Dunia Permulaan Segar, Dunia Mula Segar di OSRS – Semua yang Anda Perlu Tahu – Panduan OSRS

Dunia Permulaan Segar di OSRS – Semua yang Anda Perlu Tahu

Terjebak dalam usaha? Tidak pasti apa barang digunakan? The Wiki runescape sekolah lama mempunyai semua maklumat yang anda perlukan!

Berita

sekarang Buka! Sekiranya anda telah menunggu masa yang tepat untuk mencuba runescape sekolah lama, ini! Inilah cara memulakan:

Langkah 1: Buat akaun anda. Kepala terus ke menu penciptaan akaun melalui ini pautan!

Anda boleh memuat turun pelanggan vanila atau menggunakan yang baru . Pelancar Jagex membolehkan anda bermain menggunakan Runelite yang merupakan pelanggan pihak ketiga yang digunakan secara meluas. Sebaik sahaja anda telah memuat turun pelanggan pilihan anda, pilih �New user�.

Langkah 2: Log masuk dengan maklumat anda. Dunia permulaan segar kini hidup. .

Langkah 3: Pulau Tutorial Lengkap! Pulau tutorial mengambil masa kira -kira 10 minit untuk disiapkan. Pada akhir tutorial, anda akan ditawarkan pilihan antara akaun permulaan segar atau akaun permainan utama. Adakah anda membuat akaun anda sebelumnya Dunia Permulaan Segar dibuka pada pukul 12:00 BST, lakukan tidak Tinggalkan Pulau Tutorial! Sebaik sahaja anda berada di permainan utama, anda tidak boleh kembali.

Langkah 4: Mula bermain! Sahkan pilihan anda di akhir pulau tutorial, dan anda sudah bersedia untuk pergi! Ingat, anda boleh mengubah akaun permulaan segar ke dalam akaun permainan utama, tetapi ini tidak berfungsi sebaliknya.

! Terdapat kedua-dua ahli dan dunia permulaan segar percuma, dan permainan ini sama seperti dalam permainan utama � ia baru sahaja!

Pada dunia permulaan segar anda lebih cenderung untuk menemui pemain yang memulakan permainan pada masa yang sama yang anda lakukan, dan kami mengharapkan kawasan permainan awal menjadi lebih banyak penduduk daripada mereka dalam permainan utama.

?

Untuk membantu anda dalam perjalanan anda, anda akan mendapat mata pencapaian untuk menyertai pelbagai aktiviti seperti pencarian, bos, tugas pencapaian diari dan tatal petunjuk. Sistem baru ini eksklusif untuk akaun permulaan segar dan direka untuk membuat anda termotivasi sepanjang pengembaraan anda.

Titik pencapaian dikesan melalui menu panel sampingan anda, seperti yang ditunjukkan di bawah:

Selepas enam bulan, kemajuan anda di dunia permulaan segar akan dipindahkan secara automatik ke permainan utama. Item anda, titik pencarian dan tahap kemahiran anda akan dipindahkan dengan lancar 19 April, 2023!

Sebagai kepala untuk pemain yang sedia ada, berikut adalah dunia permulaan segar yang akan mempunyai relau letupan automatik yang membolehkan mereka: 423, 426, 459, 472, 473, 566, 567. Kami juga menyertakan pegangan maul hiasan sebagai penurunan slayer liar kerana kami tidak mempunyai LMS didayakan di dunia permulaan segar. Ia ditambahkan pada 2x kadar penurunan keranjang yang bermasalah.

Bon ke Baucar Keahlian

Mendapat rakan noob yang berminat dengan dunia permulaan segar atau permainan utama? Mengapa tidak memberi mereka keahlian, jadi mereka dapat meneroka segala yang ditawarkan oleh Gielinor?

Kami kini mempunyai sistem bon-voucher yang akan membolehkan anda keahlian hadiah dari permainan utama kepada rakan anda menggunakan kod baucar. Untuk menjana kod, buka menu penebusan bon dalam permainan utama, di mana anda akan melihat pilihan baru: �Redeem kod baucar�.

