Elemen Impak Genshin, Reaksi, dan Panduan Resonans, Elemen | Genshin Impact Wiki | Fandom

Kuasa Impak Genshin

Pertempuran di Genshin Impak berkisar mengenai idea elemen. Serangan normal dari sesiapa tetapi pengguna pemangkin menangani kerosakan bukan elemental secara lalai, tetapi dengan menggunakan kemahiran dan pecahnya unsur-unsur yang semula jadi, mereka dapat menangani kerosakan unsur, memohon kesan unsur, atau memanfaatkan senjata mereka dengan kuasa unsur, yang membolehkan serangan normal mereka memohon untuk memohon untuk memohon kerosakan elemental juga.

Elemen Impak Genshin, Reaksi, dan Panduan Resonans

Simbol elemen kesan Genshin

Dalam permainan dunia terbuka fantasi Genshin Impact, benua luas Teyvat adalah rumah kepada tujuh elemen yang “mengalir dan berkumpul.”Unsur -unsur ini mempengaruhi dan bahkan membentuk pelbagai aspek kebolehan dan persekitaran pengembara. Dari status semasa dan kemahiran memerangi mereka kepada tuhan -tuhan yang masing -masing mempunyai cara untuk memimpin negara mereka.

Kebakaran, Air, Angin, Kilat, Alam, Frost, Bumi -Bukan Rahsia bahawa semua elemen impak Genshin menawarkan tradisi yang mendalam dan misteri. Tetapi untuk permulaan, pelancong harus tahu apa sebenarnya unsur -unsur ini dan bagaimana mereka dapat bekerja untuk mengalahkan musuh, memaksimumkan pesta, dan membuat reaksi yang kuat. Atau hanya menyalakan obor dan menyapu daun.

Dengan itu, kami menyusun panduan berguna mengenai elemen kesan Genshin, reaksi unsur, dan resonans unsur untuk anda.

Isi kandungan

Tujuh elemen

Terdapat tujuh elemen di Teyvat, iaitu Pyro, Hydro, Anemo, Electro, Dendro, Cryo, dan Geo. Setiap elemen impak kelainan ini mempunyai Tuhan atau Archon masing -masing dan oleh itu, negara yang berkaitan. Selain dari Archons, sesetengah individu mempunyai kuasa untuk menggunakan elemen tertentu yang disebut penglihatan. Semua watak yang boleh dimainkan dalam permainan, kecuali untuk pengembara dan archons, adalah pemegang penglihatan.

Pyro

Pyro (api) adalah elemen yang archonnya Murata, dihormati sebagai Dewa Perang. Tidak banyak yang diketahui tentang pyro archon kecuali dia adalah wanita dan memimpin bangsa Natlan.

Selain dari pertempuran, Pyro digunakan dalam pelbagai ciri dalam permainan seperti obor pencahayaan dan dapur. Unsur ini adalah yang paling mudah untuk dimiliki ketika anda pergi ke Dragonspine kerana mekanik sejuk di rantau ini.

Hidro

Hidro (air) adalah elemen yang Archon adalah yang tidak dinamakan sekarang Tuhan keadilan. Dia juga perempuan dan mengetuai kawasan Fontaine.

Hidro dengan mudah boleh menggunakan “status basah” pada watak anda setelah anda melangkah ke genangan, berenang di dalam badan air, atau direndam dalam hujan. Pengguna Pemangkin Hydro 4-Bintang Barbara’s Elemental Skill juga melakukan yang sama dengan watak parti anda. Walaupun ia tidak menangani sebarang kerosakan, ia boleh menjadi agak rumit apabila digabungkan dengan elemen reaktif yang lain.

Anemo

Anemo (angin) adalah elemen yang archonnya Barbatos atau Tuhan kebebasan. Anemo Archon boleh dimainkan di bawah penyamaran “nada-pekak” Venti, pengguna anemo 5 bintang. Barbatos atau Venti diam -diam mengawasi negaranya Mondstadt, wilayah yang tidak dikunci pertama di Teyvat.

Anemo juga merupakan elemen pertama pengembara telah bergema dan digunakan. Dalam beberapa pencarian terutamanya di Mondstadt, anda boleh diminta untuk menyapu longgokan daun. Ini adalah tugas yang mudah selagi anda mempunyai watak anemo dalam pesta anda.

