Ejen Valorant 22: Kebolehan Gekko Terungkap dan Tayangan – Mobalytics, Gekko | Valorant Lore Wiki | Fandom

Valorant Gekko

Gekko terkenal kerana keperibadiannya yang sejuk, memberikan getaran positif kepada pasukannya dan pada umumnya menghancurkan mereka. Sebagai salah satu ejen yang lebih muda dalam senarai itu, perbendaharaan kata beliau dipenuhi dengan informaliti dan getaran bahasa.

Ejen Valorant 22: Kemampuan Gekko Terungkap dan Tayangan

Ejen Valorant 22: Kemampuan Gekko Terungkap dan Tayangan

Ejen 22, Ejen Valorant Seterusnya, mempunyai puncak menyelinap sebelum final kunci masuk.

Ejen baru ialah Gekko, pemula yang membawa banyak mekanik baru ke meja.

Kami akan pergi ke setiap kebolehan Gekko dan pemikiran awal mengenai kitnya dan di mana dia mungkin masuk ke dalam meta.

Semak semula segera untuk panduan penuh kami selepas pembebasannya!

Dizzy – e

Keupayaan tandatangan adalah bentuk baru buta yang juga berfungsi sebagai alat perhimpunan maklumat. Dizzy dilemparkan sebagai peluru bergerak yang perlahan dan di sepanjang jalannya menembak plasma pada musuh yang dilihatnya.

Musuh yang dilanda plasma mempunyai skrin mereka yang diliputi oleh plasma biru pening keluar untuk jangka masa yang singkat. Pukulan plasma akan keluar akan memberikan maklumat di mana musuh berada.

Setelah mendarat, pening dapat dijemput oleh gekko untuk diletakkan di cooldown selama 10 saat. Dizzy boleh ditembak dengan menentang pemain.

Wingman – q

. Ia mendapat maklumat, ia bersatu, dan bahkan dapat menanam dan meredakan lonjakan. Wingman habis serupa dengan boombot, dan jika dia melihat musuh, berjalan pada mereka dan menyampaikan letupan gegelung.

Semasa membawa lonjakan, Gekko boleh menggunakan mod Alt Fire Wingman untuk menghapuskannya dengan lonjakan untuk ditanam. Yang juga berfungsi pada pertahanan di mana sayap dapat meresap lonjakan jika dia dihantar ke arah lonjakan yang ditanam.

Wingman boleh dimusnahkan, tetapi ia juga boleh dijemput untuk kegunaan lain selepas cooldown 10 saat.

Mosh Pit – C

Ruang yang menafikan Molotov, Mosh meliputi kawasan yang besar, tetapi mengambil masa beberapa saat sebelum letupan merosakkan dilepaskan.

Selepas masa angin, letupan kerosakan segera.

Thrash – x

The Ultimate, sampah menggabungkan aspek Lockdown Killjoy dan Skye’s Trailblazer.

Akhir ini memerlukan 7 caj untuk memperoleh dan boleh digunakan semula sekali. Thrash dikawal dan dikendalikan sama dengan trailblazer Skye, dan kemudian jika ia melompat pada musuh, ia akan menahan mereka untuk jangka masa yang singkat.

Tahanan berfungsi sama seperti lockdown Killjoy, dan pemain yang ditahan tidak dapat menembak atau menggunakan kebolehan, dan bergerak dengan perlahan.

Tanggapan pertama

Kit ini kelihatan sangat kuat. Ia mempunyai gabungan yang baik untuk mengumpulkan maklumat dan alat untuk mengambil ruang. Setiap kebolehan ini mempunyai pelbagai kegunaan, yang membolehkan ejen ini membawa banyak kepada pasukan. Kebanyakan kebolehan dapat dijemput sekali lagi menawarkan gelung permainan yang menarik dari kebolehan yang digunakan untuk mengambil ruang, dan kemudian mengambil keupayaan setelah tanah itu diperoleh. Impak keseluruhan kit akan bergantung kepada beberapa aspek yang tidak diketahui, tetapi pada pandangan pertama Gekko kelihatan seperti dia akan menjadi pilihan yang baik pada kebanyakan peta.

Dizzy mempunyai bentuk baru buta dengan plasma pada skrin boleh menjadi agak kuat jika keupayaannya tidak dapat dihidupkan seperti kilat standard. Sekiranya tidak ada cara untuk mengelakkan keupayaan, ia akan menjadi kuat untuk mendapatkan kelengkapan.

