Genshin Impact Watak -watak yang disenaraikan dari Best to Burder, Genshin Impact Tier List September 2023 | Taktik Pocket

Senarai Tier Impak Genshin September 2023

Contents

Kami telah menghabiskan banyak masa dengan setiap Karakter kesan Genshin, menarafkan mereka antara satu sama lain di banyak kawasan yang berbeza untuk datang dengan ini Senarai Tier Impak Genshin. Terdapat juga khabar angin watak -watak baru dalam perjalanan, dan kami merancang untuk mengemas kini panduan ini dengan mereka sebaik sahaja ia ada. Oleh itu, akibatnya, kami mengesyorkan agar anda menandai senarai ini dan terus menyemak semula untuk mengekalkan perubahan terkini.

Watak kesan Genshin disenaraikan dari yang terbaik hingga terburuk

Zhongli - Impak Genshin

Pada masa ini terdapat lebih daripada 60 aksara kesan Genshin, termasuk variasi pengembara yang akan anda buka di sepanjang jalan. Oleh itu, jaga diri anda untuk ringkasan siapa mereka, kebolehan mereka, senjata khusus, di mana mereka berada di alam semesta, dan banyak lagi. Kami akan mengaturnya dengan tier, jadi lebih mudah di mata.

Genshin Impact sentiasa mengemas kini dengan lebih banyak watak untuk asas pemain mereka, dan kami teruja untuk mengalu -alukan mereka semua. Dengan setiap watak dan kemas kini baru, perubahan dibuat ke meta, jadi senarai ini mungkin tidak tepat 100% masa.

Perhatikan bahawa ini semua berdasarkan pendapat saya; anda berhak mendapat milik anda! Saya suka mendengar apa yang anda fikirkan.

Sementara itu, kedudukan watak yang boleh dimainkan kami juga dipecah oleh senarai peringkat.

Watak-watak kesan ss-tier Genshin

Yang terbaik dari yang terbaik. Ini adalah watak-watak kesan Genshin yang kuat dengan keupayaan untuk membunuh satu kali di puncak mereka.

1. Ganyu

Ganyu - Impak Genshin

Ganyu kekal sebagai salah satu watak yang paling kuat dalam kesan Genshin dari awal. Anda akan dapat bertemu dengannya dalam Bab 1: Akta 2: Selamat tinggal, Tuhan kuno sebaik sahaja anda membuatnya ke Liyue, tetapi dia hanya dapat diperoleh melalui hasrat. Separuh adeptus ini adalah watak satu-of-a-kind dalam permainan, yang dikasihi oleh tuhan-tuhan.

Dia boleh menyebabkan berjuta -juta kerosakan setiap beberapa saat, dan anda tidak perlu bergantung pada kemahiran atau pecahnya. Akibatnya, output kerosakannya lebih konsisten, yang menjadikannya pilihan yang sangat baik dalam pertempuran yang berpanjangan. Dia mudah menjadi watak yang paling tidak terkalahkan dalam permainan.

2. Hu Tao

Hu Tao - Impak Genshin

Hu Tao dulu menjadi peniaga kerosakan tertinggi dalam permainan dengan 2 juta kerosakan dalam satu hit tetapi sejak itu telah diselesaikan oleh Eula. Itu tidak menjadikannya kurang hebat. Sebagai pengarah ruang pengebumian Wangsheng, dia paling kuat apabila paling dekat dengan kematian.

Sekiranya anda boleh mendapatkan tangan anda di kakitangan Homa, Hu Tao akan menjadi kuat, tetapi Polearm Bane Dragon juga akan berfungsi. Walau bagaimanapun, untuk menangani kerosakan besar -besaran, dia mesti disertakan dengan watak -watak yang akan membantu dia mengaktifkan beberapa reaksi unsur seperti mencair dan menguap.

3. Kamisato Ayaka

Kamisato Ayaka - Impak Genshin

Ayaka adalah salah satu watak impak Genshin pertama dari Inazuma yang akan dikeluarkan dalam permainan, jadi dia membungkus pukulan, terutama ketika dibina dengan betul. Sebagai pewaris kepada klan Kamisato, dia menegakkan piawaian samurai. Segala -galanya tentang dirinya adalah mudah, dari kebolehannya untuk membinanya – tetapi dia masih dapat menangani kerosakan yang besar.

Salah satu ciri utama yang menjadikannya kegemaran di kalangan pemain adalah keupayaannya untuk hilang ketika dia sedang berlari. Dia akan tenggelam ke tanah dan meninggalkan jejak salji. Dia juga boleh berjalan di atas air, jauh lebih baik daripada watak berasaskan cryo yang lain.

4. Raiden Shogun

Raiden Shogun - Impak Genshin

Tidak menghairankan bahawa Raiden kini menjadi bateri terbaik dalam permainan. Kita semua tahu dia akan menjadi salah satu watak yang paling kuat – dia adalah archon elektro, selepas semua. Dia adalah watak utiliti yang hebat yang boleh anda tambahkan ke pasukan anda.

Dia pergi dengan banyak nama: Baal, God of Eternity, dll., Tetapi Raiden pasti dapat membantu sebagai sub-dps jika anda mencari satu. Dia boleh menangani kerosakan yang besar dan mengisi semula kebolehan orang -orang di sekelilingnya setiap kali dia meletakkan kebolehannya untuk digunakan.

5. Nahida

Nahida - Impak Genshin

Nahida adalah kapal Buer, yang juga dikenali sebagai Lord Lord Kusanali, Dendro Archon yang memerintah kami. Bannernya adalah salah satu peristiwa yang paling dikehendaki dalam sejarah impak Genshin, dan dia adalah kegemaran penggemar kerana keupayaannya membaca minda dan keperibadian yang agak sedar.

Watak Dendro terutamanya digunakan untuk mencetuskan reaksi, menyebabkan kerosakan yang lebih besar, dan Nahida hebat. Jika anda memberi tumpuan kepada penguasaan unsurnya, dia akan memberikan salah satu sokongan terbaik yang tersedia untuk pasukan anda. Perhatikan bahawa dia tidak berada di kedudukan terbaik sebagai DPS atau dalam kedudukan yang menangani kerosakan fizikal.

Pastikan untuk memasangkannya dengan baik, dan anda akan mengambil alih lapangan dalam masa yang singkat.

6. Kaedehara Kazuha

Kaedehara Kazuha - Impak Genshin

Kazuha digelar ‘versi Venti yang lebih baik,’ pengguna anemo yang boleh melakukan apa yang dilakukan oleh Venti tetapi lebih mudah. Dia juga seorang samurai yang memakai pedang yang memanfaatkan kekuatan angin, yang cukup keren.

Wataknya membantu dengan penguasaan unsur dan mewujudkan reaksi pusaran berterusan, yang sangat baik untuk mengawal orang ramai apabila anda menentang pelbagai musuh. Dalam pengertian ini, dia seperti versi Venti dan Sukrosa yang kuat digabungkan. Sempurna sebagai sokongan atau sub-dps.

7. Zhongli

Zhongli - Impak Genshin

Geo Archon sendiri, Zhongli adalah tuhan kekayaan (dan entah bagaimana ironinya tanpa wang) dan satu yang anda akan temui ketika anda memasuki liyue. Zhongli telah dijuluki salah satu watak sokongan/perisai terbaik yang pernah anda dapatkan dalam permainan, terutamanya kerana perisainya tidak dapat ditembusi dan mempengaruhi semua orang.

Dengan polearmnya, dia juga dapat menjauhkan diri dari musuh -musuhnya. Sekiranya perisai anda tidak mencukupi untuk membantu anda memenangi pertempuran, budak jahat ini boleh memanggil meteor untuk membekukan semua orang dalam batu atau menghancurkannya sepenuhnya. Jadi walaupun anda fikir anda kalah, anda tidak.

8. Ningguang

Ningguang - Impak Genshin

Ini adalah momen yang jarang berlaku di mana watak 4-bintang menjadikannya watak SS-tier. Ningguang mempunyai lebih banyak kebaikan daripada keburukan mengenai permainan, jadi masuk akal untuk meletakkannya tinggi. Perisainya membolehkan perlindungan terhadap serangan berkisar. Apabila dipasangkan dengan watak geo, kerosakan geo mereka akan ditingkatkan apabila skrin jednya naik.

