Fable 4 Window Release, Berita, Rumor dan Lagi | Panduan Tom S, Fable 4: Segala yang kita tahu setakat ini mengenai permainan Fable baru | Gamesradar

Fable 4: Semua yang kita tahu setakat ini mengenai permainan Fable baru

Pencipta Fable Asal, Peter Molyneaux, yang terkenal selalu mempunyai penglihatan besar tentang sistem moral Fable, tetapi pada hakikatnya, permainan tidak pernah hidup sehingga harapan atau janji. Mudah -mudahan dengan kekuatan Xbox One X dan PC, kita dapat melihat sistem moral – dan membuat keputusan secara keseluruhan – dapatkan baik pulih untuk Fable 4.

Fable 4 – semua yang kita tahu setakat ini

Tangkapan skrin dari treler Fable 4 yang menunjukkan wira melihat istana di kejauhan

The Xbox Games Showcase 2023 menawarkan beberapa maklumat rasmi Fable 4 yang pertama dalam beberapa tahun. Walaupun tidak jelas jika rakaman permainan sebenar ditunjukkan, treler itu dibuat dalam enjin dan memberikan idea rupa dan gaya fable 4. Maksudnya, fantasi separa gelap yang mengekalkan gaya permainan fabel sebelumnya dengan lapisan cat generasi akan datang.

Sekali lagi, kami masih cukup terang mengenai butiran konkrit mengenai Fable 4. Tetapi kita tahu ia sedang dibangunkan oleh permainan taman permainan, yang juga menjadikan Forza Horizon 5 yang sangat baik. Dan Fable 4 akan menjadi wira memilih takdir mereka sendiri dengan cara yang menggembirakan.

Oleh itu, sementara kami menunggu maklumat lanjut mengenai apa yang boleh menjadi RPG yang sangat menarik untuk Xbox Series X dan Siri S, inilah yang kami tahu mengenai Fable 4 setakat ini, dengan dos berat spekulasi yang dibuang untuk ukuran yang baik.

Fable 4 berita dan khabar angin

The Xbox Games Showcase 2023 memberi kami treler baru untuk Fable 4, yang menampilkan versi pelawak British yang hampir fotorealistik dan bintang kerumunan Richard Ayoade, memainkan peranan Dave, peminat sayur-sayuran.

Di dalam treler, Dave membincangkan bagaimana pahlawan mendapat perhatian, membayangkan bagaimana menjadi wira yang akan dipaparkan di Fable 4, seperti yang ada dalam permainan Fable sebelumnya. .

Walau bagaimanapun, Lukas Koelz, artis pencahayaan utama di permainan taman permainan yang bekerja di Fable 4, menyatakan bahawa rakaman dalam treler terkini adalah rakaman permainan sebenar. .

Kami berharap dapat mengetahui lebih lanjut mengenai Fable 4 ketika tahun berlangsung, tetapi kami mengharapkan orang -orang seperti Starfield mencuri perhatian hingga September datang dan pergi.

Fable 4 treler

Treler Fable 4 terkini yang penuh dengan humor British dan menggunakan rakaman dalam permainan. Sekiranya itu adalah petunjuk grafik yang boleh kita harapkan dari Fable 4, maka ia mungkin menjadi permainan yang sangat baik. Periksa treler di bawah.

Treler Pertama Fable 4 tidak banyak memberi banyak, walaupun ia boleh menjadi rakaman enjin, ihsan kuasa Xbox Series X. Tetapi kami pasti akan mengharapkan permainan dunia terbuka dengan suasana yang penuh dengan nada dongeng gelap British.

Lihat treler debut untuk Fable 4 di bawah:

Spekulasi tarikh pelepasan Fable 4

Sebelum anda bergegas ke komen untuk mengadu: tidak, kami tidak tahu bila Fable 4 akan dibebaskan. Semua yang kita tahu sedang dalam pembangunan. Tidak kira, ambil ini sebagai pemegang tempat untuk kemas kini masa depan.

Fable 4 sedang dijalankan tetapi itu mengenai semua yang kita kenal secara rasmi di luar dua treler.

