Dikemas kini perak 1 atau elit global? Lihat bagaimana penarafan CS2 berbanding dengan CS: Go |, Valve mengumumkan dua perubahan besar kepada Counter-Strike 2: Perlawanan yang lebih pendek, dan sistem ranking khusus peta baru | PC Gamer

Valve Mengumumkan Dua Perubahan Besar ke Kaunter-Strike 2: Perlawanan yang lebih pendek, dan sistem ranking khusus peta baru

Kemas kini baru membawa baik pulih sistem ranking, perubahan panjang peta, versi semula peta neraka, dan membuka ujian terhad kepada pelbagai counter-mogok yang lebih luas: pemain serangan global.

[Dikemas kini] Perak 1 atau Elite Global? Lihat bagaimana penilaian CS2 berbanding dengan CS: Pergi

Inilah semua yang anda perlu ketahui mengenai sistem ranking yang baru dan moden di Counter-Strike 2.

Sebagai counter-strike 2 gear untuk pelepasan yang sangat dinanti-nantikan, Valve telah mendedahkan satu lagi lapisan permainan baru dan terobosan mereka. Lebih tepat lagi, sistem ranking dan papan pendahulu yang dirombak yang bersamaan dengan bahagian 12 pusingan, yang juga dikenali sebagai MR12, akan mengubah cara anda bermain secara kompetitif dalam CS2.

Valve melepaskan CS2 untuk “seberapa banyak pemain yang layak”

Penilaian CS2 berbanding CS: Pergi

Dalam pembuatan jodoh utama, anda kini akan mendapat penarafan dari 0-35,000. Penarafan berkod warna dengan cara yang sama seperti kulit. Berikut adalah senarai dengan tekaan kami mengenai penilaian CS2 berbanding dengan CS: GO Ranks. Ini masih awal, jadi ini boleh berubah di sepanjang jalan.

Menurut Leetify, penilaian CS2 semasa adalah setanding dengan CS: Pergi seperti ini:

0-1999 (S1-Silver Elite Master)
2000-5999 (Gold Nova 1 – Gold Nova Master)
6000-8999 (Master Guardian 1- Master Guardian Elite)
9000-12999 (Guardian Master yang terkenal – Legenda Eagle Master)
13000-14999 (Kelas Pertama Master Supreme)
15000+ (Global Elite)

Tetapi penilaian ini pasti akan berubah pada masa akan datang apabila semua pemain mendapat akses ke permainan baru. Kami belum melihat sesiapa yang berada di bawah 1000 dalam penarafan, sementara hanya ada 15 pemain melebihi 30,000 penarafan. Di CS: GO dianggarkan bahawa 0,75-1% pemain adalah elit global

Valve menggoda pelancaran CS2: Apa yang anda buat pada hari Rabu 27 September?

Berikut adalah ramalan kami mengenai penilaian apa yang akan dibandingkan dengan CS: Pergi.

Kelabu: 0-4999 (perak 1 – Elit Perak)
Light Blue: 5000-9999 (Silver Elite Master – Emas Nova 2)
Dark Blue: 10,000-14,999 (Emas Nova 3 – Master Guardian 2)
Ungu: 15,000-19,999 (Master Guardian Elite – Guardian Master yang dibezakan)
Pink: 20,000-24,999 (Legendary Eagle – Legendary Eagle Master)
Merah: 25,000-29,999 (kelas pertama Master Supreme)
Kuning: 30,000-35,000 (Elite Global)

Anda juga akan mendapat pangkat untuk setiap peta yang anda mainkan. Ini bermaksud bahawa anda boleh menjadi emas nova 1 pada neraka tetapi elit global di mirage. Belum diketahui bagaimana injap mengedarkan sistem penarafan berbanding dengan sistem ranking di CS.

Penilaian CS: Tetingkap untuk kemahiran anda

Di tengah-tengah sistem ranking Counter-Strike 2 adalah penarafan CS. Penarafan ini berfungsi sebagai pengukuran telus prestasi anda dalam permainan, memberikan petunjuk yang jelas di mana anda berada di papan pendahulu global dan serantau. Ia akan menjadi eksklusif untuk mod Premier, dan juga termasuk sistem pilihan/larangan aktif peta.

Selari dengan mod Premier yang disebutkan di atas, akan ada sistem ranking lain yang menggunakan sistem kumpulan kemahiran yang sudah ada, tetapi kini akan berfungsi secara per-peta, yang bermaksud bahawa anda boleh mempunyai pangkat yang berbeza pada setiap peta dalam permainan.

Yang layak ke papan pendahulu?

Leaderboards Counter-Strike 2 merupakan tambahan yang menarik bagi pemain yang mencari pengiktirafan pada skala global dan serantau. Untuk memenuhi syarat untuk papan pendahulu yang berprestij ini, anda mesti memegang status utama dan terlibat dalam perlawanan utama. Pemain Status Perdana yang membuktikan keberanian mereka dan menjamin kedudukan di kalangan 1,000 pemain teratas di kawasan dunia akan melihat nama mereka dengan bangga dipaparkan di papan pendahulu dunia keseluruhan. Walau bagaimanapun, pemain tanpa status perdana tidak akan mempunyai keistimewaan muncul di papan ini.

FAQ Leaderboard CS2:

Siapa yang layak untuk Leaderboards Counter-Strike 2?

