Final Fantasy XVI secara rasmi disahkan untuk PC, tidak akan bersedia apabila PS5 Exclusivity berakhir, FF16 PC Tarikh Siaran – Semua yang kita tahu | GameWatcher

Tarikh Siaran PC FF16 – Semua yang kita tahu

2

Final Fantasy XVI secara rasmi disahkan untuk PC, tidak akan siap apabila PS5 Exclusivity berakhir

Square Enix secara rasmi mengesahkan bahawa blockbuster terkini fantasi tinggi RPG Final Fantasy XVI akan menyeberang ke PC dengan pengoptimuman baru utuh.

Buka galeri

Galeri Lihat – 2

Diterbitkan 3 Sep, 2023 6:27 PM CDT
2 minit & 22 saat membaca Masa

Yoshi-P secara rasmi mengesahkan bahawa Final Fantasy XVI akan datang ke PC.

Final Fantasy XVI secara rasmi disahkan untuk PC, Won

Buka galeri

2

Lihat galeri – 2 gambar

Sudah lama sejak kita mendengar persegi Enix bercakap mengenai port PC FFXVI, tetapi sekarang penerbit telah melanggar kesunyian. Ya, Final Fantasy XVI memang datang ke PC pada satu ketika.

Berita itu dijatuhkan di a panel PAX West 2023 terkini Di mana pengeluar permainan Naoki “Yoshi-P” Yoshida mempunyai kemas kini yang cepat: “Akhirnya, sementara Final Fantasy XVI dibebaskan sebagai PlayStation 5 eksklusif, kami sedar bahawa ramai di antara kamu telah meminta versi PC,” Yoshi-P berkata di sungai.

Tidak ada yang mengatakan apabila FFXVI akan dibebaskan di PC, spesifikasi yang diperlukan, dan ciri -ciri yang akan ditawarkan. Berdasarkan permainan PC sebelumnya Square Enix, kami boleh mengharapkan jumlah ciri yang cukup baik dan tetapan tweakable. Final Fantasy XV sangat baik di PC walaupun telah dalam pembangunan untuk beberapa waktu.

Lebih -lebih lagi ialah Final Fantasy XVI dibina dalam enjin tersuai baru, jadi kita tidak boleh mengharapkan sebarang masalah yang dihadapi oleh pasukan ketika membuat Final Fantasy XV pada enjin bercahaya.

Versi PC Final Fantasy XVI tidak betul -betul mengejutkan. Sony telah mengesahkan permainan itu akan mempunyai eksklusif masa enam bulan di PlayStation 5, dengan iklan secara langsung menyebut versi PC. Yoshi-P juga mengesahkan bahawa permainan itu tidak akan secara ajaib keluar apabila istilah eksklusif berakhir pada bulan Disember 2023. Pasukan masih memerlukan lebih banyak masa untuk menyediakan versi PC dan pelabuhan tidak siap-dan tidak akan siap pada masa itu sama ada.

Berikut adalah petikan ringkas mengenai komen sebelumnya Yoshi-P mengenai versi PC Final Fantasy XVI:

Mengenai sokongan versi PC

“Saya telah menyebabkan sedikit kacau dengan ucapan saya pada hari yang lain, tetapi saya ingin menyentuh versi PC. Pertama sekali, memang benar bahawa Final Fantasy XVI adalah masa terhad enam bulan eksklusif di platform PS5. Walau bagaimanapun, ini adalah kisah yang sama sekali berbeza bahawa versi PC akan dikeluarkan dalam setengah tahun. Saya akan menjelaskannya, tetapi versi PC tidak akan keluar dalam setengah tahun.

“Ini kerana kami menghabiskan banyak masa dan wang mengoptimumkan platform PS5 untuk menyampaikan pengalaman permainan terbaik. Sudah tentu, saya ingin melepaskan versi PC pada satu ketika supaya semua orang dapat bermain sebanyak mungkin permainan. Walau bagaimanapun, walaupun kita mula mengoptimumkan versi PC selepas versi PS5 keluar, kita tidak akan dapat mengoptimumkannya dalam setengah tahun, jadi ia tidak akan keluar dalam jangka pendek setengah tahun. Saya ingin melepaskannya akhirnya, dan saya fikir saya akan, tetapi saya tidak berada di panggung di mana saya boleh mengatakan bila.

“Pertama sekali, saya akan gembira jika anda dapat memainkan versi PS5, yang saya buat dengan pemikiran menjadi permainan terbaik di dunia. Sekiranya versi PC keluar dalam setengah tahun, saya boleh keluar dari syarikat (ketawa). Tolong jangan katakan, “Saya tidak akan membeli versi PS5 kerana versi PC akan dikeluarkan dalam setengah tahun.”

