Genshin Impact Sumeru Guide: Cara Membuka Patung Tujuh di Vanarana, Cara Membuka Kunci & Beralih Antara Real & Dream Vanarana di Sumeru di Genshin Impact – Pro Game Guides

Cara Membuka Kunci & Beralih Antara Real & Dream Vanarana di Sumeru di Genshin Impact

Ulasan Pakar Gamespot

Genshin Impact Sumeru Guide: Cara Membuka Patung Tujuh di Vanarana

Eksplorasi Wilayah Sumeru Genshin Impac. Beberapa kawasan, seperti padang pasir di Sumeru, masih terkunci, dan pemain akan dapat mengaksesnya dalam versi masa depan.

. Baca terus untuk mengetahui cara membuka kunci Vanarana di rantau Sumeru Genshin Impact.

Genshin Impact Sumeru: Cara Membuka Kunci Vanarana dan Patungnya Tujuh

Dean ��️‍⚧️ Semak yang disematkan untuk lebih banyak panduan
Cara: Pengembaraan dengan Aranara !! A Genshin ��
#genshintwt #sumeru

Pemain impak Genshin perlu terlebih dahulu melengkapkan Pertemuan Woodland dan Nursery Dream pencarian sebelum mereka dapat membuka kunci patung tujuh di Vanarana dan di peta. Pencarian ini penting kerana ia sangat terikat dengan Vanarana dan makhluk -makhluk yang tinggal di dalamnya.

Pemain Boleh Memulakan Pencarian Ini Dengan Menjimatkan Rana, Ranger Hutan dari Kulat, Barat Gandharva Ville, dan meneruskan usaha berikutan navigasi. Dalam perjalanan pulang ke kampung, pemain perlu menghapuskan zon yang lenyap. Menggunakan pasukan terbaik untuk mengelakkan kematian secara tidak sengaja semasa pertempuran adalah ideal.

Selepas perbualan yang panjang dengan para penatua dan cerita untuk kanak-kanak di Gandharva Ville, pemain akan menemani Rana dalam membersihkan zon yang melayang dan juga mengalahkan beberapa spinocrocodiles.

Berikutan pencarian selepas malam berkhemah di alam liar, pemain impak Genshin perlu menyelamatkan Iotham yang mengembara di hutan. Di dalam gua di mana budak kecil itu dilihat, pelancong perlu melawan beberapa agen fatui dan juga menghapuskan zon lain yang lenyap.

Sebaik sahaja pemain menghantar Iotham kembali ke kampung, mereka mesti kembali ke gua yang sama untuk mencari Rana. Mengikuti bahan pelik, yang komuniti memanggil Dendro, membawa pemain ke sebuah gubuk kecil.

Pemain Genshin Impact kini akan memulakan usaha Nursery Dream, dan dengan mengikuti navigasi sehingga akhir pencarian ini, mereka akan dapat membuka kunci patung tujuh di Vanarana.

Usaha ini akan meminta pemain mengambil lirik dari Amadhiah di kampung dan menyelesaikan tugas -tugas pelbagai dari Aranara untuk memperoleh kepercayaan mereka. Langkah ini penting bagi pelancong untuk memasuki vanarana ‘impian’.

Pada akhir pencarian, pelancong akan bercakap dengan Araja dan akhirnya berhubung dengan patung tujuh di luar rumah Araja.

Selain daripada mendapatkan alat yang dipanggil Lyre Vintage dan Membuka Patung Tujuh, Pemain juga akan memperoleh Aranyaka, satu lagi alat yang merekodkan lagu -lagu lirik dan pencarian masa depan yang penting. Semua pencarian di dalam buku perlu disiapkan untuk membuka kawasan tertentu di rantau Sumeru Genshin Impact.

Cara Membuka Kunci & Beralih Antara Real & Dream Vanarana di Sumeru di Genshin Impact

Vanarana adalah kawasan yang terletak di barat laut kawasan hutan hujan Sumeru. Ia adalah rumah kepada makhluk seperti dongeng yang dipanggil Aranara. .

Cara menyalakan barat laut Sumeru dalam kesan Genshin

Untuk membuka kunci Vanarana, anda perlu melengkapkan ketiga -tiga bahagian World Questline yang dipanggil Aranyaka Bahagian I – Woodland Encounter. Ia terdiri daripada ketiga -tiga pencarian dunia ini:

 • Anak -anak kampung Vimara
 • Ke dalam hutan
 • Anak yang hilang

Setelah ketiga -tiga mereka selesai, anda akan membuka kunci bahagian seterusnya dari World Questline yang dipanggil Aranyaka Bahagian II – Nursery Dream. Pencarian Dunia Pertama di bawahnya dipanggil Dunia Aranara, yang akan membawa anda untuk menceburkan diri ke Vanarana. Di sepanjang jalan, anda secara semula jadi akan menemui a Waypoint Teleport Tersembunyi-Membuat untuk mengaktifkannya!

