Genshin Impact: Sumeru / Watak – TV Tropes, Senarai Semua Watak Sumeru | Impak Genshin | Game8

Senarai semua watak sumeru

Kami di Game8 terima kasih atas sokongan anda.

Sumeru

Sumeru adalah bangsa alam dan kebijaksanaan, secara nominal di bawah naungan Dendro Archon, Little Lord Kusanali. Terletak di barat-tengah Teyvat, merangkumi hutan Dharma yang subur dan pasir merah yang besar, Sumeru berhutang kepada Lord Rukkhadevata yang lebih besar, Dendro Archon sebelumnya yang mengasaskan Sumeru City dan menyelamatkan hutan dari desertifikasi pada zaman purba.

Di atas jalan -jalan di Sumeru City berdiri Akademiya, Pusat Pengetahuan Teyvat dan Pusat Pusat Sumeru. Kusanali kekal tidak hadir secara terbuka selepas berlalu Rukkhadevata, dan orang bijak Akademiya terus memerintah Sumeru di tempatnya sejak itu sejak. Dengan hadiah tuhan -tuhan di tangan mereka, orang bijak mengejar kekayaan kebijaksanaan yang tidak terhingga, tidak dibina dan tidak dipersembahkan.

Buka/tutup semua folder

 • Tidak dapat bermimpi: Orang -orang Sumeru tidak dapat bermimpi, tidak seperti orang dari semua negara lain. Ini dijelaskan oleh Akademiya sebagai tanda unik dari rasionalitas Rakyat Sumeru, dan sedikit di Sumeru mempersoalkan quirk aneh ini. Seperti yang ternyata, orang -orang Sumeru dapat bermimpi, tetapi impian mereka dicuri oleh Akademiya melalui Akasha untuk digunakan sebagai kuasa pemprosesan.
 • Dunia Crapscharine: Di antara persekitaran yang keras di kedua -dua hutan dan padang pasir mereka jauh lebih buruk daripada biasa disebabkan oleh lobak, dan bandar -bandar berlari oleh orang -orang bijak dengan penumbuk besi, bangsa Sumeru yang indah mempunyai pelbagai isu yang menjadikannya lubang neraka hanya sedikit lebih baik daripada inazuma.
 • Kebudayaan rakan sejawat fantasi: Secara budaya, Sumeru menyerupai versi yang dikompres dari empayar Achaemenid, menunjukkan unsur-unsur India, Parsi, Arab, Mesir Kuno, dan juga bit budaya Yunani sebagai satu bergerak ke arah barat ke arah barat. Tidak seperti empayar Achaemenid yang dikuasai oleh Parsi, bagaimanapun, kebudayaan institusi, awam, dan agama pusat Sumeru terutamanya India, dengan unsur-unsur Parsi menengah yang ditaburi. Intermingling budaya ini paling baik ditunjukkan oleh Dendro Archon sendiri, yang nama fana “Nahida” berasal dari Parsi, tetapi gelaran ilahi “Kusanali” adalah India.
 • Rakyat Fox: Secara sejarah, terdapat bangsa makhluk seperti Fox bernama Valuka Shuna yang menjadi subjek Raja Deshret dan memiliki Fennec Fox Ears. Pada masa ini, Tighnari dan bapanya adalah satu -satunya watak yang dikenali sebagai keturunan mereka.
 • Genie dalam Botol: Jinn, yang wujud dalam suasana dan muncul kadang -kadang dalam bahasa Sumeru, dikatakan tinggal di botol, objek, dan senjata. Antara Jinni yang ditemui oleh pemain adalah Jinni dan Liloupar yang tidak dinamakan Dori, ratu Jinni di bandar kuno Gurabad.
 • Bacaan Bacaan: Di Sumeru City dan kawasan sekitarnya, Overreliance pada Sistem Akasha, yang memberikan pengguna maklumat yang mereka perlukan dengan segera dengan memancarkannya ke dalam otak mereka, membawa kepada rakyat merendahkan buku -buku fizikal ke titik di mana bahkan memperolehnya menjadi sukar.
 • Perkahwinan Kemudahan: Semasa acara “Nafas Windblume”, Tighnari menjelaskan bahawa penduduk Sumeru membina hubungan sosial dan keluarga untuk meneruskan pengajian lebih lanjut sejak sumber akademik bersamaan dengan modal sosial. Khususnya, cerita watak Alhaitham dan Kaveh mendedahkan bahawa mereka dilahirkan dalam keluarga ilmiah klasik ini, walaupun ibu bapa Kaveh diwarnai mempunyai hubungan yang benar -benar penyayang.
 • Nama Bermakna: Sumeru dinamakan sempena gunung suci di Hindu/Jain/Buddha Kosmologi, dan juga satu huruf lebih daripada nama tamadun kuno Sumer yang terletak di zaman moden Iraq. Eremites dari pasir merah yang besar juga mungkin telah dinamakan sempena orang -orang jiran Sumer Elam yang terletak di zaman moden Iran, serta kata Yunani kuno yang bermaksud “padang pasir”.
