Disney Dreamlight Valley: Cara Mendapatkan Serat Rumpai Laut dan Kraf | VG247, Disney Dreamlight Valley: Cara Mendapatkan Rumpai Laut – Gamespot

Disney Dreamlight Valley: Cara Mendapatkan Rumpai Laut

Nasib baik untuk kita semua bermain Dreamlight Valley sekarang, rumpai laut boleh dikumpulkan dari mana sahaja di mana -mana di seberang peta.

Disney Dreamlight Valley: Cara Mendapatkan Serat Rumpai Laut dan Kraf

Semasa anda memulakan kehidupan di Disney Dreamlight Valley, anda akan mendapati bahawa terdapat banyak sumber untuk anda mengumpul apabila perlu. Pada mulanya, anda pasti akan menghabiskan banyak masa untuk mencari biji, batu, kayu lembut, dan banyak lagi, tetapi akan datang satu titik apabila anda perlu bertani untuk sesuatu yang sedikit lebih licin: rumpai laut.

Tangkap beberapa permainan Disney Dreamlight Valley di sini!

Rumpai laut adalah sumber yang digunakan di Disney Dreamlight Valley untuk kedua -dua kerajinan dan memasak, dan juga perlu untuk usaha Goofy ‘The Wreck Misteri’ Serat. Nasib baik untuk anda, mudah dicari dan ikan untuk banyak apabila anda tahu di mana hendak melihat.

Yang berkata, inilah di mana untuk mencari dan ladang untuk rumpai laut di Disney Dreamlight Valley.

Di mana saya boleh mencari rumpai laut di Disney Dreamlight Valley?

Nasib baik untuk kita semua bermain Dreamlight Valley sekarang, rumpai laut boleh dikumpulkan dari mana sahaja di mana -mana di seberang peta.

Rumpai laut boleh dijemput di kawasan -kawasan tertentu, seperti Pantai Dazzle, tetapi boleh mengambil masa yang baik untuk memberi respon. Sebaik sahaja anda telah habis untuk mendapatkannya, pertaruhan terbaik seterusnya adalah dengan hanya memancing untuknya. .

Walaupun ia sentiasa menggoda untuk memancing di mana air menggelegak, ini akan sering menyebabkan ikan sebenar … dan kami mahu rumpai laut. Mengelakkan gelembung dan ikan di mana air masih ada, Dan anda akan mempunyai banyak rumpai laut tidak lama lagi.

Watak memancing di padang rumput yang aman di Disney Dreamlight Valley

!w

Bagaimana Saya Mendapat Serat di Disney Dreamlight Valley?

Sebaik sahaja anda mempunyai tangan anda di rumput laut yang cukup, anda mungkin akan menggunakannya untuk membuat tali dan serat untuk pencarian ‘The Wreck Misterius’ Goofy. Atau, anda hanya memerlukan serat dan tali untuk cara lain!

Untuk rujukan anda, ingatlah bahawa satu kraf rumpai laut lima serat, dan anda akan memerlukan lapan serat jika anda ingin membuat tali. Ini boleh dibuat di mana -mana meja kerja!

. !

Topik dalam artikel ini

. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • Pengembaraan Tindakan Ikut
  • Disney Ikut
  • Disney Dreamlight Valley Ikuti
  • Gameloft Ikut
  • PC Ikut
  • PS5 Ikuti
  • Simulasi Ikut
  • Xbox One Ikuti
  • Xbox Series X/s Ikut

Ikuti semua topik Lihat 7 lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

.

Keghairahan Kelsey untuk permainan bermula dengan Resident Evil, dan agak sukar untuk membuat mereka menutup permainan seram sejak. Ketika mereka tidak menghilangkan ketakutan baru atau menghidupkan pembatalan bukit -bukit senyap, mereka sering dapat ditemui di atas Pokémon dan Kirby yang comel, atau sangat rata -rata di FPS Games.

Disney Dreamlight Valley: Cara Mendapatkan Rumpai Laut

Daripada banyak sumber di Disney Dreamlight Valley, rumput laut berada di antara yang paling serba boleh. . Di sinilah mencari rumpai laut.

Rumpai laut ditemui dengan memancing di mana sahaja di dalam air selain riak yang biasanya anda gunakan untuk menangkap ikan. Dalam erti kata lain, cuma tuangkan garisan anda di mana-mana badan air dan gulungnya untuk peluang yang tinggi untuk merampas beberapa rumpai laut-walaupun perlu diperhatikan, anda juga sering menemui ikan biasa dengan cara ini juga. Anda juga boleh mengambil satu alga merah dan memecahkannya ke dalam lima buah rumpai laut, walaupun itu tidak disyorkan memandangkan betapa luar biasa jarang alga itu dibandingkan.

Rumpai laut boleh didapati dengan memancing

Sekiranya anda ingin meningkatkan berapa banyak rumpai laut yang anda bawa semasa memancing, bawa rakan yang mengkhususkan diri dalam aktiviti itu sehingga anda akan selalu menjaringkan sumber tambahan tersebut. Jangan lupa untuk mengambil tambahan yang mereka jatuhkan untuk anda.

Untuk lebih lanjut di Dreamlight Valley, lihat Hub Panduan Komprehensif kami.