Dev: State of Modes 2023 – League of Legends, League of Legends ‘Rotating Queue dapat melihat kembalinya Dominion – hanya untuk hujung minggu | Pcgamesn

Giliran Berputar League of Legends dapat melihat kembalinya Dominion – hanya untuk hujung minggu

Yang mengatakan, mari kita menyelam beberapa bidang fokus yang terdekat dan saya akan menyerahkan perkara kepada Riot Maxw3ll untuk bercakap mengenai projek kami.

League of Legends Rotating Giliran

/dev: keadaan mod 2023

Kemas kini mengenai pendekatan kami ke mod dan mengintip pada apa yang akan datang.

Dev Authors Riot Sakaar, Riot Maxw3ll, Riot Cadmus

Hai semua! Saya Riot Cadmus, pemimpin produk baru untuk pasukan mod permainan.

Sudah lama sejak kita terakhir bercakap tentang apa yang berlaku dengan mod secara terperinci, dan jujur ​​… banyak yang telah berlaku sejak itu. Kami ingin mengambil kesempatan ini untuk bercakap melalui apa yang telah berubah dan jenis barangan yang boleh anda harapkan dari kami pada tahun 2023 dan seterusnya!

Tetapi sebelum kita masuk ke dalam perkara baru, mari kita bercakap tentang matlamat pasukan kita:

 • Buat permainan novel yang menambah pelbagai pengalaman liga teras. .
 • Idea baru yang meneroka cara baru bermain dengan jadual Liga Juara unik yang sejuk. (Seperti mod baru yang anda akan mendapat lebih banyak maklumat di bahagian bawah.)

Sebelum kita masuk ke dalam perkara baru, kami ingin bercakap dengan anda mengenai keadaan mod yang ada di bahagian atas di sini. Malangnya kerana kita semua bekerja keras untuk mendapatkan mod baru kepada anda, kami perlu menjeda sokongan untuk mod berputar yang sedia ada (URF, Arurf, Spellbook, OFA). Ini bermaksud bahawa anda tidak akan melihat mod berputar lain sehingga musim panas ini ketika kami melepaskan mod baru. akan akan membawa mereka kembali akhir tahun ini sebaik sahaja kami menghantar mod 2v2v2v2.

Yang mengatakan, mari kita menyelam beberapa bidang fokus yang terdekat dan saya akan menyerahkan perkara kepada Riot Maxw3ll untuk bercakap mengenai projek kami.

Aram

Hey Friends, Saya Riot Maxw3ll, Reka Bentuk Lead untuk Pasukan Mod, dan saya di sini untuk memberi kemas kini mengenai projek -projek yang telah kami kerjakan, serta mengintip ke masa depan. Mari kita retak.

Lewat tahun lepas kami menghantar kemas kini ke Aram yang menambah beberapa ciri peta baru serta strategi keseimbangan yang dikemas kini.

Untuk masa yang lama Aram mempunyai berat sebelah kuat ke arah Puke Champs, ADC, dan Enchanters dari segi kadar memilih dan tahap kuasa. Ini membawa kepada persekitaran di mana juara huru -hara berasa sangat buruk untuk dimainkan. Terdapat juga cabaran di mana juara seperti Talon atau Kayn kurang berinteraksi dengan (dan oleh itu tidak menggunakan bahagian kit mereka). Dan gajah di dalam bilik. Aram dibebaskan pada tahun 2012 dan peta itu berasa basi.

Oleh itu, kami membuat beberapa perubahan untuk membantu mengatasi semua ini.

Frostgates

Frostgates bertujuan untuk melakukan dua perkara: memberi juara yang ingin mengapit beberapa peluang untuk berbuat demikian, dan untuk menurunkan kos mati awal, iaitu ketika juara huru -hara berada di paling terdedah.

Selepas perubahan Aram berjalan secara langsung, kami meninjau banyak pemain yang bermain dalam perubahan. .”Maksudnya, permainan menjadi sangat sibuk pada permulaan ketika anda zip dari bertelur ke menara, dan secara dramatik melambatkan pada tahap kemudian kerana peningkatan pemasa kematian. . Juga, pemain secara amnya mendapati masa tambahan yang dibelanjakan untuk menjadi berlebihan.

Secara keseluruhan kami percaya pintu gerbang itu adalah tambahan yang baik, dan kami akan mengikuti lebih banyak kerja pada mereka, termasuk pemasa kematian membalikkan 12 mereka.22 nilai, yang merupakan sesuatu yang kita harapkan untuk disertakan dalam 13.4. Jika ini masih tidak menyelesaikan masalah panjang permainan, kami akan melihat dengan lebih dekat di Frostgates sendiri.

