F. A. Q. – Chocolatier berhantu, Chocolatier berhantu: Semua yang kita tahu mengenai pengganti Stardew | PC Gamer

Chocolatier Haunted: Semua yang kita tahu mengenai susulan ke Stardew Valley

Saya tidak boleh melakukan tarikh pelepasan. Ia masih agak awal dalam pembangunan dan saya ingin dapat bekerja dengan aman tanpa tekanan tarikh pelepasan, atau bahkan tarikh pelepasan yang dianggarkan.

Eric barone permainan baru

Apa itu “Chocolatier Haunted Prihatin?”

Chocolatier Haunted Prihatin adalah permainan RPG/Simulasi, yang sedang dalam pembangunan.

Dalam permainan ini, anda akan bermain sebagai chocolatier yang tinggal di istana berhantu. Untuk berkembang maju dalam peranan baru anda, anda perlu mengumpulkan bahan -bahan yang jarang berlaku, membuat coklat yang lazat, dan menjualnya di kedai coklat.

Terdapat banyak lagi permainan daripada itu, tetapi masih awal dalam pembangunan sehingga saya tidak mahu terlalu jauh ke dalamnya sekarang.

Siapa yang membuat permainan ini?

Chocolatier Haunted sedang dibangunkan oleh Eric Barone (aka Conticleedape), pencipta Stardew Valley.
(Setakat ini, saya telah bekerja sendiri dalam permainan ini, dan saya tidak mempunyai rancangan untuk mendapatkan orang lain yang terlibat pada masa ini. Walau bagaimanapun, apabila ia hampir selesai, saya kemungkinan besar akan mendapat bantuan untuk pelabuhan dan penyetempatan konsol. Saya juga akan menerbitkan sendiri permainan ini.)

Bilakah ia keluar?

Saya tidak boleh melakukan tarikh pelepasan. Ia masih agak awal dalam pembangunan dan saya ingin dapat bekerja dengan aman tanpa tekanan tarikh pelepasan, atau bahkan tarikh pelepasan yang dianggarkan.

Adakah ia berlaku di dunia Stardew Valley?

Saya belum bersedia untuk mendedahkan apa -apa seperti itu.

Adalah permainan yang serupa dengan Stardew Valley?

Dalam beberapa cara, ya, tetapi dalam banyak cara, tidak.

Seperti Stardew Valley, Chocolatier Haunted adalah “permainan bandar” yang lain, di mana anda berpindah ke sebuah bandar baru dan mencuba tangan anda dengan cara hidup yang baru. Anda akan mengenali penduduk bandar, mencapai matlamat anda dan membuat kemajuan dalam pelbagai cara. Semua itu serupa dengan Stardew Valley. Walau bagaimanapun, permainan teras dan tema agak berbeza. Chocolatier Haunted lebih banyak tindakan-RPG berbanding Stardew Valley. Dan bukannya ladang yang menjadi tumpuan usaha anda, ia adalah kedai coklat.

Berapa lamakah ia sedang dibangunkan?

Saya mula mengusahakan permainan ini sedikit lebih 1 tahun yang lalu, pada tahun 2020. Sejak itu, saya telah mengusahakannya pada waktu petang dan pada hujung minggu, kerana saya masih aktif bekerja di Stardew Valley yang berkaitan dengan perkara -perkara.

Ini sebenarnya bukan “projek baru” yang pertama atau hanya yang saya kerjakan, tetapi ia adalah yang saya percaya saya akan selesai terlebih dahulu.

Adakah ia berbilang pemain?

Tidak, kini hanya pemain tunggal. Saya tidak mempunyai rancangan semasa untuk menjadikannya berbilang pemain.

Platform apa yang akan keluar?

Satu -satunya platform yang saya 100% pasti ialah PC. Walau bagaimanapun, saya mempunyai niat untuk membawanya ke platform utama yang lain juga.

Bahasa apa yang akan ada?

Satu -satunya bahasa yang saya tahu pasti pada ketika ini, adalah bahasa Inggeris. Yang dikatakan, saya berhasrat untuk menyetempatkan bahasa lain. Tetapi saya belum lagi melakukan perkara itu, dan saya tidak mahu meletakkan kereta sebelum kuda, jadi untuk bercakap.

Adakah enjin yang sama seperti Stardew Valley?

Tidak, ini enjin baru yang ditulis dalam C#/Monogame … namun terdapat beberapa kawasan di mana saya boleh menggunakan semula kod dari Stardew Valley, jadi bagus.

