GeForce RTX 4060 & RTX 4060 TI diumumkan: Boleh didapati dari 24 Mei, bermula pada $ 299 | Berita GeForce | NVIDIA, NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Kajian | Pcgamesn

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN

Kad grafik GeForce RTX 40 Series juga memberikan pengalaman hebat dalam aplikasi AI canggih. Sesiapa sahaja boleh memuat turun kanvas nvidia dan menjadikan doodle menjadi landskap photoreal yang menakjubkan. . Dan di cakrawala ada remix Nvidia, yang akan membantu modders menjadikan permainan klasik menjadi remasters yang dikesan sepenuhnya, seperti yang kita lakukan dengan Portal dengan RTX.

GeForce RTX 4060 & RTX 4060 TI Diumumkan: Boleh didapati dari 24 Mei, bermula pada $ 299

Memperkenalkan Keluarga GeForce RTX 4060, bermula pada $ 299. Ketersediaan bermula 24 Mei dengan GeForce RTX 4060 Ti (8GB), juara prestasi 1080p yang bermula pada $ 399. Bagi pemain yang bermain di GPU sebelumnya, kad Grafik Senibina Nvidia ADA Lovelace menawarkan peningkatan yang besar, membolehkan anda menonjolkan prestasi anda dalam permainan teratas dan aplikasi kreatif. Pada bulan Julai, GeForce RTX 4060 Ti (16GB) tiba di kedai, bermula pada $ 499, yang menampilkan memori grafik tambahan tetapi sebaliknya spesifikasi yang sama. Dan Bulat Keluarga adalah GeForce RTX 4060, kad 1080p berprestasi tinggi juga boleh didapati pada bulan Julai yang bermula pada hanya $ 299.

Ketiga -tiga kad ini semakin cepat apabila mengaktifkan NVIDIA DLSS dalam lebih dari 300 permainan dan aplikasi yang disokong, dan dengan sokongan untuk DLSS 3, prestasi didarabkan dalam peningkatan jumlah tajuk berkat penerapan teknologi penjanaan bingkai yang luar biasa. .

Senibina Nvidia Ada Lovelace di tengah -tengah GPU Siri GeForce 40 Seri.

.

GeForce RTX 4060 Ti (8GB) baru bermula pada titik harga $ 399 yang sama seperti GeForce RTX 2060 Super dan GeForce RTX 3060 Ti, tetapi sehingga 2.6x lebih cepat terima kasih kepada seni bina ADA, nvidia dlss 3, dan teknologi baru seperti shader execution reordering.

Dalam permainan, yang diterjemahkan kepada lebih dari 100 bingkai sesaat pada 1080p dalam banyak tajuk grafik hari ini:

Dalam kebanyakan permainan, kedua -dua versi GeForce RTX 4060 Ti (8GB dan 16GB) akan memberikan tahap prestasi yang sama, kerana spesifikasi sebaliknya sama. Terdapat segelintir permainan yang paling baik di pratetap tetapan “tinggi” pada tetapan RTX 4060 Ti (8GB), dan “Ultra” pada RTX 4060 Ti (16GB).

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan mengenai dua versi GeForce RTX 4060 Ti, kami mempunyai menyelam yang mendalam yang menerangkan VRAM, bagaimana lebar bas subsistem memori dan cache L2 direka, dan bagaimana ia berkaitan dengan prestasi. Kepala di sini untuk memeriksanya.

Dalam permainan yang paling popular, termasuk Counter-Strike 2, Overwatch 2, dan Valorant, Kedua -dua konfigurasi GeForce RTX 4060 Ti menyampaikan beratus -ratus bingkai sesaat. Dan dalam setiap tajuk, refleks nvidia mengurangkan latensi sistem, membuat klik tetikus anda dan tindakan lain berlaku lebih cepat, memberikan anda kelebihan daya saing.

.

Lihat Kecekapan Kuasa Kad Grafik GeForce RTX 4060 Ti untuk diri sendiri dalam video yang ditangkap semasa permainan di Dying Light 2 Stay Manusia, Kembali, dan Warhammer 40,000: Darktide, Di mana prestasi per watt bertambah baik berbanding generasi sebelumnya GeForce RTX 3060 Ti:

Julai juga melihat pelancaran GeForce RTX 4060, yang bermula pada $ 299. Kad DLSS 3 ini menawarkan peningkatan prestasi sehingga 2.3x melalui kad GeForce RTX sebelumnya, membolehkan anda meningkatkan kesetiaan grafik dalam permainan tanpa mengorbankan prestasi.

