Digimon Survive: Bagaimana Digimon Evolve – GameSkinny, Digimon Survive Evolution Guide (semua Digimon & Bagaimana Berlaku)

Semua Talian Evolusi di Digimon Survive (Cara Digivolve Guide)

.

Digimon Survive: Bagaimana Digimon Berkembang

Pandangan yang berguna untuk menavigasi selok -belok dan nuansa kepada rakan kongsi yang berkembang Digimon dan Digimon percuma di Digimon Survive.

Pandangan yang berguna untuk menavigasi selok -belok dan nuansa kepada rakan kongsi yang berkembang Digimon dan Digimon percuma di Digimon Survive.

Setiap Digimon Permainan mempunyai cara yang sedikit berbeza untuk makhluk titular untuk berkembang, jadi walaupun veteran alam semesta perlu menyesuaikan diri dengan sistem baru di Digimon bertahan.

Fokus permainan ini pada pilihan pemain bukan sahaja mempengaruhi cerita, tetapi juga bagaimana Digimon berevolusi. Untuk menjelaskan sepenuhnya sistem evolusi, memerlukan juga menjelaskan sistem karma dan afiniti.

Karma dan Affinity adalah bagaimana permainan menjejaki pilihan pemain. Karma menjejaki cara pemain suka mengendalikan situasi. .

 • Kemarahan berwarna kuning.
 • Moral berwarna merah.
 • Harmoni hijau.

Memilih salah satu daripada ini akan meningkatkan skor cawangan itu dengan satu serta mempunyai kesan kecil pada cerita permainan.

Affinity Tracks siapa pemain menghabiskan masa dengan dan berapa banyak orang itu menikmati masa itu. Ia tidak cukup untuk menghabiskan beberapa tindakan dengan orang tertentu; Mereka boleh dengan mudah kecewa dengan anda. Walau bagaimanapun, jika Kaito, sebagai contoh, mendapati masa menghabiskan masa dengan anda menghiburkan maka skor pertalian anda dengannya akan naik.

Evolusi Digimon Cast Utama

Memisahkan Digimon menjadi dua jenis: Digimon yang muncul dalam kisah utama dan Digimon percuma, yang digimon yang menyertai pesta anda dari pertempuran rawak atau peristiwa sampingan. Jenis digimon yang berasingan ini berkembang dengan cara yang berbeza. Kisah evolusi Digimon dipengaruhi oleh karma dan pertalian serta sejauh mana pemain telah berkembang ke dalam cerita.

Agumon

Agumon adalah rakan pemain. Garis evolusinya dipengaruhi oleh perkembangan cerita dan karma. Agumon mempunyai tiga baris evolusi yang boleh berubah.

Skor Harmoni saya selalu menjadi yang tertinggi dari cawangan karma saya, jadi agumon saya berkembang menjadi bentuk juara Tyrannomon kemudian bentuk muktamad Triceramon. Pemain yang mempunyai skor moral dan murka yang lebih tinggi akan mempunyai agumon mereka berkembang menjadi bentuk yang berbeza daripada saya.

Rakan lain Digimon

. .

Skor Affinity hanya dimainkan di peringkat evolusi muktamad. Pemain utama Digimon memerlukan skor afiniti sebanyak 30 sebelum mereka dapat mengakses evolusi muktamad mereka. Sebaik sahaja skor itu dicapai, kawasan yang dipanggil Hutan dalam Akan dibuka di peta.

Pergi ke hutan yang mendalam semasa fasa penerokaan akan menunjukkan cutscene pasangan pasangan yang diserang. Digimon akan berkembang menjadi peringkat baru dan pertempuran akan bermula dengan borang baru itu.

Bentuk evolusi kemudian mempunyai faktor yang lebih spesifik untuk mengakses seperti keperluan skor afiniti yang lebih tinggi, pilihan yang dibuat dalam cerita, dan kemungkinan permainan baru+.

