Fallout 4 VR Berfungsi di Oculus Rift dengan Binaan Steamvr Stabil, Cara Bermain Fallout 4 VR pada Oculus Quest

Cara Main Fallout 4 VR di Oculus Quest

Yang perlu anda fokuskan ialah laman web stim VR dan oculus anda berfungsi dengan baik antara satu sama lain.

Fallout 4 VR berfungsi pada Oculus Rift dengan binaan Steamvr yang stabil

Fallout 4 VR berfungsi pada Oculus Rift dengan binaan Steamvr yang stabil

Fallout 4 VR ada di sini untuk memberi akses pemilik htc vive kepada beratus -ratus jam kandungan VR. Tetapi bolehkah anda memainkannya di sentuhan Oculus Rift +?

Berita baiknya ialah, secara teknikal, Fallout 4 VR memang bekerja pada Oculus Rift dengan pengawal sentuhan. Walaupun permainan hanya direka secara asli untuk HTC Vive, yang muncul di SteamVR bermakna sesiapa yang mempunyai keretakan boleh melompat ke dalam permainan juga dengan pengawal sentuhan mereka. Permainan ini tidak dioptimumkan untuk sentuhan, walaupun, yang membawa beberapa isu.

Pertama, apabila boot Fallout 4 VR, anda akan melihat bahawa menu sangat sukar untuk menavigasi dengan sentuhan. Permainan ini masih mengiktiraf pengawal sebagai tongkat Vive dan sebagainya, apabila anda menolak tongkat analog untuk menavigasi menu, ia membaca ini semasa anda menyeret ibu jari anda di sepanjang trackpad Vive. Ini meluncur pemilih bersama tetapi, apabila tongkat anda bergerak kembali ke pusat pengawal anda, permainan sekali lagi membaca ini sebagai seret ibu jari, dengan itu memindahkan pemilih sekali lagi, mungkin jauh dari pilihan yang anda mahu pilih.

Sangat mengecewakan untuk mencuba dan menavigasi UI permainan dengan kecacatan ini, dan agak mustahil untuk menerapkan statistik watak anda dengan tepat pada permulaan permainan. Walau bagaimanapun, saya mendapati penyelesaian yang agak menyusahkan dengan menggunakan gamepad tradisional untuk menavigasi menu permainan. Walaupun ia tidak kelihatan seperti sokongan gamepad dimasukkan dalam permainan penuh, sekurang -kurangnya mendaftarkan filem tongkat analog dan butang sahkan.

Anda mungkin juga melihat laporan bahawa permainan ini berhenti di Rift apabila anda perlu memasukkan nama anda dan papan kekunci SteamVR tidak berkomunikasi dengan pengawal sentuhan. Kami juga menghadapi masalah ini, tetapi hanya ketika kami menjalankan versi beta Steamvr. Sebaik sahaja kita beralih ke binaan yang stabil, pengawal sentuhan berfungsi dengan baik di sini.

Tetapi, walaupun begitu, kawalan tidak sempurna; Ia memerlukan banyak klik dari thumbstick untuk berinteraksi dengan objek, contohnya, dan nampaknya mustahil untuk memanipulasi peta dalam permainan dengan berkesan.

Sekali lagi, permainan ini tidak dirancang secara asli untuk Oculus Rift, jadi kami tidak terkejut menghadapi isu -isu ini dan anda tidak boleh benar -benar menyalahkan Bethesda kerana tidak mengoptimumkan platform yang tidak menyokong, tetapi kami mahu anda mengetahui ini Sekiranya anda seorang pemilik rift tertanya -tanya jika anda boleh bermain Fallout 4 VR pada persediaan VR anda. Permainan biasa masih berfungsi dengan baik; Anda boleh mensasarkan dan senjata api dengan baik, tetapi gangguan yang berterusan ini dengan UI mungkin bermaksud beberapa pemilik rift akan mahu menunggu versi asli yang mungkin.

Tidak syak lagi isi rumah Rift sahaja akan kecewa bahawa Fallout 4 VR sangat bermasalah dalam Rift kerana kami hanya dua minggu dari ketika Doom VFR yang diterbitkan oleh Bethesda juga berlari ke dalam isu sokongan dengan Rift. Di sana, Valve mengeluarkan pembetulan SteamVR yang membolehkan akses pemilik rift – dan Bethesda meminta maaf atas masalah itu – tetapi ini adalah masalah yang berbeza sepenuhnya, yang tidak dapat diselesaikan tanpa sokongan sentuhan asli.

