Genshin Impact Sumeru: Cara Mengaktifkan Waypoint Underwater, Cara Membuka Kunci Waypoint Teleport Bawah Air di Sumeru | Impak Genshin – Dot Esports

Cara Membuka Kunci Waypoint Teleport Underwater Di Wilayah Sumeru Genshin Impak

Dalam kemas kini besar -besaran terkini, versi 3.0 mengeluarkan tanah Sumeru yang sangat ditunggu-tunggu, lengkap dengan elemen dendro yang sukar difahami yang kami tahu sangat sedikit sehingga sekarang. Sumeru agak menarik, menjadi gabungan dari padang pasir dan hutan hujan. Watak yang diperkenalkan di rantau ini agak berbeza dan unik berbanding dengan kawasan lain.

Genshin Impact Sumeru: Cara Mengaktifkan Titik Jalan Bawah Air

Dengan sumeru, Genshin Impact Kemas kini 3.0 telah memperkenalkan rantau baru yang luas, yang mungkin akan tumbuh lebih besar dalam beberapa minggu hanya dengan patch 3.1. Penambahan lain termasuk watak -watak segar seperti Tighnari dan Collei, yang merupakan penambahan pertama kepada jadual yang menggunakan Dendro Power baru. Walau bagaimanapun, sebelum anda menceburkan diri ke padang pasir kering di barat, terdapat banyak rahsia untuk ditemui di kawasan hutan Sumeru. Antara mereka adalah Titik jalan tenggelam di dalam air . Cara membukanya dan menemui a sfera tersembunyi untuk boot dijelaskan dalam panduan ini.

Kurangkan paras air dalam kesan Genshin

Kepala ke Patung tujuh Di sebelah barat bandar Sumeru dan lihat barat laut. Di sana, menara kehancuran di atas lembah sungai yang memotong landskap. Meluncur ke arah itu, menggunakan cangkuk dendro untuk meningkatkan kelajuan anda. Dua pintu masuk pilihan memimpin di dalam. Lompat dari sisi runtuhan dan meluncur di bawah tahap pertama ke bahagian terbuka. Sekiranya anda telah memilih bahagian barat, sekarang berpaling ke kanan, di mana anda akan melihat beberapa mesin merosakkan dan mekanisme terkunci, di atasnya Seelie . Memusnahkan mesin dan mengendalikan mekanisme untuk menurunkan paras air. Walau bagaimanapun, ini tidak mencukupi untuk sampai ke titik jalan. Lebih mendalam di dalam runtuhan anda akan menemui mekanisme kedua. Sama ada ikuti seelie ke dalam gua melalui jalan air atau ambil laluan ke kiri mekanisme pertama untuk sampai ke tempat yang betul.

Aktifkan titik jalan bawah air dalam kesan kelainan

Mekanisme kedua juga dikunci. Untuk membukanya, anda perlu mengaktifkan Empat Dendro Stelae bertaburan di sekitar gua. Pertama, naik cawangan besar, di mana anda beg a Dendroculus , yang kemudian anda boleh berkorban di patung tujuh. Dari situ, jalan mudah ke dinding yang membusuk kehancuran, di belakang yang anda akan dapati stele pertama. Aktifkannya dengan serangan dendro. Stele kedua tersembunyi di belakang penghalang dendro hijau, yang boleh anda jalani menggunakan cangkuk bergelut di sebelah kiri. Selepas itu, Fight the Treasure Hoarders untuk mendapatkan dada dengan pelan tindakan dan beberapa primo. Kedua -dua stelae yang tersisa dikebumikan di bawah Batu ditandai dengan simbol dendro . Untuk meniupnya, anda memerlukan kekuatan Dendrograna . Anda akan mendedahkan sumber untuk ini dengan menembak kuasa dendro di batu segi empat tepat di tingkat bawah , di mana tempat berehat seelie yang anda dapati dalam mekanisme pertama terletak. Kalahkan musuh -musuh yang muncul, kemudian menembak Dendrograna di batu yang ditandakan dengan pemanah. Aktifkan stelae dengan kuasa dendro. Ini akan membuka kunci mekanisme kedua. Ini merendahkan paras air yang cukup sehingga anda kini dapat mencapai titik jalan kembali ke lembah sungai.