 • Semangat Alam: Aranara dilahirkan dari benih delima, dan pari diciptakan dari kuasa dewi bunga.
 • Metropolis berlapis: Sumeru City dibina di atas pokok raksasa tunggal, dengan kediaman Kusanali di titik tertinggi dan bazar besar yang dibina di gua -gua di bawah akar pokok.
 • Genies kita berbeza: Jinn adalah ciptaan dewi bunga. Dari segi sejarah, mereka telah membantu Raja Deshret membina dan mengekalkan kerajaan -kerajaan fana seperti Gurabad dan dapat mengambil bentuk manusia, bahkan mempunyai hubungan dengan manusia yang sebenarnya. Bahawa dikatakan, tidak ada banyak yang masih ada di Sumeru pada masa ini, kerana bukan sahaja mereka tidak muncul kerap dalam cerita, tetapi hanya tiga yang sebenarnya ditemui, iaitu Jinni Dori, yang dia terperangkap dalam lampu Beberapa waktu sebelum usaha Sumeru Archon, Liloupar, nenek moyang Jinni, dan Ferigees. Keterangan cahaya bulan Xiphos juga menyebut kehadiran jin di dalamnya, walaupun ia telah diam dan tidak dapat berinteraksi dengan.
 • Race Scholar yang bangga: Rakyat Dharma Forest diketuai oleh Institut Pembelajaran Teyvat yang paling berprestij, Akademiya, dan budaya mereka sangat menghargai pengumpulan pengetahuan dan pembelajaran ke titik di mana kekurangan penyelidikan akademik atau pencapaian dapat menjadi punca utama kebimbangan.
 • Perlumbaan Pahlawan Bangga: Sebaliknya, orang -orang pasir merah yang besar, khususnya Eremites, membanggakan diri sebagai pahlawan dan tentera upahan yang mengeras melalui persekitaran mereka yang keras.
 • Saintis vs. Askar: Konflik besar di Sumeru melibatkan Akademiya, dan Eremites radikal, yang terus menyembah dewa-dewa yang lama meninggal dunia. Bekas Revere Rukkhadevata, Dendro Archon dan God of Wisdom yang terdahulu yang hilang semasa Khaenri’ah Cataclysm, sementara yang terakhir bernubuat kembali Deshret, tuhan-tuhan Tamadun Gurun Kuno, yang mereka percaya telah dirampas oleh dewa yang lain sebagai Tuhan kebijaksanaan.
 • Scienceville: Secara semulajadi, sebagai bangsa kebijaksanaan dan rumah bangsa sarjana yang bangga, Sumeru adalah ini. Sumeru City sangat dikenali sebagai bandar kebijaksanaan kerana lokasi Akademiya di sana.
 • Kami bergelut bersama: Sumeru adalah rumah kepada pelbagai budaya dan kaum, dan ada geseran dan ketegangan yang berterusan di antara kebanyakan mereka. Walaupun hakikat bahawa kebanyakan krisis Sumeru cenderung mengancam semua tanah, jika tidak Teyvat pada umum. Di antara manusia sahaja terdapat keretakan yang besar di antara orang -orang hutan Dharma dan pasir merah yang besar, dan bahkan di dalam setiap sisi terdapat kumpulan seperti, masing -masing, Akademiya dan eremit radikal yang dengan senang hati akan menggunakan yang adil dan busuk untuk mendapatkan di hadapan, walaupun menentang orang di sisi dinding Samiel. Kemudian ada kaum yang lebih fantastik seperti Aranara, Jinn, dan Pari, yang sikapnya terhadap kemanusiaan dapat di mana -mana dari syak wasangka. Cukup untuk mengatakan, setiap budaya dan/atau bangsa melihat diri mereka sebagai paragon kewarasan dalam kerumunan orang bodoh. Hubungan boleh menjadi sangat buruk bahawa pengembara menjadi orang luar yang lengkap kadang -kadang dianggap sebagai titik yang memihak kepada mereka, cukup bahawa beberapa NPC lebih suka bekerja dengan mereka daripada mempunyai kaitan dengan tempatan dari bangsa atau puak yang berbeza.
 • Bahagian yang salah dari trek: ke arah barat dinding Samiel, orang -orang pasir merah besar mempunyai kehidupan yang jauh lebih sukar daripada mereka dari hutan dharma. Bukan sahaja alam sekitar yang lebih keras dengan badai pasir, hidupan liar yang lebih besar seperti wenut, dan kekurangan umum air, diskriminasi Akademiya terhadap penghuni padang pasir sebelum kekalahan Azar bermakna mereka sentiasa mengalami tahap kemiskinan, penyakit, kejahilan yang lebih tinggi dan kejahilan keganasan. Keadaan ini sangat buruk sehingga seorang penyelidik yang pergi ke sana menjadi sangat demoralisasi dengan apa yang dilihatnya bahawa dia menjadi nihilist jerami dan membunuh dirinya untuk melarikan diri dari kemurungannya.

