruang kerja maya menggabungkan dengan alat yang kami gunakan di meja kami di dunia nyata, seperti papan kekunci dan tetikus.