FINAL FANTASY XIV Endwalker Patch Jadual – Patch 6.5 Tarikh Siaran – Panduan Permainan Pro, FFXIV 6.2 Tarikh pelepasan dan butiran lengkap dari Live Letter 72 | Pcgamesn

FFXIV 6.2 tarikh pelepasan dan butiran lengkap dari surat langsung 72

Salah satu perubahan keseimbangan besar yang digoda sebelum ini adalah perubahan kepada hits kritikal dan langsung, dan Yoshida menyatakan bagaimana ini akan berfungsi. Sebelum ini, kelas yang menggunakan kemahiran yang menjamin hits kritikal atau hits langsung tidak mendapat manfaat daripada gear atau penggemar parti yang meningkatkan kadar di mana ia berlaku. Dari patch 6.2 dan seterusnya, tindakan yang menjamin hits kritikal atau langsung juga akan menyebabkan lebih banyak kerosakan berdasarkan statistik masing -masing apabila ia diserang, untuk membantu membuat mereka berasa lebih berbaloi.

FINAL FANTASY XIV Endwalker Patch Jadual – Patch 6.5 tarikh pelepasan

Ketahui Final Fantasy XIV: Jadual Pelepasan Patch Endwalker.

Gambar melalui persegi enix

Dengan banyak pemain yang telah menyelesaikan pencarian senario utama Final Fantasy XIV: Endwalker, (beberapa kurang dari seminggu selepas pelancaran permainan utama), tumpuan mereka telah beralih ke patch yang akan datang. Nasib baik, kami mempunyai idea yang baik tentang garis masa patch semasa untuk fantasi fantasi xiv. Terus membaca untuk mengetahui keseluruhan jadual.

Bilakah 6.5 Pelepasan Patch untuk Final Fantasy XIV?

Final Fantasy XIV Patch 6.5 adalah patch utama seterusnya dan akan dibebaskan dalam dua bahagian. Bahagian pertama akan dibebaskan di Awal Oktober 2023, dan bahagian kedua akan dibebaskan di Pertengahan Januari 2024.

Final Fantasy XIV Patch 6.45 adalah patch di antara, dan dikeluarkan pada 18 Julai 2023. Ini disahkan dalam jawatan sosial pada 13 Julai.

Secara keseluruhannya, Endwalker ditetapkan untuk beberapa tahun pertama yang penuh dengan peristiwa, patch, kandungan baru, dan kemas kini yang berlimpah. Walaupun endwalker memasuki pertengahan jangka hayatnya, jadual patch cukup diisi untuk membuat anda bermain untuk masa yang lama. Final Fantasy XIV telah mengekalkan jadual pengembangan yang cukup ketat setiap dua tahun sejak pelancaran Realm Reborn pada tahun 2013, dan pasti ada banyak kandungan untuk selebihnya.

Untuk lebih lanjut Final Fantasy XIV: Maklumat Endwalker, lihat Bilakah Final Fantasy XIV Endwalker’s Raids Release? Pada Panduan Permainan Pro.

Ikuti kami di Twitter dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini pada permainan kegemaran anda!

Mengenai Pengarang

Michael tinggal di UK, tetapi berharap dia tinggal di Eorzea. Seorang peminat video sepanjang hayat, empat tahun yang lalu, dia mencabut pekerjaan “sebenar” untuk menulis tentang permainan video untuk hidup, dan tidak menoleh ke belakang. Apabila tidak membimbing pemain bagaimana untuk mendapatkan pemasangan terkini, resipi kerajinan, dan barang dalam permainan, dia menghabiskan waktunya memupuk ketagihan yang tidak sihat untuk permainan MMOS dan Gacha.