Keluarga GeForce RTX 4060, dan setiap kad grafik Geforce RTX 40 Series lain, menguatkan kadar bingkai dengan DLSS 3, yang menghasilkan bingkai berkualiti tinggi yang sama sekali baru, bukan hanya piksel. Melalui proses yang terperinci sepenuhnya dalam artikel NVIDIA DLSS 3 kami, DLSS 3 menggabungkan teknologi resolusi super DLSS, penjanaan bingkai DLSS dan refleks NVIDIA untuk membiak prestasi sambil mengekalkan respons yang hebat.

Pemaju telah mengadopsi DLSS 3 tujuh kali lebih cepat daripada DLSS 2, yang bermaksud lebih banyak permainan membanggakan sokongan setiap bulan; Seterusnya dilancarkan dengan DLSS 3 adalah Diablo IV dan ™. DLSS 3 tersedia atau datang ke lebih daripada 50 permainan dan aplikasi, dan dalam lebih dari 300 permainan dan aplikasi anda boleh mempercepatkan kadar bingkai dengan DLSS 2 – terus dimaklumkan mengenai semua permainan DLSS baru di sini.

Semua pemilik GPU GeForce RTX dapat memanfaatkan ekosistem aplikasi dan teknologi untuk meningkatkan lagi permainan, kerja dan kreativiti. Dapatkan prestasi pengesanan sinar terpantas dengan siri GeForce RTX 40 dan teras Gen Ray 3 yang berdedikasi. Buat permainan dalam lebih daripada 70 tajuk lebih responsif dengan refleks. Nikmati prestasi realiti maya yang terkemuka di industri, menonton dan mengalir dengan kejelasan yang lebih baik terima kasih kepada sokongan codec AV1, meningkatkan kamera web dan mikrofon anda dengan aplikasi siaran percuma, dan menghapuskan skrin yang merobek dengan paparan G-Sync kadar refresh yang berubah-ubah. Dapatkan kemas kini pemacu yang kerap dengan satu klik melalui klien pengalaman GeForce yang kaya dengan ciri, dan mempercepatkan aliran kerja anda dalam aplikasi terkemuka, produktiviti dan kreativiti dengan pengoptimuman dan peningkatan studio NVIDIA.

Kad grafik GeForce RTX 40 Series juga memberikan pengalaman hebat dalam aplikasi AI canggih. Sesiapa sahaja boleh memuat turun kanvas nvidia dan menjadikan doodle menjadi landskap photoreal yang menakjubkan. Alat AI Generatif dikuasakan oleh GPU NVIDIA RTX, dan GeForce RTX 40 Series GPU adalah yang terpantas untuk mengubah realiti dalam aplikasi yang dijalankan secara tempatan di PC anda. Dan di cakrawala ada remix Nvidia, yang akan membantu modders menjadikan permainan klasik menjadi remasters yang dikesan sepenuhnya, seperti yang kita lakukan dengan Portal dengan RTX.

Sekiranya anda mencari peningkatan yang bermakna yang membolehkan anda menikmati permainan arus perdana hari ini pada kadar bingkai yang lebih cepat dan tahap terperinci yang lebih tinggi, tidak lagi, keluarga GeForce RTX 4060 telah tiba. Untuk menambah GeForce RTX 4060 Ti (8GB) ke sistem anda, atau untuk membeli pra-dibina dengan GPU terbaru kami, menuju ke pencari produk kami dari 24 Mei pukul 6 a.m. Masa Pasifik untuk melihat apa yang ada di rantau anda. Kad grafik GeForce RTX 4060 Ti dan GeForce RTX 4060 akan tersedia dari penyedia kad tambahan seperti Asus, Colorful, Gainward, Galax, Gigabyte, Inno3d, KFA2, MSI, Palit, PNY dan Zotac, dan di Desktop Pembina di seluruh dunia. The GeForce RTX 4060 Ti (8GB) juga boleh didapati dengan reka bentuk edisi pengasas dalaman kami melalui peruncit terpilih.

