Elden Ring Talismans Tier List – Dikemaskini Jun 2022, Senarai Semua Talismans | Elden Ring | Game8

Senarai semua talismans

Mendapatkan lebih berbutir dengan tahap yang lebih tinggi dan lebih rendah (atau tambah dan minus) merasakan kecelakaan ke titik kegelapan, dan bukannya bermaklumat. Jika anda telah membaca senarai peringkat kami yang lain, semua ini sepatutnya biasa dengan anda.

Senarai Tier Talismans Elden – Dikemaskini Jun 2022

Yang terbaik Elden Ring Talismans sangat sukar untuk diturunkan. Daripada semua gear dalam permainan, mereka boleh dikatakan yang paling bergantung-yang paling bergantung pada apa Anda mahu dicapai secara khusus. Ini bermaksud bahawa memilih jimat “terbaik” di Elden Ring cukup mustahil. Sesuatu yang berguna untuk Spellcaster mungkin memberi kesan sifar secara harfiah kepada pemain yang difokuskan sepenuhnya pada kerosakan huru -hara. Senjata yang paling perlahan tidak akan mendapat manfaat daripada lencana pedang bersayap, tetapi Starscourge Greatsword dan Pedang Marais Executioner boleh kerana sifat dan kemahiran khas mereka. Semua yang dikatakan: Ini adalah salah satu kategori gear yang paling “jarak tempuh anda mungkin berbeza -beza” dalam permainan. Kami hanya mempercayai penonton kami untuk menggunakan penghakiman terbaik mereka apabila menggunakan senarai peringkat ini sebagai inspirasi untuk membina mereka. Namun kami menganggap bahawa menganjurkan senarai mengikut citarasa dan maklum balas komuniti kami akan digunakan! Mari sampai ke senarai itu sekarang.

CATATAN: Membaca masa lalu ini akan membawa kepada Spoiler kecil untuk Elden Ring. Ini adalah permainan mengenai penjelajahan dan penemuan. Sesetengah pemain mungkin tidak menginginkan sebilangan besar kuasa baru menanti mereka. Jika itu anda, langkau ini buat masa ini dan kembali kemudian! Walaupun kami mengesyaki anda sudah tahu apa yang anda ada jika anda telah membaca sejauh ini. Dengan cara itu, inilah senarai peringkat Talisman semasa dalam bentuk yang paling mudah.

Kemas kini 1.04: Elden Ring terus menjatuhkan kemas kini seimbang secara besar -besaran. Yang terbaru (pada masa penulisan ini) adalah patch 1.04. Anda boleh membaca nota patch penuh di sini. Senarai ini mencerminkan perubahan yang dibuat pada tahap itu. Beberapa pembentukan teori dan popular di peringkat ini juga diambil kira. Walaupun tidak semuanya dirujuk secara langsung dalam panduan ini.

S

A

B

C

D

Apa yang disenaraikan?

Elden Ring Perisai sangat berbutir. Satu topi keledar boleh mempamerkan nilai pertahanan yang lebih tinggi daripada yang lain atau menambah statistik tunggal di sana sini. Talismans, sebaliknya, adalah peralatan yang sangat khusus. Mereka mempunyai kesan visual yang sedikit tidak ada pada watak pemain. Apa yang mereka ada adalah kesan yang berpotensi besar pada PlayStyle anda. Ini boleh merangkumi apa -apa dari kesihatan semula hingga lebih cepat spellcasting. Ini bermaksud anda ingin mempunyai item yang sesuai untuk membina yang betul!

Apa maksud “betul” sebenarnya akan sangat berbeza bagi setiap pemain. Seperti yang disebutkan di atas, talismans sangat bergantung. Itu bermaksud anda mungkin sudah mempunyai idea kasar tentang apa yang anda mahukan. Sebagai contoh, kastor berasaskan iman mungkin akan tertarik ke arah barang-barang yang beriman atau kelajuan spellcasting. Pemain yang bersandar pada senjata berasaskan kilat akan mahu meningkatkan kerosakan kilat mereka. Anda mendapat idea. Senarai peringkat ini lebih banyak garis panduan mengenai apa yang telah kita uji dan perbualan komuniti kita telah ditarik ke arah. Ini garis panduan: bukan peraturan yang keras dan pantas.

Sebagai perbandingan, anda boleh menyemak kedudukan kami yang lain dalam senarai sihir, Ashes of War, dan Roh Ashes!

Apa maksud kedudukannya?

Oleh kerana talismans direka untuk menyokong atau menambah gaya mainan tertentu – dan bukannya menentukan mereka cara mantera, ahli sihir, dan abu perang – ada beberapa kepingan yang sesuai dengan setiap situasi. Kebanyakan talismans bahkan tidak sesuai dengan majoriti situasi. Oleh itu, kami menggred ini pada lengkung yang sedikit berbeza daripada yang lain Elden Ring Senarai Tahap. Talismans yang sangat situasional masih akan diberikan kurang berat daripada yang ada berpotensi lebih berharga dalam pelbagai situasi yang lebih luas. Tetapi talismans yang sangat memberi manfaat kepada gaya atau membina gaya tertentu juga berpangkat tinggi.

Shard of Alexander adalah contoh yang hebat: ia hanya mempengaruhi kemahiran senjata, bukannya serangan asas atau keajaiban apa -apa jenis, tetapi ia adalah pemangkin yang tinggi untuk kemahiran tersebut terlalu konsisten dan berguna untuk mengabaikan. Sebaliknya, Cameo Taker adalah contoh yang baik dari peringkat C. Ianya adalah baik jimat, tetapi lebih banyak keadaan dengan definisi kerana ia tidak sedikit membantu semasa pergaduhan bos. Ia juga mempunyai persaingan yang berat kerana terdapat sejumlah besar cara untuk memulihkan kesihatan Elden Ring. Oleh itu, ia berpangkat lebih rendah daripada talismans yang benar -benar “menonjol” yang mengisi peringkat atas.

Paling Talismans boleh berfungsi dengan baik dengan persediaan, persediaan, amalan, dan/atau kesabaran. Itu perkara yang baik. Itulah pelbagai. Falsafah kami ialah pemain harus berbangga dengan keupayaan mereka untuk bersenang -senang dan membuat kerja membina tertentu dengan penalaan yang cukup. Namun, yang menyumbang setiap senario yang mungkin dalam permainan bukanlah niat di belakang ini atau mana -mana senarai peringkat lain. Oleh itu, kami telah mengkategorikan hampir semua talismans antara S dan D. Cukup banyak boleh bekerja. Anda mungkin perlu berusaha lebih banyak hasilnya.

Satu pengecualian (dan sememangnya pengecualian pertama dari semua kita Elden Ring senarai peringkat setakat ini) adalah celaka Daedicar. Ini kerana item ini tidak mempunyai kesan positif. Ia wujud semata -mata sebagai cara untuk meningkatkan cabaran permainan, dengan membuat pemain mengambil lebih banyak kerosakan, atau sebagai item Lore.