Kami tidak akan terkejut jika 2024 akhirnya menjadi tetingkap pelepasan kasar untuk Fable 4. Ia nampaknya akan tiba sebelum Elder Scrolls 6, tetapi permainan itu hampir pasti beberapa tahun atau lebih, jadi jangan menahan nafas anda untuk Fable 4 tidak lama lagi.

Fable 4 kebocoran dan spekulasi

Selain daripada beberapa maklumat kecil, kami tidak mempunyai penurunan maklumat besar mengenai Fable 4 sejak 2019.

Sebanyak tiga tahun yang lalu, kebocoran dongeng besar di Reddit muncul sekitar E3 2019, walaupun permainan itu tidak pernah dipamerkan. Kebocoran terperinci bagaimana Albion, Tanah Fable, telah dimusnahkan sepenuhnya oleh asteroid yang dipanggil oleh seorang raja gila yang menguasai spire, yang Fable 2 peminat akan ingat adalah sesuatu yang anda perlukan untuk merampas kawalan dari tiran Lucien Fairfax.

Satu maklumat nugget yang ketara datang dalam bentuk orang dalam pemaju yang menonjolkan bahawa Fable 4 akan menjadi RPG dunia terbuka, bukan permainan dalam talian yang berbilang pemain secara besar-besaran. .

Tetapi sementara akan ada elemen dalam talian, seperti fungsi koperasi atau ruang terbuka yang terhad, sumber di belakang maklumat memberitahu Windows Central bahawa permainan yang paling pasti tidak akan menjadi MMO. Oleh itu, kita boleh mengharapkan ia menjadi permainan dengan dunia yang besar untuk meneroka dengan elemen pemain tunggal yang kuat untuknya; Selamat Datang Berita untuk Peminat Dedicated of Fable.

Dalam temu bual dengan The Guardian, Ketua Microsoft Studios Matt Booty menyatakan bahawa khabar angin MMO seperti itu berpunca dari idea bahawa Fable 4 perlu melakukan sesuatu yang baru untuk siri ini untuk memastikan ia segar tetapi tidak terlalu jauh dari jalan yang dipukul. MMO akan menjadi satu cara untuk melakukan ini, tetapi Fable 4 tidak akan turun jalan itu.

“Dengan apa -apa jenis francais seperti itu, di mana anda mempunyai versi yang ada, selalu ada keseimbangan antara apa yang akan anda bawa ke hadapan, apa yang masih berdiri, dan apa yang anda mahu tambahkan itu baru,” jelas Booty. .”

Fable 4 tetapan dan permainan

Kesan asteroid mengakibatkan “tanah dikurangkan menjadi dongeng” dan maklumat yang bocor menunjukkan bahawa Fable 4 akan berlaku di benua lain. Oh, dan akan ada planet lain juga, kerana kesatuan wira dan watak enigmatic Theresa harus berlindung di planet yang berbeza yang dapat diakses melalui pintu iblis – berfikir portal ke dunia atau kawasan lain.

Seperti yang ganjil seperti itu, kebocoran menunjukkan bahawa Fable 4 akan mempunyai tetapan zaman pertengahan yang sama untuk permainan pertama, dengan musket dan pistol Fable 2 digantikan oleh lebih banyak pedang dan sihir. Multiplayer juga dijangka, mungkin dalam bentuk penerokaan ko-op, walaupun tidak ada petunjuk tentang bagaimana ia akan dilaksanakan.

Lebih menarik ialah cadangan bahawa Fable 4 akan dibuka sepenuhnya, mencadangkan permainan dunia terbuka yang lebih besar daripada permainan fable sebelumnya. Pemain boleh didakwa mengabaikan usaha utama untuk menjadi wira dan sebaliknya pergi ke sekitar bandar bangunan.

Tetapi jika mereka meneruskan usaha itu, ia akan melibatkan masa perjalanan dan akan melihat kembalinya bilah antagonis permainan pertama. Oleh kerana ini adalah permainan fabel, akan ada penciptaan watak yang mendalam dan mungkin banyak pilihan moral untuk menjadikannya mempengaruhi bagaimana orang melihat watak pemain. Ia sepatutnya kelihatan cantik juga, kerana ia dijangka menggunakan enjin Unreal (mungkin New Unreal Engine 5 yang telah kita lihat dalam tindakan di PS5).