Pecah unsurnya memberikan beberapa kerosakan yang serius. Dia juga merupakan salah satu watak yang lebih berharga apabila anda berjuang dari jarak jauh. Isu kecilnya akan menjadi kelajuan serangan perlahannya berbanding dengan yang lain, yang mungkin lebih baik apabila banyak musuh berada di sekitar.

S peringkat

Mereka yang diklasifikasikan di bawah S-tier adalah watak-watak yang kuat dan teratas tetapi tidak seperti Tuhan sebagai watak SS-tier.

9. Eula

EULA - Impak Genshin

Sekarang peniaga kerosakan fizikal tertinggi dalam permainan dengan 4 juta kerosakan dalam satu hit, Eula adalah kekuatan untuk bertanding. Sebagai keturunan klan Lawrence yang kejam, dia tidak begitu baik di mata penduduk Monsadt, tetapi dia mendapat pekerjaan yang dilakukan.

Dengan serangan berkelajuan tinggi dan pecah unsur mematikan, Eula membuat DPS utama yang hebat. Pastikan untuk membinanya dengan baik dan pasangkannya dengan tanah liat yang baik seperti lagu Pines Broken untuk memanfaatkan wataknya.

10. Xiao

Xiao - Impak Genshin

Satu lagi watak permainan yang unik, Xiao adalah adeptus kuno yang dikontrak untuk melindungi Liyue dari syaitan. Dari semua pengguna Anemo, Xiao menangani kerosakan yang paling banyak, dan jika anda mencari watak DPS yang lain, Xiao adalah pilihan yang hebat.

Dia tidak bergantung pada reaksi unsur tetapi memerlukan bateri dalam pasukannya untuk mengisi semula kebolehannya lebih cepat. Xiao mempunyai senjata khususnya sendiri: tombak bersayap primordial, tetapi jika anda tidak dapat mengangkat tangannya, tiang blackcliff juga akan berfungsi.

11. Diluc

Diluc - Impak Genshin

Ia adalah Encik. Darkside sendiri -Batman of Genshin Impact, dengan kekayaannya yang besar dan kehidupan berganda. Diluc adalah watak DPS standard anda yang boleh menangani kerosakan yang melampau dengan mudah. Dia juga salah satu daripada beberapa watak pertama yang akan anda temui pada mulanya semasa anda pergi melalui Monstadt.

Anda boleh melakukan kelajuan dengan mudah dengan lelaki ini. Hanya memasangkannya dengan beberapa sokongan dan watak penyembuh yang baik. Kemampuan dan kemahirannya mempunyai cooldown yang rendah, jadi anda dapat menangani kerosakan dengan cekap selepas kerosakan tanpa penyesalan.

12. Tartaglia Childe

Tartaglia Childe - Impak Genshin

Perisik Snezhnayan ini dan ahli Eleven Harbingers adalah DPS hidro terkuat dalam permainan dan dengan mudah dapat mengalahkan yang lain. Dia umumnya menggunakan busur tetapi dapat nyata bilah hidro dual dengan kebolehannya.

Tartaglia adalah musuh yang hebat yang anda akan datang untuk bertarung dalam permainan itu sendiri, dan pelbagai serangannya memberi dia peningkatan tambahan. Serangan jarak jauhnya tepat dan berkuasa, tetapi serangan jarak pendeknya cepat dan mematikan. Akibatnya, dia adalah watak yang dikasihi oleh ramai, walaupun dengan motifnya yang agak berpintal.

13. Kamisato Ayato

Kamisato Ayato - Impak Genshin

Saudara yang sibuk dari Kamisato Ayaka dan ketua klan Kamisato, Ayato adalah seorang lelaki yang sangat dihormati dari Inazuma. Dia adalah watak licik yang juga mengetuai Suruhanjaya Yashiro, seperti yang anda ketahui semasa anda melengkapkan jalan cerita Inazuma. Ayato adalah salah satu penyokong hidro yang lebih kuat yang tidak boleh dipandang rendah.

Pecutan unsurnya dapat melanjutkan pelbagai serangannya, dan membuka kunci burujnya akan terus meningkatkan serangannya. Dia dilengkapi dengan pedang Haran Geppaku Futsu, yang akan, sekali lagi, menambah kerosakan dan statistik kritikannya. Jika anda sedang mencari DPS Hydro yang kukuh, buatlah harapan pada spanduk Ayato dan berdoa kepada tuhan -tuhan gacha!

14. Bennett

Bennett - Impak Genshin

Bennett adalah watak impak kelainan manis yang dikenali kerana tidak bernasib baik dalam semua yang dilakukannya tetapi masih tetap positif. Dia adalah antara 4 bintang yang dapat melampaui pangkat dan menyertai 5 bintang. Dia adalah salah satu sokongan pyro terbaik dalam permainan, dengan keupayaan pecah unsur yang kuat.

Dia terbaik apabila dipasangkan dengan watak pyro lain, jadi pastikan anda mempertimbangkan bahawa apabila anda membentuk pasukan. Perkara terbaik mengenai Bennett ialah dia mudah mendapatkan kerana dia adalah watak 4-bintang dan mudah dibina.

15. Sangonomiya kokomi

Sangonomiya Kokomi - Impak Genshin

Watak seperti Archon yang pertama dan hanya boleh diklasifikasikan sebagai watak sokongan. Kami memanggilnya seperti Archon kerana dia seorang penguasa pulau tetapi bukan Archon. Kokomi adalah penyembuh yang kebanyakan orang kecewa untuk mengetahui pada mulanya kerana semua orang mengharapkan DPS lain sebagai penguasa pulau.

Walau bagaimanapun, Kokomi terbukti menjadi penyembuh yang hebat dan pilihan yang baik untuk mereka yang memerlukannya. Dia boleh menangani kerosakan yang tinggi dan mengambil peranan yang berbeza, tetapi lebih baik membinanya sebagai sokongan untuk pasukan anda. Moonglow yang kekal adalah senjata yang ditetapkan wataknya, jadi pastikan untuk pergi dengan itu!

16. Keqing

Keqing - Impak Genshin

Keqing adalah sebahagian daripada Liyue Qixing yang dihormati dan merupakan salah satu daripada beberapa watak dengan pakaian untuk pemain membeli. Di samping.

Gerakan dan kebolehannya semuanya sangat pantas dan mencolok, yang berfungsi hebat untuk menyelesaikan teka-teki berasaskan elektro, terutamanya di Inazuma. Dia mempunyai membina DPS yang fleksibel. Anda boleh membinanya berdasarkan kebolehan elektronya atau sebagai DPS fizikal. Senjata terbaik untuk memasangkannya akan menjadi Mistsplitter Reforged yang akan menambah kerosakan elemennya.

17. Klee

Klee - Impak Genshin

Klee adalah bayi Monsadt, tetapi dia mengemas Kekuatan Letupan. Secara harfiah; Dia mengkhususkan diri dalam bahan peledak dan bom, walaupun dia tidak menyedarinya. Ini juga bermaksud dia boleh menangani kerosakan besar dari jarak yang selamat dan menjadi DPS yang hebat.

Untuk ini, anda perlu memasangkannya dengan watak yang boleh melindungi atau melindunginya atau, lebih baik lagi, watak yang juga boleh menangani kerosakan yang besar. Di samping itu, dia memerlukan watak yang bukan pengguna pyro, kerana dia tidak berdaya terhadap musuh berasaskan pyro.

18. Tighnari

Tighnari - Impak Genshin

Watak Dendro yang memakai busur dari Sumeru, Tighnari adalah pemerhati hutan yang lebih suka bersendirian di hutan avidya. Dan ya, dia mempunyai telinga seperti rubah hitam, yang menambah kelucuan kepada wataknya yang tumpul secara senyap-senyap.

Watak Tighnari sangat baik untuk pemula permainan dan Elemen Dendro. Kerana penjejakan auto, serangannya yang paling mudah digunakan, walaupun di telefon bimbit. Pecah unsurnya membolehkan pelbagai spam kerana kos rendahnya. Sepasang dia dengan busur seperti jalan Hunter, dan dia akan membuang kerosakan dendro.

19. Xingqiu

Xingqiu - kesan genshin

Salah satu watak bintang 4 yang boleh menyaingi 5 bintang, Xingqiu adalah watak sub-DPS 4-bintang yang hebat dan kelahiran mulia ke dalam Persatuan Perdagangan Feiyun Liyue. Namun, seperti semua watak yang hebat, dia memerlukan beberapa bangunan untuk menjadi watak yang hebat.

