Half-Life 2 Beta | Half-Life Wiki | Fandom, Beta Projek Separuh Kehidupan

HalfLife 2 Beta

6) Secara berkala untuk tahun lepas, kami menjadi subjek pelbagai penafian serangan perkhidmatan yang disasarkan di webservers kami dan di Steam. Kami tidak tahu sama ada ini berkaitan atau bebas.
Nah, ini menghisap.

Half-Life 2 Beta

The Half-Life 2 Beta, juga dikenali sebagai Half-Life 2 Alpha, The Half-Life 2 Kebocoran, The Beta, atau kebocoran, adalah nama generik yang merujuk kepada Half-Life 2 Semasa peringkat pembangunan yang menarik, dari tahun 1999 hingga pembebasannya pada tahun 2004. Sejak sekitar 2018 pasukan beta projek telah mencipta patch dan pada tahun 2017 peta dan model untuk beta menggunakan enjin sumber oleh komuniti dan modders lain.

Kandungan

 • 1 nama
 • 2 plot asal
 • 3 gaya
 • Kebocoran kod sumber 4
 • 5 fail bocor
  • .
   • 5.1.1 ciri dari permainan yang boleh dimainkan
   • 5.1.2 perbezaan NPC
   • 6.1 senjata
   • 6.2 kenderaan
   • 6.3 api mesra
   • 6.4 potong musuh
   • 6.5 lokasi potong
   • 7.1 Half-Life 2 (runcit)
   • 7.2 Pantai yang hilang
   • 7.3 Separuh Hayat 2:Episod satu
   • 7.4 Half-Life 2: Episod Dua
   • 7.5 Half-Life: Alyx
   • 9.1 senarai demonstrasi
   • 9.2 demonstrasi E3 dipotong dari permainan akhir
   • 10.
   • 13.1 Misc.
   • 13.2 rakaman beta
   • 13.3 mod berdasarkan beta
    • 13.3.1 sedang dalam pembangunan

    Nama []

    Semua nama untuk bahan yang dipotong/bocor dicipta oleh pemain. Sementara “Half-Life 2 Beta “sering digunakan untuk kemudahan, ia agak tidak betul, kerana fail kebocoran meliputi beberapa peringkat perkembangan permainan, yang merangkumi lebih dari tahun, dan kerana tidak ada maklumat mengenai tahap pembangunan yang berbeza mereka diketahui kecuali nombor membina enjin. “Kebocoran” akan menjadi tajuk yang lebih baik.

    Plot Asal []

    Skrin Borealis E3

    Buku Half-Life 2: Meningkatkan Bar Dan banyak fail bocor mendedahkan banyak tetapan dan tindakan asal permainan yang sama ada ditebang atau dikeluarkan sepenuhnya dari permainan akhir. Half-Life 2 pada asalnya dimaksudkan untuk menjadi permainan yang jauh lebih gelap berdasarkan karya seni yang jauh lebih lucu di mana gabungan lebih jelas mengalir lautan untuk mineral dan menggantikan atmosfera dengan gas yang berbahaya dan keruh.

    Half-Life 2 pada asalnya juga bertujuan untuk menjadi lebih pelbagai dalam tetapan, dan perjalanan asal sangat panjang (setakat permainan yang dirasai hampir berlebihan, dengan sedikit masa yang dibelanjakan untuk membangunkan watak -watak yang ada; salah satu sebab utama untuk dipotong). Beberapa tahap 17 bandar pada permulaan permainan dan bab lengkap dari separuh kedua permainan telah dikeluarkan sepenuhnya dan kadang-kadang diperkenalkan semula dalam yang berikutnya Half-Life 2 episod.

    Bahagian buku Half-Life 2: Meningkatkan Bar Dan fail -fail yang bocor terperinci bagaimana Gordon akan bertarung bersama watak -watak seperti Odell di Borealis (atau Hyperborea), serta berjuang bersama -sama dengan pasukan Kapten Vance dan Vance, The Conscripts, dalam pertukaran udara, kawalan cuaca dan bumbung bandar 17. Pada asalnya, Elix dan Alyx Vance tidak mempunyai hubungan, dan makmal Eli terletak di sebuah gua di sebuah scrapyard dan jauh lebih kasar daripada makmal yang dilengkapi dengan lebih baik dalam stesen janakuasa hidroelektrik dalam versi runcit (kawasan scrapyard di mana tutorial graviti tempat, menjadi kawasan tambahan yang bertentangan dengan sebahagian besar makmal, mengingatkan konsep asal). Citadel juga kelihatan sangat berbeza, ia lebih bulat daripada benteng besar dari versi terakhir.

    Bandar 17 bangunan dan dinding dalaman

    Walaupun permainan yang boleh dimainkan bocor pada tahun 2003 agak serupa dengan produk runcit dan sudah banyak dipangkas, tempoh perkembangan permainan awal ini menunjukkan gaya yang agak berbeza. Pada ketika ini, City 17 adalah sebuah bandar seperti pantai timur Amerika berdasarkan Washington, D.., [1] dengan banyak pencakar langit besar, dan mempunyai reka bentuk FPS yang sangat asas,. [2] lebih setia kepada seni konsep yang dilihat di Meningkatkan bar: lebih gelap, gothic, jahat, hujan, berkabus, cerah, dengan banyak batu bata, logam, dan kaca, bersahaja dengan konsep potong gabungan menggantikan udara dengan gas beracun dan mengalirkan lautan. Oleh itu, ia lebih banyak dystopian, alam semesta Orwellian (walaupun produk akhir masih cukup Orwellian) dengan sentuhan gaya cyberpunk/steampunk, dalam urat buku/filem 1984 atau filem lain seperti Bandar gelap, Blade Runner, Bandar yang hilang, dan Avalon. Ia juga lebih setia kepada seni konsep awal Viktor Antonov dan bekerja pada permainan.

    Gabungan itu menggunakan dan mengitar semula bahan dan bangunan manusia yang ada dan bukannya menambah teknologi mereka sendiri. Inilah sebabnya Citadel awal, misalnya, mempunyai dindingnya ditutup dengan jubin.

    Sepanjang masa menjelang kebocoran tahun 2003, pasukan itu menambah lebih banyak tempoh, seperti 30-an, 40-an, dan tahun 70-an, akhirnya mencapai gaya pasca komunis timur yang dilihat dalam versi runcit permainan, dengan lebih tua dan lebih kecil bangunan dan alam semesta yang cerah dan bukannya yang gelap, yang lebih banyak dalam urat asal Separuh hayat. Tahap Ravenholm adalah kenangan gaya asal walaupun pencakar langit gaya Pantai Timur Amerika semuanya dikeluarkan.

