Disney Dreamlight Valley Guides Hub – GameSpot, The Ultimate Disney Dreamlight Valley Guide | Pcgamesn

Cara yang lebih bermanfaat untuk membebaskan ruang inventori adalah dengan menjual barang anda kepada bodoh. Tidak lama selepas memperkenalkan diri kepada Scrooge McDuck, anda boleh membantu dia membina semula gerai Goofy, dan kami mengesyorkan anda melakukan ini secepat mungkin. . Pastikan anda mencari keseimbangan yang sihat antara menjual segala -galanya dan menyimpan beberapa sumber untuk digunakan dalam cabaran masa depan.

Cari semua panduan Lembah Dreamlight Disney kami di satu tempat.

,

Pada 20 September 2023 jam 10:05 pagi PDT

Gamespot boleh mendapatkan komisen dari tawaran runcit.

. Sekiranya anda pakar SIM Farm-Life ingin mengerjakan ibu jari hijau anda, anda boleh menanam dan menuai kandungan jantung anda! Sekiranya anda menikmati reka bentuk kawasan anda dengan teliti, terdapat banyak barang untuk meletakkan tepat di mana anda mahu mereka menjadikan lembah yang sempurna anda. Walau apa pun jenis pemain yang anda ada, kami mempunyai satu hab untuk anda di sini di mana anda dapat menemui semua panduan Dreamlight Valley kami di satu tempat. .

  • Perlombongan
  • Tenaga dan stamina
  • Buka kunci semua watak
  • Gerai Goofy

. . Masa adalah wang di Dreamlight Valley, selepas semua, jadi belanjakan dengan bijak dengan melakukan perkara -perkara seperti menanam dan menuai labu atau menggunakan helah penggalian ini untuk menutup lubang dengan lebih cepat. Oh, dan jangan lupa untuk menjaringkan batu bulan percuma setiap minggu juga!

  • Bermula pada:
  • Berakhir di:

Mahu kami ingat tetapan ini untuk semua peranti anda?

.
.
!

Sila masukkan tarikh lahir anda untuk melihat video ini

Dengan mengklik ‘Enter’, anda bersetuju dengan Gamespot
Terma penggunaan dan dasar privasi

20 petua untuk pemula di Disney Dreamlight Valley

Anda boleh mengambil bandar anda di seluruh platform menggunakan awan menjimatkan. Inilah cara untuk menetapkannya.

Menaik taraf rumah anda

. .

Dengan lebih daripada 160 resipi, anda boleh menghabiskan berjam -jam hanya bekerja di dapur. Inilah senarai lengkap resipi. .

. Pastikan anda tahu di mana untuk mencari semua bahan menggunakan panduan kami. .

Memancing

Memancing mudah dalam dirinya sendiri, tetapi mengetahui di mana untuk mencari setiap ikan sedikit lebih membingungkan. . ? Jika ya, inilah cara menangkap ikan di sana sini.

. Inilah yang perlu diketahui mengenai mencari makan di Disney Dreamlight Valley. Kami juga mempunyai panduan untuk mendapatkan tanah kaya dan mawar merah.

. Panduan ini di lokasi permata harus menjelaskan perkara.

Tenaga dan stamina

Melakukan semua perlombongan, memancing, dan banyak lagi akan memakai anda dengan cepat jika anda tidak berhati -hati. . Juga, lihat cara menggunakan tenaga anda untuk berlegar supaya anda dapat bergerak di sekitar lembah lebih cepat.

Buka kunci semua watak

Terdapat banyak wajah yang mesra untuk bertemu di Dreamlight Valley, dan kebanyakan mereka tidak akan mendahului kedatangan anda, yang bermaksud anda perlu menjemput mereka ke kampung anda atau menemui mereka. Kaedah untuk membuka kunci semua watak di Disney Dreamlight Valley agak sedikit, jadi gunakan panduan kami untuk mengetahui cara membawa semua orang ke bandar. .

. Inilah cara terbaik untuk meningkatkan persahabatan anda.

Sahabat

. Panduan Panduan Penghancur kami adalah di bawah di halaman ini, tetapi kami juga mempunyai senarai bagaimana untuk menukar sahabat, bagaimana untuk membuka kunci PUA sebagai teman-hint: mereka adalah usaha eksklusif-dan senarai sahabat penuh untuk anda untuk menggunakan.

Sahabat yang paling terkenal dalam permainan mungkin Rainbow Fox, yang memerlukan banyak masa dan usaha untuk membuka kunci. Walau bagaimanapun, usaha ini! .

