Escape dari Tarkov Interchange Map Beginner s Guide – Odealo, Interchange – Escape dari Tarkov Guide – IGN

Tarkov Interchange

4. Goshan

Melarikan diri dari Tarkov
Panduan Pemula untuk Menukar

Terletak di persimpangan laluan pengangkutan utama Tarkov, persimpangan ini menghubungkan pelabuhan bandar dengan pinggir perindustriannya (dipaparkan dalam permainan sebagai kastam). Di tengah-tengah kawasan itu, terdapat pusat membeli-belah “ultra” yang dipenuhi dengan berpuluh-puluh kedai kecil (seseorang dapat menemui apa-apa di dalamnya, dari peruntukan dan ubat-ubatan untuk perhiasan, senjata, dan elektronik) dan tiga yang bersaiz hipermarket ( Goshan, Oli, dan Idea). Lantai 1 pusat membeli -belah juga merupakan wilayah bos scav bernama Killa. Dia adalah lawan yang bersenjata dan berperisai yang menimbulkan ancaman serius kepada mana-mana, walaupun dilengkapi dengan baik, pemain. Apabila dikalahkan, dia adalah sumber beberapa perisai dan topi keledar yang terbaik dan paling mahal dalam permainan: Helmet Maska 1Sch (Killa) dengan perisai muka dan versi yang diubahsuai khas dari perisai serangan 6b13 m (versi Killa lebih ringan dan tidak tidak mengehadkan pergerakan sebanyak, tetapi menawarkan perlindungan yang kurang). Kelimpahan rampasan dan kehadiran Killa menjadikan persimpangan sangat popular di kalangan skuad pemain, yang menjadikan peta sangat berbahaya untuk penyerang solo. Setiap serbuan di persimpangan berlangsung selama 55 minit dan mempunyai 9 hingga 14 pemain dan pelbagai scav npc spawns bertaburan di sekitar kawasan tersebut.

Inilah, lebih kurang, apa yang anda harapkan dari serbuan di persimpangan:

 • Pelbagai pertengahan pertengahan yang sengit dengan pergaduhan jarak jauh di sepanjang koridor, selalunya menentang pembangkang yang teratur (tidak disarankan untuk pergi bersendirian, skuad sekurang-kurangnya dua atau tiga mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk menyelesaikan dengan jayanya yang lebih tinggi serbuan).
 • Kemungkinan merampas purata di atas apabila pergi ke tempat yang tidak bersedia, dan kemungkinan rompakan yang luar biasa apabila anda mempunyai kedua-dua kunci Kiba dan tahu di mana kawasan rampasan terbaik berada.
 • Peluang yang baik untuk meningkatkan kemahiran perhatian melalui pembukaan daftar tunai yang terdapat di peta (terdapat berpuluh -puluh mereka, termasuk 18 dalam OLI, 20 Idea, dan 27 di Goshan).

Titik minat

Terdapat banyak untuk meneroka di persimpangan, dari stesen janakuasa, melalui pusat membeli -belah gergasi yang dipenuhi dengan berpuluh -puluh kedai kecil ke “tiga besar” kedai -kedai persimpangan: Idea, Oli, dan Goshan; Berikut adalah beberapa lokasi yang paling menarik (kemungkinan rampasan termasuk).

Nota1: Klik kiri di peta akan membuka versi bersaiz penuh dalam tetingkap baru.

Nota2: Kami merancang untuk memperluaskan bahagian panduan ini dan menjadikannya lebih terperinci pada masa akan datang (beberapa perkara yang menarik yang dibungkus bersama mungkin dipisahkan, yang lain akan ditambah, dan lain -lain.).

1. Stesen janakuasa

Stesen janakuasa yang digunakan untuk membekalkan mal dengan elektrik yang sangat diperlukan. Terdapat banyak bangunan kecil (bangunan pengawal, bilik penyelenggaraan, dan gubuk) dan bangunan stesen janakuasa besar di kawasan ini. Ini juga merupakan salah satu titik pengekstrakan (melalui SUV hitam yang diletakkan di belakang;. Ketahui bahawa ia adalah penggunaan sekali dan mungkin tidak ada seseorang yang telah menggunakannya).

