Gunung & Blade 2: Bannerlord – Apa Bengkel Terbaik – Empire Gamer, Panduan Bengkel Bannerlord Terbaik: Cara Membeli Bengkel dan Lokasi Bannerlord | PC Gamer

Cara Membuka Bengkel Bannerlord dan menjana wang yang mudah

Faktor penting lain adalah sumber mentah. Sekiranya anda ingin membuat perak, anda memerlukan bijih perak dari kampung sekitarnya.

Wang dianggap oleh banyak perkara yang paling penting dalam hidup. Kami tidak tahu sama ada itu benar, tetapi di Gunung dan Blade 2: Bannerlord, wang akan menjadikan hidup anda satu juta kali lebih mudah.

.

Walau bagaimanapun, terdapat banyak kemungkinan pengeluaran bengkel, dan seseorang tidak dapat mengetahui dengan pasti mana yang akan membawa keuntungan yang paling banyak.

Nah, kami ada jawapan yang anda cari. .

Isi kandungan

Bagaimana bengkel berfungsi di Bannerlord

Setiap bandar di Calradia bergerak di sekitar pelbagai jenis barang antara satu sama lain. Sebilangan daripada mereka berdagang sumber -sumber kampung berdekatan, sementara ada yang menjual hasil yang mereka buat di bengkel.

Dengan memiliki bengkel, anda mengawal salah satu sumber yang dihasilkan di bandar dengan harapan dapat membuat keuntungan.

Untuk membeli bengkel, anda hanya perlu memasuki mana -mana bandar dan bercakap dengan salah satu NPC yang terkenal yang sudah memiliki kedai. Harga bengkel hanya bergantung kepada kemakmuran bandar.

Kemakmuran sangat penting kerana ia secara langsung mempengaruhi wang yang akan dibuat oleh bengkel. Walau bagaimanapun, bergantung kepada penyelesaian, beberapa bengkel tidak akan pernah menguntungkan.

Sekiranya sebuah bandar mempunyai kemakmuran kurang dari 1k, anda mungkin akan melihat pendapatan kurang dari 200 sehari. Walau bagaimanapun, jika bandar mendapat kemakmuran 5k, anda tiba -tiba dapat memperoleh sehingga 800 syiling sehari.

Kemakmuran juga akan menjejaskan harga bengkel. Sebuah bandar dengan kemakmuran kurang dari 1k akan mempunyai bengkel yang boleh dibeli dengan syiling 10 hingga 20k. Tetapi, bandar kemakmuran yang tinggi dapat masuk ke ratusan ribu.

Faktor penting lain adalah sumber mentah. Sekiranya anda ingin membuat perak, anda memerlukan bijih perak dari kampung sekitarnya.

Perkara yang indah tentang ekonomi Bannerlord adalah bahawa anda sebenarnya boleh membuat kampung menghantar sumber ke bandar anda daripada menghantarnya ke tuan musuh.

Sekiranya terdapat sebuah istana yang dimiliki oleh, katakanlah Vlandia, antara dua bandar yang dikawal oleh dua puak yang berbeza, maka kampung sekitarnya akan menyampaikan sumber ke bandar yang dimiliki oleh Vlandia.

Jadi kalau Anda mempunyai bandar yang memerlukan sumber mentah, anda hanya boleh menaklukkan istana yang berdekatan dengan bandar anda dan mendapatkan sumber -sumbernya yang dihantar ke bandar anda.

Bengkel terbaik di Bannerlord

Terdapat tiga faktor penting ketika memutuskan apakah bengkel terbaik di Bannerlord:

Oleh kerana terdapat banyak pilihan, kami telah menyenaraikan semua 11 jenis bengkel di bawah, bersama -sama dengan penarafan dari 1 hingga 5, dalam semua faktor yang disebutkan sebelumnya.