Elektro

Elektro (Kilat) adalah elemen yang archonnya Beelzebul atau Tuhan yang kekal, lebih dikenali sebagai Raiden Shogun. Electro Archon boleh dimainkan sebagai pengguna polearm elektro 5 bintang. Dia secara terbuka memerintah di bandar Inazuma.

Memohon status elektro ke watak anda sendiri di luar pertempuran boleh menjadi sukar. Cara yang mungkin untuk menimbulkan kerosakan elektro adalah melalui kilat semasa ribut petir. Juga, di Inazuma secara khusus di Kannazuka, terdapat pokok -pokok sakura guntur yang boleh menyebabkan kerosakan elektro aoe.

Dendro

Dendro (Alam) adalah elemen yang archonnya Kusanali atau Tuhan kebijaksanaan. Domainnya adalah kawasan terkunci sekarang Sumeru di mana akademiia Sumeru terkenal duduk.

Sehingga 3.0 Kemas kini, Baizhu, Tighnari, Collei, dan Pengembara adalah satu -satunya watak Dendro dalam permainan. Banyak lagi yang akan datang tidak lama lagi!

Cryo

Cryo (Frost) adalah elemen yang Archon adalah Tsaritsa Memimpin bangsa Snezhnaya. Masih tidak ada maklumat yang diketahui mengenai Archon selain dia wanita dan memimpin Fatui, sekumpulan diplomat setia. Kebanyakan watak Snezhnayan berfungsi sebagai antagonis utama dalam permainan.

Watak anda boleh digunakan dengan status cryo walaupun di luar pertempuran dengan corolla bunga kabut, bunga yang tertutup dengan ais. Secara umum, apabila anda terjejas oleh Cryo, pergerakan keseluruhan dan kelajuan serangan anda akan dikurangkan sebanyak 15%.

Geo

Geo (bumi) adalah elemen yang archonnya Morax atau Tuhan kontrak. Dia biasa memerintah kota Liyue sehingga dia bersara dan mengadopsi persona Zhongli, pengguna polearm geo 5 bintang yang boleh dimainkan. Dia kini bekerja sebagai perunding untuk ruang pengebumian Wangsheng.

Seperti Anemo, status geo tidak akan memberi kesan kepada watak anda. Walau bagaimanapun, hanya musuh dalam permainan seperti Geo Slimes dan Geovishaps boleh menyebabkan status Geo serta kerosakan.

Reaksi Elemental

Reaksi Elemental adalah kesan menerapkan pelbagai elemen pada musuh yang disasarkan. Bergantung pada mana elemen tertentu bertindak balas dengan, tindak balas dapat membiak kerosakan (dmg), mengurangkan rintangan musuh (RES), dan bahkan membuat perisai untuk watak -watak. Mereka juga boleh merosakkan persekitaran yang boleh meletakkan kedua -dua anggota parti dan musuh dalam bahaya.

Cair

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Cair

Reaksi cair berlaku apabila pyro memenuhi cryo. Untuk cair terbalik, jika anda mula -mula memohon pyro pada musuh dan cryo mencetuskan reaksi, ia memberikan bonus DMG 50%. Sebaliknya, jika pyro adalah elemen yang mencetuskan, ia memberikan bonus dmg 100%. Ini adalah reaksi cair asal.

Cair disyorkan untuk pemain yang kerosakan utama-per-second (DPS) adalah watak pyro seperti Diluc atau Hu Tao. Reaksi ini sangat menguatkan kerosakan anda dan biasanya digunakan untuk mempamerkan potensi kerosakan parti anda.

Menguap

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Menguap

Tindak balas menguap berlaku apabila pyro memenuhi hidro. Untuk menguap terbalik, jika anda mula -mula memohon hidro pada musuh dan pyro mencetuskan reaksi, ia memberikan bonus DMG 50%. Sebaliknya, jika hidro mencetuskan tindak balas, ia memberikan bonus dmg 100%. Ini adalah penguapan asal.

Seperti cair, menguap adalah reaksi yang lain yang mudah namun kuat yang akan memaksimumkan potensi DPS anda. Walau bagaimanapun, ini berfungsi dengan baik jika anda mempunyai DPS utama hidro seperti Tartaglia atau sokongan seperti Mona.

