Frost tidak menunjukkan sejuk dalam pengenalan watak terbaru Mortal Kombat 11 – Siliconera, Frost | Mortal Kombat Wiki | Fandom

Frost Mortal Kombat

Setelah dibangkitkan secara tidak sengaja oleh Taven, kegilaan Frost mencapai ketinggian baru, melihat semua orang di sekelilingnya sebagai bekas cucu perempuannya, walaupun ini mungkin menjadi kesan sampingan yang dibangkitkan, kerana selepas Taven mengalahkannya, dia menyedari dia tidak sub-sifar.

Frost menunjukkan tiada sejuk dalam pengenalan watak terbaru Mortal Kombat 11

Frost

NetherRealm Studios telah mengeluarkan treler terkini untuk Mortal Kombat 11, mendedahkan bahawa Frost, bekas perantis Sub-Zero yang telah robotik, sedang kembali ke siri ini untuk kali pertama sejak itu Mortal Kombat: Armageddon.

Lihat treler di bawah:

Bolehkah anda merasakan sejuk di udara? Frost Membuat Kembalinya Panjangnya ke Kombat di #MK11.

Sekiranya anda terlepas, watak lain yang telah diturunkan Mortal Kombat 11 Termasuk Baraka, Geras, Kano, Kronika, Raiden, Scorpion, Skarlet, Sonya Blade, Sub-Zero, D’Vorah, Kabal, Jade, Johnny Cage, Cassie Cage, Kotal Kahn, Noob Saibot, Liu Kang, Kung Lao, Cetrion, The Kollector, dan Shao Kahn.

Mortal Kombat 11 Akan Datang ke Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, dan PC pada 23 April 2019. Ia akan muncul di EVO 2019.

Frost

Frost membuat penampilan pertamanya di Mortal Kombat: Perikatan Deadly Sebagai perantis Sub-Zero, sesuai dengan ciri-ciri watak yang terlalu bercita-cita tinggi. Dedikasi beliau untuk berjuang dan pembelajaran dibayangi oleh keinginannya untuk diperhatikan, dan permusuhan yang sama terhadap sesiapa sahaja yang dia anggap lebih besar daripada dia, termasuk tuannya sendiri.

Dalam garis masa kedua, Sub-Zero membuat kedamaian bersejarah dengan musuh klannya, Scorpion. Frost, terkejut dengan keputusan ini, mencabar grandmasternya, menganggapnya tidak layak untuk memimpin. Sub-Zero mengalahkannya, bagaimanapun, dan membuangnya. Selama bertahun -tahun, dia mencari kuasa untuk memusnahkannya.

Peluangnya pada dominasi tiba ketika Kronika mendaftarkannya untuk membantunya menetapkan semula garis masa, menjanjikan Frost bahawa dia akan memimpin Lin Kuei, bukan sub Zero. Frost sangat cyberized oleh Kronika, membantu Sektor dan Cyrax memulakan semula inisiatif siber mengikut rancangan Kronika. Dia digunakan oleh Raiden untuk bersambung dengan cyborg lain, menutupnya dan mengeluarkan ancaman yang mereka lakukan terhadap perlawanannya terhadap Kronika.

Sebilangan besar kelemahan peribadinya kelihatan berpunca dari cemburu dan perasaan tidak mencukupi. Walaupun dia seolah-olah berada di sisi yang baik pada masa pengenalannya, keinginan Frost untuk pengiktirafan menyebabkan dia mengkhianati sub-sifar (dalam kedua-dua garis masa) dan menyertai sisi kegelapan.

Ulasan Pakar Gamespot

24 November 2020

Maklumat permainan

Frost muncul semula dalam bentuk manusia lagi di Mortal Kombat 1 Sebagai pejuang Kameo.

Ciri -ciri pertempuran

Kuasa dan kebolehan

Walaupun sudah tentu tidak setanding dengan sub-sifar, kuasa cryokinetic Frost sangat kuat. Daripada bergantung pada pembekuan lawan secara langsung, dia membeku kawasan besar di hadapannya, dengan itu meningkatkan julatnya dan meningkatkan kemungkinannya menghubungkan dengan musuh. Dia juga boleh meluncur ke lawan dan mengetuk mereka, dan juga melaksanakan bahagian atas dengan menelefon dari lawan dan muncul semula di belakangnya. Akhir. Secara keseluruhan, sementara Frost mungkin tidak begitu kuat sebagai mentornya, dia membuatnya dengan kelajuan unggul dan potensi strategiknya.

Setelah menjadi cyborg di Mortal Kombat 11, Frost menerima pelbagai pembesaran dan kebolehan cybernetic seperti senjata pembekuan dalaman yang serupa dengan bentuk siber bekas tuannya, serta keupayaan untuk melancarkan kepalanya seperti roket dan bahkan meletupkannya seperti bom, hanya untuknya menggantikannya dengan baru satu.

