Dev Tft: Inilah Dragons – League of Legends, Tft Dragonlands Mechanics: The Treasure Dragon and Augments 2.0

.0

(1) 500 kesihatan bonus

The Dragonlands adalah Changin ‘

Taktik dari seluruh konvergensi telah melampau dengan kuasa penambahan draconic dan naga kuno, dan melalui ini, mereka telah mengubah selamanya. Betul -Tindakan anda telah mengubah dunia yang Pengu dan Co. telah menemui diri mereka, tetapi mereka juga telah mengubah permainan. Untuk menyelam lebih banyak ke bahagian kedua, kami akan bercakap dengan Stephen “Riot Mort” Mortimer tentang bagaimana naga (harta dan sebaliknya) telah berubah. Tetapi sebelum saya melepaskannya kepadanya, pastikan anda menyemak semua unit dan ciri -ciri baru yang datang ke Dragonlands, dan kosmetik baru membuat debut mereka di sini.

Uncharted_realms_scene_art.jpg

Merancang naga

Hai orang, Mort di sini, mari kita bercakap mengenai naga dan matlamat reka bentuk kami. Ketika kami mula -mula membawa naga ke Dragonlands, kami ingin membuat unit yang menarik dan kuat yang akan bertindak sebagai pusat ke pasukan anda dan membolehkan anda membina asas sifat menegak anda di sekitar. Untuk tujuan ini, kami menjumpai kejayaan bercampur.

Beberapa naga kami pasti memberi kesan. Shi oh yuh dan idas adalah contoh hebat. Mereka menjadi tulang belakang yang kuat untuk bermain jed menegak, atau mereka bentuk comp sekitar (Cannoneer Idas). Tetapi sementara kedua -dua mereka mendapati tempat yang sihat di meta kami sepanjang separuh pertama Dragonlands, unit seperti Shyvana dan Aurelion Sol membawa kami lama untuk mendapatkan hak.

Aurelion_sol.jpg

Dengan kos yang tinggi, sifat unik, dan dua keperluan slot, kami mengambil masa untuk memastikan setiap naga bernilai tinggi sementara juga tidak menindas. Kos tinggi mereka mencipta situasi yang sukar di mana pemain perlu sangat bertuah atau merancang ekonomi mereka ke tahap ke tahap untuk memukul 3 salinan. Dibenarkan hanya satu naga, kita akan melihat pemain komited untuk naga tertentu, katakan Daeja, kemudian menghadapi situasi yang mengecewakan di mana naga lain akan menyumbat kedai mereka. .

Semua yang dikatakan, ketika kita menyelesaikan masalah di atas, naga sangat menyeronokkan! Mereka mempunyai mantra berimpak tinggi dan boleh mencipta nuansa dalam kedudukan kerana kuasa mereka. Oleh itu, dengan alam yang belum dipetakan, kami menetapkan untuk menyelesaikan masalah di atas, sambil menambah lebih banyak naga.

Naga, naga, di mana sahaja

Okay, inilah yang perlu anda ketahui:

  • Dragons tidak lagi terhad kepada 1 setiap pasukan.
  • Naga kini menjadi sifat menegak.
  • Dragons kini menelan belanja 6,7, dan 8 emas di peringkat 3, 4, dan 5 Rarity. Ya, kami mempunyai 3 naga tier sekarang.

Sekarang, mari kita pecahkannya. Dengan alam yang belum dipetakan, kami ingin membuka kepelbagaian dengan cara yang kami dapat gembira, dan tentu saja, tambahkan lebih banyak naga. Kerana kami tahu bahawa kami membenarkan pemain bermain lebih banyak naga, mereka mahu bermain lebih banyak naga. Di samping membolehkan anda melayari seberapa banyak yang anda mahukan, kami juga menggalakkan ini dengan sifat naga baru.

08222022-ALL-Dragons.jpg

Sifat naga berfungsi sedikit seperti kesatuan ketika anda menambah naga, sifatnya melakukan perkara yang berbeza. Mari kita lihat perkara itu:

Bawaan: naga memerlukan 2 slot pasukan.

Dragons memberikan +3 kepada sifat yang ditandakan, dan mendapatkan bonus tambahan berdasarkan berapa banyak naga yang ada di pasukan anda.

(1) 500 kesihatan bonus

(2) dan 20 perisai dan sihir menentang

(3) dan kerosakan bonus 10%

(4) dan +1 ke saiz pasukan

(5) dan menggandakan bonus stat sebelumnya “

Yang keempat sangat menarik (dan berguna untuk penggemar naga). Dengan menambah +1 ke saiz pasukan, apabila anda mencapai tahap 9, anda boleh meletakkan sejumlah 5 naga.