Beku

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Beku

Reaksi beku berlaku apabila hidro memenuhi cryo. Tidak ada perintah permohonan yang diperlukan di sini kerana tindak balas itu sendiri tidak menangani sebarang kerosakan. Walau bagaimanapun, ia menjadikan musuh dibekukan atau hanya tidak bergerak untuk jangka masa yang singkat. Anda juga boleh menyebabkan DMG fizikal tambahan yang dipanggil “Shatter” apabila anda memukul musuh beku dengan serangan berat, termasuk Claymore, menjunam, dan serangan geo yang disemai. Ledakan juga boleh menyebabkan “menghancurkan.”

Frozen disyorkan untuk pemain yang ingin menjadikan musuh hampir tidak bergerak secara kekal sepanjang pertempuran. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa tindak balas ini tidak berfungsi dengan bos seperti mana -mana hypostases, Azhdaha, Dvalin, dan juga Childe. Ini juga boleh menjadi rumit terutamanya apabila watak anda basah dan terkena serangan cryo.

Superconduct

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Superconduct

Reaksi superconduct berlaku apabila elektro memenuhi cryo. Tidak ada perintah permohonan yang diperlukan untuk membuat superkonduk. Reaksi ini menangani AOE Cryo DMG dan mengurangkan RES fizikal musuh sebanyak 40% selama 12 saat.

Reaksi ini sesuai untuk pasukan yang kerosakan utama-per-second (DPS) mengkhususkan diri pada DMG fizikal, seperti cryo cryo claymore user dan 4-bintang Electro Claymore Razor.

Beban

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Terlebihan

Reaksi yang dibebankan berlaku apabila pyro memenuhi elektro. Reaksi ini menyebabkan letupan AOE yang menangani pyro dmg. Dengan itu, ia juga boleh mengetuk musuh -musuh, seketika membatalkan serangan mereka.

Terlabel disyorkan untuk pemain yang ingin memaksimumkan DPS elektro dan pyro mereka bersama. Ini berfungsi paling baik untuk Raiden Shogun atau Fischl yang secara konsisten memohon Electro walaupun mereka berada di luar padang, dan Klee atau Yanfei yang boleh terus menangani Pyro DMG. Cukup elakkan bersentuhan dengan elektro dan pyro secara serentak kerana ia juga boleh menghantar watak anda terbang kembali dan mungkin mengambil dmg jatuh.

Elektro-charged

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Electro-Charged

Reaksi elektro-charged berlaku apabila elektro memenuhi hidro. Walaupun perintah permohonan unsur -unsur tidak penting, lebih baik menggunakan status basah kepada musuh -musuh terlebih dahulu dengan menggunakan serangan hidro atau memikat mereka berhampiran badan air. Sebaik sahaja anda memukul sekurang-kurangnya salah seorang daripada mereka dengan serangan elektro, elektro-charged akan menangani DMG elektro berterusan dan menyebarkan kesan ke lawan basah yang berdekatan melalui arus elektrik.

Reaksi unik ini disyorkan untuk pemain yang ingin menangani DMG Electro yang konsisten dengan Hydro. Ia juga menyimpan status elektro dan hidro di kalangan musuh, yang membolehkan lebih banyak reaksi seperti beban dan superkonduk. Di samping itu, air juga boleh dicas elektro dengan cara rumput boleh dibakar.

Pusaran

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Swirl

Reaksi pusaran berlaku apabila Anemo memenuhi pyro, cryo, hidro, atau elektro. Tindak balas ini menyebarkan kerosakan unsur unsur bukan anemo yang dihubungi dengan lawan yang berdekatan. Untuk pusaran berlaku, anemo mestilah elemen yang mencetuskan. Di samping itu, Swirl DMG tidak boleh dikelirukan dengan penyerapan unsur, di mana kemahiran anemo dengan tempoh yang agak panjang dapat menyerap pyro, cryo, hidro, atau elektro. Ini boleh menangani dua elemen dmg pada satu masa, iaitu anemo dan unsur bukan anemo diserap.

Swirl disyorkan terutamanya untuk pasukan yang menggunakan watak anemo untuk kawalan orang ramai seperti Venti, Sucrose, dan Kazuha. Sekiranya anda memanfaatkan mekanik penyerapan unsur, anda boleh menurunkan musuh kecil dalam masa yang singkat!