Sachin: Dua puluh lapan tahun yang lalu, saya datang ke padang pasir dan tinggal di sana selama lapan tahun penuh. Apa yang anda fikir saya melihat di sana? Malangnya, perselisihan dan penyembelihan yang tidak berkesudahan. Konflik atas sumber air, merompak kafilah saudagar, eksploitasi rakyat. tanpa henti, hari demi hari. Di luar dinding Samiel meletakkan dunia yang sama sekali berbeza dari yang saya kenal.

Hutan Dharma

Gandharva Ville

Collei

Collei

Disuarakan oleh: Qin Wenjing (Cina), Ryoko Maekawa (Jepun), Bang Si-Woo (Korea), Christina Assaf-Costello (Bahasa Inggeris)
Diperkenalkan: 24 Ogos 2022 (v3.0 “Pagi Seribu Mawar Membawa” [Separuh Pertama])

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/character_collei_portrait.png

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/npc_collei.png

Klik di sini untuk melihat penampilannya di Prequel Webcomic

“Saya pernah berfikir bahawa saya tidak pernah membuat seorang kawan tunggal sepanjang hidup saya, tetapi perkara berubah ketika saya pergi ke Mondstadt. Kemudian selepas itu, saya bertemu Master di Sumeru. Sekarang saya juga bertemu dengan anda. Semua dalam semua, saya rasa saya benar -benar bertuah.”

Jarang: 4 ★
Hari Lahir: 8 Mei
Elemen: Dendro
Senjata: Tunduk
Model: Wanita sederhana
Constellation: Leptailurus Cervarius, The Serval
Hidangan Khas: Kerinduan (poket pita)
Serangan biasa: Bowmanship
Kemahiran Elemental: Berus Floral
Pecah unsur: Trump-Card Kitty
Pasif utiliti: Juara meluncur Sumeru (penggunaan stamina kurang 20% ​​semasa meluncur)
Gabungan: Gandharva Ville

Ranger Forest Avidya dengan masa lalu. Tiga tahun sebelum permulaan pengembaraan pengembara, Collei adalah seorang gadis muda yang sakit yang ibunya diamanahkan kepada fatui untuk membantu merawat penyakitnya, hanya untuk diuji dan dipenuhi dengan inti dari tuhan -tuhan yang meninggal dunia terhadap kehendaknya, akhirnya melarikan diri dan hampir pergi Pada mengamuk di Mondstadt sebelum diselamatkan oleh Amber dan akhirnya kembali ke Sumeru. Pada masa kini, dia hidup bahagia di bawah jagaan Tighnari, walaupun dia terus menangani trauma masa lalu dan penyakitnya yang bangkit semula.