    Perhatikan bahawa tidak semua konsep hadir dalam proses pembangunan pada masa yang sama sejak permainan masih sangat kasar, kerja yang sedang berjalan.

    Kebocoran kod sumber []

    Airex Pistons 3

    Half-Life 2 hanya khabar angin sehingga kesan pertama yang kuat di E3 pada bulan Mei 2003 melancarkannya ke tahap gembar -gembur yang tinggi, di mana ia memenangi beberapa anugerah untuk terbaik dalam pertunjukan. Ia dijadualkan untuk tarikh pelepasan pada 30 September 2003, tetapi ditangguhkan. Yang menolak belakang Separuh hayat 2 ‘Tarikh pelepasan datang selepas retak rangkaian dalaman Valve, [3] melalui sambungan sesi null ke Tangis yang dihoskan dalam rangkaian Valve dan muat naik shell ASP yang seterusnya, mengakibatkan kebocoran kod sumber permainan di atas Internet pada awal September 2003. [4] Pada 2 Oktober 2003, Ketua Pegawai Eksekutif Valve Gabe Newell secara terbuka dijelaskan dalam HalfLife2.Forum Bersih Peristiwa yang dialami Valve sekitar masa kebocoran, dan meminta pengguna untuk menjejaki pelaku jika mungkin:

    Pernah mempunyai salah satu minggu itu? Ini bukan hanya beberapa hari terbaik untuk saya atau untuk injap.

    Ya, kod sumber yang telah diposkan adalah kod sumber HL-2.

    Inilah yang kita tahu:

    1) Bermula sekitar 9/11 tahun ini, seseorang selain saya mengakses akaun e -mel saya. Ini telah ditentukan dengan melihat lalu lintas di pelayan e -mel kami berbanding jadual perjalanan saya.

    2) Tidak lama selepas itu mesin saya mula bertindak pelik (klik kanan pada executable akan merosakkan Explorer). Saya tidak dapat mencari virus atau trojan di mesin saya, saya memformat semula cakera keras saya, dan dipasang semula.

    3) Untuk minggu depan, nampaknya terdapat aktiviti yang mencurigakan di akaun webmail saya.

    4) Sekitar 9/19 seseorang membuat salinan pokok sumber HL-2.

    5) Pada satu ketika, perakam keystroke dipasang pada beberapa mesin di Valve. Spekulasi kami adalah bahawa ini dilakukan melalui limpahan penampan dalam panel pratonton Outlook. Perakam ini nampaknya versi tersuai remoteanywhere yang dibuat untuk menjangkiti injap (sekurang -kurangnya ia belum dilihat di tempat lain, dan tidak dikesan oleh alat pengimbasan virus biasa).

    6) Secara berkala untuk tahun lepas, kami menjadi subjek pelbagai penafian serangan perkhidmatan yang disasarkan di webservers kami dan di Steam. Kami tidak tahu sama ada ini berkaitan atau bebas.
    Nah, ini menghisap.

    Apa yang saya hargai adalah bantuan masyarakat dalam menjejaki ini. Saya mempunyai alamat e -mel khas untuk orang menghantar maklumat kepada, [email protected]. . Terdapat beberapa tempat yang cukup jelas untuk bermula dengan jawatan dan rekod di IRC, jadi jika anda dapat menunjuk kami ke arah yang betul, itu akan menjadi hebat.

    Kami di Valve selalu memikirkan diri kita sebagai sebahagian daripada komuniti, dan saya tidak dapat membayangkan sekumpulan orang yang lebih baik untuk membantu kita menjaga masalah ini daripada komuniti ini.

    Pada bulan Jun 2004, Valve mengumumkan dalam siaran akhbar bahawa FBI telah menangkap beberapa orang yang disyaki terlibat dalam kebocoran kod sumber. [5] Valve mendakwa permainan itu telah dibocorkan oleh penggodam topi hitam Jerman bernama Axel Gembe, aka ‘lalu’, [6] dilahirkan c. 1982. Gembe kemudian menghubungi Newell melalui e-mel (juga menyediakan perancangan dokumen yang belum dirilis acara E3). Gembe dipimpin untuk mempercayai bahawa Valve mahu menggunakannya sebagai juruaudit keselamatan dalaman. Dia ditawarkan penerbangan ke Amerika Syarikat dan akan ditangkap semasa ketibaan oleh FBI. Ketika kerajaan Jerman menyedari rancangan itu, Gembe ditangkap di Jerman sebaliknya dan dibicarakan untuk kebocoran serta jenayah komputer lain pada bulan November 2006, seperti penciptaan Agobot, sebuah trojan yang sangat berjaya yang menuai data pengguna. [7] [8] [9]

    Semasa perbicaraan pada bulan November 2006 di Jerman, Gembe dihukum percubaan dua tahun. Dalam mengenakan hukuman itu, hakim mengambil kira faktor -faktor seperti zaman kanak -kanak Gembe dan hakikat bahawa dia mengambil langkah untuk memperbaiki keadaannya. [10]

    Walaupun Valve tidak pernah membuat kenyataan rasmi tentang bagaimana fail bocor harus dipertimbangkan dan digunakan oleh masyarakat, tidak ada tindakan yang diambil terhadap laman web atau orang yang menggunakan dan menganjurkan kandungan yang berkaitan dengan kebocoran. Laman web dan permainan yang dilantik oleh injap seperti Bahan tuan rumah yang berkaitan dengan kebocoran dan membincangkannya tidak dilarang di forum facepunch laman web (yang dilarang pada masa lalu). Maklumat yang hilang, Jawapannya ialah “mod tidak menyalahi undang -undang untuk memuat turun dan bermain selagi ia hanya mod.”

    Fail bocor []

    Permainan yang boleh dimainkan []

    Terusan Bullsquids

    . Salinan “Rusia” kebocoran didasarkan pada bocor 100 bahagian asal “Anon-Hl2”. .fail rar. Beta “anon-hl2” mengandungi pada akarnya a .Fail txt terakhir diedit pada bulan Oktober 2003, dengan kata -kata ini:

    Buat pelayan untuk dimainkan.

    di konsol, gunakan “noclip” ketika ia tersekat.
    Benar -benar penuh dengan bug, pasti injap tidak akan melepaskannya sebelum beberapa ketika.
    Berseronok .

    Sifat kerja yang sedang berjalan dalam permainan menjadikannya sangat tidak lengkap dan tidak stabil dengan beberapa peta walaupun gagal memuatkan. Pada masa bab kebocoran seperti pertukaran udara, borealis, dan pencakar langit sudah dipotong dan City 17 sudah mempunyai gaya Eropah Tengah/Timur, menjadikan kebocoran sangat mirip dengan produk runcit akhir dan wakil dari apa Half-Life 2 kelihatan seperti pada tahun 2003. .

