Far Cry 5 endings dijelaskan, akhir permainan video yang buruk: jauh menangis 5 · terlalu pandai untuk kebaikannya sendiri

Pengakhiran Permainan Video Buruk: Jauh 5

“Hanya Anda. Seperti yang dimainkan, skrin mula bertukar menjadi merah, kemudian tiba -tiba memotong menjadi hitam.

Far Cry 5 endings dijelaskan

“Far Cry 5” berlangsung di Hope County, Montana, rumah kepada kultus kiamat agama fantasi yang dikenali sebagai projek di Eden’s Gate, yang diketuai oleh Joseph Seed dan keluarganya. Permainan ini mengikuti seorang timbalan sheriff junior, yang biasanya dirujuk oleh nama samaran “Rook,” yang mesti menurunkan kultus itu dan menghalang mereka daripada mengamalkan masyarakat sekitar. Permainan dunia terbuka agak baik diterima pada masa pelepasan, memperoleh 81 untuk versi PS4 pada Metacritic dan umumnya dianggap sebagai salah satu permainan terbaik untuk dibebaskan pada tahun 2018.

Walaupun ia telah melihat beberapa kelewatan, “Far Cry 6” ditetapkan untuk meneruskan siri ‘Nada Gelap dan Tindakan High-Octane. Sebelum menyelam ke “Far Cry 6,” anda mungkin mempunyai beberapa soalan tentang bagaimana entri sebelumnya dibungkus.

Selepas berjuang melalui beberapa bos dan dicuci otak beberapa kali, Rook berhadapan dengan Joseph Seed di gerejanya, di mana pemain dapat memilih sama ada cuba menangkap Yusuf atau pergi dan meninggalkan Hope County.

Berhati -hati dengan spoiler utama di hadapan untuk “Far Cry 5.”

Meramalkan kiamat

Sekiranya anda memilih untuk mencuba dan menahan benih, dia akan membuang kebahagiaan, ubat psychedelic yang dibuat oleh kultus, di seluruh tempat. . Selepas pertarungan bos, anda masuk untuk menangkap benih, hanya akan terganggu apabila bom nuklear turun berhampiran.

Selepas percubaan melarikan diri, benih menyeret Rook ke bunker bawah tanah, di mana dia mendakwa bahawa dunia akan dibersihkan oleh Tuhan. Benih kemudian terus membual tentang bagaimana nubuatannya betul dan bahawa dia benar -benar corong Tuhan. Benih memberitahu Rook bahawa mereka kini menjadi keluarga – dan kredit bergulir.

Akhir ini dianggap sebagai “benar” yang berakhir, dan ia meninggalkan banyak peminat permainan yang tidak berpuas hati. Di Reddit, u/thenecrophobe menulis “Tidak ada jalan keluar yang baik. Anda seorang tentera satu orang yang kemudiannya dilancarkan oleh otak dan disapu menjadi mesin pembunuhan yang sempurna, tetapi anda tidak boleh mendapatkan yang mengerikan atau bermata dua dalam permainan ini.”Di benang Reddit yang lain, orang telah mengadu bahawa berakhirnya terlalu banyak penurunan dan kedua -dua pilihan meninggalkan mereka tidak berpuas hati.

Yang lain berakhir apabila anda menerima tawaran benih untuk menjauhkan diri dari perjuangan ini dan meninggalkannya dan kultusnya. Benih membolehkan anda mengambil ahli -ahli jabatan sheriff yang lain dan mengusirnya. Sebagai Rook dan yang lain memandu, sheriff mengatakan bahawa mereka akan kembali untuk benih rakyat mengawal.

“Hanya Anda. Seperti yang dimainkan, skrin mula bertukar menjadi merah, kemudian tiba -tiba memotong menjadi hitam.

. Pemain juga percaya bahawa ini bukan kanun yang berakhir kerana, setelah menyelesaikannya, anda dimasukkan semula ke dalam permainan dengan pilihan untuk memainkan yang lain berakhir. Pemain nampaknya kurang kecewa dengan akhir ini, terutamanya kerana ia adalah sepatutnya Menjadi “buruk” berakhir.

Apa yang berlaku kepada Rook?

Setelah dikunci ke bunker dengan Joseph Seed, masa depan Rook (dan dunia) nampaknya suram. Dalam gelaran berputar, “Far Cry New Dawn” Rook seolah-olah membuat pulangan mereka dengan cara yang tidak dijangka. . Di kem adalah watak bernama hakim, yang memakai topeng dan tidak pernah bercakap.