Nombor yang tinggi dalam wang bermaksud anda menjana lebih banyak wang dari mereka (1 = anda membuat perubahan ganti, 5 = anda membuat beban kapal), dan bilangan yang rendah dalam risiko dan usaha adalah apa yang anda cari (1 = tiada risiko dan usaha, 5 = muflis menjulang dan banyak usaha untuk boot):

Pengeluaran Wang Risiko Usaha
Wool Weavery 5 4 3
Weavery Velvet 5 5 4
Silversmith 5 5
Linen Weavery 4 3 2
Kedai tembikar 3 3 2
Brewery 2 1 1
Penyamakan 2 1 1
Tekan wain 2 4 3
Press Olive 2 4 3
Smithy 2 4 3
Bengkel Kayu 2 3 4

Wang yang tinggi, risiko tinggi, dan usaha

Sekiranya anda mahu menjana wang sebenar, Anda perlu pergi untuk sama ada bulu bulu, weavery beludru, atau perakam.

Ini adalah satu -satunya tiga bengkel dalam permainan yang menghasilkan barang unik yang tidak dibuat secara automatik oleh bandar atau kampung.

Sebagai contoh, bandar akan sentiasa menghasilkan bir, wain, minyak, dan alat, walaupun tidak ada bengkel di penyelesaian itu untuk menjadikannya.

Inilah sebabnya, dengan membuat salah satu daripada tiga bengkel dari atas, anda boleh membuat ribuan denyar sehari. Namun, anda perlu melakukan penyelidikan anda terlebih dahulu.

Sekiranya bengkel yang anda ingin buat sudah ada di bandar yang dekat, anda menghadapi risiko kehilangan wang. Anda mesti membeli persaingan dan menukar bengkel mereka ke sesuatu yang lain atau memilih bandar yang berbeza untuk usaha anda.

Wool Weavery adalah pilihan yang kurang berisiko kerana anda memerlukan bulu untuk bengkel untuk bekerja, yang umumnya lebih murah daripada sumber mentah yang lain memerlukan.

Apa yang anda perlu ingat ialah ini tidak akan menjadikan anda wang akhir jika anda tidak menghilangkan pertandingan.

Beli semua perak di Calradia dan menjadikannya kilang bir. Kemudian, akhirnya, anda boleh membuat perak anda sendiri di bandar anda sendiri. Sekiranya anda menggunakan strategi ini, anda akhirnya boleh membuat ribuan sehari dengan Bengkel Tahap 1.

Tiada risiko? Tiada wang

Terdapat dua pilihan dalam jadual itu yang mungkin terdengar buruk kepada orang yang ingin membuat semua wang mereka dari bengkel tetapi sangat bagus untuk orang yang hanya menginginkan aliran pendapatan yang mantap.

Kilang bir dan penyamakan itu hampir tidak mempunyai peluang gagal. Mereka selalu mendapat keuntungan. Semua bandar dalam permainan akan mempunyai bijirin dan menyembunyikan untuk anda gunakan.

Ini bermakna anda mungkin membuat sekitar 100 hingga 200 wang sehari, tetapi anda tidak perlu memikirkannya. Anda juga tidak perlu menyemak sama ada bandar masih mempunyai sumber yang diperlukan atau jika terdapat persaingan baru di penempatan sekitar.

Sekiranya anda hanya ingin mengimbangi kos tentera tersebut dan tumpukan perhatian untuk memusnahkan musuh anda, dapatkan diri anda kilang bir atau penyamakan kulit. Pemain dapat menikmati usaha mereka yang mematikan sementara mendapat wang yang baik di sisi.

Bengkel terburuk

The Wine Press, Olive Press, Smithy, and Wood Workshop adalah beberapa bengkel terburuk yang boleh anda dapatkan dari segi wang dan masa yang dilaburkan ke dalamnya.

Bergantung pada keadaan, bengkel ini boleh menjadi sangat berguna, terutamanya memandangkan dua daripadanya menghasilkan senjata berkualiti tinggi yang boleh anda gunakan.

Namun, jika anda benar -benar ingin menjaga mereka, anda perlu meluangkan masa dan wang dan masih ditekankan bahawa sesuatu boleh menjadi salah dengan mereka.

Untuk wain dan akhbar zaitun, jangan memikirkannya. Bandar secara semula jadi akan menghasilkan wain dan minyak, yang menjadikan kedua -dua bengkel ini membazir wang.

Dengan membina salah satu daripada kedua -dua mereka, anda hanya akan membawa harga untuk sumber -sumber ini lebih rendah.