    Ciri -ciri dari permainan yang boleh dimainkan []

    Beta Stalker

    • Antara muka nampaknya berdasarkan versi Steam yang pertama Separuh hayat. Sebagai contoh, ia mempunyai “perisian,” “OpenGL,” dan “DirectX” yang disenaraikan sebagai membuat yang boleh digunakan dalam tab “Video”, tetapi enjin sumber menggunakan DirectX hanya apabila ia dikeluarkan.
    • Terdapat sokongan multiplayer yang sangat asas. Ia dapat menyokong sangat sedikit pemain. Menariknya, salah satu tab dalam pilihan “Buat Pelayan” dinamakan “Pemain CPU.”
    • Walau bagaimanapun, agak sukar untuk mengikuti jalan cerita yang tidak lengkap, kerana beberapa peta tidak akan memuat dan merosakkan permainan. Punca-punca kemalangan itu disebabkan oleh peta-peta ini yang sangat tua untuk cawangan yang kebocoran berjalan pada (dari 1999-2001 adalah alpha awal enjin sumber yang pada dasarnya merupakan versi lain dari Goldsrc dengan Fizik).
    • Terdapat sokongan asas DirectX 6, yang terdiri daripada beberapa model watak rendah poli dan versi DirectX 6 salah satu peta pantai.
    • Enjin itu, tentu saja, kurang dioptimumkan daripada yang digunakan dalam permainan akhir.
    • Tidak ada anti-aliasing terbina dalam. .
    • Kod sumber mengandungi folder yang dipanggil ‘IVP’ (IVP bermaksud Fizik Maya IPion, enjin fizik dari perisian iPion yang dibeli dan dibawa ke Havok 1) yang mengandungi enjin fizik asal Sumber dari awal tahun 2001 yang mengandungi kod IVP (dating dari tahun 1999 -2000) dimasukkan ke dalam kod Havok. Enjin Vphysics berdasarkan Havok 2 juga terdapat dalam folder yang berasingan dan versi akhir yang dikekalkan dalam enjin sumber.
    • Kebocoran menggunakan sistem peluru unik yang tidak dilihat dalam versi akhir. Ammo dipecahkan kepada tiga jenis; kecil, sederhana, dan berat. SMG2 menggunakan kecil; pistol, SMG1, AR1 dan OICW menggunakan medium; HMG menggunakan berat.
    • The Colt Python dan Rintangan Crossbow tidak dilaksanakan dalam permainan pada masa kebocoran, dan akibatnya, tidak wujud dalam prototaip dimainkan.
    • , untuk digunakan untuk ujian penyegerakan bibir dalam peta “aliens_test” dan “testroom_ripley” (dialog) dan peta surreal “ickypop” (muzik). [2] [11]

    • Warga mempunyai model dan facemaps yang berbeza, sebahagian besar suara terbiar mereka disuarakan oleh Marc Laidlaw dan mereka hanya boleh menggunakan stunsticksmg1 dan oicw *hanya digunakan sekali *
    • . Walaupun mereka mempunyai garis suara awal, mereka hanya mengatakan kenyataan terbiar dan tidak bercakap dengan suara overwatch.

    WC Mappack []

    Airex paip di luar

    Fail -fail lain terdiri daripada sekumpulan beberapa fail zip yang dijuluki “WC Mappack” (WC bermaksud Worldcraft, nama awal untuk editor peringkat Hammer), yang mengandungi sekitar 1300 peta VMF yang tidak lengkap (VMF bermaksud “Fail Map Valve”) Bab -bab awal yang sudah dipotong dalam permainan yang boleh dimainkan yang disebutkan di atas (kebanyakannya diulang dan hampir sama), peta demo/prototaip dan peta dari versi yang boleh dimainkan, tersebar di sekitar 60 folder yang dinamakan oleh pemaju yang bekerja pada mereka, mengambil sekitar 3 Gigabait. Peta ini boleh dibuka di Hammer dan boleh dijalankan di mana -mana Separuh hayat permainan selepas penetapan tekstur (kerana beberapa tekstur boleh hilang, terutamanya variasi logam gabungan asal) dan menyusunnya ke dalam peta BSP (menggunakan pilihan “Buat mod” dalam SDK dan meletakkan tekstur dari beta yang boleh dimainkan dalam foldernya akan lakukan Sebilangan besar kerja awal, kerana kebanyakan tekstur akan hilang jika peta yang disusun dimainkan pada permainan yang dikeluarkan). . Sebilangan besar peta sangat tua dan diedit terakhir/dibuat pada tahun 2001 atau 2002.

    Fail bocor yang terdapat di internet jelas hanya bahagian fail asal yang digunakan dalam pembangunan Half-Life 2, Oleh kerana banyak lagi peta, model, bunyi, skrip, dan tekstur wujud, serta lebih daripada 50,000 gambar rujukan yang diambil di Amerika Syarikat dan Eropah yang digunakan untuk inspirasi reka bentuk. [1]

    Ciri Potong []

    Senjata []

    OICWW

    Sepanjang perkembangan Half-Life 2, senjata senjata yang mengagumkannya bervariasi dengan ketara dan ia mengandungi beberapa senjata yang berbeza daripada ketika permainan pertama kali dibuat umum, senjata yang kemudian dipotong sebelum pelepasan terakhir.

    Telah dicadangkan bahawa sebahagian besar senjata dipotong kerana fakta bahawa mereka terlalu serupa dengan satu sama lain, kerana AK-47 berkhidmat dengan peranan yang sangat serupa dengan AR2, dan OICW sama dengan SMG1, dan itu tidak boleh dipercayai untuk memegang lebih daripada 25 senjata. Walau bagaimanapun, sistem senjata terhad telah dilaksanakan pada satu ketika, setelah pemain membuang senjata sebelum mengambil yang baru. [12]

    Maklumat yang hilang, Walaupun kadang -kadang dengan perubahan.

    Kenderaan []

    • Airex Truck (sebagai prop statik)
    • Penggali
    • Jet Ski
    • Israel Merkava (digunakan oleh Conscripts)
    • VAB APC (juga digunakan oleh Conscripts)
    • Van Car

    Api mesra []

    Half-Life 2 asalnya menampilkan api mesra, seperti dengan Separuh hayat. Injap mendapati ini menjengkelkan kepada playtesters, kerana mereka sering tidak sengaja membunuh rakan sepasukan mereka, dan oleh itu telah berubah sehingga senjata tidak merosakkan rakan sepasukan.