Chocolatier Haunted: Semua yang kita tahu mengenai susulan ke Stardew Valley

Pencipta Stardew Valley sedang mengusahakan sim kehidupan yang lain, dan ia kelihatan seperti manis yang pertama.

(Kredit Imej: Eric Barone)

. . Juga ada hantu.

Barone mendedahkan Chocolatier Haunted dengan pengumuman kejutan pada tahun 2021. Semasa pembukaan segera menghantar ramai peminat Stardew menjadi kegilaan kegembiraan, Barone dengan cepat berundur di belakang tirai untuk bekerja di Sim Life secara rahsia. Tidak boleh menyalahkannya, betul -betul. Massa berbuih boleh banyak. Namun, kami mendapat sedikit sekilas mengenai apa yang diharapkan dari pengganti Stardew. Inilah semua yang kita tahu mengenai Chocolatier Haunted.

Adakah tarikh pelepasan chocolatier berhantu?

. Barone pertama kali mengumumkannya dengan treler mendedahkan pada bulan Oktober 2021. Sepanjang jangka hayat Stardew Valley, Barone lebih suka membangunkan kemas kini dari mata awam, melepaskan imej penggoda dengan sangat berhati -hati. Perkara yang sama berlaku sejak pengumuman Chocolatier berhantu, dan kita boleh mengharapkannya untuk meneruskan. Apabila diumumkan, Barone berkata dia sudah mengusahakannya secara rahsia selama lebih dari setahun.

“Walaupun video yang saya sediakan mungkin kelihatan seperti permainan berada di peringkat perkembangan yang lebih maju, masih ada banyak perkara yang perlu dilakukan,” kata Barone mengenai treler yang mendedahkan. .”

Pembangunan Chocolatier Haunted berada di-Pusu sementara Stardew Dikemas kini

Barone mengumumkan di Twitter pada bulan April 2023 bahawa dia telah meletakkan karyanya di Chocolatier Haunted pada hiatus sementara, terima kasih kepada 1 yang sedang berjalan.6 Kemas kini untuk Stardew Valley yang mengambil keutamaan. Perlu diperhatikan ialah 1.6 kelihatan kemas kini skala yang lebih kecil daripada patch terakhir Stardew.

Barone menawarkan beberapa maklumat lanjut mengenai apa yang Stardew 1.6 akan termasuk dalam beberapa bulan sejak itu. Sehingga September 2023, nampaknya seperti Stardew 1.6 kekal sebagai keutamaan pembangunan Barone.

Inilah treler chocolatier yang berhantu pertama

Treler penggoda pertama untuk Chocolatier berhantu benar -benar menetapkan jangkaan bahawa ia akan merasa sangat akrab dengan peminat Stardew Valley. Barone menggunakan gaya seni yang sama, walaupun dia mengatakan bahawa seni piksel kebanyakannya telah dibakar segar untuk chocolatier. Nampaknya kita akan melawan musuh, bercakap dengan penduduk tempatan, dan coklat coklat untuk kedai kami sendiri.

Feast Your Eyes: Inilah tangkapan skrin chocolatier berhantu baru

Memperoleh respons seperti itu adalah hadiah yang jarang berlaku dari tuhan yang baik tetapi jauh, selepas berbulan -bulan tanpa tanda atau simbol chocolatier berhantu, Barone turun ke Twitter pada bulan September 2023 untuk memberikan berkat di dunia yang lelah ini. Yang saya maksudkan dia memuat naik tangkapan skrin chocolatier berhantu. Inilah tangkapan skrin:

Walaupun tidak ada yang menghantui atau coklat yang digambarkan, lelaki tua itu mempunyai persamaan yang kuat dengan datuk pemain di Stardew Valley, menyalakan teori tentang hubungan antara kedua -dua perlawanan. Sekuel? Prequel? Sidequel? Au? Kita mesti menunggu dan melihat.

Seperti yang anda harapkan, tangkapan skrin juga menghasilkan perbincangan mengenai kemas kini pembangunan yang jarang berlaku Barone. Menjawab dalam tweet, Barone berkata “Ada banyak lagi yang saya belum terungkap, saya hanya suka bekerja secara rahsia.”

Jadi jenis permainan yang dihantui Chocolatier?