Masa Collei dibelanjakan dengan Avidya Forest Rangers, serta pertaliannya kepada Amber, telah mengajar kemahiran memanahnya yang bagus dan memohon Dendro untuk pelbagai musuh sekaligus. Kemahiran unsurnya, Berus Floral, Menembak “cincin bunga”, bumerang yang terbuat dari bunga yang akhirnya kembali ke Collei, sementara pecahnya unsur, Trump-Card Kitty, Adakah Sic Cullein-Anbar, anak patung berbentuk kucing, untuk melompat dan terus menangani kerosakan dendro terhadap musuh dalam “zon cullein-anbar.”

Oleh kerana Collei terus menerapkan pelajaran yang dia pelajari di bawah Tighnari dan Amber, mencetuskan tindak balas yang berkaitan dengan dendro yang memberikan cincin bunga keupayaan untuk memberikan kesan “bercambah” pada watak aktif yang menangani kerosakan dendro pada musuh di sekeliling, serta lanjutan hingga tempoh zon cullein-anbar. Sebaik sahaja dia melampaui masa lalu yang tragis dan menjadi digalakkan untuk menantikan masa depan, Collei mendapat rangsangan untuk cas semula tenaga semasa dia berada di luar padang; Cincin bunga kini akan dijamin untuk mencetuskan tumbuh, keperluan reaksi kini dipindahkan ke sana untuk memperluaskan tempoh kesan; Trump-Card Kitty keuntungan keupayaan untuk memberikan rangsangan sementara kepada penguasaan elemen sekutunya; Dan cincin bunga kini dapat menghasilkan cullein-anbar kecil setiap kali ia mencecah musuh.

 • Sehari di pusat perhatian: sementara dia mendapat perhatian yang cukup dalam v3.X Patches secara keseluruhan, “Nafas Windblume” dan “Rahsia Musim Panas Rahsia” adalah dua peristiwa yang memberikan pandangan yang lebih mendalam ke dalam wataknya.
 • Motif Haiwan: Kucing, walaupun diturunkan berbanding Diona dan Keqing. Pecahnya telah memanggilnya anak patung berbentuk kucing untuk menyerang musuh, dan burujnya dinamakan dan dipola selepas serval, spesies kucing liar yang berasal dari Afrika subsaharan yang biasanya dijual atau berbakat di Mesir kuno. The Prequel Webcomic juga mempunyai gagak kecil yang menggambarkannya dengan ciri -ciri kucing untuk melengkapkan sikapnya yang lebih berduri pada masa itu.
 • The Apprentice: to Tighnari, yang dia merujuk sebagai tuan.
 • Kawasan Kesan: Cullein-Anbar menyerang musuh dalam jejari besar. Memandangkan sifat dendro yang sangat reaktif, ini menjadikannya mudah untuk mencetuskan reaksi unsur yang berbeza. Pasif keempat Collei, Kayu languid, menambah satu saat (maksimum tiga) setiap kali sekutunya mencetuskan pembakaran, cepat, memburukkan, menyebarkan, mekar, hiperbloom, atau reaksi burge.
 • Bad Liar: Kaeya dengan serta -merta menyimpulkan Collei berada di belakang serangan api hitam, dan ketidakupayaannya untuk menghasilkan kebohongan yang meyakinkan tidak membantu.
 • Badass Adorable: Collei adalah wanita muda yang halus dan sakit, namun cantik yang mempunyai satu neraka yang gelap dan bermasalah, tetapi belajar untuk bergerak daripadanya. Dia juga berbakat dengan kemahiran memanah.
 • Mummy Bandage: Ketika pertama kali diperkenalkan di Webcomic Prequel, dia mempunyai pembalut yang menutupinya dari wajahnya ke lututnya. Sebenarnya, badannya diliputi begitu banyak pembungkus sehingga dia tidak bersusah payah memakai baju di bawah jubahnya.
 • Battle Boomerang:
  • Salah satu animasi terbiarnya telah menarik bumerang dan menyapu ia bersih dengan tangannya, dan kombo serangan normalnya yang ketiga dan terakhir (keempat) telah membuang boomerangs di tempat anak panah.
  • Berus Floral Adakah Collei menghantar cincin bunga, bumerang yang diperbuat daripada tenaga dendro berbentuk bunga yang menangani kerosakan dendro pada lawan yang berdekatan, dan sekali lagi kerana ia kembali kepada watak aktif. Pasif pertamanya, Floral Sidewinder, memberikan kesan bercambah ke atas watak aktif jika mereka mencetuskan pembakaran, cepat, memburukkan, menyebarkan, mekar, hiperbloom, atau reaksi burgeon, yang menangani kerosakan dendro (bersamaan dengan 40% statistik serangan Collei) ke musuh sekitar selama tiga saat (di A A kadar sekali sesaat); Peningkatan Konstelasi Kedua, Melalui bukit dan copes, Menghapuskan keadaan untuk mencetuskan pucuk, sebaliknya menugaskan semula itu untuk memperluaskan tempohnya dengan tiga saat lagi; dan keenamnya, Hutan anak panah jatuh, menjana cullein-anbar kecil yang menangani kerosakan elemen tambahan bernilai 200% daripada statistik serangan Collei sekiranya ia memukul musuh.
  • Kepada pengembara. Kedua -duanya mempunyai kemalangan menangkap minat Dottore dan menjadi subjek ujiannya, dengan pengalaman mereka dengan fatui yang mengisi mereka dengan kemarahan dan ketidakpercayaan terhadap orang lain kerana pengkhianatan mereka yang dirasakan. Kedua -duanya akan berakhir di negara asing, di mana mereka menyebabkan krisis besar dan akhirnya diambil di bawah sayap yang peduli, akhirnya memberi mereka peluang untuk memulakan dan mendapatkan penglihatan.
  • Kepada Sucrose, yang juga seorang gadis berambut hijau yang menyusut dengan model wanita sederhana yang belajar di bawah jenius snarker deadpan dengan model badan lelaki sederhana yang memegang jawatan kepimpinan dalam organisasi masing-masing. Semasa mereka bertemu semasa 3.5 Acara Windblume, Sucrose juga memberitahu Collei bahawa dia merasakan bahawa mereka adalah “orang yang sangat serupa”. Pasangan Sarjana Sarjana mereka juga mempunyai satu orang yang agak kecil, walaupun mereka berbeza dengan tuan Collei adalah orang yang mempunyai telinga rubah sementara sukrosa adalah pelajar dengan telinga haiwan.
  • Collei dan Eula adalah kedua -dua wanita yang tidak disukai oleh sesiapa sahaja kerana keadaan di luar kawalan mereka (penyakit berjangkit dan sambungan biologi ke klan tirani), yang satu -satunya kawannya adalah Amber, selain mempunyai elemen yang lemah kepada pyro ( Dendro dan Cryo).
  • Ke Freminet:
   • Mereka adalah bayi dari sekumpulan trio keluarga mereka yang terdiri daripada saudara angkat sulung yang memakai tudung tandatangan dan adik beradik deadpan dengan telinga haiwan yang mempunyai motif haiwan yang sama, dengan sekurang -kurangnya salah satu saudara mereka menjadi pemanah. Cyno’s dan Tighnari’s Canine Constellations berbeza dengan kucing kucing kembar, dan pemanah dalam sepasang trio adalah kakak muda Collei vs saudara sulung Freminet.
   • Kedua-duanya adalah mangsa remaja penyalahgunaan zaman kanak-kanak yang disebabkan oleh fatui harbingers yang ibu bapa biologi ditipu untuk meninggalkan mereka dalam penjagaan fatui untuk janji kehidupan yang lebih baik, menjadi violet yang mengecut secara sosial dengan kecurigaan diri yang heroik sebagai hasilnya. Mereka juga telah membangunkan mekanisme fiksyen membaca yang sama, pergi ke sudut persendirian di persekitaran yang mereka tinggal untuk melepaskan diri, serta membawa mainan yang mereka buat untuk sokongan emosi dan pertempuran. Perbezaan yang tragis adalah bahawa Collei berjaya melarikan diri dari situasi yang kasar dan telah bertambah baik dalam arka pemulihan kesihatan mentalnya (walaupun dia masih mengalami trauma yang berlarutan dan meletakkan di depan yang ceria), sementara Freminet tidak pernah pergi dan tetap menjadi gadai fatui, mengakibatkan dia mengalami kesukaran untuk membuka diri walaupun kerabat terdekatnya .
   • Peningkatan Konstelasi Pertama Collei, Deepwood Patrol, Meningkatkan Stat Ras Rassi Tenaga sebanyak 20% semasa dia berada di luar bidang.
   • Keempatnya, Hadiah Kayu, Meningkatkan statistik penguasaan elemen sekutunya sebanyak 60 mata selama dua belas saat setiap kali dia mencetuskan Trump-Card Kitty.