Inilah maksud kategori tersebut sekilas:

 • S – Luar biasa dalam pelbagai situasi.
 • A – Hebat dalam situasi yang betul.
 • B – Bagus dalam pelbagai situasi. Hebat untuk senjata, membina, atau kemampuan tertentu.
 • C – Tidak disyorkan secara amnya, tetapi sama ada secara situasi berguna atau luas dengan persediaan.
 • D – Tidak disyorkan secara umum: sama ada kerana faedahnya terlalu khusus untuk perkara yang kerap, atau kerana kemahiran lain melakukan perkara yang sama tetapi lebih baik.
 • F – Tiada nilai positif.

Mendapatkan lebih berbutir dengan tahap yang lebih tinggi dan lebih rendah (atau tambah dan minus) merasakan kecelakaan ke titik kegelapan, dan bukannya bermaklumat. Jika anda telah membaca senarai peringkat kami yang lain, semua ini sepatutnya biasa dengan anda.

Bagaimana kedudukannya dipilih?

Seperti yang kita lain, senarai peringkat niche kurang ini adalah senarai peringkat subjektif. Semua Senarai peringkat subjektif. Orang yang berbeza akan menimbang perkara seperti kerosakan berbanding pertahanan berbanding masa animasi berbanding kecekapan … berbeza. Sesiapa yang memberitahu anda sebaliknya berusaha menjual sesuatu kepada anda. Sekiranya anda tahu itu, dan masih percaya ada perkara seperti “pendapat objektif,” maka menjalani kehidupan terbaik anda kawan saya. Ini hanyalah cara perkara.

Juga seperti senarai peringkat kami yang lain, kami menganggap kedua -dua aplikasi PVE dan PvP untuk setiap jimat. Penekanan yang lebih besar diberikan pada tujuan PVE. Ini beroperasi di bawah anggapan bahawa kebanyakan pemain memberi tumpuan kepada pemain tunggal dan/atau kerjasama daripada pencerobohan dan duels. Logiknya mudah. Permainan ini, pertama dan terpenting, tindakan-rpg. Anda boleh mengalahkan ko-op permainan atau solo. Anda boleh bermain dalam talian atau mati. Namun anda perlu mengalahkan beberapa bos untuk mengalahkan permainan. Walaupun terdapat asas pemain kompetitif yang sangat berdedikasi, PvP adalah elemen hampir pilihan dan opt-in yang jauh lebih besar Elden Ring komuniti, semasa maju melalui penjara bawah tanah dan pergaduhan AI tidak.

Hanya untuk mengulangi kali terakhir walaupun: Talismans lebih bergantung kepada mantra dan kebolehan. Anda perlu memikirkan keperluan anda sendiri sebelum menggunakan salah satu perkara tertentu. Walau bagaimanapun, dengan cara itu, mari kita berikan beberapa data berguna dalam senarai di bawah.