Pergerakan tandatangan

 • Pembekuan tanah: Frost menembak tanah dengan letupan aisnya, membeku sesiapa sahaja yang berdiri di kawasan itu. Sama seperti Ledakan Ais Sub-Zero sendiri, menggunakan pembekuan tanah terhadap lawan yang sudah beku akan menghantar teknik itu kembali ke Frost dan membekukannya di tempatnya, menetapkannya untuk melanda percuma. (MK: DA, Mk: u, MK: a)
 • Slaid Frosty: Frost melintasi lantai dan perjalanan lawan jika dia bersentuhan. (MK: DA, Mk: u, MK: a)
 • Teleporting Uppercut: Frost hilang di satu sisi skrin dan kembali dari yang lain, memotong lawan. Langkah ini nampaknya, cukup ironinya, disesuaikan dengan Scorpion’s Teleport Punch dengan sentuhan baru. (MK: a)
 • Tudung ais: Frost menembak tanah dengan letupan aisnya, mewujudkan genangan bahawa lawan akan mula tergelincir jika berdekatan. (MK: a)
 • Pelepasan Teras: Frost membakar terasnya dari dadanya di lawan. Serangan ini boleh digunakan di tiga julat yang berbeza, normal, dekat dan jauh, yang dipanggil Pelepasan teras yang jauh/jauh, masing -masing. (MK11)
 • Putaran pisau: Frost berputar badannya semasa menggunakan bilah di tangannya untuk memotong lawannya dengan cepat. (MK11)
  • Menguatkan langkah ini telah berjalan ke hadapan dan melakukan beberapa lagi putaran.
  • Menguatkan langkah itu mempunyai Frost menggerakkan meriam ke batangnya dan api empat lagi shurikens.
  • Menguatkan langkah itu mempunyai slaid fros ke hadapan dan menyeret lawan di seluruh tanah, menangani lebih banyak kerosakan.
  • Sekiranya Frost menghubungkan tiga diperkuat Auger lunges Semasa perlawanan, serangan itu berubah menjadi Pukulan Krushing, Dengan latihan yang mengalir jauh ke dalam daging lawan, dan selepas itu fros melemparkan lawan dan membuat mereka melantun dari tanah.
  • Menguatkan langkah itu mempunyai pecah kedua melancarkan lawan di udara atau membekukan mereka.
  • Menguatkan langkah itu telah melompat ke hadapan dan membanting sabit ke tanah, mewujudkan lonjakan ais di bawah lawan.
  • Sekiranya Frost menghubungkan versi yang diperkuatkan sebagai Kounter atau a Menghukum terhadap serangan yang rendah, serangan itu berubah menjadi Pukulan Krushing, Dengan sabit yang menghalang lawan melalui belakang, menangani kerosakan yang meningkat, dan menghantar lawan yang tinggi di udara untuk menyulap.
  • Menguatkan langkah itu mempunyai Frost Crouch dan menembak gerudi yang lain ke hadapan.
  • Memukul lawan dari jarak maksimum mengubah serangan ke dalam Pukulan Krushing, Dengan gerudi yang mengalir jauh ke dalamnya, menangani lebih banyak kerosakan dan mengetuk mereka kembali.
  • Menguatkan langkah itu menjadikan teras memancarkan bunyi bip, dan selepas beberapa saat ia meletup, menangani kerosakan pada kedua -dua fros dan lawan.
  • Menguatkan langkah itu telah menembak fros lain ke tanah.
  • Menguatkan langkah itu menjadikan perisai maju lebih cepat ke arah lawan.

  Pukulan maut

  • Pukulan maut – Terminal burrowing: Frost membekukan lawan dengan rasuk dari dadanya, yang meliputi kawasan berdekatan dalam ais dalam proses. Dia dengan cepat melayang ke arah mereka, meraih dua icicles di sepanjang jalan dan menikam lawan dengan mereka seperti belati, mengalirkannya ke dalam icicle yang lebih besar yang menembusi mereka melalui dada. Dia terus mengambil lawannya dan terbang dengan mereka, menghancurkan wajah mereka ke dalam pelbagai ais lain di sepanjang jalan, sebelum menimpa mereka melalui mata pada icicle yang lain. Dia menyelesaikan langkah itu dengan terbang lawannya ke dalam satu lagi icicle, menghantarnya secara menegak melalui kepala mereka. (MK11)

  Langkah lain

  • Buang (ke hadapan): Frost merebut lawan dan mendorong latihan ais ke dalam soket mata mereka, membekukan mereka sebelum meletupkan mereka dengan pecah dari terasnya. (MK11)
   • Sekiranya Frost melakukan ini pada lawan yang telah gagal Lemparkan melarikan diri Semasa lemparan sebelumnya, serangan itu menjadi a Pukulan Krushing, Di mana ketika Frost menyerang latihannya ke dalam mata lawan, mereka membakar mendalam dan menyebabkan darah menjadi percikan, berurusan dengan dua kali ganda kerosakan asal. Sekiranya lawan berjaya melakukan a Lemparkan melarikan diri sebelum itu Pukulan Krushing dilakukan, seterusnya Lemparkan dilakukan tidak akan mencetuskan a Pukulan Krushing.
   • Sekiranya Frost melakukan ini pada lawan yang telah gagal Lemparkan melarikan diri Semasa lemparan sebelumnya, serangan itu menjadi a Pukulan Krushing, Dengan pukulan akhir Frost menghancurkan bahagian atas tengkorak lawan ke dalam, berurusan dengan dua kali ganda kerosakan asal. Sekiranya lawan berjaya melakukan a Lemparkan melarikan diri sebelum itu Pukulan Krushing dilakukan, seterusnya Lemparkan dilakukan tidak akan mencetuskan a Pukulan Krushing.
   • Sekiranya Frost menghubungkan Kombo sebagai Kounter atau a Menghukum, serangan itu berubah menjadi a Pukulan Krushing, Di mana apabila Frost menyampaikan ayunan overhead, ia menghancurkan seluruh bahagian atas tengkorak lawan, menangani kerosakan yang meningkat, dan menghantar lawan yang tinggi di udara untuk menyulap.