Jika anda mahukan peluang untuk mencuba dan memenangi 1 dari 460 GeForce RTX 4060 Kad Grafik Keluarga, lihat acara musim panas kami #RTXON, di mana kami memberikan lebih daripada $ 150,000 hadiah kepada masyarakat.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN

NVIDIA RTX 4060 menawarkan prestasi pengesan sinar teratas dan penjanaan bingkai DLSS dengan harga yang berpatutan, tetapi bukan keajaiban arus perdana.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Ulasan: Model MSI GPU terhadap latar belakang kayu, duduk di permukaan logam

Diterbitkan: 3 Jul, 2023

Berharap untuk menggoncang perasaan sedih bahawa kad grafik baru -baru ini telah menanamkan saya, saya telah diam -diam berharap menulis saya NVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN akan mengangkat semangat saya. Malang.

Berbeza dengan pelancaran RTX 4060 Ti, RTX 4060 tiba di tempat kejadian sekitar $ 300, juga berharga dengan AMD Radeon RX 7600. Membandingkan kedua-dua, ada pemenang di mata saya, tetapi tempat di bahagian atas podium tidak sepenuhnya jelas, dan kedua-duanya boleh berada di senarai kad grafik terbaik kami untuk alasan mereka sendiri.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: Backplate versi MSI Ventus 2X OC GPU

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 spesifikasi

Menyelam ke dalam spesifikasi RTX 4060 RTX mendedahkan beberapa perbezaan yang ketara berbanding RTX 4060 Ti, serta beberapa persamaan malang. Ini adalah kad grafik Lovelace yang pertama untuk menggunakan AD107 GPU Die, yang terkecil dan paling tidak berkuasa dari tandan (perihalan yang sesuai dengan Pixel Pusher secara keseluruhan juga.)

Berikut adalah spesifikasi Nvidia GeForce RTX 4060:

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 spesifikasi
AD107
3,072
96 (gen keempat.
RT Core 32 (gen ketiga.)
Jam asas 1,830MHz (1.83GHz)
Meningkatkan Jam 2,460MHz (2.46GHz)
Vram 8GB GDDR6
Lebar bas 128-bit
TGP 115W
MSRP $ 299 / £ 289

RTX 4060 hanya malu 30% lebih sedikit CUDA dan Tensor teras berbanding dengan RTX 4060 Ti, tetapi mengekalkan 95% teras RT, dengan kekurangan dua. Seperti yang dijangkakan, kedua -dua asas dan meningkatkan kelajuan jam juga lebih rendah juga. Saya berharap bahawa kami akan melihat cadangan nilai yang baik dari NVIDIA di sini, tetapi saya lebih cepat menerangkannya sebagai diterima memandangkan harga GPU sebanyak $ 299 / £ 289.

Konfigurasi yang sama dengan bas memori 128-bit dan 8GB GDDR6 VRAM dari RTX 4060 Ti juga membuat kemunculan semula pada RTX 4060, walaupun dengan 8MB kurang cache L2 untuk membantu meningkatkan jalur lebar. Kekangan koktel ini memberi kesan negatif terhadap prestasi pada resolusi yang lebih tinggi dan bahkan dapat meninggalkan beberapa pilihan dari meja pada 1080p, yang akan saya bincangkan secara terperinci kemudian dalam semakan.

RTX 4060 adalah paling tidak cekap, menarik dengan TGP 115W, yang bermaksud anda hanya memerlukan penyambung kuasa PCIe 8-pin tunggal pada kebanyakan model. NVIDIA telah memilih untuk tidak memberikan kad grafik ini rawatan edisi pengasas, jadi tidak perlu risau tentang 12VHPWR di sini.

Saya menggunakan model MSI Ventus 2X OC untuk semakan kami, yang mempunyai overclock 30MHz dan merupakan salah satu daripada beberapa model RTX 4060 yang terdapat di MSRP/RRP. Walaupun saya tidak mempunyai peluang untuk menguji model yang lebih mahal yang membungkus penyejuk yang lebih besar dan kelajuan jam yang lebih tinggi, saya dengan yakin boleh mengatakan anda lebih baik memilih untuk sesuatu seperti kad MSI ini jika nilai adalah kebimbangan utama anda.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Ulasan: Penanda Aras 1080pNVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: Tanda aras 1080p dengan Generasi Bingkai DLSS diaktifkanNVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: 1440P Penanda arasNVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: Tanda aras 1440p dengan Generasi Bingkai DLSS Dilding MandiNVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: Penanda aras 4KNVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: Penanda aras 4K dengan Generasi Bingkai DLSS DiaktifkanNVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: Penanda aras 3dmark

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Benchmarks

Untuk penanda aras Nvidia GeForce RTX 4060, saya telah mengumpul data kadar bingkai untuk resolusi 1080p, 1440p, dan 4K asli. Saya juga menjalankan ujian penjanaan bingkai DLSS secara berasingan. Setiap penanda aras dijalankan tiga kali untuk menghasilkan hasil purata, menggunakan pratetap kualiti tertinggi permainan, termasuk sebarang pilihan pengesanan sinar tambahan.