Sepasang dia dengan pisau cukur untuk beberapa kerosakan tambahan elektro, dan kerosakan pecah unsurnya adalah apa yang perlu anda bina jika anda mahu fokus yang lebih mendalam terhadap kerosakan unsur.

20. Kuki Shinobu

Kuki Shinobu - Impak Genshin

Salah satu watak yang benar -benar membungkus pukulan jika anda tahu bagaimana untuk membina dan menjaga adalah Kuki Shinobu. Dia adalah ninja yang merupakan sebahagian daripada kumpulan kesalahan ITTO, pada dasarnya tangan kanan ITTO. Dan ya, dia adalah watak bintang 4 yang hebat dengan atribut 5 bintang, terutamanya apabila dipasangkan dengan pasukan Dendro.

Dia seorang penyembuh elektro, yang menjadikannya watak yang unik yang dapat menyembuhkan dan mencetuskan reaksi elemen yang menyebabkan kerosakan yang menyebabkan kerosakan. Kebolehan penyembuhannya dari penguasaan unsurnya, dan dia dapat memberikan sokongan yang besar kepada watak-watak di luar bidang.

21. Yoimiya

Yoimiya - Impak Genshin

Ramai orang menjangkakan yoimiya menjadi versi pyro ganyu, tetapi juga, dia tidak dapat dijangkakan oleh jangkaan tersebut. Walaupun, tidak jauh di belakang. Dia masih dps yang cukup baik. Dia mempunyai kebolehan yang memberikan serangan cepat dan keras. Yoimiya adalah watak yang agak mudah dan mudah untuk menguasai. Segala -galanya tentang dirinya adalah mudah.

Setakat ini, dia paling sesuai sebagai DPS. Cukup melengkapkannya dengan set penuh kekayaan Shimenawa atau penyihir Crimson Flames, dan dia akan bekerja dengan keajaiban dengan rangsangan kerosakan pyro tambahan. Kerosakan dari reaksi elemen seperti terlalu banyak, menguap dan banyak lagi akan ditingkatkan juga.

22. Yun Jin

Yun Jin - Impak Genshin

Yun Jin adalah salah satu watak rendah yang tidak sering anda lihat. Tetapi wataknya dapat ditikam keras apabila dilakukan dengan betul. Pasti, watak yang diremehkan kerana kebanyakan orang lebih suka elemen lain untuk GEO. Dia adalah pengarah Yun-Han Opera Troupe dan kadang-kadang dapat ditemui di Heyu Tea House di Liyue.

Dia dapat memberikan bonus kerosakan serangan normal yang tinggi dan bonus kelajuan serangan biasa ketika buruj terakhirnya dibuka. Dia boleh menangani kerosakan geo dengan pecah unsurnya dan bahkan meletakkan perisai untuk menanggung dirinya dengan kemahiran unsurnya. Bina pertahanan dan tenaga semula, dia akan terbukti menjadi watak yang berguna di lapangan.

23. Yelan

Yelan - Impak Genshin

Yelan adalah watak misteri yang berfungsi sebagai ejen perisikan swasta yang nampaknya bekerjasama dengan Ningguang. Wataknya adalah peniaga kerosakan yang hebat dan pengumpul tenaga. Dia adalah salah satu watak yang cukup mudah untuk dibina sebagai majoriti skala kebolehannya dari HPnya kecuali serangan normalnya.

Pasifnya membakar kerosakan aksara di lapangan, yang selalu menjadi bonus yang hebat. Pasangkannya dengan Aqua Simulacra Bow yang merupakan senjata tandatangannya yang meningkatkan kerosakan kritikannya, HP dan kerosakan statistik. Dari segi pasukan, tambahkan watak dengan serangan Swift Normal untuk menggunakan pasifnya dan menangani kerosakan yang lebih tinggi.

A-tier Genshin Impact Watak

Bahagian ini dikhaskan untuk watak-watak impak Genshin yang berkuasa tetapi tidak cukup kuat untuk menjadikannya kriteria S-tier. Anda boleh pergi jauh dengan banyak ini, dan mereka menyaingi S-tiers sekali maksimum.

24. Jean

Jean - Impak Genshin

Sejujurnya, sebahagian daripada saya terasa seperti saya harus meletakkan Jean di S-tier, tetapi memasukkannya ke dalam bunyi A-tier tentang betul. Dia Dandelion Knight dan Pemangku Grand Master of the Knights of Favonius. Anda boleh membina Jean dalam dua cara: sebagai sokongan atau sebagai DPS, jadi terpulang kepada keperluan dan keutamaan anda.

Dia adalah seorang yang cantik kerana dia juga mempunyai kebolehan penyembuhan. Oleh itu, dia boleh mengalami kerosakan dan merosakkan juga. Ini menjadikannya watak yang hebat untuk dijumpai dan ada dalam pasukan anda dengan kebolehannya yang serba boleh.

25. Yae Miko

Yae miko - impak genshin

Yae Miko adalah salah satu watak yang memainkan peranan besar dalam garis masa Inazuma. Dia juga merupakan tokoh penting secara umum, Kitsune yang mengawasi Grand Narukami Shrine memiliki YAE Publishing House dan kawan rapat Shogun.

Dia bekerja paling baik sebagai DPS di luar lapangan dan kemahiran elemennya dengan mudah boleh disuntik kerana kadar cooldown yang rendah. Untuk mengatasinya, pecah unsurnya mempunyai kos tenaga yang tinggi dan mudah dielakkan kerana ia hanya memberi tumpuan kepada satu kawasan. Senjata tandatangannya adalah keteguhan Kagura yang meningkatkan kerosakan kemahiran unsurnya ketika dia spamnya.

26. Venti

Venti - Impak Genshin

Anemo Archon kami yang bebas bersemangat, Venti adalah bard dan salah satu watak utama Arc Monstadt. Dia adalah watak sokongan yang hebat dan merupakan salah satu watak anemo terbaik yang boleh anda dapatkan dalam permainan.

Sebagai Tuhan kebebasan, dia dapat menimbulkan angin yang dapat membiarkan anda terbang ke langit. Anda boleh terbang, meluncur dan menghantar musuh yang tidak diingini yang melangkah ke luar yang hebat. Dia seorang pengawal kerumunan yang hebat dengan keupayaan vorteksnya dan keupayaan jarak jauhnya melalui busurnya adalah barisan pertahanan akhir yang baik.

27. Arataki itto

Arataki Itto - Impak Genshin

Tambahan terbaru kepada senarai watak Genshin Impact, Arataki ditembak ke bahagian atas. Dia adalah watak geo yang agak jarang berlaku, dan kedudukannya sebagai DPS menjadikannya seorang yang hebat. Arataki adalah separuh oni dan ketua geng Arataki – kebolehannya pasti mencerminkannya.

Dia baik untuk orang ramai dan perusuh. Itto mempunyai keupayaan untuk menafikan musuh -musuhnya dengan serangan yang kuat. Kelemahannya akan menjadi kos pecah unsur tinggi dan masa caj yang panjang. Semua ini boleh diperbaiki dengan set artifak yang betul, tentu saja.

28. Mona

Mona - Impak Genshin

Salah satu watak sub-DPS yang lebih baik di luar sana, Mona menangani kerosakan hidro yang cukup tinggi kepada orang-orang di sekelilingnya. Sebagai sub-DPS hidro, dia boleh mencetuskan pelbagai reaksi elemen seperti membekukan, menguap, dibebankan, dibebaskan elektro, dan banyak lagi.

Sebaliknya, reaksi unsur ini dapat membantu kawalan orang ramai dan pergaduhan orang ramai. Dia boleh bertindak dengan mudah sebagai peniaga kerosakan tambahan jika anda memerlukannya juga. Dia seorang ahli astrologi yang bangga, yang satu ini, tetapi jika anda dapat melewati keperibadiannya, dia akan bekerja dengan keajaiban. Dia juga cukup rosak.

29. Mengembara

Wanderer - Impak Genshin

Mungkin salah satu perkara terbesar mengenai watak pengembara adalah keupayaannya untuk terbang atau levitate di udara ketika dia menyerang. Kita belum mendapat watak dengan pergerakan sedemikian sebelum ini. Sebelum ini dikenali sebagai Scaramouche, anda juga boleh menukar namanya sebaik sahaja anda mendapat melalui Bab Interlude Archon Quest ‘Seolah.