Daripada simulasi pertanian, Chocolatier adalah sim kedai di mana anda akan mencipta coklat dan menjualnya di kedai anda. Seperti Stardew, Chocolatier mempunyai bandar tempatan yang penuh dengan kedai dan NPC dengan cerita mereka sendiri yang anda akan tahu semasa anda mengembangkan kedai anda.

“Saya tidak pasti cara terbaik untuk menerangkannya,” kata Barone dalam catatan blog pengumumannya, “tetapi pada terasnya, gelung permainan melibatkan mengumpulkan bahan -bahan, membuat coklat, dan menjalankan kedai coklat.”

. Chocolatier akan mempunyai perisai, yang boleh anda gunakan untuk menyekat serangan dan musuh yang terhasil. Barone mengatakan akan ada barang-barang lain yang lain sebagai alternatif untuk perisai untuk melengkapkan gaya bermain yang berbeza.

Treler mendedahkan juga menunjukkan pemain menggunakan busur dan anak panah. Kemas!

Kami tidak mendapat banyak penjelasan tentang bagaimana menjalankan kedai coklat anda berfungsi, tetapi ada beberapa coretan untuk menangkap treler mendedahkan. Anda dapat melihat pemain yang memilih dari gaya meja meja yang berbeza, menetapkan pelbagai jenis coklat di kaunter di kedai mereka, dan ramai watak yang berjalan di sekitar kedai sementara ia dibuka kerana rakan -rakan hantu anda membawa coklat ke atas kepala mereka.

Barone juga disebut dalam Temu bual dengan VGKAMI Chocolatier itu akan mempunyai hubungan romantis lagi. “Akan ada hubungan seperti di Stardew Valley. Saya belum memutuskan bagaimana sistem itu akan berfungsi. Dan saya mengharapkan untuk mendekati beberapa perkara yang berbeza kali ini.”

?

Tidak, Chocolatier berhantu hanya akan menjadi pemain tunggal. Dengan Stardew Valley, multiplayer ditambah sebagai kemas kini permainan utama selepas dilancarkan. Barone tidak merancang untuk melakukan perkara yang sama kali ini. Seperti pada hari -hari awal Stardew, mungkin modders akan mencari cara untuk menambah berbilang pemain walaupun tanpa sokongan rasmi.

Chocolatier berhantu akan mempunyai pergaduhan bos

Secara santai diturunkan dalam livestream pada bulan April 2022, Chocolatier berhantu akan, dengan jelas, ciri -ciri bos pergaduhan dalam pertempurannya. ! Barone menyertai pemaju perisian yang menyusun di Reas Studios untuk bercakap mengenai proses soundtrack untuk Stardew Valley. Di sepanjang jalan, Barone memulakan trek untuk Bossfight di Chocolatier Haunted -tidak, kami tidak tahu ada.

Lagu yang dipersoalkan, berdasarkan tajuk “Beeboss,” menunjukkan bahawa akan ada perjuangan bos melawan musuh lebah. . Untuk coklat. Barone juga mendedahkan beberapa muzik latar belakang permainan, dengan trek yang lebih suram yang dipanggil Snow Pristine.

?

Barone belum menyebutkan sokongan atau alat modding secara khusus untuk chocolatier berhantu, tetapi saya fikir ia adalah pertaruhan yang sangat selamat untuk menganggap akan ada mod untuk chocolatier tanpa mengira. Barone menyokong pemodenan selama bertahun -tahun kemas kini Stardew Valley, dan yang sama mungkin akan berlaku dengan Chocolatier. Memandangkan berapa banyak mod Stardew Valley, peminat permainan kedua Barone mungkin sama seperti berminat untuk mula menambah kepingan tersuai mereka sendiri.

Inilah watak chocolatier berhantu yang kita lihat

Penduduk tempatan mungkin akan menjadi bahagian penting dalam chocolatier seperti mereka di Stardew Valley. Berikut adalah beberapa watak yang telah kita lihat setakat ini dalam treler mendedahkan:

  • Lily – Dia tinggal di rumah neon, penuh tumbuhan, tetapi itu sahaja yang kita tahu!
  • – Dia nampaknya menjalankan dan membeli -belah yang menjual senjata.
  • Maddie – Penduduk lain, walaupun kita tidak tahu apa -apa tentangnya.
  • Jett – Bekerja di makmal penyelidikan untuk seseorang bernama Dr. Tungsten.
  • Nigel – Bartender tempatan dalam apa yang kelihatan seperti bar bawah tanah.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Tarikh pelepasan ‘Haunted Chocolatier’, berita terkini dan semua yang kita tahu

Chocolatier berhantu. Kredit: kebimbangan

Stardew Valley Peminat, bersiap sedia untuk makan hati anda (secara harfiah, mungkin). Pemaju di belakang simulator pertanian slice-of-life yang dihormati, Eric Barone-aka berkenaan-telah mengumumkan susulannya kepada permainan indie yang mengambil dunia dengan ribut: Chocolatier berhantu.

