DOTA Underlords: Sistem Kedudukan Bermusim – Oktober 2019 | Esports Tales, Dota Underlords: Permainan Ranking Dijelaskan

Dota Underlords: Permainan Ranking Dijelaskan

Selepas tempoh penentukuran ini, anda boleh mengharapkan skor pangkat anda untuk mengesan rapat dengan Glicko anda, dengan satu kaveat. Tidak kira sejauh mana Glicko anda mungkin jatuh, kami tidak akan mengurangkan skor pangkat anda di bawah pangkat utama. Anda akan memasukkan pembuatan jodoh menggunakan Glicko yang tidak diubahsuai, tetapi anda tidak akan kehilangan kemajuan lencana di bawah lantai ini.

DOTA Underlords: Sistem Kedudukan Bermusim - Oktober 2019

Sistem pangkat di Dota Undlords terdiri daripada 8 pangkat berpecah dalam 5 peringkat setiap satu. Ketahui maklumat yang dikongsi oleh pemaju injap Bruno Carlucci dan Jeff Hill di sistem MMR.

.

Musim beta

.

Apabila kemas kini ini keluar, permainan ranking akan dilumpuhkan selama beberapa jam ketika kita menonton untuk memastikan keadaan stabil. .

Ogos 2019

Sistem Peringkat Baru

UPDATE #213 yang dikeluarkan pada 1 Ogos membawa beberapa perubahan kepada Sistem Rank Underlords Dota. Kami akan meringkaskan mereka.

Kini terdapat dua barisan berbilang pemain: mod kasual dan kedudukan.

Kasual

 • Anda akan dipadankan dengan lawan tahap kemahiran anda yang sama.
 • Anda boleh beratur solo atau bersama rakan.
 • Permainan yang dimainkan dalam mod ini tidak menjejaskan pangkat anda.

Peringkat

 • Kedudukan anda digunakan untuk mencari lawan.
 • Pemain baru perlu membuka kunci mod ranking dengan bermain 5 permainan kasual.

Catatan: Cabaran dan pencapaian harian dapat diperolehi dalam kedua -dua mod permainan.

 • Sebelum ini, anda akan mendapat dan kehilangan pangkat bergantung pada penempatan anda dan pangkat lawan anda, sementara sekarang Peringkat anda berubah semata -mata di mana anda selesai dalam perlawanan peringkat.
 • Peringkat ditunjukkan dengan nombor, jadi anda boleh menyemak penambahbaikan anda selepas setiap perlawanan.
 • Bila -bila masa anda mencapai pangkat kecil seterusnya, anda diberikan mata bonus.
 • Sama seperti sebelumnya, anda tidak boleh jatuh di bawah pangkat utama setelah mencapainya.

Imej di bawah menunjukkan titik pangkat yang akan anda perolehi/kalah berdasarkan penempatan anda dalam perlawanan, dan titik pangkat yang diperlukan untuk mencapai pangkat tertentu.

Titik pangkat dengan penempatan dan pangkat - injap

Parti peringkat

Pemaju bawah tanah DOTA sedar bahawa pihak yang berada di peringkat boleh disalahgunakan untuk mengeksploitasi sistem peringkat, sehingga mereka meletakkan beberapa batas untuk menghalang mereka:

 • Hanya pihak sehingga tiga pemain dibenarkan dalam mod peringkat.
 • Sekiranya ahli parti tidak mempunyai pangkat yang sama, pangkat tertinggi digunakan untuk membuat pertandingan.
 • Anda memperoleh dan kehilangan jumlah kedudukan pangkat yang berbeza ketika bermain dalam pesta, seperti yang ditunjukkan oleh jadual di bawah.
Penempatan 1st Ke -3 Ke -4 5th Ke -7 Ke -8
+88 +63 +33 0 -33 -63 -88 N/a
Parti 3 +75 + +15 -15 -50 -75 N/a

Jadual ini tidak termasuk tempat ke-8 kerana ketika bermain di pesta penempatan anda dikira relatif hanya kepada ahli bukan pihak. Sebagai contoh, jika dua parti rakan dan yang pertama akan dihapuskan kemasan di tempat ke -4 secara keseluruhan, pangkatnya akan meningkat sebanyak 33.

Lord of White Spire berubah

Selepas pengenalan sistem ranking baru, beberapa pemain mengadu bahawa kedudukan Lord of White Spire berkembang menjadi senarai pemain yang bermain Dota yang paling banyak.