    Campurkan pengawal

    . Yang paling menonjol termasuk:

    • Gabungan Assassin. Seorang askar wanita, pengganti ke Separuh hayat. [1] Dia termasuk dalam Half-Life 2: Survivor.
    • Gabungan, pendahulu kepada pengimbas bandar. Ia sedikit lebih agresif daripada pengimbas bandar: ia dilengkapi dengan flamethrower dan menyebabkan letupan yang lebih besar ketika melakukan serangan bunuh diri. Walau bagaimanapun, ia tidak berkelip ke pemain.
    • Assassin Alien, makhluk manusia yang berpakaian hitam yang akan berkelakuan seperti ninja stereotaip. Ia dapat dianggap melalui animasi potong yang ia akan menjatuhkan bom asap dan membuang bom tangan hopwire. Bahagian AI digunakan semula untuk zombie cepat. [1]
    • The Bullsquid. Ia berkelakuan sama seperti yang asal Separuh hayat tetapi mempunyai kulit kemerahan. Salah satu peta yang bocor yang ditetapkan di bandar raya 17 bandar mempunyai bahagian yang direka di sekitar renang renang, tetapi mereka tidak akan memasuki air.
    • The Houndeye. Ia adalah untuk berkelakuan sama dengan yang asal Separuh hayat, Tetapi ada lebih banyak penekanan pada houndeyes yang berkelakuan seperti sekumpulan serigala. Model yang bocornya korup, tetapi teksturnya masih boleh dilihat.
    • Kremator. Ia akan membersihkan jalan -jalan badan selepas pertikaian dengan pistol asid besar yang dipanggil Immolator, yang akan berganda sebagai senjata yang menyinggung ketika kremator akan menjadi musuh. Ia tidak mempunyai AI dalam kebocoran.
    • Hydra. Hydra adalah tentakin panjang dan biru dengan jarum panjang pada akhirnya. Walaupun mengagumkan untuk melihat, Hydra jauh lebih menarik ketika sebenarnya melawannya. Ini adalah NPC yang menarik dalam erti kata bahawa ia tidak mempunyai sebarang animasi dan semua pergerakan dikendalikan oleh kod tersebut. Walau bagaimanapun, apabila ia dipamerkan pada E3 2003, model itu dihidupkan secara khusus untuk dilihat pada acara tersebut.
    • Pengawal gabungan. Pengawal Gabungan adalah seorang askar transhuman gergasi yang menggunakan senjata yang dipanggil Gabungan Pengawal. Pistol pada dasarnya adalah versi mudah alih laser strider. Pengawal menggabungkan hanya muncul dalam “E3_terminal,” tetapi ia boleh dilahirkan di mana -mana dan tidak dapat dilupakan; AInya digunakan semula untuk pemburu dalam episod dua tetapi sangat diubah suai.

    Potong lokasi []

    Nasib bahan potong []

    Walaupun sebahagian besar konsep ini dipotong dari permainan akhir, kebanyakan mereka akhirnya membuat siaran masa depan.

    Half-Life 2

    • Konsep Elite Overwatch mengumpulkan semua unit elit, terutamanya Gabungan Super Soldier dan Gabungan Assassin.
    • Assassin Alien dikitar semula ke zombie cepat.
    • .
    • Ravenholm pada asalnya terletak di hujung kanal dan sebelum makmal Eli. Ia menampilkan tasik di kakinya, dengan sekurang -kurangnya satu ichthyosaur. .
    • Model Odell digunakan dan dikerjakan semula untuk Odessa Cubbage.
    • Salah satu alat peraga pintu Borealis digunakan sebagai pintu masuk untuk kem Vortigaunt.

    []

    Pantai yang hilang didasarkan pada pemotongan bab dari Half-Life 2 dan akhirnya dibebaskan sebagai demo teknologi HDR. Walau bagaimanapun, tidak ada bahannya yang boleh didapati dalam fail yang bocor, menunjukkan ia telah dilaksanakan selepas kebocoran tetapi dikeluarkan sebelum pelepasan runcit.

    Separuh Hayat 2: Episod satu []

    Proto core002 fixed0006

    • Kepala zombie standard (berdarah) yang terdedah pada asalnya akan mempunyai setengah skull, dengan hanya bahagian rahang yang utuh, seperti yang dilihat dalam kebocoran dimainkan. Konsep ini (idea bahawa headcrab dapat menghilangkan kepala mangsanya) dikitar semula untuk zombine.
     • Half-Life 2, Berdasarkan fail teks yang tinggal.
    • Kejatuhan kereta api pertukaran udara [1] digunakan semula pada permulaan bab Lowlife.
    • Tahap konkrit yang dimusnahkan besar pada permulaan Vertigo nampaknya telah digunakan semula di bandar 17 bawah tanah dalam bab ini Lowlife, di mana Gordon dan Alyx berjuang anting dan Gordon mesti mencari kereta untuk menyekat lubang antlion.
    • Stalkers, yang pada asalnya akan bertempur Half-Life 2, akhirnya dihadapkan secara langsung Episod satu.
    • Teras Citadel akan muncul di Half-Life 2, Sebagai peta prototaip wujud di WC Mappack.
    • Bilik penasihat. Tiub yang digunakan oleh penasihat pod untuk meninggalkan terdapat dalam peta mappack WC yang sangat lama.
    • Judith Mossman memakai kot musim sejuk dalam suasana Artik nampaknya dikitar semula dari pendahulunya, Helena Mossman.

    Half-Life 2: Episod Dua []

    • . [2]
    • Gua antlion:
     • Grub antlion harus dipenuhi di gua.
     • Raja antlion yang juga akan dipenuhi di gua -gua itu dikitar semula ke dalam antlion Guardian.

     Half-Life: Alyx []