   Kematian

   • Pembekuan membekukan: Frost benar -benar membeku lawan padat, kemudian menendang batang atas mereka, yang pecah dan menghancurkan kesan dengan tanah. Dalam Tidak terperinci, seluruh badan lawan menghancurkan kerana Frost menendang mereka. (MK: DA, Mk: u)
   • Arca ais: Frost mencipta dua latihan ais di kedua tangannya; seseorang masuk ke kepala lawannya, yang lain ke dalam usus mereka. Sebaik sahaja dia telah mencipta ruang yang cukup besar di badan mereka, dia mengeluarkan penjana sejuknya dan menghancurkannya ke dalam luka. Seketika kemudian, ia meletupkan, menyebarkan jenazah mereka sementara pada masa yang sama membekukan pepejal percikan. (MK11)
   • Inisiatif Siber: Frost mencipta rasuk ais yang mematikan dari penjana sejuk di dadanya, membekukan lawannya pepejal. Punch menghancurkan badan mereka, mendedahkan lajur otak dan tulang belakang mereka. Frost merebutnya dan menyerahkannya ke drone, yang mendepositkannya ke dalam badan Lin-Kuei yang menunggu Cyber. (MK11)
   • Titik pecah: Frost memanggil bola ais dan menjatuhkannya ke dada lawan, membekukan badan lawan. Dia kemudian menumbuk lawan beku, menghancurkan badan mereka, meninggalkan bahagian atas badan mereka rangka dan beku, dengan hanya anggota luar mereka yang tinggal. (Mk1)

   Kejam

   Mortal Kombat 11

   • Klassic: Frost melakukan bahagian atas, memenggal lawan dengan menaikkan bahagian atas dengan tulang belakang mereka masih dilampirkan. Kekejaman ini dikongsi dengan setiap watak. (MK11)
    • Tidak boleh menyekat serangan untuk keseluruhan pusingan akhir.
    • Butang mesti diadakan.
    • Belas kasihan mesti dilakukan terlebih dahulu.
    • Tidak akan mencetuskan Pukulan Krushing, Sekiranya ia belum diaktifkan semasa perlawanan.
    • Tidak boleh kehilangan pusingan.
    • Butang mesti diadakan.
    • Tidak akan mencetuskan Pukulan Krushing, Sekiranya ia belum diaktifkan semasa perlawanan.
    • Butang mesti diadakan.
    • Butang mesti diadakan.
    • The Beban teras Buff mesti aktif.
    • Memerlukan Frost berada di tahap kesihatan tertentu.
    • Butang mesti diadakan.
    • Tidak dapat dilakukan dengan lawan yang berjaga -jaga.
    • Butang tertentu mesti ditekan berulang kali.
    • Tidak akan mencetuskan Pukulan Krushing, Sekiranya ia belum diaktifkan semasa perlawanan.
    • Memerlukan sejumlah Icquakes untuk menyambung semasa perlawanan.
    • Butang mesti diadakan.

    Mortal Kombat 1

    • Pin kushion: Rakan kongsi Frost melakukan a Lemparkan, Tetapi kali ini, dia membanting lawan ke dinding ais yang berduri beberapa kali, maka dia membekukan badan mereka, merobek kepala mereka menggunakan lonjakan dari dinding, dan memegangnya dalam kemenangan ketika pasangannya melakukan kemenangan kekejaman mereka.

    Pemenang lain

    • Persahabatan: Capade frost: Frost membekukan tanah dan mula meluncur angka di atasnya. (MK11)

    Petikan

    Mortal Kombat: Armageddon

    • “Uhhh. apa yang berlaku?”
    • “Saya Frost. Di mana. Sub-Zero!”
    • “The Medallion! Beri saya medali!”
    • “Lin Kuei akan menjadi milik saya!”

    Mortal Kombat x

    • “Tidak akan ada keamanan, kalajengking!”