Setelah dihasilkan, baucar akan dihantar ke Peti masuk pemain ia dibeli. Anda kemudian boleh menuntut baucar untuk diri sendiri atau menyampaikannya kepada orang lain.

Sila ambil perhatian bahawa anda tidak dapat menebus keahlian dari baucar dalam permainan. Sebaliknya, anda mesti log masuk ke laman web runescape sekolah lama dengan akaun yang anda mahukan keahlian yang digunakan, di mana anda akan dapat memasukkan kod anda melalui pilihan ‘Redeem Code’.

Pendirian bertukar

Kami telah melihat beberapa soalan yang bertanya mengenai pendirian kami untuk menukar GP dari permainan utama ke dunia permulaan segar (atau sebaliknya). tidak . Namun, ini berisiko sehingga kami tidak menasihatkannya. Pemain harus menerima risiko yang berpotensi ditipu akibatnya.

Spam untuk mengiklankan pertukaran menentang peraturan seperti umumnya ini melibatkan penggunaan bot untuk mengiklankan atau sangat mengganggu, yang kedua -duanya tidak dibenarkan dalam peraturan permainan kami.

Pautan dan komuniti yang berguna untuk pemain baru dan kembali

Ada soalan mengenai dunia permulaan segar? Pelabuhan pertama anda harus didedikasikan Artikel sokongan!

Ada lebih soalan? Tidak panik! Runescape sekolah lama mempunyai salah satu komuniti yang paling berguna di dunia, dan selalu ada orang di sekitar untuk membantu pemain baru keluar. Jangan takut untuk meminta bantuan pemain lain jika anda memerlukannya! Lagipun, anda salah seorang daripada kami salah seorang dari kami

Berikut adalah beberapa pautan untuk membimbing anda ke arah yang betul jika anda mencari maklumat sebagai pemain baru.

Terjebak dalam usaha? Tidak pasti apa barang digunakan? The Wiki runescape sekolah lama mempunyai semua maklumat yang anda perlukan!

Sekiranya anda seorang yang lebih suka mengemukakan soalan dalam masa nyata, kami mendapat anda dilindungi. Menuju ke Perselisihan runescape sekolah lama rasmi Dan tanya di saluran #Questions. Perselisihan OSRS Rasmi kini mempunyai peranan permulaan �Fresh jika anda ingin bertemu dengan rakan permulaan yang baru!

Kami juga peminat besar ciri forum Discord baru! Ciri-ciri forum baru yang ditambah kepada Discord dapat membantu mencari klan lebih mudah kerana anda sekarang dapat menyusun puak dengan minat mereka dengan satu klik butang mudah! Sempurna untuk mencari rakan untuk PVM dengan!

Menaip �-Newplayer� akan memerintahkan bot gnomechild untuk menghantar panduan berguna kepada anda, seperti ini:

Anda juga boleh melawat Soalan harian benang di Reddit, di mana pemain lain dengan senang hati dapat membantu!

Mengapa tidak mendengar beberapa panduan di YouTube semasa anda mengisar? Kami telah membuat a Senarai main YouTube Komuniti kandungan pemain baru kegemaran kami. Kami akan terus menambahkannya dari masa ke masa, jadi pastikan anda menghantar video yang paling berguna kepada kami jika kami melepaskannya dari senarai.

Terakhir tetapi tidak kurang, pasukan J-Mod kami mempunyai beberapa petua yang berguna!