Laluan bintang

. . Pada masa kini, pas ini mengandungi beberapa tugas mimpi yang agak rumit, jadi pastikan untuk berunding dengan penyelesaian kami untuk semua tugas Holiday Star Path.

Gerai Goofy

. Anda ingin tahu apa yang dia beli atau jual pada setiap mereka, jadi panduan ini menerangkan lokasi dan inventori gerai bodoh.

Critters

Tupai, penyu, dan lebih banyak makhluk akan mengembara ke bandar dan kadang -kadang mencari perhatian anda. Inilah cara memberi makan dan berinteraksi dengan mereka.

Alam adalah misi cerita yang mengangkut anda ke dunia Disney yang jauh berdasarkan jenama seperti Frozen, Moana, dan Wall-E. Berikut adalah senarai semua alam yang disahkan (dan dikhabarkan) setakat ini, termasuk penambahan terbaru Kecantikan dan Binatang.

. Berikut adalah beberapa panduan pencarian yang berguna dan lokasi yang tersembunyi.

  • Antara batu dan tempat yang sukar
  • Sihir dalam segalanya

Produk yang dibincangkan di sini dipilih secara bebas oleh editor kami. .

? .com

Panduan Pemula Dreamlight Lembah Disney

Kami Panduan Lembah Dreamlight Disney .

. Dengan permainan Disney melihat kebangkitan terima kasih kepada orang -orang seperti Speedstorm dan Mirrorverse, peminat lama dan baru mempunyai banyak untuk digali, tetapi ada beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebelum anda berpindah ke lembah, jadi Petua Teratas Panduan Dreamlight Lembah Disney kami akan membawa anda dalam perjalanan.

Disney Dreamlight Valley Goofy

Kumpulkan semuanya kerana semua item mempunyai tujuan

Seperti mana -mana sim pertanian, salah satu tugas harian utama anda di Disney Dreamlight Valley mengumpulkan sumber. Ia boleh berasa seperti mengisar pada mulanya, tetapi anda tahu barang -barang itu akan berguna pada masa akan datang. Dan jika anda fikir mereka tidak akan, mereka akan, jadi pastikan anda mengumpulkan semua yang anda boleh.

Memecahkan tempat -tempat batu, memusnahkan duri malam, dan mengumpulkan buah -buahan semua memberi rampasan yang berharga – dan lebih cepat anda menuai mereka, semakin cepat mereka tumbuh semula, bersedia untuk dituai sekali lagi. Sekiranya anda tidak mempunyai ruang inventori untuk semuanya, tinggalkannya di atas tanah kerana ia tetap ada di sana. Ia mungkin tidak kelihatan sangat bagus, tetapi ia pasti lebih baik daripada mencari perkara yang lebih jauh ke dalam permainan, ketika anda mula membuat perabot dan menyelesaikan pencarian yang lebih kompleks.

Disney Dreamlight Valley Night Thorns

Memusnahkan semua duri malam untuk mendapatkan lebih banyak rampasan

Anda mungkin jatuh ke dalam salah satu daripada dua kem ketika datang ke duri malam: ingin memusnahkan mereka semua untuk merapikan lembah anda, atau ingin meninggalkan beberapa, kerana takut memerlukannya kemudian. . Tumbuhan gelap ini menjatuhkan pelbagai rampasan, dari mimpi mimpi hingga biji dan juga duit syiling bintang, jadi semakin banyak anda memusnahkan, semakin banyak yang anda perolehi.

Seperti yang telah kami sebutkan di atas, ini mungkin menjadi menyusahkan apabila anda kehabisan ruang inventori, tetapi barang -barang anda tidak akan hilang selepas masa, jadi anda boleh meninggalkannya di atas tanah selagi anda perlukan.

Tanaman bercahaya memberikan hasil bonus

. Bertindak balas dengan cepat sebaik sahaja anda melihat ini, kerana ia memberikan gandaan apa sahaja yang anda menuai. Ia tidak akan berfungsi dengan menahan butang penuaian walaupun, anda perlu terus menekannya dalam tempoh masa yang singkat, jadi pastikan anda sudah bersedia untuknya.

. Batu-batu, pokok dan duri malam boleh menyebarkan barang-barang di sekeliling anda apabila dimusnahkan, dan anda akan mendengar bunyi pantas yang merupakan isyarat anda untuk mengumpulkannya dengan cepat. . Sekiranya anda melakukannya, bonus akan muncul, yang boleh menjadi sumber tambahan atau dada duit syiling.

