Genshin Impact Ningguang Build | Taktik Pocket, Panduan Ningguang – Bangunan dan Petua Terbaik – Panduan Impak Genshin – IGN

. Walaupun diberikan hampir semua orang akan memberikan akaun yang berbeza tentang tingkah laku dan keperibadiannya, itu bukan peraturan yang dia tegaskan. Orang-orang Liyue berinteraksi dengannya yang cukup untuk bertukar-tukar cerita yang tidak terhitung banyaknya tentang bakatnya yang menarik, menjaga anak-anak tempatan, dan menjadi kehidupan acara kelas atasnya.

Genshin Impact Ningguang Build

Tianquan of the Liyue Qixing, Genshin Impact’s Ningguang adalah pengguna pemangkin geo empat bintang yang elegan. Ketahui mengenai binaan terbaiknya, senjata, dan banyak lagi di sini.

Genshin Impact's Ningguang dengan tangannya ke wajahnya

Diterbitkan: 22 Sep, 2023

Genshin Impact’s Ningguang adalah pengguna pemangkin geo empat bintang, yang paling sesuai untuk peranan sub-DPS. . Dan dia pastinya tidak boleh dipandang rendah di medan perang, sama ada-terutamanya dalam pasukan mono-geo. Oleh itu, mari kita lihat yang terbaik Genshin Impact Ningguang Build, termasuk kemahiran, artifak, senjata, pasukan pasukan, dan banyak lagi.

. .

Sekarang, ikut kami melawat ke istana Jade, ketika kami meneroka yang terbaik Genshin Impact Ningguang .

Thumbnail YouTube

?

Ningguang adalah watak yang unik yang terbaik digunakan dalam pasukan mono-geo atau geo, namun, dia boleh menjadi sangat serba boleh dan slot ke dalam banyak pasukan sebagai sub-dps. .

Sebaliknya, dia agak terhad oleh kitnya hanya memberi tumpuan kepada kerosakan sasaran tunggal. Dia juga bergantung kepada anda memahami cara menggunakan geo membina dengan betul, dan memerlukan pelaburan ke dalamnya dan sokongan Geo terbaiknya untuk benar -benar bersinar. Di samping itu, sementara burujnya bukanlah keperluan, mereka mempunyai kesan yang besar terhadap kerosakannya.

Ningguang berfungsi dengan baik apabila dipasangkan dengan watak -watak geo lain seperti Zhongli Genshin Impac.

Apa Impak Genshin Terbaik Ningguang Senjata?

Ingatan Debu adalah Ningguang yang terbaik dalam senjata slot, kerana ia bersinergi dengan baik dengan keupayaan kristalisnya dan meningkatkan serangannya. Doa yang hilang ke Angin Suci juga merupakan pilihan yang hebat, meningkatkan kelajuan pergerakannya dan bonus kerosakan unsur-walaupun kemahirannya tidak berguna jika anda menggunakan Ningguang dalam giliran cepat, dia tidak akan tinggal lama di lapangan Cukup untuk meraih faedah.

Jika anda sedang mencari pilihan yang lebih berpatutan, kedua -dua Prototaip Amber dan Battle Pass Ganjaran Solar Mutiara adalah pilihan yang sesuai, dengan prototaip amber meningkatkan keupayaannya untuk bateri pasukannya, dan mutiara solar meningkatkan serangan peribadinya.

Senjata Cara mendapatkan
Ingatan habuk Stat asas: serang
Kemahiran: meningkatkan kekuatan perisai sebanyak 20%. Mencecah tanah itu pada musuh meningkatkan serangan sebanyak 4% selama lapan saat. . Ini hanya boleh berlaku sekali setiap 0.. Walaupun watak yang dilengkapkan dilindungi, serangan mereka meningkat sebanyak 100%
Gacha
Hilang doa kepada angin suci Stat asas: kadar kritikan
Kemahiran: meningkatkan kelajuan pergerakan sebanyak 10%. Ketika dalam peperangan, watak yang dilengkapi memperoleh bonus kerosakan elemen 8% setiap empat saat. Max empat susunan. Berlangsung sehingga watak jatuh atau meninggalkan pertempuran
Gacha
Prototaip Amber Stat asas: Hp
Kemahiran: Menggunakan unsur pecah meregenerasi empat tenaga setiap dua saat selama enam saat. Di samping itu, semua ahli parti menjana semula 4% hp setiap saat untuk tempoh ini
Forge melalui pandai besi
kadar kritikan
Kemahiran: Serangan biasa meningkatkan kemahiran unsur dan kerosakan pecah sebanyak 20% selama enam saat. Kemahiran Elemental atau Hit Purst juga meningkatkan kerosakan serangan biasa sebanyak 20% selama enam saat
Ganjaran Pass Battle

Apakah artifak Genshin Ningguang terbaik?

