Fortnite S Season 5 Shifty Shafts Treasure Map: Di mana untuk mencari harta, Fortnite Shifty Shafts Treasure Map Lokasi Terungkap | Pcgamesn

Fortnite Shifty Shafts Treasure Map Lokasi Terungkap

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Fortnite’s ‘Season 5’ Shifty Shafts Treasure Map: di mana untuk mencari harta karun

Sudah tiba masanya untuk peta harta karun terakhir Fortnite Musim 5, satu lagi Bintang Pertempuran untuk memburu ketika anda cuba memanjat sebanyak mungkin sebelum akhir musim, dan Tier 100 tidak dapat dicapai selama -lamanya.

Peta ini terdapat dalam aci shifty, tetapi jika anda lebih suka tidak melawat di sana untuk menyemaknya, baiklah, itulah panduan ini untuk. Peta itu sebenarnya bocor kira -kira dua minggu yang lalu, jadi lokasi telah diketahui untuk sementara waktu sekarang, tetapi jika anda tidak mengikuti Fortnite Kebocoran seperti saya, saya tidak menyalahkan anda.

Tempat harta karun minggu ini sebenarnya agak rumit. Inilah peta yang kelihatan seperti itu yang anda dapati dalam aci shifty jika anda pergi ke sana:

Anda mungkin menyedari bahawa pembentukan tanah, walaupun anda mungkin tidak ingat dengan tepat di mana ia berada. Ia sebenarnya Hanya barat daya divot berdebu dan barat laut mata air masin.

Dan inilah yang kelihatan seperti ketika anda turun dari udara:

Sebaik sahaja anda sampai di sana, ia sebenarnya agak rumit untuk mencari tepat di mana tempat harta itu. Peta menunjukkan sudut apa yang anda harus melihat pembentukan Mesa untuk memahami di mana “menggali,” tetapi juga mengetahui ini, saya mengambil sedikit masa untuk memikirkannya. Anda ingin mendekati Mesa dari timur, dan inilah sudut yang anda cari untuk melihat Mesa dengan tepat bagaimana ia dibentangkan di peta harta karun.

Kemudian anda hanya naik ke sana dan mendapatkan harta karun anda, walaupun anda mungkin menghadapi kawanan orang yang berusaha melakukan perkara yang sama.

Anda boleh mendarat secara langsung di tempat jika laluan bas anda cukup membantu, walaupun dengan begitu banyak platform yang berpotensi, anda mungkin keliru dan berakhir dengan yang salah. Itu benar -benar berlaku kepada saya, dan kemudian anda dipaksa untuk menavigasi sekitar Mesa menggunakan sumber yang terhad di sana (hanya ada beberapa pokok dan batu untuk ladang). Pertaruhan yang paling selamat mungkin untuk melakukan ini di 50v50 di mana ahli pasukan anda sebenarnya mungkin berusaha untuk mendapatkan perkara yang sama, dan itu bermakna anda boleh mempunyai pendekatan yang lebih mudah dan juga berpotensi menggunakan tanjakan rakan sepasukan.

Saya benar -benar menyukai peta ini kerana ia memerlukan sedikit pemikiran daripada yang lain, memandangkan betapa agak mengelirukan mercu tanda ini. Saya harap kita melihat lebih banyak peta “maju” seperti musim depan ini, walaupun saya tidak akan melepasi epik untuk mengubah keseluruhan konsep, melihat bagaimana mereka perlahan -lahan mengubah cabaran dari musim ke musim. Daripada hanya peta harta karun, mungkin ia memburu pemulung dengan pelbagai lokasi dan petunjuk, tetapi kita akan melihat.

Tidak kira, saya harap ini membantu anda, dan anda dapat meraba -raba agak kurang daripada yang saya lakukan dan dapatkan harta itu dengan segera. Jumpa awak lain kali.

Ikuti saya di Twitter, Facebook dan Instagram. Baca novel sci-fi baru saya Herokiller, yang menggabungkan cintaku untuk memerangi permainan dan filem aksi. .

Fortnite Shifty Shafts Treasure Map Lokasi Terungkap

Fortnite Shifty Shafts Treasure Map Lokasi

Fortnite Shifty Shafts Treasure Map Challenge merupakan bahagian penting dari tugas mingguan anda dalam permainan Battle Royale Epic dan ia menjaringkan anda sepuluh Battle Stars yang sejuk, atau bersamaan dengan keseluruhan Battle Pass. Anda juga boleh mendapatkannya dengan kilat, jadi kami di sini untuk membantu anda mengikuti peta harta karun yang terdapat di Shifty Shafts.