Apa yang kita mahukan dari Fable 4

Tidak seperti Skryim atau Grand Theft Auto Games, The Fable Games selalu memberi anda dunia terbuka yang cukup dikekang yang penuh dengan perkara yang perlu dilakukan daripada tempat untuk diterokai dan cerita untuk mengungkap. Walaupun kami tidak mahu kehilangan beberapa permainan fable dan kekejaman yang ditawarkan kami, seperti membeli seluruh bandar atau berkahwin dengan ramai orang dan menonton kerana mereka mempunyai argumen di jalan tentang anda, kami ingin melihat sedikit lagi kedalaman dengan fable 4.

Dunia terbuka yang lebih besar dengan lebih banyak ruang untuk berlari dan keupayaan untuk lebih jauh ke tempat -tempat yang tidak dapat dilengkapi dengan baik untuk ditangani adalah sesuatu yang kita ingin mempunyai pilihan untuk dilakukan. Dan beberapa pencarian sampingan yang lebih mendalam dengan hasil dan akibat yang meninggalkan tanda di dunia juga akan dihargai.

Kami tidak menjangkakan tahap kedalaman plot yang sama seperti The Witcher 3, kerana itu tidak sesuai dengan Fable. Tetapi sedikit lebih banyak daging di cerita dan sampingan akan menjadi hebat.

Ia juga akan kemas untuk dapat memanipulasi dunia dengan cara seperti Peter Molyneux menjanjikan dongeng asalnya, seperti dapat memotong pokok dan melihatnya tumbuh semula jika anda kembali bertahun -tahun kemudian. Kekuatan Xbox Series X dan Windows 10 PCs seharusnya tidak mempunyai masalah menjadikannya realiti.

Pertempuran di Fable juga dapat diperbaiki, menjadikannya lebih kinetik dan strategik dan bukannya campuran yang sedikit terapung untuk memukul beberapa butang dan berbasikal melalui musuh sehingga mereka memukul dek. The Legend of Zelda: Nafas Wild membuktikan kedalaman itu dapat ditambah ke dalam pertempuran dengan pelbagai parry, dodge, dan senjata bergerak tanpa membuat kompleks permainan atau terlalu seperti jiwa gelap.

Akhirnya, kami ingin melihat anjing itu kembali. Ia adalah bahagian teras dan sangat baik dari Fable 2, tetapi peranannya agak berkurangan dalam Fable 3.

Jadi Fable 4 sebaliknya boleh memberi anjing lebih banyak bahagian dalam permainan, mungkin membolehkan anda untuk menghidupkannya ke musuh-musuh dalam urat D-Dog dalam Metal Gear Solid V.

Kisah ringkas fabel

Permainan Fable yang Terakhir adalah Fable 3 yang dikeluarkan pada Xbox 360 pada tahun 2010, berikutan kejayaan Fable 2 2008 pada konsol yang sama. Permainan ketiga dalam siri Fable itu diterima dengan baik tetapi tidak memenangi pujian kritis pendahulunya atau dongeng asal.

Pemimpin pemaju permainan legenda Peter Molyneux dan pemaju utama lain dari Lionhead Studios menghasilkan perubahan arah untuk studio Fable dan kematiannya pada tahun 2016, walaupun ia dimiliki oleh Microsoft. Ini ditinggalkan dongeng dalam setengah negara limbo.

Terdapat permainan fable spin-off dalam bentuk wira fable, permainan pukulan ’em up untuk Xbox 360, penjelajahan kinect-centric dan permainan single-slinging fable: The Journey, dan Fable Fortune, percuma untuk bermain digital Permainan kad yang dilancarkan pada tahun 2018 untuk Xbox One tetapi kemudian dihentikan Mac 2020. Tiada satu pun dari permainan fable ini mendapat banyak pujian, boleh dikatakan tenggelam siri ini.