. Pada jawatan lain u/drewdawg79 menulis “Jika anda mempunyai hakim (sebagai) teman anda dan pergi ke kemakmuran, Kim Rye akan terus memberitahu anda bahawa dia adalah pemain baru,” yang kelihatan seperti pengesahan yang cukup lurus ke hadapan.

Pengakhiran Permainan Video Buruk: Jauh 5

Pengakhiran Permainan Video Buruk: Far Cry 5 Thumbnail

Selamat Datang ke Pengakhiran Permainan Video Buruk Di mana kami akan memberi anda analisis mendalam tentang mengapa pengakhiran permainan video tertentu tidak baik. Hari ini, kami berada di sini untuk membincangkan apa yang mungkin permainan dengan yang paling teruk pada tahun 2018: Far Cry 5.

│ Kami di sini di Video chums berusaha untuk menawarkan pengalaman dan kandungan terbaik sehingga hubungi kami jika ada cara yang dapat kami tingkatkan. ��

Amaran: Terdapat spoiler utama di hadapan jadi sila teruskan dengan berhati -hati. V1D30Chumz 65-108-102-48

Far Cry 5 bukanlah salah satu permainan terbaik 2018 tetapi ia adalah yang paling disesuaikan untuk menjemput perbincangan politik. . Walau bagaimanapun, ternyata, Far Cry 5 adalah permainan yang agak apolitik dan tidak benar -benar mempunyai apa -apa untuk mengatakan tentang keganasan senjata, ketagihan dadah, atau aspek yang lebih gelap di luar bandar Amerika. Saya baik -baik saja dengan ini. Hanya kerana permainan mempunyai peluang untuk menggali tema yang lebih dalam, itu tidak selalu bermaksud bahawa ia harus. Kadang -kadang, permainan lebih baik hanya menjadi pengalaman yang menyeronokkan dan para penulis dan pemaju mungkin tidak sampai ke tugas menyelam ke dalam tema yang lebih dalam dengan itu dengan bijak meninggalkan aspirasi untuk lebih banyak orang yang dilaburkan. Untuk sebahagian besar, Far Cry 5 hanya ini. Iaitu, sehingga pengakhirannya yang malang.

Pengakhiran sebenar Far Cry 5 tidak semestinya objektifnya baik kerana mereka tidak membuat banyak akal naratif. . Walau bagaimanapun, ada yang lain yang berlaku di bawah permukaan pengakhiran ini dan jelas bahawa penulis dan pemaju cuba membuat beberapa mata yang lebih besar. Malangnya, perkara ini tidak berfungsi dengan baik.

Pada akhir Far Cry 5, anda nampaknya menang. . . Dari mana -mana, sekutu anda di seluruh Hope County telah dihipnotis oleh Bliss dan telah mengambil sheriff dan rakan -rakan timbalan menteri anda. Joseph kemudian memberi anda 2 pilihan: anda boleh meninggalkan aman dengan rakan -rakan anda atau anda boleh melawan. Sementara itu, Joseph memberikan ucapan yang penuh semangat tentang bagaimana semua kematian dan pembunuhan adalah kesalahan anda dan bagaimana semuanya dapat dielakkan jika anda hanya berjalan pada permulaan permainan. Di sinilah Far Cry 5 mendapat sedikit pandai untuk kebaikannya sendiri.

Jika anda memilih pilihan Respes, anda mendapat bos akhir yang lebih tradisional yang berakhir sebagai pertunangan besar yang berlaku yang berakhir dengan anda menangkap Yusuf. Kemudian, seorang nuke hilang dari jauh dan anda terpaksa melarikan diri dari kawasan itu sambil cuba membuatnya menjadi bunker dengan pegawai penguatkuasa undang -undang anda dan juga Joseph tawanan sebagai Hope County secara harfiah membakar anda. Anda akhirnya merosakkan trak yang anda memandu yang mengakibatkan kematian semua orang di dalam kereta kecuali untuk anda dan Joseph. Dia kemudian membawa anda ke bunker yang berdekatan, membunuh watak sokongan yang ada di dalamnya, menggoreng anda ke tempat tidur dan anda berdua mula menunggu perang.

. Anda pergi dengan sheriff dan wakil rakan anda tetapi sekutu anda yang lain masih berada di bawah pengaruh Yusuf. Sheriff kemudian bersumpah untuk memanggil Pengawal Kebangsaan untuk membantu membersihkan kekacauan itu kemudian menghidupkan radio yang memainkan lagu “Hanya Anda”. Terdahulu dalam permainan, anda dikondisikan untuk mengamuk yang tidak terkawal apabila anda mendengar lagu itu tetapi pada akhirnya, ia tidak jelas sama ada anda membunuh semua orang di dalam kereta setelah mendengarnya.