Berikut adalah spesifikasi sistem ujian saya:

 • GPU: MSI NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Ventus 2x OC#
 • Pemandu: GeForce Game Ready Versi 536.40
 • OS: Windows 11 Pro 22H2 (22621.1928)
 • Motherboard: Asus Tuf Gaming X670E-Plus (BIOS Versi 1413)
 • CPU: Amd ryzen 7 7800x3d
 • Ram: Corsair Vengeance 32GB (2 x 16GB) DDR5 6,000MHz
 • SSD: WD_BLACK SN850X
 • PSU: Corsair RMX Shift Series 1000W

Untuk maklumat lanjut mengenai proses penandaarasan kami, lihat halaman kami bagaimana kami menguji halaman.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Ulasan: Sisi GPU, mempamerkan penyambung kuasa PCIe 8-pinnya

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Prestasi

Menganalisis data penanda aras saya untuk menggambarkan prestasi Nvidia Geforce RTX 4060 terasa seperti déjà vu, kerana hasilnya pada dasarnya mencerminkan RTX 4060 Ti walaupun dengan kadar bingkai yang lebih rendah di seluruh lembaga. Cukuplah untuk mengatakan, kad grafik ini paling sesuai untuk permainan 1080p dengan beberapa kaveat semasa bermain permainan di resolusi seperti 1440p atau 4K sama ada boleh dilakukan pada dorongan atau tidak dapat dicapai sepenuhnya.

Pada 1080p, RTX 4060 merasakan prestasi yang diharapkan, menguruskan untuk mencecah kadar bingkai purata 60fps atau lebih tinggi dalam majoriti suite ujian kami. Ia juga berjaya berlayar ke utara 30fps apabila disiapkan terhadap pratetap RT Ultra Cyberpunk 2077, tanpa bantuan DLSS.

Walau bagaimanapun, untuk semua positif ini, ia mempamerkan isu -isu gagap yang sama yang saya saksikan dalam ujian RTX 4060 Ti saya ketika bermain seperti kisah wabak: Requiem. .

Bermain permainan di 1440p menggunakan RTX 4060 boleh dilakukan, tetapi saya biasanya tidak akan mengesyorkannya, kecuali untuk beberapa permainan eSports seperti League of Legends atau Fortnite. Selain daripada prestasi mentah secara semulajadi lebih rendah daripada 1080p, anda lebih cenderung menghadapi isu -isu jalur lebar yang saya sorot dengan kisah wabak: Requiem.

Ketika datang ke 4K, RTX 4060 semata -mata tidak dilengkapi untuk permainan pada resolusi ini. Untuk menjadi jelas, ini bukan sesuatu yang saya harapkan dari kad 60 kelas untuk bermula, dan kami hanya bercakap mengenai rendering asli di sini.

Mengalih perhatian kami kepada ciri AI RTX 4060, DLSS 3, suite perisian resolusi super dan penjanaan bingkai, membantu pukulan pixel menumbuk di atas beratnya. Teknologi Upscaling didokumentasikan dengan baik pada ketika ini, jadi saya sebaliknya ingin memberi tumpuan kepada yang terakhir untuk seketika. Pada resolusi yang sesuai, penjanaan bingkai DLSS dapat membantu menggandakan kadar bingkai minimum dan purata, seperti yang berlaku dalam ujian kami dengan F1 22. Walau bagaimanapun, ia mempunyai hadnya, dengan pulangan berkurangan pada 1440p, dan prestasi yang lebih buruk pada 4K.