 • Anda boleh bermain sebagai akaun percuma atau naik taraf sepenuhnya untuk menjadi ahli. Dalam senarai dunia, berlegar di dunia untuk melihat jenis dunia dan sama ada terdapat sekatan di atasnya. Warna dunia akan menunjukkan sama ada ia bebas bermain (perak) atau ahli sahaja (emas). Dunia permulaan segar juga akan dilabelkan dengan jelas.
 • Runescape sekolah lama boleh sesuai dengan padat pada skrin anda, tetapi anda mungkin lebih suka menjadikannya lebih besar. Untuk berbuat demikian, klik pada Spanner di bahagian bawah kanan skrin anda!
 • Bank terdekat ketika anda masuk ke dalam permainan terletak di belakang anda, naik tangga Lumbridge Castle!
 • Pengesahan 2-Faktor di akaun anda sangat penting untuk memastikan akaun anda selamat. Kepaladi sini Untuk mengetahui cara menyediakan 2FA di akaun anda.
 • Ingat bahawa tidak ada cara yang betul atau salah untuk bermain permainan. Terdapat cara yang optimum untuk mencapai matlamat tertentu, tetapi Anda Tentukan bagaimana anda mahu bermain.

Akhir sekali, terdapat banyak komuniti perselisihan yang wujud di luar perselisihan OSRS rasmi di mana anda dapat mencari panduan, persediaan gear dan banyak lagi. Ini tidak eksklusif untuk dunia permulaan segar, tetapi anda mungkin dapat membantu mereka jika anda mempunyai soalan khusus mengenai permainan.

 • Runelite DiscordKomuniti yang berpusat di sekitar Runelite, pelanggan pihak ketiga yang popular.
 • OSRS Wiki DiscordPasukan Wiki yang indah kami!
 • Kami melakukan perselisihan serbuan!
 • Kaedah Skilling DiscordKaedah Skilling Tahap Tinggi, Periksa #1-99 saluran mereka untuk panduan perantaraan!
 • Perselisihan gearCari set-up gear terkini untuk setiap bos dalam permainan!
 • EventCord Discord

Phew! Itu sahaja mereka. Sekarang, adakah anda mempunyai petua atau komuniti berguna yang ingin anda kongsi? Kongsi kebijaksanaan sekolah lama anda menggunakan hashtag #OSRSFSW di Twitter dan anda akan berpeluang menang 30 hari keahlian!

Livestream Khas Dunia Permulaan Segar

Pada Khamis 20 Oktober, Anda dijemput untuk menyertai kami untuk dunia permulaan segar yang istimewa siaran langsung! Semasa aliran, J-Mods akan bekerjasama untuk mengambil permainan awal. . Mungkin anda mungkin dapat mempengaruhi di mana J-Mods meneruskan pengembaraan mereka!

Kami mengharapkan aliran itu akan berjalan dari kira -kira 12:00 BST – 18:30 BST. Kami juga akan menjatuhkan ke dunia permulaan segar pada selang semasa sungai, termasuk topeng Halloween, topi Santa, barangan Paskah dan topi parti yang didambakan! Ini adalah barangan kosmetik eksklusif, jadi ambil mereka semasa anda boleh. Tune ke saluran Twitch kami pada hari itu untuk mengetahui di mana kami akan menjatuhkannya.

Sekiranya anda tidak dapat membuatnya ke acara itu, jangan risau. Semua akaun akan digabungkan ke dalam permainan utama selepas enam bulan, jadi barang -barang ini tidak akan kekal eksklusif selama -lamanya �. Walau bagaimanapun, kami berharap dapat melihat anda semasa pelancaran!

Pembetulan pepijat mudah alih

Terdapat beberapa pepijat dan isu yang mempengaruhi pengguna mudah alih. Terima kasih atas semua laporan yang telah anda hantar – kami mengusahakannya! Semasa kami mengemas kini sistem enjin kami, ini boleh menyebabkan beberapa isu yang tidak diduga dalam persekitaran hidup.