Sumber Dreamlight Valley Disney

Meningkatkan ruang inventori untuk menyimpan lebih banyak sumber

. . Walaupun 29 slot mungkin kelihatan seperti banyak, ia mengisi dengan pantas. .

. Malangnya, ini agak mahal. Cara paling murah untuk meningkatkan kapasiti penyimpanan anda pada awal permainan adalah dengan menaik taraf penyimpanan rumah anda sekali, menambah lapan slot di rumah, kemudian membuka satu lagi tujuh slot orang untuk 5,000 syiling bintang. Dari sini, kedua -duanya menjadi lebih mahal, dengan peningkatan rumah seterusnya yang berharga 20,000 duit syiling bintang.

Hadiah Lembah Dreamlight Disney

Beri hadiah untuk berkawan – dan kosongkan poket anda

! Nama-nama Disney yang terkenal ini sememangnya baik dan manis, jadi mereka mengambil apa sahaja yang anda berikan kepada mereka dengan senyuman dan terima kasih-bahkan batu atau segelintir pasir. Walaupun sudah tentu anda memberi hadiah demi kebaikan, ada sesuatu di dalamnya untuk anda. .

Gerai goofy Disney Dreamlight Valley

Jual dengan bodoh secepat mungkin untuk membina kekayaan anda

. . . Pastikan anda mencari keseimbangan yang sihat antara menjual segala -galanya dan menyimpan beberapa sumber untuk digunakan dalam cabaran masa depan.

Petua cepat untuk dijual adalah, jika anda kekurangan wang tunai, menjual barang -barang yang menambah dengan cepat, seperti batu, epal, dan raspberi. Bahan -bahan dan barang -barang yang lebih jarang, seperti kayu keras dan bijih besi, tidak dapat dijumpai dengan mudah, jadi jangan terburu -buru dalam menyingkirkannya. Permata adalah salah satu barangan terbaik untuk dijual kerana mereka mendapat pembayaran tertinggi, tetapi juga diperlukan dalam beberapa pencarian, dan boleh diberkati kepada rakan -rakan.

. . . . .

Bercakap tentang bonus hangout, anda harus menggunakan semuanya. Pada mulanya, anda mungkin fikir anda akan melakukan lebih banyak memancing daripada perlombongan misalnya, dan anda akan menetapkan semua bonus hangout untuk dipadankan. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda memilih hobi, anda akan membantu anda, anda tidak boleh mengubahnya, dan kerana anda hanya boleh bergaul dengan satu kawan pada satu masa, anda akan mendapat manfaat daripada memanfaatkan sepenuhnya mereka semua.

.

Ketahui permata anda yang berbeza

Walaupun beberapa permata diperlukan dalam pencarian, penting untuk mengetahui bahawa terdapat dua jenis permata: normal dan berkilat. Dalam inventori anda dan di tanah, batu permata berkilat kelihatan lebih besar, jadi mereka mudah dibezakan. Ini menjual lebih banyak daripada permata biasa, tetapi tidak boleh digunakan dalam pencarian, . .

Selain Mickey dan Moana, menu koleksi adalah kawan terbaik anda di Disney Dreamlight Valley. Ya, ini menunjukkan kepada anda apa yang telah anda kumpulkan dari dada dan kenangan, serta resipi yang anda buka kunci, tetapi itu bukan bahagian penting – anda akan ingin mengawasi watak -watak, mencari makanan, dan bahan , dalam kalangan yang lain.

Untuk berkawan

Salah satu kegunaan terbaik menu koleksi adalah sedikit mekanik tersembunyi dalam senarai watak yang membantu anda meningkatkan persahabatan anda dengan lebih cepat. Meningkatkan tahap persahabatan anda adalah sebahagian daripada usaha awal permainan, jadi mengetahui bagaimana untuk melakukannya dengan cepat adalah kunci.

Apabila anda melayang tetikus anda ke atas watak dalam senarai, anda akan dapat melihat tiga item di sudut kanan bawah. Ini adalah barang kegemaran watak itu untuk hari itu, dan mungkin termasuk makanan, bahan, permata, atau barang-barang lain yang dimasak. . .

Penggunaan senarai pengumpulan yang lain adalah untuk mencari barang yang sukar dicari. Seperti yang dinyatakan di atas, anda memerlukan banyak sumber untuk pelbagai pencarian, dan kebanyakannya hanya terdapat di kampung -kampung tertentu. Gunakan tab pengumpulan ikan, mencari makanan, dan permata untuk mengetahui di mana item tertentu boleh didapati.