    Mortal Kombat 11

    • “Orang bodoh memandang rendah saya. “ (Petikan kemenangan bulat)
    • “Anda tidak boleh melepaskan kuasa saya.” (Petikan kemenangan bulat)
    • “Bersedia untuk selesai?” (Petikan kemenangan bulat)
    • “Frost saya memakan.” (Petikan kemenangan bulat)
    • “Mungkin lain kali. “ (Petikan kemenangan bulat)
    • “Ini sia -sia.” (Petikan kemenangan bulat)
    • “Saya lebih dari sekadar Lin Kuei.” (Petikan kemenangan bulat)
    • “Saya disempurnakan.”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Ketidaksempurnaan.”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Saya tidak akan mengisar anda.”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Hari ini, anda mati.”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Anda menyedihkan. Bangun.”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Apa yang anda harapkan?”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Tahan tidak ada gunanya.”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Outworld akan tahu musim sejuk.”(Kutipan kemenangan pusingan menentang Kotal Kahn atau mengalahkan mana -mana pejuang dari Outworld)
    • “Saya tidak boleh gagal.”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Yang lemah selalu jatuh.”(Petikan kemenangan bulat)
    • “Senjata adalah untuk yang lemah.” (Petikan pusingan pusingan setelah mengalahkan pengguna senjata)
    • “Ughh. Edenian yang lemah.” (Petikan kemenangan bulat setelah mengalahkan Kitana atau Jade)
    • “Musim sejuk membawa anda.”(Kutipan kemenangan/lemparkan bulat)
    • “Dipadam dari sejarah.” (Petikan kekejaman)
    • “Un-downloaded.” (Petikan kekejaman)
    • “Sangat sejuk.”
    • “Sial awak.”
    • “Hancur.”
    • “Dingin.”
    • “Sekarang saya Guru!” (Kombo/lemparkan petikan di sub-sifar)
    • “Mati askar sejuk.” (Kombo/membuang quote pada sesiapa sahaja dari Angkatan Khas)
    • “Rasa sejuk.”(Kombo/lemparkan petikan)

    Mod cerita

    Bahagian 1: Mortal Kombat 11

    • “Setelah dihantar, berapa lama sebelum generasi akan datang sudah siap?” (ke Cyrax)
    • “Anda merosakkan klan kami ketika anda berdamai dengan kotoran shirai ryu ini! Dengan bantuan Kronika, saya akan memulihkan kehormatan Lin Kuei.”
    • “Anda selalu meragui saya, sub-sifar. Memegang saya kembali.” (Untuk sub-sifar, jika pemain memilihnya)
    • “Kronika melihat potensi sebenar saya.”
    • “Saya sepatutnya membunuh anda hari sub-sifar menjemput anda ke kuil kami.” (Kepada Hanzo Hasashi, jika pemain memilihnya)
    • “Bukan kali ini. Sekarang anda mati.”
    • “Ramming Speed!”
    • “Sekarang adakah saya mendapat perhatian anda, Raiden? The Warriors Tenggelam armada anda berada di bawah perintah saya.”
    • “Anda mengabaikan saya sepanjang hidup saya.”
    • “Kronika melihat bakat saya sejak awal.”

    Bahagian 2: Selepas

    • “Satu -satunya sisi adalah Kronika. Tempat saya di era barunya terjamin.”

    Trivia

    Umum

    • Seperti yang dinyatakan di atas, Frost tidak bergaul dengan Sonya. Disebutkan dalam Perikatan Maut ‘mod Konquest yang Sonya diserang oleh Frost sebelum pertemuan dengan Raiden.
    • Frost merujuk kepada sub-sifar sebagai Sifu (師父, wg: shih 1 fu 4), istilah cina untuk tuan atau guru.
    • Bersama Blaze, Kenshi, Quan Chi, dan Kitana, dia adalah salah satu daripada beberapa watak dalam Perikatan yang mematikan untuk dilihat melakukan Kata. Dia menggunakan gaya yang sangat bertenaga untuk ini, dengan beberapa lompatan dan tendangan yang mengagumkan.
    • Frost mempunyai video bio Kard terpanjang dari semua watak Mortal Kombat.
    • Seperti sub-sifar, fros boleh membentuk senjata pepejal dengan membekukan wap air sekitar. Dia hanya boleh membuat belati kecil, sedangkan sub-sifar mampu membuat pedang. Walau bagaimanapun, keriangan aisnya di Mortal Kombat: Perikatan Deadly lebih pendek daripada di Mortal Kombat: Armageddon.

    Mortal Kombat: Perikatan Deadly

    • Apabila maklumat pertama mengenai maklumat mengenai Mortal Kombat: Perikatan Deadly mula muncul, Frost tersilap sebagai versi wanita sub-sifar.
    • Mempunyai pelakon suara yang sama seperti Sonya dan Kitana.
    • Dia boleh dikunci dengan membeli koffin IV, yang merupakan koffin termurah untuk membeli watak.
    • Gaya pertempuran utamanya ialah Tong Bei, yang dia simpan sehingga penampilan terakhirnya di Mortal Kombat: Armageddon. Gaya pertempuran kedua ialah Yuan Yang.
    • Dia adalah salah satu daripada tiga watak yang mempunyai “tragis” yang berakhir dalam permainan ini (yang lain menjadi Scorpion dan Li Mei), ketika dia dibekukan oleh Sub-Zero’s Lin Kuei Medallion.

    Mortal Kombat: Penipuan/Mortal Kombat: Tidak Dikatakan

    • Dia mempunyai pelakon suara yang sama seperti kira.
    • Dalam Penipuan, Dia adalah salah satu watak yang muncul dalam sel di panggung penjara gelap.
    • Dalam mod Konquest, orang -orang chaosrealm bercakap dengan kata -kata mundur. Salah satu frasa yang mereka katakan adalah di sepanjang garis “Bolehkah Frost hanya hibernasi?”, mengisyaratkan pada masa akan datang.

    Mortal Kombat: Armageddon

    • Dia dapat dilihat berjuang Sonya sejurus selepas Jax memecahkan kaki Quan Chi, dan kemudian dia dapat dilihat berjuang sub-Zero dan Sareena.