Para pemaju mengeluarkan penyelesaian dengan kemas kini 14 Ogos: Sekarang, Lord of White Spire Rank Score dikemas kini menggunakan formula Elo Standard.

. .

Tambahan pula, kemungkinan skor pangkat menurun ketika meletakkan ke -4 atau ke atas dan meningkat ketika meletakkan ke -5 atau ke bawah, bergantung pada skor pangkat lawan anda.

 • .
 • Pihak masih dibenarkan, dan rakan -rakan anda dapat menemui tuan -tuan dalam perlawanan mereka.
 • Seperti dahulu, pemain dalam parti yang sama tidak menjejaskan pangkat masing -masing.

Jun dan Julai 2019

Tidak ada barisan kasual, jadi setiap pertandingan berbilang pemain adalah permainan peringkat.

Musim beta akan berlangsung beberapa bulan, dan ia akan berakhir dengan pelancaran musim kompetitif pertama, yang akan membawa giliran baru pahlawan, pakatan, dan barang.

Terdapat sebanyak lapan pangkat berpecah dalam lima peringkat setiap satu:

 • Upstart
 • Grifter
 • Mengharamkan
 • Leftenan
 • Bos
 • Taukei besar

Dota Underlords Beta Musim Peringkat Pingat - Wykrhm Reddy

Underlords menggunakan skor Glicko1 yang diubahsuai

Pemaju injap Jeff Hill Menyediakan maklumat terperinci mengenai bagaimana sistem ranking undelords DOTA berfungsi:

Penentukuran awal

“Underlords secara dalaman menjejaki kemahiran anda untuk membuat perjudian menggunakan skor Glicko1 yang diubahsuai.

Untuk membentangkan pangkat anda, kami menentukur skor pangkat yang menumpu ke Glicko anda sepanjang tempoh penentukuran yang rata -rata sekitar 25 perlawanan. Skor pangkat ini adalah apa yang memberi anda lencana sehingga anda akan melihat tahap lencana anda meningkat dengan kerap semasa tempoh penentukuran ini.

. Tidak kira sejauh mana Glicko anda mungkin jatuh, kami tidak akan mengurangkan skor pangkat anda di bawah pangkat utama. Anda akan memasukkan pembuatan jodoh menggunakan Glicko yang tidak diubahsuai, tetapi anda tidak akan kehilangan kemajuan lencana di bawah lantai ini.

Kami merasakan ini adalah keseimbangan antara membiarkan pangkat anda jatuh akibat rentetan yang kalah, dan secara terang -terangan kehilangan rasa pencapaian yang anda dapati daripada mempunyai skor puncak yang lebih tinggi dalam satu musim.”

 • Semasa yang pertama 25 permainan, . Selepas penentukuran, ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk berpangkat.
 • Pingat pangkat menunjukkan “puncak kemahiran anda sepanjang musim”. Setelah memperoleh pingat tertentu, anda akan mengekalkannya sebagai pencapaian terbaik anda untuk musim semasa (secara bebas dari prestasi anda selepas itu).
  • lencana profil anda tidak akan merosot di bawah pangkat utama: Grifter, Outlaw, Penguatkuasa, dll.

  Pengubahsuaian semula pada akhir musim

  “Semua nilai ini akan direkodkan semula setiap musim dengan cara yang belum ditentukan. .”

  • Pada akhir musim akan ada reset lembut yang akan menambah lagi ketidakpastian untuk skor kemahiran anda.
  • Lencana pingat akan ditetapkan semula sehingga anda dapat memperoleh yang baru.

  Skrin pemuatan ringan untuk KOTL - Injap

  Mendapat dan kehilangan pangkat

  Jeff dan Bruno juga menjelaskan bagaimana sistem mengira jika kita harus memperoleh atau kehilangan pangkat pada akhir perlawanan.

  Meringkaskan, permainan meramalkan di mana kami dianggarkan selesai, dan kami mendapat atau kehilangan MMR bergantung pada penempatan sebenar kami.

  Ia bergantung pada pangkat semua pemain dalam permainan, penempatan terakhir anda, dan nilai ketidakpastian pangkat anda (bagaimana stabil pangkat anda). Ia tidak semudah Top 4 / Bawah 4, kerana kami boleh mendapatkan lebih banyak data mengenai kemahiran anda dari ranking akhir anda daripada hanya w / l yang mudah. ”

  – Jeff Hill – Pemaju Valve

  Disana ada beberapa faktor dalam permainan:

  • Pangkat “sebenar” semua pemain dalam permainan.
   • Jangan lupa bahawa setiap profil pemain memaparkan lencana bermusim puncak, tetapi MMR sebenarnya mungkin lebih rendah.