     • Kulit sintetik ‘pucat’ yang tidak digunakan untuk Strider yang dilihat dalam beberapa seni konsep awal akhirnya digunakan sebagai varian awal untuk penyerang pembinaan, seperti yang dilihat dalam bab pertama.
     • Model keseluruhan Odell dan beberapa ciri keperibadian seolah-olah digunakan semula dan diperbaiki untuk Russell seperti yang dilihat dalam permainan.
     • Salah satu jenis Soldier Combine yang baru, penindas Gabungan, nampaknya mengambil inspirasi dari Reka Bentuk Helmet Lama Metro Cop dan Elite Metro Metro Cop lama.
     • Simbol Logo Beta Beta 17 dapat dilihat dalam varian hitam dan putih.
     • Pendahuluan Eli Vance Eli Maxwell’s Black Knit/Watchers ‘atau Beanie Cap digunakan semula sebagai sebahagian daripada pakaian Eli Vance yang lebih muda.
     • Bunyi mortar lama yang didengar di treler kebocoran dan e3 2003 untuk manhacks digunakan separuh semasa tembakan permainan.
     • Tujuan asal kremator sebagai musuh pasif ‘pembersihan’ telah digunakan semula dan diperluas melalui pekerja menggabungkan dan gabungan pekerja hazmat. . .
     • Penampilan Organik Xen Grenade kemungkinan besar diilhamkan oleh penampilan bom tangan Hopwire.
     • Konsep melawat bahagian perindustrian City 17 dibawa kembali untuk Bab 6 dan 7.
     • Idea Xenfauna perlahan -lahan mengambil alih landskap bandar telah dihidupkan semula dan sangat berkembang, dan memainkan peranan penting dalam kisah permainan.
     • Konsep dan tujuan sel vorti dikitar semula melalui penggunaan gabungan sel-sel gabungan yang diubahsuai untuk menuai tenaga dari vortigaunts tawanan.
     • Pangsapuri Alyx pada permulaan permainan nampaknya berdasarkan rujukan kepada cache Alyx dalam fail bunyi bocor. [13]

     Mod []

     Sejak pembebasan permainan runcit pada tahun 2004, banyak percubaan telah dibuat untuk memulihkan jalan cerita asal dengan membuat mod berdasarkan fail bocor. Beberapa mod tidak pernah lebih jauh daripada peringkat pembangunan kasar dan beberapa pembetulan, ada yang masih dalam pembangunan. Beberapa pemain telah menetapkan beberapa peta tanpa memasukkannya dalam permainan penuh. Ini boleh didapati di pelbagai laman web dalam talian.

     Salah satu mod yang paling terkenal berdasarkan beta, satu -satunya yang pernah dibebaskan, walaupun dalam tahap yang tidak lengkap, adalah Maklumat yang hilang. Walaupun pada asalnya dianggap “kandungan haram” oleh injap, mod itu telah dianggap undang -undang selagi ia diedarkan secara percuma sebagai mod dan tidak menggunakan kod sumber asal. Versi semasa mod termasuk E3 2003 dan Bab Borealis, walaupun agak tidak lengkap, dan pelepasan lain dijangka tidak lama lagi. Mod lain yang belum diterbitkan termasuk Half-Life 2 (Gaben), Half-Life 2: Betasource, Selang gelap, Kasta, , dan Projek-9 (Lihat mod berdasarkan beta).

     E3 2003 []

     Beberapa demo tahap kerja yang sedang berjalan ditunjukkan pada E3 2003.

     Senarai Demonstrasi []

     E3 Town0006

     • Treler (menampilkan rakaman awal)
     • “G-Man” (Animasi Muka)
     • “Docks” (menampilkan dok awal berhampiran Ravenholm)
     • “Makmal Kleiner” (menampilkan urutan makmal Kleiner awal)
     • “Tunnels” (yang menampilkan kawasan pembetung sebahagiannya dikitar semula untuk bab akhir Half-Life 2)
     • “Bugbait” (menampilkan nova prospek siang hari)
     • “Barricade” (menampilkan pertempuran jalanan melawan Metrocops, dengan Barney dan Rebels)
     • “Pantai” (memaparkan urutan awal 137 Dock)
     • “Striders” (menampilkan pertempuran pemberontak melawan Striders)

     , .Fail CFG digunakan untuk merakam demo dan .Fail Bat (Demoloop.kelawar) digunakan untuk memulakan demo yang dimainkan di E3 dimasukkan dalam kebocoran 2003, tetapi terdapat banyak perbezaan antara enjin yang digunakan di E3 dan kebocoran yang mustahil untuk memainkannya.

     Sesuatu yang ketara adalah hakikat bahawa semua demonstrasi beta bocor 2003 dipecahkan dalam satu cara atau yang lain. Kebanyakannya berasal dari model yang hilang dan penggunaan alat yang salah (EX. Permainan ini menggunakan prop_physics untuk model apabila enjin hanya berpendapat bahawa prop boleh menjadi prop_static, jadi ia memadamkannya). Hampir semua persembahan telah ditetapkan dan dimasukkan ke dalam mod Maklumat yang hilang.

     • Demo emosi G-man tidak akan berfungsi, seperti Separuh hayat Model G-Man menghasilkan kesilapan, dengan itu menghalang filem dari bermula.
     • Demo enjin sumber sangat dipengaruhi oleh model tertentu sebagai versi yang salah; Sebilangan besar papak pusingan pada permulaan akan menjadi tanda ralat. Kamera rosak, kerana ia hanya menghadap satu arah. G-man segera mati apabila dilahirkan, dan kamera tidak akan mengubah arah apabila headcrab mengetuknya. .
     • . Di samping itu, sebahagian besar dialog tidak berada dalam permainan, menghasilkan sejumlah besar kesilapan. .
     • Traptown juga sangat rosak. Bar logam yang sepatutnya memukul tentera kira -kira separuh jalan melalui demo dibebaskan sebaik sahaja peta bermula kerana permainan memadamkan objek yang menahannya. “Pasukan yang memaksa membuka pintu” urutan skrip hanya berfungsi kira -kira separuh masa, askar di tingkat tiga bangunan tidak pernah muncul, pemain dapat mendengar muzik yang terdistorsi di bangunan, kekangan radiator dipecahkan, melemparkan bom tangan di bawah bom tangan di bawah bom tangan Sampah boleh merosakkan permainan, dan perangkap bilah pada akhirnya tidak berfungsi.
     • Pantai adalah satu -satunya demo yang masih dalam keadaan baik, tetapi ia tidak mempunyai kesan bunyi (seorang askar yang mengatakan “Berhenti!. Jika tidak, ia berfungsi sebagaimana mestinya.
     • Demo Psyche berfungsi kecuali suara G-Man yang tidak dicatatkan dan usang “env_fov“Entiti yang digantikan dengan”env_zoom“Dalam pelepasan runcit dan beta yang boleh dimainkan.

     Demonstrasi E3 dipotong dari permainan akhir []

     E3 Strider

     Banyak demonstrasi E3 2003 tidak pernah dipotong sama ada. Yang paling popular di kalangan pengguna, yang terdapat dalam kebocoran 2003 sebagai peta yang belum selesai, adalah:

     • Terminal, yang sisa -sisa masih boleh dijumpai hari ini di Half-Life 2 Art Box. Ia juga digunakan di Half-Life 2 treler penggoda. Lajur yang dipasang oleh patung kuda, bagaimanapun, membuat pemotongan terakhir dalam peta sebelum perjalanan pertama Gordon ke benteng.
     • Perindustrian, yang menampilkan konsep yang sangat awal, The Combine Factories, yang menampilkan kanak -kanak.
     • Depot, peta yang memaparkan bahagian -bahagian kawasan padang pasir di sekitar depot dan rumah api. The Depot disimpan untuk tahap Nova Prospekt manakala Lighthouse dipaparkan di Rebel Base Lighthouse Point.

