Diablo Immortal Builds boleh menelan kos lebih daripada $ 100,000 | PCGamesn, Diablo Immortal Legendary Gem Drop Kadar: 1 pada tahun 2000 untuk permata 5 bintang

Diablo Immortal Legendary Gem Drop Kadar: 1 pada tahun 2000 untuk permata 5 bintang

. Ingatlah, membeli puncak legenda dan memasuki Elden Rift tidak menjamin bahawa anda akan menerima permata legenda yang ditingkatkan sepenuhnya-seorang pemain Diablo Immortal, Quin69, membelanjakan $ 15,000 rifts berlari sebelum menerima satu permata legenda, yang segera dimusnahkan sebelum memadamkan permainan. Oleh kerana keretakan tidak menjamin permata legenda yang maksimum, dan kerana kebarangkalian mendapatkannya hanya meningkat melalui puncak legenda, ada kemungkinan pemain dapat terus membuat pembelian dalam permainan dan mengisar Diablo abadi tanpa mendapat ganjaran yang dikehendaki.

Diablo Immortal Builds boleh menelan kos lebih daripada $ 100,000

Diablo Abadi 'Tersembunyi' Legendary Crest Uncovered

Mendapatkan jumlah permata legenda Diablo Immortal yang diperlukan, dan “Awakening” gear anda untuk mencipta salah satu daripada Diablo Immortal yang terbaik, boleh menelan belanja sekitar $ 540,000 dalam microtransactions, mendakwa seorang pemain, yang telah berkongsi penemuan mereka melalui Twitter dan Reddit.

Andrew Dice, yang menggunakan Twitter Handle @spacedrakecf, mencatatkan benang yang mendakwa bahawa sebagai tambahan kepada potensi kos menaik taraf lima permata legenda ke tahap sepuluh, “kebangkitan” permata ini – yang anda lakukan dengan membeli bahan yang disebut echo dawning, dan Bercakap kepada Vic The Master Jeweler di Westmarch – mencipta enam lagi slot permata yang dilampirkan pada setiap permata legenda, yang kemudiannya harus dinaik taraf sebelum watak anda benar -benar pada kekuatan maksimum.

Untuk mendapatkan permata legenda, pemain perlu menyelesaikan pencarian eksklusif yang dipanggil Elden Rifts. Pada akhir pencarian ini, permata legenda dianugerahkan dengan kebarangkalian yang berbeza-beza-pengguna Reddit Bullhorn7 sebelum ini membuat spekulasi bahawa peluang untuk mendapatkan permata legenda lima bintang yang telah ditingkatkan sepenuhnya, pada akhir Elden Rift, kurang dari 1%. Pemain dapat meningkatkan peluang mereka untuk menerima permata ini, bagaimanapun, dengan menggunakan barang -barang yang dipanggil Legendary Crests sebelum memasuki Elden Rift. Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan puncak ini, tetapi yang paling mudah adalah membeli mereka menggunakan wang sebenar. Untuk peluang yang lebih baik untuk menerima permata legenda yang ditingkatkan sepenuhnya, anda boleh melengkapkan sepuluh puncak legenda sebelum Elden Rift. Setiap puncak berharga $ 2.50, dengan jumlah $ 25 per rift – jika anda mahukan peluang terbaik salah satu permata legenda teratas.

Oleh itu, anda membelanjakan $ 25 setiap keretakan, dan ini memberi anda peluang di bawah 1% untuk menjaringkan permata legenda yang dinaik taraf sepenuhnya. Menggunakan pengiraan ini, sebelum ini berspekulasi bahawa mendapatkan dek penuh lima permata legenda maxed-out akhirnya akan menelan belanja sekitar $ 100,000.

Tetapi dengan mekanik kebangkitan, yang menambahkan enam permata yang lebih baik untuk setiap legenda anda, dadu membuat spekulasi bahawa jumlah ini akan banyak didarabkan. Berdasarkan peratusan yang boleh dilihat dalam permainan, mereka menganggarkan bahawa dengan nasib purata, seseorang perlu membelanjakan antara $ 300,000 dan $ 600,000 sebelum mendapatkan enam permata legenda. Pautan dadu ke pos reddit, oleh pengguna shiftyourcarcass, yang cuba memecahkan nombor lebih jauh.

“Angka itu pada mulanya dianggap sekitar $ 100,000 kerana kos memerlukan enam permata legenda bintang 5/5,” mereka menulis, “yang akan menjadi sekitar $ 16,660 setiap permata bintang 5/5 dengan nasib purata.