Nota penting mengenai talismans tertentu

 • Beberapa talismans di Elden Ring Sukan +1 dan +2 varian. Ini adalah peningkatan yang rata di atas versi mereka yang tidak bernombor. The Crimson Amber Medallion +1, Contohnya, memberikan bonus HP tujuh peratus berbanding bonus HP enam peratus dari Medallion Amber Crimson. Semua talismans sedemikian telah bertingkat bersama dan hanya ditandakan dengan (+1) dan A (+2) dalam ranking yang berkenaan. Utiliti relatif Talismans tetap sama; pastikan hanya ganti versi yang lebih lemah dengan yang lebih baik Semasa anda maju melalui permainan.
 • Pesona Penari Biru: Ini sedih tidak berfungsi seperti item serupa dari masa lalu dari permainan perisian. Dan bukannya meningkatkan kerosakan anda berdasarkan peratusan tidak digunakan beban melengkapkan, ia hanya meningkatkan kerosakan anda di peringkat tertentu (sangat rendah) Jumlah melengkapkan beban. Sekiranya beban anda mencapai 30 atau lebih tinggi, tidak ada manfaat apa pun, Walaupun anda menaikkan ketahanan anda atau memakai pesona senjata. Buff juga terhad kepada kerosakan fizikal. Yang menjadikan ini jimat yang sangat khusus berguna untuk berjalan telanjang atau telanjang.
 • The Ikon radagon agak berguna, tetapi hanya sehingga satu titik. Ia memberikan 30 “ketangkasan maya.” Ini adalah istilah komuniti yang tidak digunakan dalam permainan. Pada dasarnya bermaksud jimat mencukur dari jumlah masa yang sama tambahan 30 ketangkasan akan, Sekiranya anda menyamakan statistik secara normal. Kelemahan dua kali ganda. Satu sapu ialah bonus spellcasting topi ketangkasan pada 70. Oleh itu, jimat ini memberikan pulangan yang semakin berkurangan. Itu bukan masalah besar dengan sendirinya, tetapi kami juga bercakap sejumlah bingkai yang dicukur dari setiap ejaan. Elden Ring memang permainan di mana Malah lima bingkai dapat membuat perbezaan Antara Kehidupan dan Had. Walau bagaimanapun, anda perlu sangat berhati-hati untuk memanfaatkannya, berbanding manfaat yang lebih mudah digunakan.
 • Terdapat empat “pusaka” talismans di Elden Ring Pada pelancaran. Yang untuk Iman, Kecerdasan, Ketangkasan, dan Kekuatan. Masing -masing menyediakan bonus jenis yang sama, iaitu +5 di mana sahaja stat mereka mewakili. Ini menjadikan mereka agak serba boleh kerana mereka tidak hanya memberikan bonus mentah kepada sesuatu seperti kerosakan atau kelajuan spellcasting. Mereka menyediakan semua faedah mempunyai statistik bonus. Anda boleh menggunakannya untuk melengkapkan barangan lain yang anda tidak akan biasanya mempunyai akses ke dalam permainan: ahli sihir, mantera, dan senjata. Itu selain Kerosakan bonus akibat skala.
 • Terdapat juga empat Scarseal dan SORESEAL Talismans di Elden Ring. . Ini agak memecah belah … sesetengah pemain bersumpah dengan mereka sementara yang lain mengekalkan mereka jatuh sepenuhnya dalam permainan lewat. Setiap jimat menimbulkan subset atribut oleh +3 untuk Scarseals dan +5 untuk soreseal, Walaupun meningkatkan kerosakan Takne sebanyak 10 peratus atau 15 peratus. Pengubah kerosakan tidak tepat secara teknikal, bagaimanapun, sejak atribut yang lebih tinggi Juga Naikkan pertahanan anda. Sementara itu, Scarseal Radagon dan Soreseal Radagon menaikkan semangat dan ketahanan anda – yang menaikkan HP dan berat perisai yang anda dapat melengkapkan. Ini menjadikan mereka Pilihan yang lebih selamat atas Talismans Marika (yang hanya meningkatkan statistik spellcasting). Walau bagaimanapun, kerana Marika Talismans sesuai dengan Playstyle yang lebih berkisar, anda mungkin mendapati diri anda terkena kurang lagi ketika anda menggantung dan mantra api. Anda dapat mengatasi peningkatan kerosakan dengan item seperti Ironjar Aromatik, dengan melengkapkan talismans pertahanan lain, atau dengan menggunakan perisai. Panjang dan pendek ..? Ini turun ke rasa peribadi. Mereka terlalu umum untuk menjadi wajib pada apa-apa jenis binaan min. Oleh itu, saya telah meletakkannya di peringkat B untuk menunjukkan bahawa mereka patut mencuba sendiri.
 • Shard of Alexander adalah peningkatan rata Warrior Jar Shard. Satu -satunya manfaat kepada jimat yang terakhir adalah bahawa ia boleh diperolehi lebih awal dalam permainan. Walaupun kedua -dua talismans sangat baik kerana kuasa keseluruhan dan fleksibiliti kemahiran senjata. The Shard of Alexander sedih hanya tersedia pada akhir akhir Elden Ring, Tetapi anda boleh memperoleh shard balang pahlawan oleh Membunuh Iron Fist Alexander tanpa menyelesaikan usahanya. Anda raksasa.
 • Dagger Cerulean Assassin dan Daging Crimson Assassin kedua -duanya mencetuskan ketika mendarat backstab atau Hit kritikal (setelah melanggar postur musuh). Versi Biru mendapat sedikit keluhan di atas jimat merah, semata -mata kerana terdapat lebih banyak alternatif untuk menyembuhkan HP daripada FP.
 • Talismans rintangan, seperti Pustule Prince of Death dan Menjelaskan daya tarikan tanduk, selalunya lebih berguna untuk menentang strategi tertentu dalam PvP daripada di PVE. Mereka melakukan apa yang mereka katakan pada timah, sudah tentu, tetapi mereka masing -masing sangat situasional. Oleh itu mereka berada di peringkat C.
 • Perkara yang sama berlaku untuk talismans yang menimbulkan ketahanan terhadap jenis kerosakan unsur tertentu. Mereka luar biasa dalam keadaan yang betul, tetapi hanya keadaan itu. The Haligdrake Talisman, Contohnya, adalah rahmat besar semasa bos terakhir permainan. Namun ia tidak semestinya tidak menentang majoriti musuh di Elden Ring. Oleh itu, ini masuk ke peringkat C – bukan kerana kekurangan kegunaan, Tetapi untuk menjadi keadaan.
 • Pengecualian terhadap peraturan ini yang disenaraikan di atas adalah Dragoncrest Shield Talisman dan juga Dragoncrest Greatshield Talisman. Item Dragoncrest mengurangkan kerosakan fizikal yang masuk, yang jauh lebih biasa daripada apa -apa jenis serangan dalam permainan. Oleh itu, mereka mendapat benjolan. Perhatikan bahawa jimat greatshield Dragoncrest secara fungsional hanya Versi +3 dari Tiga Talismans Shield Dragoncrest dengan nama yang lebih menarik.
 • Terakhir tetapi tidak kurang, Pearldrake Talisman melindungi anda dari pelbagai jenis kerosakan unsur yang lebih luas. Ini tidak begitu berguna dalam amalan. Sangat sedikit musuh pve pakar dalam lebih daripada satu elemen. Ia lebih masuk akal untuk menyesuaikan talismans anda mengikut kawasan itu, kerana varian tunggal-elemen (jimat spelldrake, jimat boltdrake, dll.) lebih kuat. Yang mungkin menjadikan ini lebih berguna dalam PvP, di mana jenis kerosakan kurang diramalkan, tetapi talismans rintangan kerosakan menyediakan kurang pertahanan dalam pvp daripada di pve.
 • Talisman Knot Crucible: Perhatikan bahawa “Headshot” bukan hanya termasuk serangan jarak jauh. Kemahiran tertentu dan serangan overhead yang mengabaikan perisai juga dikira. Yang berkata, anda masih mungkin tidak memerlukannya.
 • Celaka Shabriri: Ini sangat situasional tetapi boleh menjadi hebat untuk koperasi. Ia berkesan membolehkan koperasi memainkan tangki – melukis aggro sementara pemain lain memberi tumpuan kepada kerosakan. Menggabungkannya dengan binaan yang sangat bertahan (e.g. kombo greatshield dan spear) untuk hasil yang lebih baik.
 • Lencana pedang bersayap busuk adalah peningkatan rata di atas Insignia pedang bersayap, Sama dengan versi +2 yang terakhir. Prosthesis Millicent boleh dikatakan “pilihan tengah” dari ketiga -tiga ini (i.e. Insignia pedang bersayap +1). Walaupun ia juga memberikan rangsangan stat lurus +5 Ketangkasan. Ini membawa beberapa untuk memilih prostesis Millicent walaupun di atas lencana pedang bersayap yang busuk – yang memberikan rangsangan kerosakan terbaik tetapi tidak ada statistik tambahan. Walau bagaimanapun, rangsangan kerosakan yang lebih tinggi boleh dikatakan lebih serba boleh, kerana ia memberi manfaat kepada senjata yang cepat memukul Itu tidak skala dengan baik dengan ketangkasan. Terutamanya Pedang Marais Executioner (terima kasih kepada kemahiran gerudi yang pantas) atau Starscourge Greatsword (kerana ia mencecah dua kali setiap ayunan ketika dua tangan).