Crystallize

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Crystallize

Reaksi yang mengkristal berlaku apabila Geo memenuhi pyro, cryo, hidro, atau elektro. Tindak balas ini tidak memberi kesan kepada musuh. Walau bagaimanapun, ia mewujudkan shard atau kristal unsur yang boleh diperoleh oleh watak untuk perisai unsur sementara.

Crystallize sangat sesuai jika anda mempunyai watak geo di pesta anda seperti yun jin atau arataki itto tetapi tidak ada shielder. Elemental Shards yang Dibuat dari Crystallize juga boleh memberikan bonus DMG Elemental 35% jika anda menggunakan set artifak Petra Archaic 4-piece, yang baik untuk menyokong Ningguang.

Terbakar

Tutorial Impak Genshin mengenai Reaksi Elemental: Pembakaran

Tindak balas yang terbakar berlaku apabila pyro memenuhi dendro. Objek Dendro termasuk rumput, pokok renek, jerami, kayu, tong, dan juga watak -watak itu sendiri. Inilah sebabnya watak -watak terbakar ketika mereka terlalu dekat dengan api api dan obor yang menyala seperti yang ada di Dragonspine. Setelah dinyalakan dengan pyro, pembakaran akan berurusan dengan pyro dmg berterusan.

Reaksi ini agak sukar digunakan untuk memihak kepada anda kerana anda perlu melawan musuh di padang rumput. Dan jika anda, kemungkinan besar anda juga akan membakar dan menangani kerosakan pada diri anda bersama -sama dengan musuh anda. Rumput membakar pasti dapat mengalirkan hp terakhir musuh anda.

Memangkin

Memangkin

Reaksi pemangkin berlaku apabila elektro memenuhi dendro. Musuh yang ditimbulkan dengan kombo ini diperkuat. Apabila musuh ini sekali lagi dilanggar oleh elektro atau dendro, memburukkan atau menyebarkannya, masing -masing. Memburukkan meningkatkan dmg serangan elektro yang menyebabkannya dengan menambahkan nilai malar yang berskala dengan tahap aksara. Penyebaran melakukan perkara yang sama, tetapi meningkatkan serangan dendro sebaliknya. Sebarkan menerima rangsangan yang lebih besar daripada memburukkan lagi.

Mekar

Reaksi mekar berlaku apabila Hydro dan Dendro React. Menghasilkan buah hijau yang disebut teras dendro. Hanya 5 teras dendro yang boleh wujud pada satu masa. Melampaui batas ini akan menyebabkan teras sedia ada meletup dan menangani Dendro DMG kepada musuh dan Travller sama. Perkara yang sama berlaku setiap kali beberapa teras kekal di lapangan selama sekitar 6 saat.

Bloom mempunyai beberapa tindak balas susulan yang lain, mari membincangkannya secara terperinci.

Hyperbloom

Apabila teras dendro ini bersentuhan dengan Electro, mereka akan berubah menjadi tembakan homing yang juga menangani Dendro DMG.

Burgeon

Semasa bersentuhan dengan Pyro, teras meletup dengan serta -merta, berurusan dengan AOE Dendro DMG.
Ini adalah tindak balas risiko/ganjaran yang tinggi kerana ia melakukan dmg besar dengan risiko yang sangat merosakkan pemain.

Resonans Elemental

Resonans Elemental adalah kesan dari sinergi unsur -unsur yang sama atau berbeza yang terdapat dalam pihak yang sama. Kesan ini berlaku apabila terdapat sekurang -kurangnya dua atau empat aksara dalam pesta.

Api yang sungguh -sungguh

Xiandling, Diluc, Tartaglia, Kamisato Ayaka

Kebakaran gentar resonans berlaku apabila ada dua watak pyro Dalam pesta yang sama. Ini mengurangkan tempoh kesan Cryo pada watak sebanyak 40% dan meningkatkan ATK sebanyak 25%.

Ini adalah resonans yang disyorkan jika anda memainkan watak pyro dan ingin menggembirakan ATK semua ahli parti anda. Setakat ini, ini adalah yang paling mudah tetapi salah satu resonans yang paling bermanfaat dalam permainan kerana kesannya tidak memerlukan keadaan.