Sementara itu, anda dapat menemui patung tujuh berhampiran rumah di titik paling utara Vanarana. Berinteraksi dengannya untuk pertama kalinya akan menyalakan kawasan ini di peta dunia anda.

Cara Beralih Antara Mimpi Vanarana dan Mahavaranapna Sebenar dan Mahavaranapna

Vanarana adalah tempat yang istimewa kerana ia mempunyai dua bentuk: versi sebenar yang dapat dilihat oleh semua manusia dan versi impian di mana semua Aranara sebenarnya hidup, yang lebih dikenali sebagai Mahavaranapna. Anda akan menemui beberapa Aranara yang berani dalam versi sebenar Vanarana, tetapi kebanyakan peri kecil ini hidup dalam bentuk impian. Anda juga boleh Buka kunci pencarian dan objektif dunia yang berbeza Dengan bertukar antara dua bentuk Vanarana.

Untuk berbuat demikian, pergi ke kawasan yang dilingkari dalam imej di atas untuk mencari batu khas dengan lingkaran yang disebut Silapna. Di hadapannya, aktifkan Vintage Lyre Gadget dan memainkan lagu Arana, The Irama impian yang hebat. Anda boleh mengikuti arahan dalam permainan atau menggunakan Barisan pertama skor muzik dan memainkan nota berikut dalam urutan yang tepat ini: fa> mi> jadi> fa> lakukan.

Anda boleh memberitahu perbezaan antara persekitaran dua bentuk Vanarana. Dalam imej di atas, sebelah kiri yang lebih cerah mewakili vanarana ‘palsu’, sementara sebelah kanan dimmer mewakili vanarana ‘sebenar’. Pastikan untuk meneroka kedua -duanya untuk menikmati lebih banyak aktiviti di Sumeru!

.

Ikuti kami di Twitter dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini pada permainan kegemaran anda!

Mengenai Pengarang

Nicki adalah penulis lepas dengan pengalaman menulis selama 5 tahun. Dia peminat apa -apa dari Hoyoverse, dari Genshin Impact hingga Tears of Themis dan Honkai: Star Rail. Dia juga suka permainan irama seperti Bang Dream! dan D4DJ.

Lebih banyak cerita oleh Nicki SI

Tulis komen

Cara Membuka Kunci & Beralih Antara Real & Dream Vanarana di Sumeru di Genshin Impact

Batalkan balasan

Laman web ini dilindungi oleh Recaptcha dan Dasar Privasi Google dan Syarat Perkhidmatan memohon.

Vanarana

Dalam permainan

Vanarana adalah kawasan dan subarea yang terletak di Vanarana, Hutan Dharma, Sumeru.

Terdapat dua versi Vanarana yang berlainan: Yang Ada dalam Realiti, dan Versi Impian di mana Aranara Live (yang dipanggil Mahavanaranapna).

Kandungan

 • 1 keadaan impian
 • 2 mata yang menarik
 • 3 pencarian
  • 3.1 pencarian dunia
  • 5.1 nota bertulis yang ditulis
  • 8.1 etimologi

  Negeri Impian []

  Imej Silapna di mana pemain boleh beralih antara Vanarana dan Dream Vanarana

  Pemain boleh beralih antara kedua -duanya dengan memainkan irama impian hebat dengan lirik vintaj di Silapna; Keupayaan untuk melakukan ini dibuka oleh The Quest the World of Aranara, sebahagian daripada siri Quest World Aranyaka. Patung kawasan tujuh terletak dalam versi impian.

  Ulasan Pakar Gamespot

  13 Oktober 2020

  Titik minat []