Artefak terbaik untuk Ningguang adalah kuno Petra, kerana ia meningkatkan kerosakan geo dan menawarkan buff seluruh pasukan. .

Retracing Bolide adalah satu lagi pilihan yang menarik, dengan kemahiran yang berfokus pada perisai yang meningkatkan kerosakan peribadi Ningguang dan menarik selari dengan ingatan pemangkin habuk.

Set artifak Kesan
Petra Archaic Dua dilengkapi: Bonus Kerosakan Geo +15%
Empat dilengkapi: Apabila anda memperoleh shard elemental melalui tindak balas kristal, ahli parti mendapat bonus kerosakan 35% untuk elemen itu selama sepuluh saat. Hanya satu bonus yang boleh aktif pada satu -satu masa
Domain Guyun di Laut Awan, Guyun Stone Forest
Dua dilengkapi:
Empat dilengkapi: Menggunakan pecah unsur meningkatkan serangan seluruh parti sebanyak 20% selama 12 saat. Ini tidak boleh disusun
. Aozang
Dua dilengkapi: Kekuatan Perisai +35%
Semasa dilindungi oleh perisai, dapatkan tambahan 40% kerosakan serangan normal dan dikenakan
Domain Guyun di Laut Awan, Guyun Stone Forest

Cadangan Stat Artifak Ningguang

Statistik utama pada artifak Ningguang anda harus selalu diserang %, kerosakan geo, dan kritikan. Ketika datang ke substatur, keutamaan anda harus memenuhi syarat isi semula tenaga untuk pasukan anda.

Keperluan isi semula tenaga beliau berbeza -beza, tetapi secara amnya turun dalam 100% hingga 140% bergantung pada pasukan anda. Untuk mendapatkan wawasan yang lebih tepat mengenai keperluan cas semula tenaga ningguang peribadi anda, gunakan kalkulator cas semula tenaga ini.

Statistik utama

 • Pasir – Serang%
 • Piala – Kerosakan Geo%
 • – Sama ada kadar kritikan atau kerosakan kritikan (cuba mengekalkan nisbah kadar 1: 2 untuk merosakkan)

Sub-stats

 • Pengisian Tenaga (sehingga keperluan dipenuhi)
 • Kerosakan kritikan/kadar kritikan
 • Serang%
 • Recharge Tenaga Tambahan

Genshin Impak Ningguang dengan peminat di tangannya

Apakah kemahiran Genshin Ningguang?

Berikut adalah semua kemahiran dan bakat Ningguang. Serangan normalnya agak kurang bersemangat, sedangkan serangannya yang dituduh melakukan kerosakan yang dihormati, terutama ketika dia telah mengumpulkan Star Jades.

Oleh itu, anda harus berhasrat untuk menenun serangan ke atas kombo normalnya. Anda boleh menghubungkan empat serangan yang dikenakan berturut -turut, atau bermula dengan satu, dua, atau tiga serangan biasa yang menyebabkan serangan yang dikenakan. .

Dari segi kemahiran dan pecahnya, anda harus secara amnya bertujuan untuk gelung kemahiran -> pecah -> enam saat -> kemahiran -> enam saat -> pecah -> kemahiran -> 12 saat, kemudian ulangi. Juga, cara paling mudah untuk memanfaatkan skrin jednya adalah untuk meluncur ke arah musuh, berpaling dari mereka, kemudian gunakan kemahirannya. Ini adalah cara yang paling konsisten untuk memastikan skrin sebenarnya merosakkan kerosakan kepada musuh, walaupun berasa bebas untuk bereksperimen dengan kaedah lain.