Pemain Status Perdana yang memainkan pertandingan utama layak dipamerkan di papan pendahulu awam ketika mereka berada di antara 1,000 pemain teratas di rantau mereka.

Pemain tanpa status Perdana tidak layak untuk Leaderboards Counter-Strike 2.

Berapa banyak papan pendahulu yang ada?

Terdapat sembilan papan pendahulu Counter-Strike 2:

– Rakan – Leaderboard ini menjejaki pemain di senarai rakan anda.

– Dunia – 1,000 pemain teratas di dunia.

Apa yang berlaku setelah menghantar nama papan pendahulu saya?

Sebaik sahaja nama papan pendahulu anda telah dikemukakan, ia akan dikaji semula dan diluluskan oleh kakitangan kesederhanaan.

Sekiranya nama anda tidak diluluskan status nama papan pendahulu anda akan ditetapkan semula dan anda perlu menghantar nama baru.

Bolehkah saya memilih papan pendahulu serantau mana yang saya tampilkan?

Tidak. Kedudukan anda di papan pendahulu serantau ditentukan oleh lokasi pelayan yang paling anda mainkan.

Nama apa yang tidak dibenarkan di papan pendahulu Counter-Strike 2?

Iklan apa -apa jenis (laman web, perisian, dll.) tidak dibenarkan di atas papan pendahulu dan kakitangan kesederhanaan Counter-Strike 2 boleh menafikan penyerahan kerana beberapa sebab.

Semasa mengemukakan pemain nama papan pendahulu dijangka mengikuti garis panduan Avatar & Profil Komuniti Steam.

Bolehkah saya menukar nama papan pendahulu saya setelah diluluskan?

Tidak. Setelah diluluskan, nama papan pendahulu anda dikunci untuk baki musim ini.

Anda juga boleh mengetahui lebih lanjut dalam video YouTube di bawah.

Valve Mengumumkan Dua Perubahan Besar ke Kaunter-Strike 2: Perlawanan yang lebih pendek, dan sistem ranking khusus peta baru

Gambar header counter-mogok 2

Awal tahun ini Valve mengumumkan Counter-Strike 2, di samping ujian terhad yang menjemput peratusan kecil playerbase untuk mencium mawar. Sejak itu pemaju telah menggunakan ujian, baik, menguji perkara: peta berputar masuk dan keluar, menambah ciri-ciri baru satu demi satu, dan umumnya menyempurnakan perkara ini sebelum massa turun. Dan masa itu sudah siap.

Kemas kini baru membawa baik pulih sistem ranking, perubahan panjang peta, versi semula peta neraka, dan membuka ujian terhad kepada pelbagai counter-mogok yang lebih luas: pemain serangan global.

Perubahan kepada sistem ranking cukup besar, dengan penarafan CS yang baru ditentukan di mana pemain berdiri di papan pendahulu global dan serantau yang menyegarkan setiap musim yang kompetitif. Penarafan ini hanya akan dikenakan dalam mod Perdana, yang jelas dimaksudkan sebagai tumpuan kompetitif utama dalam kaunter-mogok 2, dan penilaian berasingan akan dikenakan ke senarai main yang kompetitif bukan premier. .

Di samping itu, perubahan besar kepada bilangan pusingan dalam perlawanan yang kompetitif. Ini secara tradisinya menjadi 30 pusingan, dengan pasukan yang bermain 15 masing-masing sebagai pengganas dan pengganas, dengan kemungkinan pusingan lebih masa sekiranya berlaku cabutan. CS2 Devblog mengatakan bahawa sejak sedekad yang lalu “kami telah menghantar kemas kini ke keseimbangan ekonomi dan senjata untuk memangkas lemak dan mengurangkan jumlah pusingan yang tidak bertanding dalam perlawanan CS.”

The Devs menganggap bahawa kerana perubahan ini perlawanan yang kompetitif dapat diselesaikan dengan pusingan yang lebih sedikit, dan “perlawanan yang lebih pendek bermakna pemain dapat bermain lebih banyak, dan lebih kerap.”Jadi CS2 kini akan mempunyai had pusingan maksimum 24, dengan enam pusingan lebih masa sekiranya berlaku permainan, dalam Perdana Menteri, Kompetitif, dan di Majors.

Ini berikutan dari pengenalan pertandingan pendek ke CS: pergi beberapa tahun, yang merupakan urusan 15 pusingan, dan bekerja dengan baik. Sebagai CS biasa: GO PLAYER Ini terasa seperti tweak yang bijak, dan jika ia mengetuk 15 minit atau lebih dari perlawanan kompetitif purata tanpa kehilangan rasa kemudian batu. Injap menambah bahawa ia menjangkakan “struktur dan aliran perlawanan untuk berkembang dari masa ke masa apabila masyarakat menyesuaikan diri” dan meninggalkan pintu terbuka untuk tweak selanjutnya.

Perubahan yang paling banyak pemain kaunter-mogok akan teruja, bagaimanapun, adalah bahawa injap kini menjemput “seberapa banyak pemain yang layak untuk ujian terhad.”Pemain perlu mempunyai CS: Pergi Status Perdana, CS Aktif: Pergi Kedudukan Kemahiran Kompetitif, dan bermain di salah satu wilayah di mana ujian terhad tersedia. Cukup periksa Steam untuk melihat apakah ia mula mengemas kini CS: pergi, dan kemungkinan besar anda berada: ini akan meningkatkan kolam pemain sebagai injap gear untuk pelepasan penuh musim panas ini.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.