Wingman menawarkan banyak kegunaan. Ia mendapat maklumat, ia boleh membantah musuh, dan interaksi lonjakannya menambah banyak kegunaan menarik. Tanpa mempertimbangkan lonjakan, keupayaannya sangat mirip dengan boombot untuk mengambil ruang dan mendapat maklumat. Kes penggunaannya lebih kurang memberi anda pemain tambahan buat sementara waktu. Sebagai pemain pertahanan, menggunakan sayap yang mempunyai kotak hit kecil untuk mengetuk dan meredakan lonjakan akan menjadi sangat kuat dalam senario -senario di mana penyerang spam melalui perokok untuk membunuh penyebar. Ini kerana Wingman akan sukar dipukul, dan seluruh pasukan boleh menolak penyerang spam. Pada serangan ini akan menjadi bagus untuk peta seperti Icebox di mana pemegang spike pada dasarnya sukarelawan sebagai penghormatan untuk menanam lonjakan. Ini akan membolehkan pemain bijak meletakkan dinding dan membiarkan sayap melakukan kerja keras menanam lonjakan.

Pit mosh juga membolehkan penafian kawasan. Kelemahan keupayaan ini adalah masa angin, tetapi ia meliputi kawasan yang besar dan kemungkinan besar akan digunakan seperti gempa susulan pelanggaran. Utiliti keupayaan ini akan sangat bergantung pada output kerosakannya. Sekiranya ia dapat membunuh musuh, ia akan menjadi sangat kuat untuk membersihkan sudut dan untuk kilang pos. Pemain Gekko pasti akan mempunyai barisan kilang pasca jika ia dapat membunuh penyebar. Walaupun ia menangani 75 kerosakan, ia akan dipasangkan dengan baik dengan snakebite viper, pudar, atau graviti astra dengan baik kerana mereka yang membuat musuh mengambil kerosakan ganda atau mereput mereka.

Thrash akan cukup bergantung kepada jika ia boleh dimusnahkan dan jumlah kesihatan yang ada. Sekiranya sekeping utiliti hanya mengambil beberapa tembakan untuk dibunuh, ini akan diprioritaskan jauh lebih rendah daripada ejen lain ‘. Sekiranya Ult Tanky atau bahkan tidak dapat dikalahkan, ia akan menjadi hebat dalam banyak situasi, dan pada dasarnya akan menjadi alat yang baik untuk menekan pembela. Walaupun ia mudah dimusnahkan, ia akan menjadi baik untuk kilang pasca memaksa pemain dari lonjakan untuk menembak thrash, kerana mereka akan ditahan.

Gekko di meta

Dengan berapa banyak utiliti Gekko, dia pasti akan menjadi pilihan yang baik, jika tidak semua peta. Gekko nampaknya sangat mengingatkan pelepasan Fade di mana dia sangat kuat kerana betapa pelbagai kitnya, dan bagaimana setiap komponen baik dalam peranannya. Peta Gekko akan menjadi yang paling baik akan menjadi yang mana Wingman mendapat banyak penggunaan untuk sudut penjelasan, dapat menanam pancang di kawasan yang dipertandingkan, dan meredakan lonjakan di tempat di mana spamming asap adalah perkara biasa. Jenis -jenis peta ini juga cenderung menjadi tumbuhan yang berat, yang bermaksud lubang mosh boleh mendapatkan nilai tambah untuk menafikan defuses.

Icebox adalah peta yang terlintas di fikiran yang sesuai dengan aspek -aspek ini. Menanam dan Menolak Lonjakan pada peta ini adalah kejam kerana kebanyakan pasukan tidak dapat mengambil sepenuhnya tapak, meninggalkan pemain dengan lonjakan di sebuah pulau. Wingman boleh mengambil pekerjaan yang sukar itu. Di samping itu, lubang mosh bagus untuk peta berat tumbuhan pos ini, dan pening pada dasarnya dapat membersihkan lebih dari 410 kotak di tapak, dan kotak kuning berhampiran tapak b.

Laman C Lotus dan Haven adalah dua tempat di mana spam melalui perokok adalah kejadian biasa di kilang pasca. Dizzy pasti akan mendapat banyak nilai di surga dengan tapak terbuka yang hanya mempunyai satu kotak untuk liputan. Membuang pening di atas kotak tapak utama dapat membersihkan seluruh laman web. Pendak.