Dia adalah salah satu daripada beberapa watak anemo buat masa ini yang dapat menghasilkan pusaran anemo yang konsisten dan kerosakan. Kemahiran Elementalnya tidak mempunyai downtime dan dia dapat menangani kerosakan walaupun ketika menghindari serangan. Dengan itu, masalahnya sekarang adalah bahawa dia licin tanpa perisai dan mempunyai HP yang agak rendah, menjadikannya menjengkelkan untuk digunakan dalam situasi yang tinggi.

30. Albedo

Albedo - Impak Genshin

Watak lain yang sesuai untuk peranan sub-DPS dengan kemampuan perisai dan utilitinya. Dia mempunyai perisai yang baik dan kebolehannya dapat meningkatkan keupayaan DPS dan keupayaan pertahanan watak -watak lain. Kemampuan pasifnya membolehkan isi semula tenaga yang lebih baik dan kerosakan AOE Geo yang besar kepada orang lain.

Albedo adalah manusia sintetik dan merupakan ahli alkimia utama Monstadt. Dia salah satu watak dengan pengetahuan tanpa had dan cinta dengan penyelidikan. Untuk mendapatkan potensi penuhnya, anda perlu memasangkannya dengan beberapa watak DPS untuk dia membantu.

31. Nilou

Nilou - Impak Genshin

Penari elegan Teater Zubayr di Sumeru, Nilou masih boleh membelanjakan beberapa kerosakan kepada musuh -musuhnya ketika perlu. Pasifnya membolehkannya meningkatkan penguasaan elemen pasukannya dan dia adalah ace dalam pertempuran kumpulan, terutama dalam komposisi pasukan mekar.

Perhatikan bahawa pasifnya berfungsi dengan watak Hydro dan Dendro sahaja, jadi ingatlah bahawa ketika anda membina sebuah pasukan dengannya di dalamnya. Sumber utama kerosakannya adalah dengan mencetuskan reaksi mekar dengan Dendro dan dia menimbulkan kerosakan yang kuat dengan cara ini.

32. Cyno

Cyno - Impak Genshin

Digelar sebagai pisau cukur pada steroid, atau versi Razor yang ditanam, kami mempunyai Cyno. Wataknya dikenali sebagai Jeneral Mahamatra yang mengetuai Matra. Matra adalah sekumpulan pegawai disiplin untuk Sumeru Akademiya. Cyno adalah watak polearm elektro yang cepat dan mudah digunakan yang meningkatkan kerosakan dengan penguasaan unsur.

Wataknya agak sukar untuk dibina kerana dia memerlukan keseimbangan segala -galanya. Tetapi sekali dilakukan dengan betul, dia boleh menjadi kekuatan untuk mengira dengan. Senjata tandatangannya adalah kakitangan Sands Scarlet yang meningkatkan kadar kritikan dan serangannya dengan penguasaan unsur. Binaan terbaiknya akan menjadi DPS utama. Pasangkannya dengan penyembuh yang baik dan watak dendro untuk mengaktifkan beberapa reaksi yang kuat!

33. Shenhe

Shenhe - Impak Genshin

Anak yatim yang diambil dan dilatih oleh penahan awan sendiri, Shenhe adalah watak cryo yang kuat yang memberikan bonus kerosakan cryo. Dia dapat meningkatkan kemahiran unsur, pecah, normal, dikenakan, dan menjunam kerosakan seluruh pasukan.

Kelemahan utama adalah bahawa dia mempunyai komposisi pasukan yang agak terhad dan mempunyai kos tenaga yang tinggi untuk menggunakan pecah unsurnya. Dia memerlukan komposisi pasukan berasaskan cryo dan ada bilangan watak cryo yang terhad dalam permainan. Senjata tandatangannya adalah Polearm Queller Calamity yang meningkatkan kerosakan unsur dan serangannya ketika dia menggunakan kemahirannya.

34. Yanfei

Yanfei - Impak Genshin

Anak Cinta Adeptus dan Manusia, Yanfei adalah watak impak Genshin yang meletupkan pasukan anda. Dia paling baik dilengkapi dengan set lengkap penyihir api dan doa yang hilang kepada angin suci sebagai pemangkinnya. Dengan binaan ini, dia akan melakukan yang hebat sebagai DPS utama kerana ia meningkatkan kelajuan pergerakannya dan menangani kerosakan yang lebih tinggi.

Seperti biasa, pasangkannya dengan watak -watak kebolehan unsur yang berbeza untuk mencetuskan beberapa reaksi elemen yang cukup sejuk. Kemampuannya juga boleh menangani kerosakan yang jauh dan kerosakan pyro.

35. Pisau cukur

Razor - Impak Genshin

Soft Wolf-Boy Razor mempunyai potensi untuk menyaingi watak 5 bintang dengan kebolehannya yang elemental jika anda membinanya dengan betul, tentu saja. Sekiranya anda boleh mendapatkan tangan anda di Gravestone Wolf – Senjata Karakter Razor, anda akan menjadi watak yang cukup kuat yang dapat menangani kerosakan yang besar. Sama ada itu atau prototaip kuno akan berjaya.

Membina dia sebagai DPS adalah pertaruhan terbaik anda. Sekiranya anda tidak mempunyai watak DPS yang kuat, Razor akan menjadi pengganti yang baik. Anda boleh memasangkannya dengan watak hidro untuk mencetuskan reaksi yang lebih penting juga.

36. Xiandling

Xiandling - Impak Genshin

Chef Liyue ini boleh didapati secara percuma selagi anda melengkapkan Lantai 3 Dewan 3 dari acara Spiral Abyss Tetap dalam permainan. Dia mempunyai pelbagai serangan dengan polearm dan pecah unsurnya boleh berulang kali disuntik. Serangannya biasanya cepat, sementara temannya yang beruang gouba dapat membantu dia melegakan tekanan.

Masalah utamanya terletak pada gouba. Serangan pyro beliau tidak benar -benar menangani banyak kerosakan dan agak sukar untuk dikendalikan atau merancang melalui. Purata unsur -unsurnya juga sangat berharga. Jadi, walaupun ia boleh diselam, anda akan mendapati diri anda tidak mungkin berbuat demikian melainkan jika anda mempunyai watak sokongan tenaga bersama dengan anda.

37. Rosaria

Rosaria - Impak Genshin

Kerana kekurangan penerangan yang lebih baik, Rosaria adalah biarawati emo dari Gereja Favonius. Dia kini satu -satunya watak polearm hidro dalam permainan, dan dia bergerak dengan cepat. Kemampuannya membolehkannya mengangkut dirinya di belakang musuh dan menamatkannya.

Dia seperti Wraith dan pengintip yang hebat untuk Gereja. Bergantung pada keperluan pasukan anda, anda boleh membinanya untuk menjadi DPS atau sokongan. Dia boleh menangani kerosakan elemen yang cukup tinggi, dan serangannya cepat.

38. Fischl

Fischl - Impak Genshin

Fischl adalah ganjil dunia impak Genshin, dan dia mempunyai burung gagak haiwan bernama Oz yang mengiringi dia di mana -mana. Dengan kehebatan elektriknya, dia akan membuat watak DPS elektro yang kuat. Melengkapkannya dengan kecapi langit dan set artifak kemarahan bergemuruh akan menjadi pembina yang hebat untuknya sebagai DPS.

Kemampuannya kebanyakannya berkaitan dengan Raven Oz kerana dia dapat mengambil bentuknya dan memanggil Oz untuk menangani beberapa kerosakan pada musuhnya. Pasifnya membolehkan masa ekspedisi yang lebih pendek di Monsadt juga, jadi anda boleh mendapatkan lebih banyak ganjaran dalam masa yang lebih singkat.

39. Diona

Diona - Impak Genshin

Berikut adalah seorang gadis Humanoid Cat yang unik, dan dia seorang bartender untuk boot! Diona boleh membuat perisai cryo dan menambah hp rakan sepasukannya ketika dia menyembuhkan mereka. Dia juga mempunyai pasif yang membolehkan anda mendapatkan lebih banyak makanan bonus ketika memasak resipi pemulihan.

Seperti semua penyembuh, isu utama adalah bahawa Diona mempunyai output kerosakan yang rendah, HP, dan pertahanan. Dia boleh menyembuhkan besar, tetapi dia memerlukan seseorang untuk melindunginya atau merosakkan musuh di sekitarnya. Walaupun pecah unsurnya boleh membolehkan satu tan reaksi elemen cryo, tidak ada gunanya kerana kerosakannya cukup rendah.