Cara Main Fallout 4 VR di Oculus Quest

Sekiranya anda menganalisis trafik tapak mana-mana perkhidmatan yang berkaitan dengan permainan realiti maya di Oculus Rift, anda akan dengan cepat mengetahui bahawa Fallout 4 VR adalah salah satu tajuk realiti maya yang paling dalam permintaan.

Dan mengapa tidak sepatutnya? Pengembaraan pasca apokaliptik yang legenda mempunyai silsilah yang kuat (gelaran kejatuhan sebelumnya adalah hit besar dalam komuniti PC dan memenangi anugerah BAFTA Game of the Year).

Bethesda Game Studios mungkin telah menetapkan contoh buruk bagaimana hendak membina kejayaan Skyrim. Antara banyak perkara lain, Bethesda gagal menguruskan jangkaan masyarakat mengenai Fallout 76.

Gambar yang memaparkan Fallout 4

Sudah tentu, komuniti mahupun akhbar tidak menyukai kejatuhan 4.

Fallout 4, dengan pemilihan senjata yang hebat, kandungan DLC yang baik, tip berguna, tolak watak yang betul dalam permainan, dan harga yang tepat, berjaya memberi pengguna rasa hairan tanpa sebarang masalah.

Dan sekarang ia ada di VR, dan kami ingin memberitahu anda bagaimana memasang Fallout 4 VR pada oculus Quest.

Oleh itu, mari kita sampai.

Cara Dapatkan Fallout 4 VR pada Panduan Quest Oculus

Imej yang memaparkan Quest Oculus

Untuk memulakan perjalanan anda ke padang gurun Komanwel dan dapatkan pengalaman VR yang terbaik, anda memerlukan persediaan yang tepat di Oculus Quest dan/atau Oculus Rift.

Proses itu sendiri tidak sukar.

Tetapi kita harus menyebutkan bahawa anda harus mempunyai GPU yang cukup kuat dipasang di komputer anda untuk mendapatkan Fallout 4 VR berjalan dengan betul.

Berbanding dengan HTC Vive, agak mudah untuk mendapatkan Fallout 4 VR pada Oculus.

Yang perlu anda fokuskan ialah laman web stim VR dan oculus anda berfungsi dengan baik antara satu sama lain.

Setelah itu selesai, anda hanya perlu menjalankan permainan maya.

Sekarang, ingatlah bahawa kita membandingkan kesukaran untuk menubuhkan Fallout 4 VR pada pencarian dengan HTC Vive.

Gambar yang memaparkan oculus Quest 2

Itu bermaksud prosesnya agak sukar. Dan sebab mengapa sukar ialah Fallout 4 VR pertama kali datang pada Vive, dan Bethesda Games merancangnya untuk bekerja, pertama, dengan Vive. Kerana itu, semua menu sesuai untuk Vive dan bukannya Oculus.

Lebih khusus, Fallout 4 VR berfungsi lebih baik dengan pengawal HTC Vive atau Wee Trackpads. Oculus dilengkapi dengan pengawal sentuhan, yang pada dasarnya adalah kayu analog, jadi ia boleh menyebabkan masalah.

Terdapat penyelesaian yang kemas untuk itu, di mana anda menggunakan perisian emulasi sentuh untuk mendapatkan bola bergulir, tetapi kami akan bercakap lebih lanjut mengenainya di bahagian seterusnya.

Emulator Input OpenVR

Gambar yang memaparkan oculus Quest 2

Anda perlu menggunakan versi emulator input openvr terbaru, yang, seperti namanya, boleh membolehkan emulasi sentuh untuk setiap paksi analog oculus Quest.

Akibatnya, anda tidak akan menghadapi masalah untuk menavigasi dan beralih antara menu dan mod. Anda tidak akan mendapat kawalan sempurna dari pip-boy anda dalam kehidupan sebenar, walaupun (dan dengan itu, kami maksudkan apabila anda sedang menjelajah peta dalam permainan).

Berikut adalah langkah yang perlu anda ambil.

Langkah 1: Pasang perisian yang betul

Kami akan bermula dengan memuat turun perisian yang betul pada peranti anda. Permainan anda hanya akan menolak mana -mana permainan realiti maya anda jika anda tidak mempunyai aplikasi yang betul.

