Gamer Escape: Berita permainan, ulasan, wiki, dan podcast, lima perubahan terbesar Stormblood membawa kepada Final Fantasy XIV | Pcgamesn

Lima perubahan terbesar Stormblood membawa kepada Final Fantasy XIV

Pelarasan Tindakan Pekerjaan

Gamerescape

Semasa surat hari ini dari pengeluar secara langsung, Naoki Yoshida merangkumi semua perubahan yang datang ke sistem pertempuran untuk Final Fantasy XIV: Stormblood. Kami mempunyai butiran dan tangkapan skrin yang memaparkan tindakan peranan dan beberapa pekerjaan baru HUD dalam butiran di bawah!

Ffxiv_40_mediakit_20170523_001

Ffxiv_40_mediakit_20170523_002

Ffxiv_40_mediakit_20170523_003

Ffxiv_40_mediakit_20170523_004

Ffxiv_40_mediakit_20170523_005

Ffxiv_40_mediakit_20170523_006

Ffxiv_40_mediakit_20170523_007

Ffxiv_40_mediakit_20170523_008

Ffxiv_40_mediakit_20170523_009

Ffxiv_40_mediakit_20170523_010

Ffxiv_40_mediakit_20170523_011

Ffxiv_40_mediakit_20170523_012

Ffxiv_40_mediakit_20170523_013

Ffxiv_40_mediakit_20170523_014

Ffxiv_40_mediakit_20170523_015

Isu semasa

 • Terlalu kompleks
 • Terlalu banyak tindakan, tidak cukup ruang panas
 • Overemphasis mengenai pengurusan ikon status
 • Core vs Dister Player Casual
 • Kekurangan sinergi antara pekerjaan

1

2

Tindakan tambahan

 • Menghapuskan tindakan tambahan
 • Menggantikan mereka dengan tindakan peranan
  Tangki/penyembuh/dps huru -hara/dps/kastor

Beberapa tindakan boleh dikeluarkan dari pekerjaan tertentu pada permulaan 4.0. Tindakan itu akan kelihatan seperti bar panas anda.

Yoshida-san kemudian menunjukkan tindakan peranan untuk kumpulan yang berbeza:

caster

dpsrole

Healerrole

Rangeddps

RANKROLEACTIONS

Kerosakan yang dilakukan oleh penyembuh kini akan dikira oleh MND dan bukannya int. Oleh sebab itu, pendirian ulama tidak lagi akan menukar kedua -dua, tetapi sebaliknya meningkatkan kerosakan yang ditangani untuk jangka masa yang singkat. Keupayaan ini kini menjadi sebahagian daripada tindakan peranan penyembuh.

Tolok Kerja (Job HUD)

 • Memaparkan grafik kepala baru
  • Khusus untuk tindakan unik setiap pekerjaan
  • Peningkatan penglihatan mengenai pendirian semasa
  • Penekanan pada isyarat visual dan bukan berangka

  JobGauges1

  JobGauges2

  Di samping itu, alat pengukur pekerjaan yang lebih mudah sedang dalam pembangunan.

  Pelarasan Tindakan Pekerjaan

  • Penyingkiran tindakan yang tidak digunakan/kurang digunakan
   • Menggabungkan/membuat tindakan peranan baru
   • Penggantian mantra dinaik taraf automatik
    • Contoh Batu> Batu II> Batu III> Batu IV
     • Hanya satu slot tindakan yang diperlukan untuk membuang semuanya!

     Nota Lain (Misc)

     • Parry dikeluarkan dari gear. Di tempatnya akan menjadi ketabahan. Ia menimbulkan kerosakan yang ditangani oleh anda, dan kerosakan yang diterima akan dikurangkan. Tenacity adalah Atribut Tangki Hanya.
     • Ketepatan dikeluarkan dan digantikan oleh “Hit Langsung”. Memukul musuh dari depan akan mempunyai kadar kejayaan 100%. Memukul dari sisi atau belakang akan menghasilkan kadar yang tinggi. Debuffs seperti buta akan (jelas) mempengaruhi ini. Hit langsung juga boleh dilakukan bersama dengan hit kritikal. Anda boleh memberitahu bila ini berlaku kerana titik seru akan muncul di sebelah kerosakan yang ditangani.
     • Ketakwaan kini menjadi sub-atribut. Ia hanya boleh didapati di gear untuk penyembuh.
     • Pemasa pemutus kini hilang dari bard dan ahli mesin
     • Sprint tidak lagi menggunakan TP

     Lima perubahan terbesar Stormblood membawa kepada Final Fantasy XIV

     Final Fantasy XIV Stormblood

     Dengan pengembangan pertama Final Fantasy XIV, Heavensward, Square Enix memberikan MMORPG satu tembakan di lengan, menghidupkan semula pangkalan pemainnya. Ia memberi jaminan masa depan permainan dengan kesinambungan yang yakin dari pemulihan monumental Job Square Enix telah bermula dengan Realm Reborn.