Kami sedang menjalani masalah secepat mungkin. Inilah yang diperbaiki hari ini:

 • Menyelesaikan masalah dengan teks yang dipaparkan pada menu penolong. Sebelum ini, pop keluar dapat memotong teks yang dipaparkan dalam menu pembantu. .
 • Menyelesaikan masalah di mana nombor pin bank hilang. Sentuhan terakhir meninggalkan ‘tetikus’ ke atas nombor itu, dan butang ditetapkan untuk menyembunyikan nombor pada tetikus.
 • Bagi pemain yang mengalami masalah ‘skrin hitam’: kami telah menggunakan kemas kini klien untuk pengguna klien Android. Setelah mengemas kini aplikasinya secara manual, kebanyakan pemain tidak perlu lagi mengalami masalah ini. Semak kedai Play untuk memastikan anda mempunyai versi aplikasinya yang terkini. Terdapat beberapa peranti khusus yang mungkin masih terjejas oleh isu ini dan anda boleh melaporkan Detais kepada kami di sini. .
 • Kami telah menyelaraskan alat-alat alat ke sebelah kiri berikut maklum balas pemain. Ini sepatutnya menyebabkan kurang pemain yang mengalami masalah membacanya. Sekiranya sebelah kiri juga menyebabkan masalah, beritahu kami maklum balas anda kerana kami akan berusaha dengan penyelesaian yang lebih responsif.

Masih terdapat beberapa masalah mudah alih tambahan yang mempengaruhi pemain. Berikut adalah dua isu teratas yang kita sedar:

 • Kotak sembang sedang glitching apabila nombor atau perkataan dimasukkan.
 • Masalah fps atau kemalangan, biasanya apabila pemain berada dalam keadaan.

Isu di atas telah dikemukakan kepada pasukan dan sedang diusahakan. Isu -isu ini sukar untuk ditiru dan oleh itu agak lebih rumit untuk mengendalikan. Kami menghargai kesabaran anda semasa kami mengusahakannya.

Dunia permulaan segar tidak ada satu -satunya perkara baru yang ingin kita bincangkan hari ini! Apa cara yang lebih baik untuk mendapatkan akses ke dunia baru ini dan lebih daripada dengan pelancar Jagex yang baru dikemas kini!

Pelancar Jagex adalah cara yang paling mudah dan paling mudah untuk bermain sekolah lama, menawarkan pengalaman baru dan bertambah baik. Ia membolehkan anda mengakses permainan Jagex dengan lancar dan selamat, semuanya di satu tempat dan dengan keselamatan dan kemudahan log masuk tunggal.

Awal minggu ini pelancar telah dikemas kini, membolehkan anda menambah sehingga 10 akaun yang berbeza dan beralih di antara mereka dengan lancar! Anda juga boleh memainkan pelbagai akaun secara serentak semasa menggunakan Runelite atau pelanggan rasmi.

Muat turun pelancar di sini.

Untuk maklumat lanjut mengenai pelancar termasuk Sokongan Multi-Akaun, lihat Soalan Lazim di sini.

Tinjauan Tahunan 2022

Adakah anda ingin membantu membentuk masa depan runescape sekolah lama? Mendapat idea mengenai jenis kandungan yang ingin anda lihat pada tahun 2023 dan seterusnya? Pastikan untuk meninggalkan pemikiran anda di kami Tinjauan tahunan!

Salah satu perkara yang menjadikan sekolah lama istimewa ialah anda, pemain, mempunyai kawalan ke atas masa depan permainan. Maklum balas anda penting untuk runescape sekolah lama – itu sos khas yang menjadikan permainan kami sangat hebat setelah bertahun -tahun!

Ini adalah peluang anda untuk memberitahu kami bagaimana kami dapat memperbaiki permainan yang anda gemari. Bukan itu sahaja, dengan berbuat demikian, anda juga akan mendapat peluang untuk memenangi salah satu daripada lima puluh baucar $ 50 Amazon!

Tinjauan ditutup pada 31 Oktober 2022 dan hanya perlu mengambil masa kira -kira 30 – 45 minit untuk disiapkan. Terima kasih kerana membantu membentuk permainan kami yang indah dan meluangkan masa untuk meninggalkan kami maklum balas berharga anda!

Perubahan Perubahan Speedrunning

Kami gembira melihat begitu banyak daripada anda menikmati pencarian cepat! Bagi anda yang mempunyai trofi platinum, sila terima ucapan tahniah kami yang paling tulus! Ini adalah kandungan khusus, kami mengakui, tetapi ia adalah hebat untuk menawarkan anda keupayaan lama untuk memainkan semula pencarian di akaun utama anda.