40. Sukrosa

Sucrose - Impak Genshin

Pembantu Albedo, Sucrose cukup baik untuk mengawal orang ramai dan meningkatkan penguasaan unsur seluruh pasukan. Kemahiran Elementalnya mempunyai banyak caj supaya dia dapat menggunakannya beberapa kali berturut -turut. Dia akan melakukannya dengan baik sebagai watak sokongan, pasti.

Satu -satunya isu kecil adalah pecah unsurnya mengambil banyak tenaga untuk dibuang, dan reaksi pusarannya tidak bertindak balas dengan elemen auras. Walaupun, nampaknya berbaloi kerana dia dapat mengumpulkan semua musuh anda ke satu tempat dan menimbulkan kerosakan pada mereka untuk beberapa waktu.

41. Collei

Collei - Impak Genshin

Salah satu watak Dendro yang boleh dimainkan pertama yang dikeluarkan dalam permainan, kami mempunyai Collei. Anda juga boleh mendapatkannya secara percuma pada masa pembebasannya dengan menyelesaikan acara. Anda boleh mendapatkannya secara percuma dengan maju melalui jurang lingkaran. Backstorynya agak sedih, kerana dia adalah percubaan manusia yang salah, tetapi sekarang dia seorang pelatih hutan pelatih di Avidya Forest.

Titik utama Collei adalah untuk pemain memahami kekuatan Dendro dengan betul, jadi dia mempunyai kit yang mudah berbanding dengan yang lain. Dia hebat untuk pemula belajar menggunakan Dendro dan mencetuskan reaksi AOE Dendro. Bergantung pada bagaimana anda membinanya, anda boleh melengkapkannya dengan sama ada elegy untuk busur akhir atau busur aqua simulacra.

42. Beidou

Beidou - Impak Genshin

Ratu lanun ini adalah pilihan DPS yang baik, tetapi dia memerlukan banyak kemahiran dan kos untuk menjadi hebat. Walau bagaimanapun, jika anda dapat mengatasi musuh anda dengan sempurna dengan keupayaannya, dia menangani kerosakan elektro tambahan dan dapat menyediakan elektro luar lapangan melalui pecahnya.

Tetapi malangnya, dia perlu mencapai C4 untuk menimbulkan kerosakan yang lebih tinggi semasa mengambil kerosakan. Buram unsurnya banyak kos, dan kemahirannya memerlukan masa yang tepat atau tidak akan menangani banyak kerosakan.

Watak-watak kesan Genshin B-tier

Watak -watak yang memerlukan sedikit bangunan dan menolak untuk menjadi kuat, tetapi anda mungkin akan beralih apabila anda mendapat watak yang lebih kuat.

43. Noelle

Noelle - Impak Genshin

Noelle adalah watak starter yang anda dijamin dapat dari awal, dan dia boleh menjadi cukup kuat setelah dimaksimumkan. Tetapi seperti biasa, ada watak yang lebih baik di luar sana. Dari semua watak bebas, dia adalah yang terbaik untuk mempunyai sekitar.

Claymore beliau membungkus pukulan, dan dia adalah watak pertahanan yang hebat. Kemahiran Elemental Beidou juga membolehkan pemulihan HP untuk semua ahli pasukannya. Kejatuhan utama wataknya adalah bahawa anda perlu membuka kunci burujnya sepenuhnya untuknya menjadi watak yang hebat dalam pasukan anda.

44. Candace

Candace - Impak Genshin

The Guardian of Aaru Village dan keturunan al-ahmar (salah satu raja besar Sumeru), Candace adalah watak hidro yang boleh menjadi sub-dps luar lapangan yang hebat. Walaupun, ini hanya melalui sebaik sahaja anda membuka kunci burujnya sepenuhnya. Dia mempunyai perisai untuk melindunginya dari kerosakan dan dapat memberikan kerosakan pecah unsur yang baik.

Malangnya, dia mempunyai penggemar kerosakan di bawah purata berbanding dengan watak lain. Infusi hidro beliau melalui pecah unsurnya boleh menjadi kesakitan untuk ditangani, bergantung pada komposisi pasukan anda. Ia berfungsi dengan baik dengan watak Claymore, Sword, dan Poliarm.

45. Chongyun

Chongyun - Impak Genshin

Seorang budak lelaki, Chongyun berpotensi menjadi watak sub-DPS yang hebat. Serangan normalnya boleh menangani kerosakan cryo, dan apabila dilengkapi dengan artifak Strayer Blizzard, Chongyun dapat menangani kerosakan tambahan kepada musuh -musuhnya.

Keupayaan unsur-unsurnya tidak terlalu mahal, dan dia mempunyai kemahiran yang membolehkannya berjalan di atas air (tidak sebaik Ayaka, tetapi untuk bintang 4 biasa, itu mengagumkan). Kelemahan kepada wataknya adalah bahawa dia hanya bergantung pada kebolehan unsurnya untuk kerosakan, dan serangannya pada umumnya sangat perlahan.

46. Xinyan

Xinyan - Impak Genshin

Rockstar Catty yang benar, Xinyan meletup dengan kehidupan dan cintanya untuk muzik. Di samping itu, dia hebat dalam menyediakan perisai dan rangsangan kerosakan fizikal kepada rakan sepasukannya. Ini menjadikannya watak sokongan yang cukup baik jika anda memerlukannya.

Tetapi dia tidak mempunyai faedah lanjut atau apa -apa yang istimewa tentangnya. Dia perlu memukul pelbagai musuh untuk memaksimumkan kerosakan pyro kemahirannya. Sekiranya anda menentang hanya satu musuh, kerosakannya tidak begitu besar dan akan kelihatan seperti pembaziran potensi.

47. Sayu

Sayu - Impak Genshin

Sayu, seorang gadis yang mengantuk di hoodie Tanuki, membuang muji muji daruma yang besar sebagai sebahagian daripada kemampuannya. Dia comel, tetapi dia hanya baik sebagai sokongan yang menyembuhkan. Oleh itu, jika anda memerlukan penyembuh dalam pasukan anda, Sayu akan menjadi pilihan standard.

Dia boleh menangani kerosakan dan sembuh secara serentak dengan kebolehannya, jadi anda boleh memasangkannya dengan beberapa watak DPS atau sub-DPS yang kuat untuk membantu mereka menangani beberapa kerosakan dan menyembuhkannya semasa anda pergi.

48. Kujou Sara

Kujou Sara - Impak Genshin

Pemimpin Suruhanjaya Tenryou dengan kesetiaan bersumpah kepada Raiden. Dia adalah Tengu yang istimewa untuk Inazuma dan akan menyokong pasukan anda dengan baik. Kujou dapat memberikan kebolehan mengisi semula tenaga untuk pasukan anda, tetapi tidak ada yang dibandingkan dengan Raiden.

Dia hanya boleh menyokong dengan Recharge Tenaga dan penggemar serangan tertentu, jadi dalam pengertian ini, dia tidak benar -benar menyumbang banyak kepada pasukan melainkan anda benar -benar memerlukan bateri atau sokongan tenaga.

49. Gorou

Gorou - Impak Genshin

Anak anjing itu berpotensi untuk menjadi watak impak Genshin yang kuat, tetapi watak -watak busur biasanya sakit untuk digunakan. Dia penyokong setia Kokomi dan Rintangan Watatsumi. Dia baik -baik saja dalam peranan sokongan, terutamanya untuk watak geo.

Dia dapat meningkatkan kerosakan kritikal yang ditimbulkan oleh GEO dengan beberapa kebolehan penyembuhan. Perkara yang keren adalah bahawa dia mempunyai rintangan gangguan untuk menangani kerosakan yang besar, dan tidak ada yang dapat menghentikannya. Jadi jika anda membina pasukan All-Geo, dia mesti mempunyai tambahan.

50. Shikanoin Heizou

Shikanoin Heizou - Genshin Impact

Detektif nombor satu Suruhanjaya Tenryou, Heizou adalah pengguna pemangkin anemo yang memberi tumpuan kepada PlayStyle berasaskan pusaran. Serangan normalnya yang berputar membolehkannya mendapat tumpukan yang akan memaksimumkan kerosakan kemahiran unsurnya.

