GitHub – Kurikai/DHTP: Projek Tekstur Resolusi Tinggi Doom, Pek Tekstur HD Doom – Mod DB

Mod pek tekstur hd doom

Projek Peningkatan Doom (DEP) adalah nama kolektif untuk mod yang saya buat atau disusun untuk Doom, Doom II dan Permainan Doom Akhir, berdasarkan beberapa pek dan projek tekstur Doom yang sedia ada, dengan suntingan dan penggantian saya sendiri. Ia memperkenalkan grafik dan kesan audio baru, tetapi tiada perubahan permainan.

Carian yang disimpan

Gunakan carian yang disimpan untuk menapis hasil anda dengan lebih cepat

Batalkan Buat Carian Disimpan

Anda mendaftar dengan tab atau tetingkap lain. Muat semula untuk menyegarkan sesi anda. Anda menandatangani dalam tab atau tetingkap lain. Muat semula untuk menyegarkan sesi anda. Anda menukar akaun pada tab atau tetingkap lain. Muat semula untuk menyegarkan sesi anda.

Kurikai / DHTP Awam

Projek Tekstur Resolusi Tinggi Doom

Kurikai/dhtp

Komitmen ini bukan milik mana -mana cawangan di repositori ini, dan mungkin tergolong dalam garpu di luar repositori.

Tidak dapat memuat cawangan

Nama sudah digunakan

Tag sudah ada dengan nama cawangan yang disediakan. Banyak arahan git menerima kedua -dua nama tag dan cawangan, jadi membuat cawangan ini boleh menyebabkan tingkah laku yang tidak dijangka. Adakah anda pasti mahu membuat cawangan ini?

 • Tempatan
 • Codespaces

Gunakan git atau checkout dengan SVN menggunakan URL web.
Bekerja dengan pantas dengan CLI rasmi kami. Ketahui lebih lanjut mengenai CLI.

Log masuk yang diperlukan

Sila masuk untuk menggunakan CODESPACES.

Melancarkan Desktop GitHub

Sekiranya tidak ada yang berlaku, muat turun desktop github dan cuba lagi.

Melancarkan Desktop GitHub

Sekiranya tidak ada yang berlaku, muat turun desktop github dan cuba lagi.

Melancarkan Xcode

Sekiranya tidak ada yang berlaku, muat turun Xcode dan cuba lagi.

Melancarkan Kod Visual Studio

Ruang kod anda akan dibuka setelah siap.

Terdapat masalah menyediakan ruang kod anda, sila cuba lagi.

Komited terkini

Statistik git

Fail

Gagal memuatkan maklumat komit terkini.

Mesej komit terkini

BACA SAYA.md

DHTP

Projek Tekstur Resolusi Tinggi Doom

Pengenalan

DHTP (Projek Tekstur Resolusi Tinggi Doom) adalah projek yang didorong oleh komuniti yang telah dilahirkan sebagai D2RP (Projek Retexture Doom 2). Projek itu pada mulanya mempunyai permulaan yang baik, tetapi malangnya tersesat semasa perkembangannya, dan tidak dapat diselamatkan secara realistik tanpa banyak perhatian. Oleh itu, JDTP (pek tekstur jdoom) muncul (terima kasih kepada Chilvence). Untuk membaiki kerosakan dan menyelamatkan apa yang boleh diselamatkan. Sekarang ia telah berkembang menjadi DHTP yang merupakan kesinambungan JDTP tetapi dengan semua tekstur resolusi tinggi yang mampu dimiliki dalam fikiran.

Matlamat utama DHTP adalah untuk menyediakan komuniti dengan ruang untuk menyumbang karya mereka sendiri dengan mudah, serta menawarkan aliran maklum balas yang mantap dari kedua -dua pelawat dan pentadbir tapak. Ia juga akan dikawal jauh lebih ketat daripada pendahulunya, berkenaan dengan kedua -dua hak cipta dan kawalan kualiti.

