Genshin Impak Reaksi & Resonans Genshin., Genshin Impact Elemental Reaksi dan Resonans | Senapang patah kertas batu

Genshin Impak Elemental Reaksi: Semua tindak balas dan resonans unsur

Dicetuskan semasa memohon dendro ke entiti dengan aura cepat. Menambah bonus DMG rata ke serangan yang mencetuskan reaksi ini.

Genshin Impak Reaksi & Resonans Genshin

Setiap elemen dalam kesan kelainan mempunyai kesan negatif yang berbeza terhadap musuh anda.

Elektro

Terus mengalirkan semula tenaga.

Hidro

Meningkatkan tempoh CD kemahiran.

Pyro

Terus menimbulkan kerosakan dari masa ke masa.

Cryo

Meningkatkan penggunaan stamina.

Reaksi Elemental

Menggabungkan unsur -unsur yang berbeza dalam pertempuran adalah kunci kejayaan dalam kesan Genshin.

Geo

CryoElektroHidroPyro

Mewujudkan kristal yang akan memberikan perisai apabila dijemput.

Anemo

CryoElektroHidroPyro

Tawaran kerosakan elemen tambahan dan menyebarkan kesannya.

Elektro

Hidro

Tawaran Electro DMG dari masa ke masa.

Elektro

Pyro

Cryo

Hidro

Cryo

Pyro

Cryo

Elektro

Tawaran Aoe Cryo DMG dan mengurangkan respon fizikal sasaran sebanyak 50%.

Hidro

Pyro

Dendro

Pyro

Tawaran Aoe Pyro Dot dan Memohon Pyro.

Dendro

Hidro

Mewujudkan teras dendro yang meletup selepas 6 saat, berurusan dengan Dendro DMG.

Dendro

HidroElektro

Dicetuskan semasa memohon elektro ke teras dendro. Mengubah teras dendro ke dalam pukulan homing yang beredar yang meningkatkan AOE Dendro DMG dalam AOE yang jauh lebih kecil.

Dendro

HidroPyro

Dicetuskan semasa memohon pyro ke teras dendro. Mengurangkan teras dendro dengan segera, berurusan dengan peningkatan AOE Dendro DMG.

Dendro

Elektro

Memohon Aura Cepat.

Dendro

Dicetuskan semasa memohon elektro ke entiti dengan aura cepat. Menambah bonus DMG rata ke serangan yang mencetuskan reaksi ini.

Dendro

ElektroDendro

Dicetuskan semasa memohon dendro ke entiti dengan aura cepat. Menambah bonus DMG rata ke serangan yang mencetuskan reaksi ini.

Resonans Elemental

Apabila anda mempunyai pihak penuh, anda akan menerima kesan yang sesuai dengan jenis elemen yang terdapat dalam parti.

Meningkatkan kekuatan perisai sebanyak 15%. Di samping itu, watak -watak yang dilindungi oleh perisai akan mempunyai ciri -ciri khas berikut: DMG ditangani meningkat sebanyak 15%, berurusan DMG kepada musuh akan mengurangkan GEO RES sebanyak 20% untuk 15 -an.

Terjejas oleh cryo selama 40% masa kurang. Meningkatkan ATK sebanyak 25%.
Terjejas oleh pyro selama 40% masa kurang. Meningkatkan penyembuhan masuk sebanyak 30%.
Mengurangkan penggunaan stamina sebanyak 15%. Meningkatkan pergerakan SPD sebanyak 10%. Memendekkan CD kemahiran sebanyak 5%.

Terjejas oleh hidro untuk masa 40% kurang. Superconduct, overloaded, dan electro-charged mempunyai peluang 100% untuk menghasilkan zarah elemen elektro (CD: 5s).

Terjejas oleh elektro untuk masa 40% kurang. Meningkatkan kadar kritikan terhadap musuh yang dibekukan atau terjejas oleh cryo sebanyak 15%.