Dalam vakum, RTX 4060 cukup baik, tetapi keadaan menjadi lebih rumit apabila RX 7600 memasuki gambar. GPU Nvidia sudah pasti mempunyai kelebihan dalam senario yang dikesan oleh sinar seperti Cyberpunk dan Marvel’s Guardians of the Galaxy, tetapi ia jatuh di belakang penolak AMD Pixel dalam beban kerja yang raster. Sudah tentu, Kad Grafik Radeon tidak mempunyai penjanaan bingkai DLSS bersamaan dengan menutup jurang, tetapi teknologi itu tidak tersedia dalam setiap permainan.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: Tutup logo NVIDIA pada pembungkusan runcit

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Harga

Pada $ 299 / £ 289, harga RTX 4060 terasa seperti menjual keras. Ya, ia lebih murah daripada pendahulunya, RTX 3060, sedang dilancarkan, tetapi anda mungkin akan merasa lebih murah sekarang atau untuk tawaran promosi untuk muncul tidak lama lagi. Kemudian ada persaingan generasi semasa untuk dipertimbangkan, seperti RX 7600 dan Intel ARC A750 dan A770.

. Ia akan melakukan sedikit lebih buruk daripada 4060, dan anda akan melepaskan sokongan penjanaan bingkai DLSS, jadi bergantung pada betapa pentingnya itu untuk anda. Bagi saya, ciri ini bagus untuk dimiliki tetapi bukan peniaga sekarang.

Sekiranya anda tidak banyak zealot mengesan sinar seperti saya, maka AMD mungkin pilihan yang lebih baik. Melihat kembali pada ujian AMD Radeon RX 7600 saya, kadar bingkai kad rastized dalam jumlah perang: Warhammer 3 dan Tiny Tina’s Wonderlands meletakkan kedua -dua RTX 4060 dan 4060 Ti dalam cermin belakangnya – mengejutkan begitu. Plus, $ 30 lebih murah keluar pintu tanpa mengambil harga baru -baru ini jatuh ke dalam akaun.

Saya belum menghabiskan masa dengan ARC A750, tetapi pengalaman saya dengan A770 mencadangkan mereka sesuai untuk mereka yang hanya berminat untuk bermain permainan PC terkini dan kadang -kadang berlari dengan Ray Tracing. Walaupun begitu, masih ada masalah keserasian yang perlu dilakukan oleh Team Blue sebelum saya dapat mengesyorkan mereka dengan tegas, meninggalkan RTX 4060 kelihatan seperti pertaruhan yang lebih selamat.

Sekiranya Nvidia mencukur $ 50 di sini atau bahkan sepadan dengan RX 7600, saya akan menjadi banyak tentang kosnya. Walau bagaimanapun, pada harga yang diiklankan, saya akan mengesyorkan menunggu penurunan harga sebelum mengambilnya. Percayalah, anda tidak perlu menunggu lama jika siaran sebelumnya adalah petunjuk.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Ulasan: GPU duduk di atas pembungkusan runcitnya

Adakah Nvidia Geforce RTX 4060 berbaloi?

Jika saya membeli kad grafik generasi semasa hari ini untuk di bawah $ 300, saya akan memilih RTX 4060. Ini bercakap sebagai seseorang yang lebih suka mengutamakan Ray Tracing dan niceties grafik lain dengan kos prestasi yang lebih tinggi, dan saya faham saya sesuatu yang minoriti (buat masa ini).

Nvidia masih mempunyai kelebihan ketika datang ke pelacakan sinar, dan penjanaan bingkai DLSS membantu mengekalkan memimpin dan menutup jurang terhadap AMD dalam permainan raster (jika mereka menyokongnya). Secara umum, ia adalah pelaku yang baik, tetapi ia bukan lompatan monumental berbanding dengan pendahulunya.

RTX 4060’s 8GB VRAM lebih mudah diampuni di sini daripada di RTX 4060 Ti, tetapi tidak banyak. Saya benar -benar berharap ini adalah kad grafik generasi terakhir dengan timbunan yang bermula dengan 8GB VRAM, GeForce, atau sebaliknya. Ia sudah tidak mencukupi untuk beberapa permainan PC hari ini dan akan terus berjuang pada tahun -tahun akan datang jika trend berterusan seperti yang mereka ada.

Kelebihan:

 • Prestasi pelacakan sinar terbaik untuk di bawah $ 300
 • Sokongan penjanaan bingkai DLSS yang berpatutan
 • Kadar bingkai 1080p yang padat

Keburukan:

 • Isu jalur lebar memori boleh menyebabkan gagap
 • Beberapa penurunan nilai berbanding RTX 3060

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN: GPU (kiri atas) duduk di permukaan putih bersama RX 7600 (kanan atas) dan Intel ARC A770 (bawah)

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 Alternatif

Sekiranya Nvidia GeForce RTX 4060 tidak sesuai dengan keperluan anda, terdapat penolak pixel lain di luar sana yang mungkin sesuai untuk anda.