Walau bagaimanapun, dia mempunyai beberapa isu yang menempatkannya pada pangkat yang lebih rendah. Pecutan elemennya memerlukan kedudukan yang betul untuk menimbulkan kerosakan, dan menahan kemahiran unsurnya menjadikannya terbuka untuk merosakkan. Kerana dia terbuka untuk merosakkan, dia juga boleh terganggu, dan kemahirannya akan dibatalkan.

Dia akan memerlukan beberapa rakan sepasukan di luar lapangan yang cukup baik untuk meningkatkannya untuk berguna sepenuhnya.

51. Pengembara (Dendro)

Dendro Traveller - Genshin Impact

Oleh kerana pengembara bergema dengan patung tujuh di Sumeru, dia diberikan hadiah Dendro sebagai keupayaan unsur, sama dengan patung -patung lain yang anda berinteraksi di kawasan masing -masing. Dengan Dendro, anda boleh mencetuskan pelbagai reaksi elemen yang kuat, yang boleh anda pasangkan pengembara anda (jika dia dimasukkan ke dalam komposisi pasukan anda).

Pengembara boleh menangani kerosakan dendro dan juga kerosakan AOE dengan pecah unsur mereka. Setakat ini, elemen ini terbukti menjadi yang paling berguna dalam mewujudkan reaksi dan menimbulkan kerosakan.

Watak-watak kesan Genshin C-tier

Ini biasanya adalah starter atau watak percuma anda, atau watak dengan kit yang mengerikan secara terang -terangan. Tetapi jika anda membina mereka, tingkatkan mereka sepenuhnya, dan buka kunci semua buruj mereka, mereka mempunyai peluang untuk membuatnya ke peringkat atas. Walaupun, anda lebih baik tanpa.

52. Kaeya

Kaeya - Impak Genshin

Salah satu watak impak Genshin percuma yang akan anda dapatkan pada permulaan permainan, Kaeya adalah kapten berkuda Knights of Favonius dan yang nakal. Dia membuat dps starter yang hebat jika dibandingkan dengan pengembara anda juga. Kemahirannya mempunyai cooldowns pendek, dan pengganda kerosakannya cukup baik.

Pecahan Elemental Wataknya akan berterusan walaupun anda telah menukar watak anda. Walaupun, kelemahannya adalah bahawa burujnya sukar diperoleh, jadi sukar untuk menguatkannya lebih jauh. Di samping itu, kemahirannya mempunyai kesan kecil, jadi ia tidak menyebabkan banyak kerosakan.

53. Barbara

Barbara - Impak Genshin

Deaconess idola nyanyian Monstadt. Barbara terutamanya penyembuh, dan dia boleh membawa beberapa penyembuhan yang kuat ke meja. Walau bagaimanapun, kerosakannya kurang.

Output kerosakannya dan HP dengan mudah melanda, dan segala -galanya tentangnya didedikasikan untuk hanya penyembuhan. Di samping itu, jika anda telah membuka kunci C6nya, dia dapat menghidupkan semula watak impak Genshin yang jatuh.

54. Layla

Layla - Impak Genshin

Seorang pelajar Rtawahist darshan yang mengkhususkan diri dalam astrologi teoritis, Layla adalah watak yang indah yang anda akan suka jika ulama yang kurang tidur adalah perkara anda. Dia mempunyai kolam kesihatan yang tinggi dan perisai yang kuat untuk menjadi sokongan yang boleh dipercayai untuk pasukan anda. Walaupun begitu, apabila anda memecah perisai itu, kemahiran elemennya akan berakhir.

Dia mempunyai kerosakan di bawah purata, walaupun dengan kos pecah unsur yang rendah. Secara keseluruhan dia dibina sebagai sokongan, tetapi hanya jika anda dapat membuka kunci burujnya sepenuhnya. Tanpa membuka kunci sejauh C4, sekurang -kurangnya, anda lebih baik dengan watak lain di lapangan.

55. Qiqi

Qiqi - Impak Genshin

Watak lain yang didedikasikan semata -mata untuk penyembuhan, Qiqi tidak dapat melakukan apa -apa tetapi sembuh. Kemampuan penyembuhannya kuat, tetapi ia akan menjadi lebih baik jika dia dapat berbuat lebih banyak. Satu lagi kelemahan kepada wataknya ialah dia mengambil sedikit masa untuk memanjat gunung dan melintasi perjalanan panjang kerana kedudukannya yang kecil.

Kerosakan Cryo Qiqi cukup standard, tetapi kemahirannya mempunyai cooldowns yang panjang, dan dia tidak dapat menjana tenaga sendiri sama ada. Akibatnya, dia benar-benar dianggap sebagai watak 5 bintang terburuk dalam permainan, yang memalukan.

56. Thoma

Thoma - kesan genshin

Thoma adalah pembantu rumah yang setia dari klan Kamisato dan merupakan salah satu watak yang lebih baru dalam permainan. Dia adalah watak Pyro Polearm, yang dengan sendirinya adalah pemandangan yang sangat jarang berlaku. Walau bagaimanapun, dia boleh dibina dengan mudah sebagai sub-dps atau sokongan untuk pasukan anda.

Dia boleh menangani kerosakan pyro aoe dan bahkan menarik penghalang api untuk mengelilinginya dan melindunginya dari musuh sambil menimbulkan kerosakan kepada mereka. Walaupun skala kerosakannya sangat rendah, pecah unsurnya mempunyai kos tenaga yang tinggi. Cooldown kemahiran elemennya juga mengambil masa yang lama, menjadikannya tidak berbaloi sama sekali.

57. Lisa

Lisa - Impak Genshin

Lisa adalah salah satu watak starter yang akan anda rekrut ke dalam pasukan anda secara percuma semasa pencarian di Monstadt. Dia seorang penyihir elektro dengan bahagian masokistik, dan dia mengambil berat tentang perpustakaan di Monstadt.

Kemampuannya cukup lemah, tetapi dia akan menunjukkan kepada anda bagaimana watak elektro berfungsi dan semua reaksi unsur yang anda dapat. Dia pada dasarnya adalah watak starter yang anda akan menggantikan saat anda mendapat watak elektro yang lebih baik.

58. Pengembara (Electro)

Pengembara Electro -Genshin Impak

Anda akan dapat mengakses kuasa elektro anda sebaik sahaja anda sampai ke rantau Inazuma, yang merupakan keupayaan unsur yang berguna. Anda memerlukannya untuk mengaktifkan mata tertentu di sepanjang jalan, terutamanya jika anda tidak mempunyai watak elektro di tangan atau di pasukan anda. Pengembara elektro cukup baik berbanding dengan Geo dan Anemo sebelumnya, itu pasti.

59. Pengembara (Geo)

Pengembara Geo - Impak Genshin

Satu -satunya perkara yang luar biasa mengenai versi geo pengembara yang akan anda peroleh. Ini membantu anda mencapai tempat yang tinggi dan memberi anda tanah yang lebih tinggi untuk serangan menjunam yang lebih baik dalam pertempuran. Anda juga boleh menyekat kerosakan dari musuh, tetapi ada kemungkinan anda juga akan menyekat rakan sepasukan anda jika anda berada di Co-Op.

60. Faruzan

Faruzan - Impak Genshin

Seorang profesor Sumeru Akademiya dan ahli bangga Darshan Haravatat, dia akhirnya kembali ke Akademiya setelah terperangkap dalam runtuhan selama lebih dari satu abad. Dia adalah watak anemo yang kuat dalam permainan, tetapi pecah unsurnya banyak tenaga untuk digunakan.

Seperti Layla, anda juga perlu membuka kunci Constellations Faruzan ke C6 jika anda ingin mendapatkan Buff Anemo Critch Buff yang kuat. Selain itu, dia mempunyai kebolehan kawalan orang ramai yang baik dan dapat mengurangkan anemo musuh untuk menimbulkan lebih banyak kerosakan.

Watak-watak kesan Genshin D-tier

Yang paling lemah, anda mungkin juga tidak mengganggu.

61. Amber

Amber - Impak Genshin

Amber adalah watak bebas dan watak pertama yang akan anda jumpai dalam permainan. Walau bagaimanapun, telah dipersetujui secara universal bahawa wataknya tidak membawa banyak ke meja dari awal. Dia hebat sebagai watak tutorial, atau jika anda belum mendapat apa -apa watak pyro atau busur, tetapi itu sahaja.

