Hati liar: Tetapan terbaik untuk digunakan di PC | Senapang patah kertas rock, pelik liar pc prestasi pc prestasi yang disahkan oleh pemaju | Pcgamesn

Pembaikan Prestasi PC Liar Liar Dikonfirmasi oleh Pemaju

“Kami telah menguji pembetulan ini dan telah mengesahkan laporan bahawa, dalam beberapa kes, menukar ‘tetapan output’ anda dalam tetapan audio dalam permainan dari stereo hingga 7.1/5.1 Boleh – sekali lagi, dalam beberapa kes – penambahbaikan prestasi hasil, “kata ‘Wolf_hands Akaun Pemaju’. Mereka menambah, “Penyelesaian ini nampaknya tidak berfungsi dalam semua kes dan pemain yang sudah menjalankan spesifikasi yang disyorkan di lebih dari 60fps tidak mungkin melihat peningkatan tetapi, sementara kita menyiasat dan bekerja pada patch, sila cuba sendiri dan lihat apakah ia bertambah baik prestasi untuk anda.”

Hati Liar: Tetapan terbaik untuk digunakan di PC

Sebuah Wolf Wolf Kemon mendekati watak pemain dalam cutscene hati liar

Wild Hearts dilancarkan minggu lalu menjadi dunia masalah di PC, dari prestasi keseluruhan yang mengerikan kepada isu -isu yang lebih spesifik dengan kad grafik tertentu dan pepijat pelik yang bermaksud menetapkan output audio kepada stereo bermakna bingkai yang lebih sedikit sesaat. Permainan itu sendiri membuktikan cukup pemburu raksasa yang memuaskan (tidak ada hubungan) dengan pesona Liam, tetapi kekacauan teknikal tetap.

Pemaju Omega Force mengatakan mereka terus bekerja pada prestasi PC Wild Heart, termasuk penambahan masa depan DLSS dan FSR upscaling, dan minggu ini mengeluarkan patch yang mendakwa untuk menetapkan beberapa snags utama. Melakukannya? Untuk mengetahui, saya kembali dengan GPU RTX 3070 yang sama yang saya gunakan untuk panduan tetapan terbaik kami, dan. eh, masih buruk. Maaf.

Sebuah Kerono Gigantic menghadapi jauh dari pemain yang dikalahkan di White Hearts

Hati liar: Panduan Tetapan Terbaik

Biasanya saya akan menaip semua ini, tetapi untuk faedah perbandingan segera-o-vision, mari kita pertimbangkan bagaimana tetapan individu Wild Hearts mempengaruhi prestasi apabila diturunkan. dalam Borang Jadual. Pada asalnya, keputusan ‘kawalan’ saya adalah 59fps yang disusun oleh RTX 3070 pada 1440p; Selepas patch, yang meningkat sedikit kepada 61fps, jadi semua hasil dalam lajur “selepas patch” mewakili hasil penanda aras dapat dibandingkan dengan itu serta setara pra-patch mereka.

Menetapkan Sebelum Patch (Kawalan: 59fps) Selepas patch (kawalan: 61fps)
Peningkatan, dilumpuhkan untuk diaktifkan 68fps 73fps
Tekstur, tinggi hingga rendah 59fps 63fps
Kualiti model, tinggi hingga rendah 61fps 61fps
Penapisan tekstur, tinggi hingga rendah 61fps 61fps
Kesan zarah, tinggi hingga rendah 59fps 62fps
Ketumpatan prosedur, tinggi hingga rendah 60fps 62fps
Bayang -bayang, tinggi hingga rendah 60fps 63fps
Refleksi, tinggi hingga rendah 60fps 62fps
Pencahayaan global, tinggi hingga rendah 61fps 66fps
Awan, tinggi hingga rendah 58fps 60fps
Anti-aliasing, taa ke fxaa 60fps 62fps
Gerakan kabur, didayakan untuk dilumpuhkan 59fps 65fps
Oblusi ambien, didayakan untuk dilumpuhkan 59fps 62fps
Kedalaman bidang, didayakan untuk dilumpuhkan 60fps 64fps

Sebuah Kemon Ragetail menyerang pemain di Wild Hearts

Kita dapat melihat bahawa tekstur, bayang -bayang, refleksi, pencahayaan global, kabur gerakan, dan kedalaman bidang semua penambahbaikan hasil apabila dikurangkan atau dimatikan. Saya akan menasihatkan meninggalkan tekstur yang tinggi, walaupun, sebagai menetapkan mereka ke tahap yang rendah menjadikan persekitaran kelihatan betul -betul hodoh, dan akhirnya panduan ini adalah tentang mengoptimumkan prestasi dan bukan sekadar kualiti blunderbussing dalam mengejar lebih banyak bingkai. Begitu juga, jangan sentuh pilihan upscaling. Ia bukan DLSS atau FSR, dan kelihatan begitu kabur saya tidak yakin komponen upscaling sebenar berfungsi dengan baik – seolah -olah permainan hanya menjatuhkan resolusi rendering dan meninggalkannya di sana.