    Mortal Kombat (2011)

    • Dalam Mortal Kombat (2011), Di Arena Pit II, dia adalah salah satu watak yang dapat dilihat berjuang di latar belakang, yang lain ialah Kenshi, Sareena, Reiko, atau Daegon.
     • Juga, dalam mod cerita, semasa adegan potong sebelum perjuangan antara Kabal dan Sub-Zero Cyber, di HUD yang terakhir ia dapat dilihat bahawa ketika dia merujuk rujukan datanya dengan Kabal, salah satu gambar yang ditunjukkan adalah Frost.
     • Dia juga dapat dilihat dalam salah satu penglihatan Raiden, yang sepadan dengan ketika dia memberi taklimat kepada wira Earthrealm (dia, sub-sifar, Kung Lao, Johnny Cage dan Sonya) di Perikatan Deadly.

     Mortal Kombat x

     • Frost Membuat Cameo dalam Bab Scorpion, di mana dia, terhadap perintah Sub-Zero, cuba membunuh Scorpion.
     • Frost pakaian yang dipakai semasa cameo adalah versi yang lebih kecil, lebih feminin dari pakaian utama sub-sifar dalam permainan.

     Mortal Kombat 11

     • Frost adalah satu -satunya watak yang boleh dibuka dalam permainan, melalui menyelesaikan Bab 4 Story.
     • Frost adalah cyborg wanita pertama dalam siri ini.
      • Walau bagaimanapun, tidak seperti Lin Kuei Cyborgs yang lain, penampilan wajah asal Frost tetap sama.
      • Filem ini juga dirujuk semasa interaksi dengan Cassie Cage, termasuk jika permainan menetapkan sama ada Cassie atau Johnny Cage sebagai penyiar, yang memanggilnya Elsa.

      Rujukan

      Penjahat Wiki

      Hai. Ini adalah thesecret1070. Saya adalah pentadbir laman web ini. Edit seberapa banyak yang anda mahukan, tetapi satu perkara kecil. Sekiranya anda akan mengedit banyak, maka jadikan diri anda pengguna dan log masuk. Selain itu, nikmati Wiki penjahat.

      Tidak mempunyai akaun?

      Penjahat Wiki

      • Sadis
      • Pengkhianat
      • Kuasa lapar
      • Ninjas
      • Mortal Kombat Villains
      • Villains Chopsocky
      • Penjahat fantasi sains
      • VIDEO GAME VILLAINS
      • Bos permainan
      • Elementals
      • Berdendam
      • Status bergantung pada versi
      • Delusional
      • Pesaing
      • Rakan wira
      • Penjahat realiti alternatif
      • Dipenjarakan
      • Taipkan bergantung pada versi
      • Pejuang
      • Artis bela diri
      • Sakit mental
      • Sombong
      • Murka
      • Jiwa terkutuk
      • Hybrids
      • Humanoid
      • Pembunuh
      • JUVENILE DELINQUENTS
      • Penderita
      • Penjahat buku komik
      • Diubahsuai secara mekanikal
      • Tidak bernama
      • Oportunis
      • Penguatkuasa
      • Kejahatan neutral
      • Archenemy
      • Outcasts
      • Egotis
      • Brutes
      • Pembuat perjanjian
      • Wira yang jatuh
      • Jahat vs. Jahat
      • Faux dengan kejahatan
      • Mati
      • Penipu
      • Pencari keseronokan
      • Taksub
      • Destroyers Bond
      • Penipu
      • Mongers
      • Dimwits
      • Status bergantung kepada pilihan pemain
      • Pemusnah tidak bersalah
      • Saboteurs
      • Bidak
      • Iri hati
      • Gaolers
      • Orang munafik
      • Penyelia

      Frost (Mortal Kombat)

      Penjahat ini dicadangkan tetapi ditolak oleh masyarakat kerana tidak cukup kejam atau tidak mempunyai apa yang diperlukan untuk menjadi penjahat jahat yang murni. Oleh itu, penjahat ini akan ditambah kepada “senarai tidak pernah lagi” kami, di mana yang dicadangkan penjahat yang ditolak oleh masyarakat hendaklah diletakkan untuk mencegah cadangan masa depan yang sama jahat. Mereka boleh dicadangkan lagi (dengan kebenaran pentadbir) jika elemen baru muncul dalam siri mereka yang dapat mengubah status mereka sebagai penjahat bukan PE.

      Sebarang tindakan menambahkan penjahat ini kepada kategori jahat yang tulen tanpa cadangan atau membuat cadangan bagi penjahat ini tanpa izin pentadbir akan mengakibatkan larangan.
      Notis tambahan: Templat ini dimaksudkan untuk penyelenggaraan pentadbir hanya. Pengguna yang menyalahgunakan templat akan disekat selama seminggu minimum.

      Sekiranya anda berumur 18 tahun ke atas atau selesa dengan bahan grafik, anda bebas melihat halaman ini. Jika tidak, anda harus menutup halaman ini dan melihat halaman lain.