Pada tahun 2013, Hope disalurkan dengan treler penggoda untuk Fable Legends. Ia menunjukkan permainan Xbox One lima pemain yang mempunyai empat orang bermain sebagai watak wira dan satu pemain menjadi bentuk penjahat tuan tanah penjara yang menghantar musuh untuk menyerang wira. Tetapi penutupan Lionhead bermaksud legenda Fable dibatalkan.

Itu membawa kita ke E3 2018, di mana bos Xbox Phil Spencer menyatakan bahawa apa yang boleh menjadi Fable 4 mungkin dalam kerja -kerja. Spencer tidak meninggalkan peminat banyak untuk diteruskan, tetapi terima kasih kepada pameran permainan Xbox 20/20, kami kini tahu Fable 4 adalah nyata dan ia sedang dibangunkan oleh permainan taman permainan.

Mungkinkah ini menyanyi bahawa lebih banyak permainan fable akan datang? Nah, kami belum pasti, tetapi hanya bagus untuk melihat siri Fable tidak diserahkan kepada sejarah Fame Video.

Fable 4 sebenarnya berlaku

Kami takut bahawa walaupun di atas, Fable 4 tidak akan berlaku. Sekurang -kurangnya tidak lama lagi; Kami sebelum ini mengatakan bahawa Microsoft belum dilakukan dengan siri Fable, tetapi kami tidak akan meletakkan banyak wang di atasnya. Mungkin kita harus mempunyai.

Sebab untuk pemikiran awal adalah bahawa Fable 3 juga keluar pada satu masa sebelum Skyrim, The Witcher 3 dan Nafas Liar Set High Watermarks dalam bagaimana permainan fantasi dunia terbuka dapat disampaikan. Boleh dikatakan, di dunia dengan permainan seperti itu, permainan fable baru mungkin merasakan anak kuno.

Permainan Taman Permainan boleh mengguncang formula, tetapi kemudian ada risiko yang mungkin tidak seperti permainan dongeng. Pasti, beberapa peminat akan gembira untuk lebih banyak perkara yang sama. Tetapi untuk membuat Fable 4 menarik, ia perlu menginjak garis antara setia kepada siri ini namun mempunyai sesuatu yang baru dan segar untuk menjadikannya menarik dan menghalang orang daripada kembali ke satu lagi versi konsol baru Skyrim.

Jadi sekarang kita tahu Fable 4 adalah nyata, kita secara diam -diam optimis bahawa ia akan memberikan siri Xbox X ace di lubang. Masa akan memberitahu, mungkin 12 bulan lagi.

Fable 4: Semua yang kita tahu setakat ini mengenai permainan Fable baru

Fable 4

Fable 4 membuat penampilan yang menonjol di Pameran Xbox Games musim panas ini. Menampilkan humor British Crass, permainan pandangan orang ketiga, dan Richard Ayoade sebagai gergasi hijau, permainan taman permainan muncul dengan treler fable yang pertama untuk memberi kita semua sesuatu untuk tenggelam bilah kita ke dalam.

Studio ini mungkin terkenal untuk membangunkan siri Forza Horizon, tetapi Taman Permainan kelihatan sesuai untuk mengekalkan semangat super bodoh yang mengukuhkan siri Lionhead yang asal. Sekiranya treler yang mengungkapkan hyper-British adalah apa-apa yang perlu diteruskan, walaupun, kerajaan abad pertengahan Albion akan diberikan makeover foto-realistik yang menakjubkan pada masa akan datang.

Kami akan mempunyai lebih banyak maklumat mengenai Fable 4 tidak lama lagi, tetapi sementara itu anda dapat terus membaca untuk mencari segala yang kami tahu mengenai permainan Xbox Series X yang akan datang yang mencuri pertunjukan untuk kami. Di bawah ini anda akan menemui semua khabar angin terbesar dan liputan kami yang berterusan, jadi mari terjebak.

Kemas kini terkini

Hab Fable 4 kami telah dikemas kini pada 15 September, dan sementara tiada maklumat baru telah ditambah, kami telah memastikan bahawa segala-galanya di sini adalah terkini.

Fable 4: Apa yang kita tahu setakat ini

Treler Teaser Fable 4

Pedang, sihir, peri, albion berkilauan di kejauhan – semua bahan fabel nampaknya teratur setakat ini. The Voiceover juga biasa, ia hanya menjerit Royal Shakespeare Company.