AMD Radeon RX 7600

Sekiranya anda mengutamakan prestasi di atas semua, Ray Tracing akan dikutuk, maka pertimbangkan untuk memilih GPU berorientasikan belanjawan Team Red. Lihat ulasan penuh AMD Radeon RX 7600 kami untuk mengetahui lebih lanjut.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 TI

Sekiranya anda mempunyai wang tunai tambahan untuk dibelanjakan dan suka meningkatkan prestasi, maka anda beruntung. Perhatikan tinjauan nvidia rtx 4060 ti kami untuk melihat prestasinya yang mendalam.

Sekiranya anda melihat lebih luas di ruang GPU, lihat panduan kami untuk kad grafik terbaik yang boleh anda beli hari ini.

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 ULASAN

NVIDIA GEFORCE RTX 4060 adalah GPU yang serasi Generasi Bingkai DLSS yang paling berpatutan namun dengan prestasi pengesanan sinar yang baik, tetapi ia mempunyai hampir banyak kekurangan kerana ia mempunyai kekuatan, 8GB VRAM yang paling tidak dapat dilupakan.

Samuel Willetts Samuel Willetts menghabiskan waktunya untuk membangunkan perkembangan terkini dari AMD, Intel, dan Nvidia. Gagal itu, anda akan mendapati dia bermain -main dengan dek stimnya. Dia sebelum ini ditulis untuk PC Gamer, T3, dan Toptenreviews.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

NVIDIA RTX 4060 Waktu pelepasan, Tarikh dan Harga

NVIDIA RTX 4060 Waktu pelepasan, Tarikh dan Harga

Dengan RTX 4090, 4080, dan 4070 TI telah dibebaskan, tidak menghairankan bahawa siri 40 ditetapkan untuk mengikuti siri RTX 30 dengan pelepasan RTX 4060. Komputer riba RTX 4060 terbaik sudah di luar sana, dan melepaskan masa yang sama dengan adik beradiknya, RTX 4060 Ti 8GB yang dikeluarkan pada Mei 2023. Peminat Nvidia berharap untuk titik masuk harga terbaik untuk mendapatkan DLSS 3.0 mungkin menunggu RTX 4060 – jadi, bilakah ia sebenarnya dilancarkan?

RTX 4060 Waktu pelepasan – Bilakah ia dilancarkan?

Nvidia telah mengesahkan bahawa . Sekiranya anda berada di tempat lain, kami telah memasukkan masa yang sama. Sekiranya anda berminat untuk membeli RTX 4060, kami telah meliputi semua peruncit yang dijangka menyimpan kad pada pelancaran.

 • 2PM BST (UK)
 • 3pm CEST (Jerman)
 • 11pm AEST (Australia)

Tarikh Siaran RTX 4060

The RTX 4060 akan dikeluarkan hari ini, 29 Jun, dengan harga $ 299. Walaupun kami mempunyai tarikh pelepasan yang disahkan untuk RTX 4060, kami masih menunggu tarikh tertentu pada bulan Julai untuk RTX 4060 Ti 16GB yang akan datang sebagai pilihan lebih premium. Adalah sukar untuk mengatakan seberapa baik RTX 4060 dijangka turun memandangkan kemarahan masyarakat terhadap VRAM 8GB TI. Lebih-lebih lagi, mereka yang menginginkan kad 40-siri yang paling mungkin akan menunggu tarikh pelepasan RTX 4050.

Berapakah kos RTX 4060?

Kad Grafik RTX 4060 yang telah diiklankan sebagai “kad 1080p yang berprestasi tinggi” akan tersedia dari adil $ 299, menjadikannya kad termurah setakat ini dikeluarkan untuk Nvidia 40-Series. Ini menjadikan 4060 $ 100 lebih murah daripada RTX 4060 Ti yang terdengar seperti tawaran yang cukup baik.

Bagi mereka yang menginginkan bang terbaik untuk wang mereka, kami telah membandingkan 4060 kepada pendahulunya, RTX 3060 untuk mengetahui sama ada kad grafik baru itu benar -benar berbaloi.

Soalan yang sering ditanya

Adakah RTX 4060 keluar?

Tidak, RTX 4060 tidak tersedia pada masa penulisan. Sekarang kita dapat mengesahkan bahawa ia akan dikeluarkan hari ini, 29 Jun.