Digimon percuma

Tidak seperti Digimon rakan kongsi, Digimon percuma lebih mudah berkembang. Mereka hanya memerlukan item, batu pencerahan. Batu -batu ini diberikan kepada pemain melalui kemajuan cerita, yang dijumpai semasa penerokaan, diterima dengan bercakap dengan musuh semasa pertempuran, atau ganjaran untuk berkembang Digimon utama.

Terdapat tier untuk batu pencerahan yang sesuai dengan tahap garis evolusi yang mereka buka kunci. Selagi anda mempunyai peringkat yang betul untuk Digimon yang anda mahu berkembang, anda boleh teruskan dan mengembangkannya.

Untuk mengembangkan digimon percuma, pergi ke halaman statistik dari menu jeda. Pilih Digimon yang anda mahu berevolusi, dan pindah ke tab Evolusi mereka. Dari tab itu, anda dapat melihat apa evolusi yang ada serta statistik dan rintangan mereka. Pilih evolusi yang anda mahukan dan permainan akan bertanya kepada anda jika anda ingin menghabiskan batu pencerahan untuk mengembangkannya. Klik Ya dan mereka akan berkembang.

Dan itulah cara untuk mengembangkan Digimon rakan kongsi utama dan juga digimon percuma yang terdapat di Digimon bertahan. Untuk lebih banyak panduan mengenai Digimon bertahan, memerhatikan Halaman Petua Permainan.

Semua Talian Evolusi di Digimon Survive (Cara Digivolve Guide)

Logo Arcade DLC

Mencapai evolusi khusus dalam Digimon Survive bergantung kepada sistem evolusi baru yang dilaksanakan dalam permainan. .

Panduan Evolusi Digimon Survive

Permainan Digimon baru akan datang

Tuntut ganjaran pemain awal anda di sini!

Evolusi rakan kongsi

Untuk mengembangkan Digimon di Digimon Survive, anda perlu menggunakan papak Pencerahan atau mempunyai jumlah pertalian yang ditentukan dengan rakan Digimon dan laluan cerita yang anda ambil.

Setiap kanak -kanak yang dipilih mempunyai pasangan Digimon sendiri, yang boleh digunakan dalam permainan semasa anda maju dengan cerita. Juga, pertalian dan laluan yang diambil dalam cerita adalah berdasarkan keputusan yang anda buat dan interaksi yang anda miliki dengan watak tertentu.

Senarai evolusi agumon (rakan kongsi)

Butiran dan Evolusi Agumon (Rakan)

Rakan kongsi Agumon (rakan kongsi) ialah Takuma Momozuka.

Agumon mempunyai pokok evolusi khas kerana semua keperluan hanya berdasarkan tindakan kami. Kita boleh membuka kunci evolusi yang kita mahukan tetapi bergantung pada tingkah laku kita dalam permainan: moral, muram dan keharmonian

Digimon Survive Panduan Slab Pencerahan

Digimon Survive Image Pratonton Pencerahan Pencerahan

Digimon bertahan mempunyai banyak kaitan dengan pengembaraan novel visual anak -anak sekolah yang hilang dan pengembaraan mereka untuk terus hidup dan pulang ke rumah. Sisi lain dari Digimon bertahan Koin berada dalam pertempuran strategi dan meningkatkan semua digimon anda. Untuk Digivolve Digimon anda walaupun anda memerlukan apa yang disebut papak pencerahan. Di dalam ini Digimon bertahan Panduan Slab Pencerahan, kami akan mengatasi apa yang dilakukan oleh papak ini, dan bagaimana untuk memanfaatkannya dengan berkesan yang membolehkan anda membuat satu pasukan Digimon yang kuat.

Apa itu Slab Pencerahan?