Mengetahui bahawa akan ada pelbagai jenis naga yang lebih luas, kami juga menambah lebih banyak Naga Penambahan. Ada Naga Heart, yang memberikan anda +1 kepada sifat naga, dan prisma yang dipanggil Age of Dragons, yang memberikan tiga naga (zippy, nomsy, dan rawak peringkat 4). Di samping. Dan sekarang kita mempunyai begitu banyak naga yang berbeza, ada cara yang berbeza untuk menjalankan penambahan ini juga.

Baiklah, ini adalah tempat Riot Prism mahu saya memberitahu anda bahawa anda boleh membaca lebih lanjut mengenai naga ini di artikel gambaran permainannya -ini adalah ringkasan yang baik dari unit -unit baru, jadi pastikan untuk menyemaknya.

New_dragons_v2.jpg

. . Sebagai contoh, Fielding Idas dan Daeja akan membolehkan penggunaan mendalam kedua -dua shimmerscale dan mirage, sambil menyediakan kedua -dua garis depan dan backline DPS. Kami juga telah menyesuaikan sifat sifat untuk membolehkan percikan ciri -ciri (menggunakan pelbagai ciri tanpa pergi ke menegak yang mendalam) bersama naga dengan lebih berkesan.

Dengan lebih banyak naga di pelbagai peringkat jarang, anda harus mengharapkan untuk melihatnya lebih awal dan kerap. Kami juga mengharapkan naga menjadi pemegang item yang lain Dragons sebagai pemain terus menukar mereka untuk mencari papan permainan lewat yang paling kuat. Di samping mempunyai lebih banyak naga di papan, kami mengharapkan kuasa kedudukan yang mahir dengan zephyrs dan kafan untuk pergi cara naik. Dengan lebih banyak kuasa tertumpu kepada kurang unit, kesilapan kedudukan akan mahal, tetapi mereka tidak akan mahal kerana pengurangan keseluruhan harga naga. Bercakap tentang harga, mari kita bercakap mengenai naga harta karun baru kami.

Lebih banyak naga harta karun untuk harta

Sebagai pengganti Raptors, The Treasure Dragon memberikan peluang membuat keputusan bagi pemain untuk menawarkan emas untuk memuktamadkan lembaga mereka. Untuk tujuan ini, naga harta karun berjaya. Mekanik yang ditetapkan Dragonlands jauh lebih menarik daripada Raptors untuk pemain, sementara juga menyingkirkan situasi di mana Raptors memberikan barang-barang yang tidak berguna untuk pasukan yang telah anda komited oleh Peringkat 4-7.

Raptors_screenshot.jpg

Tetapi seperti semua perkara di TFT, pemain belajar mengoptimumkan naga harta karun -yang bukan perkara yang buruk, tetapi ia dapat mengurangkan beberapa keseronokan acara. Biasanya, pemain mencapai naga harta karun dan roll sehingga mereka memukul satu item atau komponen tertentu yang mereka perlukan. Ini menghilangkan sebahagian daripada proses membuat keputusan dalam gulungan kerana pemain hanya memberi tumpuan kepada memukul satu item/komponen. Anda juga boleh mengatakan bahawa strategi mereka dengan naga harta itu dicatatkan, tetapi kami berada di alam yang belum dipetakan, jadi sudah tiba masanya kami membakar naga harta karun.

Daripada muncul dengan pengedaran rampasan yang sama setiap kali, naga harta karun kini dapat muncul dalam tiga versi yang berbeza. Ini Versi Baru adalah Chaos Dragon and Order Dragon, dan mereka masing -masing muncul dalam 30% permainan, dengan baki 40% permainan yang membawa kembali Naga Treasure klasik. Versi Naga Treasure yang sama akan muncul untuk semua pemain. !

Chaos Dragon

Naga Chaos akan mempunyai persembahan rampasan yang sangat berubah -ubah setiap roll. Persembahan tidak akan mempunyai tema atau tujuan yang jelas, tetapi mereka semua akan tinggi nilai -lebih tinggi daripada yang lain, tetapi anda hanya perlu melancarkan untuk mengetahui apa yang sesuai dengan pasukan anda.

The Chaos Dragon boleh mengandungi lambang, item ornn, pendua juara, spatula, dan apa sahaja yang boleh kita buang pada pemain (selain dari tenggelam dapur). Ia juga menandakan kembalinya latihan dummy yang digunakan dari Fates: Festival of Beasts. Semak beberapa pilihan dalam gulungan di bawah!

Dengan ganjarannya yang berubah -ubah dan rolling mahal, Chaos Dragon harus menyediakan pemain lebih banyak jalan untuk diterokai. Adakah anda akan mencari lambang sifat itu untuk memukul sifat mengejar, atau adakah anda akan mengambil roll awal dengan duplikator, latihan dummy, dan beberapa emas?