FFXIV 6.2 tarikh pelepasan dan butiran lengkap dari surat langsung 72

FFXIV Patch 6.2 Butiran - Loporrit kelihatan, terkejut, ketika letupan turun di belakang mereka

FFXIV 6.Tarikh pelepasan 2 dan butiran lengkap untuk Final Fantasy XIV Patch 6 yang akan datang.2 Kemas kini telah terperinci dalam Surat Langsung 72. Livestream menggali secara terperinci ke dalam pengembangan besar seterusnya untuk MMORPG yang diiktiraf secara kritikal, bertajuk Memori Terkebur. Antara kemuncaknya adalah kandungan cerita baru yang berputar di sekitar kekosongan, peringkat seterusnya Pandaemonium: Siri RAID Abyssos, dan Sanctuary Pulau Pulau Crossing Incredible Animal Crossing yang menjadikan MMO menjadi permainan kerajinan dan pertanian.

Final Fantasy XIV Patch 6.2 dilancarkan pada 23 Ogos. Gist umum patch baru sebelum ini digariskan dalam Live Letter 71, tetapi Livestream terbaru ini melihat pengarah permainan Naoki Yoshida dan pengeluar komuniti Toshio Murouchi memainkan beberapa 6 baru.2 dan 6.25 kandungan secara langsung, dan meneroka beberapa kandungan yang paling dinanti -nantikan di kedalaman yang lebih besar. Nasib baik, kami di sini untuk memecahkan semua maklumat utama untuk anda di sini.

Ditangani terlebih dahulu adalah pencarian dan percubaan senario utama baru, yang nampaknya berlaku di shard ketiga belas (juga dikenali sebagai kekosongan). Perbicaraan juga terikat pada kisah utama kali ini, walaupun Yoshi-P menegaskan bahawa sifatnya yang tepat akan dirahsiakan sehingga hari patch untuk memelihara misteri. Kami melihat makhluk yang hampir pasti Scarmiglione dari Final Fantasy IV, namun, yang disusun dengan jangkaan sebelumnya.

Yoshida juga bercakap mengenai tier serbuan yang akan datang untuk pandaemonium: RAID ABYSSOS. Dengan tahap Savage melepaskan seminggu lebih awal daripada biasa untuk kali pertama dalam sejarah Final Fantasy XIV, Yoshida meminta pemain untuk maklum balas mereka tentang bagaimana kuali ini keluar. Dia berharap bahawa ia akan membolehkan pemain yang ingin berlumba untuk dunia terlebih dahulu peluang untuk benar -benar menikmati kisah serbuan, dan bukannya merasa terpaksa tergesa -gesa melalui kandungan pada pelancaran.

FFXIV Patch 6.2 - Scarmiglione dari Final Fantasy 4

Yoshida juga mengatakan bahawa dia menganggap kesukaran yang ganas untuk patch ini cukup mencabar dan bahawa “walaupun anda masuk dengan 900 tomes, saya rasa ia berada di tahap yang tinggi dengan banyak mekanik baru.”Ketika cuba melakukan dua tingkat pertama tiang serangan ganas dalam tempoh ujian selama dua jam, Yoshida mengatakan bahawa dia sedang berjuang untuk mengingati semua mekanik walaupun mereka dijelaskan kepadanya.

Mencelup ke dalam permainan itu sendiri, Yoshida menunjukkan gambaran ringkas pertempuran melawan ‘proto-karbuncle’-mengatakan bahawa “asalnya carbuncle mungkin makhluk seperti ini, tetapi kerana ia terlalu menakutkan, ia berakhir di pandaemonium.”Selepas menggoda mekanik perjuangan (dan penolakan pemain yang meminta untuk memanggil proto-carbuncle sendiri, sebagai” anda tidak dapat mengawalnya “), Yoshida menunjukkan beberapa set perisai serbuan.

Set serbuan termasuk beberapa reka bentuk yang sangat menarik, yang menampilkan beberapa perisai yang sangat hiasan yang menggabungkan fantasi akhir klasik dengan beberapa fantasi tinggi yang lebih tradisional, dan juga beberapa gear dengan kesan visual yang berapi -api yang ditetapkan dalam oren, merah, dan ungu. Yang penting, kadar pertukaran untuk tomes mitos Abyssos akan lebih rendah di peringkat serbuan baru – hanya memerlukan empat salinan masing -masing untuk gear yang dilengkapi ke kepala, tangan, dan kaki (bukannya enam biasa).