Lokasi – Bahagian utara-timur peta, utara-timur kedai idea. Stesen kuasa ditandakan sebagai nombor “3” di peta kami.

Kemungkinan rampasan:

 • Bangunan Utama Di dalam Stesen: Kotak Alat Berbilang, Dua Conditioner Fuel Spawns, Jaket Berbilang Dilarang.
 • Di dalam pejabat stesen (boleh diakses melalui bangunan utama atau dari luar): empat blok PC, jaket, kabinet fail, beberapa elektronik longgar.
 • Di dalam Shacks: Beberapa kotak alat.

2. Idea

Kedai murah, berhampiran sendiri, kedai perabot yang diilhamkan oleh syarikat Sweden tertentu (meneka yang mana. )*. Seperti yang diharapkan dari kedai jenis ini, terdapat banyak rompakan perindustrian/perkakasan yang akan ditangkap di dalam.

*Pemaju Tarkov tidak mempunyai pelesenan yang sesuai, jadi mereka tidak boleh menggunakan nama kedai kehidupan sebenar dan menggunakan yang counterfactual yang dapat dikaitkan dengan mudah dengan yang sebenarnya.

Lokasi – Bahagian utara pusat membeli-belah, di tingkat pertama (tanah), hanya barat daya stesen janakuasa. Idea ditandakan sebagai nombor “3” di peta kami.

Kemungkinan rampasan:

 • Pelbagai spawns yang jarang berlaku (termasuk patung singa dan kucing) yang tersebar di rak di kawasan umum.
 • Kotak alat dan barangan perindustrian yang boleh dilepaskan.
 • 20 Pendaftaran Tunai (Kunci untuk daftar menanam di dalam bas yang diletakkan di utara idea; cari di salah satu tempat duduk depan).
 • Di dalam kawasan penyimpanan: elektronik, dan barangan perindustrian.
 • Di kawasan pejabat (bilik): blok PC, barangan teknologi, dan beg duffle.

3. Oli

Kedai Bekalan Pembaikan Rumah Oli, dimodelkan selepas dua syarikat peruncitan pembaikan rumah sebenar (logo diilhamkan oleh salah satu daripada mereka dan skema warna oleh yang lain, meneka yang mana: satu adalah Jerman dan yang kedua adalah Perancis). Tempat ini adalah sumber yang hebat dari pelbagai bahan binaan yang diperlukan untuk tempat persembunyian anda, jadi patut diperiksa.

Lokasi – Bahagian selatan pusat membeli-belah, di lantai pertama (tanah), barat laut pusat pemeriksaan emercom. Oli ditandakan sebagai nombor “3” di peta kami.

Kemungkinan rampasan:

 • Segala -galanya Bahan Bangunan/Perindustrian/Teknikal dan Peralatan (Hos, Tangki Propana, Bateri Kereta, Penganalisis Gas, dll.).
 • 18 Pendaftaran Tunai (Kunci untuk Daftar tersembunyi di dalam pejabat logistik Oli di bahagian barat kedai).
 • Blok PC di pejabat Oli (kekunci yang diperlukan untuk akses kepada sebahagian daripada mereka: Kunci kepada Pejabat Pentadbir OLI [OLI Office] dan Kunci ke Pejabat Jabatan Logistik OLI [LOG. Pejabat]).

4. Goshan

Diilhamkan oleh rantaian hypermarket yang sebenar yang dimiliki oleh kumpulan runcit multinasional Perancis tertentu, Goshan adalah kedai terbesar di pusat membeli-belah “ultra” (dan oleh itu ia adalah tempat terbaik untuk meningkatkan kemahiran perhatian jika anda mempunyai daftar Goshan Kunci). Jika anda selepas barangan runcit, ini adalah tempat untuk pergi; Dan jika anda kelihatan lebih berhati -hati, anda mungkin juga menemui beberapa barang yang jarang berlaku dan berharga.