  • Baca lebih lanjut: ‘The Dark Pictures Anthology: House of Ashes’ Ulasan: Keturunan Gelap ke Puncak Siri ‘

“Setelah mendedikasikan 10 tahun hidup saya Stardew Valley (dan mengira), masa akhirnya mengumumkan permainan seterusnya, “kata Barone di laman web untuk permainan baru yang hidup bersama treler baru, yang dapat anda lihat tertanam dalam artikel ini di bawah. Seperti yang anda mungkin telah mengumpulkan dari tajuk permainan, kebanyakannya berkisar untuk menubuhkan perniagaan menjual coklat – dengan bantuan pilihan roh mesra (dan kami tidak bercakap tentang brendi atau minuman keras).

Oleh itu, anda akan lebih bimbang dengan menyampaikan confectionary daripada anda memangkas patch labu anda. Inspirasi Barone untuk permainan mengambil langkah di luar kehidupan yang lebih biasa yang akan anda lihat Stardew Valley (Seolah -olah menghancurkan slimes untuk mendapatkan emas adalah biasa, bagaimanapun). Pemaju tunggal “ingin meneroka kemungkinan lebih fantastik,” dalam Chocolatier berhantu dengan mencipta sesuatu yang sedikit kurang berasaskan dalam realiti, sesuatu yang wujud “di luar biasa.”

Oleh itu, bersiaplah untuk membuat eklairs ektoplasma dan membaca pada hantu frangipane khas itu, kerana kejutan yang selesa dan menyeramkan ini boleh menjadi popular seperti permainan terakhir Barone – dan itu bermakna ia akan mengambil dunia dengan ribut.

Berita terkini

Chocolatier berhantu masih mungkin cara yang adil. Apabila maklumat lanjut dikeluarkan, kami akan menutupnya di sini.

Chocolatier berhantu. Kredit: kebimbangan

Chocolatier berhantu Tarikh Siaran

Seperti yang anda dapat lihat dari treler permainan di bawah, kerja pada permainan akan datang dengan baik. .

“Walaupun video yang saya sediakan mungkin kelihatan seperti permainan ini berada di peringkat perkembangan yang lebih maju, masih ada banyak perkara yang perlu dilakukan,” katanya.

“Dan cara saya bekerja, perkara sering tidak berkumpul sehingga saat -saat akhir. Saya cenderung untuk bekerja dengan pendekatan “kepingan menegak”, dan oleh itu mudah untuk menyusun beberapa video yang kelihatan seperti permainan siap. Tetapi ada banyak kandungan yang perlu saya buat.”

Apa maksudnya untuk Chocolatier berhantu ? Malangnya, pada ketika ini, ia boleh menjadi setahun. Ia menjadi alasan kita dapat melihat pelancaran Chocolatier berhantu pada tahun 2023 atau lebih baru. Lihatlah sudut atas imej yang tertanam di atas – akan mementingkan ‘2023’ di sana dengan tujuan, atau adakah kemalangan gembira? Kita hanya perlu menunggu dan melihat.

“Jadi, sila faham bahawa ia akan menjadi seketika sebelum permainan ini selesai. Saya akan mengusahakannya sebanyak mungkin.”

Chocolatier berhantu. Kredit: kebimbangan

Adalah Chocolatier berhantu Datang ke Nintendo Switch dan Konsol?

Kami tahu bahawa Chocolatier berhantu akan datang ke PC – banyak yang pasti. (Barone sendiri telah berkata “satu -satunya platform yang saya 100% pasti adalah PC”). Memandangkan dek Steam yang akan datang hampir setiap perlawanan di perpustakaan Steam, ia akan menjadi alasan bahawa kita akan melihat pelancaran Chocolatier berhantu untuk Deck Steam juga.