Penggemar keseimbangan

Kami mula mengimbangi juara secara individu untuk Aram beberapa tahun yang lalu, dan ketika ia membantu, ia menjadi mundur yang berterusan. bagaimana Kami mengimbangi dengan menambahkan beberapa pengubahsuaian stat (seperti ketabahan dan keupayaan tergesa -gesa) untuk membantu juara berjuang tanpa memberi mereka pelarasan kerosakan asas.

. Walau bagaimanapun, juara lain, seperti LeBlanc, masih bergelut, yang bermaksud kita tidak boleh mengembalikan penggemar kerosakannya atau dia akan menjadi sempadan yang tidak dapat dimainkan di Aram.

Kami berada dalam keadaan yang lebih baik daripada kami sebelum kemas kini, tetapi kami masih mempunyai beberapa kerja yang perlu dilakukan di sini.

Kami berhasrat untuk terus mengimbangi dan menyiasat pendekatan keseimbangan alternatif dan alat. Satu perkara yang kita mahu lakukan ialah menetapkan had sejauh mana setiap “tuas keseimbangan” kita dapat diubah. Kami cukup yakin bahawa bergerak terlalu jauh ke mana -mana satu arah secara bermakna akan merendahkan pengalaman permainan keseluruhan untuk juara, terutamanya ketika datang ke nerfs.

Perubahan peta, termasuk frostgates, telah berjaya dalam membolehkan kami menarik balik banyak tuas baki berasaskan kerosakan, tetapi kami masih mempunyai lebih banyak penalaan untuk dilakukan. Matlamat kami adalah untuk menjadikannya sehingga Aram tidak perlu seimbang berdasarkan nombor kerosakan tulen (atau penyembuhan) sahaja, jadi kami akan terus berusaha untuk mencari cara kreatif lain untuk juara buff dan Nerf di masa depan.

Rubble menara

Perubahan paling memecah belah yang kami buat ke Aram adalah runtuhan menara yang jatuh.

Apabila kita melihat data tinjauan, perubahan kepada Aram secara keseluruhan diterima secara positif. Walau bagaimanapun, runtuhan menara kembali sebagai tidak popular. Kami mempunyai banyak teori tentang mengapa, tetapi kami berfikir bahawa pada penghujung hari, kami mengubah Aram lebih dramatik daripada yang kami perlukan. Banyak tumpuan pertempuran ditarik ke mata dan penglihatan yang tercekik, dan jauh dari push timfighting biasa dan tarik orang -orang bermain Aram untuk.

Jadi, Kami akan sangat mengukur kembali mekanik runtuhan menara atau membalikkannya secara langsung dalam patch masa depan. Kami tahu perubahan ini tidak keluar secepat yang anda mahukan (atau secepat yang kami mahukan), tetapi kami berusaha keras untuk memastikan mereka keluar untuk anda sebaik sahaja mereka boleh.

Kami ingin mengekalkan Aram sebagai mod yang menyeronokkan untuk orang yang memainkannya dan menangani isu -isu yang mempengaruhi pengalaman teras dan bukannya secara berterusan mencuba dan mencipta semula. Sekiranya anda mempunyai pemikiran mengenai apa yang anda ingin lihat untuk Aram, sila beritahu kami!

Mod seterusnya kami

Beberapa minggu yang lalu, Riot Brightmoon dan Meddler mengumumkan mod permainan 2v2v2v2 yang akan datang, dan kami di sini untuk memberitahu anda lebih lanjut mengenainya. Inilah projek yang hanya-Kidding-We”re-Giving-It-A-Codename.

Seperti yang kami katakan sebelum ini, salah satu matlamat kami sebagai satu pasukan adalah untuk meneroka permainan di luar Rift Summoner secara fizikal, dan di luar pengalaman permainan liga teras. Jadi inilah matlamat kami untuk mod ini:

 • Cepat masukkan pemain ke dalam juara vs juara pertempuran.
 • Tolak penyesuaian juara di luar mana liga secara tradisinya hilang.
 • Meminimumkan masa yang dibelanjakan mati atau terperangkap dalam permainan yang mengecewakan.

Masukkan Hero kami, mod 2v2 (v2v2) di mana empat pasukan dua akan memilih juara dan dipasangkan menentang pasukan lain dalam beberapa pusingan gaya kematian. Juara akan maju berkuasa atas permainan, memperoleh item, tahap, dan kuasa khas yang dipanggil Augments di antara pusingan pertempuran. Pasukan dihapuskan setelah kehilangan pusingan yang cukup, membolehkan anda membuat beratur dengan segera. Sekiranya kedengarannya biasa, mungkin kerana anda telah memainkan mod dua kali ganda TFT, yang merupakan inspirasi kami. Hanya liga yang disahkan.