Oleh itu, saya menganggap kombinasi Tetapan Terbaik Liar Hearts menjadi seperti berikut:

Dengan tetapan ini, RTX 3070 purata 69fps, peningkatan 13% pada pratetap tertinggi tanpa kualiti yang buruk dari pratetap terendah. Panduan sebelumnya, dari sebelum patch, pergi lebih jauh dengan membuat pemotongan untuk model penapisan kualiti dan tekstur juga, dan itu hanya menghasilkan keuntungan 12%. Sekiranya anda boleh mengatakan sesuatu yang baik tentang patch ini, dengan kata lain, prestasi umum telah dilancarkan sedikit, dan ia tidak mengambil seberapa banyak konsesi untuk membuat FPS anda.

Hati liar masih memerlukan banyak pekerjaan. Isu kesesakan itu memerlukan penetapan yang lebih berkesan, dan saya masih merasakan banyak gagap ketika saya mencatatkan hasil yang dikemas kini ini. Memalukan.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • Ea Ikut
  • HARDWARE Ikut
  • Omega force ikut
  • Hati liar mengikuti

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

James sebelum ini digantung di bawah RPS Treehouse sebagai freelancer, sebelum diberitahu untuk menjatuhkan kerucut pain dan naik menjadi editor perkakasan. Beliau mempunyai pengalaman selama satu dekad dalam menguji/menulis mengenai teknologi dan permainan, sesuatu yang mungkin anda katakan dari garis rambutnya.

Pembaikan Prestasi PC Liar Liar Dikonfirmasi oleh Pemaju

Performance PC Hearts Liar yang luar biasa untuk meningkatkan kadar bingkai yang disyorkan oleh pengguna Steam disahkan bekerja dalam beberapa kes oleh pemaju permainan memburu.

Performance PC Hearts Wild Hearts - Watak dengan Mohawk yang berwarna merah jambu menanam kaki mereka dan mengalihkan berat badan mereka untuk mengayunkan tukul gergasi dalam bulatan di sekelilingnya

Diterbitkan: 18 Feb, 2023

Dengan Pat PC Hearts Wild yang pertama bertujuan untuk menyelesaikan masalah prestasi dalam permainan gaya pemburu raksasa yang masih dalam kerja -kerja, beberapa pemain telah melihat pembetulan mudah yang meningkatkan kadar bingkai secara dramatik – dan itu bukan apa yang anda harapkan. Walaupun perubahan tetapan mudah ini tidak menyelesaikan masalah untuk semua orang, pemaju Wild Hearts Omega Force mengesahkan bahawa tweak itu boleh, sebenarnya, mengakibatkan penambahbaikan prestasi yang ketara.

The Wild Hearts Performance Fix pertama kali dikongsi oleh pengguna yang dipanggil ‘Ryan Johnson’ di Forum Steam, yang menyebutnya sebagai “woolaround wonky.”Mereka mengatakan bahawa, walaupun lapisan mereka memberitahu mereka permainan berjalan dengan betul, mereka melihat kejatuhan kadar bingkai yang teruk semasa bermain. Selepas seorang rakan menyedari bahawa permainan itu kelihatan lebih baik semasa memakai fon kepala, mereka melakukan beberapa percubaan, dan mendapati bahawa ini membuat perbezaan yang nyata.

Dengan menukar tetapan audio dalam permainan mereka dari stereo lalai hingga 7.1/5.1 Saluran Surround Sound, mereka melihat penambahbaikan yang ketara kepada permainan: “Saya mendapat di atas 60fps sekarang, dan sebenarnya terasa seperti itu. Permainan ini boleh dimainkan sekarang.”Dengan pelbagai pemain lain dalam komen yang bertindak balas untuk mengatakan bahawa mereka mendapati penyelesaian kejutan ini sebenarnya bekerja untuk mereka, ia juga dikongsi kepada Wild Hearts Reddit oleh pengguna yang dipanggil ‘ProfessionalAnimal27,’ yang menarik respons rasmi dari omega Force.

