Fallout 5 – Berita Terkini, Kebocoran, Spekulasi Tarikh Siaran, dan Semua Yang Kita Ketahui Setakat Ini, Fallout 5: Segala yang kita tahu setakat ini mengenai RPG baru | Gamesradar

Fallout 5: Semua yang kita tahu setakat ini, dan apa yang kita harap dapat dilihat

17 November 2020 –

Fallout 5 – Berita terkini, kebocoran, spekulasi tarikh pelepasan, dan semua yang kita tahu setakat ini

Fallout 5

Fallout 5 tidak mungkin menjadi permainan yang anda mainkan dalam masa terdekat. Fallout 76 bukan entri terakhir terbaik untuk meninggalkan perkara. Pasti permainan telah bertambah baik sejak dilancarkan, tetapi wajar untuk mengatakan ia mempunyai beberapa tahun pertama yang berbatu dan tidak dapat dipulihkan berbanding dengan acara sebelumnya.

Fallout 4 tidak dianggap sebagai puncak siri sama ada, walaupun, wajar untuk mengatakan bahawa permainan itu mempunyai tindakan yang sukar untuk diikuti selepas kejayaan besar Fallout 3 dan Fallout New Vegas.

. Jadi, apa yang kita tahu mengenai Fallout 5? Inilah semua yang kita dengar setakat ini. Untuk lebih lanjut mengenai permainan Bethesda, lihat yang terbaru di Starfield dan The Elder Scrolls 6.

Spekulasi tarikh pelepasan 5 Fallout 5
Kemungkinan lokasi dan tetapan
Multiplayer dan Co-op Online

Berita terkini

16 Jun, 2022

Mengikuti pameran Bethesda/Xbox E3-tetapi-Not-E3, Todd Howard memberikan sedikit gambaran tentang ketika kita dapat mengharapkan permainan kejatuhan berikutnya.

Dalam temu bual dengan IGN, dia berkata:

“Ya, Elder Scrolls 6 berada dalam pra-pengeluaran. Dan, anda tahu, kami akan melakukan Fallout 5 selepas itu, jadi slate kami cukup penuh ke depan untuk seketika. Kami mempunyai beberapa projek lain yang kami lihat dari semasa ke semasa.”

10 November, 2021 –

Dalam temu bual dengan IGN, Ketua Bethesda, Todd Howard, menunjukkan bahawa Fallout 5 dicadangkan dengan idea ringkas dalam pertengkaran. Pasukan ini mempunyai “satu halaman turner” untuk projek itu, tetapi tidak ada yang komited lagi, dengan gelaran tahun jauh dari pelepasan yang berpotensi.

Anda tahu, kami mempunyai satu-pag pada Fallout 5, apa yang kami mahu lakukan. Sekali lagi, jika saya dapat menggerakkan tangan saya dan mempunyai [Fallout 5] – anda tahu, saya ingin mencari jalan untuk mempercepatkan apa yang kita lakukan, tetapi saya tidak boleh mengatakan hari ini atau melakukan apa -apa, seperti apa akan berlaku [atau] bila.

12 Mac 2021 –

Bercakap selepas pengambilalihan Bethesda Game Studios, bos Xbox Phil Spencer menjawab soalan mengenai fikiran semua orang – akan permainan Bethesda menjadi eksklusif?

“Jika anda seorang pelanggan Xbox, perkara yang saya mahu anda tahu adalah ini adalah mengenai menyampaikan permainan eksklusif yang hebat untuk anda yang kapal di platform di mana lulus permainan wujud, dan itulah matlamat kami.”

17 November 2020 –

“Apa yang akan kita lakukan dalam jangka masa panjang ialah kita tidak mempunyai niat untuk menarik semua kandungan Bethesda dari Sony atau Nintendo atau sebaliknya,” kata Tim Stuart, ketua pegawai kewangan Xbox.

“Tetapi apa yang kita mahukan ialah kita mahu kandungan itu, dalam jangka masa panjang, sama ada yang pertama atau lebih baik atau terbaik atau memilih pengalaman yang dibezakan anda, di platform kami. Kami akan mahukan kandungan Bethesda untuk menunjukkan yang terbaik seperti – di platform kami.”Bolehkah ini berlaku untuk Fallout 5?