Tidak ada jumlah jam menonton video di YouTube boleh membetulkan masalah kayu bedik dan pengawal anda tanpa perisian yang betul.

Oleh itu, pastikan anda memuat turun dan kemudian pasang emulator input openvr rasmi.

Klik di sini untuk melakukannya sekarang.

Gambar yang memaparkan seseorang menggunakan komputer riba dengan konsep perisian yang betul

Pada masa menulis laporan ini, versi terbaru aplikasi itu adalah sekitar 1.2. Anda mungkin perlu mendapatkan yang lebih baru jika ada yang tersedia.

Semasa memuat turun, pastikan anda memilih keluar pilihan yang mengatakan SteamVR Beta. Kemudian anda perlu menukar pakej anda ke binaan terkini yang ditandakan pelepasan stabil.

Oleh kerana anda berada di mesin Windows, anda mungkin akan memuat turun fail yang boleh dilaksanakan.

Kemudian pergi ke alat dengar anda semasa SteamVR anda berjalan dan periksa jika anda dapat mencari butang Tetapan Emulator Input VR. Ia sepatutnya berada di bawah tetingkap utama.

Langkah 2: Mulakan emulasi pad sentuh kepada pengawal anda

Imej yang memaparkan Quest Oculus

Sekarang anda perlu mengklik butang yang mengatakan emulasi input VR.

Berbuat demikian harus membuka kotak dialog baru.

Anda sepatutnya dapat melihat semua jenis tetapan di tetingkap baru. Ini semestinya lebih daripada cukup untuk menubuhkan pengawal sentuhan anda. Untuk memilih pengawal individu, anda perlu mengklik menu drop-down peranti dan pilih yang anda ingin sediakan secara khusus.

Sebaik sahaja anda memilih pengawal, anda harus melihat skrin dialog yang baru dibuka. Skrin harus mempunyai butang berlabel input remapping.

Dan kemudian pilih Axiso (Joystick). Melakukan ini sepatutnya membolehkan anda memilih versi emulasi yang tepat yang ingin anda gunakan.

Pada dasarnya, anda mempunyai dua pilihan.

Kedudukan berasaskan kedudukan (kemas kini sifar tertunda) dan/atau berasaskan kedudukan. Untuk kawalan pergerakan yang lebih baik, lebih baik pergi dengan kedudukan berasaskan kedudukan.

Hanya di bawah pilihan emulasi TouchPad Joystick, anda harus melihat kotak semak yang dilabelkan ‘Button Press DeadZone Fix’.

Pastikan ia diperiksa jika anda mahu VR Fallout anda mendaftar satu klik setiap kali anda menekan ke bawah pada kayu bedik anda apabila kayu bedik berada di kedudukan tengah.

Jangan tinggalkan skrin tanpa mengklik Simpan. Meninggalkan skrin tanpa berbuat demikian akan meletakkan semuanya kembali kepada bagaimana ia sebelum anda membuat perubahan yang diperlukan.

Sekarang anda selesai dengan satu pengawal.

Lengkapkan prosedur yang sama yang disebutkan di atas dengan pengawal anda yang lain dari pasangan yang sama.

Langkah 3: Tambah togol emulasi

Imej yang memaparkan Quest Oculus

Melengkapkan langkah ini akan menjadikan hidup anda lebih mudah semasa bermain Fallout VR.

Pada asasnya, jika anda menambah togol ke semua pengawal sentuhan anda, anda boleh mengaktifkan dan melumpuhkan emulasi tanpa meninggalkan permainan VR.

Ini amat berguna apabila anda ingin menavigasi peta semasa dalam permainan.

Untuk bermula, anda perlu pergi ke skrin untuk tetapan remapping input (anda boleh mengaksesnya dari skrin emulator input utama) dan kemudian pilih pilihan Button_A.

Kemudian lihat pilihan lama Tekan apabila dibentangkan dengan tetingkap baru. Periksa kotak yang berkaitan.

Anda harus mendengar sampel audio jika anda telah melakukan semuanya dengan betul.

Dari skrin Tetapan Remapping Input, gunakan kotak lungsur di sebelah Button_A untuk membolehkan emulasi Touchpad Toggle.