. Pintu ini menggunakan kod tertentu yang berbeza dari pintu standard dalam permainan. Kami telah memanfaatkan kebanyakan pintu yang menyebabkan kesesakan utama, namun sila ambil perhatian bahawa mereka masih dapat ditutup sekali. Pada masa ini tidak mungkin bagi kita untuk melaksanakan penyelesaian di mana pintu tidak boleh ditutup sama sekali, namun pembetulan semasa memastikan bahawa mereka tidak lagi menutup sendiri dan tidak dapat lagi pemain hambatan.

Setelah melihat data pemecahan pencarian, kami juga telah membuat perubahan mengimbangi pada masa trofi.

Ernest ayam: Speedrun ini agak terlalu keras di paras platinum, tetapi tahap gangsa dan perak terasa terlalu mudah. Mencapai platinum kini sedikit lebih mudah, tetapi kami telah menurunkan jurang antara setiap trofi:

Tahap Baru
7:00 5:45
Perak 5:00
4:30
Platinum 4:00

Naga slayer i: . Jurang antara setiap trofi berasa baik, jadi kami telah menambah satu minit ke setiap peringkat:

Dragon Slayer i
Tahap Semasa Baru
Gangsa 36:00 37:00
27:00 28:00
Emas 21:00 22:00
Platinum 18:00 19:00

Kami telah mendengar aduan bahawa terdapat banyak RNG yang terlibat dalam mendapatkan emas atau di atas dan hopping dunia cukup banyak keperluan. Kami telah membuat perubahan untuk memastikan bahawa masa kini lebih mudah diperoleh, tetapi dengan jurang yang lebih luas di antara mereka.

Demon Slayer
Tahap Semasa Baru
Gangsa 14:15
11:15 12:15
Emas 9:15
Platinum 8:15 8:30

. Perubahan mengimbangi yang disenaraikan di atas tidak berfungsi secara retroaktif, jadi ini tidak mempengaruhi masa sekarang anda.

Perubahan pencarian lebih lanjut minggu ini termasuk yang berikut:

 • Elize Now memberikan maklumat tambahan mengenai bilangan pencarian yang ada di dunia yang cepat.
 • mula semula Speedrun. Menekan butang �Abandon pada SpeedRun sekarang memberi anda pilihan untuk menetapkan semula, yang akan menetapkan speedrun lagi untuk anda.
 • Sebilangan besar perangkap dan lubang sekarang tidak lagi ditutup secara automatik pada dunia yang cepat. .
 • .

Akhir sekali, kami telah menghapuskan Quest Speedrunning Worlds 503, 541, 550, 569, dan 581.

Makam Penambahbaikan Amascut

 • Tidak lagi mungkin untuk menyeludup cermin tambahan antara fasa di jalan bilik cabaran het.
 • Nama Bank Unta juga akan menjadi jawapan yang sah untuk petunjuk ‘Machete Clam’ setelah anda mempelajarinya. Kami sebelum ini menyebut bahawa perubahan ini dikeluarkan 5 Oktober. Ini tidak betul – sebenarnya ia dikeluarkan hari ini. Maaf!
 • Pemain tidak lagi boleh menerima gelaran ‘lintah’ jika mereka mengalami kerosakan tertinggi di makam Amascut, atau adakah RAID MVP.