Aktifkan sfera dalam kesan keahas

Walau bagaimanapun, ini bukan satu -satunya rahsia gua ini. Kembali ke mekanisme kedua dan melompat ke tahap bawah, di mana dada muncul selepas membuka mekanisme. Mengalahkan mesin dan membuka Gerbang batu bulat . Di belakangnya, lebih banyak pengawal sedang menunggu anda mengalahkan. Anda juga akan menemui yang lain Dendroculus di sini. Menembusi lebih jauh ke dalam gua sehingga anda menjumpai pintu masuk ke sfera . Dapatkan Dendrograna dari sumber mereka dan biarkan anak panah terbang di terapung Dendro Ring serta cincin dendro yang muncul sebagai hasilnya. Ini akan membuka jalan ke dalam bidang, yang memegang lebih banyak ganjaran untuk anda di kedai. Ditulis oleh Marco Wutz bagi pihak GLHF.

Senarai

Watak Impak Genshin: Umur, Ketinggian, Hari Lahir, dan BIOS

Lihat 56 item

Cara Membuka Kunci Waypoint Teleport Underwater Di Wilayah Sumeru Genshin Impak

Impak Genshin telah melepaskan kemas kini sejak penubuhannya pada tahun 2020. Berbanding dengan pelepasan awalnya, permainan kini mempunyai lebih daripada 50 watak yang boleh dimainkan dengan lebih banyak yang akan dikeluarkan di kaki langit. Bersama -sama dengan watak -watak, terdapat kawasan baru yang ditemui, meningkatkan saiz dunia Teyvat.

Dalam kemas kini besar -besaran terkini, versi 3.. Sumeru agak menarik, menjadi gabungan dari padang pasir dan hutan hujan. Watak yang diperkenalkan di rantau ini agak berbeza dan unik berbanding dengan kawasan lain.

Dari tradisi Sumeru, kita tahu bahawa ia dipanggil tanah kebijaksanaan di Teyvat. Betul dengan epithetnya, tanah kebijaksanaan membawa banyak teka -teki yang menarik dan agak mencabar untuk permainan. Salah satu teka -teki sedemikian ada kaitan dengan membuka kunci satu titik jalan teleport dalam permainan. Tangkap di sini adalah bahawa titik jalan berada di bawah air.

Ini membawa kepada masalah yang agak. Sebaik sahaja anda sampai di sana, hanya masalah mengaktifkannya sebelum anda boleh menggunakannya untuk meneruskannya. Tetapi bagaimana anda dapat melakukannya?

Cara Membuka Kunci Waypoint Teleport Underwater di Sumeru

Untuk membuka kunci jalan, anda mesti terlebih dahulu mencari titik jalan. Ia terletak di bahagian bawah tasik di rantau medan Vissudha, hanya di sebelah kiri patung tujuh. Sebaik sahaja anda sampai ke lokasi di tasik yang ditandai di atas, ikuti langkah -langkah ini untuk membuka kunci jalan teleport.

 • Pertama, cari air terjun yang paling dekat dengan titik jalan teleport. .
 • Anda harus mencari suis yang kelihatan seperti dadu. Anda tidak akan dapat berinteraksi dengannya sehingga anda mengalahkan dua mesin kehancuran yang berdekatan. Mengalahkan mereka untuk membuka kunci suis.
 • Berinteraksi dengan suis untuk mengalirkan air di kawasan itu, kemudian lihat di atas suis untuk mencari seelie.
 • Terus mengikuti seelie sehingga anda sampai ke pusat pemeriksaan seterusnya di dalam gua. Sebaik sahaja anda masuk, anda akan menemui teka -teki lain untuk menyelesaikannya. Teka -teki ini mempunyai beberapa perkara yang perlu dilakukan.

Dari sudut ini, akan ada banyak perkara yang perlu dilakukan untuk maju perlahan sehingga anda sampai ke titik jalan.

 • Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengumpul dada setelah mengembalikan seelie sebelum cuba menyelesaikan teka -teki. Mengalahkan penimbunan harta karun di pintu berdekatan juga membantu menggagalkan gangguan.
 • Anda harus melihat dua tiang dendro, yang dilindungi oleh aura dendro dan satu tanpa. Berinteraksi dengan tiang yang tidak dilindungi oleh Dendro Aura. Anda boleh mengaktifkan tiang dengan menggunakan kemahiran dendro di atasnya.
 • Setelah mengaktifkan tiang, pergi ke pintu berdekatan yang dilindungi oleh Dendro Aura untuk mencari laluan rahsia. Masukkan laluan dari sebelah kanan pintu untuk masuk ke dalam bilik di belakangnya.
 • Dari sini, aktifkan tiang lain untuk menghapuskan penghalang sepenuhnya.

Selepas ini, bahagian seterusnya teka -teki perlu diselesaikan untuk meneruskan lagi.

 • Selepas penghalang jatuh, anda harus melihat beberapa batu dengan simbol dendro pada mereka. Untuk mengaktifkannya, anda perlu menggunakan dendrograna.
 • Pertama, anda perlu memanggil dendrograna. Untuk melakukan ini, berinteraksi dengan batu tanpa simbol dendro pada mereka. Ini dapat dikenalpasti dengan menggunakan penglihatan unsur.
 • Gunakan kemahiran dendro di batu -batu ini untuk membuat mereka bangkit. Ini akan mendedahkan semua dendrograna yang berdekatan yang boleh anda gunakan.
 • Berinteraksi dengan mana -mana Dendrograna akan memberi anda aura yang kelihatan seperti kelopak yang mengelilingi watak anda. Ini menunjukkan bahawa anda kini boleh menggunakan dendrograna.

Sebaik sahaja Dendrograna sudah bersedia untuk digunakan, kembali ke batu dengan simbol dendro untuk meneruskan.

 • Gunakan serangan yang dikenakan dari senjata pilihan anda dan api di mana -mana batu dengan simbol dendro di atasnya. Ini akan membuka kunci batu yang anda pukul.
 • Setelah membuka kunci semua batu, musuh akan bertelur. Mengalahkan mereka dan mereka akan menanam tiang dendro yang dapat berinteraksi dengan menggunakan kemahiran dendro.
 • Setelah ini selesai, anda boleh kembali ke suis dadu dan berinteraksi dengannya untuk menurunkan paras air sekali lagi.

Sekarang paras air diturunkan sepenuhnya, anda boleh keluar dari gua di paras terendah. Di sini, anda akan menemui titik jalan teleport. Berinteraksi dengannya untuk mengaktifkannya dan anda semua selesai.

Penulis Permainan Bebas untuk Esport Dot. Pemain yang gemar 25 tahun dengan tempat yang lembut untuk permainan RPG dan strategi. Penulis esport selama 2 tahun dan pemerhati selama 12 tahun. Pengarang yang bercita -cita. Ayah kepada pelbagai haiwan. Biasanya dijumpai cuba memanjat pangkat di Dota 2, merampas lautan di laut pencuri, atau perlombongan mineral langka di Galactic Rock Deep.

Impak Genshin: Cara Membuka Kunci Waypoint Teleport Underwater di Sumeru

Tangkapan skrin Ganyu berenang di atas titik jalan teleport bawah air di Sumeru dalam kesan Genshin

Semasa anda meneroka rantau terbaru Genshin Impact, Sumeru, anda akhirnya akan menjumpai titik jalan teleport bawah air di sebuah tasik kecil di barat patung lapangan Vissudha dari tujuh. Tersentak bagaimana untuk membukanya? Kami telah mendapat anda dilindungi. Berikut adalah cara untuk membuka kunci jalan teleport bawah air di Sumeru dalam kesan Genshin.

Cara Membuka Kunci Waypoint Teleport Underwater Sumeru di Genshin Impact

Seperti yang anda mungkin dapati berdasarkan mekanik yang serupa di kawasan impak Genshin sebelumnya, membuka kunci jalan teleport ini melibatkan beberapa penipuan. Bermula dari tasik kecil di mana titik jalannya, Lihat ke sebelah timur untuk melihat air terjun dengan platform kecil yang menempatkan sigil empat daun dan cendawan yang melenting. Meledingkan ke cendawan menggunakan sigil dan kemudian melantun ke puncak air terjun.