Tarikh Siaran PC FF16 – Semua yang kita tahu

Tarikh Siaran PC FF16 - Semua yang kita tahu

Siri RPG Square Enix yang lama berjalan dengan penuh harapan menjangkakan pembebasan FFXVI, bab seterusnya. Campuran pertempuran melee dan spellcasting mendebarkannya memberi impak yang signifikan ketika pertama kali dilancarkan. Sekiranya anda berada di antara mereka yang kagum dengan permainan, anda mungkin ingin tahu tentang tarikh pelepasan berpotensi Final Fantasy XVI Pc.

halaman di mana iklan harus muncul ->
halaman di mana iklan harus muncul ->

Khabar angin mengenai a Tarikh Siaran PC untuk FF16 telah beredar sejak treler pertama permainan. Pelepasan PC akan menawarkan penonton yang lebih luas peluang untuk mengalami ansuran terkini dalam siri ini, sementara juga membolehkan pemain dengan perkakasan yang kuat untuk menikmati permainan dengan kesetiaan visual yang lebih tinggi dan kadar bingkai yang lebih lancar. Inilah yang kita ketahui sekarang mengenai kemungkinan pelancaran PC.

Final Fantasy 16 PC Tarikh Siaran PC

Tarikh Siaran PC FF16 - Semua yang kita tahu

Tarikh Siaran PC FF16 - Semua yang kita tahu

Adakah FF16 akan dikeluarkan di PC? Penerbit Square Enix terutamanya memberi tumpuan kepada tindakan RPG’s PlayStation 5 semasa usaha pemasaran awalnya, menyebut sedikit dalam cara butiran konkrit mengenai tarikh pelepasan PC yang berpotensi FF16.

Pada bulan Februari 2023, pengeluar Naoki Yoshida memberikan lebih banyak cahaya mengenai subjek Final Fantasy 16 PC Tarikh.

  • Final Fantasy XVI PC Tarikh Tarikh: Kadang -kadang pada tahun 2024 pada awalnya

“Pertama sekali, memang benar bahawa Final Fantasy 16 adalah eksklusif masa enam bulan eksklusif di platform PS5. Walau bagaimanapun, ini adalah kisah yang sama sekali berbeza bahawa versi PC akan dikeluarkan dalam setengah tahun. Saya akan menjelaskan: Versi PC tidak akan keluar dalam setengah tahun, “ Dia mencatat blog PlayStation Jepun (melalui Wario64).

“Ini kerana kami menghabiskan banyak masa dan wang mengoptimumkan platform PS5 untuk menyampaikan pengalaman permainan terbaik. Sudah tentu, saya ingin melepaskan versi PC pada satu ketika supaya semua orang dapat bermain sebanyak mungkin permainan.”

Yoshida terus mengatakan bahawa “Walaupun kita mula mengoptimumkan versi PC selepas versi PS5 keluar, kita tidak akan dapat mengoptimumkannya dalam setengah tahun, jadi ia tidak akan keluar dalam jangka pendek setengah tahun. Saya ingin melepaskannya akhirnya, dan saya fikir saya akan, tetapi saya tidak berada di panggung di mana saya boleh mengatakan bila.”

Walaupun kita masih ditinggalkan tanpa tarikh pelepasan PC FF16 yang tepat, butiran butiran ini menjelaskan bahawa ia tidak akan berlaku sebelum 2024, Memandangkan bagaimana tindakan RPG ditetapkan untuk dilancarkan pada PS5 pada 22 Jun, 2023.

Eksklusif platform yang ditetapkan bersama dengan kerja tambahan yang diperlukan untuk mengoptimumkan versi PC mungkin bermakna ia dapat dengan mudah tergelincir ke separuh kedua tahun 2024.

Dalam temu bual dengan ASCII, melalui Google Translate, dari Mei 2023, pengeluar Naoki Yoshida mengesahkan bahawa pemaju merancang untuk “Bekerja pada pembangunan versi PC dengan teliti selepas pelepasan” rakan sejawatnya PS5.

Seperti yang dilihat oleh Genki_JPN di Twitter, pengeluar Naoki Yoshida menyatakan bahawa pasukan pembangunan mahu FFXVI menjadi pengalaman yang melibatkan pemuatan lancar, dan ia tidak mempunyai cukup masa untuk mengoptimumkan PC semasa bekerja pada versi PS5. Maklumat lanjut akan dikongsi apabila pasukan berasa selesa melakukannya.

Pada awal September, Yoshida mengesahkan dalam video yang dikongsi di X, dahulu Twitter, pembangunan untuk versi PC FFXVI kini sedang dijalankan. Mudah -mudahan, tidak akan lama sehingga kita mempelajari lebih lanjut mengenai tarikh pelepasan PC.

Sementara itu, banyak bekas eksklusif PlayStation telah menuju ke PC dan memberikan banyak hiburan untuk memastikan kami sibuk buat masa ini. Lihat senarai untuk beberapa eksklusif PlayStation yang kini boleh didapati di PC.

Terus dikemas kini pada berita permainan PC terkini dengan mengikuti GameWatcher di Twitter, menyemak video kami di YouTube, dan memberi kami seperti di Facebook . Kami juga boleh memasukkan pautan ke kedai gabungan, yang memberi kami komisen kecil jika anda membeli apa -apa melalui mereka. Terima kasih.

Mengenai Bogdan Robert Mateș

Apabila tidak membuat kopi atau membahaskan topik yang serius dengan kucing saya, anda akan dapati saya bermain permainan video atau menulis mengenai mereka.