Genghis Khan kembali untuk memimpin tamadun 6 Mongolia, sebuah mesin perang berkuda berkuda | PCGamesn, Genghis Khan (Unit) (Civ6) | Tamadun Wiki | Fandom

Genghis Khan (Unit) (Civ6)

24 Oktober 2016

Genghis Khan kembali untuk memimpin tamadun 6 Mongolia, mesin perang berkuda berkuda

Mongolia adalah civ ketiga yang akan ditambah dalam Rise and Fall, pengembangan untuk Tamadun VI. Tidak dapat dielakkan, mereka diketuai oleh Genghis Khan, dan tidak akan dipersoalkan oleh pasukan berkuda terkuat dalam permainan.

The Keupayaan unik Mongolia isörtoo, Dinamakan untuk sistem laluan bekalan yang digunakan oleh Genghis Khan dan penggantinya. Memulakan laluan perdagangan akan segera menubuhkan jawatan perdagangan di bandar destinasi, dan Mongols menerima tahap penglihatan diplomatik kerana mempunyai jawatan dagangan di mana -mana kota Civ. Selanjutnya, semua unit Mongolia mendapat bonus pertempuran +3 untuk setiap tahap penglihatan ini. Jadi jika anda pergi berperang dengan Genghis, merampas sebarang laluan perdagangan yang dia hantar!

Keshig kembali Dari Civ V sebagai unit unik Mongolia. Ia adalah pemanah kuda mudah alih yang memberikan kelajuan pergerakannya kepada mana -mana unit dalam pembentukannya. Tiada perkataan sama ada ia boleh bergerak selepas menyerang, yang menjadi kunci kepada kekuatan yang luar biasa dalam civ v.

Mongolia mendapat a bangunan unik, Theordu, yang menggantikan kandang. Ordu diterjemahkan ke ‘Khemah Istana’ – ia adalah pusat suku Mongolia, berkhidmat sebagai ibu pejabat mudah alih. Ia memberikan bonus pergerakan ke mana -mana unit berkuda yang dilatih di sebuah bandar dengan bangunan ini.

Keupayaan pemimpin Genghis adalah Mongol Horde, Yang memberikan bonus pertempuran +3 ke semua unit berkuda, dan peluang untuk menangkap pasukan berkuda musuh ketika mengalahkan mereka dalam pertempuran. Antara ini, Keshig dan Ordu, Mongolia akan dapat memasuki pasukan berkuda yang paling berkuasa dan mudah alih. Permainan yang jelas adalah untuk mengetuk teknologi berkuda dan mula membunuh seawal mungkin, kerana oleh permainan lewat ketika berkuda berlebihan, kebanyakan kelebihan Genghis akan tamat tempoh.

Civ VI: Rise and Fall akan dijadualkan pada 8 Februari, dan akan dikenakan biaya $ 29.99, € 29.99, atau £ 24.99. Inilah halaman Steam.

Richard Scott-Jones Rich membenci klise, jadi secara semula jadi permainan kegemarannya adalah Jiwa Gelap. Dia adalah permainan strategi, jumlah permainan perang, dan nerd permainan warhammer. Tanya dia mengenai Destiny 2 Waktu Main.

Genghis Khan (Unit) (Civ6)

Potret

+5 Kekuatan Pertempuran dan Pergerakan +1 ke Unit Tanah Era Abad Pertengahan dan Renaisans dalam 2 jubin.

Kesan bersara

Grants 1 Tahap Promosi dan +25% Pengalaman Pertempuran ke Unit Tanah Tentera.

Nota

Meningkatkan kekuatan pertempuran dan mobiliti unit tanah berdekatan. Boleh “bersara” untuk membelanjakannya sekali tidak lagi berguna.

Genghis Khan adalah era abad pertengahan yang hebat di Tamadun VI. Unitnya menyediakan +5 kekuatan tempur dan pergerakan +1 ke unit tanah zaman pertengahan dan kebangkitan semula dalam 2 jubin.

Genghis Khan boleh bersara untuk memberikan tahap promosi percuma dan +25% pengalaman pertempuran ke unit tanah tentera.

Di dalam Naik dan turun pengembangan, Genghis Khan menjadi pemimpin tamadun Mongolia dan digantikan sebagai jeneral yang hebat oleh Timur.

Ulasan Pakar Gamespot

11 Februari 2019

08 Februari 2018

24 Oktober 2016

Kemasukan Sivilopedia []

Genghis – yang dilahirkan Temujin di suatu tempat di utara Mongolia sekitar 1162 AD, anak ketua Yesugei dari suku Borjigin – meletakkan asas bagi empayar terbesar dalam tamadun, kebanyakannya melalui pembunuhan beramai -ramai penduduk awam di seluruh Asia Tengah dan utara China. Genghis diisytiharkan “penguasa sejagat” oleh orang -orang Mongol, dan menubuhkan meritokrasi dan toleransi agama, melarang penculikan dan penjualan wanita, mengharamkan perhambaan, dan membuat kecurian ternakan yang dihukum oleh kematian.

Sebelum dia bertukar sepuluh, bapa Temujin telah diracun dan keluarganya dijauhi oleh suku mereka. Tidak lama selepas itu, budak lelaki itu membunuh kakaknya dan mengambil alih sebagai ketua keluarga, membuat pakatan dan membina reputasi sebagai pahlawan sengit. Pada usia 20 tahun dia memimpin tentera 20 ribu, dan berangkat untuk menyatukan Mongol. Menjelang 1205, dia telah mengalahkan semua pesaing dan tahun berikutnya, pada suatu konklaf wakil dari setiap suku, Temujin diisytiharkan Genghis Khan. Dukun terkemuka bahkan mengisytiharkannya sebagai wakil duniawi Mongke Koko Tengri (“langit biru abadi”), tuhan tertinggi Mongol.

Tidak membuang masa untuk memanfaatkan status ilahi -Nya, pada tahun 1207 Genghis mengetuai penunggang kuda terhadap kerajaan Xi Xia, memaksa ia menyerah kepada pemerintahannya dua tahun kemudian (kebanyakannya kerana tidak ada yang tersisa untuk menentang). Dia kemudian menghidupkan Dinasti Jin di utara China, yang tidak ditarik oleh keajaiban saintifik dan artistiknya tetapi dengan sawah yang tidak berkesudahan yang dapat memberi makan kepada Empayar yang berkembang. Semasa perang melawan Jin diseret selama 20 tahun, Genghis juga bergerak ke arah barat, mengumpulkan 200 ribu orang Mongol untuk menghancurkan dinasti Khwarizm (merangkumi Turkestan moden, Persia dan Afghanistan), menumpuk tengkorak lelaki, wanita, dan anak -anak sehingga 1221 Itu Tidak Lagi.

Seperti Genghis pada tahun 1227, ketika dia meninggal – dilaporkan dari jatuh kudanya.

Lihat juga [ ]

Ditambah dalam Naik dan turun pek pengembangan.