   Anda boleh memikirkannya dengan cara ini: Berdasarkan Glicko dan lawan anda, anda dijangka meletakkan tempat antara 1 dan 8. Sekiranya anda terlalu banyak, anda lebih cenderung untuk naik, jika anda kurang berprestasi, anda lebih cenderung untuk turun. Sekiranya anda berakhir ke -2 dan anda adalah pemain terbaik dalam permainan dengan margin yang besar, anda mungkin kehilangan pangkat. ”

   – Bruno “Bruno” Carlucci – Pemaju Valve

   Kami tidak tahu lagi pengagihan pangkat yang tepat, peratusan pemain di setiap peringkat, dan jika pangkat teratas dibuka atau hanya terhad kepada pemain 100/200 yang terbaik, tetapi Dota Undlords masih dalam beta dan diharapkan injap akan memberikan API yang betul untuk mengumpulkan data pada masa akan datang.

   Lebih banyak artikel DOTA Underlords:

   • Unit Hero DPS Terbaik
   • Saiz kolam wira
   • Senarai Tahap Item Terbaik
   • Senarai Nota Patch Underlords

   Imej header (skrin pemuatan hidra asid untuk venomancer): injap

   Vincenzo “Skulz” Milella

   Vincenzo adalah penulis esport dengan pengalaman sepuluh tahun. Bekas ketua editor untuk Natus Vincere, dia telah menghasilkan kandungan untuk Dreamhack, Faceit, Dotafire, 2p, dan banyak lagi. Ikuti dia Twitter dan Facebook.

   Dota Underlords: Permainan Ranking Dijelaskan

   Dota Underlords: Permainan Ranking Dijelaskan

   .

   • 1 DOTA: Sistem ranking bawah tanah dijelaskan
    • 1.
    • 1.2 injap bercakap mengenai sistem ranking

    DOTA: Sistem ranking bawah tanah dijelaskan

    Dalam kebanyakan permainan, pemain mendapat lebih banyak mata MMR apabila mereka menamatkan permainan di tempat pertama. . Sudah tentu, pemain yang lebih tinggi tempat, semakin banyak mata yang mereka dapat. .

    Pada masa ini, Valve menganggap setiap perlawanan dalam multiplayer perlawanan peringkat. Setelah mengatakannya, musim beta itu sendiri hanya akan berlangsung beberapa bulan. Malah, ia dijadualkan berakhir sebaik sahaja musim kompetitif rasmi bermula yang kemungkinan besar akan membawa banyak perubahan seperti wira baru, putaran dan sebagainya.

    DOTA Underlords Ranks

    Terdapat lapan pangkat yang mempunyai tahap yang berbeza.

    Pemain boleh memanjat tangga peringkat setiap kali mereka menamatkan perlumbaan empat dalam perlawanan mereka. Walau bagaimanapun, untuk melarikan diri dari “Elo Neraka” yang dipanggil “Upstart,” pemain mempunyai bonus – penamat enam teratas. Ini bermakna, pada awalnya, permainan ini akan memberi MMR kepada enam pemain teratas dalam perlawanan dan bukannya empat teratas biasa. Ini membolehkan pemain keluar dari awal lebih cepat.

    Pasukan Eropah Barat yang Berkualifikasi – Analisis Wilayah TI 12

    Setiap pangkat yang disebutkan di atas mempunyai lima peringkat. . !

    Perkara yang baik ialah sistem peringkat berfungsi dengan cara yang sama dengan yang ada di Dota 2. Walau bagaimanapun, bukannya bermula, anda mendapat simbol. Lebih -lebih lagi, sebaik sahaja anda mencapai pangkat tertentu, anda tidak akan dapat jatuh di bawahnya, walaupun anda mahu. Ini sekali lagi satu lagi persamaan dengan sistem ranking Dota, walaupun ia selalu agak kontroversial.

    Injap bercakap mengenai sistem ranking

    . . .”

    Mengharapkan lebih banyak maklumat mengenai ini sebaik sahaja kemas kini baru mula menendang. Sementara itu, pastikan untuk menangkap semua kelayakan yang akan datang untuk Ti 9 kerana mereka pasti akan mematikan. Jika anda tidak mahu ketinggalan berita eSports terkini, pastikan anda mengikuti kami di Facebook dan Twitter.