Setelah mencetuskan reaksi pembakaran, cepat, atau mekar, semua ahli parti berdekatan memperoleh 30 penguasaan elemen untuk 6s. Setelah mencetuskan memburukkan, menyebarkan, menyebarkan, atau memburukkan lagi reaksi, semua ahli parti yang berdekatan memperoleh 20 penguasaan elemen untuk 6s. Tempoh kesan yang disebutkan di atas akan dikira secara bebas.

Genshin Impak Elemental Reaksi: Semua tindak balas dan resonans unsur

Tighnari garisan menembusi tembakan Dendro-Suffused di Genshin Impact 3.0

Apa reaksi elemen Dendro dalam kesan Genshin 3.0? Elemen adalah ciri utama kesan Genshin, mengambil peringkat tengah dari segi cerita dan permainan. Di dalam cerita, tujuh elemen Pyro, Cryo, Hydro, Electro, Geo, Dendro, dan Anemo mentadbir tujuh negara teyvat dan ciri -ciri tujuh archon (tuhan) yang memerintah mereka. Dalam parti yang boleh dimainkan, unsur -unsur semula jadi watak anda (dikenali sebagai visi mereka, yang diberikan kepada mereka oleh archons tersebut) boleh digunakan untuk musuh untuk menangani kerosakan dan mencetuskan reaksi khas apabila digunakan dalam kombinasi.

Terima kasih kepada ini, Pertempuran di Genshin Impact dapat merasakan apa-apa dari permainan tujuh hala gunting kertas rock untuk mengacaukan dengan kit kimia yang sangat kuat, dengan pelbagai hasil yang luar biasa. Dan dengan ketibaan versi 3.0 dan elemen Dendro yang baru dimainkan, terdapat lebih banyak variasi untuk dimainkan dengan! Teruskan membaca untuk butiran unsur -unsur dalam kesan Genshin dan semua kesannya, termasuk senarai penuh reaksi dan resonans mereka apabila digunakan dalam kombinasi.

Kerusi kebangsaan Mondstadt di Genshin Impact, bandar yang dilihat dari atas

 • Reaksi elemen kesan genshin
 • Genshin Impak Resonans Elemental
 • Tujuh elemen kesan Genshin dijelaskan

Tujuh elemen kesan Genshin dijelaskan

Setiap elemen dalam kesan Genshin sepadan dengan salah satu daripada tujuh tuhan dunia Teyvat, yang sentiasa berkembang. Pada masa ini, kawasan yang ada ialah Mondstadt (Anemo), Liyue (Geo), Inazuma (Electro), dan Sumeru (Dendro), tetapi tiga bangsa Teyvat dirancang untuk ditambah dalam kemas kini masa depan. Berikut adalah semua elemen dalam kesan Genshin dan negara -negara yang sepadan (bersama -sama dengan tarikh pelepasan mereka yang diunjurkan):

 • Anemo (Angin/udara) – Mondstadt (dalam permainan sejak pelancaran)
 • Geo (Batu/batu/bumi) – Liyue (dalam permainan sejak pelancaran)
 • Elektro (Kilat/elektrik) – Inazuma (Menambah musim panas 2021)
 • Dendro (Rumput/kayu/tumbuh -tumbuhan) – sumeru (Menambah musim panas 2022)
 • Hidro (Air) – Fontaine (Tambahan yang dirancang untuk musim panas 2023)
 • Pyro (Kebakaran) – Natlan (Tambahan yang dirancang untuk musim panas 2024)
 • Cryo (Ais) – Snezhnaya (Tambahan yang dirancang untuk musim panas 2025)

Bahaya Elemental dan Debuff Kawasan

Semasa meneroka banyak domain Genshin Impact (Dungeons), beberapa elemen yang hadir boleh dikenakan Gangguan Ley Line dalam aura tanpa musuh tertentu yang memohon kepada anggota parti anda. Debuff ini memaksa anda untuk menukar gaya tempur anda, atau sekurang -kurangnya merancang sedikit berbeza untuk bekerja di sekitar isu -isu yang mereka menyebabkan. Ini adalah:

Nama Elemen Kesan
Ais terkondensasi Cryo Meningkatkan penggunaan stamina
Melanda ribut Elektro Pengalihan tenaga semula
Melambatkan air Hidro Meningkatkan Masa Cooldown Skill (sekitar 80% lebih perlahan)
Api api Pyro Menimbulkan kerosakan dari masa ke masa

Kadang-kadang mungkin untuk membersihkan kesan debuffs ini sementara mereka aktif dalam aura, biasanya dengan menggunakan kemahiran unsur yang bertindak balas dengan elemen debuffing, kerana aplikasi diri dari kemahiran unsur tidak menangani kerosakan kepada pengguna. Beberapa watak perisai elektro/hidro/pyro/cryo dapat memberikan tahap perlindungan ini kepada seluruh parti mereka untuk jangka masa yang singkat.

Itu sahaja untuk Panduan Reaksi Elemental kami! Mudah -mudahan anda bersedia untuk bergemuruh dengan kebolehan elemen parti anda. Sekiranya anda masih tidak pasti apa ahli parti yang anda perlukan, anda sentiasa boleh menyemak halaman senarai peringkat Genshin Impact kami, atau mengetahui cara mendapatkan lebih banyak barangan dengan primogem dan hasrat.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Pengembaraan Tindakan Ikut
 • Impak Genshin Ikut
 • Mihoyo Limited mengikuti
 • RPG Ikut

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

Rebecca kini menghilangkan permainan pelbagai platform pada VG247, tetapi khabar angin mengatakan bahawa jika anda menyanyikan “podcast indiescovery” tiga kali di hadapan monitor PC anda, dia akan muncul semula di bahagian komen RPS.

Genshin Impak Reaksi Elemental dan Panduan Resonans

Kazuha menyebabkan reaksi pusaran dengan pyro dan anemo

Julia Lee (dia) adalah pengeluar panduan, menulis panduan untuk permainan seperti Legenda Zelda: Air mata Kerajaan dan Impak Genshin. Dia membantu melancarkan Rift Herald pada 2016.

Tujuh elemen di Impak Genshin penting untuk pertempuran, tetapi mengetahui semua kombinasi reaksi unsur dan resonans adalah suatu keharusan untuk membina pasukan yang berkuasa.

Panduan kami menerangkan semua reaksi unsur dan kesan resonans di Impak Genshin.

Resonans Elemental

Mempunyai Dua jenis elemen yang sama Pada pesta akan mengaktifkan Resonans Elemental, memberikan pasukan anda sebagai penggemar khas. Buffs adalah seperti berikut:

 • Flames Fervent (pyro): Terjejas oleh cryo selama 40% kurang masa. Meningkatkan ATK sebanyak 25%.
 • Batu Bertahan (Geo): Meningkatkan kekuatan perisai sebanyak 15%. Di samping itu, watak -watak yang dilindungi oleh perisai akan mempunyai ciri -ciri khas berikut: DMG ditangani meningkat sebanyak 15%, berurusan DMG kepada musuh akan mengurangkan GEO RES sebanyak 20% untuk 15 -an.
 • Greenery Sprawling (Dendro): Penguasaan Elemental meningkat sebanyak 50. Setelah mencetuskan reaksi pembakaran, cepat, atau mekar, semua ahli parti berdekatan memperoleh 30 penguasaan elemen untuk 6s. Setelah mencetuskan memburukkan, menyebarkan, menyebarkan, atau memburukkan lagi reaksi, semua ahli parti yang berdekatan memperoleh 20 penguasaan elemen untuk 6s. Tempoh kesan yang disebutkan di atas akan dikira secara bebas.
 • Angin Anggur (Anemo): Mengurangkan penggunaan stamina sebanyak 15%. Meningkatkan pergerakan SPD sebanyak 10%. Memendekkan Skill Cooldown (CD) sebanyak 5%.
 • Menghancurkan ais (cryo): Terjejas oleh elektro selama 40% kurang masa. Meningkatkan kadar kritikan terhadap musuh yang dibekukan atau terjejas oleh cryo sebanyak 15%.
 • Perairan menenangkan (Hydro): Terjejas oleh pyro selama 40% kurang masa. Meningkatkan Max HP sebanyak 25%.
 • Voltan Tinggi (Electro): Terjejas oleh hidro selama 40% kurang masa. Superconduct, overloaded, elektro-dikenakan, cepat, memburukkan, atau hiperbloom mempunyai peluang 100% untuk menghasilkan zarah elemen elektro (CD: 5s).
 • Kanopi pelindung (mana -mana empat elemen unik): Semua elemen res +15%, fizikal fizikal +15%.