   Tighnari

   Tighnari

   Disuarakan oleh: Mo Ran (Cina), Sanae Kobayashi (Jepun), Jung Ui-Taek (Korea), Elliot Gindi (Bahasa Inggeris, Asal), Zachary Gordon (Bahasa Inggeris, v3.6 seterusnya)
   Diperkenalkan: 24 Ogos 2022 (v3.0 “Pagi Seribu Mawar Membawa” [Separuh Pertama])

   https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/character_tighnari_portrait_full.png

   “Kadang -kadang saya benar -benar iri kepada orang -orang yang sederhana yang menyentuh dan makan apa sahaja dan segala -galanya. Dalam fikiran mereka, ia mesti terasa seperti mukjizat berlaku setiap hari.”

   Jarang: 5 ★
   Hari Lahir: 29 Disember
   Elemen: Dendro
   Senjata: Tunduk
   Model: Lelaki sederhana
   Constellation: Vulpes Zerda, Fennec Fox
   Hidangan Khas: Pilihan Watcher Forest (cendawan hodgepodge)
   Serangan biasa: Khanda penghalang-buster
   Kemahiran Elemental: Tambang Vijnana-Phala
   Pecah unsur: Aci Tanglevine Fashioner
   Pasif utiliti: Pengetahuan Ensiklopedia (Memaparkan lokasi sumber eksklusif Sumeru di minimap)
   Gabungan: Gandharva Ville

   Pemimpin Avidya Forest Rangers dan mentor Collei. Walaupun seorang ahli botani yang terkenal dan alumnus bintang Amurta Darshan, fakulti biologi Sumeru Akademiya, dia enggan terus bekerja untuk mereka dan sebaliknya memilih untuk menjalani kehidupan yang terasa di Avidya Forest.

   Kebijaksanaan dan Smarts Hutan Akademiya yang dikuasai oleh Tighnari tercermin dalam bakatnya untuk mengawal orang ramai, khususnya keupayaannya untuk memajukan lagi tembakannya ke dalam “anak panah bunga” yang, setelah menyambung, menyebarkan ke dalam empat “anak panah clusterbloom”. Kemahiran Elemennya, Tambang Vijnana-Phala, Adakah dia membuang “Vijnana Stormheart,” sebuah bom narkotik yang menangani kerosakan dendro yang luas dan meninggalkan “Vijnana-Khanda Field” yang membingungkan musuh-musuhnya untuk menyerang satu sama lain atau mengembara tanpa tujuan, selain mengemukakannya dengan “Vijnana Suffusion , “yang sangat memotong masa pengisian tiga anak panah karangan bunga yang akan datang. Pecah unsurnya, Aci Tanglevine Fashioner, Kebakaran Enam anak panah elemen-elemen yang pulang ke atas musuh dan kemudian melantun untuk gelombang kerosakan dendro yang lain.

   Dengan menerapkan kebijaksanaannya hutan dan tumbuhan di atas memanahnya, anak panah bunga mendapat keupayaan untuk sementara meningkatkan stat penguasaan elemen Tighnari, dan kedua -dua serangannya yang dikenakan dan Aci Tanglevine Fashioner Dapatkan rangsangan kerosakan berdasarkan pecahan adalah stat penguasaan unsur. Sebaik sahaja Tighnari menunjukkan sepenuhnya kebijaksanaan dan penguasaannya, dia menikmati rangsangan kepada kadar kritikal serangannya, serta rangsangan kepada bonus kerosakan Dendro ketika ada musuh di dalam bidang Vijnana-Khanda; mencetuskan Aci Tanglevine Fashioner kini boleh memberikan rangsangan sementara kepada statistik penguasaan elemen sekutu yang berdekatan, dengan rangsangan tambahan apabila ia juga mencetuskan tindak balas yang berkaitan dengan Dendro tertentu; dan anak panah bunga mendapat pengurangan yang ketara untuk masa pengecasannya, sebagai tambahan kepada keupayaan untuk menghasilkan anak panah klusterbloom kelima dengan kerosakan tetap berdasarkan pecahan stat serangan Tighnari.