Juga dibincangkan adalah pencarian Hildibrand baru, entah bagaimana pengembaraan Hildibrand yang lebih jauh, yang akan datang dalam Patch 6.25. Yoshida bercanda bahawa ketika melihat kembali pencarian baru, dia berkata, “Apa yang telah kita lakukan dengan cutscenes ini” – menyiratkan bahawa kita mungkin akan melihat lebih banyak tanda dagangan mereka di atas kekejaman atas. Jangan lupa bahawa kami juga akan melihat senjata relik endwalker yang termasuk dalam pencarian ini, jadi anda perlu mendapatkan perkhidmatan Godbert untuk mencipta senjata terkuat anda kali ini.

FFXIV Patch 6.2 - Beberapa angka Hildibrand tertanam ke bulan

Plat pengembara dan potret yang berkaitan mereka keluar dari beta dengan pelancaran 6.2. Sebelum ini ia dianggap bahawa sebarang potret yang dibuat semasa fasa beta akan hilang, tetapi Yoshida mengesahkan bahawa jika anda telah mengikat potret sama ada plat pengembara anda atau set gear maka ia akan membawa ke pelepasan penuh ciri tersebut. Dresser glamor juga mempunyai kapasiti dua kali ganda hingga 800 slot. “Hanya kerana kapasiti mendapat dua kali ganda, jangan hanya meletakkan segala -galanya di sana, okay?”Yoshida tertawa,” Saya tahu kalian akan meminta lebih banyak!”

Sebagai sebahagian daripada memimpin FFXIV 7.Kemas kini grafik yang dirancang, beberapa ciri sedang dilaksanakan langkah demi langkah untuk membuat proses pelaksanaan dan debugging lebih lancar. Datang dengan patch 6.2 adalah pelaksanaan pemprosesan grafik yang dioptimumkan dan resolusi dinamik, yang merupakan pemain pilihan boleh memilih untuk membolehkan yang secara automatik akan mengurangkan resolusi yang dipaparkan apabila beban GPU anda berat untuk memastikan kadar bingkai yang konsisten.

Salah satu perubahan keseimbangan besar yang digoda sebelum ini adalah perubahan kepada hits kritikal dan langsung, dan Yoshida menyatakan bagaimana ini akan berfungsi. Sebelum ini, kelas yang menggunakan kemahiran yang menjamin hits kritikal atau hits langsung tidak mendapat manfaat daripada gear atau penggemar parti yang meningkatkan kadar di mana ia berlaku. Dari patch 6.2 dan seterusnya, tindakan yang menjamin hits kritikal atau langsung juga akan menyebabkan lebih banyak kerosakan berdasarkan statistik masing -masing apabila ia diserang, untuk membantu membuat mereka berasa lebih berbaloi.

Siri PvP Dua ditetapkan untuk bermula dengan patch baru, bersama dengan satu set ganjaran segar. Ganjaran untuk Siri Sebelumnya Satu boleh dituntut sehingga akhir Siri Dua. Yang penting, Yoshida mengatakan bahawa dari musim tiga dan seterusnya, pemain menduduki tempat di peringkat yang lebih tinggi mungkin diturunkan ketika kalah pertandingan. Pemain -pemain di bahagian atas berlian dan peringkat kristal boleh jatuh ke pangkat sebelumnya sekiranya mereka kalah semasa berada di peringkat terendah pangkat. Walau bagaimanapun, ganjaran anda untuk musim ini masih akan mengira kedudukan tertinggi anda, walaupun anda diturunkan selepas itu.

Kita Perlu Melihat Beberapa Permata yang agak indah yang ditawarkan dalam pengembangan baru, termasuk ubur -ubur ruang yang datang sebagai ganjaran untuk pencarian suku Omicron yang baru ditetapkan untuk ditambah dalam Patch 6.25. Juga ditunjukkan adalah ganjaran gunung dari penjara bawah tanah yang datang dalam patch 6.25 – yang kelihatan menjadi tikus gergasi, comel dengan bola yang sangat bengkak di ekornya, yang juga muncul sebagai pertarungan bos di salah satu penjara bawah tanah.