      Nama penuh

      Alias

      Elsa (bercanda oleh Cassie Cage)

      Frosty anak ayam salji
      Snow Fox (kedua -duanya oleh Johnny Cage)

      Asal

      Mortal Kombat: Perikatan Deadly

      Pekerjaan

      Renegade Lin Kuei Warrior

      Kuasa / kemahiran

      Seni mempertahankan diri
      Gaya pertempuran tong bei
      Yuan Yang
      Ice Daggers

      Hobi

      Merancang untuk menggulingkan sub sifar.

      Cuba membuktikan kebesarannya.

      Matlamat

      Menjadi Grandmaster Lin Kuei yang baru dan dapatkan medali naga.
      Hentikan ketenangan antara Lin Kuei dan Shirai Ryu.
      Tuntut kuasa api seperti Tuhan untuk mengembalikan nenek moyangnya dari dunia mati dari kematian.
      Melarikan diri dari hidupnya di kawasan kumuh dan memimpin Lin Kuei.
      Bantuan Sektor untuk membina era baru Cyber ​​Lin Kuei/Tekunin Clan.
      Bunuh Kuai Liang.

      Jenayah

      Percubaan usurpasi

      Matrikida (tersirat)
      Pembunuhan
      Membantu dan bersubahat
      Keganasan
      Percubaan Omnicide
      Penyeksaan
      Jenayah perang

      Jenis penjahat

      Lin Kuei akan menjadi milik saya!
      ~ Frost ketika dia mencari kawalan klan Lin Kuei.

      Frost adalah ahli klan Lin Kuei yang menghidupkan sub-sifar dan antagonis sokongan di Mortal Kombat siri permainan pertempuran.

      Dia pertama kali muncul sebagai antagonis sokongan di Mortal Kombat: Perikatan Deadly, antagonis kecil di Mortal Kombat: Penipuan, Mortal Kombat: Armageddon dan Mortal Kombat x watak kecil di Mortal Kombat x Siri Komik, antagonis yang menyokong di Mortal Kombat 11 dan antagonis kecil dalam mod cerita DLC, fana Kombat 11: Selepas.

      Dia disuarakan oleh Chrissie Rios dalam garis masa yang asal, dan Sara Cravens (yang juga menyuarakan Arete di Fates Emblem Kebakaran: Heros) dalam garis masa alternatif.

      Kandungan

      • 1 Biografi
       • 1.1 garis masa asal
       • 1.2 garis masa kedua
       • 1.3 era baru
       • 2.1 garis masa asal
       • 2.2 Garis Masa Semasa

       Biografi []

       Garis Masa Asal []

       Selepas sub-Zero menjadi tuan besar klan Lin Kuei, dia menganjurkan kejohanan untuk merekrut pahlawan yang kuat. Pemenangnya adalah Frost, menunjukkan kemahiran yang luar biasa; Frost kemudian menjadi perantis sub-sifar. Selepas latihan yang sukar dan sukar, Frost meningkatkan keupayaan pertempurannya, sementara keangkuhannya juga meningkat.

       Semasa peristiwa Mortal Kombat: Perikatan Deadly, Ketika Raiden meminta Sub-Zero untuk membantu mengakhiri Perikatan Mortal, dia pergi dengan sub-sifar ke dunia luar. Selepas ini, dia membeku sub-sifar, meninggalkan dia tidak bergerak selama beberapa saat sehingga dia dapat mencuri medali naga yang dia jalankan di dadanya. Tanpa memiliki kekuatan dan disiplin yang diperlukan untuk mengawal kuasa medali, kuasa pembekuannya sendiri akhirnya menguburkannya di dalam keranda ais. Sub-Zero merasa sangat menyesal kerana dia telah mengambil banyak penghargaan dan kasih sayang, tetapi dia tahu bahawa dia harus memberinya pengebumian yang bermaruah, jadi dia membawanya ke beberapa runtuhan kuno di mana dia mendapati bahawa mereka berdua adalah keturunan Criomantes , budaya pahlawan dapat menguasai ais.

       Dia juga menemui perisai nenek moyangnya dan memilih untuk meninggalkannya di sana. Beberapa waktu kemudian, Sub-Zero kembali ke Kuil Lin Kuei, hanya untuk mendapati bahawa Frost telah kembali, secara tidak sengaja dibangkitkan oleh Taven, dalam pencariannya untuk hadiah ibunya. Frost hanya boleh ingat sub-sifar, dan dia membunuh semua Lin Kuei yang dia dapati di jalannya. Mempercayai bahawa Taven adalah sub-sifar, Frost melawannya. Taven tamparan terakhir dilakukan ke Frost, membenarkannya untuk mendapatkan semula kewarasannya. Walau bagaimanapun, Frost ditangkap semula oleh sub-sifar, yang membeku dan mengandunginya di kuil sehingga dia mendapat semula kewarasannya.