Naga Pesanan berpusat di sekitar memberi pemain item berseri untuk menggerakkan pasukan mereka. Naga ini akan mengandungi pilihan yang serupa dengan naga harta karun yang asal, tetapi cara yang lebih kuat dengan kemasukan barang berseri. Tonton kami berguling di bawah!

Menambah item berseri adalah pasti mesti bagi kami sebagai pasukan dev, kerana ia menambah satu lagi lapisan membuat keputusan antara memilih item berseri pilihan anda berbanding mendapatkan satu komponen item yang anda cari untuk memukul kombo item yang sempurna di bawa anda. Adakah anda akan memberi keutamaan memukul item berseri terbaik, atau adakah anda akan mengambil apa -apa barang berseri yang anda dapatkan untuk mencari kelebihan tak terhingga itu?

Baiklah, itu dari saya, sekarang saya akan membiarkan Riot Prism Close Up Shop.

Menutup kedai

Wow perubahan naga harta karun itu kelihatan sejuk, tetapi satu -satunya harta yang saya nilai adalah pembaca yang saya temui di sepanjang jalan.

Kami teruja untuk melihat apa papan ultra-berkuasa yang anda semua boleh tampil semasa alam yang belum dipetakan! Sekiranya anda haus untuk lebih banyak penulisan saya selepas semua itu, pastikan anda menyemak gambaran keseluruhan permainan kami dan lulus dan lebih banyak artikel. Akhirnya, saya tahu sukar untuk memastikan semua tarikh untuk pelepasan kami lurus di tengah -tengah jadual sibuk anda, jadi kami mempunyai artis yang mengejek ini untuk membantu anda!

TFT Dragonlands Mechanics: The Treasure Dragon and Augments 2.0

Acara Treasure Dragon akan memberi pemain banyak agensi yang diminta dalam permainan lewat.

Pengembangan Ketujuh Table Tactics, TFT Dragonlands, membawa satu tan perubahan bertema naga ke dalam permainan-termasuk senarai baru juara dan sifat. Tetapi penukar permainan sebenar di TFT Set 7, Treasure Dragon dan sistem pembesaran yang dirombak, akan mengubah bagaimana permainan dimainkan untuk beberapa bulan akan datang.

Acara Treasure Dragon

Seperti yang telah diturunkan separuh, pemain tidak lagi akan menjadi pejuang pejuang semasa pusingan PVE pada akhir Peringkat 4 di TFT Dragonlands. Menjaga tema naga, bukan pusingan PVE di Peringkat 4-7, pemain akan mendapat peluang untuk bertemu dengan Naga Treasure.

Walau bagaimanapun, naga tidak melawan pemain. Sebaliknya, ia memberikan pemain semua rampasan yang biasanya diberikan oleh raptor pada masa yang sama – dengan tangkapan. Pemain akan melihat kedai yang mengandungi rampasan potensi pemain. Maka mereka akan mempunyai dua pilihan. Sama ada mereka boleh mengambil keseluruhan kedai atau menghabiskan satu emas untuk mengubahnya untuk pilihan yang berbeza. Pemain kini boleh melancarkan kedai seberapa banyak yang mereka mampu semasa pusingan aktif.

Ini adalah perubahan yang menarik yang memberi pemain rasa agensi yang lebih besar. Mereka kini boleh menggali komponen yang tepat yang mereka perlukan atau berjudi dan cuba menggulung kedai tinggi yang mungkin mengandungi sesuatu seperti 50 emas atau tiga pencuri sarung tangan.

Augments 2.0

Augments kembali ke tft Dragonlands dengan rupa yang berbeza tetapi fungsi yang sama. Mereka masih muncul tiga kali setiap permainan, tetapi masa itu sedikit berbeza. Sebagai contoh, penambahan pertama tidak muncul di Peringkat 1-4, seperti yang dilakukan di TFT gizmos dan alat. Sebaliknya, ia muncul di Peringkat 2-1. . .

Di TFT gizmos dan alat, perak adalah jarang jarang, dengan penambahan emas dan prismatik menjadi outlier. Tetapi di TFT Dragonlands, emas kini menjadi jarang asas, yang bermaksud pemain akan melihat mereka ditawarkan lebih kerap dalam hampir setiap perlawanan. Dalam playtesting, nampaknya penambahan prismatik muncul lebih banyak dengan penambahan perak yang muncul jauh lebih sedikit.

Tambahan baru terakhir ke sistem Augment adalah reroll satu kali. Setiap pemain telah mengalami situasi di mana tidak ada pilihan penambahan mereka. Untuk mengelakkan ini, permainan rusuhan telah memberi pemain peluang kedua. Di TFT Dragonlands, pemain akan dapat menyegarkan pilihan mereka satu kali setiap permainan. Pastikan untuk menggunakannya ketika sangat penting.

Jelas sekali, terdapat satu tan penambahan baru juga, dengan banyak keseronokan membina sekitar untuk dipilih.