Serangannya lemah, bahkan bom chibi yang meletup. Dia adalah pemegang tempat yang terbaik, tetapi sekurang -kurangnya dia mempunyai keperibadian yang ceria untuk mengimbangi kekurangan kemahirannya.

62. Pengembara (Anemo)

Pengembara Anemo - Impak Genshin

Pengembara Anemo mungkin adalah watak yang paling lemah, tetapi ia mengajar anda banyak tentang kuasa anemo dan kesan pusaran. Anemo adalah tutorial hebat yang menetapkan anda untuk sepanjang permainan. Ia hanya kuat secara ringkas, dan anda akan mendapati diri anda kecewa semasa pertempuran.

63. Aloy

Aloy - Impak Genshin

Aloy adalah watak bebas dari kolaborasi kesan Genshin pertama dengan Horizon Zero Dawn. Jadi jika anda bermain di konsol PlayStation, anda akan menerima busur yang ditetapkan dan wataknya secara percuma.

Dia adalah watak yang cukup keren, dan tidak mengejutkan, dia menggunakan busur dan mengawal kemampuan cryo. Di samping itu, dia dapat menangani kerosakan segera dengan kemahiran pecah dan unsurnya. Malangnya, dia lebih banyak freebie yang dihiasi pada ketika ini.

64. Dori

Dori - Impak Genshin

Dan di sini kita fikir tidak ada yang dapat mengatasi Amber sebagai salah satu watak Genshin yang paling teruk, tetapi kita semua berdiri diperbetulkan. Dori menyertai senarai, pemilik Istana Alcazarzaray, juga dikenali sebagai Lord Sangemah Bay, seorang pedagang yang terkenal. Dia adalah penyembuh tanah liat, tetapi kebolehan penyembuhannya hanya boleh digunakan pada satu sasaran.

Purst unsurnya banyak kos, dan dia mempunyai penjanaan semula zarah tenaga yang rendah, jadi ia tidak seimbang. Dori hanya baik sebagai penyokong atau bateri cas semula tenaga. Walau bagaimanapun, tan watak lain dapat melakukan pekerjaan.

Tamat!

Kami teruja untuk lebih banyak watak Genshin Impact untuk datang dan untuk melihat bagaimana pemaju permainan akan memilih untuk mengembangkan jalan cerita dunia Teyvat yang sedang berlangsung. Kami juga teruja untuk memenuhi watak yang lebih menarik di masa depan juga!

  • Semua permainan fantasi akhir utama yang disenaraikan dari yang paling teruk ke yang terbaik
  • 10 JRPG terbaik yang mesti anda mainkan sekarang
  • Bos permainan video yang paling menakutkan yang akan membuat anda kencing seluar anda
  • Top 15 permainan video berasaskan perang paling realistik sepanjang masa

Pengarang

Saya mencelupkan jari kaki dalam semua perkara. Saya mula menulis dan tidak pernah menoleh ke belakang! Saya akan menulis tentang apa sahaja di bawah matahari jika anda memberi saya peluang, tetapi kesetiaan saya sekarang terletak pada budaya nerd. Lihat semua jawatan

Facebook Reddit Twitter Pinterest

Ditulis oleh Sarah Paul

Saya mencelupkan jari kaki dalam semua perkara. Saya mula menulis dan tidak pernah menoleh ke belakang! Saya akan menulis tentang apa sahaja di bawah matahari jika anda memberi saya peluang, tetapi kesetiaan saya sekarang terletak pada budaya nerd.

Senarai Tier Impak Genshin September 2023

Senarai Tier Impak Genshin kami membantu anda mengetahui di mana watak kegemaran anda berada, jadi anda boleh bersenam jika anda perlu melancarkan Zhongli atau Childe.

Senarai Tahap Impak Genshin - Freminet dengan Pedang Bergerak Latar Belakang dengan Pokok dan Bunga

Diterbitkan: 19 Sep, 2023

Kami telah menghabiskan banyak masa dengan setiap Karakter kesan Genshin, menarafkan mereka antara satu sama lain di banyak kawasan yang berbeza untuk datang dengan ini Senarai Tier Impak Genshin. Terdapat juga khabar angin watak -watak baru dalam perjalanan, dan kami merancang untuk mengemas kini panduan ini dengan mereka sebaik sahaja ia ada. Oleh itu, akibatnya, kami mengesyorkan agar anda menandai senarai ini dan terus menyemak semula untuk mengekalkan perubahan terkini.

Sekiranya anda mencari permainan Hoyoverse yang lain untuk bermain, kami dengan teliti mengesyorkan menyemak senarai Tahap Honkai Star Rail dan panduan kod kereta api Honkai Star, kami juga mendapat maklumat mengenai setiap watak Honkai Impact dan beberapa kod kesan Honkai. Bagi anda yang hanya berminat dengan Genshin, teruskan dan semak senarai kod impak Genshin kami dan Genshin Impact Panduan Banner Seterusnya.

Berikut adalah watak kesan Genshin terbaik:

Tahap Senarai Tier Impak Genshin
S Alhaitham, Ayaka, Ayato, Baizhu, Bennett, Cyno, Diluc, Diona, Dori, Eula, Ganyu, Hu Tao, Itto, Kazuha, Nahida, Raiden, Tartaglia, Tighnari, Xiau,
A Albedo, Barbara, Beidou, Collei, Faruzan, Fischl, Gorou, Heizou, Jean, Kaeya, Keqing, Kirara, Klee, Kuki Shinobu, Kokomi, Layla, Lyney, Mona, Nilou, Ningguang, Qiqi, Rosaria, Sara, Sayu, Shenhe , Sucrose, Thoma, Pengembara (Dendro), Xiangling, Yanfei, Yae Miko, Yaoyao, Yoimiya, Yun Jin
B Aloy, Candace, Chongyun, Freminet, Kaveh, Lynette, Mika, Noelle, Razor, Xinyan
C Dehya, Lisa, Pengembara (Anemo, Electro, Geo, Hyrdo)
D Amber

Thumbnail YouTube

Jika anda mencari penyembuh, tangki, dan peniaga kerosakan yang terbaik, kami telah membuatnya jelas dalam senarai peringkat berikut.

Senarai Tier DPS Impak Genshin

Tahap Senarai Tier Impak Genshin
S Alhaitham, Ayaka, Ayato, Cyno, Diluc, Eula, Ganyu, Hu Tao, Itto, Nahida, Raiden Shogun, Tartaglia, Tighnari, Wanderer, Xiao
A Heizou, Keqing, Klee, Kokomi, Lyney, Nilou, Noelle, Ningguang, Yanfei, Yoimiya
B Aloy, Beidou, Candace, Fischl, Freminet, Kaveh, Mona, Razor, Rosaria, Xinyan, Yun Jin
C Dehya
D

Senarai Tier Sub-DPS Impak Genshin

Tahap Karakter kesan Genshin
S Albedo, Ayaka, Ayato, Fischl, Ganyu, Kazuha, Nahida, Nilou, Raiden Shogun, Tartaglia, Venti, Xingqiu, Yelan
A Baizhu, Beidou, Candace, Collei, Heizou, Kaeya, Kirara, Kokomi, Kuki Shinobu, Layla, Mona, Rosaria, Sara, Shenhe, Xiandling, Yae Miko, Zhongli,
B Chongyun, Jean, Lynette, Sucrose, Sayu, Pengembara (Anemo, Dendro, Geo, dan Hydro), Thoma
C Lisa
D Amber

Senarai Tier Sokongan Impak Genshin

Tahap Senarai Tier Impak Genshin
S Baizhu, Bennett, Diona, Dori, Kazuha, Nahida, Raiden Shogun, Sucrose, Venti, Yaoyao, Zhongli
A Albedo, Barbara, Candace, Faruzan, Gorou, Jean, Kirara, Kokomi, Kuki Shinobu, Layla, Mika, Mona, Sara, Sayu, Shenhe, Thoma, Pengembara (Dendro), Qiqi, Yun Jin
B Ayato, Chongyun, Ningguang, Noelle, Rosaria, Xinyan, Xingqiu
C Pengembara (Electro dan Geo)
D

Siapa watak kesan Genshin terbaik?

Watak-watak berikut adalah semua peringkat S-peringkat dalam senarai watak Genshin Impact yang terbaik.

Senarai Tahap Impak Genshin - Alhaitham dengan lengannya melangkaui latar belakang putih

Alhaitham

Dalam Genshin Impact, Alhaithm hebat dalam peranan DPS utama, tetapi juga boleh menjadi slot ke sub-DPS jika keperluan timbul. Dia watak lima bintang yang menggunakan pedang dan mempunyai elemen dendro.