“Apabila anda menaik taraf permata bintang 5/5 ke tahap 10, yang dilampirkan pada sekeping gear di atas pangkat 6, permata bintang 5/5 akan menjalani proses yang disebut” Awakening “. Apabila permata bintang 5/5 membangkitkan, ia memperoleh lima slot tambahan di sekelilingnya, yang membolehkan lima permata legenda tambahan akan dimasukkan ke dalamnya, yang perlu dinaik taraf secara individu ke peringkat 10. Sekiranya anda bertuah dan rata -rata sekitar $ 15,000 setiap permata bintang 5/5, untuk 36 permata, itu sahaja akan menjatuhkan sehingga $ 540,000.”

Adalah penting bahawa banyak angka yang terlibat dalam pengiraan pemain kos Diablo Immortal diperolehi dari simulator rift dalam talian, yang menggunakan peratusan dan statistik dari dalam permainan itu sendiri untuk mencipta kemungkinan menerima barang -barang seperti permata legenda tanpa perlu Main atau bayar Diablo Immortal.

Pemain sebelum ini menyedari mekanik kebangkitan Diablo Immortal, tetapi ini merupakan kali pertama seseorang telah cuba meletakkan nilai dolar dengan berpotensi menolak watak anda sepanjang jalan ke kekuatan maksimum. Ingatlah, membeli puncak legenda dan memasuki Elden Rift tidak menjamin bahawa anda akan menerima permata legenda yang ditingkatkan sepenuhnya-seorang pemain Diablo Immortal, Quin69, membelanjakan $ 15,000 rifts berlari sebelum menerima satu permata legenda, yang segera dimusnahkan sebelum memadamkan permainan. Oleh kerana keretakan tidak menjamin permata legenda yang maksimum, dan kerana kebarangkalian mendapatkannya hanya meningkat melalui puncak legenda, ada kemungkinan pemain dapat terus membuat pembelian dalam permainan dan mengisar Diablo abadi tanpa mendapat ganjaran yang dikehendaki.

Tetapi jika anda ingin melihat sama ada anda boleh mengalahkan kemungkinan, anda boleh mencuba simulator rift dalam talian secara percuma. .

Ed Smith Sebelum ini dari Edge, Naib, dan Polygon, Ed menyertai PCGamesn pada tahun 2022. Dia melakukan semua berita, terutamanya kejatuhan, separuh hayat, dan mogok counter 2.

Diablo Immortal Legendary Gem Drop Kadar: 1 pada tahun 2000 untuk permata 5 bintang

Kadar drop permata legenda Diablo Immortal telah disusun oleh pemain, dan mereka tidak baik. Terutama permata legenda 5 bintang.

Diterbitkan Jun 7, 2022 12:23 PM CDT
Dikemaskini 29 Jun, 2022 12:32 CDT
1 minit & 14 saat Baca Masa

Betapa sukarnya untuk mencari permata legenda di Diablo Immortal? Agak sukar. Berikut adalah kadar drop untuk permata legenda, dan berapa banyak yang anda perlu bayar untuk mendapatkannya.

Diablo Immortal Legendary Gem Drop Kadar: 1 pada tahun 2000 untuk Permata 5-Bintang 2

Buka galeri

2

Lihat galeri – 2 gambar

. Endgame telah didedahkan sebagai sistem gaya bayar yang sangat berlapis di mana pemain sangat ditolak ke arah membeli puncak legenda untuk wang sebenar untuk mencari permata berkuasa tinggi yang dapat meningkatkan barang dan peralatan. Walaupun tidak sepenuhnya diperlukan untuk PVE, memenangi pertempuran PvP sebahagian besarnya ditentukan oleh penggemar tambahan yang disediakan oleh permata khusus ini.

Permata legenda sangat jarang berlaku dan datang dalam pelbagai gred, dari 1-bintang hingga 5 bintang. Pemain telah menyusun senarai kebarangkalian kadar drop untuk setiap gred, dan kami telah memasukkannya ke dalam jadual mudah untuk kemudahan.

Ini tidak semestinya muktamad dan berdasarkan matematik dan maklumat yang disediakan oleh masyarakat. Hasilnya menarik untuk dikatakan paling sedikit. Dan tidak dengan cara yang baik. Kadar kebarangkalian didasarkan pada maklumat yang disampaikan kepada YouTuber Gregg2g Dan yang disusun oleh pemain di pelbagai forum dan saluran media sosial.

Untuk rujukan, pemain boleh memohon maksimum 10x Legendary Crests per Elder Rift. Setiap puncak legenda adalah permata legenda yang dijamin, dan gred berdasarkan kebarangkalian di atas. Membeli puncak legenda 10x berharga kira -kira $ 25.