       Garis Masa Kedua []

       Frost muncul di Mortal Kombat x Prequel Comic, sebagai pejuang di kelab perjuangan dengan pergaduhan kematian, memegang rekod 21 pergaduhan menang, tak terkalahkan, dengan 19 kemenangan sempurna dan membunuh semua lawannya. Apabila dia terpaksa menghadapi Cassie Cage, pada mulanya Frost memimpin dengan menewaskan Cassie secara brutal, tetapi dia bertindak balas dengan menggunakan pergerakan yang tidak dapat diramalkan yang diwarisi dari bapanya, meninggalkan Frost tidak sedarkan diri. Pengurus Stadium memaksa Cassie untuk membunuh Frost, tetapi pada masa itu dua anggota Black Dragon Clan, Jarek dan Tasia, memecah masuk. Cassie dan Jacqui Briggs, yang telah menemaninya ke tempat itu, menyelamatkan Frost dan melarikan diri. Kedua -duanya melihat berat dan suhu rendah fros tanpa menyedari bahawa dia adalah cryomant, kerana Frost tidak mempamerkan kuasa beliau untuk kedua -duanya. Frost dikeluarkan pada tandu oleh paramedik.

       Dalam Mortal Kombat x, Frost muncul di kuil Lin Kuei bersama dengan sub-sifar, yang membantu pasukan khas dalam latihan mereka, atas permintaan Johnny Cage. Frost tidak sabar dan sombong, enggan membantu pasukan khas dan membenci sub-sifar yang membantu mereka. Dia kemudiannya cuba membunuh Scorpion ketika sub-Zero menjemputnya ke kuil Lin Kuei, yang memimpin Scorpion yang sudah mencurigakan untuk mempercayai bahawa sub-sifar merancang untuk membunuhnya sehingga sub-sifar membekukan Frost ketika dia cuba membunuh Scorpion dari belakang.

       Kemudian, semasa peristiwa Mortal Kombat 11, Pada misi sub-sifar dan kalajengking di kilang siber Lin Kuei, yang dijaga oleh Sektor untuk mengeluarkan cyborgs dalam perkhidmatan Kronika, Frost kelihatan mengejutkan, mendedahkan bahawa dia telah menjadi cyborg, badan logam tetapi mengekalkan wajah dan rambutnya. Frost dikalahkan oleh sub-sifar dan kalajengking, dan ditinggalkan di kilang, tidak sedarkan diri. Dia kemudian muncul semula di kapal Kharon, yang mengangkut pahlawan bumi ke kubu masa Kronika untuk menghadapinya dan tenteranya. Frost menangani kapal bersama tentera Ninjas siber, tetapi dikalahkan oleh Raiden, yang terpaksa membakar litarnya dan membunuhnya supaya tentera Ninjas siber akan ditutup, kerana mereka semua dihubungkan dengan Frost melalui rangkaian.

       Era baru [ ]

       Sementara frost tidak muncul dalam mod cerita Mortal Kombat 1, Dia muncul dalam permainan sebagai pejuang kameo.

       Keperibadian []

       Garis Masa Asal []

       Dalam garis masa yang asal, Frost pada mulanya setia kepada Sub-Zero dan Lin-Kuei. Malangnya, dia memiliki ketidakstabilan mental dan sombong dengan potensinya. Antara kedua-dua faktor ini, dia dipimpin akhirnya mencuba dan menggulingkan sub-sifar sebagai grandmaster, hanya untuk skimnya gagal dan dia dibuang.

       Selepas pembuangannya, keadaan mentalnya merosot, terutamanya apabila dia mendapati sub-sifar telah membuat perdamaian dengan Scorpion musuh Mana Lin Kuei.

       Setelah dibangkitkan secara tidak sengaja oleh Taven, kegilaan Frost mencapai ketinggian baru, melihat semua orang di sekelilingnya sebagai bekas cucu perempuannya, walaupun ini mungkin menjadi kesan sampingan yang dibangkitkan, kerana selepas Taven mengalahkannya, dia menyedari dia tidak sub-sifar.

       Garis Masa Semasa []

       Frost adalah pejuang yang kuat dengan potensi tetapi tidak mempunyai penghakiman: dia tidak dapat melihat kebijaksanaan damai. Dia degil, yakin, kuasa lapar dan feisty. Dedikasi beliau untuk berjuang dan pembelajaran dibayangi oleh keangkuhan dan permusuhannya terhadap sesiapa sahaja yang dia anggap lebih besar daripada dia. Headstrong dan didorong, kebolehannya dilepaskan hanya dengan keyakinannya.

       Sub-Zero membolehkan dia tinggal di klan dan di sisinya dengan harapan bahawa suatu hari dia akan mencapai perspektif dan pencerahan melalui pengalaman pertempuran. Frost tidak takut, berani, bebas. Apa yang membuat Frost begitu sukar adalah kehidupannya yang sukar sebagai anak yatim di sebuah kawasan kumuh di mana dia terpaksa menanggung dirinya dan menggunakan kekerasan untuk mendapatkan keinginannya (atau mengambil semula apa yang diambil dari dia).

       Walaupun Frost kuat, dia terlalu bangga. Sekiranya Frost memilih untuk berputus asa ketika dia sedang tinggal di kawasan kumuh, dan jika bukan untuk tekad dan kegigihannya, dia tidak akan pernah sampai ke tempat dia sekarang. Walaupun pemanduannya membantunya untuk menjadi pejuang yang mahir, sub-Zero tahu bahawa Frost boleh menjadi lebih besar jika dia tidak begitu cepat marah. Ini membuktikan bahawa sementara Frost adalah pahlawan yang mahir, dia menghalang kebolehannya kerana sifatnya yang mementingkan diri sendiri.