Hak Cipta / Kebenaran

 • Anda boleh menggunakan/mengedit tekstur dan flat Chilvence untuk apa -apa kegunaan yang anda lihat hanya jika anda memberi kredit.
 • Anda boleh menggunakan/mengedit tekstur dan flat Kurikai untuk apa -apa kegunaan yang anda lihat sesuai dengan hanya jika anda memberi kredit.
 • Anda boleh menggunakan/mengedit tekstur dan flat Freelanzer untuk apa -apa kegunaan yang anda lihat hanya jika anda memberi kredit kepadanya dengan nama sebenar (Jacob Østergaard), alamat e -mel ([email protected]).
 • Anda boleh menggunakan/menyunting tekstur dan flat Danij untuk kegunaan yang anda lihat sesuai.
 • Anda boleh menggunakan/mengedit tekstur dan flat Reinchard untuk apa -apa kegunaan yang anda lihat hanya jika anda memberi kredit.
 • Anda boleh menggunakan/mengedit tekstur dan flat raksasa teh untuk kegunaan yang anda lihat hanya jika anda memberi kredit.
 • Anda boleh menggunakan [mr_rocket, mr.Tekstur dan flat roket] untuk kegunaan yang anda lihat hanya sesuai jika anda memberi kredit kepadanya dengan nama sebenar (Ron Goode).
 • Anda boleh menggunakan/edit [mr_rocket, mr.Tekstur SpaceW2 Rocket’s SpaceW2 hanya jika anda memberi kredit.
 • Anda boleh menggunakan/mengedit tekstur dan flat Doomenator untuk kegunaan yang anda lihat sesuai.
 • Untuk semua tekstur lain, anda perlu meminta izin dari pengarang untuk mengedarkan semula.

Penyertaan

 • Sekiranya anda membuat tekstur untuk projek ini, sila lepaskannya dengan bebas untuk menggunakan dan mengedit lesen (seperti yang sudah ada dalam pek). Ini akan membolehkan komuniti membantu meningkatkan tekstur pada masa akan datang.
 • Sekiranya anda berminat untuk mengambil bahagian, pergi ke perbincangan forum dan hantarkan tekstur anda untuk dimasukkan ke dalam pek dan perbincangan.
 • Anda juga boleh melaporkan pepijat dan melihat pek/penambahbaikan WIP semasa di GitHub
 • Untuk tekstur yang ada di dalam pek terdapat beberapa peraturan penting yang akan saya gariskan di sini:
  1. Apa sahaja yang anda serahkan mestilah sepenuhnya kerja anda sendiri atau pengubahsuaian kebenaran yang diberikan tekstur DHTP. Anda tidak boleh mengemukakan pengubahsuaian tekstur ID asal, kerana ini merupakan pelanggaran hak cipta.
  2. Hanya gambar PNG yang boleh dimuat naik. Ini menjadikan saiznya turun dan kualiti tidak sempurna.

Membina arahan

Keperluan: linux git clone [email protected]: kurikai/dhtp.Git CD DHTP ./membina/tex-semua.Keperluan SH: Windows10 dengan Git untuk Windows Dipasang. 1. Muat turun [url =] dhtp [/url], klik "klon atau muat turun" -> "muat turun zip" 2. Muat turun Pasang Git untuk Windows 3. Semasa "Pilih Komponen", pastikan "bersekutu .Fail SH akan dijalankan dengan Bash "ditandakan dan dipasang 4. Bongkar DHTP-Master.zip dengan salah satu daripada yang berikut: 4.1 Windows Built -In: Klik kanan fail -> "Buka dengan" -> Windows Explorer. Pilih semua fail dan salinnya (e.g. desktop anda) 4.2 Winrar: Klik kanan fail -> "Unpack Here" 4.3 7-ZIP: Klik kanan fail-> "7-Zip"-> "Bongkar di sini" 5. Buka folder "DHTP-Master", kemudian buka folder "Bina" 6. Jalankan fail yang diperlukan (e.g. tex-deng untuk kiamat) 7. Setelah selesai kembali ke folder "DHTP-Master" dan buka folder "Doomsday" (atau "Risen3d" atau "Zdoom") 8. Pilih semua fail dan masukkannya ke dalam arkib dengan salah satu daripada yang berikut: 8.1 Windows Built-In: Klik kanan mereka dan pilih "Dihantar ke"-> "Folder Zip-Compressed". Namakan semula fail zip yang dibuat, nama itu boleh menjadi apa-apa, bagaimanapun, nama yang ideal ialah DHTP dan tarikh semasa dan prefix fail harus PK3 (e.g. DHTP-20190516.pk3) jadi anda tahu bila fail ini dikemas kini terakhir. 8.2 Winrar: Klik kanan mereka dan pilih "Tambah ke Arkib". Untuk format arkib pastikan "zip" dipilih. Nama itu boleh jadi, bagaimanapun, nama yang ideal ialah DHTP dan tarikh semasa dan prefix fail hendaklah PK3 (e.g. DHTP-20190516.pk3) jadi anda tahu bila fail ini dikemas kini terakhir. .3 7-Zip: Klik kanan mereka dan pilih "7-Zip"-> "Tambah ke Arkib". Pilih Zip sebagai format arkib. Nama itu boleh jadi, bagaimanapun, nama yang ideal ialah DHTP dan tarikh semasa dan prefix fail hendaklah PK3 (e.g. DHTP-20190516.pk3) jadi anda tahu bila fail ini dikemas kini terakhir. 

