Ganyu | Heroes Wiki | Fandom, Genshin Impact Ganyu Build | Taktik Pocket

Genshin Impak Ganyu Membina

Diterbitkan: Sep 1, 2023

Ganyu

Wira wiki

Ganyu adalah watak yang boleh dimainkan oleh heroik dalam permainan video peranan fantasi Impak Genshin. Dia adalah setengah manusia, hibrid separuh-adeptus dan setiausaha kepada liyue qixing, berkhidmat sebagai protagonis terakhir perbuatan kedua Bab I, Selamat tinggal, tuan kuno, dan salah seorang tritagonis dalam perbuatan ketiga, Pendekatan bintang baru, bersama Keqing dan Ningguang.

Ganyu disuarakan oleh Reina Ueda dalam bahasa Jepun yang juga menyuarakan Kanao Tsyuyri dari siri Demon Slayer, Miyako Hoshino dari Wataten!: Malaikat terbang ke arah saya, Mikan Akemi dari Rahsia dan Kanak -kanak Monster saya, dan Jasminka Antonenko dari Little Witch Academia. Dalam Bahasa Inggeris, pelakon suara beliau adalah Jennifer Losi yang menyuarakan Lillie di Pokemon Masters.

Kandungan

Penampilan []

Ganyu adalah seorang wanita yang kelihatan muda dengan penampilan fizikal seorang gadis lewat remaja hingga awal dua puluhan dari segi penampilannya (walaupun dia sebenarnya beribu-ribu tahun). Dia mempunyai rambut biru panjang yang memudar ke dalam naungan yang lebih cerah di tips yang bertentangan dengan teduh yang lebih ringan. Matanya adalah campuran merah jambu dan ungu. Pakaiannya adalah bodysuit hitam dengan butiran emas di sekitar kakinya di bawahnya. Lengannya berwarna putih dengan biru di kedua -dua hujungnya dan terpisah dari pakaiannya, memadankan kancing pakaiannya. Dia mempunyai sepasang tanduk hitam dan merah yang ketara di kepalanya sama dengan tanduk, menunjukkan bahawa dia adalah setengah alur.

Keperibadian []

Ganyu biasanya agak optimis dan sangat rajin. Dia juga mengakui bahawa bekerja adalah hobinya dan pencarian ceritanya mempunyai pekerja Yuehai Pavilion menyatakan bahawa dia menghabiskan hari -harinya memikirkan pekerjaannya. Dia juga mudah salah satu daripada orang yang paling boleh dipercayai dari Liyue.

Walaupun sifatnya yang umumnya ceria, Ganyu sebenarnya sangat tidak selamat mengenai statusnya sebagai hibrid manusia-Alteptus dan diterima masuk ke dalam masyarakat sebagai hasilnya. Inilah sebabnya dia secara amnya pergi keluar dari jalannya untuk menyembunyikan sisi Adeptus dari orang lain kerana takut orang lain menolak atau membesar takut kepadanya akibatnya. Dia juga sangat bertentangan di mana dia harus tinggal bersama, kemanusiaan atau adeptus.

Ganyu juga sangat pintar, walaupun biasanya agak ditzy dan canggung. Ini terbaik ditunjukkan dalam pencarian kisahnya, yang telah menggunakan teknik sosial yang dia sebut sebagai “musuh anda tahu yang terbaik” untuk mendedahkan sepasang peniaga saingan, (Bolai dari Wanyou Boutique dan Dongsheng yang bekerja untuk Kehidupan Kedua), selepas itu) Menemui yang kedua -duanya telah mengelakkan cukai mereka ketika dia membantu Huixin dalam kerja sendiri. Caranya melibatkan Ganyu menipu Bolai untuk mendedahkan laporan cukai yang tidak normal Dongsheng dengan menyatakan kehidupan kedua memberikan sejumlah besar kredit sebelum Ganyu sendiri kemudiannya menyiasat bukti dari Carpenter Dongsheng sebelum ini membeli Barang dari Barang dari. Setelah dia mendedahkan bagaimana Bolai telah membantu mereka dalam siasatan mereka, Dongsheng mengakui tindakan Pengelakan Cukai Bolai sendiri. Rupa -rupanya, dia belajar helah ini dari Uncle Tian.