Air menenangkan

Xiandling, Mona, Tartaglia, Ningguang

Air menenangkan merujuk kepada resonans di mana ada sekurang -kurangnya ada Dua watak hidro Dalam pesta yang sama. Ini mengurangkan tempoh kesan pyro pada watak sebanyak 40% dan meningkatkan penyembuhan masuk sebanyak 30%.

Ini adalah resonans yang disyorkan jika anda menjalankan penyembuh di pesta anda seperti kokomi atau qiqi dan ingin mengekalkan HP anda ke tahap maksimum semasa pergaduhan bos yang sukar.

Angin Angin

Fischl, Venti, Jean, Kamisato Ayaka

Angin yang berani adalah resonans di mana sekurang -kurangnya ada dua watak anemo Dalam pesta yang sama. Ini mengurangkan penggunaan stamina sebanyak 15%, meningkatkan kelajuan pergerakan sebanyak 10%, dan mengurangkan kemahiran cooldown sebanyak 5%.

Ini adalah resonans yang disyorkan jika anda mahu watak anda bergerak lebih cepat atau meluncur lebih lama. Sekiranya anda ingin sampai ke Pulau Nameless di Mondstadt dengan meluncur dari StarsNatch Cliff, pastikan anda menggunakan resonans ini bersama -sama dengan Outrider Amber.

Voltan tinggi

Fischl, Beidou, Tartaglia, Kamisato Ayaka

Voltan tinggi adalah resonans yang berlaku apabila sekurang -kurangnya ada dua watak elektro Dalam pesta yang sama. Ini mengurangkan tempoh kesan hidro pada watak sebanyak 40%. Di samping itu, reaksi superconduct, overloaded, dan elektro mempunyai peluang 100% untuk menghasilkan zarah elemen elektro dengan cooldown 5 saat.

Ini adalah resonans yang disyorkan jika anda ingin spam pecah unsur elektro anda, pecah mereka memerlukan banyak tenaga, atau mereka kekurangan tenaga semula tenaga.

Menghancurkan ais

Fischl, Venti, Ganyu, Kamisato Ayaka

Menghancurkan ais merujuk kepada resonans di mana terdapat sekurang -kurangnya Dua watak cryo Dalam pesta yang sama. Ini mengurangkan tempoh kesan elektro pada watak sebanyak 40%. Ia juga meningkatkan kadar kritikan terhadap musuh beku atau cryo sebanyak 15%.

Ini adalah resonans yang disyorkan untuk pemain yang baru saja kehabisan nasib dalam menggulung bahan -bahan kadar krit. Jika anda masih kekurangan kadar kritikan, anda boleh menjalankan artifak strayer blizzard 4-piece untuk watak-watak cryo anda seperti Aloy, Ganyu, dan Shenhe.

Batu yang berkekalan

Tartaglia, Ningguang, Noelle, Diluc

Batu yang berkekalan resonans berlaku apabila sekurang -kurangnya ada dua watak geo Dalam pesta yang sama. Ini meningkatkan kekuatan perisai sebanyak 15%, kerosakan ditangani sebanyak 15%, dan mengurangkan rintangan geo musuh sebanyak 20%selama 15 saat sekali rosak. Kesan ini digunakan untuk watak-watak yang dilindungi perisai sahaja.

Ini adalah resonans yang disyorkan untuk pemain yang sering menggunakan shielder seperti Zhongli dan Noelle atau ingin memaksimumkan reaksi yang mengkristal semasa pertempuran.

Kanopi pelindung

Tartaglia, Ningguang, Kamisato Ayaka, Diluc

Kanopi pelindung adalah resonans yang berlaku apabila ada Empat elemen unik Dalam pesta yang sama. Ini meningkatkan elemen dan fizikal ahli parti sebanyak 15%.

Ini adalah resonans yang disyorkan jika anda ingin memaksimumkan reaksi unsur yang boleh anda buat dengan empat elemen yang berbeza. Ia juga mengurangkan kerosakan watak yang anda ambil dengan menyediakan penggemar rintangan.

Greenery yang luas

Pengembara, Collei

Greenery yang berleluasa berlaku apabila pemain mempunyai dua (atau lebih) aksara dendro dalam pesta mereka. Parti itu menikmati peningkatan 50 mata dalam penguasaan elemen, berpotensi untuk mendapatkan 30 lagi ketika mencetuskan tindak balas berasaskan dendro, dan 20 lagi apabila tindak balas susulan seperti burgeon, memburukkan, hyperbloom atau penyebaran dilancarkan.