Dari segi sinergi ejen dengan gekko, pudar nampaknya pasangan yang baik. Mosh Pit and Reize kemungkinan besar akan dapat menggabungkan untuk membunuh, memudar musuh -musuh yang memekakkan mata akan membolehkan pening tidak disedari terapung di bahagian atas tapak atau penanaman sayap/menyebarkan lonjakan. Gekko dan Sage akan berjalan lancar di Icebox untuk sebab -sebab penanaman spike yang disebutkan sebelumnya, tetapi juga untuk menggabungkan bola perlahan Sage dengan lubang mosh sehingga musuh tidak akan mempunyai cukup masa untuk keluar dari letupan selepas waktu caj. Harbour’s Cove dan Wingman juga akan menjadi gabungan yang menarik kerana dapat menanam dan meredakan lonjakan dengan cara yang lebih selamat.

Gekko kehilangan kilat yang benar, kemuncaknya, dan alat pengakap jarak jauh dalam kitnya yang akan tersedia setiap pusingan seperti drone burung hantu atau trailblazer. Ini menjadikannya berpasangan dengan Skye atau Sova untuk melengkapkan utiliti pemula juga masuk akal.

Hasta Luego

Gekko akan dikeluarkan pada 7 Mac dengan Akta 6 Episod 2, jadi dia akan dilihat dalam tindakan tidak lama lagi.

Semak kembali untuk kemas kini pada panduan gekko penuh, di mana dia sesuai dengan yang terbaik, dan bagaimana kebaikan menggunakan utiliti uniknya.

Gekko

Artikel Wiki Valorant Utama

Gekko adalah ejen ke -22 untuk menyertai protokol valorant, menggunakan pek makhluknya untuk menguasai medan perang. Dia adalah sebahagian daripada Diaspora Mexico dari Los Angeles, Amerika Syarikat.

Gekko Angeleno mengetuai kru makhluk yang malapetaka. Rakan -rakannya terikat ke hadapan, menyebarkan musuh keluar dari jalan, dengan Gekko mengejar mereka untuk berkumpul semula dan pergi lagi.

Kandungan

 • 1 Lore
  • 1.1 sebelum protokol
  • 1.2 kuasa dan kebolehan
   • 1.2.1 mosh (dia/dia)
   • 1.2.2 pening (dia/dia)
   • 1.2.3 Wingman (dia/dia)
   • 1.2.4 Thrash (dia/dia)

   Halaman ini memberi tumpuan kepada analisis tradisi Gekko, untuk elemen permainan:

   Pautan ini akan membuka wiki valorant utama, laman web yang terpisah dari wiki lore valorant yang kami kerjakan dengan.

   Lore []

   Dilahirkan dan dibesarkan di Los Angeles, Amerika Syarikat, Gekko adalah ejen ke -22 untuk menyertai Protokol Valorant. Hidup dengan ibu Hispanik yang berhijrah dan menghabiskan hidupnya di Los Angeles, Gekko fasih berbahasa Inggeris dan Sepanyol, dengan lancar bergantian antara kedua -dua bahasa semasa perbualan dengan ibunya dan Reyna, seperti yang dilihat dalam trelernya yang mendedahkannya.

   Nama Sebenar Gekko ialah Mateo Armendáriz de la Fuente (nama samaran Teo) [1], dan dia nampaknya tinggal bersama ibunya. Dia mungkin mempunyai rambut berambut perang secara semulajadi, tetapi mencelupkannya hijau semasa trelernya yang mendedahkan. Gaya rambutnya tetap tetap malar selepas dia mencelupkannya.

   Gekko terkenal kerana keperibadiannya yang sejuk, memberikan getaran positif kepada pasukannya dan pada umumnya menghancurkan mereka. Sebagai salah satu ejen yang lebih muda dalam senarai itu, perbendaharaan kata beliau dipenuhi dengan informaliti dan getaran bahasa.

   Sebelum protokol []

   Gekko seolah -olah bersentuhan dengan ejen dalam protokol valorant sebelum direkrut secara rasmi, yang tidak biasa diberikan kerahsiaan protokol. Khususnya, Reyna bercakap tentang dia dalam imej penggoda yang mencadangkan dia adalah orang yang mencadangkannya untuk pengambilan. [2] Apa yang mendorong pengambilan ini, dan mengapa dia berada dalam hubungan santai dengan protokol yang membawa kepadanya secara rasmi menyertai pasukan itu tidak diketahui pada masa sekarang.

   Keupayaan tempur Gekko dikuatkan oleh geng makhluk yang luar biasa: mosh, sayap, pening, dan thrash, dengan masing -masing menyediakan cara yang unik untuk membantu dia mengalahkan musuh -musuhnya, dan seolah -olah memberi bantuan mereka kepadanya dalam kegiatan sehari -harinya. Dalam permainan, Wingman bahkan boleh membawa lonjakan itu sendiri dan menanam atau meredakannya.