Lokasi – Bahagian barat dari pusat membeli -belah “ultra”, di lantai pertama (tanah) (kepala terus dari pintu masuk utama). Goshan ditandakan sebagai nombor “4” di peta kami.

Kemungkinan rampasan:

 • Di bahagian depan kedai: Pelbagai peruntukan menanam di rak, termasuk Tushonka.
 • 27 daftar tunai yang boleh dilepaskan (dikunci; mereka memerlukan kunci untuk Goshan Cash Register [Goshan] yang boleh didapati di kastam – di dalam bas putih yang digunakan sebagai sekatan jalan, dekat dengan stesen gas “baru”).
 • Kotak senjata berganda yang tersebar di sekitar kedai dan gudangnya.
 • Di dalam loker: Item yang jarang ditanam, termasuk bitcoin, rantai emas, dan rolexes.
 • Item teknologi menanam di rak di bahagian belakang kedai (bateri kereta, serbuk pistol, pemutar skru, palam pencucuh, dll.).

5. Kiba

Kedai Senjata Kiba. Impian basah PMC dan mana -mana Scav. Ia dipenuhi dengan senjata, lampiran/mod senjata, dan peralatan ketenteraan yang lain. Seperti yang diharapkan dari kedai yang suci di kedai, ia adalah hampir selalu banyak bertanding dan skuad vs skuad kebakaran di kawasan umum semasa hampir setiap serbuan (jika anda mencari pertarungan, ini adalah tempat anda akan Cari yang paling cepat).

Dua kunci diperlukan untuk mengakses kedai:

 • Kunci ke pintu keluar kiba outlet [Kiba 2] – Membuka pintu parut Kiba; Satu -satunya cara untuk mendapatkan kunci ini adalah dengan melengkapkan usaha Gunsmith – Bahagian 11 yang diberikan oleh mekanik (atau secara alternatif, ia boleh dibeli di pasar lambak).
 • Kunci ke kedai kedai kiba [kiba] – Tempahan utama di kedai Goshan di salah satu tapak perkhemahan (di atas buku, di belakang khemah).

Catatan: Ketahui bahawa bos Killa Scav sering meronda kawasan umum ini (di sepanjang eskalator).

Lokasi – Bahagian tengah pusat membeli -belah, di lantai pertama (tanah). Kepala terus dari pintu masuk utama, melewati kedai “kejam” – Kiba adalah kedai pertama di sebelah kiri di koridor sebelah kanan. Kiba ditandakan sebagai nombor “5” di peta kami.

Kemungkinan rampasan:

 • Kemungkinan besar senjata yang dipenuhi (AK-74N, M4A1, senapang, pistol).
 • Mod Mod Senjata dan Lampiran Senjata Menanam Lokasi Di Rak dan Di Dalam Kabinet.
 • Bom tangan di dalam kotak yang terletak dekat dengan kaunter.
 • Kabinet senjata, dua daftar tunai, wang longgar, dan dua peti senjata.
 • Kemungkinan perisai dan topi keledar menanam (topi keledar sfera, perisai IOTV Gen4, dan banyak lagi).

6. Generik

Kedai yang ditinggalkan ini diperkuatkan semasa pemindahan emercom Tarkov dan sekarang, walaupun sebelum ini dirampas apabila rusuhan berlaku, ia adalah sumber rampasan yang sangat baik, kerana pasukan pengaman telah meninggalkan beberapa peralatan mereka di belakang ketika mereka meninggalkan tempat itu. Kerana Generik berdekatan dengan Kiba, dinasihatkan untuk berhati -hati ketika menjarah tempat itu.

Catatan: Ketahui bahawa bos Killa Scav sering meronda kawasan umum ini (di sepanjang eskalator).

Lokasi – Di lantai pertama (tanah) pusat membeli -belah, di sebelah kedai kiba, dekat dengan tangga selatan utama. Generik ditandakan sebagai nombor “5” di peta kami.