Kesimpulan

Elemen impak Genshin yang mana, tindak balas unsur, dan resonans unsur yang anda fikir adalah yang terbaik atau paling berkuasa (OP)? Komen di bawah kombinasi kegemaran anda dan juga output kerosakan anda dengan resonans dan reaksi ini! Beritahu kami apa sahaja yang anda ingin tambahkan mengenai elemen kesan Genshin ini.

Kami harap anda menikmati panduan ini mengenai elemen, reaksi, dan resonans kesan Genshin dan mendapati ia membantu pengembaraan anda di Teyvat! Terima kasih kerana membaca artikel ini!

Elemen

Tujuh Unsur -unsur dari Teyvat berada di teras kedua -dua permainan dan tradisi Impak Genshin.

Mereka bertindak sebagai kesan status khas dan jenis kerosakan yang boleh digunakan dalam pesanan tertentu untuk mencetuskan reaksi elemen. Tujuh elemen meliputi tujuh daripada lapan jenis kerosakan, yang terakhir adalah Fizikal.

Setiap elemen sepadan dengan archon dan negara mereka sendiri yang menyembah kata Archon. Sifat hubungan antara archon dan elemen mereka tidak diketahui. Begitu juga, sementara kawasan sangat dipengaruhi oleh elemennya, sifat hubungan mereka juga tidak diketahui.

Kandungan

 • 1 senarai elemen
 • 2 permainan
  • 2.1 elemen dan reaksi
  • 2.2 Bonus Kerosakan Elemental
  • 2.3 Rintangan Elemental
  • 2.4 auras
  • 2.5 nod elemen
  • 2.6 Teori Tolok Elemental
  • 3.1 penglihatan

  Ulasan Pakar Gamespot

  13 Oktober 2020

  Senarai Elemen []

  Permainan []

  Unsur dan Reaksi []

  Elemen pertama
  Elemen kedua Menguap
  (1.5 ×)
  Beban Cair
  (2 ×)
  Terbakar Pusaran
  Menguap
  (2 ×)
  Elektro-charged Beku
  Menghancurkan
  Mekar
  Burgeon
  Hyperbloom
  Beban Elektro-charged Superconduct Cepat
  Sebar
  Memburukkan lagi
  Cair
  (1.5 ×)
  Beku
  Menghancurkan
  Superconduct
  Terbakar Mekar
  Burgeon
  Hyperbloom
  Cepat
  Sebar
  Memburukkan lagi
  Pusaran
  Crystallize

  Bonus Kerosakan Elemental []

  Ini merujuk kepada bonus kerosakan (bonus dmg) yang digunakan untuk elemen tertentu.

  Rintangan Elemental []

  Ini merujuk kepada rintangan watak atau musuh (RES) kepada jenis kerosakan unsur tertentu.

  Auras []

  Musuh-musuh tertentu seperti di tingkat 9-12 dari jurang lingkaran mungkin mempunyai auras yang menyebabkan penggemar, debuff, atau serangan tertentu semasa pertempuran.

  Nod Elemental []

  Domain tertentu dan beberapa bahagian dunia overworld Nod elemen atau Batu infusi yang menimbulkan musuh berdekatan dengan elemen yang dapat meningkatkan kesalahan dan pertahanan mereka.

  Teori Pengukur Elemental []

  Teori ini berhasrat untuk menerangkan superposisi elemen yang sama, reaksi elemen, pemecahan perisai dan mekanik lain yang berkaitan dengan unsur -unsur.

  Lore []

  Visions []

  Beberapa makhluk di Teyvat secara misteri diberikan visi, yang merupakan alat luaran yang membolehkan pemiliknya menggunakan unsur -unsur. Visi mengambil bentuk kristal, masing -masing dengan simbol dan warna satu elemen. Bergantung pada rantau ini di mana mereka menerima visi mereka, mereka mempunyai ciri -ciri perhiasan di rantau itu.