Kemahiran aktif:

Kemahiran Kesan
Serangan biasa: Bersinar berkilauan Normal: Tembak kerosakan geo dan menjana jed bintang
Dicas: memakan jumlah stamina yang ditetapkan untuk menembak permata gergasi yang menangani kerosakan geo. Sekiranya Ningguang mempunyai jades bintang, dia membakar mereka pada masa yang sama, menangani kerosakan tambahan
Terjun: terjun dari udara, menangani kerosakan geo aoe terhadap kesan dengan tanah
Kemahiran Elemental: Buat skrin jed yang menangani kerosakan geo pada spawn, dan menghalang projektil musuh. Skala Endurance Skrin Berdasarkan Max HP Ningguang. Hanya satu skrin jed yang mungkin wujud pada satu -satu masa
Pecah unsur: Starshatter Projektil homing kebakaran di musuh berdekatan, dengan projektil tambahan juga menembak dari skrin jed, jika ada

Kemahiran pasif:

Kemahiran Kesan
Walaupun Star Jades hadir, serangan yang dituduh tidak mengambil stamina
Rizab Strategik Watak yang melalui skrin jed memperoleh bonus kerosakan geo 12% selama sepuluh saat
Trove khazanah yang luar biasa Memaparkan lokasi urat bijih berdekatan di peta mini

?

. Berikut adalah semua buruj dan penggemarnya yang mereka berikan.

Buruj Kesan
C1:
C2: Kesan kejutan . Ini boleh berlaku sekali setiap enam saat
C3: Keagungan menjadi pelbagai bintang Meningkatkan tahap starshatter dengan tiga
C4: Indah menjadi jed, mengatasi semua di bawah Skrin Jade Meningkatkan Rintangan Elemen Watak Berdekatan sebanyak 10%
C5: Tidak terkalahkan menjadi skrin jed Meningkatkan tahap skrin jed sebanyak tiga
C6: Agung menjadi tujuh bintang Starshatter mencipta Jades Seven Star

Apakah bahan kenaikan Genshin Ningguang?

Untuk mendapatkan Ningguang ke tahap maksimum, anda perlu menggunakan bahan tertentu untuk menaikkannya. . Anda boleh menemui teratai glaze di sekitar liyue, dan insignias berasal dari musuh fatui. Untuk mengumpulkan tiang basalt yang cukup, anda perlu mengambil hypostasis Geo di Guyun Stone Forest.

Tahap yang diperlukan Mora
20 20k Satu Prithiva Topaz Sliver, Tiga Glaze Lily, Tiga Insignia Recruit
40 40k Tiga Prithiva Topaz Fragment, Dua Pilar Basalt, Sepuluh Glaze Lily, 15 Insignia Recruit
50 60k
60 80k Tiga Prithiva Topaz Chunk, Lapan Pilar Basalt, 30 Glaze Lily, 18 Sarjan Insignia
70 Enam Prithiva Topaz Chunk, 12 Basalt Pilar, 45 Glaze Lily, 12 Leftenan’s Insignia
80 120k Enam Prithiva Topaz Gemstone, 20 Basalt Pilar, 60 Glaze Lily, 24 Leftenan’s Insignia

Genshin Impak Ningguang Memegang Golden Glaze Lily

Apakah bahan bakat Genshin Ningguang?

. .

Anda boleh menanam buku bakatnya dari domain Taishan Mansion pada hari Isnin, Khamis, dan Ahad, dan anda boleh mendapatkan Insignias dari Skirmishers Fatui, Cicin Mages, dan Agen Pyro. Loket semangat Boreas, tidak mengejutkan, jatuh dari serigala mingguan bos boreas utara.

Tahap bakat
Dua . Insignia Enam Rekrut, Tiga Ajaran Kemakmuran
Tiga 17.5k Insignia Tiga Sarjan, Dua Panduan Untuk Kemakmuran
Empat 25k Empat lencana Sarjan, empat panduan untuk kemakmuran
Lima 30k Insignia Six Sarjan, Enam Panduan untuk Kemakmuran
Enam 37.5k Insignia Sembilan Sarjan, Sembilan Panduan untuk Kemakmuran
Tujuh 120k
Lapan 1260k Enam Leftenan Lencana, Enam Falsafah Kemakmuran, Satu Roh Locket of Boreas
Sembilan 450K
Sepuluh 700k 12 lencana Leftenan, 16 Falsafah Kemakmuran, Dua Roh Locket of Boreas, Satu Mahkota Wawasan

Apakah impak Genshin terbaik Ningguang Team Comps?

. Walaupun kitnya ditujukan kepada peranan DPS, dia boleh bertindak sebagai bateri dan sub-DPS di pasukan ITTO.

. Umumnya, geo ketiga adalah pilihan yang baik, dengan slot keempat pergi ke penampan atau sokongan luar lapangan seperti Bennett atau Fischl.

.

