Fortnite VR tidak berlaku, kata Ketua Pegawai Eksekutif Epic Tim Sweeney – The Verge, adakah VR Fortnite? N4g

Adakah terdapat VR Fortnite

Sesetengah pemain telah menemui cara untuk bermain Fortnite di VR, tetapi bukan mod rasmi dan boleh menyebabkan penyakit gerakan, dan bukan pengalaman VR yang sahih.

Fortnite VR tidak berlaku, kata Ketua Pegawai Eksekutif Epic Tim Sweeney

Dia tidak fikir pergerakan permainan akan berfungsi dengan baik di alat dengar.

9 Dis, 2022, 1:26 AM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Sekiranya anda membeli sesuatu dari pautan Verge, Vox Media boleh mendapat komisen. Lihat pernyataan etika kami.

Sekiranya anda sedang menunggu Fortnite Di VR, jangan menahan nafas: permainan epik “tidak mempunyai rancangan” untuk membinanya, Ketua Pegawai Eksekutif Tim Sweeney memberitahu Ambang Dalam temu ramah baru kami. Alasannya? Sweeney tidak fikir ia akan berfungsi dengan baik. “Perkara yang kami lakukan di Fortnite setiap hari kerana pemain berjalan melalui persekitaran dengan cepat, dan ia adalah jenis pengalaman yang melibatkan gerakan sengit dan tidak berfungsi juga dalam VR,” katanya.

Sweeney juga mengatakan Epic dengan senang hati akan bekerjasama dengan syarikat seperti meta pada projek metaverse yang lain, walaupun nampaknya Mark Zuckerberg tidak bersetuju dengan a Fortnite-suka permainan tidak sesuai untuk realiti maya. Tahun lepas, Meta memperoleh pemaju Penduduk: Satu, Permainan untuk Oculus yang melibatkan banyak berlari, menembak, struktur bangunan, dan parkour umum. Dan sementara pasti ada ulasan permainan yang memperhatikan keperluan perut yang kuat (bersama -sama dengan persamaannya Fortnite), orang nampaknya menikmatinya secara keseluruhan. Permainan ini bahkan mendapat mod kreatif, menjadikannya lebih suka Fortnite, dan yang juga boleh ditambah menambah kekeliruan.

Ia tidak menjadi lebih mudah untuk masuk ke VR.

Namun, ia dapat difahami mengapa epik itu sendiri tidak mahu melangkah keluar dari anggota badan itu sendiri, mari kita jujur, agak sedikit faedah. VR tidak betul -betul diterima pakai, dan ia tidak kelihatan seperti kos akan turun dalam masa terdekat – Meta hanya membongkar harga pencariannya 2, alat dengar yang paling popular di luar sana, sebanyak $ 100 (sejurus sebelum melepaskan $ 1,500 Quest Pro). Sony’s PlayStation VR2 untuk PS5 akan menelan kos lebih daripada konsol itu sendiri.

Pastikan anda menyemak wawancara penuh rakan sekerja saya dengan Sweeney, yang meliputi pergaduhan Epic dengan Apple dan Google, undang -undang di sekitar kedai aplikasi, dan banyak lagi.

Adakah terdapat VR Fortnite?

Watak Fortnite akan menembak watak Fortnite yang lain dengan senapang

Fortnite, yang dibangunkan oleh Epic Games, telah menjadi salah satu permainan Battle Royale yang paling terkenal sejak dibebaskan pada tahun 2017. Ia telah mendapat banyak perkara yang besar, dengan pemain dari seluruh dunia. Walau bagaimanapun, persoalan mengenai minda pemain ramai adalah sama ada Fortnite menyokong VR.

Begitu juga cara bermain VR Fortnite?

Bolehkah anda bermain Fortnite di VR?

Tidak, anda tidak boleh bermain Fortnite di VR. Epic Games tidak mempunyai rancangan untuk menambah sokongan VR ke Fortnite pada masa ini. Pemaju menyatakan bahawa mereka memberi tumpuan kepada meningkatkan pengalaman permainan untuk semua pemain dan bukannya melabur dalam teknologi VR. Buat masa ini, pemain perlu menikmati Fortnite dalam bentuk semasa tanpa sokongan VR.

Sesetengah pemain telah menemui cara untuk bermain Fortnite di VR, tetapi bukan mod rasmi dan boleh menyebabkan penyakit gerakan, dan bukan pengalaman VR yang sahih.

Walaupun dikhabarkan akan datang mengikut hypex.

Tweet dari Fortnite Leaker Hypex yang terkenal, mendakwa sokongan VR akan datang

Bolehkah anda bermain Fortnite di Oculus Quest 2?

Ya, ada kemungkinan untuk bermain Fortnite di Oculus Quest 2, tetapi memerlukan usaha. Pertama, anda perlu memasang program yang dipanggil Virtual Desktop. Program ini akan mencerminkan skrin komputer anda ke alat dengar VR anda, membolehkan anda mengalami semua ciri yang sama seperti yang anda secara tradisinya di monitor dan papan kekunci anda. Tetapi sekarang, anda boleh menikmati pengalaman yang sama tanpa wayar.

Terdapat khabar angin bahawa Fortnite akan segera menyokong Meta (Oculus) Quest 2, alat dengar VR mandiri yang dibangunkan oleh Meta. Jalan ke VR melaporkan bahawa mereka menemui fail di Fortnite yang mencadangkan permainan sedang dibangunkan untuk Oculus Quest 2. Walau bagaimanapun, permainan epik belum mengesahkan ini, dan masih belum jelas sama ada Fortnite akan menyokong secara rasmi VR.

Cara Bermain Fortnite di Oculus Quest 2

Kaedah yang berbeza bergantung pada peranti untuk memainkan Fortnite pada alat dengar VR anda. Untuk telefon pintar, sideloading permainan dan pengawal bluetooth diperlukan untuk pengalaman permainan yang lebih baik. Ini akan membolehkan anda menikmati permainan di skrin telefon anda, serupa dengan permainan VR yang disokong secara rasmi.

  • Muat turun desktop maya Aplikasi pada aplikasi PC dan Oculus Quest 2 anda.
  • Sambungkan anda Oculus atau meta quest 2 Headset ke PC anda.
  • Mulakan aliran PC anda ke anda Oculus (meta) Quest 2 alat dengar.
  • Pelancaran Fortnite di PC anda untuk mula bermain permainan.

Ambil perhatian. Ini bukan pengalaman VR yang benar. Anda hanya bermain permainan secara berkala tetapi pada oculus quest 2 anda. Jika anda mencari berita, panduan, kod, dan asal, tinggal di N4G Unlocked, seperti yang kita ada!