  Nama Penerangan
  Pokok impian
  Pokok impian
  Tumbuhan mistik yang tumbuh di tengah -tengah hutan. Nampaknya bersandar.
  Araja
  Rumah Araja
  Terletak di utara patung tujuh, di bawah air terjun. Araja boleh didapati di sini setelah memasuki Mahavanaranapna.
  Arama
  Rumah Arama
  Terletak di titik tertinggi berhampiran kolam barat daya patung. Arama menyimpan nota yang ditulis di sini yang dikemas kini di seluruh Aranya sehingga Arama meninggalkan Vanarana untuk melawat fane Ashvattha dengan pengembara dan Paimon.
  Aranaras yang mencintai muzik
  Rumah aranaras yang mencintai muzik
  Terletak di utara kolam barat daya patung. Arakavi, Aradasa, Arayasa, dan Arasudraka boleh didapati di sini setelah menyelesaikan pertemuan di hutan dan pencarian anaknya.
  Aranakin
  Rumah Kumpulan Aranakin
  Terletak di barat daya kolam barat daya patung. Aranakin, Aragaru, dan Aranaga boleh didapati di sini setelah menyelesaikan Agnihotra Sutra.
  Arapandu
  Rumah kumpulan Arapandu
  Terletak di sebelah barat Vanarana. Arapandu, Arabalika, dan Arakunti (minus Aranakula) boleh didapati di sini setelah menyelesaikan Varuna Gatha.
  Ararycan
  Rumah Ararycan
  Terletak di selatan Vanarana, berhampiran jalan Selatan. Ararycan boleh didapati di sini setelah selesai sehingga Vana sembuh. Peti mel di hadapan rumah ini digunakan untuk mendapatkan gambar papan klip misteri.
  Arapacati
  Rumah Kumpulan Arapacati
  Terletak di selatan patung, berhampiran Silapna. Arapacati, Araphala, Arasaka, dan Arachatora (tolak Arapas) boleh didapati di sini setelah menyelesaikan impian masakan yang tidak berbelah bahagi.
  VIPARYA
  Taman Viparyas
  Terletak di dalam gua di sebelah barat kolam. Aranakula dan Arakara boleh didapati di sini setelah menyelesaikan anak benih yang bercambah. Taman ini juga terlibat dalam usaha dunia yang memberi bunga.

  Pencarian []

  Pencarian dunia

  • Impian masakan yang tidak berbelah bahagi
   • Impian masakan yang tidak berbelah bahagi
   • Makanan istimewa untuk nara
   • Bahagian II: Nursery Dream
    • Bertemu di hutan
    • Festival Utsava
    • Teka -teki yang lazat
    • Peri taman
    • Rishboland Tiger, Roaaar
    • Tumbuh anak benih
    • Rasa kebahagiaan
    • Untuk buah -buahan, biji, dan pokok

    NPCS []

    Sebagai tambahan kepada Aranara yang bernama, 56 yang dikelirukan, pengumpulan bahan, penyayang muzik, dan aranara yang melulu di seluruh Sumeru boleh didapati dalam versi impian Vanarana setelah mereka dibantu. .‍ [pengesahan diperlukan]

    Interactables []

    Nota yang ditulis oleh Messily []

    Halaman ini tiada dialog.
    Bolehkah anda membantu? Klik di sini untuk menambah lebih banyak.
    keperluan pencarian yang hilang, tidak pasti bahagian teks yang ditambah

    Nota yang ditulis secara riang boleh didapati di rumah Arama sebaik sahaja selesai Dunia Aranara‍ [adalah siap yang diperlukan?] dan dikemas kini di seluruh Aranyaka.

    Nota yang ditulis oleh Messily: “. Jadi Arama memutuskan untuk menulis perkara seperti Nara. Walaupun Arama tidak mudah melupakan perkara seperti Nara, atau tidak dapat berkongsi kenangan sebagai Nara, ia juga sangat menarik.” (Teruskan membaca. Nota yang ditulis oleh Messily: “. Arama berasa gembira kerana pengetahuan Paimon mengajar saya. Mantra ternyata menjadi harta karun dan bukannya pengesan. Nara (Pengembara) mengalahkan Vanagni dengan mudah. Sangat mengagumkan. ” Nota yang ditulis oleh Messily: “. Semua orang suka mereka. Yang keemasan seperti matahari yang besar dan perak adalah seperti bulan kecil, lembut dan cerah. “(Sekiranya anak -anak hutan telah selesai) ‍ [pengesahan diperlukan] (Teruskan membaca. ) Nota yang ditulis oleh Messily: “. Arama telah menyediakan bunga, tetapi Arama takut bahawa Arama tidak dapat memberikan bunga kepada (dia teks untuk pengembara lelaki / teksnya untuk pengembara wanita) . Namun, ketakutan tidak baik, seperti yang dikatakan oleh Arana, jika anda takut, anda akan mempercayai kekuatan ketakutan. ” Nota yang ditulis oleh Messily: “. Festival Utsava akan bermula. Ramai rakan Arama belum pernah melihat kembali ke Vanarana. Araja juga gembira dapat mengisi kekosongan untuknya.”(Sekiranya Festival Utsava telah selesai) (Teruskan membaca. ) Nota yang ditulis oleh Messily: “. Ia kelihatan sangat baik dengan kalungan, dan menghubungkan anda dengan semua orang. Sama seperti (dia teks untuk pengembara lelaki / dia teks untuk pengembara wanita) juga aranara.” Nota yang ditulis oleh Messily: “Sekarang Nara (pengembara) dan Paimon berehat. Saya masih tidak faham. Mengapa Nara mesti berehat? Anda tidak boleh membuat kenangan dengan rakan anda semasa berehat. ” Nota yang ditulis oleh Messily: “. Akan berjumpa dengan Ashvattha. Ashvattha akan menerima Nara (Pengembara) dan Paimon. Kita semua adalah anak -anak hutan.” Nota yang ditulis oleh Messily: “Dengan cara ini, mesti ada banyak cerita pengembaraan mengenai Nara (Pengembara), Paimon dan semua orang di Aranyaka.” Nota yang ditulis oleh Messily: “Selepas Nara (Pengembara) dan Paimon mendapatkan bija dan membantu Narana, mari kita panggil Arana dan baca cerita di Aranyaka!”(Berhenti membaca. ) (Berhenti membaca. )