     Beberapa peta lain, yang tidak lengkap, adalah:

     • . Beberapa bahagiannya kemudian dikitar semula untuk digunakan dalam demo Hydra. Salah seorang pegawai terawal Half-Life 2 tangkapan skrin menunjukkan peta berfungsi. Ia adalah satu -satunya gambar yang mempamerkan sekumpulan warganegara dengan topeng gas ketika pertukaran udara masih dalam alur cerita yang memabukkan udara. Ia juga digunakan dalam treler penggoda. Reka bentuknya berdasarkan yang pertama Half-Life 2 , Dapatkan TV Percuma Anda!.
     • Sniper, yang bermula sebagai pemain yang berjalan melalui jalan yang diliputi kehancuran untuk membunuh penembak tepat. Ini juga merupakan peta terawal yang menggunakan penembak tepat.
     • . Ia bermula dengan memanjat tangga, kemudian menunjukkan bergelut dengan beberapa headcrabs cepat sebelum memasuki koridor dan akhirnya sampai ke dek di mana tembakan muncul. Selepas ini, beberapa letupan ditemui. Ini mungkin boleh dilakukan oleh senjata api.
     • Bandar, yang merupakan versi yang lebih panjang dari peta E3 2003 “Docks” yang menampilkan pemain yang melalui Ravenholm. Walau bagaimanapun, Grigori tidak dilihat sama sekali. Ia berakhir dengan bangunan yang meletupkan yang dicetuskan oleh zombie.

     Pratonton E3 Gordon melawat makmal Kleiner setelah kembali dari Nova Prospekt dengan Alyx mengandungi dialog yang berbeza antara Alyx dan Kleiner daripada dalam versi yang boleh dilihat dalam talian: ia menunjukkan reka bentuk yang sedikit berbeza untuk Alyx dan berakhir dengan makmal yang diserang oleh striders, suatu acara yang tidak berlaku dalam perlawanan akhir.

     Menu []

     Sangat pertama Half-Life 2 . Nota adalah langit pencakar langit Amerika di belakang.

     Memuatkan skrin dari era yang sama.
     Latar belakang menu yang lebih baru, yang menampilkan Gordon Freeman (berdasarkan seni konsep).
     The Half-Life 2 .

     Latar belakang menu lain, ditinggalkan di Mesias gelap kekuatan dan sihir (permainan bukan injap menggunakan enjin sumber) fail tekstur.

     The Half-Life Wiki mempunyai lebih banyak gambar berkaitan dengan Half-Life 2 Beta.
     1. ↑ 1…21.31..5Half-Life 2: Meningkatkan Bar
     2. ↑ 2.02.12.22.3WC Mappack
     3. ↑ Separuh Kehidupan 2 Sumber Kod Kebocoran Debut. Technewsworld. Diperoleh pada 14 Februari 2007.
     4. ↑ versi yang boleh dimainkan dari Half-Life 2 dicuri. . Diperoleh pada 14 Februari 2007.
     5. ↑ lelaki ‘phatbot’ dikaitkan dengan kebocoran separuh hayat. bermain.tm. Diperoleh pada 16 Februari 2007.
     6. ↑ Injap dan FBI Faked Wawancara untuk Menarik Hacker kepada kami di Geek.com
     7. .com. Dalam talian.WSJ.com. Diperoleh pada 2008-09-21.
     8. ↑ http: // wsjclassroom.com/archive/05Feb/onln_hacker.HTM Hacker Hitmen – Serangan Siber Digunakan untuk Pencari Hiasan. Sekarang mereka mengenai wang.
     9. ↑ Bagaimana kod undang -undang boleh menghalang kes penggodam. Wall Street Journal Online. Diperoleh pada 12 April 2008.
     10. ↑ dimainkan Half-Life 2 Fail beta
     11. ↑ Half-Life 2 di E3 2003: Pantai di YouTube
     12. ↑ pangsapuri Alyx

     Lihat artikel berkaitan ini untuk maklumat lanjut mengenai awal .

     • Half-Life 2: Meningkatkan Bar
     • Pembangunan Half-Life 2
     • Half-Life 2
     • Dapatkan TV Percuma Anda!
     • Kategori: potong kandungan
      • Kategori: potong senjata
      • Kategori: Potong watak
      • Kategori: Potong musuh
      • Kategori: Potong sekutu
      • Kategori: Potong lokasi
      • Kategori: Potong Kenderaan
      • Kategori: Potong Item

      Pautan luaran []

      Misc. []

      Rakaman Beta []

      Mod berdasarkan beta []

      • Projek Beta (Laman web Rusia menyediakan beberapa mod mini dan peta tunggal yang dikeluarkan dari semasa ke semasa)
      • (Kini pada versi 1.6, masih dalam proses dan mempunyai halaman stim)
      • Depot
      • Mod minimalis (mod parodi yang dikuasakan oleh xash3d)
      • Reclaimation Operasi(masih dalam proses)

      Kini dalam pembangunan []

      • Meningkatkan bar(Dihentikan sejak Oktober. 2016)
      • Der Shwarze Nebel (Fail terakhir dimuat naik pada bulan September. 2017)
      • Rusia-Anon (Artikel terakhir disahkan pada tahun 2010)
      • Projek: Hyperborea
      • (Tidak ada fail yang dinyatakan sebagai “dilepaskan”)
      • Masa dahulu
      • Cerita lama(Gambar terakhir yang dimuat naik pada tahun 2012)
      • Pahlawan yang jatuh(Tidak aktif atau mati sejak 2015)
      • (Migrasi ke Terminus, artikel terakhir yang pada tahun 2014)
      • Asalnya(Laman web tidak lagi aktif, komen terakhir dari Dev adalah pada tahun 2018)
      • Projek-9(Laman web tidak lagi aktif)
      • Half-Life 2 Beta Deathmatch (Terakhir membina dimuat naik pada tahun 2014, kod sumber yang dikeluarkan pada tahun 2016)
      • Half-Life: Ablation(Moddb Page Down)
      Perisian Gearbox • Junction Point Studios • Valve Corporation
      Kakitangan Pengeluaran Artis • Model Karakter • Komposer • Pelakon Suara • Penulis • Lain -lain
      Perisian Pencapaian • Kompilasi • Demo • Permainan ( Portal • pihak ketiga) • Enjin Permainan • HL HD Pack • Mod
      Media lain Aperturescience.Tikus makmalMeningkatkan bar) • Kandungan Kipas (Filem • Permainan • Mod • Siri) • Filem • Barang dagangan • Penemuan awal • Soundtracks (Lagu • Komposer) • Jam Akhir (Separuh hayat Half-Life: AlyxPortal 2)
      Potong kandungan ProsperoSeparuh hayat Alpha • Half-Life 2 BetaHalf-Life 2: Episode TigaHalf-Life 2: Episode Four
      Misc. Canon • Pembangunan (ulasan • Portal • Seterusnya Separuh hayat permainan) • mr.