Seperti dahulu, simpan tetapan dan kemudian tinggalkan skrin semasa.

Kemudian lakukan perkara yang sama seperti di atas untuk pengawal anda yang lain.

Langkah 4: Lancarkan permainan anda

Anda boleh membeli fallout vr dengan cara yang sama seperti yang anda lakukan pada permainan lain di Steam. Klik Butang Terima di mana sahaja mereka muncul, dan anda harus memilikinya sebagai kandungan peribadi anda pada stim dalam masa yang singkat.

Pastikan anda mula -mula kembali ke skrin Steamvr utama dan kemudian lancarkan Fallout 4 VR.

Cara Dapatkan Fallout 4 VR di Oculus Quest 2?

Gambar yang memaparkan orang yang menggunakan alat dengar realiti maya

Oculus Quest 2 sudah mempunyai pelbagai permainan yang mengagumkan di perpustakaan. Negara -negara lain mungkin mempunyai senarai permainan yang berbeza, tetapi anda boleh dengan mudah bermain permainan seperti Pistol Whip dari Cloudhead Games di Oculus jika anda berada di AS.

Ramai pengguna tidak tahu bahawa jika mereka membeli kabel pautan oculus, yang berharga sekitar $ 79, mereka boleh menyambungkan usaha oculus mereka ke PC mereka.

Sudah tentu, mereka terlebih dahulu perlu memastikan bahawa PC mereka bersiap sedia.

Walau apa pun, apabila sambungan, mereka boleh mengakses lebih banyak permainan VR. Salah satu permainan tersebut ialah Fallout 4 VR.

Kesimpulan: Pemilik masing -masing Fallout 4 VR dan Oculus Touch Controllers

Gambar yang memaparkan Fallout 4

Daripada menunjukkan senarai mod penting untuk Fallout (yang mudah didapati dalam talian) atau Google Analytics yang menunjukkan kepada anda permainan VR yang paling popular, kami telah menggunakan panduan ini untuk akhirnya memberitahu anda bagaimana Fallout 4 VR akan dimainkan di anda Oculus Quest.

Bermula dari sekarang (dan baik ke masa depan), anda sepatutnya dapat menggunakan kabel USB yang betul dan sambungkan Oculus anda ke PC anda pada bila -bila masa yang anda pilih.

Sekali di VR, anda boleh terus membunuh raksasa dengan tongkat, makan makanan toksik untuk penjanaan kesihatan (kuki pilihan juga tersedia), menukar bahasa, melihat persekitaran desktop, semuanya dari dalam permainan dengan asumsi anda menyediakan pengawal anda dengan betul.

Pastikan anda tidak bermain begitu banyak untuk mula mengalami kesan Tetris, yang tidak selalu sihat.

Soalan Lazim: Main Permainan Realiti Maya 4 melalui alat dengar VR kegemaran anda

Adakah Fallout 4 VR berfungsi dengan oculus Quest?

Ya. Tetapi anda perlu membeli kabel Link Quest untuk memainkan permainan Bethesda Game Studios dengan betul.

Bolehkah anda bermain permainan VR di oculus Quest?

Tidak betul -betul. Anda boleh mencari kedai pencarian untuk semua permainan yang ada. Sekiranya anda boleh menyambungkannya ke PC anda, anda boleh memainkan lebih banyak tajuk.

Bolehkah saya bermain fallout 4 dalam vr?

Ya. Anda boleh memainkan pengembaraan pasca apokaliptik yang legenda, Fallout 4, dalam VR.

Zohair pada masa ini adalah kandungan kandungan di TechnologyPep dan telah terlibat dalam industri teknologi selama lebih dari satu dekad. Dia seorang jurutera dengan latihan dan, secara semula jadi, suka membantu orang menyelesaikan masalah berkaitan teknologi mereka. Semasa dia tidak menulis, dia biasanya boleh dijumpai mengamalkan tendangan bebasnya di tanah di sebelah rumahnya.

Catatan terkini oleh Zohair (lihat semua)

  • Cara Memasangkan TV Vizio ke Pembesar suara Bluetooth – Cepat dan Mudah – 28 Mac, 2022
  • Cara mengemas kini iPhone tanpa WiFi – 17 Mac, 2022
  • Apakah keperluan perniagaan untuk melabur dalam pengambilan pekerja Java? – 14 Mac 2022