   Gekko menerima latihan dari Brimstone, yang hubungannya dia telah disimpan sebagai “janggut papi”. Di atas arahan dari Brimstone, Gekko juga mengambil pelajaran dari pelabuhan, dan merujuk kepadanya sebagai “jurulatih”. Menarik. Ia juga mungkin bahawa mereka mempunyai beberapa tahap sejarah bersama sebelum protokol yang memupuk hubungan mereka dan bergabung.

   Bagi gengnya, Gekko boleh memanggil dan mengambil “haiwan peliharaan” nya dari beg silang badan di dadanya, yang bersinar dan berubah warna apabila memanggil salah seorang sahabatnya. Setiap haiwan mempunyai keupayaan mereka sendiri dan keperibadian mereka sendiri, bergerak dan bekerja dalam penyelarasan antara satu sama lain untuk membuat pasukan yang lengkap. Di luar kebolehan masing -masing, nampaknya mereka dapat merasakan atau melihat ketika Gekko sendiri berada dalam bahaya.

   Apabila salah satu samannya rosak, mereka berubah menjadi bola terapung yang serupa dengan telur katak, dan serupa dengan penampilan mosh ketika diadakan. Gekko boleh secara kanonik menjemput mereka seperti objek sebenar, tetapi dalam penggoda permainan, dia mengambilnya sama seperti meraih bola muktamad. Makhluk -makhluk ini juga dipercayai sebagai sentient dan bertindak balas dengan baik untuk pujian dan kasih sayang, seperti yang ditunjukkan oleh pening di Lebih besar daripada satu video.

   Kuasa dan kebolehan []

   Mosh (dia) []

   Gekko boleh memanggil mosh mengikut kehendak dan sering menggunakannya seperti senjata bom tangan. Mosh sama dengan telur katak sebagai sfera cecair berlendir hijau dengan mata yang besar. Dia dipaparkan di Playercard Ketat bersatu, Kad penggoda Gekko dari BattlePass Episod 6 Act 1. Apabila digunakan, dia nampaknya akan membuat kawasan dengan lebih banyak “moshes” di dalamnya, segera meletup selepas itu. Mosh cenderung terapung di dalam pembawa beg silang badan Gekko yang paling kerap.

   Dizzy (dia/dia) []

   Dizzy adalah makhluk seperti armadillo biru kecil yang terapung ketika terbiar. Semasa menyerang, dia memanggil gelembung di sekelilingnya dan memecat bahan biru dari ekornya. Peluru yang dia pukulan mempunyai tekstur yang berlendir dan melekit dan berwarna biru.

   Wingman (dia/dia) []

   Makhluk kecil dan kuning yang dapat muncul di sekitar Gekko, kepala Wingman mempunyai persamaan dengan axolotl dengan plat kepala logam kelabu gelap. Dia berjalan dalam fesyen bipedal dan nampaknya paling bebas dari geng Gekko, dan, seperti namanya, adalah Gekkos “Wingman”.

   Thrash (dia) []

   Thrash, makhluk seperti jerung, boleh dikawal secara langsung oleh gekko, tetapi juga hidup ketika tidak terkawal. Dia ditunjukkan untuk berkongsi nilai yang sama dengan Gekko, yang tidak suka kuat untuk kerajaan. Melayang dan terapung sedikit di atas tanah, thrash juga nampaknya paling goyah dari sekumpulan, walaupun seperti saman lain, masih menghargai keselamatan Gekko di atas segalanya. Terutama, saiznya mempunyai perbezaan yang paling banyak daripada semua rakan lain, dapat pergi dari saiz pegang tangan hingga separuh ketinggian Gekko sendiri.

   Gekko adalah seorang lelaki Hispanik muda dengan rambut hijau yang dicelup. Lehernya mempunyai 3 tatu lumba -lumba di sebelah kiri. Dia mempunyai tatu tambahan di kedua tangannya. Apabila dia memanggil mana -mana makhluknya, tatu di tangannya, pergelangan tangan dan lengan cahaya bersinar dengan cahaya yang sepadan dengan kawan. Dia memakai sweater hijau kapur dan seluar jeans coklat, yang dilancarkan ke anak lembu bawahnya, mendedahkan kaus kaki birunya dan kasut putih. Makhluk-makhluknya, seperti yang disebutkan di atas, disimpan dalam tali seperti bahu di dadanya.