  Apabila allogene mati, visi mereka menjadi penglihatan tanpa henti, kehilangan kuasa dan semua petunjuk elemennya. Kadang -kadang, penglihatan tanpa tuan akan bergema dengan orang baru. Atas sebab ini, Visionsless Visions adalah komoditi yang dicari oleh yang sangat kaya. [1]

  Trivia []

  • Dendro adalah satu -satunya elemen yang tidak mempunyai watak yang boleh dimainkan sehingga versi 3.0, yang menambah Tighnari dan Collei, serta varian Dendro pengembara.
  • Pengembara adalah satu -satunya watak dalam permainan yang elemennya dapat diubah sebagai watak yang boleh dimainkan. Menggabungkan dengan patung -patung tujuh dari kawasan yang berlainan akan menyebabkan pengembara mengubah elemen mereka berdasarkan rantau patung tujuh bergema dengan (e.g., Menghidupkan Patung Tujuh di Liyue akan menyebabkan elemen semasa pengembara berubah menjadi Geo). Tidak ada watak -watak yang boleh dimainkan lain yang boleh berubah unsur -unsur mereka, termasuk watak -watak yang boleh menggunakan lebih daripada satu elemen secara kanonik, seperti tartaglia (dia mempunyai visi hidro dan khayalan elektro, tetapi sebagai watak yang boleh dimainkan, Tartaglia hanya menggunakan hidro) dan kazuha (yang secara ringkas bergema dengan visi elektro, sebagai tambahan kepada penglihatan anemo sendiri).

  Rujukan []

  1. ↑ Kisah watak Ningguang: Visi

  Carta Reaksi Elemental

  Impak Genshin

  Halaman ini adalah sebahagian daripada Panduan Wiki Impak Genshin IGN dan memperincikan semua yang anda perlu ketahui mengenai reaksi unsur termasuk unsur -unsur asas, apa yang dilakukan setiap reaksi, dan bagaimana melakukan reaksi tersebut! Reaksi Elemental adalah pusat pertempuran dalam kesan Genshin dan penguasaannya bermaksud penguasaan sistem tempur!

  Pertempuran di Genshin Impak berkisar mengenai idea elemen. Serangan normal dari sesiapa tetapi pengguna pemangkin menangani kerosakan bukan elemental secara lalai, tetapi dengan menggunakan kemahiran dan pecahnya unsur-unsur yang semula jadi, mereka dapat menangani kerosakan unsur, memohon kesan unsur, atau memanfaatkan senjata mereka dengan kuasa unsur, yang membolehkan serangan normal mereka memohon untuk memohon untuk memohon kerosakan elemental juga.

  Reaksi elemen berlaku apabila dua elemen bersentuhan antara satu sama lain. Dengan 7 elemen yang ada dalam beberapa bentuk di raksasa Teyvat, terdapat banyak reaksi yang boleh berlaku, mewujudkan gelung tempur yang kompleks dan seringkali mengelirukan. Mempunyai pemahaman yang baik Carta Reaksi Elemental boleh mempercepatkan pergaduhan secara drastik, mencegah kematian yang memalukan, dan yang terbaik, menyebabkan kerosakan besar -besaran.

  Unsur -unsur

  Genshin Impact 20201006215746.jpg

  Sepanjang Teyvat, 6 elemen memerintah roost: Pyro, Cyro, Electro, Hydro, dan Anemo, dan Geo yang mewakili kebakaran, ais, elektrik, air, angin, dan bumi masing -masing. Ketujuh, dendro, mewakili alam semula jadi, tetapi hanya terdapat dalam halangan seperti perisai dan struktur yang diperbuat daripada kayu, sekarang.

  Empat pertama boleh dianggap elemen utama, bertindak balas antara satu sama lain dengan pelbagai cara. Sementara itu, Anemo dan Geo bertindak balas dengan empat elemen sebelumnya, menjadikan mereka mengambil peranan sokongan.

  Pelbagai jenis reaksi unsur

  Terdapat dua jenis reaksi unsur: transformatif dan menguatkan.

  Reaksi transformatif termasuk terlalu banyak, hancur, elektro-dikenakan, pusaran, dan superkonduk. Reaksi ini sangat bergantung pada tahap watak dan penguasaan unsur mereka. Kerosakan dari reaksi ini tidak boleh mengkritik.