Sekali lagi, ini tidak berfungsi sepenuhnya. Terdapat banyak lubang plot kerana tidak ada yang dijelaskan mengenai bagaimana sekutu dijangkiti kebahagiaan dan bagaimana mereka berjaya menangkap sheriff dan timbalan menteri. Yang dikatakan, cukup jelas bahawa ada yang lain berlaku. Pemaju jelas cuba mengatakan sesuatu mengenai pilihan pemain dan keputusan yang kami harapkan untuk membuat dalam permainan video. . Anda diberi keputusan di mana watak anda boleh pergi dan meninggalkan cukup baik sahaja atau mencuba dan menyelesaikan segala -galanya dengan peluru lagi mengakibatkan lebih banyak kematian, kekacauan, dan kemusnahan. Walaupun anda memilih untuk menjauh dari Joseph, akibat dari tindakan anda melekat dengan anda dengan cara yang tidak dijangka. Semuanya cukup pandai dan lebih pintar daripada kebanyakan pemain yang memberi kredit untuk.

Masalahnya ialah; ia tidak berfungsi kerana masalah dengan pengakhiran ini adalah tiga kali ganda. Seperti yang saya katakan, ia tidak memberikan apa -apa yang jauh menyerupai kesimpulan naratif yang memuaskan dan 2 isu lain harus menangani gaya, nada, dan permainan permainan. Isu pertama dengan berakhirnya muncul dalam ucapan yang penuh semangat Joseph. . . Masalahnya adalah bahawa semua ini datang selepas 20+ jam sentiasa berjuang dalam pertempuran senjata dan kemusnahan besar -besaran yang jauh menang. Kemudian tiba -tiba, ia mahu anda menjadi pacifis dan meninggalkan cukup baik sahaja, akhirnya menghasilkan mesej yang keluar sebagai munafik sepenuhnya.

. Yusuf mengatakan bahawa anda menyebabkan semua ini dengan sebenarnya memilih untuk menangkapnya dan dengan itu mencetuskan peristiwa -peristiwa yang lain dari permainan. Masalah dengan ini adalah bahawa dia sentiasa melakukan pilihan anda dalam permainan yang tidak benar -benar memberi anda apa -apa. . Watak -watak tertentu harus mati agar plot maju dan tidak ada pilihan cawangan berdasarkan keputusan anda. Tidak ada cara untuk benar -benar menghasilkan penyelesaian yang aman dengan mana -mana penjahat yang menyokong. Dalam erti kata lain, ini berakhir yang secara harfiah mengalahkan anda untuk keputusan anda sementara hanya memberi anda mungkin 3 pilihan yang bermakna di sepanjang jalan yang mempengaruhi sangat sedikit. Sesuatu tentang perkara ini hanya terasa salah.

Far Cry 5 Ending Screenshot 3

Akhirnya, ini hanya mengambil peribadi saya pada akhir. Tidak dinafikan, ada pendapat yang berbeza mengenai perkara itu, jadi sila beritahu saya pendapat anda dalam komen di bawah. Sama ada cara, saya harap ini adalah kali terakhir yang jauh menangis untuk menarik sesuatu yang buruk ketika berusaha pandai kerana ia menyebabkan perbincangan itu berulang -ulang tetapi dalam fikiran saya, Far Cry 5 pasti mengandungi beberapa ujung terburuk pernah.

  • Pengakhiran Permainan Video Buruk: AssassinPengakhiran Permainan Video Buruk: Assassin’s Creed
  • Far Cry 5 Ulasan gambar kecilKajian Jauh 5
  • Far Cry New Dawn Review ThumbnailKajian Far Cry New Dawn
  • Far Cry 3 Classic Edition Impressions ThumbnailFar Cry 3 Kesan Edisi Klasik
  • Armored Core VI Fires of Rubicon Review ThumbnailKebakaran Core VI Armored of Rubicon
  • Mon-Yu Review ThumbnailKajian Mon-Yu
  • 10 perkara teratas yang saya gemari mengenai gambar kecil ladang fae10 perkara teratas yang saya gemari mengenai Fae Farm
  • 10 permainan teratas yang kami tinjau pada 522 Thumbnail10 permainan teratas yang kami semak pada tahun 2022
  • Permainan Indie yang mencabar (Bahagian 5)
  • JusantDunia Jusant yang bermakna dan permainan mencengkam