Papak Pencerahan digunakan untuk Digivolve Parti Digimon anda ke dalam bentuk yang lebih maju. Tidak seperti pasangan Digimon anak-anak manusia, yang anda boleh Digivolve dan De-Digivolve pada kehendak semasa pertempuran, sekali Digimon Digivolves yang direkrut ia tetap seperti itu. Ia akan meningkatkan statistik dan kebolehan menjadikannya tambahan yang sempurna untuk pasukan anda. . Tahap yang akan dilalui oleh Digimon adalah seperti berikut:

Percuma (Rookie) -> Juara -> Ultimate -> Mega -> Ultra

Anda perlu mempunyai item Digivolution yang berbeza untuk mendapatkan tahap baru sehingga anda ingin mengawasi beberapa papak pencerahan ini.

 • Percuma -> juara – Anda memerlukan papak pencerahan yang matang
 • Juara -> Ultimate – Anda memerlukan papak pencerahan yang sempurna
 • Ultimate -> Mega – Slab Pencerahan Terbaik

Cara menggunakan papak pencerahan di ?

Sebaik sahaja anda memperoleh papak Pencerahan, anda akan dapat Digivolve salah satu Digimon yang direkrut anda bergantung pada tahap papak pencerahan yang anda miliki.

 1. Buka menu jeda anda
 2. Pilih “Status”
 3. Pilih digimon yang anda ingin Digivolve
 4. Pindah ke Tab Evolusi
 5. Pilih evolusi yang anda ingin Digivolve ke dalam (beberapa digimon mungkin mempunyai banyak jadi pastikan untuk memeriksa statistik dan kebolehan mereka untuk yang paling anda sukai)
 6. Sebaik sahaja anda memilih evolusi, anda akan ditanya jika anda ingin menggunakan item tersebut, dan memberi amaran bahawa sekali menggunakan Digimon tidak akan dapat menyampaikannya
 7. Sekarang digimon anda akan Digivolve

Digimon Survive Evolution Slab Pencerahan

Di mana saya boleh mencari papak pencerahan yang matang di Digimon bertahan?

Bermula di Bahagian 2 Anda akan dapat dengan baik beberapa papak pencerahan yang matang. Ini akan datang sebagai ganjaran dalam pertempuran atau melalui perkembangan cerita semula jadi.

Terdapat papak pencerahan matang yang dijamin jika anda menyiasat pintu kuil.

Cara Menanam Slab Pencerahan Sempurna di Digimon Survive?

Cara yang boleh dipercayai untuk menanam papak pencerahan yang matang adalah untuk masuk ke dalam pertempuran dengan Leomon dan Dobebon. (Terima kasih @BattleProfessor di Twitter)

 1. Sekali bertempur dengan Leomon dan Dobebermon menggunakan tindakan bercakap di atasnya seolah -olah anda cuba merekrutnya.
 2. Jawab soalannya dengan betul (semua soalan dan jawapan yang disenaraikan di bawah)
 3. Daripada memilih pilihan Rekrut meminta item
 4. Digimon akan sentiasa memberi anda papak pencerahan yang matang.

Anda boleh mengulangi ini berulang kali melawan digimon ini untuk bekerja ke arah pasukan anda penuh dengan tahap juara digimon.

#044 – Leomon

Tanggapan terbaik Digimon ini adalah:

 • Adakah anda fikir saya tegang? – Anda kelihatan serius (+1)
 • Saya tidak akan memaafkan sesiapa yang mengganggu kedamaian di kawasan ini! – Anda mendapat semuanya salah (+1)
 • Sekiranya anda melihat api yang mengamuk menuju ke anak yang menangis, apa yang akan anda lakukan? – Selamatkan anak, duh!

#049 – Dobebon

Tanggapan terbaik Digimon ini adalah:

 • Kadang -kadang anda harus bertindak atas emosi dan bukannya logik, tidakkah anda berfikir? –
 • Bagaimana awan di langit melihat kepada anda? – Sentiasa berubah
 • Menginginkan masa yang tenang untuk diri sendiri seperti jenayah? – Anda mesti melakukannya

Di mana saya boleh mencari papak pencerahan yang sempurna di Digimon bertahan?

Bermula di Bahagian 6 Setelah Anda sampai ke Pulau Utara, anda akan mula memperoleh papak pencerahan yang sempurna ini.