 • Cincin tempur Clan Hall kini menyimpan serangan khas semasa anda semasa memasuki dan mengembalikan serangan khas anda ketika keluar. Ini dapat memudahkan untuk mengamalkan duel anda dengan ahli -ahli klan yang lain. Apabila mati, ia tidak akan memulihkan serangan khas anda ke tahap sebelumnya, tetapi akan melakukannya pada masa akan datang keluar dari peta atau meninggalkan cincin tempur sebaliknya.
 • Minggu lalu, kami melancarkan perubahan senyap ke sistem backend kami yang akan membolehkan kami menjalankan beberapa inisiatif D & I yang dirancang. Dialog Thessalia dan Petani Gricoller mengalami beberapa perubahan yang dihadapi pemain yang tidak disengajakan. Kami telah mengembalikan semula dialog ke normal sehingga kami bersedia untuk melancarkan perubahan D & I sepenuhnya, yang kami jangkakan akan berlaku pada bulan November.
 • Topeng kelahiran semula kini boleh disimpan di almari pakaian sihir di rumah milik pemain.
 • Ular di Atoll Ape kini menanam jauh dari pokok jati selatan.
 • Walaupun keuntungan XP biasanya dihadkan di kawasan instan di dunia mati, pemain di dunia 45 kini boleh mendapatkan Slayer XP dari Vorkath.
 • Geysers di bilik Xeric kini mempunyai pilihan klik kiri untuk mengisi botol labu dengan lebih mudah.
 • Nama petani gricoller kini dipaparkan dengan betul dalam kotak dialognya.
 • Kini terdapat isyarat isyarat yang dapat dilihat dan boleh didengar apabila anda berhenti memotong pokok limpah.

Rota PvP telah berpindah ke Tempoh a:

 • 539 – (AS) – Dunia PvP
 • 577 – (AS) – Dunia PVP percuma untuk bermain
 • 559 – (UK) – LMS Kompetitif

Dunia 390 (AU) untuk Kompetitif LMS telah diaktifkan Dengan Rota ini.

Arena PvP sedang menggunakan ‘Max/med‘Loadouts di peringkat duel dan pertandingan.

Apa pendapat anda mengenai kemas kini minggu ini? Beritahu kami!

. Untuk maklumat lanjut mengenai kandungan di atas, lihat wiki sekolah lama rasmi.

Mods Arcane, Archie, Argo, Ash, Ayiza, Boko, Brow, Bruno, Chilly, Curse, Daizong, Ditto, Dylan, Ed, Elena, Erena, Fed, Gecko, Goblin, Grub, Halo, Havik, Hornet, Husky, Jalka , Kieren, Kirby, Kurotou, Lenny, Light, Mack, Maylea, Markos, Daging, Moogle, Morty, Nin, Nylu, Regent, Redfield, Roq, Ry, Sarnie, Shaun, Shroom, Sigma, Skylark, Soffan, Sova, Sotong , Starry, Steve W, Surma, Tide, Torrance, Veda, Vegard, West & Wolfy

Pasukan sekolah lama.

Laman web ini dan kandungannya adalah hak cipta © 1999 – 2023 Jagex Games Ltd, 220 Science Park, Cambridge, CB4 0WA, United Kingdom.

Penggunaan laman web ini tertakluk kepada terma & syarat dan dasar privasi kami

OSRS Segar Segar Dunia - Semua yang anda perlu ketahui mengenai gamemode baru ini

Dunia Permulaan Segar telah diumumkan oleh Jagex sebagai gamemode baru yang datang ke OSRS. . Dalam dunia permulaan segar semua orang akan memulakan semula di Lumbridge dan cuba berkembang maju di bawah ekonomi baru. Ini adalah kemas kini yang menarik untuk sesiapa sahaja yang baru atau kembali ke permainan.

.

Apa itu dunia permulaan segar?

Dunia Permulaan Segar adalah dunia baru yang ditambah kepada OSRS yang akan membolehkan pemain mengalami OSR seolah -olah permainan itu benar -benar baru. Ini bermaksud bahawa setiap pemain di dunia ini akan bermula di Tahap Tahap 3 tanpa item, pencarian atau kemahiran. Dunia ini akan wujud selain pelayan OSRS dan dengan itu mempunyai mereka sendiri . Chambers of Xeric, Teater Darah, Makam Amascut dan banyak lagi. Di samping itu, dunia segar ini juga akan dikemas kini apabila pelayan OSRS semasa mendapat kemas kini.

Selepas 6 bulan, dunia permulaan segar akan bergabung dengan dunia OSRS semasa yang bermaksud akaun segar anda akan menjadi akaun biasa di OSRS. Atas sebab ini, anda memerlukan akaun OSRS baru yang masuk ke dalam gamemode ini.