Ayaka menentang latar belakang putih

Ayaka

Jika anda selepas peniaga kerosakan cryo yang luar biasa, Ayaka Genshin Impact adalah gadis untuk anda. Dia menggunakan pedang dan merupakan watak lima bintang dengan potensi pecah yang besar.

Senarai Tier Impak Genshin - Ayato memegang pedang air di atas kepalanya melawan latar belakang putih

Ayato

Abang Ayaka juga hebat dalam peranan utama atau sub-DPS tetapi menggunakan kerosakan hidro sebaliknya atau cryo. Ayato Genshin Impact adalah watak lima bintang yang menggunakan pedang.

Senarai Tier Impak Genshin - Baizhu dengan tangannya sehingga ular melawan latar belakang putih

Baizhu

Genshin Impact’s Baizhu adalah salah satu watak sokongan terbaik dalam permainan yang boleh melindungi dan sembuh dengan pemangkinnya. Dia watak lima bintang dan menggunakan pemangkin.

Senarai Tier Impak Genshin - Bennett dengan ibu jari ke latar belakang putih

Bennett

Sekarang untuk pilihan empat bintang, Genshin Impact’s Bennett adalah pilihan yang baik untuk watak sokongan dengan beberapa penggemar serangan berguna. Dia menggunakan pedang dan elemennya adalah pyro.

Senarai Tier Impak Genshin - Tartaglia dengan tangannya dibangkitkan di atas kepalanya melawan latar belakang putih

Childe

Sekiranya anda memerlukan DPS hidro dengan kerosakan pelbagai sasaran yang kuat, Genshin Impact’s Childe adalah watak untuk anda. Dia watak lima bintang yang menggunakan busur.

Senarai Tahap Karakter Genshin - Cyno terhadap latar belakang putih

Cyno

Sekarang untuk watak DPS yang lain, kali ini orang yang memanfaatkan elemen elektro. Cyno Genshin Impact adalah watak lima bintang yang menggunakan polearm.

Senarai Tier Impak Genshin - Diluc menarik sarung tangannya dengan latar belakang putih

Diluc

Genshin Impact’s Diluc telah menjadi watak kegemaran peminat yang sesuai dengan peranan DPS utama untuk beberapa waktu sekarang. Dia menggunakan tanah liat, memanfaatkan elemen pyro, dan jarang bintang.

Senarai Tier Impak Genshin - Diona kelihatan prihatin ketika dia mencurahkan wain dengan latar belakang putih

Diona

Sekiranya anda memerlukan watak sokongan cryo yang menggemari, jangan cari lebih jauh daripada Diona Genshin Impact. Dia jarang bintang bintang begitu sedikit lebih mudah untuk mendapatkan dan dia menggunakan busur.

Senarai Tahap Karakter Genshin - Dori menentang latar belakang putih

Dori

Pilihan sokongan lain yang comel ialah watak elektro lima bintang Genshin Impact’s Diona. Dia menggunakan tanah liat dan hebat untuk memulihkan tenaga untuk pasukan anda.

Senarai Tier Impak Genshin - Eula memegang pedang di belakangnya melawan latar belakang putih

Eula

Sekiranya anda memerlukan unit DPS Cryo DPS yang kuat yang mampu menghancurkan kerosakan fizikal yang tinggi dengan tanah liatnya, janganlah lebih jauh daripada Eula Genshin Impact.

Ganyu

Genshin Impact’s Ganyu menggunakan busur dan merupakan watak jarang bintang. Dia memanfaatkan elemen cryo dan sesuai dengan peranan DPS jarak jauh.

Senarai Tier Impak Genshin - Hu Tao melarikan diri dari kamera dan melihat ke belakang dengan latar belakang putih

Hu Tao

Karakter pyro lima bintang yang memegang polearm ini sesuai dengan peranan DPS utama. Hu Tao Genshin Impac.

Senarai Tier Impak Genshin - Itto memegang kelab besar di atas bahunya dengan latar belakang putih

Itto

Mencari watak geo agar sesuai dengan peranan DPS utama? Genshin Impact Itto adalah lelaki anda. Dia seorang Wielder Claymore lima bintang dan cemerlang terhadap kedua-dua bos dan perusuh.

Senarai Tier Impak Genshin - Kazuha Mengeluarkan Pedang Angin dari Sarungnya dengan Latar Belakang Putih

Kazuha

Kazuha Genshin Impact adalah watak anemo lima bintang yang mempunyai keupayaan sokongan yang kuat. Dia juga mempunyai pedang dan mempunyai aplikasi elemen luar yang baik.

Senarai Tier Impak Genshin - Nahida dengan lengannya di atas kepalanya memanggil bintang hijau

Nahida

Unit sokongan Dendro bersaiz pint ini adalah watak lima bintang yang menggunakan pemangkin. Nahida Genshin Impac.

Senarai Tier Impak Genshin - Raiden menarik pedang keluar dari belahannya dengan latar belakang putih

Raiden

Salah satu watak kegemaran Pocket Tactics adalah Raiden Genshin Impact. Dia adalah watak elektro lima bintang yang menggunakan polearm dan sesuai dengan slot utama atau sub-DPS.

Senarai Tahap Karakter Genshin - Seorang budak lelaki dengan telinga kelinci dan bola bunga terapung

Tighnari

Genshin Impact’s Tighnari adalah watak lima bintang yang sesuai dengan peranan DPS. Dia menggunakan busur dan memanfaatkan unsur dendro untuk memancarkan pecah cepat dari kerosakan sasaran tunggal.

Senarai Tier Impak Genshin - Venti memegang kecapi terhadap latar belakang putih

Venti

Satu lagi bow-wielder, Genshin Impact’s Venti memanfaatkan kuasa Anemo dan hebat di Kawalan Orang ramai. Dia adalah watak lima bintang dan kami mengesyorkan menggunakannya untuk sokongan atau sub-DPS.

Senarai Tier Impak Genshin - Wanderer memegang topi topinya terhadap latar belakang putih

Mengembara

Dalam Genshin Impact, Wanderer adalah pemangkin anemo lima bintang yang sesuai dengan slot dps utama. Dia mempunyai kit unik yang membolehkannya menangani kerosakan AOE dan satu sasaran yang kuat.

Senarai Tier Impak Genshin - Xiao Mengeluarkan topengnya terhadap latar belakang putih

Xiao

Satu lagi DPS kegemaran peribadi dari pasukan Taktik Pocket ialah Xiao Genshin Imapct. Dia seorang bintang lima yang menggunakan polearm dan memanfaatkan kuasa Anemo.

Senarai Tahap Impak Genshin - Xingqiu dengan lengannya diatur dengan latar belakang putih

Xingqiu

Salah satu daripada beberapa bintang dalam senarai kami, Xingqiu Genshin Impact adalah watak sub-DPS yang hebat yang dapat membantu dengan sokongan seketika. Dia menggunakan pedang dan mempunyai elemen hidro.

Senarai Tier Impak Genshin - Yelan Casting Ice Magic di atas kepalanya melawan latar belakang putih

Yelan

Yelan Genshin Impac. Bakatnya membantu mengisi downtime antara serangan DPS utama.

Senarai Tier Impak Genshin - Zhongli memegang polearm terhadap punggungnya terhadap latar belakang putih

Zhongli

Sekiranya anda memerlukan Geo Polearm-Wielder di laman web anda, kami mengesyorkan Zhongli Genshin Impact. Dia watak lima bintang dan shielder terkuat dalam permainan tetapi jarak jauh.

Itu sahaja untuk senarai peringkat Genshin Impact kami. Kami mengesyorkan agar anda menyemak arahan reroll impak Genshin kami untuk mengetahui bagaimana untuk mendapatkan watak kegemaran anda dari hari ke hari. Untuk sesuatu yang sedikit kurang hoyoverse, pergi ke panduan kod promo Pokédex dan Pokémon kami.

Lebih banyak dari taktik poket

Ruby Spiers-Unwin Ruby adalah peminat semua perkara Final Fantasy, JRPG, dan Pokémon, walaupun dia berpisah dengan platformer yang baik dan mungkin juga beberapa Master Coin dan Roblox juga. Anda juga boleh menemui kata -katanya di laman kakak kami loadout dan pcgamesn.