. Perlu diingat bahawa dia adalah unit yang fleksibel, dan oleh itu dapat slot ke dalam banyak pasukan, jadi jangan ragu untuk bereksperimen atau bertukar unit sekitar untuk melihat apa yang sesuai dengan anda. Sekiranya anda ingin melihat panduan membina individu untuk watak -watak yang disenaraikan di bawah, klik pada ikon mereka.

Slot watak pertama Slot watak kedua Slot watak ketiga Slot watak keempat
Itto Zhongli Ningguang Gorou
Albedo Fischl
Albedo Bennett Fischl
Ningguang Albedo Bennett Xiandling
Ningguang Yae Miko Fischl

Itu semua yang anda perlu tahu untuk menguasai Ningguang Genshin Impact. Jika anda ingin memulakan pengembaraan Hoyo yang lain, pergi ke senarai Tier Rail Honkai Star kami, kod kereta api bintang honkai, dan panduan kemas kini kereta api honkai bintang.

Lebih banyak dari taktik poket

Ruby Spiers-Unwin Ruby adalah peminat semua perkara Final Fantasy, JRPG, dan Pokémon, walaupun dia berpisah dengan platformer yang baik dan mungkin juga beberapa Master Coin dan Roblox juga. Anda juga boleh menemui kata -katanya di laman kakak kami loadout dan pcgamesn.

Panduan Ningguang – Binaan dan Petua Terbaik

Impak Genshin

Halaman ini adalah sebahagian daripada Panduan Wiki Genshin Impak IGN dan Butiran Semua yang anda perlu ketahui mengenai Ningguang, yang merangkumi gambaran keseluruhan watak penuh, bagaimana untuk mendapatkan ningguang, butiran tempur, bakat, dan keutamaan menaik taraf kemahiran, membina watak yang disyorkan, dan banyak lagi.

Sebagai pengembara geo, masuk akal untuk Ningguang untuk mengetuai ruang Jade yang terletak jauh di atas awan Liyue – walaupun tugasnya meluas jauh di seberang tanah, sebagai anggota qixing rantau ini.

Mahu melangkau ke bahagian tertentu? Klik pada salah satu pautan ini!

 • Gambaran Keseluruhan Watak Ningguang
 • Cara Dapatkan Ningguang
 • Butiran tempur
 • Konstelasi Ningguang
 • Watak Ningguang Terbaik Membina
 • Senjata terbaik untuk Ningguang

Ingin melihat bagaimana Ningguang membandingkan dengan watak -watak lain dalam kesan Genshin? Lihat lengkap kami Senarai Tier Impak Genshin .

Dikatakan untuk mempengerusikan undang -undang, ketenteraman, kecerdasan, dan kekayaan, banyak peranannya biasanya akan meminta dia menyimpan profil yang rendah. Walaupun diberikan hampir semua orang akan memberikan akaun yang berbeza tentang tingkah laku dan keperibadiannya, itu bukan peraturan yang dia tegaskan. Orang-orang Liyue berinteraksi dengannya yang cukup untuk bertukar-tukar cerita yang tidak terhitung banyaknya tentang bakatnya yang menarik, menjaga anak-anak tempatan, dan menjadi kehidupan acara kelas atasnya.

Cara Dapatkan Ningguang

Ningguang adalah watak 4-bintang yang terdapat pada spanduk watak. Untuk peluang yang lebih tinggi untuk mendapatkannya, tunggu kadarnya.

Butiran tempur

Ningguang.jpg

Sekiranya anda berlaku untuk menarik Ningguang dari tugasnya melalui hasrat, anda akan mempunyai pengguna pemangkin geo yang serba boleh – gabungan pertama dan hanya dalam permainan sekarang. Begitu juga dengan kebanyakan pengembara Geo, tempat Ningguang di medan perang dianggap sebagai pertahanan atau sokongan seperti. . Apabila bakat dan burujnya bertambah baik, dia mendapat keupayaan untuk menggunakan kemahiran elemen pertahanannya untuk meningkatkan kuasa serangannya; Walaupun panjang umur kemahiran utamanya menuntutnya untuk menyusun max hp.

Ningguang mendapat manfaat daripada kombo serangan pemangkin/caj yang unik yang meningkatkan output kerosakan yang terakhir berdasarkan berapa banyak dia menggunakan bekas. .

Bakat dan Keutamaan Kemahiran Ningguang

Ningguang mempunyai keupayaan untuk mendatangkan malapetaka dengan jades bintangnya terutama ketika persediaannya sempurna. . Selain itu, Ningguang adalah pengguna pemangkin yang sangat menyeronokkan dengan mekanik yang berbeza yang membezakannya dari sekumpulan.