Dreamlight Valley Realms

. .

. Anda boleh memilih mana -mana ini, kerana ia tidak membuat perbezaan pada kemajuan lembah anda. . Perlu mengetahui bahawa Moana Realm membolehkan anda menjemput kedua -dua Moana dan Maui, jadi itulah yang dipilih jika anda hanya menginginkan lebih banyak penduduk lembah.

Sebaik sahaja anda telah membuka kunci alam pertama anda, anda juga boleh melangkau dua yang lain sepenuhnya jika watak di tingkat seterusnya lebih menarik kepada anda. Pada masa penulisan, Frozen adalah satu -satunya pilihan, yang mengandungi kedua. Dengan semua ini dalam fikiran ..

Disney Dreamlight Valley Biome Night Thorns

. . Ini penting kerana di mana anda dapat mencari barang -barang tertentu, seperti tanah liat Dreamlight Valley, besi, dan kerikil.

. Untuk menyelesaikan usaha itu, anda memerlukan bijih besi, yang hanya dapat ditemui di kampung keempat dan seterusnya. Sekiranya anda pendek pada Dreamlight pada ketika ini, anda akan terjebak dalam sedikit mengisar sebelum anda dapat meneruskan. .

Buka kunci semua alam untuk peningkatan alat penting

. Kami pasti anda menyukai setiap watak Dreamlight Valley, tetapi jika ada apa -apa anda bukan peminat jangan mengelakkan mereka, kerana pencarian menjalin hubungan dan anda perlu mendapatkan semua orang yang terlibat di mata tertentu. . Membina semula Lembah pasti usaha kumpulan.

Membuka Skrin Perabot Anda Di Luar (Kunci F di PC) membolehkan anda memindahkan pelbagai perkara, dari bangku dan trellis ke pokok dan batu. Ini hanya bermaksud anda dapat memperibadikan lembah anda sepenuhnya sesuai dengan anda. .

Satu lagi petunjuk kecil yang licik mengenai ciri ini ialah ia membolehkan anda menipu jalan anda melalui beberapa pencarian Scrooge McDuck. . Walau bagaimanapun, bukannya menggunakan barang -barang kerajinan sumber yang berharga, anda boleh lari dengan hanya bergerak sepuluh pokok di sekitar. .

Disney Dreamlight Valley Menginginkan perjalanan dengan baik

Gunakan duit syiling dan landskap untuk sampai ke kawasan yang tidak boleh diakses

. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi sangat berguna, dan ia hanya mengeksploitasi mekanik dalam permainan yang ada.

Apa yang kita bicarakan di sini adalah kawasan peta yang disekat di belakang karang otak yang besar, tunggul pokok atau halangan lain, biasanya di sisi lain jambatan biome. .

Sekiranya anda ingin berada di belakangnya dalam masa yang sama, hanya bayar Scrooge untuk membuka kunci sumur yang dikehendaki – penggunaan syiling bintang yang baik sama ada – dan kemudian gunakan mod perabot untuk menggerakkannya di seberang sekatan. Sekarang anda boleh menggunakan perjalanan pantas untuk masuk dan keluar dari tempat -tempat yang tidak dapat diakses ini – sesuai untuk mencapai mana -mana critter Lembah Wiley Dreamlight, dada atau bahan kerajinan.

Letakkan rumah laut di sebelah pantai atau anda mungkin tidak dapat menjangkau mereka

Membuka kunci kebanyakan watak memerlukan anda meletakkan rumah mereka di suatu tempat di lembah. Walau bagaimanapun, rumah Maui dan Ursula berada di atas air. Semasa anda meletakkan rumah mereka, anda mempunyai keupayaan untuk menempatkannya dari pantai – tetapi jangan. . .

Disney Dreamlight Valley memasak resipi

Anda tidak memerlukan resipi untuk memasak supaya bereksperimen dengan bahan rawak

. . Sekiranya anda sedikit bosan dengan makanan lama yang sama, anda tidak perlu menunggu untuk mencari resipi – anda boleh membuatnya sebaliknya. Lebih kurang. . Anda juga akan membuka kunci resipi baru sebagai hasilnya, menjimatkan masalah memburu itu di kemudian hari.

. Bergerak di dunia masakan dengan meneka, atau menggunakan apa yang anda tahu. . .

Razer Blackshark v2 Pro .

. .

Danielle Rose Tolong jangan tanya Danielle apa permainan atau genre PC kegemarannya, dia tidak akan memberikan jawapan yang sama. .

. . Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.