     Perlukan lebih? Lihat senarai MMORPG terbaik kami di PC.

     Sekarang, masih diketuai dengan tangan oleh pengarah permainan dan pengeluar permainan, Naoki Yoshida, pengembangan kedua adalah peluang untuk mengekalkan momentum itu. Stormblood tiba pada 20 Jun, dan akan menyediakan satu lagi perjalanan epik ke tanah baru, dengan pekerjaan baru untuk menguasai, dan senarai penambahbaikan dan penambahbaikan yang panjang.

     “Walaupun Final Fantasy XV dibebaskan tahun lepas, kami berpendapat bahawa pengembangan ini akan menimpa penomboran – jadi kami fikir Stormblood adalah kemasukan terkini dalam siri Final Fantasy,” lelucon Yoshida. Dengan beberapa perubahan besar yang datang dengan Stormblood mungkin tidak seperti bodoh kerana ia berbunyi.

     Pekerjaan Baru: Mage Merah dan Samurai

     Kelas -kelas baru adalah tara untuk kursus dengan pengembangan MMO dan Stormblood yang melekat untuk membentuk dengan memperkenalkan dua pekerjaan baru ke Final Fantasy XIV.

     Seorang penyihir merah

     Yang pertama ialah The Red Mage, seorang duel suave yang menggunakan serangan sihir dan huru-hara dalam kombo kilat cepat. Ia adalah letupan untuk bermain ketika anda berantai bersama -sama serangan ajaib yang mempengaruhi dan mencolok sebelum menjatuhkan julat huru -hara untuk menyampaikan slash slashes pedang. Kumpulan-de-grace juga mudah sejuk, kerana anda secara santai dari bahaya untuk melepaskan satu final, menghancurkan, menyapu ledakan sihir hitam atau putih. Sensasi.

     Pekerjaan baru kedua, samurai, tidak begitu teater sebagai rakan sejawatnya. Sebaliknya, katana-wielder berdiri teguh di garis depan dan melaksanakan kombinasi senjata yang berbeza untuk membina ‘sen’-sumber yang kemudiannya boleh dibelanjakan untuk melakukan beberapa langkah penamat yang berbeza. Setiap siri kemahiran senjata yang anda selesaikan akan menyimpan kekuatan sen yang berbeza dalam bilah anda – setsu, getu, dan ka.

     Final Fantasy XIV Stormblood Samurai

     Bergantung pada jenis sen yang anda mengusir dalam pukulan akhir akhir, anda boleh menggunakan sama ada kesan kerosakan-masa, kerosakan kawasan yang lebih luas, atau satu slash kuat yang kuat. Samurai tidak begitu memukau sebagai Mage Merah Akrobatik, tetapi masih membawa gaya uniknya sendiri kepada peranan DPS.

     Penambahbaikan tindakan pekerjaan

     Memandangkan topi tahap permainan telah meningkat sejak bertahun -tahun, dan setiap pekerjaan telah memperoleh kebolehan baru, telah menjadi sangat jelas bahawa Final Fantasy XIV menderita banyak kembung di jabatan tempur. Hampir setiap pekerjaan mempunyai beberapa kemahiran yang tidak pernah digunakan atau tidak perlu mengatasi apa yang perlu anda lakukan untuk bermain setiap pekerjaan. Untuk menyelesaikannya, banyak kemahiran ini telah dibersihkan atau dikerjakan semula dengan Stormblood – perubahan yang sangat dialu -alukan.

     Di tempat lain, sistem kemahiran silang kelas telah dirombak sepenuhnya. Kini lebih banyak memaafkan dan kurang bergantung pada tahap pengisaran pada pekerjaan lain untuk kemahiran yang diperlukan. Sebelum ini, untuk belajar memprovokasi – kemahiran tangki penting yang membolehkan anda menafikan musuh – anda perlu mencapai tahap 22 sebagai gladiator. Kini ia adalah sebahagian daripada satu set tindakan khusus peranan yang anda boleh belajar tidak kira apa pekerjaan tangki yang anda mainkan.

     Anda boleh mengambil sehingga lima kebolehan dari kolam bersama ini sekaligus dan menukar beban anda di luar pertempuran untuk menyesuaikan diri dengan situasi yang akan anda hadapi. Sebagai pekerjaan DPS yang menuju ke atas bos RAID, sebagai contoh, anda mungkin mahu mengambil keupayaan goad untuk menyediakan salah satu ahli parti anda dengan beberapa penjanaan semula TP tambahan untuk perjuangan yang dilanjutkan. Ini perubahan pintar dan kebebasan tambahan ini memberi anda pilihan yang lebih bermakna ketika menangani pelbagai cabaran permainan.

     Perubahan sistem pertempuran

     Dengan penghalusan tindakan pekerjaan yang ada, bilik telah dibuat untuk beberapa kebolehan baru yang akan diperkenalkan di jalan untuk mencapai tahap 70. Mungkin penambahan baru terbesar, bagaimanapun, adalah bahawa setiap pekerjaan kini telah dibentangkan dengan ‘tolok pekerjaan’ sendiri sebagai cara untuk lebih mudah memaparkan dan menjejaki mekanik yang unik untuk masing -masing.