Cara ladang papak pencerahan yang sempurna di Digimon bertahan?

Cara yang boleh dipercayai untuk menanam papak pencerahan yang sempurna adalah untuk masuk ke dalam pertempuran dengan monzaemon, beruang kuning besar, atau magnaangemon.

 1. Sekali dalam pertempuran dengan Monzaemon atau Magnaangemon menggunakan tindakan bercakap di atasnya seolah -olah anda cuba merekrutnya.
 2. Jawab soalannya dengan betul (semua soalan dan jawapan yang disenaraikan di bawah)
 3. Daripada memilih pilihan Rekrut meminta item
 4. Digimon akan sentiasa memberi anda papak pencerahan yang sempurna.

Anda boleh mengulangi ini berulang kali melawan Monzaemon untuk bekerja ke arah pasukan anda yang penuh dengan tahap utama digimon.

#056 – Monzaemon

Tanggapan terbaik Digimon ini adalah:

 • Adakah awak. . rakan anda. – Lebih daripada apa -apa.
 • Bersama. memahami. akan berakhir. konflik. – Ini tidak cukup.
 • . mahu. bertarung. – Saya tidak mahu berjuang.
 • Dapatkan. jauh dari sini. – Menghargai nasihat!
 • Melangkah. bunga. membuat saya. sedih. – Apa yang bagus.
 • Semua … anda perlukan … adalah cinta … – itu menjual sukar.
 • Adakah anda … menggunakan keganasan … untuk melindungi orang lain ..? – Cuba perkara lain.

#061 – Magnaangemon

Tanggapan terbaik Digimon ini adalah:

 • Apa yang anda fikir adalah perkara yang paling penting untuk membina kepercayaan? – Mempercayai pasangan anda
 • Matlamat pertempuran ini adalah untuk menguji kekuatan masing -masing – saya akan keluar di atas!
 • Apa jenis manusia anda? – Jenis manusia saya sendiri
 • Lebih baik mengambil tindakan semacam itu daripada duduk diam dan bimbang. – Harus bergerak ke hadapan
 • Adakah sesuatu yang ingin anda sampaikan kepada saya? Teruskan, jangan malu. – – Terima kasih kerana baik
 • By the way, mengapa anda betul -betul di sini? – Saya dibimbing di sini

Di mana saya boleh mencari papak pencerahan muktamad di Digimon bertahan?

Ini boleh didapati dalam pertempuran percuma dalam permainan lewat Digimon bertahan di mana marineAngemon muncul.

Cara ladang papak pencerahan muktamad di Digimon bertahan?

Cara yang boleh dipercayai untuk menanam papak pencerahan muktamad adalah untuk masuk ke dalam pertempuran dengan marineeAngemon.

 1. Sekali dalam pertempuran dengan MarineEangemon Gunakan tindakan bercakap di atasnya seolah -olah anda cuba merekrutnya.
 2. Jawab soalannya dengan betul (semua soalan dan jawapan yang disenaraikan di bawah)
 3. Daripada memilih pilihan Rekrut meminta item
 4. Digimon akan sentiasa memberi anda papak pencerahan muktamad.

Anda boleh mengulangi ini berulang kali melawan marineeAngemon untuk bekerja ke arah pasukan anda yang penuh dengan digimon peringkat mega.

#105 – MarineEangemon

 • Adakah sesuatu yang ingin anda sampaikan kepada saya? Teruskan, jangan malu – anda sangat keren
 • By the way, mengapa anda betul -betul di sini? – Saya dibimbing di sini (+1)
 • ? – Mempercayai pasangan anda
 • Adakah terdapat bon yang lebih kuat daripada keluarga? –

Lebih Digimon bertahan Panduan

 • Digimon bertahan Panduan Hub
 • Digimon bertahan Panduan Pengambilan
 • Digimon bertahan Panduan Kenangan yang Dipandang Koleksi
 • Digimon bertahan Panduan Slab Pencerahan
 • Digimon bertahan Panduan Endings | Jalan cawangan