 • Jimat Tuan Lama hanya berfungsi dengan subseksyen mantra kecil. Sebahagian daripadanya hanya boleh digunakan pada subseksyen senjata (kerana tidak setiap senjata dapat diserang dengan kerosakan tambahan). Ia masih merupakan cara yang baik untuk meningkatkan kecekapan FP – dan sedikit memanjangkan tempoh bilah api hitam jika anda bertekad untuk menggunakan mantera itu.
 • Kain Swaddling Godskin: Jimat ini sangat baik, tetapi pasangan sangat baik dengan pasca-erf meniru air mata. Menggabungkan dengan gaya mainan yang agresif (seperti Katanas Dual Katanas) atau Power Stanct) atau Arts Senjata Pantas untuk Hasil yang Lebih Baik.
 • Arsenal Great-Jar adalah peningkatan rata ke Pesona Arsenal (pada dasarnya bertindak sebagai versi +2 Talismans). Ketiga -tiga versi item itu hanya menaikkan beban peralatan anda. Ini berguna untuk membuka binaan tertentu pada tahap ketahanan yang lebih rendah, tetapi tidak banyak lagi apabila anda mula tahap.
 • Busurnya halus di Elden Ring. Ini menjadikan mereka kurang begitu, bagi pemain yang ingin menjadikan jenis senjata berfungsi. Ini nampaknya membuat anak panah bergerak lebih jauh menjadikan mereka terbang lebih cepat. Dengan cara itu mereka mencapai jarak yang lebih jauh sebelum nilai Tempoh Tempoh Tempoh Terbaik berakhir. Manfaat tambahan ialah projektil memukul sasaran bergerak lebih mudah. Saya katakan “projektil” dan bukan anak panah, kerana pemain telah mendapati bahawa jimat juga mempengaruhi beberapa jampi dan barang yang dibuang. Sling batu sihir, contohnya.
 • Talisman Sword melengkung: Selepas penggemar senjata kolosal dalam patch 1.04, jimat ini lebih banyak serba boleh. Kaunter pengawal sangat kuat dalam Elden Ring – bukan hanya untuk kerosakan mereka, tetapi untuk mereka tinggi postur kerosakan. Sebelum ini ini hanya sangat penting jika anda menggunakan perisai. Sekarang kebanyakan Senjata kolosal adalah perisai yang berkesan dengan hak mereka sendiri ketika dua tangan.
 • The Roar Medallion terutamanya tidak berfungsi dengan mana -mana mantera naga. Cukup aneh, ia tidak Meningkatkan kerosakan serangan berat yang dilakukan sementara di bawah kesan penggemar berasaskan roar (E.g. Roar Beast). Ia juga menggembirakan gelombang awal kemahiran senjata Starscourge Greatsword.
 • Tanduk Roh Nenek moyang: Walaupun dengan jumlah cara yang terhad untuk mendapatkan semula FP Elden Ring, ini tidak berbaloi. Masing -masing membunuh hanya mengembalikan tiga fp. Itulah lima kali kurang daripada pembongkaran cerulean Assassin, yang kurang konsisten, tetapi boleh Proc beberapa kali setiap pertarungan – walaupun di tengah -tengah pertempuran bos.
 • The Crimson Seed Talisman dan Cerulean Seed Talisman hanya bermain di tahap kekuatan dan fikiran yang sangat tinggi. Walau bagaimanapun, mereka secara fungsional menambah caj kelalang tambahan di luar Elden RingHad maksimum berhampiran endgame. Ini boleh menjadikannya agak cekap apabila anda mempunyai banyak statistik.
 • The Merah-bulu dan Branchsword berwarna biru Talismans memerlukan beberapa pemikiran tetapi agak jahat. Terutamanya apabila digunakan selaras. Jika anda hanya mahu menggunakannya, mungkin ia sepatutnya menjadi cabang berwarna biru, kerana sukar dan berbahaya untuk mengekalkan ambang 20 peratus untuk penggemar kerosakan tanpa pertahanan tambahan.
 • The Perisai Ritual dan Talismans pedang ritual adalah sisi lain duit syiling sebelumnya. Mereka meningkatkan kerosakan dan pertahanan anda di penuh kesihatan. Ini lebih berguna daripada yang mungkin terdengar. Pemain biasanya cuba untuk tidak terkena sama sekali – lebih kurang beberapa kali berturut -turut. Mengambil hit biasanya diikuti dengan mengelak atau menjaga serangan berikut sebagai pemain baru -baru ini. Yang memberi anda Masa untuk sembuh sepenuhnya dan kembali menyerang. Talisman perisai ritual bahkan mengurangkan jumlah kesihatan yang anda perlukan untuk memulihkan untuk kembali ke max hp. Ini jelas termasuk penyembuhan pasif seperti mantera dan jimat embun yang diberkati. Walaupun anda mengambil lebih daripada satu hit, ia boleh membuat perbezaan antara tiga pukulan yang masih hidup dan hanya dua. Pada nota yang sama: ia membantu menafikan kelemahan segera, soreseals, dan pelbagai daya tarikan kalajengking. Ini mungkin membenarkan pemain Bertahan pukulan yang sebaliknya akan menembak mereka Semasa menggunakan talismans yang semakin meningkat ini.
 • Sama ada dengan tujuan atau disebabkan pepijat, Jimat perfumer nampaknya tidak berfungsi pada kebanyakan minyak wangi. Ia menimbulkan kerosakan aromatik percikan. Walau bagaimanapun, ia tidak kelihatan menjejaskan penggemar berasaskan minyak wangi, yang mana kebanyakan pemain menggunakannya dalam meta semasa.
 • Talisman Greatshield: Ini terutamanya nerfed dalam patch 1.. Pengurusan Stamina Kurang masih merupakan rangsangan besar untuk GreatShields dan Tank Builds.
 • Lance Talisman Menyediakan penggemar yang cukup gemuk. Sebaliknya, itu adalah definisi keadaan, seperti anda tidak boleh menunggang torrent Di sebahagian besar bahagian permainan yang lebih sukar. Pertempuran yang dipasang juga agak tidak jelas untuk bermula dan jimat ini tidak menjejaskan mantra.
 • The Talisman Spear jelas sangat keadaan. Ia hanya bekerja dengan senjata dengan serangan menindik, dan hanya ketika musuh menyerang diri mereka sendiri. Belum lagi ia seolah -olah mempunyai hasil bercampur dalam pve. Walau bagaimanapun, penggemar agak mudah untuk mengambil kesempatan dari Di sebalik keselamatan Greatshield (e.g. perisai cap jari yang berkuasa)).
 • Manakala Menyembunyikan tudung menarik dalam teori, ia agak halus dalam amalan, dan mudah dipertikaikan oleh mekanik tertentu dalam permainan. Seperti jejak kaki dan cincin cipher biru.
 • Setiap Pesona Scorpion Adakah perkara yang sama: 12 peratus kerosakan meningkat elemen tertentu dengan kos Pertahanan 10 peratus lebih rendah secara menyeluruh. Ini meningkat kepada 15 peratus pertahanan rendah di PvP. Kelemahannya jelas mengetuk titik dari Talismans. Walau bagaimanapun, terdapat banyak cara untuk membina dan mengurangkan debuff pertahanan. Buffs kerosakan yang konsisten adalah lebih sukar untuk datang. Ia juga merupakan buff berasaskan peratusan-makna ia tidak akan keluar sama seperti penskalaan statistik. Saya telah memasukkan ini di peringkat B buat masa ini untuk menunjukkan penghormatan terhadap pengurangan pertahanan, serta hakikat bahawa mereka bergantung kepada jenis kerosakan. Namun ini adalah talismans kerosakan yang besar.
 • The Gold Scarab dan Scarab perak adalah alat pertanian tulen tanpa nilai tempur. Malah, mereka boleh dianggap bersih negatif Dalam pertarungan, memandangkan kos peluang beban peralatan dan slot jimat anda. Mereka masih sangat berharga untuk apa yang mereka lakukan, tetapi anda harus tahu sama ada anda mahu mereka dilengkapi. Oleh itu, mereka berada di peringkat C, anda meneka, keadaan.
 • Daedicar’s Woe: Ini adalah kali pertama saya menyertakan f peringkat pada mana -mana senarai peringkat ini, tetapi … baik, itu adalah jimat yang membuat anda mengambil lebih banyak kerosakan. Itu sahaja. Ini berfungsi serupa dengan cincin malapetaka dari Jiwa yang gelap. Ini mungkin bermaksud semata -mata sebagai cara untuk Menyediakan cabaran tambahan. Ditambah dengan beberapa implikasi yang berpotensi.