Gamemode yang akan datang ini adalah berita menarik untuk pemain baru dan kembali yang ingin mengalami runescape sekolah lama dalam kemuliaan penuhnya tanpa dikelilingi oleh akaun peringkat tinggi.

Sekiranya anda terlepas hari -hari awal, apabila semua orang adalah noob di runescape, dan ingin mengalami apa yang ia suka merasa baik untuk berjalan -jalan dalam set perisai penuh Mithril, daripada gamemode ini pasti untuk anda.

Bagaimana dunia permulaan segar berfungsi?

Sistem opt-in

Setiap orang yang mahukan akses kepada dunia permulaan segar (FSW) perlu membuat akaun OSRS baru. Mengenai akaun ini, mereka perlu membuat pilihan di akhir Pulau Turorial sama ada menyertai dunia utama OSRS atau menyertai FSW.

Bergabung dengan FSW akan bermakna pemain -pemain ini hanya boleh bermain di dunia FSW dan akan bermain di kalangan pemain baru lain di dunia ini dengan ekonomi mereka sendiri yang sepenuhnya terpisah dari dunia utama.

Memilih untuk FSW Worlds adalah jenis yang tidak ada untuk akaun baru kerana anda boleh memilih untuk memilih pada bila-bila masa.

⚠️ Perlu diingat bahawa anda hanya boleh membuat akaun FSW dari Pulau Tutorial. Anda tidak boleh mengubah akaun utama anda atau akaun baru ke dalam akaun FSW.

Untuk membakar perkara, dunia permulaan segar akan dilengkapi dengan sistem pencapaian. Melalui sistem ini, anda akan mendapat mata untuk melakukan tugas dalam permainan seperti pencarian, skrol petunjuk, buku harian pencapaian, memperolehi tahap, dan banyak lagi.

Bagaimana sistem pencapaian berfungsi di dunia permulaan segar di OSRS

Mata Pencapaian Anda (AP) akan dapat dilihat dalam antara muka pencapaian anda (tempat yang sama di mana anda melihat pencarian dan pencapaian buku harian).

Titik Pencapaian di OSRS Segar Dunia Permulaan

Artikel ini pada asalnya disiarkan di OSRSGuide jika anda melihatnya di tempat lain ia dicuri

Sistem Pencapaian adalah bonus yang bagus untuk dunia baru ini tetapi tidak datang dengan sistem ganjaran. Mereka hanya disediakan untuk memberi anda perkembangan pada akaun FSW anda.

Hiscores Dunia Permulaan Segar

. Adakah anda akan menjadi yang seterusnya Zezima menjadi #1 di dunia?

Dunia Pertama

Selain daripada mendapatkan mata pencapaian, pemain juga boleh mencapai ‘pertama dunia’ dengan menjadi pemain pertama yang melakukan sesuatu yang besar pada pelayan ini. E.g. menjadi pemain pertama untuk Bunuh Jad dan dapatkan tanjung api.

Bila -bila masa pertama di dunia dicapai, pelayan akan menyiarkannya di kotak sembang.

 • Pertama untuk mencapai kejatuhan peringkat tinggi
 • Pertama untuk mencecah 99 dalam kemahiran
 • Pertama untuk menyelesaikan pencarian

Memilih keluar (bolehkah anda memilih keluar?)

Pada bila -bila masa, anda boleh memilih keluar dari dunia permulaan yang segar dan menyertai pelayan utama. Anda boleh dengan mudah memilih melalui antara muka pencapaian (imej di atas).

⚠️ Berhati-hati bahawa keputusan untuk memilih keluar dari dunia FSW tidak dapat dipulihkan.

Garis Masa Enam Bulan

Dunia permulaan segar hanya akan hidup selama 6 bulan. Selepas tempoh ini, dunia ini akan digabungkan dengan permainan utama dan oleh itu setiap akaun FSW akan menjadi akaun permainan utama.