FFXIV Patch 6.2 - Space Jelly Mount, ubur -ubur terapung gergasi yang pemain duduk di dalamnya. Ia adalah biru yang mendalam dan nampaknya dipenuhi dengan bintang

Variasi dan kriteria penjara bawah tanah, pengembaraan bukan linear, Final Fantasy XIV yang boleh ditangani dengan 1-4 pemain, juga mendapat menyelam mereka sendiri yang mendalam. Yoshida memamerkan ‘Sil’dihn subterrane’ yang diumumkan sebelum ini dan ‘Sil’dihn subterrane’ yang lain – betul, FFXIV Patch 6.25 akan melihat pemain berkumpul untuk mengatasi ‘keldai (Savage).’

Bergabung dengan nanamo fan-favourite dalam perjalanan melalui subterrane, Yoshida menunjukkan bagaimana pemain boleh memilih antara beberapa laluan yang berbeza untuk kemajuan-menunjukkan senarai semak yang membayangkan sehingga 12 hasil yang mungkin dapat dicapai sepanjang perjalanan pelbagai penjara. Bergantung pada laluan yang diambil, pemain akan menghadapi pergaduhan bos yang berbeza dan mendapatkan serpihan cerita yang berbeza, yang kemudiannya boleh disusun bersama untuk mendedahkan sifat sebenar perkara. Semasa bermain dalam kumpulan, pemain boleh mengundi di mana jalan untuk mengambil pada setiap giliran – dan NPCs mungkin mencadangkan laluan sendiri.

Walaupun dalam penjara bawah tanah variasi ini, pemain akan mempunyai akses kepada pemilihan lima tindakan varian – Variant Cure, Variant Ultimatum, Variant Raise, Variant Spirit Dart, dan Variant Rampart. Ini direka untuk memastikan pemain akan mempunyai akses kepada pelbagai tindakan dari seluruh tiga peranan tempur, walaupun ketika beratur dalam parti yang berukuran kecil atau dengan kumpulan yang tidak sesuai dengan format peranan parti tradisional.

FFXIV Patch 6.2 - Yoshida dan Murouchi melihat tiga laluan yang mungkin untuk mengambil di penjara batu, masing -masing diserlahkan oleh bulatan biru besar di tanah

Dungeon kriteria, yang merupakan sentuhan yang lebih sukar pada varian, adalah “jauh lebih kuat” daripada kesamaan mereka dalam penjara bawah tanah. Yoshida mencatatkan bahawa bos di penjara kriteria biasa “Rasa seperti lantai ganas 1.5, lantai 3, dan lantai 4 “musuh. Mod Savage untuk Dungeon Kriteria memerlukan parti premade empat, dan menghilangkan petunjuk serangan tanah untuk musuh – termasuk perusuh umum. Yoshida mengatakan bahawa tahap kesukaran yang melampau ini adalah “pasti bertujuan untuk pemain yang akan membersihkan tiang serbuan yang akan datang pada awal supaya mereka dapat mencabarnya dengan gear yang baik.”Walau bagaimanapun, dia meyakinkan pemain bahawa ia adalah” benar -benar, sangat menyeronokkan.”

Sebilangan besar huruf besar surat langsung didedikasikan untuk meneroka ciri Sanctuary Pulau Baru, yang kelihatan seperti ia boleh menjadi putaran FFXIV pada Penyeberangan Haiwan. Segmen ini begitu mendalam, sebenarnya, kami telah memberikannya artikel penjelasannya sendiri-jadi pastikan untuk mengklik pautan itu untuk semua butiran berair.