Nota & Jargon Umum

Berikut adalah beberapa konsep lain yang masuk ke dalam membuat keputusan kami. Tidak semua ini mempengaruhi talismans begitu banyak, khususnya, tetapi mempengaruhi mantra dan kebolehan dalam senarai peringkat kami yang lain. Oleh itu, kami telah memasukkan mereka di bawah untuk rujukan:

 • Masa Animasi: Kebanyakan kebolehan mempunyai tempoh “permulaan” atau “angin” sebelum mereka melakukan apa -apa. Permulaan pendek hampir lebih baik secara universal, dan kami cenderung untuk menimbang ini cukup tinggi. Beberapa kemahiran mengimbangi masa permulaan yang panjang dengan faedah lain, seperti perisai super, tentu saja.
 • Super Armor: Bercakap di mana, Super Armor adalah konsep yang tidak hanya terdapat di Elden Ring Tetapi pertempuran permainan dan banyak lagi. Apabila keupayaan menyediakan perisai super, ini bermakna pengguna tidak boleh terganggu (atau jauh lebih sukar untuk mengganggu) sehingga langkah itu selesai. Ini berguna tetapi sukar untuk bergantung kerana ia biasanya tidak menghentikan kerosakan masuk – hanya kejahatan yang anda akan mengalami serangan preemptive. Walaupun mantra khususnya
 • Membatalkan: Banyak kemahiran boleh “dibatalkan” di pertengahan. Biasanya dengan mengelak atau melakukan beberapa tindakan biasa yang lain. Ini membolehkan pemain mula bergerak lagi sebelum biasanya jika mereka hanya membiarkan animasi selesai. Beberapa kemahiran dapat dibatalkan lebih awal daripada yang lain. Ini biasanya merupakan sifat bonus yang diingini. Kemahiran dengan masa animasi yang panjang yang tidak dapat dibatalkan dengan mudah adalah kurang diinginkan.
 • Kerosakan dan kerosakan postur: Kemahiran yang paling menyinggung dapat menimbulkan lawan. . Serangan yang lebih ringan kurang cenderung terhuyung -huyung sementara Perisai yang lebih berat mengurangkan peluang untuk terhuyung -huyung kesemuanya. Pada masa yang sama, beberapa kemahiran merosakkan bar “postur” yang tidak kelihatan, untuk meminjam istilah dari Sekiro, yang meninggalkan musuh terbuka untuk melanda kritikal apabila ia hancur. Beberapa kemahiran melakukan kerosakan postur yang luar biasa dan sangat diinginkan untuk membina yang mengeksploitasi hits kritikal.
 • SPAM: Keupayaan untuk menggunakan keupayaan berulang kali dengan cepat, sebelum musuh mempunyai masa untuk bertindak balas.
 • Kesan Status: Ini merujuk kepada jenis kerosakan tidak langsung. Di seberang Elden Ring Ini termasuk racun, kehilangan darah, radang dingin, reput merah, kegilaan, kematian segera, dan tidur. Kehilangan darah, radang dingin, dan reput merah cenderung jenis status yang paling berkesan dan dicari – kerana kerosakan cepat, kegunaan dalam PvP serta PVE, dan aplikasi mudah.
 • Aoe (a.k.a. Kesan-kesan): Istilah yang digunakan secara meluas yang pada dasarnya bermaksud apa -apa jenis serangan yang melanda di kawasan yang luas – sama ada bulatan, kerucut, dll.
 • SIDEGRADE: Berbanding dengan peningkatan atau penurunan. Sekiranya dua item atau kemahiran adalah satu sama lain, ini bermakna mereka mengisi kebanyakan peranan yang sama tetapi Setiap ciri tradeoffs yang menjadikannya berguna dalam situasi yang berbeza.
 • Satu-shot: Untuk membunuh atau dibunuh oleh sesuatu dalam permainan dalam satu pukulan, atau “dalam satu pukulan.”

Nota Akhir: Saya tidak tahu mengapa beberapa fon semuanya merosakkan dalam panduan ini sekarang. Saya menganggap ia ada kaitan dengan senarai? Atau jadual gambar? Saya akan bertanya kepada kami mengenainya.

Senarai semua talismans

Elden Ring - Senarai semua talismans

Ini adalah senarai semua talismans di Elden Ring. Baca terus untuk mengetahui kesan setiap jimat, di mana untuk mencari mereka, serta talismans terbaik dan talismans legedari.

Senarai kandungan

 • Talismans terbaik
 • Senarai semua talismans
 • Talismans legenda
 • Cara mendapatkan talismans
 • Apa itu Talismans?
 • Panduan berkaitan elden cincin

Talismans Terbaik di Elden Ring

Item Kesan Bagaimana untuk mendapatkan
Nikmat Erdtree . ・ Di kawasan itu dengan dua scion yang dicantumkan di kubur wira Fringefolk.
Meningkatkan Runes yang diperoleh daripada musuh yang dikalahkan. ・ Kalahkan dua kesatria Cleanrot di dalam gua yang ditinggalkan.
Arsenal Great-Jar Jauh menaikkan beban kelengkapan maksimum. ・ Diperoleh dari balang gergasi di rantau caelid.
Pusingan Prosthesis-Wearer Meningkatkan ketangkasan. ・ Beri Millicent jarum emas yang tidak dibaiki di gereja wabak.
Soreseal Radagon Sangat menimbulkan sifat, tetapi juga meningkatkan kerosakan yang diambil. ・ Di mayat di Fort Faroth.
Heirloom Stargazer Menimbulkan kecerdasan. ・ Di atas mayat di atas menara ilahi Liurnia.
Starscourge pusaka Menimbulkan kekuatan. ・ Di dalam dada harta karun di Gael Forth.
Dua jari pusaka Menimbulkan kepercayaan. ・ Di ruangan bawah tanah di bawah runtuhan yang disucikan.