    Deskripsi []

    “Tidak kira betapa gelapnya langit dan tanah, selagi semangat anda memancarkan kehangatan seperti matahari keemasan, selalu ada harapan.”

    Soundtracks []

    9 Soundtracks bermain di Vanarana:

    Tidak. Nama Soundtrack Album Dimainkan dalam
    66 Melodi tunas baru yang cerah Hutan Jnana dan Vidya Vanarana (Malam), Mahavanaranapna
    67 Melodi bunga yang tumbuh Hutan Jnana dan Vidya Vanarana (Malam), Mahavanaranapna
    68 Melodi Dewrops Segar Hutan Jnana dan Vidya Vanarana (Hari)
    69 Melodi benih tersembunyi Hutan Jnana dan Vidya Vanarana (Hari)
    70 Melodi benih yang berani Hutan Jnana dan Vidya Vanarana (Malam), Mahavanaranapna
    71 Melodi rumah impian Hutan Jnana dan Vidya Vanarana (Malam), Mahavanaranapna
    72 Melodi daun muda Hutan Jnana dan Vidya Vanarana (Hari)
    73 Melodi medan hijau jauh Hutan Jnana dan Vidya Vanarana (Hari)
    24 Mimpi cawangan putih VOL VOMMERING VOL. 3 Pokok impian

    Trivia []

    • Sebelum perkembangan yang mencukupi dalam usaha Dunia Aranara:
     • Patung Tujuh tidak ditunjukkan di peta.
     • Kawasan yang mengelilingi patung tujuh dan kawasan utara, termasuk gua dengan pokok mimpi, dilindungi oleh medan dan tidak dapat diakses. Semasa bergerak ke utara di jalan yang harus melewati patung tujuh, jalan tiba-tiba berakhir di tebing tebing. (Cliff-face ini kelihatan tidak berwarna seperti medan biasa di bawah penglihatan unsur.
     • Pemain boleh melangkah ke kawasan ini dengan bebas.
     • Vanarana berada dalam keadaan impiannya dan oleh itu mempunyai pencahayaan impian serta viparya yang boleh dituai dan tidak ada padisarahs.
     • Tidak ada musuh atau dada di kawasan itu kecuali peristiwa rawak dicetuskan.‍ [pengesahan diperlukan]

     Etimologi []

     • Vanarana mungkin berasal dari gabungan dua perkataan Sanskrit, Vána ( Sanskrit: वन) yang bermaksud “hutan,” [2] dan rāṇā ( Sanskrit: र र) yang boleh merujuk kepada tajuk yang sama dengan “Ketua” atau “Raja” dalam Sejarah India. [3] Ia juga boleh diperoleh Áraṇa ( Sanskrit: अरण्य), yang bermaksud “hutan”, “padang gurun” atau “tanah asing”; yang boleh merujuk kepada “tenang” atau “tempat terpencil” dalam Buddhisme Cina ( Cina: 阿兰那 ālánà ). [4]
      • Menurut Arama, nama penuh Mahavanaranapna diterjemahkan kepada “Vanarana of Great Dreams”; [5] di mana bahagian yang dilekatkan nama mungkin berasal dari mahā ( Sanskrit: महा) yang bermaksud “hebat”, dan svápna ( Sanskrit: स्वप्न) bermaksud “impian.”

      Bahasa lain [ ]

      Bahasa Nama rasmi
      Bahasa Inggeris Vanarana
      Cina
      (Dipermudahkan)
      桓那兰 那
      Huánàlánà
      Cina
      (Tradisional)
      桓那蘭 那
      Huánàlánà
      Jepun ヴァナラーナ
      Vanaraana
      Korea 바나라 나
      Banarana
      Sepanyol Vanarana
      Perancis Vanarana
      Rusia Vil
      Vanarana
      Thai Vanarana
      Vietnam Vanarana
      Jerman Vanarana
      Indonesia Vanarana
      Portugis Vanarana
      Turki Vanarana
      Bahasa Itali Vanarana