Inilah treler pelancaran untuk FFXIV Patch 6.2 Memori Dikebumikan:

Thumbnail YouTube

Nota patch penuh untuk FFXIV 6.Kemas kini 2 akan tiba lebih dekat dengan pembebasannya, termasuk butiran mengenai pelarasan pekerjaan untuk PVE dan PvP, jadi pastikan mata anda pada PCGamesn untuk semua kemas kini penting. Sementara itu, kami mempunyai semua yang anda perlu tahu mengenai pencarian dan ganjaran dan ganjaran Moonfire 2022 yang berterusan, serta segala -galanya yang tersedia sebagai sebahagian daripada acara Moogle Treasure 2022.

Terima kasih kepada Miuna dan Iluna Minori pada Perselisihan FFXIV untuk terjemahan mereka.

Ken Allsop Ken mahu memainkan segala -galanya, tetapi tidak dapat dielakkan berakhir di Diablo 4, Dreamlight Valley, FFXIV, atau Terraria lagi. Dia suka RPG, jiwa, dan roguelikes, dan tidak akan berhenti bercakap tentang pemburu raksasa dan seperti naga.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Patch 6.2

PatchTitLecard-6-2.png

Kandungan Endwalker

Patch 6.2: Memori terkubur adalah kemas kini kandungan utama kedua yang diperkenalkan untuk endwalker.

Ciri, penambahan, dan perubahan yang ketara

Kandungan baru

 • Kisah Utama: Memori Dikebumikan (9 pencarian)
 • Cerita Side: Entah bagaimana lagi Hildibrand Adventures (2 pencarian) (6.25)
 • Kisah Side: Grand Endeavor Tataru (1 pencarian)
 • Kisah Side: Tales of Newfound Adventure (1 Quest)
 • Siri RAID: Abyssos, Abyssos (Savage) Bahagian kedua Siri Pandæmonium Story and Raid
 • Dungeon: Mahkamah Troia yang jatuh
 • Percubaan: mahkota ribut, mahkota ribut (melampau)
 • Faux Hollows: Bendandment Bay S1T7 (Unreal)
 • Pencarian dan Reputasi Tribal: Omicrons – Untuk Murid -murid Tanah (Pengumpul) (6.25)
 • Pulau Sanctuary
 • Senjata Manderville (6.25)
  • Memerlukan penyempurnaan entah bagaimana pengembaraan Hildibrand lebih lanjut
 • Siri PvP 2 bermula
 • Variant Dungeons, Variable Kesukaran, Tahap 90 bermain kasual untuk 1-4 pemain, tiada sekatan peranan, perubahan pekerjaan dibenarkan, perkembangan cawangan berdasarkan tindakan pemain. (6.25)
  • Sil’dihn subterrane
 • Kriteria Dungeons – Kesukaran Tinggi, untuk 4 Pesta Pemain (6.25)
  • Satu lagi subterrane Sil’dihn, subterrane Sil’dihn yang lain (Savage)

Perubahan dan Penambahan Sistem

 • Sayap saingan kembali dari hos dengan kemas kini keseimbangan.
 • Penambahbaikan senario utama
  • Sokongan tugas untuk Snowcloak, Penjaga Tasik, Sohm Al, Aery, dan The Vault.
  • Langkah -langkah iman ditukar kepada senario instan solo.
  • Tugas yang Diubah: Thornmarch (keras). Extreme akan kekal tidak berubah.
 • Penambahbaikan kepada plat potret dan pengembara, kini keluar beta.
 • Persediaan untuk kemas kini grafik masa depan yang akan dikeluarkan sehingga Patch 7.0.
 • Dynamic Dynamis Amerika Utara ditambah, dunia adalah: Halicarnassus, Maduin, Marilith, Seraph (6.28)

Pelbagai

Nota: Tidak semua kandungan yang disenaraikan di sini akan dilancarkan pada hari yang sama. Artikel ini mengenai 6.Musim 2x secara keseluruhan.

Ringkasan Cerita Utama (Spoiler)

Bahagian utama artikel ini tidak lengkap. Anda boleh membantu Wiki XIV Fantasy Final dengan mengembangkannya .