Senarai semua talismans

Item Kesan Bagaimana untuk mendapatkan
Tanduk semangat nenek moyang Mengembalikan FP apabila mengalahkan musuh ・ Diperolehi dari enia di meja bulat dan menggunakan peringatan nenek moyang regal.
Jangkauan Jangkauan Arrow Meningkatkan julat berkesan busur. ・ Di dada harta karun di Menara Pengawal di Stormgate.
Talisman menyengat Arrow Menimbulkan serangan serangan anak panah dan bolt. ・ Di dalam dada harta karun di atas Menara Pengawal di Tapak Great Bridge Grace.
Pesona Arsenal Menimbulkan beban peralatan maksimum. ・ Diperoleh dari Nepehli Loux setelah dia muncul di Hold Meja Bulat.
Arsenal Charm +1 Sangat menimbulkan beban kelengkapan maksimum. ・ Di atas mayat di gua kedua di dalam terowong altus.
Kerulat pembunuh cerulean Hit kritikal memulihkan FP. ・ Kalahkan pembunuh pisau hitam di dalam kubur pisau hitam.
Pembalut Crimson Assassin Hit kritikal memulihkan hp. ・ Kalahkan Pembunuh Knife Black di dalam Catacombs Deathtouched.
Ax Talisman Meningkatkan serangan caj. ・ Di dalam dada harta karun di kawasan bawah tanah kecil di Runtuhan Mistwood.
Dewan Dewan yang diberkati Perlahan -lahan mengembalikan HP. ・ Di dalam dada yang dijaga oleh musuh humanoid gergasi di sebelah barat Tapak Jambatan Ilahi Grace.
Pesona penari biru Menimbulkan kuasa serangan dengan beban peralatan yang lebih rendah. ・ Diturunkan oleh Guardian Golem di dalam Gua Tinggi di Limgrave.
Branchsword berwarna biru Menimbulkan pertahanan ketika HP rendah. ・ Kalahkan Deathbird Timur dari Gubuk Warmaster.
Boltdrake Talisman Meningkatkan penolakan kerosakan kilat. ・ Di badan mati di utara Limgrave Tower Bridge Site of Grace.
Boltdrake Talisman +1 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan kilat. ・ Di kawasan gudang simpanan di terowong altus lama.
Boltdrake Talisman +2 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan kilat. ・ Di atas mayat yang terletak di tingkap di selatan bumbung Dragon Temple di Farum Azula yang runtuh.
Jimat Bull-Goat Menimbulkan sikap. ・ Di atas mayat di bahagian belakang Gua Dragonbarrow di Caelid.
Carian Filigreed Crest Menurunkan FP yang dimakan oleh kemahiran. ・ Beli dari peniaga berikut:
・ Iji (1000 runes)
Cerulean Amber Medallion Meningkatkan FP maksimum. ・ Kalahkan Knight Bloodhound di dalam Gua Kristal Lakeside.
Cerulean Amber Medallion +1 Sangat menimbulkan fp maksimum. ・ Di atas mayat yang tergantung di platform kayu yang dijaga oleh musuh ksatria teleporting di Castle Sol.
Cerulean Amber Medallion +2 Jauh menimbulkan fp maksimum. ・ Di dalam dada harta karun di bilik bawah tanah yang memerlukan satu kunci Stonesword di Runtuhan Lunar Estate.
Cerulean Seed Talisman Meningkatkan pemulihan FP dari air mata cerulean. ・ Di atas mayat di siling balok -balok di dewan belajar Ckarian.
Menjelaskan daya tarikan tanduk Meningkatkan fokus. ・ Di atas mayat berhampiran lif yang membawa anda ke dalam Siofra dengan baik.
Menjelaskan daya tarikan tanduk +1 Sangat menimbulkan tumpuan. ・ Lompat di tiang berhampiran kawasan yang menghubungkan ke Nokron, Eternal City ke Sungai Siofra dengan baik.
Cakar talisman Meningkatkan serangan melompat. ・ Diperolehi dari mayat di Menara Pengawal di Stormveil Castle.
Companion balang Meningkatkan potensi melemparkan periuk. ・ Diturunkan oleh Jar-Bairn di hujung garis questline.
Menyembunyikan tudung Menyembunyikan pemakai semasa berjongkok dari musuh. ・ Kalahkan pembunuh pisau hitam di dalam gua bijak di dataran tinggi altus.
Vial Crepus Menghilangkan semua bunyi yang dibuat oleh pemakai semasa pergerakan. ・ Diturunkan oleh Rileigh the Idle yang ditemui melalui siri Invasion Volcano Manor.
Crimson Amber Medallion Meningkatkan HP maksimum. ・ Beli dari peniaga berikut:
・ Pedagang Nomadic (Semenanjung Menangis) (1500 Runes)
・ Boleh dipilih sebagai kenang -kenangan.
Crimson Amber Medallion +1 Sangat menimbulkan hp maksimum. ・ Behind the Fog Gate yang memerlukan satu kunci Stonesword untuk menyahaktifkan berhampiran Tapak Gereja Penjara Gereja Grace di Volcano Manor.
Crimson Amber Medallion +2 Jauh menimbulkan hp maksimum. ・ Berhampiran pintu masuk bawah tanah di bawah tanah di Leyndell, ibukota abu.
Crimson Seed Talisman Meningkatkan pemulihan HP dari Flask of Crimson Tears. ・ Di salah satu bilik dengan imp di dalam kubur wira suci.
Talisman Feather Crucible Meningkatkan rolling mengelak tetapi meningkatkan kerosakan yang diambil. ・ Di dalam bilik dengan musuh pertanda di dalam kubur wira auriza.
Talisman Knot Crucible Mengurangkan kerosakan dan kesan kepala ・ Kalahkan Omenkiller di kampung untuk Albinaurik
Talisman Skala Crucible Mengurangkan kerosakan yang diambil dari hits kritikal. ・ Di atas mayat di dalam bilik dengan musuh gergasi di dalam kubur Leyndell.
Sword Talisman melengkung Meningkatkan kaunter pengawal. ・ Di dalam dada harta karun di bilik terkunci dengan Knight di Stormveil Castle.
Daedicar’s Woe Meningkatkan kerosakan yang diambil. ・ Lengkapkan garis quest Rya.
Dagger Talisman Meningkatkan hits kritikal. ・ Di dalam bilik yang memerlukan dua kekunci Stonesword di dalam manor gunung berapi.
Dragoncrest Greatshield Talisman Sangat meningkatkan penolakan kerosakan fizikal. ・ Di dalam dada harta karun di balkoni di sebelah timur Tapak GRACE ROOTS di Elphael, Brace of the Haligtree.
Meningkatkan penolakan kerosakan fizikal. ・ Di atas mayat di bahagian terendah dinding luar suci.
Dragoncrest Shield Talisman +1 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan fizikal. ・ Di bilik terkunci di dalam kubur wira suci di dataran tinggi Altus.
Talisman Shield Dragoncrest +2 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan fizikal. ・ Di atas mayat di platform terapung di timur Lift Temple Dragon di Farum Azula yang runtuh.
Nikmat Erdtree Meningkatkan beban maksimum HP, stamina dan melengkapkan. ・ Di kawasan itu dengan dua scion yang dicantumkan di kubur wira Fringefolk.
Nikmat Erdtree +1 Meningkatkan beban maksimum HP, stamina dan melengkapkan. ・ Di dalam dada harta karun di kawasan tempat anda mengalahkan Mohg, pertanda di bawah tanah di bawah tanah di Leyndell, Royal Capital.
Nikmat Erdtree +2 Meningkatkan beban maksimum HP, stamina, dan melengkapkan. ・ Di atas cawangan yang dijaga oleh tiga roh pokok ulser di Leyndell, Ashen Capital.
Talisman kanvas setia Menimbulkan potensi mantera ・ Di terowong kristal Sellia yang dijaga oleh dua orang yang membusuk .
Pesona Scorpion Kebakaran Menimbulkan serangan kebakaran, tetapi merendahkan kerosakan kerosakan. ・ Di platform kayu di Ford Laiedd.
Flamedrake Talisman Meningkatkan penolakan kerosakan kebakaran. ・ Kalahkan Beastman Farum Azula di Gua Groveside.
Flamedrake Talisman +1 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan kebakaran. ・ Di mayat berhampiran pinggir ibukota di dataran tinggi Altus.
Flamedrake Talisman +2 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan kebakaran. ・ Kalahkan dua binatang Beastmen Farum Azula di Gua Dragonbarrow.
Talisman kanvas Flock Sangat menimbulkan potensi mantera. ・ Diturunkan oleh Gowry setelah mengkhianati Millicent pada akhir garis usaha.
Mirror Finger Finger Mengambil penampilan seorang koperasi. ・ Beli dari peniaga berikut:
・ Twin Maiden Husks (5000 Runes)
Ikon Godfrey Meningkatkan mantra dan kemahiran yang dikenakan. ・ Mengalahkan Godefroy yang dicantumkan di Golden Lineage Evergaol di Dataran Tinggi Altus.
Kain Swaddling Godskin Serangan berturut -turut memulihkan hp. ・ Kalahkan Rasul Godskin dan Godskin Mulia di dalam Gua Rohani.
Gold Scarab Meningkatkan Runes yang diperoleh daripada musuh yang dikalahkan. ・ Kalahkan dua kesatria Cleanrot di dalam gua yang ditinggalkan.
Talisman massa graven Menimbulkan potensi ahli sihir ・ Diperoleh dari kenaikan albinaurik.
Talisman Graven-School Menimbulkan potensi ahli sihir. ・ Diperolehi di Kawasan Bilik Kristal di Akademi Raya Lucaria. Tekan dinding ilusi di timur laut debat debat untuk mengakses lokasi.
Arsenal Great-Jar Jauh menaikkan beban kelengkapan maksimum. ・ Diperoleh dari balang gergasi di rantau caelid.
Greatshield Talisman Meningkatkan keupayaan menjaga. ・ Di atas gerabak timur persimpangan Lebuhraya Altus di dataran tinggi Altus.
Talisman Turtle Hijau Meningkatkan kelajuan pemulihan stamina. ・ Buka dada di penjara kecil di timur Summonwater Village.