“Dunia dipenuhi dengan kisah pahlawan legenda dan penjahat khianat. Makhluk fantastik dan tempat yang mengagumkan. Di mana alam dan sihir hidup dalam keharmonian yang sempurna. Tidak semua cerita mempunyai akhir yang bahagia! Tetapi anda masih belum ditulis.”

Treler fable penuh pertama yang jatuh di Pameran Xbox Games 2023 dan mendedahkan orang ramai Richard Ayoade sedang memainkan gergasi gelas kayu yang dipanggil Dave, yang menggambarkan dirinya sebagai peminat sayur tetapi sebenarnya bertindak sebagai bos untuk permainan. Ia mendapat beberapa humor British yang cemerlang di dalamnya, terutamanya penggunaan perkataan wanker.

Permainan fable

Dari pandangan ringkas pada permainan fable yang kita lihat semasa pameran permainan Xbox June, nampaknya kita akan dapat menjadi wira kita sendiri sekali lagi. Kami ditunjukkan Swordfighting dan juga sihir bola api, di antara Wafting Melalui Taverns. Pembunuh Binatang Legenda juga nampaknya dalam agenda untuk wira kami, bersama -sama dengan mengambil gergasi yang dipanggil Dave yang juga gembira menjadi Richard Ayoade. Isyarat membanting penumbuk dan banyak, banyak kekacauan.

Fable 4 menggunakan enjin permainan yang sama seperti Forza Motorsport

Oleh kerana pengembaraan fable baru sedang dibangunkan di permainan taman permainan, ia masuk akal bahawa ia akan dibuat menggunakan enjin permainan yang sama dengan tajuk lain studio. Penyenaraian pekerjaan Turn10 yang muncul pada tahun 2021 mengesahkan bahawa enjin Forzatech memanfaatkan tiga tajuk “AAA dalam pembangunan di dua francais yang dikasihi” dan termasuk sebutan “memperkayakan toolset untuk menyokong rpg tindakan dunia terbuka”.

Xbox Game Studios Head bercakap mengenai permainan taman permainan yang mengambil Fable 4 dalam temu bual semasa Pax West 2022, dan memberi jaminan kepada peminat bahawa studio “mendapatnya”. Jujurlah, memberikan dongeng kepada pasukan perlumbaan boleh menjadi sedikit penipu kepala, “kata Booty,” tetapi mereka telah membuktikan bahawa mereka mendapatkannya, dan saya teruja apabila tiba masanya untuk dapat menunjukkan lebih.”

Fable 4 adalah “akan menjadi permainan peranan”

Peminat akan gembira mendengar bahawa The Fable seterusnya akan mengikuti isyarat yang ditetapkan oleh permainan sebelumnya dalam siri utama, dengan Fable 4 mungkin ditetapkan untuk menjadi satu lagi tindakan dunia terbuka yang difokuskan pada cerita dan watak.

.

“Kami membiarkan mereka mendapat permulaan yang baru dengan francais dan benar-benar anda dapat melihat ia masih mendapat humor British klasik yang benar-benar benar kepada francais, ia akan menjadi permainan peranan, kami mendapat orang terbaik dalam industri yang mengusahakannya. Hari ini hanya mendedahkan permainan, dan kami teruja untuk secara rasmi mengatakan Fable akan datang, dan kami akan berkongsi lebih banyak apabila kami sudah bersedia.”

Namun, menariknya, khabar angin telah kembali pada tahun 2020 yang mencadangkan Fable 4 mungkin bukan entri RPG yang baru yang kami harapkan, melainkan set MMO “Di Dunia Fable”. Berita itu datang dari wartawan Perancis @Cronotk di Twitter, yang tepat meramalkan keseluruhan barisan Xbox Games Showcase menjelang aliran.

Fable 4: Tarikh Siaran

Walaupun kita tahu lebih banyak mengenai permainan ini, kita masih belum mempunyai tarikh pelepasan dongeng atau bahkan tetingkap longgar.