Spekulasi tarikh pelepasan 5 Fallout 5

Spekulasi menunjukkan bahawa permainan akan dilancarkan pada musim gugur 2022. Tidak ada yang mengatakan apabila tarikh pelepasan sebenar akan, tetapi berdasarkan masa antara siaran Fallout 3 dan Fallout 4, ia akan menjadi logik untuk mengharapkan tajuk ini pada tahun 2022. Namun, kami berada di 2022 sekarang dan kami belum mendengar peep.

Diharapkan secara meluas bahawa Elder Scrolls 6 akan dilancarkan sebelum Fallout 5. Dengan pandemik Covid-19 yang berterusan, ini dapat ditolak lagi untuk menampung studio yang bekerja di rumah.

Teka -teki terbaik kami? Kami tidak mengharapkan untuk melihat Fallout 5 sehingga sekurang -kurangnya 2025 pada awalnya.

Platform

Kami mengharapkan Fallout 5 akan dilancarkan di Xbox Series X dan PC. Dengan Microsoft memperoleh Bethesda, ia ditinggalkan keraguan sama ada permainan seterusnya akan dilancarkan di tempat lain. Phil Spencer telah berkata Bethesda akan menjalankan “separuh bebas”. Tidak semua permainan akan eksklusif dan akan diputuskan secara kes demi kes.

Adakah ini bermaksud ia akan datang ke PlayStation 5? Sukar untuk mengatakan sekarang, selepas semua, Fallout 76 masih disokong pada konsol PlayStation. Tetapi secara realistik kita bayangkan Xbox akan melihat untuk melepaskan permainan secara eksklusif di platform Xbox.

Kemungkinan lokasi dan tetapan

.

. Fallout 76 melihat pemain bergerak kembali ke selatan ke West Virginia. Semua permainan yang lebih baru seolah -olah ditetapkan di Pantai Timur, hanya Fallout New Vegas dan Fallouts 2 asal yang ditetapkan di Barat.

Jadi ke mana kita akan pergi seterusnya? . Tetapi ada beberapa lokasi yang lebih cenderung daripada yang lain.

. Kami telah melawat Selatan sebelum termasuk ‘Point Lookout’ DLC ‘dan’ Far Harbour ‘di Fallout 4, jadi tidak mungkin.

Chicago dipaparkan dalam Taktik Fallout, permainan bermain taktikal masa nyata berpaling. .

Mungkin kejatuhan baru akan kembali tepat pada waktunya? Kembali ke 2077? Ini adalah tempat dan masa yang kami lawati sebelum ini, iaitu Operasi Anchorage (DLC pertama di Fallout 3).

?

Bolehkah kita pergi ke tempat lain sepenuhnya? ? . .

Multiplayer dan Co-op Online

Fallout 76 Selain, permainan Fallout selalu difokuskan di sekitar permainan pemain tunggal. Todd Howard, pengarah siri, telah mendakwa bahawa setiap permainan yang mereka buat telah direka dengan mod multiplayer “Hanya untuk melihat apa yang boleh kita lakukan”. Yang dikatakan, kami akan mengharapkan Fallout 5 untuk memberi tumpuan kepada cerita dan aktiviti pemain tunggal. Todd Howard juga memberi jaminan kepada pemain bahawa mereka “mahu menyimpan [permainan] sebagai pemain tunggal”.

.

Memandangkan bagaimana permainan kejatuhan yang gila dan berapa banyak yang ditemui di Fallout 76, mungkin kita melihat enjin baru untuk permainan. Fallout 76 adalah versi enjin penciptaan yang banyak diubah suai. Penyenaraian pekerjaan Zenimax, yang kini telah dikeluarkan, menunjukkan bahawa syarikat itu mencari pengaturcara enjin untuk “membangunkan teknologi canggih.”Ini masuk akal dengan PS5 dan Xbox Series X yang dibebaskan dan membanggakan lebih banyak kuasa di bawah tudung mereka daripada PS4 dan Xbox One.

Elder Scrolls 6 mungkin akan datang sebelum permainan kejatuhan yang akan datang, dan kami mengesyaki enjin untuk ES6 mungkin menjadi apa yang digunakan Bethesda bergerak ke hadapan dengan Fallout 5.

Butiran permainan

Walaupun tidak ada butiran khusus di sisi permainan perkara, terdapat banyak pengambilan dari Fallout 4. Tajuk 2015 menampilkan mekanik peranan yang dikurangkan dan dianggap mempunyai grafik yang mengecewakan; sesuatu yang tidak bertambah baik dalam kejatuhan 76.