Haligdrake Talisman Meningkatkan penolakan kerosakan suci. ・ Di dalam gua di kawasan pantai di bawah tapak runtuhan tepi pantai Grace.
Haligdrake Talisman +1 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan suci. ・ Di atas mayat di sebelah musuh siput di belakang dua dinding ilusi di kubur Leyndell.
Haligdrake Talisman +2 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan suci. ・ Di atas mayat yang bersandar di batu nisan di selatan tempat masuk Mausoleum Dinasti Grace.
Hammer Talisman Meningkatkan serangan pengurangan stamina terhadap penyekat. ・ Kalahkan penceroboh Henricus Timur Laut dari Stormhill Shack.
Tuan-Mirip Tuan Rumah Mengambil penampilan pelbagai jari. ・ Beli dari peniaga berikut:
・ Twin Maiden Husks (5000 Runes)
Immunizing Horn Charm Menimbulkan imuniti. ・ Di atas mayat berhampiran kawasan sarang semut di sebelah barat Sungai Ainsel Hilir Grace.
Immunizing Horn Charm +1 Sangat menimbulkan imuniti. ・ Kalahkan musuh Minotaur di tenggara Lake of Rot Shoreside Site of Grace.
Keganasan Rot Keracunan atau reput di sekitar meningkatkan kuasa serangan. ・ Kalahkan Kindred of Rot di dalam Gua Seethewater.
Lance Talisman Meningkatkan serangan ke atas menunggang kuda. ・ Diperoleh dari mayat utara Gua Tinggi.
Pesona Scorpion Kilat Menimbulkan serangan kilat, tetapi penolakan kerosakan yang lebih rendah. ・ Di dalam bilik yang memerlukan satu kunci Stonesword di Catacombs Wyndham.
Longtail Cat Talisman Memberikan kekebalan untuk merosakkan kerosakan, tetapi tidak menghalang kematian dari kejatuhan yang tinggi. ・ Di atas mayat kiri musuh patung di kawasan itu dengan gear bergerak besar di Akademi Raya Lucaria.
Tuan Keberanian Darah Kehilangan darah di sekitar meningkatkan kuasa serangan. ・ Kalahkan Esgar, Imam Darah Di Leyndell Catacombs.
Pesona Scorpion Magic Menimbulkan serangan sihir, tetapi menurunkan kerosakan kerosakan. ・ Diperolehi dari Seluvis setelah mengambil Starlight Amber untuknya.
Scarseal Marika Menimbulkan atribut, tetapi juga meningkatkan kerosakan yang diambil. ・ Di atas mayat di air terjun di Sungai Siofra.
SORESEAL MARIKA Sangat menimbulkan sifat, tetapi juga meningkatkan kerosakan yang diambil. ・ Di mezbah di tenggara tempat solat tempat rahmat. Memerlukan satu kunci Stonesword untuk membuka kunci kawasan tersebut.
Prosthesis Millicent Meningkatkan ketangkasan, menimbulkan serangan serangan dengan serangan berturut -turut. ・ Mengkhianati Millicent pada akhir garis usaha.
Bulan Nokstella Meningkatkan slot memori. ・ Di dalam dada harta karun di kawasan takhta di Nokstella, Eternal City.
Kalung berbintik Meningkatkan kekukuhan, kekebalan, dan fokus. ・ Di jambatan yang hancur menuju ke Nokron, Eternal City.
Kalung Mottled +1 Sangat menimbulkan keteguhan, kekebalan, dan fokus. ・ Di atas mayat di atas gerbang di Nokron, Bandar Abadi.
Jimat Tuan Lama Memanjangkan tempoh kesan ejaan. ・ Di dalam dada harta tenggara Tenggara Temple Dragon Rooftop Tapak Rahmat di Farum Azula yang runtuh.
Pearldrake Talisman Meningkatkan penolakan kerosakan bukan fizikal. ・ Teleport ke waygate pertama di empat belfries di liurnia tasik.
Pearldrake Talisman +1 . ・ Di dalam dada harta karun di runtuhan Wyndham di dataran tinggi Altus.
Pearldrake Talisman +2 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan bukan fizikal. ・ Di atas mayat yang dijaga oleh musuh yang salah berhampiran Tapak Grace Town Haligtree di Miquella’s Haligtree.
Jimat perfumer Meningkatkan potensi barang minyak wangi. ・ Di dalam dada harta karun di dalam bilik dengan bunga kuning di runtuhan perfumer.
Primal Glintstone Blade Mantra menggunakan kurang FP, tetapi HP maksimum dikurangkan. ・ Di dalam dada harta karun di Runtuhan Stargazer.
Sangat menimbulkan daya hidup ・ Diturunkan oleh runebear yang lebih rendah yang terdapat di sebuah gua yang tersembunyi di belakang air terjun ke timur laut tapak kedalaman Deeproot Grace.
Pustule Prince of Death Menimbulkan daya hidup. ・ Di mayat di kawasan bawah tanah Istana Stormveil.
Pusingan Prosthesis-Wearer Meningkatkan ketangkasan. ・ Beri Millicent jarum emas yang tidak dibaiki di gereja wabak.
Ikon radagon Memendekkan masa pemutus ejaan. ・ Di dalam dada harta karun di tingkat dua tapak Dewan Perbahasan Grace di Raya Lucaria Academy.
Scarseal Radagon Menimbulkan atribut, tetapi juga meningkatkan kerosakan yang diambil. ・ Mengalahkan wira kuno Zamor di Evergaol yang menangis.
Soreseal Radagon Sangat menimbulkan sifat, tetapi juga meningkatkan kerosakan yang diambil. ・ Di mayat di Fort Faroth.
Branchsword berwarna merah Menimbulkan serangan serangan ketika HP rendah. ・ Kalahkan Deathbird di Isle Scenic pada waktu petang.
Talisman Perisai Ritual Menimbulkan pertahanan ketika HP maksimum. ・ Di atas bukit berhampiran tapak Rampart West Capital of Grace di Leyndell, Royal Capital.
Talisman pedang ritual . ・ Di dalam dada harta karun di bilik bos di dalam runtuhan lux di dataran tinggi altus.
Roar Medallion Meningkatkan serangan meraung dan nafas. ・ Kalahkan Troll Stonedigger di Limgrave Tunnels.
Lencana pedang bersayap busuk Sangat menimbulkan serangan serangan dengan serangan berturut -turut. ・ Sampingan dengan Millicent semasa questline.
Pesona Scorpion Sacred Menimbulkan serangan suci, tetapi merendahkan kerosakan kerosakan. ・ Kalahkan Anastasia, pemakan yang terancam di gereja yang membara.
Ranting pengorbanan Akan hilang atas kematian di tempat runes. ・ Beli dari peniaga berikut:
・ Pedagang terpencil (Semenanjung Menangis) (3000 Runes)
・ Patch (5000 runes)
・ Pedagang terpencil (Caelid North) (3000 runes)
・ Pedagang terpencil (Raya Lucaria) (3000 runes)
Celaka Shabriri Sentiasa menarik pencerobohan musuh. ・ Pilihnya sebagai kenang -kenangan.
・ Di atas mayat berhampiran Knights di Kampung Flame Frenzied.
Shard of Alexander Sangat meningkatkan kekuatan serangan. ・ Diperolehi dari Alexander pada akhir garis usahanya.
Scarab perak Meningkatkan penemuan item ・ Diperoleh dari dada di jalan tersembunyi ke Haligtree di belakang dinding ilusi dan boleh diakses setelah turun ke jalan yang tidak kelihatan.
Talisman Spear Meningkatkan serangan balik yang unik untuk mendorong senjata. ・ Di dada harta karun di dalam bilik dengan Demi-Manusia yang besar di dalam Gua Kristal Lakeside.
SPRELDRAKE TALISMAN Meningkatkan penolakan kerosakan ajaib. ・ Kalahkan beruang di dalam gua tanah di Semenanjung yang menangis.
Spelldrake Talisman +1 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan ajaib. ・ Di dalam dada harta karun di belakang dinding ejaan terkunci di Sellia, Town of Sorcery.
Spelldrake Talisman +2 Sangat meningkatkan penolakan kerosakan ajaib. ・ Di kubur kubur sebelum kawasan bos air mata yang tersesat di bawah jalan tersembunyi ke Haligtree.
Stalwart Horn Charm Menimbulkan keteguhan. ・ Di atas mayat yang tersembunyi berhampiran tiang batu barat daya tapak kompaun makam.
Stalwart Horn Charm +1 Sangat menimbulkan keteguhan. ・ Di badan mati di sebelah timur Tempat Terowong Anix Anix Grace.
Heirloom Stargazer Menimbulkan kecerdasan. ・ Di atas mayat di atas menara ilahi Liurnia.
Starscourge pusaka Menimbulkan kekuatan. ・ Di dalam dada harta karun di Gael Forth.
Cameo Taker Memulihkan HP apabila mengalahkan musuh. ・ Diperolehi dari Tanith di Gunung Berapi selepas mengalahkan Juno Hoslow.
Twinblade Talisman Meningkatkan serangan akhir serangan rantai. ・ Di dada harta karun di Menara Pengawal Barat di belakang tapak istana Grace.
Dua jari pusaka Menimbulkan kepercayaan. ・ Di ruangan bawah tanah di bawah runtuhan yang disucikan.
Viridian Amber Medallion Meningkatkan stamina maksimum. ・ Kalahkan Miranda the Blighted Bloom di dalam Gua Tombsward.
Viridian Amber Medallion +1 Sangat menimbulkan stamina maksimum. ・ Kalahkan versi Miniboss Margit, The Fell Omen di Leyndell Royal Capital.
Viridian Amber Medallion +2 Jauh menimbulkan stamina maksimum. ・ Di dalam dada harta karun berhampiran musuh cendawan di Haligtree Miquella.
Warrior Jar Shard Meningkatkan kekuatan serangan kemahiran. ・ Diperolehi dari Alexander pada akhir garis usahanya.
Insignia pedang bersayap Menimbulkan serangan serangan dengan serangan berturut -turut. ・ Kalahkan The Cleanrot Knight di Gua Stillwater di Wilayah Liurnia of the Lakes.