Itu semua yang anda perlu tahu mengenai bengkel terbaik di Gunung dan Blade 2: Bannerlord!

Mempunyai sebarang input atau cadangan untuk panduan ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Adrian Oprea

Berpusat di London, United Kingdom, Adrian Oprea adalah penulis panduan. . Dia telah memutuskan untuk mencurahkan kekecewaannya ke dalam panduan menulis!

Anda mungkin juga berminat

Baca lebih lanjut mengenai artikel Mount & Blade 2: Bannerlord - Apakah perisai terbaik?

Gunung & Blade 2: Bannerlord – Apakah Perisai Terbaik?

Baca lebih lanjut mengenai artikel Mount & Blade 2: Bannerlord - Perks Terbaik: Senarai Lengkap

5 Disember 2022

Cara Membuka Bengkel Bannerlord dan menjana wang yang mudah

Ketahui cara membeli perniagaan pertama anda, di mana untuk meletakkannya, dan produk apa yang hendak dibuat.

Panduan Gunung Blade 2 Bannerlord

(Kredit Imej: Taleworlds)
Kotak pasir abad pertengahan Bannerlord dengan panduan ini

: Menjadi kaya dan menguasai pertempuran
Sahabat Bannerlord: Cara merekrut yang terbaik
Petua Bannerlord: Panduan pemula penuh kami
Kesukaran Bannerlord: Yang hendak dipilih
Mod Bannerlord: Penambahan buatan pemain terbaik
Perkahwinan Bannerlord: Cara Memulakan Keluarga
Bannerlord Combat: Petua pertempuran dan 1v1
Wang Bannerlord Cepat kaya
Faksi Bannerlord: Yang harus anda pilih?
Bannerlord Caravan: Cara terbaik untuk berdagang

Salah satu cara untuk membuat wang tunai yang konsisten adalah untuk menyediakan Gunung & Blade yang menguntungkan 2: Bengkel Bannerlord. Itu bukan satu -satunya perniagaan yang boleh anda sediakan, tetapi keputusan anda untuk memilih bengkel atau kafilah bergantung sama ada anda berada dalam mood untuk keuntungan yang lebih mantap atau pancang yang lebih berisiko.

Karavan mewakili yang terakhir: mereka boleh menjaringkan beberapa bulan besar, tetapi mereka juga terdedah kepada serangan. Bengkel kurang kerumitan, tetapi memerlukan lebih lama sebelum anda mula menuai ganjaran. Yang mengatakan, mereka menghasilkan pelbagai barangan seperti kayu, tembikar, dan minuman keras, dan sekitar 13-16 ribu denar emas, mereka boleh menjadi milik anda. Sekiranya anda cukup sabar untuk menaiki wang yang lebih lancar, inilah cara membeli bengkel, pelbagai jenis yang boleh anda tentukan dan lokasi bengkel Bannerlord yang terbaik untuk anda memaksimumkan pendapatan anda.

Cara Membeli Bengkel Bannerlord

Pertama masuk ke bandar yang tidak bermusuhan dengan anda -lebih lanjut memilih bandar dan industri yang ideal di bawah. Sebaik sahaja anda berada di bandar yang anda inginkan, pergi ke bengkel itu sendiri dengan menahan Alt untuk menunjukkan penanda lokasi. Cari penanda seperti Smithy, Shop Pottery, atau Brewery. Sebaik sahaja anda sampai ke salah satu lokasi ini, periksa di luar dan di dalam untuk NPC yang dipanggil ‘Pekerja Kedai’. Mungkin memburu untuk mencari mereka: beberapa bengkel mempunyai lima atau enam pekerja, tetapi ada yang hanya mempunyai satu.

Mereka memberitahu anda mengenai bengkel secara amnya dan yang khusus anda berada. Pilih “Saya ingin membeli bengkel ini” untuk melihat harga pembelian dan membelinya. Kebanyakan bengkel kos antara 13 dan 16 ribu denar, walaupun anda boleh menjualnya kemudian untuk jumlah yang sama. Sekarang anda boleh menukar bengkel ke jenis industri yang berbeza atau menyimpannya sama.