   • Tumit Achilles: Walaupun mujurlah tidak biasa dalam permainan, berjuang di kawasan dengan siling yang sangat rendah mengurangkan kegunaan Aci Tanglevine Fashioner Dan anak panah clusterbloom, kerana anak panah akan terbang dan pecah melawan siling sebelum mereka berpeluang memukul musuh.
   • Mengguna pakai yang disalahgunakan: Ini bukan penggunaan rasmi, tetapi berada di bawah penjagaan Tighnari telah membolehkan Collei berkembang di persekitaran yang selamat dan memupuk yang dia perlukan selepas zaman kanak -kanak yang keras sebagai subjek ujian fatui yang melarikan diri, dan dia telah lama Cyno melihatnya sebagai adik perempuan mereka.
   • Umur Relatif: Tighnari kelihatan jauh lebih muda daripada Abbatouy, yang merupakan juniornya pada hari Akademiya.
   • Berkaitan dengan samar. Memandangkan kisah watak Tighnari 5 menyatakan bahawa nenek moyangnya mewarisi ciri -ciri haiwan mereka dari hidup bersama Valuka Shuna Fennec Fox Race yang menjadi subjek Raja Deshret, kemungkinan besar dia adalah keturunan ini.
   • Kemarahan Born of Fortor: Cameonya pada akhir pencarian cerita Cyno telah dia berating Jeneral Mahamatra atas kecuaiannya selepas yang terakhir ditangkap 300 penjenayah dalam tempoh empat hari.
   • Motif Haiwan: Fennec Fox, seperti yang ditunjukkan oleh ciri -ciri haiwan dan burujnya.
   • Kawasan Kesan: Tambang Vijnana-Phala Mewujudkan bidang Vijnana-Khanda yang membingungkan musuh-musuh dalam jejanya sama ada menyerang satu sama lain atau mengembara tanpa tujuan, serta menganugerahkan Tighnari Kesan Sendekatan Vijnana, yang mencukur 2.4 saat dari masa pengecasan tiga tembakan pertama yang ditujukan.
   • Badass Bookworm: Dia adalah Ranger Hutan dan terkenal dengan pengetahuan akademiknya. Wakil Akademiya telah berusaha untuk mendapatkannya untuk menyertai barisan mereka, dan satu penyelidik mencatatkan bahawa Tighnari dapat membuat tiga penerbitan dalam setahun.
   • Butang Berserk: Downplayed. Ia sering mencadangkan bahawa cara yang pasti untuk mendapatkan sarafnya berulang kali makan cendawan beracun. Momen wataknya yang menubuhkannya, dia dapat mengadu tentang seseorang yang melakukan ini walaupun pengalaman terdahulu, dan garis suara ucapannya telah memberikannya kepada pengembara buku tentang membezakan antara cendawan yang boleh dimakan dan beracun, menunjukkan ia menyelamatkan diri sendiri. Malah salah satu petikannya ketika menyertai parti itu merujuk kepada ini, dengan dia bertanya apakah ada yang memakan cendawan beracun dengan nada yang jelas.
   • Kawan Terbaik: Dia Cyno, dan Cyno memberikannya kehormatan untuk melihatnya debut kad holografik edisi terhad yang dibelinya dari Kaveh selepas 3.6 Kejohanan Interdarshan.
   • Big Brother Mentor: Bukan sahaja dia bertanggungjawab mengajar Collei bagaimana untuk membaca dan bagaimana menjalankan tugasnya sebagai renjer hutan, dia juga penjaga utamanya ketika dia berjuang melalui penyakit kroniknya.
   • Boke dan Tsukkomi Rutin: Dia adalah Tsukkomi untuk Cyno�s Boke, kerana Cyno menceritakan leluconnya dengan penuh serius dan menunggu seseorang untuk ketawa, dan Tighnari menjawab dengan memberitahunya jenaka dia lumpuh.
   • Membosankan, tetapi praktikal: sebagai watak Dendro DPS pertama, Tighnari sesuai dengan yang paling mudah berbanding penggantinya; Alhaitham memerlukan masa yang baik untuk menggunakan kemahirannya dan meletup untuk menangani kerosakan yang tinggi secara konsisten dengan serangan normalnya, dan Kaveh bergantung pada teras Dendro dengan cepat untuk meledakkan sebelum ini untuk kerosakan dan survivabiliti terima kasih kepada pasif pertamanya. Sementara itu, gaya pertempuran Tighnari adalah perkara yang mudah menggunakan kemahirannya, melepaskan sasarannya dengan tembakan yang dikenakan, dan menggunakan pecahnya apabila ia mengenakan bayaran dan cooldowns, bilas dan ulangi.
   • Kerajang Bromantik: ke Cyno. Kedua -duanya adalah bro besar Collei, adalah pemimpin kumpulan masing -masing, mempunyai motif haiwan anjing bersama dengan telinga haiwan yang besar, dibesarkan dalam keluarga ulama dan mempunyai keturunan gurun tetapi kini tergolong dalam hutan hujan. Walau bagaimanapun, Tighnari dibesarkan dengan kedua -dua ibu bapanya, yang berasal dari shuna Valuka yang berhijrah ke hutan lama dahulu, sementara Cyno diterima oleh Cyrus. Dari segi penampilan, kulit yang cantik Tighnari, rambut hampir hitam, mata dan pakaian yang sebahagiannya hijau yang hanya meninggalkan lengan kirinya dan seksyen kecil kakinya terdedah berbeza dengan kulit yang disamak Cyno, rambut putih, mata merah dan pakaian stripperiffic. Tambahan pula, telinga haiwan Tighnari adalah nyata manakala telinga haiwan Cyno adalah sebahagian daripada kepala tandatangannya.
   • Serangan yang dikenakan: Sekiranya tembakan bertujuan Tighnari dikenakan untuk masa yang lebih lama, anak panah ini kemudiannya boleh membuat anak panah karangan bunga yang, atas kesannya, menghasilkan empat anak panah clusterbloom yang menangani kerosakan tambahan.
   • Disambungkan sepanjang masa: sementara dia dan Cyno ditubuhkan untuk berteman awal dalam usaha sumeru archon, yang terakhir ketiga lagi menekankannya dengan wahyu bahawa Cyno memulakan siasatannya terhadap Akademiya pada permintaan Tighnari setelah dia mula syak wasangka Dihantar oleh Naphis, bekas mentor dan bijaknya dari Amurta Darshan, takut bahawa prinsip -prinsipnya yang kuat mungkin menyebabkan dia mengalahkan rakan -rakannya. Mereka merancang di sekelilingnya, walaupun dengan mengambil kira bahawa Cyno mungkin harus meninggalkan Akademiya pada satu ketika dan bahawa Tighnari akan digerakkan lebih banyak oleh para ulama yang terlibat dengan projek rahsia Sages. Ini berlaku sebelum ketibaan pengembara di Sumeru, dan dengan itu memberi penerangan tentang penentangan Tighnari terhadap orang bijak, serta bagaimana Cyno datang untuk menemui sifat sebenar rancangan Azar. Oleh sebab itu, Tighnari membantu Dehya dan Pengembara ketika mereka mencari maklumat, walaupun mereka tidak mendedahkan butiran penuh kecuali untuk bekerja dengan Cyno -Tighnari merasakan bahawa dia bertanggungjawab untuk Cyno terperangkap dalam kekacauan ini di kekacauan pertama ini tempat, dan seperti yang dijanjikannya, dia akan menawarkan sokongan sebanyak mungkin .
   • COOL BIG BRO: Walaupun tidak berkaitan secara biologi dengannya, dia memandang Collei sebagai adik perempuan dan sering menjaga kesejahteraannya.
   • Manipulasi Cooldown: Varian. Selain mewujudkan kawasan yang tidak disengajakan, Tambang Vijnana-Phala Menghantarkan Vijnana meresap ke Tighnari, yang memotong masa pengisian anak panah tiga anak panahnya dengan 2.4 saat. Peningkatan Konstelasi Keenamnya, Karma dihakimi dari buah plumbum, Shaves 0.9 saat dari anak panah karangan bunga, selain membenarkannya menghasilkan anak panah klusterbloom kelima, bukan elemen yang menangani kerosakan bernilai 150% daripada stat serangan Tighnari.
   • Snarker Deadpan: Dia Sassy dan kejam dengan perasaannya dan tidak pernah malu untuk menyatakannya, menjadikannya ini secara lalai � cukup untuk memberi Yae Miko larian wangnya!
    • Sebagai jawatan pengantarnya di Hoyolab mendedahkan, dia mempunyai beberapa kata pilihan untuk orang yang mendarat diri dalam masalah di hutan hujan melalui kecelakaan mereka sendiri yang bodoh:

    “Sayang sekali, saya mengambil jurusan botani, dan Membantu orang membesar otak bukan bidang kepakaran saya.”

    (Mengenai Kami: Kawan) “‘Adakah kita secara rasmi berkawan?’Apa, jadi perkara semacam ini memerlukan dokumentasi rasmi sekarang? Baiklah kalau begitu. Baiklah, serahkan sijil persahabatan anda.’Saya menganggap ia memerlukan tandatangan saya.

    • Tighnari tidak menyukainya apabila orang membuang masa. Orang yang, sebagai contoh, berulang kali melakukan perkara-perkara bodoh apabila mereka sepatutnya tahu lebih baik, beritahu dia perkara yang dia tidak mahu atau perlu mendengar, atau memburukkannya ketika dia berkata “tidak” untuk mendapatkan mana-mana dari bahu sejuk ke lidah- Lashing. Bagi yang benar -benar memerlukan, dia baik hati dan sabar, lebih lembut dalam cara ucapannya dan memberi mereka sepanjang masa yang mereka perlukan. Cara katilnya tidak sempurna, dan dia menggalakkan Collei ketika melakukan yang terbaik untuk memastikan dia tidak menangkis dirinya. Ini adalah kerja pentingnya, dan pada bila-bila masa jauh dari itu adalah masa yang dibuang dengan baik.
    • Dalam suara yang boleh dimainkan, Tighnari jarang menunjukkan sisi yang tidak menyenangkan � ketika dia melakukannya, ia tidak pernah diarahkan kepada pengembara, sebaliknya bersabar dan mesra terhadap mereka (jika ringan hati dengan snark), dan dia bahkan menjemput mereka untuk memasukkan mereka tangan di ekornya ketika salji.
    • Menurut garis suara Alhaitham untuk Tighnari, yang terakhir menyelamatkan Kaveh dari zon yang sedang berlalu selepas kemalangan yang tidak diduga (menurut kisah watak keempat Kaveh) dan tidak memegang dendam terhadapnya kerana meletakkan dirinya dalam keadaan itu, sebaliknya menjemputnya keluar untuk dia keluar untuk makan selepas itu. Alhaitham menganggap tighnari orang yang baik kerana ini, bertentangan dengan penghakiman umum orang cenderung ada tentang dia. Mengimbas Tighnari dengan kemahiran Nahida “Semua Skim untuk Tahu” semasa acara “A Parade of Providence” mendedahkan dia tertanya -tanya apabila Kaveh akan dapat membayar hutangnya, dan berharap dia yang terbaik. Kaveh sendiri walaupun secara eksplisit merujuk kepada Tighnari sebagai lelaki yang baik.
    • Dia sangat langsung apabila dia memberitahu Cyno bahawa percubaannya untuk menceritakan lelucon adalah lumpuh dan tidak layak, walaupun mengetahui bahawa Cyno berusaha sebaik mungkin untuk lebih mudah didekati oleh orang lain, tetapi persahabatan mereka sangat kuat walaupun perbezaannya.
    • Ke gorou. Kedua -duanya adalah pemanah dengan ciri -ciri haiwan seperti telinga berbulu dan ekor, dan watak -watak lain mengatakan mereka mahu menyentuh mereka, tetapi sementara Gorou sangat malu mengenainya (dan sangat enggan membiarkan sesiapa menyentuh mereka), Tighnari lebih terbuka Mengenai itu, walaupun menawarkan pengembara untuk memasukkan tangan mereka ke ekornya untuk memanaskan diri di Dragonspine dan bertanya sama ada mereka mahu menyentuh telinganya di garisan periuk serenitea beliau.
    • Albedo dan Tighnari adalah jenius snarker deadpan dengan model badan lelaki sederhana yang memegang jawatan kepimpinan dalam organisasi masing-masing yang mentor kepada seorang gadis berambut hijau introvert. Tidak mengejutkan, mereka dapat bersama -sama ketika mereka bertemu di 3.5 Nafas Windblume peristiwa. Walau bagaimanapun, sementara kedua-dua pasangan tuan-pelajar mempunyai seseorang yang agak kecil, ia adalah tuan yang mempunyai telinga rubah dalam hubungan Tighnari dan Collei manakala yang mempunyai telinga haiwan antara albedo dan sukrosa adalah pelajar.
    • Pasif pertamanya, Penglihatan yang berminat, Meningkatkan statistik penguasaan elemennya sebanyak 50 mata selama empat saat setiap kali dia membakar anak panah karangan bunga, sementara itu untuk keempatnya, Blade ilmiah, meningkatkan potensi kerosakan serangannya dan Aci Tanglevine Fashioner oleh 0.06% untuk setiap titik penguasaan unsur yang dia ada (maksimum hingga 60%, bersamaan dengan sekurang -kurangnya 1,000 mata).
    • Peningkatan Constellation kedua, Asal -usul yang dikenali dari batang, Meningkatkan Bonus Kerosakan Dendro beliau sebanyak 20% sementara terdapat sekurang-kurangnya satu musuh di dalam bidang Vijnana-Khanda, dan akan berlama-lama selama enam saat selepas sama ada lapangan menghilangkan atau tidak ada lagi musuh di dalamnya.
    • Peningkatan Konstelasi Keempatnya, Lonking berkilat di daun, Menambah 60 mata penguasaan elemental kepada parti selama lapan saat setiap kali dia melepaskan Aci Tanglevine Fashioner, dengan tambahan 60 mata setiap kali ia juga mencetuskan reaksi membakar, mekar, cepat, atau menyebarkan.
    • Peningkatan Konstelasi Pertama Tighnari, Permulaan ditentukan pada akar, Meningkatkan kadar kritikal serangannya sebanyak 15%.
    • Peningkatan Konstelasi Ketiga dan Kelima, Nasib dibaca di antara cawangan dan Pemahaman di tengah -tengah bunga, Meningkatkan tahap bakat, masing -masing, Aci Tanglevine Fashioner dan Tambang Vijnana-Phala oleh tiga.
    • Tignari sudah cukup tua untuk mentor dan co-ibu bapa Collei, seorang gadis remaja, tetapi dia masih dianggap sebagai kakaknya dan bukannya tokoh ibu bapa yang betul walaupun memenuhi peranannya untuknya, lebih lanjut mencadangkan dia berada di bahagian yang lebih muda.
    • Tidak seperti Kaveh dan Alhaitham, yang telah menjadi alumni Akademiya selama beberapa tahun pada masa mereka ditemui dalam cerita, ia sangat membayangkan melalui teks dan dialog yang Tighnari lulus dari Akademiya baru -baru ini diperhatikan walaupun masih beberapa waktu yang lalu, cukup masa untuknya untuk membina semula Rangers Hutan sebagai lulusan baru Akademiya, dan gambarnya dari hari Akademiya menunjukkan dia kelihatan sama seperti yang dilakukannya sekarang, untuk memakai pakaian yang sama. Ini semua seolah -olah menunjuk kepada Tighnari berada di awal 20 -an pada yang termuda.

    Alyasa, Ashera, dan Izebel

    • Ibu bapa sebagai orang: Ibu bapa Ilyas sangat peduli untuknya, seperti kakaknya, Izebal, tetapi mereka bimbang tentang ramalan pemberi maklumat Ilyas sebelum dia melakukannya dan menasihatinya dengan memberitahunya untuk “tidak menjadi pahlawan”, dan di dalamnya Hadir nampaknya cuba menekannya untuk keluar dari Akademiya untuk melarikan diri dari buli dan ancaman yang dia dan seluruh keluarga menerima. Malangnya ini menyumbang kepada ketidakamanan Ilyas dan keputusannya untuk menjadi sebahagian daripada fikiran sarang Siraj.

    Aranara

    Perlumbaan periik seperti tumbuhan yang bertaburan di seluruh hutan Dharma. Dengan beberapa pengecualian, mereka sebahagian besarnya hidup selain manusia dan dalam versi Dreamscape Vanarana, di bahagian utara hutan.

    Senarai semua watak sumeru

    Lihat senarai semua watak Sumeru kesan Genshin di sini! Semak semua watak Sumeru yang boleh dimainkan, jarang, elemen, dan senjata untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang siapa yang akan tujuan.

    Senarai kandungan

    Senarai semua watak sumeru

    Watak sumeru yang boleh dimainkan

    Watak Jarang Elemen Senjata
    Mengembara 5 ★ Anemo Pemangkin
    Cyno 5 ★ Elektro Polearm
    Pengembara (Dendro) 5 ★ Dendro Pedang
    Tighnari 5 ★ Dendro Tunduk
    Collei 4 ★ Dendro Tunduk
    Dori 4 ★ Elektro Claymore
    Alhaitham 5 ★ Dendro Pedang
    Dehya 5 ★ Pyro Claymore
    Nilou 5 ★ Hidro Pedang
    Nahida 5 ★ Dendro Pemangkin
    Candace 4 ★ Hidro Polearm
    Kaveh 4 ★ Dendro Claymore
    Layla 4 ★ Cryo Pedang
    Faruzan 4 ★ Anemo Tunduk