Talismans Legenda di Elden Ring

Talismans Legenda adalah talismans yang kuat yang memberikan peningkatan statistik yang lebih kuat atau kesan unik, dan sering dijumpai di lokasi permainan lewat.

Cara mendapatkan talismans

Membeli dari pedagang

Elden Ring - Beli dari peniaga

Beberapa talismans boleh dibeli dari pedagang di tanah antara.

Kekalahan bos

Elden Ring - bos kekalahan

.

Dapatkan sebagai rampasan

Elden Ring -obtain sebagai rampasan

Banyak talismans boleh didapati di dalam dada harta karun atau di mayat di kubur kubur, penjara bawah tanah, dan lokasi lain.

Kemajuan Questlines

Elden Ring - Kemajuan Questlines

Talismans seperti The Rotten Winged Sword Insignia dan Companion Jar boleh diperolehi semasa anda maju melalui Questline NPC.

Apa itu Talismans?

Aksesori yang boleh disesuaikan

Talismans adalah aksesori tambahan yang boleh anda tambahkan pada peralatan anda. Mereka boleh didapati di bawah perisai utama di skrin peralatan.

Panduan berkaitan elden cincin

Elden Ring - Banner separa item

Senarai item

Senarai kategori item

Roh abu Item utama Bahan kerajinan
Anak panah dan bolt Bahan bolstering Alat
Talismans