Fallout 4 membawa suara yang bertindak untuk protagonis kami, tetapi akhirnya dengan mengorbankan pilihan dialog yang bervariasi. Satu perkara yang Fallout 4 dipuji adalah pengenalan penempatan kejatuhan. Dapat mengembangkan pilihan ini dan lebih baik hampir pasti kepastian. Secara keseluruhan, kami mengharapkan permainan yang serupa dengan beberapa penambahan dan penambahbaikan baru kepada mekanik yang ada. Sekali lagi, lihatlah apa yang dibebaskan oleh Bethesda dengan Starfield dan Elder Scrolls 6, yang kami bayangkan akan mempunyai kata besar mengenai arah Fallout 5 akhirnya.

Untuk lebih banyak artikel seperti ini, lihat halaman Fallout dan Hub kami.

Gfinity Esports disokong oleh penontonnya. Apabila anda membeli melalui pautan di laman web kami, kami boleh mendapatkan komisen sekutu. Ketahui lebih lanjut. Mencari produk tertentu? Lawati StockInformer.co.UK / Stockinformer..

Fallout 5: Semua yang kita tahu setakat ini, dan apa yang kita harap dapat dilihat

Fallout 5

Fallout 5 mungkin merasa usia, dan itu kerana ia akan menjadi. .

Itu kerana Bethesda bekerja keras di Starfield menjelang pelepasan September 2023, pengembaraan intergalaktik yang menimbulkan minat kami sebagai salah satu permainan baru yang paling menarik pada tahun 2023. Seterusnya di tempatnya akan menjadi Elder Scrolls 6, dan hanya sekali sekuel Skyrim dengan tegas di kakinya sekiranya kita mengharapkan lebih banyak berita Fallout 5 konkrit. Sekiranya kesabaran pernah menjadi kebajikan, masa akan menjadi sekarang.

Itu bukan spekulasi, sama ada; Kami telah diberitahu bahawa Fallout 5 akan datang selepas The Elder Scrolls 6, tetapi sementara pengesahan itu meyakinkan, itu bermakna bahawa ini adalah salah satu permainan Xbox Series X yang akan kita tidak akan melihat untuk beberapa waktu. Pengambilalihan baru -baru ini Bethesda oleh Microsoft juga bermakna bahawa, tidak seperti ansuran francais yang lalu, ia mungkin tidak dilancarkan pada konsol Sony sama sekali. Berita buruk, pemilik PS5. Spekulasi mengetepikan, inilah segala yang kita ketahui tentang Fallout 5 dalam peringkat pra-pengeluaran ini-dan apa yang kita harapkan untuk melihat dalam bab ini yang akan datang dari dunia tindakan pasca apokaliptik Bethesda ini.

Fallout 5: Apa yang kita tahu setakat ini

Fallout 5 Window Release

Sekali lagi, tidak mungkin kita akan melihat tarikh pelepasan Fallout 5 tidak lama lagi – tetapi, dengan Fallout 5 disahkan, kita kini boleh membuat spekulasi sekurang -kurangnya pada tetingkap pelepasannya. . Selepas itu, mengharapkan penerbit mula meremehkan gembar -gembur untuk menelefon Elder Seterusnya, The Elder Scrolls 6.

Fallout 5 platform

Lelaran sebelum kejatuhan telah mendarat di konsol PC, Xbox dan PlayStation di seluruh papan, dengan Fallout 4 dirawat dengan versi VR yang berdiri sendiri untuk HTC Vive, Windows Mixed Reality dan Indeks Valve. Sama ada sokongan luas ini akan dikenakan ke Fallout 5 dalam jangka panjang masih dapat dilihat, tetapi sekiranya ia mengikuti jejak langkah pendahulu terdekatnya – Starfield dan Elder Scrolls 6 – ia akan pertama kali tiba di Game Pass, Xbox Series X dan PC.

Pada akhir 2021, Pengarah dan Pengeluar Eksekutif Todd Howard berkata Bethesda mempunyai “satu-pager” untuk Fallout 5, tetapi masih lama. .