       Kuasa dan kebolehan []

       Walaupun kuasa aisnya tidak begitu hebat seperti sub-sifar, kebolehan cryomancy Frost sangat kuat. Daripada lawan pembekuan secara langsung, dia membekukan kawasan di hadapan mereka untuk meningkatkan julatnya dan kemungkinan memukul mereka. Frost juga boleh meluncur ke lawannya, teleport jauh dari mereka untuk muncul di belakang mereka, menyampaikan pukulan, dan menggunakan kuasa untuk membuat sepasang belati ais untuk bertarung dengan.

       Sebagai cyborg, dia memperoleh program Brainwash kawalan induk baru sebagai tuan baru dan pendahulu Sektor, sekiranya Sektor mati, kawalan induk masih aktif melalui dia.

       Petikan []

       Sub-Zero membawanya sendiri untuk melatih pengambilan baru. Dengan bantuannya, Frost mampu memanfaatkan kuasa Korina yang lebih baik. Sub-Zero tidak dapat mengajar kerendahannya, dan keangkuhannya berkembang bersama dengan kebolehan pertempuran yang unggul.
       ~ Biografi Frost di Mortal Kombat: Perikatan Deadly.
       Seorang pelajar Sub-Zero Grandmaster Lin Kuei, Frost adalah seorang pahlawan muda yang hebat. Kuasa Cryomancynya sangat maju untuk yang sangat muda. Headstrong dan didorong, kebolehannya dilepaskan oleh keyakinannya.
       ~ Biografi Frost di Mortal Kombat: Armageddon.
       Frost menemani beliau untuk membantu mentor barunya dan mendapat lebih banyak pengalaman sebagai pahlawan. Dengan berlatih dalam pertempuran dunia nyata, sub-sifar berharap Frost akan mendapat perspektif dan pencerahan.
       ~ Biografi Frost.
       Kekurangan kekuatan dan disiplin yang diperlukan untuk mengawal kuasa segera medallion, dia dimakan oleh kemampuan pembekuannya sendiri.
       ~ Frost Mortal Kombat Alliance Deadly Ending.
       Frost mesti membuktikan dirinya cukup mahir untuk menemani sub-sifar dalam perjalanannya untuk meneruskan latihannya.
       ~ Frost Perikatan Mortal Kombat Deadly bio.
       Puteri rosak. Hanya di sini cuz-Gelang Fake Daddy anda yang kaya. Saya anak yatim. Saya memperoleh tempat saya di sini dengan peluh dan darah.
       ~ Frost ke Cassie di Mortal Kombat x Siri komik.
       Anda selalu meragui saya sub-sifar, menahan saya. Kronika melihat potensi sebenar saya.
       ~ Frost menjelaskan mengapa dia berpihak kepada Kronika.
       Frost: Saya sepatutnya membunuh anda sub-sifar hari menjemput anda ke kuil kami.
       Scorpion: Anda mencuba dan gagal.
       Frost: Bukan kali ini. Sekarang anda mati.
       ~ Frost Sebelum Melawan Scorpion.
       Frost: Mengapa hanya cyberize lengan anda?
       Jax: Mama selalu mengajarkan kesederhanaan.
       Frost: Saya membunuh ibu saya ketika saya berumur dua belas tahun.
       ~ Frost membayangkan matrikinya dalam dialog intro dengan jax
       Sindel: Anda seperti anak perempuan yang tidak pernah saya ada.
       Frost: Dan anda seperti ibu yang saya bunuh.
       Sindel: Atribut dia dan saya tidak akan berkongsi.
       ~ Frost membayangkan matrikinya dalam dialog intro dengan sindel

       Trivia []

       • Frost merujuk kepada sub-sifar sebagai Sifu, istilah Kanton untuk “tuan”.
       • Frost adalah salah satu watak dalam Perikatan yang mematikan Dilihat melakukan Kata, yang sangat bertenaga dalam kesnya.
       • Dalam Perikatan yang mematikan, Dia mempunyai pelakon suara yang sama seperti Sonya dan Kitana dan di Penipuan/Tidak Dikenali, Dia mempunyai yang sama dengan Kira.
       • Frost muncul sebagai salah satu watak yang dipenjarakan di panggung penjara gelap di Penipuan.
       • Frost muncul di latar belakang Mortal Kombat (2011), berjuang melawan Daegon.
       • Tidak menghairankan, Frost didasarkan pada rakan sejawatnya DC Comics, Killer Frost.
       • Ramai peminat menganggap Frost menjadi versi wanita sub-sifar.
       • Sehingga Mortal Kombat 11, Frost menjadi cyborg wanita pertama dalam siri dan ahli di Lin Kuei.
       • Semasa satu interaksi pertandingan cermin, fros pertama akan mengatakan “masa lalu adalah pada masa lalu.”Frost kedua menjawab,” kemudian biarkan ribut anda marah!”Yang pertama kemudian berkata,” Masa untuk menguji had saya dan memecah.”Ketiga baris merujuk lagu itu Lepaskan Dari filem Disney Beku.
        • Filem ini juga dirujuk semasa interaksi dengan Cassie Cage, termasuk jika permainan menetapkan sama ada Cassie atau Johnny Cage sebagai penyiar, yang memanggilnya Elsa.

        Pautan luaran []