Adakah akan ada pelepasan Fable 4 Ps5?

Anda tidak akan bermain Fable 4 di PS5. IP dimiliki oleh Microsoft, dan kerana itu anda boleh meletakkan semua wang anda pada hakikatnya ia akan eksklusif untuk Xbox Series X/S dan PC ketika akhirnya tiba.

Fable 4 kebocoran membayangkan perubahan besar dalam perjalanan

Bekas Fable 4 yang lebih awal pada tahun 2019 juga nampaknya mendedahkan bahawa sebahagian besar permainan, dan tema teras, mungkin telah berubah, termasuk permainan yang mungkin ditetapkan di beberapa planet, dan bahkan dapat melibatkan perjalanan masa.

Nampaknya Albion telah dimusnahkan oleh asteroid yang diharapkan oleh seorang raja gila yang menguasai spire yang tenggelam, menara wasiat dari Fable 2 yang memberikan orang yang mengendalikannya satu harapan setelah dibina. Jadi sekarang ini anda akan menggunakan perjalanan masa untuk menyelamatkannya … kami fikir.

Theresa dan Guild bersembunyi di planet lain yang boleh anda akses melalui pintu iblis, tetapi jika anda mahu anda boleh mengabaikan keseluruhan usaha utama dan tidak pernah menjadi wira sama sekali. . Bagi mereka yang merenung tentang senjata di Fable 3 dan 2, anda boleh yakin bahawa terdapat sifar senjata di Fable 4. Oh ya, dan akhirnya ada multiplayer!

Sudah tentu, belum ada yang disahkan, jadi ambil segalanya dengan secubit garam buat masa ini.

Pencipta Fable yang asal mempunyai perasaan bercampur -campur mengenai sekuel

Melihat sebagai pasukan asal di belakang Fable tidak lagi, dapat difahami bahawa orang -orang di belakang siri asal mempunyai beberapa kebimbangan mengenai sekuel yang dibuat oleh pasukan yang sama sekali baru.

“Saya mempunyai perasaan yang sedikit bercampur,” kata pencipta bersama Fable Simon Carter, dalam temu bual dengan Eurogamer pada tahun 2017. “Di satu pihak, ia bagus untuk industri permainan UK, dan sangat menyenangkan bahawa Fable tidak mati; Sesungguhnya, ia akan menjadi indah untuk bermain sebagai pemburu, tanpa keluar di sarang. Di pihak yang lain, sedikit penasaran untuk menyingkirkan pasukan yang unik dalam membuat dongeng, dan kemudian cuba membuat dongeng. Fable adalah permainan yang pelik, dan yang sukar untuk membongkar pasukan baru. Yang mengatakan, pasukan yang dipersoalkan sangat berbakat, dan saya pasti mereka akan melakukan pekerjaan yang hebat.”

Apa yang ingin kita lihat dari Fable 4

Sehingga kita melihat beberapa permainan, kita akan berada di sini, menunggu untuk melihat ayam dan bar, dan membuat senarai dongeng 4 dari semua perkara yang kita suka untuk melihat.

1. Membuat pertempuran lebih epik, tetapi juga lebih peribadi

Walaupun pertempuran telah menyeronokkan dalam permainan fable sebelumnya, entri seterusnya dalam siri ini dapat dilakukan dengan baik untuk membuat sesuatu lebih besar, baik pada skala besar dan kecil. Pertama, buat beberapa musuh mempunyai lebih banyak penekanan; Perlahankan perkara -perkara pada masa -masa dan membuat pembentukan pergaduhan utama berasa lebih berat. Ia akan terus bertarung dari merasa biasa dari masa ke masa, dan memastikan keputusan anda benar -benar penting ketika datang ke watak yang lebih besar.

Sudah tentu, yang boleh diperluaskan ke skala pertempuran juga. Daripada membuat anda menyulap antara setengah dozen musuh pada satu masa, mengapa tidak membuat pertempuran sekali -sekala kelihatan seperti adegan yang dipadam dari Lord of the Rings atau Game of Thrones? Ia akan memainkan perkara pengembaraan fantasi sedikit lagi, dan menjaga gaya permainan anda di jari kaki.