Anda mungkin mahu memanfaatkan bonus ini. Ton pasukan dengan dps pyro utama akan menggunakan Affinity Pyro Bennett atau Xiangling untuk mendapatkan bonus ATK, sedangkan Zhongli dan ITTO Mains mungkin lebih bergantung pada kekuatan perisai yang meningkat.

Reaksi Elemental

Apabila dua elemen digunakan untuk musuh, mereka biasanya akan bertindak balas. Tidak setiap kombinasi akan mempunyai reaksi, tetapi anda pasti menggunakan yang tersedia untuk kelebihan anda dalam pertempuran. Reaksi adalah seperti berikut:

 • Beku (Cryo + Hydro): Makhluk beku tidak bergerak, tetapi juga menjadi batu keras.
 • Menguap (pyro + hidro): Serangan pyro atau hidro yang mencetuskan tawaran menguap dmg.
 • Electro-Charged (Electro + Hydro): Electro-charged secara berterusan menangani elektro dmg sehingga ia haus. Elektrik berselang-seli arka dari makhluk-makhluk yang dikenakan elektro, lawan yang terkena hidro yang mengejutkan berdekatan.
 • Terlabuh (Pyro + Electro): Ledakan yang dihasilkan berurusan dengan pyro dmg, dan air mata dengan mudah melalui objek yang kukuh.
 • Superconduct (Cryo + Electro): Tawaran superconduct aoe cryo dmg dan berkurangan secara fizikal res untuk makhluk yang terjejas.
 • Pembakaran (Pyro + Dendro): Berterusan secara berterusan pyro dmg sehingga ia haus.
 • Swirl (Anemo + Cryo/Electro/Hydro/Pyro): Swirl boleh menangani elemental dmg, mempengaruhi makhluk, dan menghasilkan reaksi elemen yang lebih lanjut.
 • Cair (cryo + pyro): Serangan pyro atau cryo yang mencairkan tawaran mencairkan dmg.
 • Crystalize (Geo + Cryo/Electro/Hydro/Pyro): Jenis reaksi unsur ini dapat menjana shard elemen yang sepadan dan memberikan watak anda dengan pelbagai perisai elemental.
 • Bloom (Dendro + Hydro): Mekar menyebabkan teras dendro jatuh dari musuh dan ke lantai. Apabila Cores Dendro dipukul dengan Pyro, ini menyebabkan “Burgeon,” yang merosakkan AOE Dendro. Apabila teras Dendro dipukul dengan elektro, teras menjadi homing “tembakan yang luas.”Corak yang ditinggalkan di atas tanah akan meletup dan melakukan kerosakan AOE Dendro.
 • Quicken (Dendro + Electro): Apabila dipercepatkan, serangan elektro mengaktifkan “memburukkan” dan melakukan lebih banyak kerosakan. Serangan Dendro lebih lanjut ke musuh yang cepat mengaktifkan “penyebaran,” yang meningkatkan kerosakan dendro kepada musuh.

Panduan dan panduan kesan Genshin

 • Panduan, petua, dan helah pemula
 • Pass Battle (Hymn Gnostik), dijelaskan
 • Cara membuka kunci watak percuma
 • Cara Mendapatkan Lebih Banyak Stamina
 • Cara Meningkatkan Watak Anda
 • Cara Meningkatkan Konstelasi Watak Anda
 • Cara membuat lebih banyak hasrat
 • Panduan Acara Hangout
 • Buka kunci memancing