Kami tahu bahawa sudah lama sejak mod baru telah membuat debutnya, dan kami pasti anda sudah bersedia untuk maklumat lanjut. Malangnya, perkara -perkara yang sentiasa berubah sehingga kami tidak mempunyai banyak spesifik yang dikunci sepenuhnya. Walau bagaimanapun, kami akan memberi anda gambaran ringkas mengenai pemikiran kami mengenai versi Liga Augments, selagi kami semua berada di halaman yang sama: perkara yang sentiasa berubah. Sejuk? Sejuk.

2v2augments.png

Peningkatan adalah kuasa penting yang bertujuan untuk mewujudkan binaan unik untuk juara. Juara boleh sama ada mengindeks ke dalam kekuatan teras mereka atau flex ke beberapa yang baru. Niatnya adalah untuk mewujudkan pelbagai keupayaan juara anda untuk mewujudkan situasi pertempuran yang sejuk dan unik. Berikut adalah beberapa perkara yang kita lihat dalam playtests:

 • Sylas yang membuang Lissandra W setiap 5 saat
 • Ekko dengan 500 julat serangan
 • A Kai’sa yang menyelam pasukan musuh, mati dengan serta -merta, dan kemudian mencipta bedah siasat letupan besar yang menghilangkan sebahagian besar dari kesihatannya yang tersisa

Kami mempunyai lebih banyak variasi dan peningkatan kesan yang tinggi dalam kerja -kerja, tetapi perkara -perkara yang masih banyak di udara, jadi anggap ini pratonton kecil.

Untuk kepentingan mendapatkan pengalaman baru kepada anda lebih awal daripada membuat anda menunggu kami untuk menggilap, kami akan menghantarnya dalam keadaan percubaan. Kami akan mencuba dan menyampaikan mod dengan banyak menggilap seperti yang dapat kami uruskan, tetapi anda mungkin melihat beberapa lagi retak daripada yang anda gunakan. Dan jika anda menyukainya, anda boleh mengharapkan untuk melihatnya lagi pada masa akan datang dengan penambahbaikan. Kami merancang untuk melepaskannya pada musim panas ini, jadi periksa dan beritahu kami apa yang anda fikirkan!

Masa depan mod yang lalu

Kami telah bercakap mengenai Aram dan mod 2v2v2v2 baru kami, dan kini sudah tiba masanya untuk melihat sedikit lagi ke masa depan . dengan melihat mod permainan lalu.

Mod Permainan Berputar (URF, Arurf, Spellbook, OFA)

Seperti yang kami sebutkan di atas, kami kini menumpukan untuk menyampaikan mod baru kepada anda musim panas ini, jadi itu bermakna kami perlu menjeda sokongan untuk mod sedia ada kami. Apabila permainan berubah, kita perlu terus mengemas kini mod tersebut. Sama ada juara atau item yang baru atau dikemas kini, atau perubahan akhir yang tidak dapat dilihat, semuanya mengambil sedikit masa dan fokus dari pasukan kami. Dan sekarang kita fikir ia lebih penting untuk mendapatkan baru .

Untuk menjadi jelas, anda akan melihat mod -mod ini kembali tahun ini, tetapi mungkin lebih pada separuh akhir tahun ini Sebaik sahaja kami lebih bersedia untuk menyampaikan sokongan berterusan untuk mod ini, sementara juga melabur dalam penyelidikan dan pembangunan untuk mod novel yang lebih banyak.

Buat masa ini, kami tidak mempunyai garis masa untuk berkongsi apabila ini akan kembali pada tahun 2023, tetapi anda akan mendengar lebih banyak daripada kami apabila kami telah mengukuhkan pendekatan kami untuk bergerak ke hadapan.

Nexus Blitz

Nexus Blitz dijanjikan untuk dilepaskan semula pada tahun 2022 dan itu tidak berlaku kerana banyak sebab yang telah kita bicarakan di tempat lain. Tetapi kita tidak melupakan komitmen itu. Sekarang kita dikendalikan, kami mendedikasikan sedikit masa untuk mendapatkan nexus blitz berfungsi sekali lagi sebelum kami melepaskannya.

Sehingga masa depan

Walaupun fokus segera kami adalah untuk menghantar mod berorientasikan 2v2 baru kami, kami tidak mahu berhenti di sana. Mengharapkan kita lebih eksperimen bergerak maju. Kami tidak akan memukul semua taruhan kami tetapi kami ingin memastikan anda merasakan bahawa liga akan menjadi permainan dengan pelbagai cara untuk bermain, dan semoga anda dapati mod yang menjadi rumah baru anda. Kami tidak sabar untuk menyelam ke dalam penemuan ini bersama -sama dan kami harap anda teruja kerana kami untuk masa depan yang boleh membawa mod baru dalam League of Legends!