Trivia []

  • Dia seorang vegetarian. Dia juga mempunyai selera makan yang agak besar menurut Xiandling.
  • Dia sekali (tanpa nama) meninggalkan mesejnya sendiri di papan buletin Wangshu Inn.

Navigasi []

Durandal | Cecilia Schariac | Carole Peppers | Rita Rossweisse | Susannah Menat | Timido comel | Ragna Lothbrok | Shub-Niggurath

Watak lain
Puteri Xuanyuan | Sirin
Satu lagi honkaiverse
Fischl von Luftschloss Narfidort | Keqing

Genshin Impak Ganyu Membina

Genshin Impact’s Ganyu adalah unit cryo yang sangat baik, jadi inilah yang terbaik membina, artifak, senjata, dan banyak lagi untuk mendapatkan kerosakan terbaik dari dia.

Genshin rasmi Impak Karya Seni Hari Lahir Ganyu

Diterbitkan: Sep 1, 2023

Genshin Impact’s Ganyu, Pengguna Cryo yang memegang bow-bow dari Liyue, pasti akan menghancurkan musuh-musuh di jalannya. Dia lembut dan bekerja keras, Ganyu adalah setengah-qilin adeptus yang dikhaskan untuk kedua-dua rex lapis dan liyue qixing. Dikembalikan sebagai salah satu DPS terbaik dalam permainan terima kasih kepada tembakannya yang besar, dia adalah unit yang sangat kuat dan aset yang hebat kepada mana -mana pemain pemain. Di dalam ini Genshin Ganyu membina panduan, kami berikan untuk mengajar anda tentang kemahiran, buruj, artifak dan senjata terbaiknya, dan banyak lagi, jadi anda boleh memanfaatkan sepenuhnya gal cantik ini.

Sebaik sahaja anda datang ke genggaman dengan Ganyu, pergi ke senarai peringkat Genshin Impact kami untuk melihat di mana seluruh watak -watak berpangkat, dan kemudian ambil beberapa kod impak Genshin dari senarai berguna kami. Semak sepanduk kesan Genshin seterusnya, juga, untuk melihat siapa yang anda boleh tarik.

Mari kita masuk ke Genshin Impak Ganyu membina!

Thumbnail YouTube

Apa kesan Genshin Terbaik Ganyu Build?

Ganyu adalah DPS yang sangat kuat dengan banyak gaya permainan untuk situasi yang berbeza. Dia boleh dipercayai merentasi pelbagai pasukan, dan dengan beberapa pelaburan, mampu menghilangkan beberapa kerosakan tertinggi dalam permainan. Dia juga mempunyai putaran yang agak mudah dan agak murah untuk dibina ketika datang ke senjata dan artifak, kerana dia tidak mematikan mana -mana statistik.

Dia boleh agak terdedah kepada kerosakan dan gangguan kerana pergantungannya terhadap serangan yang dikenakan, jadi dia bergantung pada pasukan yang melabur yang melibatkan shielder dan/atau penyembuh. Walau bagaimanapun, dengan DPS yang tinggi, aplikasi cryo yang cemerlang, dan fleksibiliti, tidak hairanlah mengapa dia sangat dicari – dan dia pasti bernilai masa dan primogem.

Apakah Genshin terbaik memberi kesan senjata ganyu?

Umumnya, senjata terbaik untuk ganyu bergantung pada binaan anda. Dalam pasukan pembekuan di mana ganyu adalah dps utama, di lapangan, bintang kutub adalah pilihan terbaik. Untuk Pasukan Pembekuan QuickSwap di mana anda beralih antara watak -watak secara teratur, Aqua Simulacra mengambil tempat teratas. Untuk pasukan cair, jalan Hunter mengenakan pendahuluan.