Tangkapan skrin Ganyu berdiri di hadapan air terjun di Sumeru dalam kesan Genshin

Belok kanan Dan anda akan melihat dua mesin merosakkan. Bawa mereka keluar untuk membuka kunci mekanisme berdekatan. Aktifkannya untuk menurunkan air di tasik sedikit, tetapi masih belum mencukupi untuk mengakses titik jalan teleport. Kemudian kepala melalui terowong di sebelah kiri mekanisme (Sekiranya anda menghadapinya). Anda akhirnya akan muncul di sebuah gua terbuka dengan beberapa penimbunan harta karun dan halangan dendro lurus di hadapan anda.

Berjalan ke kanan dan anda akan melihat mekanisme lain, walaupun ia terkunci, memerlukan anda mengambil tiga tindakan yang berbeza untuk membukanya. Pertama, membuat sedikit hak dari mekanisme Sehingga anda sampai ke blok batu yang ditutup dengan akar penggulungan. Gunakan watak Dendro seperti Traveler (Dendro) atau Tighnari untuk membuat Dendrograna muncul – dan satu set musuh kulat. Pukul ‘Em Up, dan kemudian memanggil Dendrograna. Walaupun kesannya pada anda, gunakan serangan yang dikenakan Di blok dendro sedikit ke barat untuk membuka kunci totem dendro. Gunakan sama ada watak dendro atau serangan yang dikenakan dengan dendrograna untuk mengaktifkannya.

Tangkapan skrin Collei menggunakan busurnya di blok dendro di Genshin Impact

Seterusnya, gunakan serangan yang dikenakan semasa memegang Dendrograna Blok Dendro di sebelah kiri Dendrograna untuk membuka laluan kecil. Kalahkan kulat di sini, pergi melaluinya, dan kemudian pusing Cepat sekali anda melalui sisi lain. . . Mencetuskannya.

Kembali ke pintu masuk gua terbuka dan hadapi penimbunan harta karun. Anda akan melihat totem dendro di bawah platform mereka berada di. Aktifkannya dan kemudian kembali ke pintu masuk lagi di mana anda akan melihat dua sigils empat daun di udara ke kiri anda. . Mencetuskannya dan medan daya akan menghilangkan, membawa anda ke pertarungan dengan musuh. Mengalahkan mereka.

Kembali ke mekanisme dan mengaktifkannya, kemudian kembali ke tasik kecil untuk mendedahkan bahawa air telah dikeringkan sepenuhnya. Bukan sahaja terdapat teka-teki baru untuk diselesaikan dan seelies untuk diikuti, tetapi kini anda boleh mengakses titik jalan teleport sebelum ini. Selamat!

Jika anda mengembalikan mekanisme dan melompat ke bawah gua yang baru dikeringkan di sana, anda akan menemui beberapa mesin merosakkan untuk bash dan Pintu masuk ke serpihan domain impian zaman kanak -kanak (Klik di sini untuk mengetahui cara membukanya).

Tangkapan skrin Ganyu berdiri di hadapan titik jalan teleport dalam kesan Genshin

Perlu lebih banyak bantuan dengan 3 Sumeru dan Genshin Impact 3.0 kemas kini? Lihat panduan kami yang lain:

 • Di mana untuk mendapatkan buah Harra dalam impak Genshin
 • Di mana untuk mendapatkan sumeru meningkat dalam kesan genshin
 • Di mana untuk mendapatkan zaytun peach dalam kesan genshin
 • Di mana untuk mendapatkan cendawan rukkhashava dalam kesan genshin
 • Di mana untuk mendapatkan Lotus Nilotpala dalam kesan Genshin
 • Genshin Impact: “Melalui kabut asap dan hutan gelap” Panduan Quest Penuh
 • Impak Genshin: Hilang dalam Panduan Jawapan Kuiz Kemakmuran

Mengenai Pengarang

Meg Bethany Koepp

Meg bermula sebagai wartawan permainan video di UK pada tahun 2014, sebelum mendapat ijazah dalam kewartawanan permainan (ya, ia wujud). Dia berpindah ke AS pada tahun 2018 di mana dia akhirnya menjadi editor pengurusan di Prima Games pada Mei 2022. Semasa dia tidak bekerja, anda dapat menemuinya bermain Asus Rog Ally, Latihan Pokémon, atau Trailblazing Melalui Galaxy di Honkai: Star Rail. Anda boleh menghubungi Meg di [dilindungi e -mel].