Giliran Berputar League of Legends dapat melihat kembalinya Dominion – hanya untuk hujung minggu

league_rotating_game_modes

League of Legends mendapat giliran baru, dan ia akan menampilkan semua mod permainan khas mereka. Ini banyak diumumkan pada awal bulan – namun, tepat bagaimana ini akan dilaksanakan tidak. Ternyata ia dimasukkan sebagai hujung minggu khas, sesuatu untuk pemain lakukan dari malam Jumaat hingga pagi Isnin, berubah setiap minggu.

Banyak maklumat lanjut telah diturunkan. Inilah sorotan:

 • Mod akan diulang sekali setiap 1.5-2 bulan atas rancangan pra-pelepasan mereka. Ini sangat berubah -ubah walaupun, kerana ia bergantung kepada mod mana dan berapa banyak yang terbukti sangat popular.
 • Penguasaan juara dan sistem rampasan akan berfungsi dengan tepat seperti yang berlaku dalam permainan biasa, dengan ganjaran untuk anda atau rakan sepasukan anda berjalan lancar.
 • Walau bagaimanapun, sistem penggredan akan diubah setiap mod – anda akan diberi ganjaran untuk menjadi baik pada objektif permainan tertentu, tidak bermain dengan baik oleh piawaian liga biasa.
 • Riot memilih mod berdasarkan yang paling banyak dimainkan ketika mereka asal debutnya, serta memastikan terdapat banyak pilihan yang berbeza.
 • Poro King dan Ascension adalah mod pertama yang akan diuji di PBE, dan disahkan akan datang ke mod yang betul sebaik sahaja ia dilancarkan di klien utama.

Jawatan penuh oleh pereka utama Rowan “l4t3ncy” Parker boleh didapati di forum, dan masuk ke beberapa maklumat lanjut. Dalam komen, Parker mengesahkan bahawa mod permainan Dominion yang baru -baru ini boleh membuat pulangan dalam barisan ini, seperti semua mod yang telah mereka buat pada masa lalu. Anda tidak akan dapat memperoleh ikon yang pada asalnya dikaitkan dengan mod tersebut, bagaimanapun, kerana mereka dianggap sebagai ganjaran kerana berada di sana.

Kisah Asal 8 Mac, 2016:League of Legends mempunyai beberapa mod permainan alternatif sepanjang hayatnya. Ultra Rapid Fire (biasanya dikenali sebagai URF, Natch) adalah satu, mengurangkan cooldowns dan menyerang pemasa pada semua juara. Satu lagi adalah Hexakill, di mana pasukan bermain di enam sisi, atau satu untuk semua di mana setiap pasukan bermain sebagai hanya seorang pahlawan di antara mereka, biasanya membawa kepada rantai keupayaan yang mematikan dan lucu. Sekarang Riot memperkenalkan barisan pembuatan jodoh rasmi untuk mod ini, kerap berubah yang dimainkan pada bila -bila masa dan memberikan ganjaran untuk bersaing.

Ganjaran ini disambungkan ke sistem kerajinan Hextech New yang akan membolehkan pemain menerima kulit dari peti dibuka dengan kunci, dalam sistem yang serupa dengan pelbagai pembukaan peti Valve. Untuk permainan yang sangat mengagumkan di mana sistem penguasaan juara memberi ganjaran kepada anda dengan S-Rank anda akan menerima salah satu dada Hextech baru, sementara setiap kemenangan memberikan kunci.

‘Patch yang akan datang’ adalah apabila sistem akan tiba, bersama -sama dengan jadual rasmi apa yang akan tersedia apabila, tetapi Riot membiarkan semua orang tahu sekarang kerana ia juga mempengaruhi apa yang berlaku kepada URF tahun ini. Biasanya mod ini tiba pada 1 April, tetapi Riot menyatakan bahawa “sementara kami cukup yakin anda tidak akan mempercayai kami, kami memberitahu anda sekarang bahawa URF tidak akan kembali pada bulan April pertama” tetapi itu Ia akan muncul dua kali tahun ini dalam barisan berputar. Masyarakat, dalam semua kebijaksanaan mereka, percaya ini bermakna mod akan muncul pada 31 Mac.

Ini langkah yang baik. Tavern Brawl telah melakukan keajaiban untuk umur panjang Hearthstone, dan ini adalah perkara yang sama, walaupun saya fikir beroperasi pada masa yang lebih lama antara suis. Begitu juga mod yang diubah rawak, semua tengah telah lama menjadi cara yang sangat popular untuk bermain liga – lebih banyak daripada mereka hanya boleh menjadi perkara yang baik. Eksperimen tambahan pasti akan akhirnya memberi makan kepada reka bentuk untuk bahagian kompetitif permainan juga, kerana kejadian ganjil menimbulkan idea yang menyeronokkan dan menarik.

Ben Barrett Bekas editor PCGN News, Ben A Warhammer Know-It-All, Doom Connoisseur, dan Guy Cantik Seluruh.