Dalam perbualan dengan IGN semasa E3 2022, Howard berkata: “Ya, Elder Scrolls 6 berada dalam pra-pengeluaran dan, anda tahu, kami akan melakukan Fallout 5 selepas itu, jadi slate kami cukup penuh ke depan. Kami mempunyai beberapa projek lain yang kami lihat dari semasa ke semasa. [Permainan ini] memakan sedikit masa. Saya harap mereka keluar lebih cepat, saya benar -benar lakukan, kami berusaha keras seperti yang kami dapat, tetapi kami mahu mereka menjadi yang terbaik kerana mereka boleh untuk semua orang.”

Fallout 5: Apa yang ingin kita lihat

Baiklah, jadi semuanya di atas adalah apa yang kita tahu mengenai Fallout 5 pada peringkat ini. Semua di bawah adalah apa yang kita mahu Dari Bethesda yang akan datang ke pasca -apokalips – semuanya dimaklumkan oleh apa yang kami rasa paling baik dalam permainan terdahulu, serta beberapa penambahan baru yang kami fikir akan sesuai dengan nada dan konteks permainan hingga ke tahap ini.

1. Kembalikan sistem karma

Sistem Karma telah menjadi ciri utama dalam siri Fallout sejak Fallout 1, tetapi ia adalah satu elemen yang tidak masuk ke Fallout 4. Sistem Karma benar -benar membuat anda merasa seperti pilihan anda sebenarnya memberi kesan kepada dunia di sekeliling anda. Sekiranya anda membunuh semua orang, anda akan mendapat reputasi yang jahat dan orang akan melihat dan memperlakukan anda secara berbeza. Ia membantu menambah tahap rendaman yang lebih mendalam kepada aspek RPG siri ini, dan membuat anda berfikir dua kali mengenai pilihan yang anda jalankan. .

.

Fallout 76 mempunyai beberapa perkara yang berlaku untuknya, tetapi jika ia mengajar kita apa -apa, multiplayer tidak selalu jawapannya. Siri Fallout selalu menjadi tawaran pemain tunggal yang kuat, dan dengan begitu banyak permainan berbilang pemain mencari jalan ke pasaran, sukar untuk tidak berharap Fallout tetap benar dengan akarnya. Oleh kerana Howard telah mengatakan ia mungkin akan menjadi fokus pemain tunggal, kita tidak perlu terlalu risau, tetapi ia akan menjadi baik untuk melihat permainan co-op yang diperkenalkan bersama pemain tunggal A la Dark Souls 3.

. Sistem bangunan yang digilap dan lebih halus

Bangunan penempatan di Fallout 4 adalah ciri baru yang hebat yang akhirnya memberikan semua sampah yang anda dapati berbaring di sekitar tujuan, tetapi lebih baik untuk meminum dan halus ini sehingga sedikit kurang kikuk di tempat – walaupun beberapa kejatuhan terbaik 4 penempatan telah mengatasi kebiasaan. Meletakkan lembaran besar logam ke tempat yang betul dengan pengawal kadang -kadang boleh menjadi sedikit pengalaman. Walaupun bangunan penyelesaian sangat menyeronokkan, mekanik dan antara muka boleh menggunakan beberapa penalaan halus untuk menjadikannya kurang janggal untuk mengawal Fallout 5.

4. Beri kami lebih banyak pilihan dialog

Variety adalah rempah hidup, seperti kata pepatah, jadi kita semua untuk lebih banyak pilihan dalam kejatuhan berikutnya. Seperti yang menyeronokkan sebagai pilihan sarkastik, pilihan hanya empat pilihan untuk menjawab dengan kadang -kadang merasakan sedikit nipis di Fallout 4, dan sementara jumlah pilihan yang sama ditawarkan dalam tajuk sebelumnya, ia akan menjadi baik untuk melihat tawaran seterusnya Bantuan tambahan. Mempunyai lebih banyak pilihan tidak boleh menyakitkan, dan ia hanya akan menambah perasaan bahawa anda mengawal bagaimana anda mahu watak anda.

5. Beri kami tetapan baru untuk diterokai

. Mempunyai suasana baru yang membuatkan semuanya berasa segar dan menarik, dan selalu menarik untuk melihat lokasi baru dengan suar retro-futuristik Fallout. .

Tidak sabar menunggu kejatuhan seterusnya? Lihat kedudukan muktamad kami permainan kejatuhan terbaik sepanjang masa dan lihat bagaimana anda sesuai.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.