Dan semasa mereka berada di sana, pasukan pembangunan juga dapat menambah sedikit lebih banyak senjata. Penekanannya selalu berlaku pada pedang dan busur, tetapi huru -hara dapat dilakukan dengan perhatian dalam Fable 4. Beri kami kakitangan atau tombak, atau jenis senjata baru yang lain untuk memukul orang jahat dengan, sila.

2. Beri anjing itu peranan yang lebih besar

Ini sepatutnya tidak dikatakan, tetapi walaupun anjing fabel sebelumnya telah menjadi anak lelaki yang sangat baik, lebih baik bagi mereka untuk mempunyai sedikit tujuan untuk permainan sebenar. Di Fable 2, dia akan menggali khazanah dan membantu anda dalam peperangan, dengan lebih banyak helah yang ada jika anda menemui buku yang tepat. Dia juga akan mengubah penampilan bergantung pada penjajaran moral anda. Walau bagaimanapun, dalam Fable 3, dia menjadi sebahagian kecil daripada perjalanan anda melalui Albion. Anda boleh menghidupkannya, bermain mengambil atau mendisiplinkannya, dan kadang -kadang dia akan mendapati anda khazanah.

Mempunyai anjing memainkan peranan yang lebih besar dalam perjalanan anda – di sepanjang garis taring setia Fable 2, atau dogmeat dari Fallout 4 – akan menjadikannya seperti bahagian yang lebih penting dalam permainan, bukan hanya wajah comel untuk menyambut anda setiap kali anda memulakan permainan. Walaupun, mengatakan itu, tidak mengapa juga.

3. Jadikan semua keputusan anda lebih penting

Pencipta Fable Asal, Peter Molyneaux, yang terkenal selalu mempunyai penglihatan besar tentang sistem moral Fable, tetapi pada hakikatnya, permainan tidak pernah hidup sehingga harapan atau janji. Mudah -mudahan dengan kekuatan Xbox One X dan PC, kita dapat melihat sistem moral – dan membuat keputusan secara keseluruhan – dapatkan baik pulih untuk Fable 4.

Ia juga akan membantu jika pilihan pakaian anda bukan sekadar kosmetik sama ada. Ya, moral anda mengubah penampilan anda, terutamanya dari segi kulit, tetapi pakaian anda tidak mempengaruhi sifat watak atau gaya permainan anda. Mungkin di Fable 4 mereka boleh.

4. Masukkan pelakon All-Star yang lain

Senarai pelakon suara di atas kapal untuk Fable 3 adalah pelbagai bakat yang mempesonakan, dari Stephen Fry dan Ben Kingsley kepada Sean Pertwee dan Michael Fassbender dan juga Simon Pegg, John Cleese dan Zoe Wanamaker, bakat suara dalam permainan itu cemerlang. Mendengar suara terkenal dalam permainan anda adalah rahmat besar untuk Fable 3, dan jika Fable 4 boleh mempunyai pelakon yang sama bintang, kami tidak keberatan sama sekali.

5. Kembalikan permainan mini

AH, RSI. dan Fable 3 Terima kasih kepada minigames yang berkaitan dengan pekerjaan yang meletakkan ibu jari anda ke ujian, dan kami 97% pasti bahawa mereka akan muncul semula dalam fable 4 bahawa memori otot akan diperkuatkan dari tidurnya. . Betul Bagus pada itu anda semacam masuk ke dalam kebis. Atau adakah itu saya?

6. Simpan kekejaman

Walaupun mudah untuk pergi sedikit di atas – kami melihat anda barisan orang suci – ada tempat yang indah yang terletak di antara itu dan memang sangat membosankan. Dan di situlah Fable selalu duduk, memeluk kebodohan, humor hitam sekali -sekala dan selalu, selalu quirkiness secara individu. Sekiranya permainan taman permainan, atau sesiapa yang membuat Fable 4, boleh menyalurkan etos dan pesona, ia akan membantu siri ini terus menonjol dari RPG yang lain di luar sana.

Menjejaki segala -galanya di kaki langit untuk Xbox dengan pusingan kami Xbox Series X Games yang akan datang.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.