Tetapi Chocolatier berhantu akan tiba di PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, atau Nintendo Switch? Ia mungkin. Barone mencatatkan bahawa dia mempunyai “setiap niat untuk membawa [Chocolatier berhantu] ke platform utama yang lain, juga “.

Memandangkan kita melihat Stardew Valley Tiba di PC pada tahun 2016, sebelum datang ke PS4 dan Xbox One (dengan bantuan penerbit Chucklefish) pada bulan Disember tahun itu, masuk akal bahawa kita akan melihat Chocolatier berhantu Lihat corak pelancaran yang serupa. Barone akhirnya menerbitkan semua versi permainan di semua platform-kecuali mudah alih.

Pada masa ini, tidak jelas sama ada Chucklefish atau tidak akan membantu menerbitkan permainan baru, tetapi hampir pasti kepastian mati (tidak ada pun yang dimaksudkan) bahawa Barone akan mensasarkan konsol, mudah alih, dan PC – apabila permainan terakhir anda menjual lebih dari 15 juta salinan, anda ‘akan mahu mendapatkan yang seterusnya ke dalam sebanyak mungkin tangan.

Permainan ini dibina di atas enjin baru, dan walaupun terdapat banyak perbezaan untuk pelepasannya yang terdahulu, Barone telah menyatakan bahawa dia dapat menggunakan semula unsur -unsur kod Stardew Valley untuk membantu mempercepat proses pembangunan sehingga sentuhan.

Chocolatier berhantu permainan

.

“Ia berkembang secara organik ketika saya membangunkannya, jadi saya tidak pasti di mana ia akan pergi,” jelasnya. “Tetapi pada terasnya, gelung permainan melibatkan mengumpulkan bahan -bahan, membuat coklat, dan menjalankan kedai coklat. Sudah tentu, ada banyak lagi permainan daripada itu, tetapi saya tidak mahu terlalu mendalam pada peringkat awal ini, sebahagiannya kerana saya tidak mahu terikat dengan konsep tertentu tentang permainan.”

Barone melihat ke arah apa yang dapat dilakukan oleh permainan itu Stardew Valley tidak – dan mengapa tidak? Pengalaman bernilai 10 tahun di bawah garis, pasti ada beberapa perkara yang pemaju jenius tidak sabar -sabar untuk mencuba.

“Saya percaya ini akan menjadi peluang yang baik, tetapi saya belum mendapat barangan yang baik,” katanya. “Saya kebanyakannya bekerja pada” daging dan kentang “permainan setakat ini. . Dan saya belum mendapat sos. Itu akan datang.”

Lihat treler di atas untuk mendapatkan wawasan yang lebih baik tentang apa yang akan kelihatan seperti gelung permainan teras.

Adalah Chocolatier berhantu Seperti Stardew Valley?

Chocolatier berhantu. Kredit: kebimbangan

.

“Di Stardew Valley, tumpuannya lebih rendah hati: hidup di luar tanah, makanan yang semakin meningkat, dan menghubungkan kepada rakyat dan alam sekitar di sekeliling anda,” jelasnya. “Bagaimanapun, dengan permainan saya yang seterusnya, saya ingin meneroka kemungkinan lebih fantastik … pengalaman yang membawa anda melampaui biasa. Di sinilah coklat hantu menghantui ajaib masuk.”

Dan banyak perbezaan yang berasal dari coklat itu sendiri – ia lebih daripada sekadar berpakaian tingkap untuk permainan; Ini adalah bahagian utama identitinya.

“Coklat mewakili perkara yang menggembirakan. Istana berhantu mewakili tarikan yang tidak diketahui. Hantu mewakili jejak masa lalu. Semua perkara ini penting.

Sekiranya anda jatuh cinta dengan getaran yang sihat itu, Stardew Valley secara praktikal menjadi sinonim, jangan risau: Barone tidak meninggalkannya.

. Sebaliknya, saya berhasrat untuk permainan ini menjadi positif, menaikkan semangat dan mengesahkan kehidupan. . Kedua -duanya adalah penting.”

Itu sahaja yang kita tahu setakat ini mengenai Chocolatier Haunted. Oleh kerana maklumat lanjut dikeluarkan, dan ketika kami semakin dekat untuk dilancarkan, kami pasti akan mengemas kini halaman ini. Sementara itu, lihat panduan kami mengenai 10 permainan yang akan datang untuk menantikan pada tahun 2022.

  • Topik-topik yang berkaitan
  • Prihatin
  • Pc
  • Stardew Valley