“Kami telah menguji pembetulan ini dan telah mengesahkan laporan bahawa, dalam beberapa kes, menukar ‘tetapan output’ anda dalam tetapan audio dalam permainan dari stereo hingga 7.1/5.1 Boleh – sekali lagi, dalam beberapa kes – penambahbaikan prestasi hasil, “kata ‘Wolf_hands Akaun Pemaju’. Mereka menambah, “Penyelesaian ini nampaknya tidak berfungsi dalam semua kes dan pemain yang sudah menjalankan spesifikasi yang disyorkan di lebih dari 60fps tidak mungkin melihat peningkatan tetapi, sementara kita menyiasat dan bekerja pada patch, sila cuba sendiri dan lihat apakah ia bertambah baik prestasi untuk anda.”

PC Hearts Wild - Rodent gergasi, Ragetail, melihat melalui jurang di beberapa pokok di seorang wanita di lantai, sebagai pemburu berdekatan berdiri di atas wanita yang jatuh

Penyelesaian yang sangat pelik, maka – tetapi satu yang nampaknya menanggung cukup berat untuk anda mencuba diri anda jika anda telah berjuang dengan prestasi permainan sejak dilancarkan. Pasukan Omega mengucapkan terima kasih kepada kedua -dua pengguna yang berkongsi pembetulan, dan juga “semua pemburu yang telah terjejas untuk kesabaran anda semasa kami bekerja dengan tetap.”Ia mengesahkan patch yang dirancang masih mengikut jadual untuk dibebaskan minggu depan. Semoga pembaikan penuh tidak lama lagi, kerana permainan itu sendiri mempunyai banyak janji.

Tinjauan Wild Hearts kami melihat bagaimana permainan memegang dalam masalah prestasi awal ini. Kami juga mendapat penurunan pada semua yang anda perlu ketahui mengenai semua raksasa hati liar, senjata liar yang terbaik untuk digunakan terhadap mereka, dan bagaimana liar hati liar berfungsi pada konsol dan pc.

Ken Allsop Ken mahu memainkan segala -galanya, tetapi tidak dapat dielakkan berakhir di Diablo 4, Dreamlight Valley, FFXIV, atau Terraria lagi. Dia suka RPG, jiwa, dan roguelikes, dan tidak akan berhenti bercakap tentang pemburu raksasa dan seperti naga.

Hati liar berjalan 30-40% lebih cepat pada CPU AMD, masih menjadi Crazy Crazy

Ciri Baru Hati Liar

Ciri Baru Hati Liar

Omega Force telah mengeluarkan patch baru untuk versi PC Wild Hearts yang, antara lain, prestasi CPU yang lebih baik, terutamanya untuk pemproses AMD. Oleh itu, kami telah memutuskan untuk menanda semula permainan pada AMD Ryzen 9 7950x3D kami.

Untuk tanda aras kami, kami menggunakan AMD Ryzen 9 7950X3D, 32GB DDR5 pada 6000MHz, dan NVIDIA’s RTX 4090. Kami juga menggunakan Windows 10 64-bit, GeForce 531.26. Ia juga perlu diperhatikan bahawa kami memasang permainan pada Samsung 980 Pro SSD 1TB m.2 NVME PCI Express 4.0.

Hati liar penanda aras baru

Sekarang berita baik di sini adalah bahawa Wild Hearts kini berjalan 30-40% lebih cepat daripada versi sebelumnya. Dengan patch prestasi ini, framerat minimum kami melonjak dari 90fps hingga 126fps. Itu pada tetapan 1080p/max. Selain itu, framerates kami melonjak dari 130fps hingga 170fps.

Malangnya, permainan itu masih suka gila. Angkatan Omega tidak melakukan apa -apa untuk menangani permainan Stutters yang mengerikan permainan. Oleh itu, permainan tetap tidak dapat dimainkan (sekurang -kurangnya pada pendapat saya) kerana tidak pernah terasa lancar. Ya, kami kini mendapat lebih dari 120fps sepanjang masa, tetapi gagap sangat mengerikan dalam permainan ini.

Secara keseluruhannya, Angkatan Omega sekurang -kurangnya meningkatkan prestasi CPU secara keseluruhan. Namun, penyebab terbesar permainan itu adalah isu -isu gagapnya, dan itulah yang harus ditangani oleh pasukan. Lagipun, kita boleh mendapatkan lebih dari 60fps pada setiap masa ketika permainan dilancarkan, walaupun dengan Intel Core i9 9900k. Dan ya, kegagapan itu tetap mengerikan seperti yang dipamerkan dalam video berikut.