  Sementara itu, menguap dan mencairkan menguatkan reaksi. Reaksi ini menggantikan kerosakan serangan yang mencetuskannya, dan bergantung kepada tindak balas akan membiaknya dengan 1.5% atau 2.0%. Tidak seperti reaksi transformatif, kerosakan dari reaksi ini boleh mengkritik dan tahap watak tidak begitu penting. Penguasaan Elemental masih penting untuk meningkatkan kerosakan.

  Cara mencetuskan reaksi elemen

  Genshin Impact 20200930094922.jpg

  Dalam peperangan, penting untuk mengetahui bagaimana unsur -unsur dapat berfungsi dengan baik dan menentang anda. Ia bermula dengan menggunakan penderitaan, kemudian menggabungkannya dengan elemen lain untuk menyebabkan reaksi. Sebagai contoh:

  Menggunakan serangan berasaskan hidro atau melangkah ke dalam air akan menyebabkan “basah” pada sasaran. Serangan Cryo kemudian akan menyebabkan reaksi rantai beku, menjadikan mereka tidak bergerak untuk seketika. Dalam satu kes ini, menggunakan serangan geo pada sasaran beku akan bertindak balas dan menyebabkan menghancurkan, menangani kerosakan yang besar dan menamatkan rantai.

  Sesetengah sasaran, bagaimanapun, boleh kebal terhadap tindak balas yang tepat ini – lendir secara semulajadi terbungkus dalam cryo akan menentang serangan hidro awal, berhenti basah dari yang pernah memohon. Sebaliknya, serangan pyro boleh digunakan untuk mengenakan “mencairkan”, akhirnya mengeluarkan perisai ais mereka, atau serangan geo boleh digunakan untuk menghancurkan yang serupa dengan akhir reaksi asal.

  Carta Reaksi Elemental

  Unsur -unsur boleh bertindak balas bersama dalam beberapa cara untuk kesan yang berbeza. Dilakukan dengan basah boleh menyebabkan serangan elektro anda sendiri mencetuskan elektro-caj, menangani kerosakan kepada watak anda sendiri dari masa ke masa, memberi anda alasan untuk mengambil kerosakan pyro untuk mencetuskan menguap, menghapuskan keadaan basah dan mendapatkan kembali keseimbangan di medan perang.

  Inilah yang penuh Carta Reaksi Elemental:

  Reaksi Elemental Unsur yang diperlukan untuk reaksi Kesan
  Beban Electro + Pyro Menyebabkan AOE kecil yang menangani pyro dmg.
  Menguap Hydro + Pyro Menguatkan dmg (x2)
  Terbalik menguap Pyro + Hydro Menguatkan dmg (x1.5)
  Cair Cryo + Pyro Menguatkan dmg (x2)
  Cair terbalik Pyro + cryo Menguatkan dmg (x1.5)
  Elektro-charged Electro + Hydro Tawaran kerosakan elektro dari masa ke masa kepada musuh -musuh yang menderita dan orang -orang di sekelilingnya yang basah.
  Beku Cryo + Hydro Membekukan sasaran, menyerang mereka dengan serangan berat (serangan senjata Claymore yang menjunam, Geo DMG, dan letupan) akan menghancurkan.
  Menghancurkan Beku + serangan berat Reaksi ini hanya dipengaruhi oleh tahap dan penguasaan unsur watak yang mencetuskan tindak balas sambil mengabaikan statistik ATK watak dan statistik def yang hancur. Kerosakan dari reaksi ini tidak boleh mengkritik.
  Terbakar Dendro + Pyro Tawaran pyro dmg dari masa ke masa.
  Pusaran Anemo + Pyro, Electro, Hydro, atau Cryo Tawaran elemen dmg ke elemen berputar dan menyebarkannya ke lawan berdekatan.
  Crystallize Geo + Pyro, Electro, Hydro, atau Cryo Menghasilkan shard unsur yang apabila dijemput memberikan perisai elemen unsur yang sepadan.

  Sebaliknya menguap dan cair terbalik hanya berlaku apabila urutan elemen yang digunakan dibalikkan. Untuk melakukan reaksi cair, musuh mesti ditimpa oleh Cryo sebelum anda menyerang mereka dengan kerosakan pyro. Walau bagaimanapun, jika musuh itu terjejas oleh cryo dan anda menyerang mereka dengan pyro, ia akan mengakibatkan reaksi cair terbalik yang lebih lemah. Reaksi “terbalik” ini hanya eksklusif untuk mencairkan dan menguap.