Tahniah! Anda kini memiliki bengkel. Anda boleh kembali ke sini untuk menguruskannya atau melakukan semua pengurusan anda melalui tab ‘Lain’ di skrin klan anda. Nota: Sebelum anda mula merancang empayar perniagaan anda, ingatlah bahawa anda hanya boleh memiliki jumlah bengkel yang sama dengan tahap klan anda ditambah satu.

Lokasi Bengkel Bannerlord terbaik untuk setiap jenis produk

Pilih di mana untuk membina bengkel anda berdasarkan apa yang anda ingin hasilkan dan hab ekonomi terkuat untuknya. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu dicari sebelum anda memutuskan untuk melabur:

  • Pastikan asas -asas perdagangan dalam fikiran: Pastikan produk yang anda inginkan dijual untuk jumlah yang layak di rantau ini yang anda mahu buat.
  • Cari bandar dengan kemakmuran yang tinggi: Penempatan bandar ini lebih besar, lebih ramai penduduk, dan mengambil lebih banyak barang. Apabila kemakmuran meningkat, harga segala -galanya cenderung meningkat -yang paling penting, seperti harga produk anda. Cari kemakmuran bandar dengan mengepungnya dan memegang alt untuk mengembangkan petua alat.
  • Ini adalah bandar yang paling makmur: Marunath, Epicrotea, Lageta, Ortysia, dan Vostrum semuanya bermula dengan 5000 atau lebih kemakmuran. Dengan 5600 kemakmuran, Ortysia adalah bandar kemakmuran tertinggi dalam permainan. Bandar-bandar B-Tier, dengan 4500 atau lebih kemakmuran, adalah Sargot, Diathma, Saneopa, Rothae, Zeonica, Poros, Danustica, Razih, dan Chaikand. (Orang Sturgia tidak mempunyai bandar utama. Pekan terbesar mereka adalah Varcheg, Omor, dan Sibir, dengan 3000-3300 kemakmuran.)
  • Kemakmuran dapat meningkat dan jatuh lebih cepat daripada yang anda fikirkan: Cari bandar selamat dari peperangan utama. Gunakan pandangan alt-tooltip anda untuk memastikan bandar ini mempunyai garnisun yang besar, 500 atau lebih tentera, dan ia tidak duduk di sempadan dengan salah satu musuh pemiliknya. Tekan N untuk menggunakan pandangan ‘Kerajaan’ di Ensiklopedia untuk ini.
  • Memastikan bandar mempunyai ekonomi yang kuat: Anda tidak dapat melihat dengan tepat seberapa baik bandar yang dilakukan kecuali anda pemiliknya, tetapi apabila anda memasuki sebuah bandar, ia mempunyai skrin deskriptif. Cari tanda -tanda seperti pakaian dan pengemis: penempatan dengan ini mungkin menunjukkan bahawa ini bukan tempat terbaik untuk melabur … kecuali produk anda akan menjadi murah.

Berikut adalah jenis bengkel terbaik, apa yang mereka hasilkan, bahan mentah yang mereka perlukan. Juga, inilah lokasi terbaik untuk setiap perniagaan (saya telah membuat 200-500 denar sehari dengan lokasi ini):

Leret ke tatal secara mendatar

Jenis Produk Bahan mentah diperlukan Lokasi Terbaik (S)
Smithy Senjata, perisai, alat Bijih besi, kayu keras, linen Epicrotea, Lageta, Seonon
Penyamakan Perisai ringan, kulit Menyembunyikan, linen Tylal, Pravend, Baltakhand
Weavery Velvet Beludru Kapas Shariz
Tekan wain Wain Ortysia
Bengkel Kayu Busur, anak panah, perisai Kayu keras Marunath, Dunglanys
Wool Weavery Pakaian Bulu Baltakhand
Brewery Bir Bijirin Askar, Chaikand, OCS Hall
Linen Weavery Linen Rhotae
Press Olive Minyak Zaitun Etos
Kedai tembikar Tembikar Tanah liat Pena Cannoc, OCS Hall
Silversmith Perhiasan Bijih perak Ortysia

Tetapi, bagaimana bengkel sebenarnya berfungsi?