Keutamaan kemahiran akan:

 • Elemental Burst
 • Kemahiran Elemental
Jenis Nama Kesan
Serangan biasa Bersinar berkilauan Ketik: Ranged Geo DMG Attack – Setiap Hit Grants 1 Star Jade

Tahan: Single hit geo dmg dengan satu tambahan hit per bintang jade di ningguang apabila digunakan

Terjun: Aoe geo dmg

 • Blok projektil musuh.
 • Skala Endurance Berdasarkan Max HP Ningguang.

Skrin jed dianggap sebagai geo membina dan boleh digunakan untuk menyekat serangan tertentu, tetapi tidak boleh naik. .

Konstelasi Ningguang

Konstelasi Ningguang yang lebih tinggi mendapat, lebih baik output kerosakannya menjadi. . Tetapi di C6? Dia menjadi kuasa besar yang dapat meletupkan bos.

Nama konstelasi
Serpihan menindik (C1) Serangan biasa sekarang berurusan dengan dmg
Apabila skrin jed pecah, CD kemahiran ditetapkan semula.
Kebawah Duli Yang Maha Mulia Bintang (C3) Meningkatkan tahap starshatter dengan 3.
Senang menjadi jed, mengatasi semua di bawah (C4) Sekutu dalam 10m skrin jed ambil 10% dikurangkan DMG.
Invincible Be The Jade Screen (C5) Meningkatkan tahap skrin jed sebanyak 3.
Agung menjadi tujuh bintang (C6) Ningguang Gains 7 Star Jades When Sharshatter digunakan.

Watak Ningguang Terbaik Membina

Ningguang membezakan dirinya sebagai satu -satunya pengguna pemangkin geo setakat ini. Walaupun dia tidak mencetuskan reaksi unsur yang menangani kerosakan tambahan seperti menguap atau mencairkan, dia mengatasinya dengan jumlah kerosakan pecah yang boleh dilakukannya.

Senjata terbaik untuk Ningguang

Oleh kerana Ningguang akan melakukan sedikit serangan biasa, senjata seperti mutiara solar dan dodoco cerita sangat baik untuknya. Ingatan debu dan doa yang hilang ke angin suci akan menjadi yang terbaik dalam slot kerana ini memberikan lebih daripada sekadar serangan kerosakan kerosakan.

Nama Senjata
Ingatan habuk Meningkatkan kekuatan perisai sebanyak 20%. Menjaringkan hits pada lawan meningkatkan ATK sebanyak 4% untuk 8s. Max 5 Stacks. Hanya boleh berlaku sekali setiap 0.3s. Semasa dilindungi oleh perisai, kesan peningkatan ATK ini meningkat sebanyak 100%.
Hilang doa kepada angin suci . Ketika dalam peperangan, dapatkan bonus dmg unsur 8% setiap 4s. Max 4 Stacks. Berlangsung sehingga watak jatuh atau meninggalkan pertempuran.
Mutiara Solar Serangan Normal Hits Meningkatkan Kemahiran Elemental dan Elemental Burst DMG sebanyak 20% untuk 6s. Begitu juga, kemahiran unsur atau hits unsur unsur meningkatkan serangan normal dmg sebanyak 20% untuk 6s.
Dodoco Tales Serangan Normal Hits pada lawan meningkatkan serangan DMG sebanyak 16% untuk 6s.

Serangan yang dikenakan ke atas lawan meningkatkan ATK sebanyak 8% untuk 6s.

Artifak Terbaik untuk Ningguang

Terdapat dua kombinasi set artifak Ningguang. . . Generalis harus pergi dengan final Gladiator 2 keping.

Statistik utama yang perlu diperhatikan ialah Atk Sands, Geo DMG% Goblet, CRIT Rate/Crit Damage Circlet Bergantung pada Kadar Krit.

 • Kesan 4-Piece: Apabila memperoleh shard elemental yang dibuat melalui reaksi kristal, semua ahli parti memperoleh bonus 35% DMG untuk elemen tertentu untuk 10s. Hanya satu bentuk bonus dmg elemental yang dapat diperoleh dengan cara ini pada satu -satu masa.
 • . Kesan ini tidak dapat disusun.
 • Kesan 2-keping: ATK +18%.
 • Kesan 4-Piece: Jika wielder set artifak ini menggunakan pedang, tanah liat atau polearm, meningkatkan serangan normal mereka sebanyak 35%.

.