Mengenai

Projek Tekstur Resolusi Tinggi Doom

Mod pek tekstur hd doom

Saya mencipta kompilasi mod yang meningkatkan kualiti yang baik azab lama, azab muktamad, azab 2, percubaan plutonia, tnt: jahat, sigil.

Semua pengubahsuaian yang termasuk dalam mod ini tergolong dalam pencipta mereka.

Perbezaan antara TP:
Pek tekstur HD termasuk pek tekstur DHTP dan pek tekstur alternatif termasuk alternatif DHTP v1.3 + Brightmaps dan LiquidPatch.

MOD termasuk:
1. Tekstur HD (DHTP atau ALTDHTPV1.3+Brightmaps+LiquidPatch)

2. Senjata dan Objek HD (HRRP)

3. HD HUD (Reinchard High-res HUD)

. Pek Antara Muka HD (Doom HD GUI)

5. HD Monsters and Player Sprites (Doom Neural Upscale 2x)

Tiada artikel yang dijumpai sepadan dengan kriteria yang ditentukan. Kami mencadangkan anda mencuba senarai artikel tanpa penapis yang digunakan, untuk melayari semua yang ada. Siarkan artikel dan bantu kami mencapai misi kami untuk mempamerkan kandungan terbaik dari semua pemaju. Sertailah sekarang untuk berkongsi kandungan anda sendiri, kami mengalu -alukan pencipta dan pengguna dan menantikan komen anda.

HD SFX & Tekstur 1.5

29 Ogos 2023 Versi Penuh 10 Komen

Ini adalah wad untuk membuat tekstur dan bunyi sfx hd dan hq sebanyak mungkin. Saya tidak membuat tekstur definisi tinggi orang lain dengan Skiner111 mencipta.

HD Bunyi & Darah untuk Doom

1 Mac 2023 Versi Penuh 1 Komen

Ini adalah wad untuk membuat tekstur dan bunyi sfx hd dan hq sebanyak mungkin. Saya tidak membuat tekstur definisi tinggi orang lain dengan Skiner111 mencipta.

GZDOOM (Pek Tekstur HD Alternatif)

13 Jun 2019 Versi penuh 9 Komen

Bersesuaian dengan Doom, Ultimate Doom, Doom 2, The Plutonia Experiment, TNT: Evilution, Sigil. Termasuk port enjin gzdoom, tekstur HD alternatif yang dipasang.

Gzdoom (pek tekstur HD)

17 Nov 2019 Versi penuh 9 Komen

Bersesuaian dengan Doom, Ultimate Doom, Doom 2, The Plutonia Experiment, TNT: Evilution, Sigil. Termasuk port enjin gzdoom, pek tekstur hd dipasang. Jangan.

GZDOOM X64 (Pek Tekstur HD Alternatif)

13 Jun 2019 Versi Penuh

Bersesuaian dengan Doom, Ultimate Doom, Doom 2, The Plutonia Experiment, TNT: Evilution, Sigil. Termasuk port enjin gzdoom x64, tekstur HD alternatif yang dipasang.

Gzdoom x64 (pek tekstur HD)

17 Nov 2019 Versi Penuh 3 Komen

Bersesuaian dengan Doom, Ultimate Doom, Doom 2, The Plutonia Experiment, TNT: Evilution, Sigil. Termasuk port enjin gzdoom x64, pek tekstur hd dipasang. Jangan.

Tambah fail >>

Tiada fail yang dijumpai sepadan dengan kriteria yang ditentukan. Kami mencadangkan anda mencuba senarai fail tanpa penapis yang digunakan, untuk melayari semua yang ada. Tambahkan fail dan bantu kami mencapai misi kami untuk mempamerkan kandungan terbaik dari semua pemaju. Sertailah sekarang untuk berkongsi kandungan anda sendiri, kami mengalu -alukan pencipta dan pengguna dan menantikan komen anda.

Kirim Komen Komen (0 – 10 dari 27)

Lakukan kerja ini untuk azab saya meningkatkan versi?

Tolong, bolehkah anda menerangkan dengan lebih baik fail individu yang boleh dimuat turun dari bahagian fail anda?
Apa perbezaan antara bunyi HD SFX dan HD?
Apa perbezaan antara pek tekstur dan tekstur HD 1.5?
Saya memerlukan lebih banyak maklumat untuk memutuskan apa yang hendak dimuat turun.

Komen ini sedang menunggu kelulusan admin, sertai sekarang untuk melihat.