Dalam setiap permainan baru Gunung & Blade 2 bengkel di setiap bandar dijana secara rawak, tetapi produk yang dibuat di setiap kampung tidak. Antara dua dan lapan kampung sesuai dengan setiap bandar, dan orang -orang dari kampung -kampung itu pergi ke bandar secara teratur untuk menjual produk mereka -di kampung -kampung berdekatan untuk melihat petua alat yang menunjukkan apa yang mereka hasilkan. Produk di kampung -kampung yang berkaitan dengan bandar secara amnya lebih murah di bandar itu, tetapi ada pengecualian: bandar -bandar yang sangat makmur memakan hampir semua makanan yang masuk, menjaga harga makanan tinggi tanpa mengira.

Beberapa persatuan kampung tidak begitu jelas kerana mereka diperintah oleh istana yang berdekatan, tetapi kampung -kampung itu menghantar barang mereka ke bandar mesra terdekat yang mereka dapat. Apabila ragu -ragu, tunggu berhampiran kampung untuk pergi, kemudian ikuti mereka ke destinasi mereka.

Ini semua boleh menjadi rumit oleh kumpulan penjahat dan penyamun yang menghentikan dan merompak kumpulan penduduk, menghalang barang yang menjadikannya memasarkan. Mengamuk tentera musuh juga akan menjarah dan membakar kampung, menghentikan aliran barang dan berpotensi menetapkan seluruh bandar kembali secara ekonomi.

Setiap hari, bengkel mengambil barang input dari pasaran bandar mereka dan menghasilkan barang output mereka. (Anda tidak boleh secara langsung menyimpan bengkel anda, atau mengukurnya, dalam pelepasan akses awal semasa.) Ini bermakna memulakan bengkel tertentu di bandar-bandar tertentu adalah cara yang baik untuk memastikan anda menghasilkan wang-sebuah bandar seperti Askar, dengan tiga kampung yang menghasilkan bijirin, adalah tapak semula jadi untuk kilang bir, sementara Pen Cannoc mempunyai banyak tanah liat, begitu juga ia berfungsi dengan baik dengan kedai tembikar.

Mewujudkan helah bengkel monopoli dan lain -lain

Berikut adalah beberapa cara bodoh untuk menjana banyak wang menggunakan bengkel. Mereka tidak Cukup Dalam semangat bermain permainan secara normal, tetapi mereka menyalahgunakan fungsi simulasi ekonomi untuk memberi kesan yang besar. Kelemahannya adalah bahawa mereka memerlukan tindakan di pihak anda untuk benar -benar menyanyi, berbanding dengan hanya menubuhkan kedai purata anda dan mengambil keuntungan secara pasif.

Mewujudkan monopoli

Cari bandar dengan banyak input mentah untuk satu produk, seperti Askar (bijirin) atau pena cannoc (tanah liat). Beli bengkel di bandar itu dan minta mereka mengeluarkan produk yang anda inginkan. Akhirnya, pergi ke peta atau gunakan ensiklopedia, untuk mencari setiap tempat lain yang menghasilkan produk akhir anda. Beli bengkel tersebut, ubah jenis mereka ke sesuatu yang lain, kemudian jual lagi.

Mungkin mengambil masa seminggu untuk menendang, tetapi selamat, anda kini mempunyai monopoli kerana NPC tidak akan pernah mengubah jenis bengkel yang anda beli dan dijual. Sekarang beli produk pilihan anda kerana ia tersedia dan menjualnya di tempat lain untuk keuntungan yang besar.

Bina laluan perdagangan anda sendiri

Cari bahan mentah yang hanya tersedia di satu bahagian peta, seperti zaitun atau anggur. Pertama, buatkan monopoli seperti yang anda lakukan di atas di sekitar rantau ini dan memusnahkan semua wain atau zaitun dengan membeli, mengubah, kemudian menjualnya. .

Hasilnya harus mula menumpuk -kadang -kadang beribu. Sebaik sahaja anda telah menjual semua barangan input anda, kembali dan menjual produk yang kini jarang berlaku, dan mulakan semula. Dan di sana anda pergi, anda baru sahaja mencipta laluan perdagangan peribadi anda sendiri.