Untuk pilihan empat bintang yang kuat dalam kedua-dua pasukan membekukan dan membekukan, bulan Mouun di Rank Rank Lima adalah pilihan terbaik anda. Walau bagaimanapun, jika anda mencari sesuatu yang bergantung kepada RNG sedikit, R5 Prototaip Crescent adalah pilihan yang hebat.

Senjata Kesan Cara mendapatkan
Bintang Polar (bintang lima) Kesan Bonus: Kadar kritikan
Kemahiran: Meningkatkan kemahiran unsur dan kerosakan pecah unsur sebanyak 12%. Selepas serangan biasa, serangan yang dikenakan, kemahiran elemental, atau unsur pecah mencecah lawan, dapatkan satu timbunan Ashen Nightstar selama 12 saat. Apabila 1/2/3/4 susunan Ashen Nightstar hadir, serangan anda meningkat sebanyak 10/20/30/48%. Tumpukan Ashen Nightstar yang dibuat oleh serangan biasa, serangan yang dikenakan, kemahiran unsur, atau unsur pecah unsur secara bebas dari yang lain
Banner Senjata (bersama Tartaglia)
Aqua Simulacra (lima bintang) Kesan Bonus: Kerosakan kritikan
Kemahiran: Meningkatkan HP sebanyak 16%. Apabila terdapat lawan yang berdekatan, kerosakan anda meningkat sebanyak 20%. Ini berkuatkuasa sama ada watak melengkapkan di lapangan atau tidak
Banner Senjata (bersama Yelan)
Hunter’s Path (lima bintang) Kesan Bonus: Kadar kritikan
Kemahiran: Dapatkan bonus kerosakan unsur 12%. Dapatkan kesan memburu yang tidak kenal lelah setelah memukul lawan dengan serangan yang dikenakan. Kesan ini meningkatkan kerosakan serangan yang dikenakan sebanyak 160% penguasaan unsur. Kesan ini berakhir selepas 12 serangan yang dikenakan atau sepuluh saat. Anda hanya boleh mendapatkan satu contoh memburu tanpa henti setiap 12 saat
Banner Senjata
Bulan Mouun (empat bintang) Kesan Bonus: Serang
Kemahiran: Untuk setiap titik kapasiti tenaga maksimum gabungan seluruh parti, kerosakan pecah unsur dari watak melengkapkan meningkat sebanyak 0.12%. Dapatkan peningkatan maksimum 40% ke atas kerosakan pecah unsur Ganyu dengan cara ini
Banner Senjata
Prototype Crescent (empat bintang) Kesan Bonus: Serang
Kemahiran: Serangan yang dikenakan pada titik lemah meningkatkan kelajuan pergerakan anda sebanyak 10% dan menyerang sebanyak 36% selama sepuluh saat
Dipalsukan di Blacksmiths

Apakah kesan genshin terbaik ganyu artifak?

Untuk Pasukan Pembekuan atau Mono-Cryo, Blizard Strayer adalah set terbaik tanpa persaingan. Rangsangan Kadar Kritinya adalah aset yang benar kepada Ganyu, dan sukar untuk salah dengan Bonus Kerosakan Cryo. Untuk pasukan cair, rombongan Wanderer adalah pilihan terbaik anda. Ia menawarkan rangsangan yang berharga untuk penguasaan unsurnya dan sangat mudah untuk ditanam secara pasif atau melalui artifak artifak. Sebarang serangan dua keping tidak akan berlaku sama ada, kerana Ganyu dengan senang hati akan menggunakan statistik yang lebih tinggi.