Hei, adakah ada yang sanggup menjelaskan perbezaan antara pek mod ini? Saya cuba google apa dhtp tp vs apa yang ada dalam alternatif, dan tidak ada yang benar -benar akan datang. (agak nasib saya betul -betul lol)
Bagaimanapun, sesiapa sahaja boleh menolong saya? saya menghargainya. Terima kasih! “

Komen ini sedang menunggu kelulusan admin, sertai sekarang untuk melihat.

tekstur HD dinding batu dalam pembukaan di Inferno dan melalui episod tidak ada bagaimana saya membetulkan? Atau adakah ini perkara biasa, dan saya mula di Inferno tidak bermain melalui 2 episod yang lain. Sekiranya mengatakan bahawa membantu.

Pencipta

Saya menyelesaikan Doom dan Doom 2 permainan dengan Doom (pek tekstur HD) dan tidak melihat masalah sedemikian, mungkin anda harus mencuba pek tekstur lain.
DOOM (pek tekstur HD) termasuk pek tekstur dhtp atau azab (pek tekstur hd alternatif) termasuk altdhtpv1.3 pek tekstur.

Hai, saya cuba menggunakan dhtp dengan azab kejam. Apabila kedua-dua beban, ia memuat tekstur untuk menu, HUD, dan persekitaran tetapi segala-galanya seperti senjata saya, cannisters, dan perusuh adalah seolah-olah seolah-olah HRRP tidak dimuatkan untuk sebab tertentu, walaupun saya telah memeriksa dua kali semuanya dieja dengan betul dan di lokasi yang betul.

EDIT: Nevermind. Saya baru menyedari bahawa tekstur untuk senjata hanya akan berfungsi dalam mod purist. Ia mungkin membantu orang lain jika anda menyatakan bahawa bagi sesiapa yang menggunakan azab kejam (nampaknya berfungsi dengan baik dengannya).

Pekerjaan yang sangat baik, tahniah.
Soalan; Di mana saya meninggalkan pemandangan yang diaktifkan di skrin?

Helo! ¿Mod ini berfungsi dengan zandronum? atau hanya dengan zdoom & gzdoom

Pencipta

Anda boleh menggunakannya dengan Zandronum tetapi muat turun DOOM (Pek Tekstur HD Alternatif) dan anda tidak boleh menggunakan R_HUD_STUFF_V1.pk3 dan neuralupscale2x_v0.95.pk3 kerana ia akan berfungsi dengan tidak betul dengan zandronum.

Doom HD Textures Pack Addon

Projek Peningkatan Doom (DEP) adalah nama kolektif untuk mod yang saya buat atau disusun untuk Doom, Doom II dan Permainan Doom Akhir, berdasarkan beberapa pek dan projek tekstur Doom yang sedia ada, dengan suntingan dan penggantian saya sendiri. Ia memperkenalkan grafik dan kesan audio baru, tetapi tiada perubahan permainan.

Tambah Laporan Tambah Tekstur Tekstur HD

Lokasi
Nama fail
Kategori
Lesen
Pemuat naik
Ditambah
Saiz

329.59MB (345,599,506 bait)

Muat turun
MD5 Hash

8A16B31710BD62D6CD5A81D43F9E4AAE

Butang benang
Widgeten

PK3 ini menggantikan tekstur dan flat vanila kepada HD. Bekerja untuk Doom, Doom II, TNT: Evilution dan Plutonia Experiment IWADS. Tidak menggantikan fon dalam permainan dan skrin menu agar sesuai dengan pwad tersuai.

Pek ini adalah penyusunan tekstur dan flat resolusi tinggi yang terdapat dalam pelbagai projek dan mod, dengan suntingan dan peningkatan saya sendiri. Sumber utama untuk pek ini adalah mod berikut:

 • DHTP alternatif oleh Doomenator
 • Brightmaps untuk Alt. DHTP oleh Doomenator
 • Patch cecair untuk azab oleh doomenator
 • Ultrahd Doom Texture Pack oleh Hoover1979

Semua kredit pergi kepada penulis dan penyumbang projek -projek ini dan kepada saya. Lihat Readme.fail txt untuk maklumat terperinci.

Sebilangan besar tekstur mempunyai suntingan kecil dengan warna, pencahayaan dan ketajaman. Saya telah menyunting sebahagian daripada mereka untuk memadankan satu sama lain, dan juga sepadan dengan rakan -rakan vanila mereka untuk kelihatan lebih seperti mereka muncul dalam permainan asal.

Harus berfungsi dengan betul dengan gzdoom 4.4.2 dan kemudian.