   Hubungan []

   Dari apa yang dapat kita lihat dalam penggoda, treler Gekko, dan dari suara -suara, adalah selamat untuk mengatakan Gekko dan Reyna tahu dan mempercayai satu sama lain, mempunyai hubungan ibu dan anak/adik beradik. Reyna tidak kelihatan berkaitan secara biologi dengan Gekko, tetapi mereka berkongsi hubungan rapat tanpa mengira.

   Menurut Voicelines Permainan, Pelabuhan adalah jurulatih berenang Gekko, dan Gekko nampaknya menunjukkan banyak penghormatan di pelabuhan untuk apa yang dia lakukan dan bagaimana dia membantunya.

   Gekko seolah -olah menunjukkan rasa hormat terhadap Brimstone selepas dia direkrut ke dalam protokol valorant seperti yang ditunjukkan dalam penggambarannya, dan di telefonnya ditunjukkan bahawa dia memanggil Brimstone “Beard Papi”. Ia juga ditunjukkan dalam Skinline Sistem Hiburan Serta yang mendedahkan treler dan patch 6.08 skrin rumah yang Gekko suka bermain permainan video dengan Brimstone dan mereka sering bermain antara satu sama lain secara kompetitif.

   Gekko nampaknya mempunyai hubungan yang buruk dengan kebuntuan kerana dia tidak lelah makhluknya selepas dia diserang oleh beruang kutub radiva gergasi dan bimbang mereka akan mengkhianati krew. Gekko marah apabila kebuntuan nampaknya bermusuhan dengan makhluknya dan dia memberitahu Brimstone sendiri bahawa dia mengawal makhluk dan mereka tidak akan keluar dari kawalannya. Dia memberitahu Brimstone bahawa kebuntuan perlu berhenti terlalu bermusuhan terhadap makhluknya.

   Gekko

   Gekko adalah yang terbaru Ejen Tetapkan untuk menyertai Valorant jadual, dengan ringkas video dan gambar penggoda mengisyaratkan ke arah peranan mereka, dan seorang pegawai mendedahkan pembukaan semua unik mereka Kebolehan.

   Halaman ini bertindak sebagai pecahan komprehensif setiap keupayaan di pelupusan Gekko sebaik sahaja mereka memasuki dunia Valorant, dan tarikh Gekko ditetapkan untuk dibebaskan.

   Tarikh Siaran Gekko

   Valorant Episode 6 Act II bermula 7 Mac, 2023, Dan ini akan bertepatan dengan pembebasan Gekko.

   Kemampuan Gekko

   Tangkapan skrin (236) .png

   Kemampuan Gekko telah diturunkan sepenuhnya, dan mereka sangat unik, dengan setiap keupayaan dinamakan selepas salah satu rakannya. Bercakap dari Los Angeles, Gekko membawa ensemble binatang yang comel (tetapi mematikan) bersama -sama dengannya. Dia dapat mengambil sebahagian besar kebolehannya selepas mengerahkannya dan mengumpul bola mereka di mana kebolehannya tamat. Kebolehan adalah seperti berikut:

   • Pening (e)
    • Dizzy kelihatan seperti kura -kura, dan Gekko dapat membakarnya ke udara. Caj pening dan seterusnya melepaskan torrent plasma letupan di mana -mana musuh di barisan pandangannya. Gekko kemudian boleh mendapatkan pening sebagai orb yang boleh diinterakkan, yang menetapkan semula caj pening selepas cooldown ringkas.

    Dizzy.png

    • Wingman (Q)
     • Wingman adalah hibrid burung hantu/penguin yang, pernah dibebaskan, akan mencari musuh dan memukul yang pertama yang dia dapati dengan letupan gegelung. Perkara yang unik untuk Wingman adalah bahawa ia juga boleh meredakan atau menanam lonjakan selagi Gekko mempunyai lonjakan dalam inventorinya. Wingman juga boleh dicas semula selepas Gekko mengambil orb yang berinteraksi.

     Wingman.png

     • Mosh Pit (C)
      • Mosh adalah gumpalan hijau yang boleh dilancarkan seperti bom tangan, termasuk lemparan di bawah api alt. Sebaik sahaja Mosh mendarat di atas tanah, ia akan menduplikasi ke dalam genangan hijau yang besar, meletupkan kawasan yang terjejas.

      Mosg.png

      • Thrash (x)
       • Thrash kelihatan seperti ikan berperisai. Setelah pengaktifan, Thrash akan melangkah ke hadapan dan meletup, merosakkan dan menahan mana -mana musuh dalam jejari kecil. Thrash juga boleh diambil melalui orb, tetapi hanya boleh ditebus untuk caj lain sekali.