FFXIV: Bagaimana untuk mendapatkan pakaian Gaia – Prima Games, Gaia (Final Fantasy XIV) | Final Fantasy Wiki | Fandom

Gaia (Final Fantasy XIV)

Gaia bangun dan tiba di Mord Souq, bersama dengan Thancred membawa semua bagasinya, dari Eulmore. Dia mendakwa telah membesar di sana, namun tidak ada jiwa yang mengenalnya, dan dia juga tidak ingat apa -apa nota. Dia menolak apa -apa hubungan dengan parti pahlawan di luar cuba meneruskan ke Eden di mana dia berharap dapat mengetahui lebih lanjut mengenai dirinya dan kegelapan yang memilikinya. Setelah mengembara sendiri, Gaia ditemui mempunyai sihir gelap yang hebat namun tidak terkawal yang bercakap di kepalanya, mendedahkan ia adalah suara yang menamakannya, Gaia telah melupakan dirinya sendiri.

FFXIV: Cara Dapatkan Pakaian Gaia

FFXIV penuh dengan fesyen yang unik untuk pemain untuk memburu selepas itu. Berjalan-jalan melalui bandar utama seperti Limsa Lominsa atau Radz-at-Han dengan glam baru adalah endgame sebenar Final Fantasy xiv. Sesetengah gear jauh lebih sukar diperoleh daripada yang lain, tetapi bernasib baik kami di sini untuk memastikan anda dapat menemui semua kepingan fesyen yang anda inginkan. Begini cara mendapatkan pakaian Gaia di FFXIV.

FFXIV: Cara Dapatkan Pakaian Gaia

Gaia, watak utama siri Eden Raid, mengambil pangkalan pemain oleh ribut ketika dia diperkenalkan dalam siklus pasca patch Shadowbringers. Dia memakai gaun hitam dengan lengan baju, stoking yang tinggi, dan kasut. Anda boleh membeli pakaian ini untuk wang sebenar di kedai item FFXIV.

Pakaian Gaia berharga $ 12 di kedai. Walau bagaimanapun, sebelum anda membelinya, terdapat beberapa nota penting.

Pertama, apabila anda melengkapkan pakaian Gaia, ia akan mengambil slot dada, lengan, kaki, dan kaki kaki. Ini bermaksud anda tidak boleh mencampur dan memadankan potongan pakaian dengan fesyen lain dalam permainan. Jadi sebelum membeli, ketahui bahawa anda hanya boleh memakainya secara keseluruhan; Setiap bahagian bukan individu.

Juga, pakaian Gaia tidak boleh dimakan. Oleh itu, anda perlu berpegang dengan sekeping pakaian seperti itu.

Jika anda baik -baik saja dengan kedua -dua nota di atas ini, beli pakaian Gaia dan hidupkan impian anda menjadi Gaia di FFXIV.

Itu semua yang anda perlu tahu tentang bagaimana untuk mendapatkan pakaian Gaia di FFXIV. Untuk lebih banyak petua, helah, dan panduan, pastikan anda menyemak permainan prima. Kami mempunyai banyak panduan berguna pada semua patch baru 6.3 kandungan, seperti bagaimana untuk mendapatkan gunung Phaethon di Final Fantasy XIV.

Mengenai Pengarang

Jesse Vitelli

Jesse suka kebanyakan permainan, tetapi dia sangat menyukai permainan yang dia dapat bermain bersama rakan dan keluarga. Ini biasanya bermaksud lewat malam di takdir 2 atau ffxiv. Anda juga boleh menemuinya memikirkan backlog permainannya yang terus berkembang yang dia tidak akan bermain dan sentiasa dehidrasi. Jangan hubungi dia.

Gaia (Final Fantasy XIV)

(ガイア, Gaia ? )
Nama gantian: voidwalker (ヴォイドウォーカー, voidowōkā ? ), Oracle of Darkness (闇 の 巫女, Yami no Miko ? , menyala. Gadis kegelapan), loghrif (アシエン ・ アログリフ, ashien arogurifu ? , menyala. Ascian aloghrif)

Maklumat Biografi

Rumah

Umur

Penerangan fizikal

Perlumbaan

Jantina

Warna rambut

Warna mata

Butiran permainan

Jenis

Senjata

  • Edengrace Greatsword
  • Hyposkhesphyra

Di sebalik maklumat tabir

Pereka

Tetsuya Nomura
Hiroyuki Nagamine (Oracle of Darkness) [1]

Pelakon suara Jepun

Pelakon Suara Bahasa Inggeris

Gaia adalah watak bukan pemain di Final Fantasy XIV. Dia muncul di Final Fantasy XIV: Shadowbringers pengembangan sebagai watak yang relevan untuk jalan cerita Eden Raids.

Kandungan

Sejarah []

FFXIV Logrif Unmasked

Dalam kehidupan masa lalu, dia adalah Ascian yang melahirkan gelaran “Loghrif”. Dia dan pelindungnya, Mitron, pada asalnya ditugaskan untuk menghalang banjir cahaya pada yang pertama, sebelum Emet-Selch mengarahkan mereka untuk membawa malapetaka. Walaupun hampir berjaya memusnahkan yang pertama dalam banjir cahaya, Loghrif dibunuh sejurus sebelum banjir, dan telah dijelmakan semula abad kemudian sebagai seorang gadis yang dilahirkan di Eulmore. Suara akhirnya menghubungi telepati, kemudiannya diturunkan sebagai Mitron yang tidak berupaya, memadamkan kebanyakan kenangannya sambil menugaskannya untuk membebaskannya dari bentuk pemakan dosa, Eden.