Set artifak Kesan Cara mendapatkan
Blizzard Strayer Dua Dilengkapi: 15% Bonus Kerosakan Cryo
Empat Dilengkapi: Meningkatkan Kadar Krit. Sekiranya musuh membeku, ia meningkatkan kadar kritikan sebanyak 20% tambahan
Puncak domain vindagnyr
Rombongan Wanderer Dua dilengkapi: Meningkatkan penguasaan elemen sebanyak 80
Empat dilengkapi: Meningkatkan kerosakan serangan dikenakan sebanyak 35%
Bos mingguan dan dunia, Artifak StrongBox
Reminiscence Shimenawa Dua dilengkapi: Meningkatkan serangan
Empat dilengkapi:
Sekiranya Ganyu mempunyai 15 atau lebih tenaga apabila menghantar kemahiran unsur dia kehilangan 15 tenaga dan kerosakan serangan normal/dicas/terjun meningkat sebanyak 50% selama sepuluh saat. Kesan ini tidak akan mencetuskan lagi dalam tempoh itu
Domain Mahkamah Momiji-Dyed
Akhir Gladiator Dua dilengkapi: Meningkatkan serangan
Empat dilengkapi:
Tidak digalakkan
Bos mingguan dan dunia, Artifak StrongBox

Cadangan stattif artifak

Semasa memilih artifak untuk ganyu, anda harus mengutamakan statistik berikut.

Statistik utama:

  • Pasir: Serangan%
  • Goblet: Bonus Kerosakan Cryo
  • Circlet: Kerosakan kritikan, kadar kritikan

Sub-Stats:

  • Serang%
  • Kerosakan kritikan
  • Kadar kritikan

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana item ini berfungsi, lihat Panduan Artifak Impak Genshin kami.

Impak Genshin

Apakah Kesan Genshin Kemampuan Ganyu?

Kit Ganyu melimpah dengan faedah berais yang menyebabkan kehancuran kepada musuh. Inilah kemahiran normal dan elemennya di medan perang dan kemahiran pasif yang dimilikinya.

Kemahiran aktif:

Kemahiran Kesan
Serangan biasa: Liutan memanah Normal: Lakukan sehingga enam tembakan dengan busur
Tahap satu caj: Pukulan berais yang menangani kerosakan cryo
Tahap dua caj: Fire A Frostflake Arrow yang meletupkan kesan menangani kerosakan cryo aoe
Menjunam: Mandi anak panah yang menangani kerosakan aoe
Kemahiran Elemental: Jejak qilin Tawaran Aoe Cryo Kerosakan dan Daun Di Sebalik Ais Lotus. Lotus ais mengejek musuh menyerangnya dan menangani kerosakan cryo apabila dimusnahkan
Elemental Burst: Mandi langit Saman mutiara suci suci yang menangani kerosakan cryo

Kemahiran pasif:

Kemahiran Kesan
Hati yang tidak berbelah bahagi (dibuka di Ascension One) Selepas anda membakar anak panah frostflake, kadar kritikan anak panah frostflake berikutnya meningkat sebanyak 20% selama lima saat
Harmoni Antara Syurga dan Bumi (dibuka di Ascension Four) Mandi Celestial Memberi Rangsangan Kerosakan Cryo 20% kepada Ahli Parti
Dipelihara untuk memburu (dibuka secara automatik) Bayaran balik 15% daripada kos bijih semasa membuat busur

Apakah kesan Genshin Ganyu?

Berikut adalah setiap penggemar yang anda terima apabila anda menilai konstelasi Ganyu.

Buruj Kesan
C1: Dew-Drinker Apabila musuh mengambil kerosakan dari tahap caj dua anak panah frostflake mekar rintangan cryo mereka menurun sebanyak 15% selama enam saat. Hit hit menanam semula dua tenaga untuk ganyu. Kesan ini hanya boleh berlaku sekali setiap caj tahap dua anak panah frostflake
C2: Yang bertuah Trail of the Qilin memperoleh satu caj tambahan
C3: Strider Cloud Meningkatkan tahap pancuran mandian langit dengan tiga
C4: Westward Sojourn Musuh yang berdiri di dalam pancuran mandian celestial AOE mengambil kerosakan tambahan. Peningkatan amage bermula pada 5% dan meningkat sebanyak 5% setiap tiga saat, sehingga maksimum 25%. Kesannya berlarutan selama tiga saat selepas musuh meninggalkan AOE
C5: Yang penuh belas kasihan Meningkatkan tahap jejak Qilin dengan tiga
C6: Clement Menggunakan Trail of the Qilin menyebabkan tembakan panah Frostflake seterusnya dalam masa 30 saat untuk tidak memerlukan pengecasan

Apakah Genshin Impak Bahan Ascension Ganyu?

