Di mana untuk mencari air jatuh untuk Merlin di Disney Dreamlight Valley – Permainan Prima, Disney Dreamlight Valley: Cara Mendapatkan Air Jatuh

Disney Dreamlight Valley: Cara Mendapatkan Air Jatuh

Madison adalah seorang penulis yang telah bermain permainan video selama lebih dari dua puluh tahun. Apabila dia tidak bermain permainan di PCnya, dia melepak dengan anjing dan arnabnya.

Di mana untuk mencari air jatuh untuk Merlin di Disney Dreamlight Valley

Disney Dreamlight Valley Falling Water

Sebaik sahaja anda mencapai tahap persahabatan 10 untuk Merlin di Disney Dreamlight Valley, dia akan memberi anda satu cabaran terakhir untuk menaik taraf penyiraman anda. Dinamakan “Percubaan Akhir”, tugas utama anda adalah untuk mencari air yang jatuh, jantung ais dan beberapa cendawan sebelum membuat botol pesona. ! Jika anda berminat untuk mempelajari lebih lanjut, teruskan membaca untuk mengetahui di mana untuk mencari air jatuh untuk Merlin di Disney Dreamlight Valley.

Di mana untuk mencari air jatuh untuk Merlin di Disney Dreamlight Valley

Destinasi anda untuk item ini adalah Glade of Trust, yang anda mungkin akan dibuka dari pencarian sebelumnya. Menuju ke glade dan pergi ke bahagian selatan kawasan tersebut. Berlari melewati pokok willow besar dan kolam, ikuti sungai sehingga anda sampai Jambatan paling selatan. Anda akan menemui yang kecil, Tempat berkilau di sebelah kawasan ini yang boleh anda berinteraksi untuk mengumpul Jatuh air.

Disney Dreamlight Valley Final Water

Menggunakan air jatuh yang baru diperoleh anda, anda boleh menggunakan dua bahan lain, Ice Heart dan cendawan, untuk membuat pesona. Untuk melakukan ini, pergi ke mana -mana stesen kerajinan berdekatan dan pilih Ramuan & pesona. Di sini, anda akan melihat Penyiraman Diraja boleh menaik taraf salap. Kraf sebelum menuju ke Merlin untuk memulakan pembungkusan pencarian. Setelah menamatkan misi, anda akan mendapat penyiraman diraja yang dinaik taraf dalam proses!

Sekarang anda mempunyai penyiraman yang baru ditingkatkan, anda boleh mengeluarkan sebarang tompok cendawan, termasuk yang besar-besaran, dengan mudah mendapatkan beberapa untuk memasak!

Disney Dreamlight Valley tersedia untuk dimainkan di PC, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X | S, dan platform PlayStation melalui laman web rasmi. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai permainan, lihat Cara Menangkap Tuna di Disney Dreamlight Valley, atau klik tag di bawah untuk meneroka keseluruhan koleksi artikel DDLV kami.

Mengenai Pengarang

Madison Benson

Madison adalah seorang penulis yang telah bermain permainan video selama lebih dari dua puluh tahun. Apabila dia tidak bermain permainan di PCnya, dia melepak dengan anjing dan arnabnya.

Disney Dreamlight Valley: Cara Mendapatkan Air Jatuh

Disney-Dreamlight-Valley-How-to-Get-Falling-Water

Ingin tahu bagaimana untuk mendapatkan air jatuh Disney Dreamlight Valley? Melancong melalui dunia Disney Dreamlight Valley, Anda mesti mengumpulkan, mencari dan mengembangkan banyak bahan. Anda boleh secara konvensional membahagikan kebanyakan bahan ke dalam dua kumpulan: yang anda boleh masak dan mereka yang boleh anda gunakan dalam kraf. Tetapi selain itu, ada bahan yang anda perlukan sekali sahaja, dan air jatuh adalah salah satu daripada mereka. Falling Water adalah item pencarian Merlin, dan anda perlu mendapatkannya untuk menyelesaikan usaha percubaan terakhir Merlin. Panduan kami di sini untuk membantu anda dan memberitahu anda bagaimana untuk mendapatkan air yang jatuh Disney Dreamlight Valley.

Cara Mendapatkan Air Jatuh di Disney Dreamlight Valley

Untuk menjatuhkan air di Disney Dreamlight Valley, Anda mesti pergi ke Glade of Trust Biome. Pergi ke air terjun di bahagian selatan Glade of Trust. Cari cahaya di atas air melewati jambatan batu. Dapatkan sedikit lebih dekat dan berinteraksi dengan cahaya. Selepas itu, item akan jatuh di sebelah anda, dan mengambilnya, anda akan menerima air yang jatuh. Oleh itu, walaupun nama percubaan percubaan akhir dan item air yang jatuh, ia hanya air dari air terjun.

Tetapi air jatuh itu sendiri tidak berguna, dan anda juga perlu mendapatkan hati ais untuk menyelesaikan usaha percubaan terakhir Merlin. Tidak seperti air jatuh, yang boleh anda ambil di belakang air terjun, untuk mendapatkan hati ais, anda mesti menanamnya. Perlu diingat bahawa ini hanya mudah dilakukan. Anda boleh mendapatkan biji air mata di dalam buku pesona dari Merlin. . .

Berkaitan:

Disney Dreamlight Valley: Cara Membuat Cendawan Tumis

Akhir. Ia mungkin kelihatan seperti itu jauh untuk pergi, tetapi sebenarnya, anda boleh menyelesaikan usaha ini dalam 10-15 minit. Akibatnya, penyiraman diraja anda akan dapat memusnahkan cendawan gergasi, Merlin akan memberi anda topi penyihir yang sejuk, dan tahap persahabatan anda akan meningkat dengannya.

Disney Dreamlight Valley boleh didapati dalam akses awal untuk PC, PlayStation, Xbox, dan Nintendo Switch.