Kemungkinan rampasan: Bom tangan bertelur di peti kayu di luar pintu masuk generik, 3 peti senjata yang boleh diletakkan, dan kabinet senjata di dalam kedai, perhiasan dan barang yang jarang ditanam di belakang di belakang kedai.

7. Emercom

Unit Perubatan Emercom adalah tempat yang bagus jika anda memerlukan bekalan perubatan, tetapi memerlukan kunci untuk akses (Mantis adalah pertaruhan kedua terbaik anda, kerana ia tidak memerlukan kunci untuk masuk). Kunci Unit Perubatan Emercom [MES] boleh didapati di Kastam – di belakang ambulans yang diletakkan di luar stesen minyak “baru”.

Lokasi – Di lantai pertama (tanah) pusat membeli -belah, oleh plaza terbuka di bahagian utara pusat membeli -belah. Sekiranya anda masuk melalui pintu masuk utama, belok kiri di belakang mantis, emercom berada di sebelah kiri. Emercom ditandakan sebagai nombor “7” di peta kami.

Kemungkinan rampasan: Banyak bekalan perubatan longgar, 3 medbag, jaket, dan peti senjata.

8. Mantis

Kedai ini diperkuatkan dan berubah menjadi hospital/rumah sakit lapangan semasa pemindahan emercom. Apabila pasukan pengaman meninggalkan kawasan itu, mereka meninggalkan beberapa bekalan perubatan mereka di belakang; Sebilangan daripada mereka belum dibuang, yang bermaksud bahawa Mantis masih menjadi sumber ubat yang baik.

Catatan: Ketahui bahawa bos Killa Scav sering meronda kawasan umum ini (di sepanjang eskalator).

Lokasi – Di lantai pertama (tanah) mall, di bahagian tengahnya, di sebelah kiri koridor utama, barat laut Kiba. Mantis ditandakan sebagai nombor “8” di peta kami.

Kemungkinan rampasan: Tiga medbag, beberapa rampasan longgar (termasuk rantaian emas yang mungkin di rak di belakang kedai, dan beberapa bekalan perubatan), dua jaket, dan beg duffle.

9. Adik

Kedai runcit yang dimiliki oleh kasut multinasional, pakaian, dan aksesori tertentu yang direka dan dibuat oleh perbadanan yang sangat popular di negara -negara Slavik (OH, stereotaip itu). Satu perkataan mengatakan bahawa ini adalah tempat Scavs dan PMC suka “membeli” “pakaian seragam” mereka, termasuk tracksuit adik legenda*.

*Usaha “Bergaya One” Ragman yang memerlukan anda untuk menghapuskan bos Killa Scav 100 kali dihubungkan dengan Adik kerana ia menganugerahkan anda dengan tracksuit Adik yang disebutkan di atas.

Catatan: Ketahui bahawa bos Killa Scav sering meronda kawasan umum ini (di sepanjang eskalator).

Lokasi – The 1st Mall (tingkat bawah), hanya barat laut eskalator selatan, di koridor yang sama seperti outlet generik dan kina, tetapi di sisi lain. Adik ditandakan sebagai nombor “9” di peta kami.

Kemungkinan rampasan: Kotak senjata, tiga jaket, beg duffle, dan beberapa rompakan longgar, termasuk topi, ransel, dan perisai (jarang) menanam.

Spawns dan pengekstrakan

Pengekstrakan terperinci/peta spawn persimpangan yang akan datang tidak lama lagi!

Bertelur

Pengekstrakan

Strategi RAID

Akan datang!

Nota akhir

Escape of Tarkov adalah permainan yang sukar dengan keluk pembelajaran yang curam. Inilah sebabnya kami telah memutuskan untuk mensasarkan panduan ini pada pemain baru yang cenderung berjuang dengan serbuan pertama mereka dan membantu mereka belajar tentang peta yang berbeza yang ditawarkan oleh permainan.