      HalfLife 2 Beta

      Seperti yang anda nyatakan. .
      Walaupun acara ini tidak suka kembali dalam banyak cara, ia adalah genesis komuniti kandungan yang dipotong yang telah berjaya untuk jangka masa panjang ini.

      Untuk meraikan ini, Pelayan Discord Content Valve Cut akan menganjurkan pelbagai pertandingan sepanjang tahun ini!

      (Dan ya, akan ada hadiah!)

      Maklumat lanjut dalam beberapa minggu akan datang. Pasti pasti Berus pada kemahiran pemetaan anda sementara itu.

      Peraduan akan disiarkan di ⁠The Valve Cut Content Discord Server, di saluran #2023-HL2-LEAKMAS-CONTESTS.

      Pada masa ini, pertandingan pertama sedang dijalankan, di mana orang perlu membuat soundtracks beta HL2 mereka sendiri, dengan imej yang sesuai yang berkaitan dengan setiap lagu. Ini adalah pertandingan yang mudah untuk menyumbang, tetapi terdapat lebih banyak pertandingan bercita -cita tinggi yang berlaku tidak lama lagi.

      Pertandingan pemetaan bertema HL2-beta baru ada di sini!

      Gambar

      Beyond the Bar Pertandingan #1: Membawa seni konsep ke kehidupan

      Pertandingan pemetaan bertema HL2-beta yang baru ada di sini dan matlamatnya mudah, mewujudkan tahap yang boleh dimainkan dari mana-mana seni konsep Half-Life 2, dan dagingnya dengan visual dan permainan.

      Tidak seperti pertandingan pemetaan 2019 dan 2020, pertandingan ini tidak bergabung dengan pasukan Beta Projek HL2, tetapi sedang dihoskan oleh Zapagoogas dan Marco198. Mereka mempunyai saluran di pelayan perselisihan mereka untuknya.

      Peta hendaklah dibuat untuk Coterminus, bukan HL2 Beta. .

      Menilai maklumat, peraturan, dan banyak lagi boleh didapati di Google Doc ini atau dengan bertanya di pelayan Discord mereka.

      Bersenang -senang dan semoga berjaya kepada semua yang masuk!
      (Sekiranya seseorang mahu menterjemahkannya dan repost di bahagian Rusia, jangan ragu untuk melakukannya.)

      Kebangkitan Permainan Conscript

      Setelah berehat selama 9 tahun, permainan penggemar sedang dibangkitkan semula oleh pemaju asal.

      Gambar

      Pemaju utama Biodude , PSP Membina dan mengubah tumpuan untuk projek.

      masih dibangunkan oleh pasukan kecil di enjin FTEQW (versi yang kaya dengan ciri Quakeworld). Permainan ini menyokong model berkualiti yang lebih baik dengan animasi rangka, tekstur hi-res, dan kesan yang lebih baik.

      Asalnya, sedang dibangunkan untuk , Tetapi sekarang Pc Versi adalah tumpuan utama. Yang tua PSP Pembangun membina harus dikeluarkan tidak lama lagi, untuk pemeliharaan.

      Permainan ini akan mempunyai beberapa episod berasingan dengan protagonis konsepnya sendiri. Gempa sendiri. Senjata akan termasuk Perengkuh paip, Perlawanan USP dan Helang Gurun, AR2 (Oicw), Immolator, Cannon Displacer, Ketua Cremator bom tangan, Tau Cannon, Dan banyak lagi.

      Kandungan baru menunjukkan unit gabungan yang dikemas kini (polis parit dan penembak tepat overwatch), pembunuh asing, warganegara, lembu jantan, dan pengimbas. Media Promosi Termasuk penyewa berkualiti tinggi, dan penggoda Showcase mempunyai banyak sekilas musuh, senjata dan mekanik lain.

      Beta Half-Life 2: Cara Bermain dan Sejarah Singkat.

      Hai semua. Panduan ini bertujuan untuk pemula mutlak yang mungkin berminat untuk mendapatkan beta separuh hayat dan berjalan. Saya telah berada di komuniti beta selama beberapa tahun dan saya kini menjadi pentadbir di beberapa komuniti beta terkemuka, jadi saya harap ini memenuhi syarat saya untuk bercakap mengenainya.

      ?

      Beta Half-life 2, atau “Leak” seperti yang biasanya dirujuk sebagai, adalah binaan yang belum selesai separuh hayat 2 dari tahun 2003. Ia dicuri bersama dengan kod sumber enjin sumber oleh Axel Gembe, penggodam topi hitam Jerman.

      Beta Half-Life 2 adalah unik kerana ia menawarkan wawasan yang menarik ke dalam perkembangan Half-Life 2 yang mungkin kita tidak mempunyai. sangat Menarik.

      Banyak barang berbeza dalam kebocoran. Kebocoran mengandungi ciri -ciri yang berbeza dalam hampir setiap penghormatan.

      . Contohnya, tentera menggabungkan mempunyai pakaian seragam kuning ganjil. .

      Senjata berbeza: Kebocoran mempunyai jumlah senjata yang besar dari Pelancar Sticky yang dikuasai, ke senapang konsep OICW yang kemudian-futuristik, ke pistol fizik yang inovatif. Sesetengah senjata jelas tidak berguna, seperti pemadam api dan teropong yang jelas dirampas oleh zum saman. Sama ada cara, senjata itu sepenuhnya unik: bilangan senjata yang berbeza sangat mengatasi jumlah senjata yang kekal dalam versi akhir Half-Life 2.

      Beta mengandungi multiplayer: Tidak seperti Half-Life 2, yang dihantar tanpa komponen multiplayer, kebocoran mengandungi ciri multiplayer asas yang mengekalkan banyak ciri yang sama seperti permainan separuh hayat pertama. Itu kereta, tetapi ia berfungsi – semacam.

      Jalan cerita beta jauh berbeza: beta tidak mempunyai jalan cerita yang mantap. Sebaliknya, beta dibahagikan kepada dua kitaran pembangunan: kitaran pertama, yang berakhir pada tahun 2002, dan gaya kedua, yang masih dijalankan pada tahun 2003 apabila kebocoran berlaku.