Pemburu cabaran veteran akan mengetahui gerudi sekarang: peta harta karun shifty akan muncul di lokasi di selatan menara condong yang akan memberi anda petunjuk tentang di mana bintang pertempuran tersembunyi. Kemudian anda boleh maju melalui pas premium Epic yang boleh menjaringkan kulit Fortnite dan kosmetik yang anda biasanya perlu menghabiskan Fortnite V-Bucks.

Tetapi kerja anda tidak dilakukan di sana ketika datang ke Fortnite Week 9 Cabaran anda. Sekiranya anda ingin mendapatkan lebih banyak barang dari Fortnite Road Trip Week 9 Challenge, anda perlu menari Fortnite dengan pemain lain berhampiran Loot Lake juga. Dan, lebih -lebih lagi, anda juga boleh mencuba LTM Getaway yang baru untuk melengkapkan Bonus Fortnite High Stakes Cabaran anda. Tetapi, Kembali ke Perniagaan: Inilah segala yang kita ketahui mengenai lokasi peta harta karun Fortnite Shifty.

Fortnite Shifty Shafts Treasure Map Lokasi

. Lokasi yang dipersoalkan adalah di atas kawasan berbatu yang dibangkitkan selatan barat di Divot Dusty. Kami telah menandakan lokasi di peta di bawah dan kami dengan video yang menunjukkan anda betul -betul di mana hendak pergi.

Thumbnail YouTube

Fortnite Shifty Shafts Treasure Map Lokasi

Treasure itu tidak berada di bahagian tertinggi gunung, tetapi ia berada di bahagian yang dibangkitkan di selatan tapak perkhemahan. Pendaratan di sana akan menjadi cara paling mudah untuk melakukannya, jika tidak, ia akan menjadi perebutan yang mengecewakan untuk bahan -bahan untuk membinanya. Itu terutama berlaku selepas cabaran aktif: banyak pemain yang rumit akan bersedia untuk memilih anda untuk beberapa pembunuhan percuma.

Harry Shepherd Bekas PCGN Guides Writer and Purveyor of Puns. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Fortnite: Shifty Shafts Treasure Peta Lokasi

Mengikuti peta harta karun yang terdapat di aci shifty. Sebagai akhir musim lima menarik berhampiran anda akan memerlukan setiap bintang pertempuran terakhir jika anda ingin menjadikannya ke peringkat 100, jadi inilah lokasi peta harta karun yang tepat.

Pada beberapa kali terakhir mereka telah muncul, peta sebenarnya telah cukup dekat dengan lokasi yang dinamakan di harta yang mereka janjikan. Anda mempunyai sedikit lebih jauh untuk pergi kali ini, tetapi kawasan ini masih mudah untuk jatuh ke.

Lokasi peta harta karun asin: Lokasi:

Anda tidak perlu mencari peta harta karun yang sebenarnya untuk membuat Battle Star muncul, tetapi kami akan menunjukkan kepada anda di sini supaya anda boleh mendapatkan galas anda. Ia menunjukkan gunung yang terhuyung -huyung dengan puncak yang tajam.

Titik Kompas di bahagian atas kanan menunjukkan bahawa anda menuju ke sebelah selatan gunung itu.

Anda boleh menemui gunung itu di utara mata air masin. Untuk mencari bintang pertempuran yang anda perlukan untuk menuju ke sebelah selatan yang menghadap ke asin dengan pokok dan batu.

Sekiranya anda terlepas platform, cuba memecahkan salah satu batu besar yang tersebar di sekitar, batu bata yang anda kumpulkan sepatutnya cukup untuk membina sehingga.

Inilah yang kelihatan seperti:

Satu lagi perkara: Berhati -hati terdapat banyak lantai lantai di sekitar gunung supaya pemain lain mungkin akan menembak anda semasa anda pergi untuk harta itu. Perlu cepat.

Untuk lebih banyak tindakan Fortnite, mengapa tidak melompat ke cabaran tinggi baru?

Lihat panduan penuh kami untuk membantu dengan cabaran sepanjang minggu 9 dalam Musim 5.

Anda mungkin menyedari bahawa kiub jatuh di tasik dan air sekarang ungu dan melenting. Sesiapa yang meneka apa yang akan berlaku, tetapi anda boleh mengikuti perkembangan terkini dengan sebarang perubahan di sini. Anda juga boleh menyemak yang terbaru Bundle Xbox One S Fortnite dan yang terkini Daft punk dj llama dan Kulit Bandit yang telah bocor setakat ini.

. Pemain Fortnite kini dapat menggunakan akaun PS4 mereka di PC, Xbox One, Switch, serta Android dan iOS. .

Inilah cabaran mingguan Fortnite setakat ini

    Minggu 1
  • Ikuti peta harta karun yang terdapat dalam gulungan berisiko
  • Cari bolt kilat terapung