Kami harap anda dapati panduan ini berguna dan bermaklumat. Sekiranya kami terlepas maklumat penting, sila beritahu kami! Juga, kami dengan senang hati akan menerima kritikan yang membina yang akan membantu kami memperbaiki kerja masa depan kami sehingga meninggalkan cadangan anda di bahagian komen di bawah.

Gambar yang digunakan dalam artikel ini adalah harta intelektual Battlestate Permainan.

Pertukaran

Pertukaran adalah peta yang boleh dimainkan yang popular di Escape dari Tarkov terima kasih kepada pusat membeli -belah yang ketara dengan pelbagai kedai. Setiap satu daripada ini mempunyai barang rampasan khusus dan barangan berharga, jadi anda perlu mempelajari mereka dengan baik untuk mendapatkan yang terbaik dari tahap ini. Plus, perhatikan bos yang berkeliaran.

Semak Panduan IGN untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Pertukaran. Ketahui mata pengekstrakannya, butiran keseluruhan, dan bagaimana anda harus memainkan peta ini.

 • Gambaran keseluruhan pertukaran
 • Mata Pengekstrakan
 • Kit Pertukaran Terbaik
 • Petua untuk bermain dalam persimpangan

Gambaran keseluruhan pertukaran

Panduan Pertukaran (5) .png

"Pertukaran Selatan adalah lokasi pengangkutan utama untuk bandar. Kawasan strategik ini menghubungkan pelabuhan dan pelabuhan dengan pinggir perindustrian Tarkov. Terletak di tengah persimpangan adalah pusat membeli -belah ultra yang besar yang digunakan sebagai asas operasi utama untuk pemindahan emercom."[Penerangan dalam permainan]
 • Kuantiti pemain PMC: dari 10 hingga 14.
 • Tempoh RAID: 40 minit.
 • Saiz: peta sederhana, dengan kedua -dua bahagian dalam dan di luar rumah.
 • Bos: Killa.

Mata Pengekstrakan

Peta Interchange.jpg

Nama Penerangan Siapa yang boleh menggunakannya? Adakah ia sentiasa terbuka/boleh digunakan? Adakah ia memerlukan kunci atau tindakan? Gambar
Exfil kereta api Antara dinding yang penuh dengan grafiti dan kereta api kargo di sebelah barat laut peta. Anda perlu melangkah berhampiran dinding, di sebelah kiri. Semua orang Ya Tidak Exfil.png keretapi persimpangan
Stesen janakuasa Cari SUV Hitam di sebelah timur laut tahap, di sebelah stesen janakuasa. PMC Tidak, kenderaan perlu berada di sana. Ya, anda perlu membayar 5,000 rubel di sebelah SUV hitam. Stesen Kuasa Interchange.png
Kem Scav Di barat di kawasan tengah peta. Terdapat lebuh raya dengan pelbagai bekas di atasnya. Anda perlu memasuki yang hijau, dengan beberapa tong di dalamnya. Pergi pada akhir, berhampiran pintu terbuka. Semua orang Ya Ya, anda perlu mengekstrak dengan pemain lain jenis yang berbeza (dengan PMC jika anda seorang Scav dan sebaliknya). Interchange Scav Camp.png
Lubang di pagar Di sebelah timur di kawasan tengah peta, berdiri di dinding di belakang beberapa tong dan berhampiran dengan bekas merah dan hijau. Semua orang Ya Jatuhkan beg galas anda untuk masuk ke sini. Lubang pertukaran di pagar.png
Pemeriksaan EMERCOM Di sebelah tenggara peta, berhampiran sempadan, ada lokasi dengan trak dan khemah tentera. Berdiri di hadapan kenderaan yang menghadap anda. Semua orang Ya Tidak Pertukaran Emercom Interchange.png
Bilik selamat Yang rumit. Ia terletak di timur Garage C, di bawah bahagian Oli di pusat membeli -belah. Ia adalah pintu ke kiri bekas merah dan beberapa lampu. Semua orang Tidak Ia memerlukan tiga langkah. Anda perlu mengaktifkan suis kuasa yang terdapat di stesen janaku. Interchange Safe Room.png

Kit Pertukaran Terbaik

Panduan Pertukaran (6) .png

Semasa bermain di peta ini, anda akan ingin meneroka pelbagai kedai yang ada dan mencari beberapa rampasan manis. Dalam kes itu, menggunakan senapang, Rifles Assault, senapang mesin ringan, dan SMACHINE GUNS, adalah panggilan terbaik.