Ascension boleh menjadi proses yang mahal, jadi kami telah menyenaraikan semua item yang anda perlukan untuk menyimpan semasa meratakan. Hoarfrost Core Drop dari Cryo Regisvine di Mondstadt dan Qingxin Flowers muncul di seluruh Liyue.

Tahap yang diperlukan Mora Bahan
20 20,000 One Shivada Jade Sliver, Tiga Qingxin, Tiga Whopperflower Nectar
40 40,000 Tiga Serpihan Jade Shivada, Dua Hoarfrost Cores, Sepuluh Qingxin, 15 Nektar Whopperflower
50 60,000 Six Shivada Jade Fragments, Empat Hoarfrost Cores, 20 Qingxin, 12 Nectar Shimmering
60 80,000 Tiga potongan Shivada Jade, lapan teras hoarfrost, 30 qingxin, 18 nektar berkilauan
70 100,000 Enam Shivada Jade Chunks, 12 Hoarfrost Core, 45 Qingxin, 12 Nectar Energy
80 120,000 Enam batu permata Shivada Jade, 20 teras hoarfrost, 60 qingxin, 24 nektar tenaga

Genshin Impak Ganyu di Liyue

Apakah Genshin Impak Bahan Bakat Ganyu?

Ganyu Memerlukan Nektar Whopperflower dan Shadow of the Warrior Item, yang jatuh dari bos Tartaglia mingguan. Buku bakat yang diperlukan oleh Ganyu adalah set ketekunan. Untuk tahap paling jauh, anda memerlukan tiga mahkota wawasan jika anda ingin sepenuhnya melengkapkan bakatnya.

Tahap Mora Bahan
Dua 12,500 Enam nektar whperflower, tiga ajaran ketekunan
Tiga 17,500 Tiga nektar berkilauan, dua panduan untuk ketekunan
Empat 25,000 Empat nektar berkilauan, empat panduan untuk ketekunan
Lima 30,000 Enam nektar berkilauan, enam panduan untuk ketekunan
Enam 37,500 Sembilan nektar berkilauan, sembilan panduan untuk ketekunan
Tujuh 120,000 Empat Nektar Tenaga, Empat Falsafah Ketekunan, One Shadow of the Warrior
Lapan 260,000 Enam Nektar Tenaga, Enam Falsafah Ketekunan, One Shadow of the Warrior
Sembilan 450,000 Sembilan Nektar Tenaga, 12 Falsafah Ketekunan, Dua Bayang -bayang Pahlawan
Sepuluh 700,000 12 Nektar Tenaga, 16 Falsafah Ketekunan, Dua Shadows of the Warrior, Satu Mahkota Wawasan

Apakah yang terbaik Genshin Impak Pasukan Ganyu Comps?

Ganyu cemerlang sebagai DPS utama terima kasih kepada tembakannya yang dikenakan dan sebagai sub-dps, jika anda menggunakan pecah AoE dia. Berikut adalah beberapa pasukan yang kami cadangkan menggunakannya.

Slot watak pertama Slot watak kedua Slot watak ketiga Slot watak keempat
Ganyu Xiandling Bennett Zhongli
Ganyu Mona Diona Venti
Ganyu Ayaka Kokomi Kazuha
Ganyu Shenhe Kokomi Venti

Sekarang anda tahu semua tentang Genshin Impact’s Ganyu, anda mungkin mencari sesuatu yang baru untuk dimainkan. Sekiranya demikian, teruskan untuk melihat senarai tier kereta api Honkai Star dan mana -mana kod kereta api bintang Honkai yang mungkin muncul.

Lebih banyak dari taktik poket

Ruby Spiers-Unwin Ruby adalah peminat semua perkara Final Fantasy, JRPG, dan Pokémon, walaupun dia berpisah dengan platformer yang baik dan mungkin juga beberapa Master Coin dan Roblox juga. Anda juga boleh menemui kata -katanya di laman kakak kami loadout dan pcgamesn.