Gaia membuat kehadirannya diketahui sejurus selepas Ryne diaktifkan semula Eden. Pahlawan itu mengalahkannya, dan dia kehilangan kesedaran apabila Mitron memegangnya. Waters Thancred membawanya ke jagaan Scions untuk bercakap dengannya setelah dia mendapat kesedaran.

Gaia bangun dan tiba di Mord Souq, bersama dengan Thancred membawa semua bagasinya, dari Eulmore. Dia mendakwa telah membesar di sana, namun tidak ada jiwa yang mengenalnya, dan dia juga tidak ingat apa -apa nota. Dia menolak apa -apa hubungan dengan parti pahlawan di luar cuba meneruskan ke Eden di mana dia berharap dapat mengetahui lebih lanjut mengenai dirinya dan kegelapan yang memilikinya. Setelah mengembara sendiri, Gaia ditemui mempunyai sihir gelap yang hebat namun tidak terkawal yang bercakap di kepalanya, mendedahkan ia adalah suara yang menamakannya, Gaia telah melupakan dirinya sendiri.

Gaia dan Ryne dari FFXIV

Parti pahlawan memulihkan unsur -unsur aetherial kepada kosong, tetapi perbincangan mereka tentang Eden akhirnya mengecewakan Gaia dan membawanya berarak. Ryne cuba berhubung dengannya, menginginkan rakannya sendiri, tetapi Gaia menutupnya. Kegelapan di dalamnya akhirnya ditunjukkan dan memanggil pemakan dosa bahawa pahlawan cahaya melindunginya dari. Semasa terperangkap dalam kekosongan fikirannya, Gaia meratapi pengasingan, dan mengakui dia akan mengalu -alukan kehadiran parti sekarang. Setelah bangun, pelepasan Ryne pada pemulihannya tidak diingini, dan Gaia perlahan -lahan mula bekerjasama dengan parti itu lebih banyak. Apabila Ryne kehilangan kawalan kuasa Shiva dalam usaha untuk memulihkan elemen ais ke kosong, Gaia merpati untuk menyelamatkannya. Selepas itu, dia mula berkawan dengan Ryne dengan betul, walaupun menghabiskan masa dari santai dengan santai.

Selepas Scion kembali ke sumber berikutan kekalahan Elidibus, Gaia dan Ryne semakin dekat. Mereka merancang mengadakan festival di Crystarium untuk meraikan pembaharuan yang pertama. Mereka dan pahlawan memeriksa kosong, hanya untuk mencari kehijauan yang kering dengan tumpuan kristal beralih ke cahaya. Gaia dicadangkan menggunakan kegelapan untuk mengimbangi cahaya. Gaia dan Ryne menggabungkan kuasa mereka dengan kenangan pahlawan untuk mencipta versi awan kegelapan, yang kekalahannya mengalihkan tumpuan ke dalam skim iridescent. Pada masa itu Mitron, orang yang telah menanamkan idea itu di kepala Gaia, memperoleh kekuatan untuk memproyeksikan dirinya dari Eden. Mitron secara rasmi memperkenalkan dirinya ketika mendedahkan dia menjadi Eden ketika diserang oleh Blade of Light Ardbert.

Ketika Gaia menuntut mengapa Mitron menggunakannya, kerana dia mendakwa mereka saling mengenali, dia menjemputnya untuk masuk ke Eden dan mempelajari hubungan mereka. Sebaik sahaja Gaia dan Ryne tiba, Mitron menggunakan Aether untuk mencipta faksimili peminjam yang Ardbert dan rakan -rakannya dikalahkan lama dahulu untuk menggerakkan kenangannya sebagai Loghrif. Ketika itu gagal, Mitron mengerahkan kuasanya. Dia memaksa gabungan untuk mengubahnya menjadi perdana Ascian, dengan Gaia menentang kehadiran kawan -kawannya walaupun gabungan itu memulihkan kenangan hidupnya yang lalu. Mitron memutuskan untuk memadamkan kenangan Gaia sepenuhnya kerana tidak kehilangan Loghrif, berniat untuk menyerap Gaia. Dia menggunakan aether untuk mengubah bentuk utama Ascian mereka ke dalam janji Eden, hanya untuk dibunuh semasa melepaskan gaia yang tidak sedarkan diri kembali ke kosong.

Ketika Ryne dan Warrior cuba memulihkannya, Gaia berada di dalam minda di mana dia mengadakan perbualan terakhir dengan Mitron yang mati yang jiwa dibebaskan dari Eden untuk dilahirkan semula. Dia berjanji akan bertemu lagi dan bertujuan untuk merakam kenangannya ke dalam buku harian untuk generasi akan datang. Gaia kembali kesedaran setelah mengingati Ryne, dan melihat kosong sepenuhnya dipulihkan ke keadaan semula jadi. Dengan kenangannya Ryne dan yang lain perlahan -lahan kembali, Gaia memutuskan untuk tidak melihat identiti masa lalu sebelum Mitron menemuinya, dan sebaliknya memberi tumpuan kepada masa depan dan membantu orang lain.

Ulasan Pakar Gamespot