Itu tidak bermakna bahawa anda tidak boleh menggunakan a senapang penembak yang ditetapkan pilihan anda jika anda mahu (terutamanya untuk bahagian luar pusat kedai, yang merupakan kunci untuk mata pengekstrakan). Anda pasti menginginkan sesuatu yang pantas dan dapat menjamin anda beberapa headshot.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apa senjata dan peralatan untuk dibawa, anda boleh menyemak panduan senjata kami, panduan perisai terbaik, dan halaman panduan pistol terbaik. Juga, jangan lupa bahawa perkara yang paling penting mengenai senjata adalah peluru yang anda pilih, jadi periksa panduan peluru Tarkov terbaik kami untuk beberapa petua berguna.

Petua untuk bermain dalam persimpangan

Panduan Pertukaran (2) .png

 • Ketahui semua zon yang berbeza di pusat membeli -belah. Mereka akan mempunyai rampasan tertentu, jadi anda akan melawat yang anda mahukan dan perlukan dalam setiap serbuan. Kawasan merah, dipanggil Goshan, mempunyai makanan dan minuman. Yang hijau (Oli) mempunyai bahan binaan, yang juga boleh didapati di kedai biru yang dipanggil Idea.
 • Seluruh bangunan mempunyai tiga tingkat: lantai utama, lantai pertama, dan garaj bawah tanah. Biasanya, mungkin ada Bot scav di semua lantai, Tetapi mereka memberi tumpuan kepada pusat pusat membeli -belah. Juga, anda boleh menemui beberapa di pinggir bangunan, mengikuti laluan linear.
 • Mencari Kad Grafik? Persimpangan adalah peta terbaik untuk ini berharga. Periksa banyak pejabat di pusat membeli -belah, yang mempunyai peluang terbesar untuk pemijahan VGA. Juga, ambil perhatian bahawa kebanyakan pemain canggih tahu mengenai perkara ini dan akan mencari perkara yang sama.

Panduan Pertukaran (7) .png

 • Berhati-hati Killa, Siapa yang mungkin bos paling berbahaya dalam permainan. Dia boleh bertelur di mana -mana di dalam pusat membeli -belah, dan pada dasarnya dia menjejaki anda Apabila anda seorang PMC. Scavs dengan Tinggi Scav Karma tidak akan diganggu oleh bos.
 • Pusat membeli -belah penuh tempat gelap. Melampirkan lampu suluh ke senjata anda, apabila mungkin, akan memberi anda kelebihan – walaupun anda mendedahkan diri anda dengan memberikan kedudukan anda kepada musuh.

Panduan Pertukaran (4) .png

 • Sila ambil perhatian bahawa Hampir setiap titik pengekstrakan tidak berada di dalam bangunan utama – mereka berada di sudut peta, di luar rumah. Anda harus memberi perhatian kepada masa anda kerana anda mungkin memerlukan beberapa minit untuk berlari ke titik yang paling dekat.
 • Juga, Berhati -hati dengan berkemah. Ini adalah beberapa tempat yang paling mudah untuk berkhemah terima kasih kepada kawasan terbuka di mana mereka berada. Sentiasa buka mata dan telinga anda.

Mencari lebih banyak petua dan panduan untuk masa anda dengan melarikan diri dari Tarkov? Sila periksa halaman berikut:

 • Panduan Pemula: Asas dan Ciri
 • Panduan SCAV
 • Panduan dan Petua Pertempuran