      Jalan cerita tahun 2002 mempunyai suasana yang sangat gelap – lelaran awal terdiri daripada atmosfera bumi yang digantikan dengan gas toksik di kemudahan yang dipanggil pertukaran udara, yang memerlukan semua manusia memakai pakaian kimia khas. Kemudian lelaran dari tahun 2002 juga termasuk nada gelap ini tetapi mengeluarkan elemen gas. Jalan cerita 2002 paling sering dianggap sebagai jalan cerita beta yang benar, walaupun sangat penting untuk diperhatikan bahawa kebocoran itu tidak mempunyai jalan cerita yang betul: aspek plot akan berubah setiap hari di pejabat Valve.

      . Ia agak belum selesai tetapi Barebones ada di sana, walaupun versi 2003 berakhir di Ravenholm.

      Kebocoran juga mengandungi banyak ciri, sisa permainan dan alur cerita, dan komponen yang dikeluarkan yang terlalu banyak disebutkan di sini. Beberapa model, seperti warganegara gasmask yang disebutkan di atas, hilang dari masa ke masa.

      Ini bukan semua perbezaan dalam kebocoran, tetapi jawatan ini akan sangat lama jika ia termasuk setiap perubahan.

      ** mitos apa yang mengelilingi beta?

      .

      Mitos pertama adalah salah satu yang masih diedarkan secara meluas: “teori soundtrack kebocoran”. Teori ini dibawa oleh ahli komuniti yang akan tetap tidak dinamakan untuk melindungi privasinya. Ia tersebar luas di tapak komuniti beta awal, dan merupakan sup pelik trek dari permainan lain sepenuhnya, ditumbuk bersama ke dalam satu soundtrack yang sepatutnya. Ia adalah Benar -benar palsu, Dan video saya di saluran video Lambda harus membuktikan ini. Beberapa lagu wujud dalam fail beta yang bocor asal, tetapi ini sedikit dan jauh di antara.

      Mitos kedua juga sangat biasa. Ini adalah “kutukan penggodam Jerman”, seperti yang saya sebut. Mitos ini menyatakan bahawa Half-Life 2 akan menyerupai negeri ini 2002 di runcit jika Axel Gembe tidak menggodam injap. Ini hanya salah. Injap sudah berpindah dari unsur -unsur alur cerita awal yang termasuk kegelapan pertukaran udara dan elemen esque 1984 yang berkaitan lama sebelum kebocoran berlaku.

      Mitos seterusnya tidak begitu banyak mitos kerana ia adalah salah tanggapan. Apabila separuh hayat 2 bocor, dua versi tersebar. Yang pertama dipanggil kebocoran anon, dan yang kedua dipanggil kebocoran Rusia. Ramai yang membuat spekulasi bahawa kebocoran Rusia lebih baik. Ia tidak. Ia termasuk pembetulan asas yang tidak berfungsi sepenuhnya, dan beberapa peta tambahan dari pek peta WC yang dipanggil. . Kebocoran anon hanyalah murni yang tidak disengajakan dengan fail dari pelayan injap.

      Mitos -mitos kecil lain berlimpah, tetapi mereka tidak cukup meluas untuk menjamin dokumentasi di sini.

      ** Baiklah, TL: Dr. Di mana saya boleh mendapatkan beta? **

      Beberapa sumber wujud untuk mendapatkan beta. Ini termasuk laman web seperti BetaArchive, yang arkib prerelease kandungan dari perisian dan permainan, dan muat naik peribadi di tapak perkongsian fail yang boleh didapati di YouTube dan sumber lain.

      Sumber terbaik pada pendapat saya ialah tapak berbilang bahasa Rusia, HL2-beta.ru. .

      ** Saya mempunyai beta, tetapi ia rosak dan tidak lengkap. ? **

      Kaedah terbaik untuk menjadikan beta lebih baik adalah memasang kipas yang dibuat patch. Bahagian Muat turun HL2-beta.. Mega patch dari HL2-beta.ru juga sangat baik.

      Pembetulan yang paling penting adalah yang saya tidak dapat mengesyorkan. Ia dipanggil Leaknet, dan dibuat oleh VXP, ahli komuniti beta terkemuka. Ia hanya membetulkan enjin terbaik setakat ini, menetapkan segala -galanya dari UI ke multiplayer ke beberapa skrip yang rosak, seperti medan ubah bentuk yang terdapat dalam persembahan E3. Leaknet boleh didapati di Leaknet.Tk. Pasang terlebih dahulu, maka peminat lain membuat patch.

      Perkara penting yang perlu dipertimbangkan ialah pek peta wc. WC adalah koleksi 1300 sumber peta VMF dari separuh hayat 2s awal. Ia termasuk peta dari hampir setiap peringkat proses pembangunan. Ini adalah wawasan yang tidak ternilai mengenai perkembangan permainan. Muat turunnya dari HL2-beta.ru.

      Banyak peta WC tidak lengkap, tetapi anda boleh membetulkannya dengan mudah dengan dedikasi. Ingat – Fail VMF tidak boleh digunakan dalam permainan tanpa menyusunnya di Hammer First – Hammer adalah alat pemetaan kebocoran, dan boleh didapati dalam folder bin beta, di mana ia dipanggil WC.exe. .ru.

      Dengan menetapkan atau menyusun peta, memasang patch kipas dan memuat turun Leaknet (ingat untuk menyemak kemas kini kebocoran dengan kerap), anda akan mempunyai pengalaman beta yang lebih lancar.

      ** Bagaimana saya memainkan peta? Permainan baru tidak berfungsi! **

      Buka konsol dengan kunci tilde, atau @ kunci, bergantung pada susun atur anda. Taipkan “Nama Peta Peta” tanpa petikan, menggantikan nama peta dengan nam peta yang anda ingin mainkan. Peta boleh didapati di folder Peta.

      ! **

      Pasang tekstur tekstur kabur atau kebocoran. Kedua-duanya boleh didapati di HL2-beta.ru, tetapi lebih baik memuat turun Leaknet dari laman web rasmi untuk melihat memastikan anda mempunyai versi terkini.

      Sekiranya anda melihat masalah memori yang ada, jalankan permainan dalam mod keserasian XP sebagai pentadbir.

      Ini telah menjadi panduan pemula untuk beta separuh hayat. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh melakukan perkara berikut:

      ** Hubungi saya di reddit melalui komen/pms, pm saya di hl2-beta.Ru, pesan saya di Saluran YouTube Beta Half-Life 2 atau Perselisihan, PM atau sebutkan saya pada kandungan Cut Valve, atau tinggalkan komen di saluran YouTube saya, Lambda Video. **