     Pengukur kerja ribut ffxiv

     Tolok tidak secara asasnya mengubah cara setiap pekerjaan bermain, tetapi bersama -sama dengan rakit penambahbaikan kemahiran, mereka membuat giliran keupayaan lebih memaafkan dan memastikan pertempuran adalah pengalaman yang lebih memuaskan secara keseluruhan. Ambil Dragoons, yang kini tidak perlu lagi menonton pemasa buff kecil perlahan -lahan menundukkan bukan bos gergasi yang cuba menggemparkan mereka. Atau ahli astrologi, yang dapat mengenal pasti kad dengan lebih jelas di tangan mereka dan apa -apa kesan yang digunakan untuknya dengan pantas.

     Ini semua adalah sebahagian daripada pelbagai ciri kualiti hidup yang membuat kesilapan kurang menghukum dan memerangi lebih menyeronokkan. Mendapatkan pegangan dengan perubahan baru ini adalah sesuatu yang pemain jangka panjang harus berharap dalam stormblood kerana mereka perlu belajar bagaimana untuk menjadi pakar dalam tugas mereka sekali lagi.

     Zon dan penjara bawah tanah baru

     Tidak dapat dinafikan bahawa Final Fantasy XIV adalah salah satu MMORPG yang paling cantik di luar sana. Sangat sedikit rakan sebaya berjaya memadankan rasa skala dan tertanya -tanya bahawa banyak persekitarannya mempamerkan. Sama ada anda melonjak melalui laut awan atau melintasi menara kristal selalu ada sesuatu yang menarik untuk gawp di. Berharap untuk melihat lebih banyak tempat yang mulia di Stormblood.

     FFXIV Stormblood

     Walaupun kami telah dihadkan di kawasan -kawasan dari Stormblood kami telah dibenarkan untuk melihat setakat ini, jelas dari yang kami lihat lokasi baru yang indah itu menanti. Sama ada bumi yang hangus dan memaksakan gunung -gunung puncak di Gyr Abania, atau biru laut yang luas yang ditaburi dengan massa tanah di Laut Ruby Othard, lokasi -lokasi ini memohon untuk diterokai.

     Lebih menarik lagi apabila anda memikirkan pengembaraan yang menanti di bawah air terima kasih kepada mekanik berenang dan menyelam baru. Ia membuka semua kemungkinan menarik baru untuk dunia, termasuk lokasi salah satu penjara bawah tanah baru: Shisui dari pasang surut Violet. Rangka tindakan itu akan menjadi biasa kepada mana-mana pemain fantasi fantasi veteran-anda masih akan maju melalui irama sampah-bos-bos-boss-boss-boss yang sama-tetapi anda akan melakukannya di lebih banyak lokasi mistik seperti gelembung bawah air yang bersemangat ini.

     FFXIV Stormblood

     Penambahbaikan PvP

     Yoshida-san tidak membuat rahsia bahawa dia adalah peminat besar PvP. Itu mungkin tidak mengejutkan apabila anda mengetahui berapa banyak masa dia melabur ke dalam zaman gelap Camelot dan pengaruh yang mesti ada pada perkembangan Final Fantasy XIV. Walaupun semangatnya untuk mod yang kompetitif, kandungan PvP di Final Fantasy XIV sentiasa berjuang untuk bergema dengan komuniti yang lebih luas. Yang mengatakan, ada yang didedikasikan untuk pertengkaran 4v4 yang lebih kecil dari perayaan itu, sementara yang lain telah berkecimpung dalam pertempuran antara pelbagai pasukan besar di garis depan semasa kempen mengikat.

     Tidak boleh disekat, PvP akan ditapis lagi dalam stormblood dalam urat yang sama dengan perubahan sistem pertempuran – itu bermakna kurang kekacauan, keseimbangan yang lebih baik, dan pengalaman yang lebih lancar. Pekerja. Yoshida-san juga membayangkan mod PVP baru yang akan disediakan beberapa waktu selepas pelancaran Stormblood, yang menampilkan pertempuran antara dua tentera besar pemain. Ia mesti siap dengan patch 4.1.

     FFXIV Stormblood

     Final Fantasy XIV: Stormblood dijadualkan untuk dibebaskan pada 20 Jun, manakala pelanggan pra-pesanan akan menerima akses awal pada 16 Jun. Salinan perkembangan mandiri berharga $ 39.99. Bundle edisi lengkap yang mengandungi permainan asas dan kedua -dua ekspansi berharga $ 59.99.

     James Pickard James Pickard adalah editor tawaran di Techradar dan telah menulis untuk PCGamesn mengenai Final Fantasy XIV, Ketuhanan: Asal Sin 2, dan Kehidupan Aneh. Anda akan mendapat lebih banyak kerja mereka di Red Bull, Fandom, dan lain -lain.