Setelah tempoh 6 bulan di atas hiscores akan dibekukan dan tidak ada yang dapat log masuk ke dunia permulaan segar.

Bilakah Dunia Permulaan Segar akan dikeluarkan di OSRS?

Dunia Permulaan Segar dijadualkan dilancarkan pada 19 Oktober 2022 dan akan berlangsung sehingga 19 April, 2023.

Mengapa Bermain Di Dunia Permulaan Segar?

Insentif yang paling penting untuk bermain di dunia permulaan segar adalah untuk mengalami bagaimana rasanya bermain runescape sekolah lama (atau runescape) pada pembebasan. Kembali ketika tiada siapa yang mempunyai 99 dalam kemahiran dan ekonomi dalam bentuk awalnya. Ini bermakna anda boleh mengalami tahap awal dan pencarian dalam OSRS dalam semua kemuliaannya ketika semua orang melakukannya. Ia adalah keseronokan yang sama bahawa hari -hari awal kumpulan Ironman dibawa ketika semua orang memulakan akaun baru untuk bermain dengan rakan -rakan mereka. Di samping. Selain itu, kerana ekonomi akan menjadi baru, ia juga bermakna anda tidak boleh membeli barang -barang yang anda perlukan untuk maju dalam permainan, anda mungkin perlu mengisar untuk mereka sendiri. ?) Dan barang -barang yang lebih kecil seperti rune scimitar yang tidak dapat dibeli dari kedai akan lebih sukar untuk datang.

Dunia segar ini akan membolehkan pemain mengalami kemuliaan dan perjuangan pada hari -hari awal pelayan OSRS.

Ini adalah senario yang ideal untuk mana -mana pemain yang kembali atau baru yang ingin masuk ke OSRS tetapi dimatikan oleh idea ‘memulakan baru’ di kalangan pemain maxed. Di samping itu, ia juga menyeronokkan untuk pemain sedia ada yang sudah mempunyai akaun peringkat tinggi untuk mengalami hari-hari awal sekali lagi jika mereka mahu.

Soalan Lazim Dunia Segar Segar

Adakah dunia segar ini akan menggantikan OSR seperti yang kita ketahui?

Tidak. Dunia permulaan segar dan permainan utama akan hidup pada masa yang sama. Pemain boleh memilih untuk menyertai pelayan FSW tetapi mereka tidak perlu. Pelayan FSW tidak akan mengganti permainan utama.

Untuk mengulangi, anda tidak perlu memulakan jika anda tidak mahu.

Bolehkah anda memilih keluar dunia permulaan segar?

Anda akan dapat memilih keluar dari dunia permulaan segar pada bila-bila masa dengan mengklik butang opt-out dalam antara muka pencapaian.

Sekiranya saya memulakan dunia permulaan yang baru?

Sama ada dunia permulaan segar adalah untuk anda sepenuhnya terpulang kepada anda dan jangkaan anda. Sekiranya anda seorang pemain baru yang datang ke OSRS, Fresh Start Worlds akan menawarkan pengalaman yang paling baik kerana anda akan mengalami permainan lagi di antara pemain baru, kembali, dan sedia ada yang juga memulakan akaun segar. Getaran masyarakat akan menjadikannya bernilai pasti.

Namun, jika anda seorang pemain yang ada, ia sangat bergantung pada apa yang anda mahukan dari ini. Selepas 6 bulan, akaun anda akan digabungkan dengan pelayan OSRS yang asal. Pada ketika ini, anda mungkin akan kembali ke akaun utama anda kerana akaun baru ini tidak akan mempunyai statistik yang hampir sama. Oleh itu, mungkin pengalaman yang menyeronokkan selama 6 bulan tetapi ia mungkin juga merasa seperti membuang masa. Sangat penting bahawa anda memikirkannya terlebih dahulu. Sudah tentu, anda juga boleh memulakan dunia permulaan yang baru untuk mengalami hari -hari awal OSRS dalam semua kemuliaannya sambil memasuki akaun utama anda yang pasti akan berlaku.