    Panduan berkaitan impak genshin

    Impak Genshin - watak

    Senarai semua watak

    Watak mengikut elemen
    Pyro Anemo Elektro Hidro
    Dendro Geo Cryo

    Watak yang boleh dimainkan

    Watak yang akan datang

    Senarai watak

    Watak dengan jarang
    Watak bintang 5 Watak bintang 4
    Watak percuma
    Watak dengan senjata yang digunakan
    Pengguna Pedang Pengguna Claymore
    Pengguna polearm Pengguna tunduk
    Pengguna pemangkin
    Watak dengan peranan
    Watak DPS utama Sub DPS aksara
    Menyokong watak Penyembuh
    Watak perisai Penyedia Buff
    Terbaik untuk penerokaan Pasif khusus tempatan
    Pasif ganjaran berganda
    Watak mengikut jantina
    Watak lelaki Watak wanita
    Watak lelaki pendek Watak wanita pendek
    Watak lelaki sederhana Watak wanita sederhana
    Watak lelaki yang tinggi Watak wanita yang tinggi
    Watak dengan ketinggian
    Watak pendek Watak sederhana
    Watak tinggi

    Komen

    Pengarang

    Pasukan Walkthrough Impak Genshin
    Artikel ini dicipta oleh pasukan penulis dan pemain elit Game8.
    Pendapat mengenai artikel atau pos yang pergi ke sini.
    Pendapat mengenai artikel atau catatan

    Kami di Game8 terima kasih atas sokongan anda.

    Agar kita membuat artikel terbaik mungkin, kongsi pembetulan, pendapat, dan pemikiran anda 「Senarai semua watak Sumeru | Impak Genshin 」 bersama kami!

    Apabila melaporkan masalah, sila sebagaimana mungkin dalam memberikan butiran seperti keadaan apa masalah yang berlaku di bawah dan jenis kesannya.

    Adakah anda ingin menghantar maklumat ini?

    Menunjukkan kesilapan dan hantar maklum balas

    Edit hantar

    • Genshin Impact Walkthrough & Panduan Wiki
    • Watak
    • Senarai semua watak sumeru

    Genshin Impact Sumeru Watak secara rasmi diturunkan dalam 3.0 penggoda

    Genshin Impact Dehya - Seorang wanita berwarna merah dan hitam dengan rambut emas dan telinga serigala

    Penggoda baru secara rasmi mendedahkan pelbagai kesan Genshin Impak Sumeru yang ditetapkan untuk menyertai permainan anime bersama -sama dengan 3.0 pelepasan. Walaupun beberapa watak -watak ini telah dikabarkan sebelum ini atau dilihat dalam beberapa kesan Genshin baru -baru ini 3.0 Kebocoran, kami kini mempunyai pengesahan rasmi mengenai kewujudan dan penampilan mereka.

    Teaser ‘Prelude to Wisdom’ yang dikeluarkan oleh Hoyoverse mengikuti format pemaju yang dipimpin oleh pratonton Sumeru sebelumnya. Walaupun penggoda ini secara umumnya memberi gambaran keseluruhan budaya dan tamadun Sumeru lokas kemungkinan akan menyertai jadual yang boleh dimainkan.

    Memimpin pertuduhan adalah Tighnari, pengguna Dendro dan penyelidik Amurta – dan 3.0 watak yang paling kita lihat sebelumnya. Seterusnya, kami melihat Alhaitham berambut perak, yang berasal dari Sumeru Akademiya dan bertemu dengan pengembara di Port Ormos. Desertfolk Mercenary Dehya muncul seterusnya, berpakaian bungkus hitam dan merah dan memamerkan rambut emas dan telinga seperti serigala.

    Penari Nilou ditunjukkan pada panggung yang luas, melingkar, mengamalkan gerakannya dengan pakaian putih, biru, dan emas yang mengalir dengan headpiece yang berhias di atas rambut merah panjangnya. Nahida muda duduk di atas batang pokok besar dalam pakaian putih dengan corak tari yang bersinar yang sesuai dengan tema yang dipimpin oleh sumeru. Akhirnya, Cyno-yang diterangkan dalam penggoda sebagai Mahamtra Jeneral-dilihat duduk di atas tebing berbatu yang menghadap ke penyelesaian, berpakaian pakaian hitam dan emas dengan topi keledar seperti anjing yang membangkitkan dewa Mesir Anubis.

    Genshin Impact Cyno: Seorang Lelaki Dalam Pakaian Hitam dan Emas Diilhamkan oleh Anubis

    Di tempat lain di dalam treler, Yogurt Penulis Skrip Genshin Impak lebih banyak tentang kepentingan pengetahuan sebagai sumber di rantau Sumeru, dan bercakap tentang warisan yang ditinggalkan oleh Dendro Archon sebelumnya, Lord Rukkhadevata yang lebih besar. Di samping itu, pereka raksasa Baiheng bercakap dengan shroomkin dan kulat yang berkembang maju dalam iklim lembap Sumeru.

    Baiheng juga menangani puak Sumeru yang baru – Eremites – yang bertindak sebagai tentera upahan yang tidak ditakrifkan dengan kekuatan tertentu yang hidup di padang pasir. Ini menjadikan Dehya akan dikaitkan dengan kumpulan itu, yang juga mendakwa sebahagian daripada warisan tamadun kuno Sumeru.

    Razer Deathadder V2 Pro - Genshin Impact Edition

    Razer Deathadder V2 Pro – Edisi Impak Genshin Razer Deathadder V2 Pro – Edisi Impak Genshin Razer $ 139.99 Beli Sekarang Rangkaian dan Mendapat Suruhanjaya Gabungan dari Jualan Kelayakan.

    Bagi permainan langsung, Genshin Impact 2.8 Fasa 2 bermula pada 2 Ogos. Pastikan mata anda pada PCGamesn untuk semua kemas kini mengenai peristiwa kesan Genshin semasa dan akan datang, serta senarai kod impak Genshin yang kerap kami dikemas kini untuk memastikan anda tidak terlepas sebarang primogem percuma atau barang lain.

    Ken Allsop Ken mahu memainkan segala -galanya, tetapi tidak dapat dielakkan berakhir di Diablo 4, Dreamlight Valley, FFXIV, atau Terraria lagi. Dia suka RPG, jiwa, dan roguelikes, dan tidak akan berhenti bercakap tentang pemburu raksasa dan seperti naga.