Destiny 2: Lightfall Power Cap, Cap Soft, & Max Light Level, Destiny 2 Tahap Tahap Kuasa, Max Cap, Semua Sumber Kuasa dan Pinnacle – Polygon

Destiny 2 Panduan Tahap Kuasa, Semua topi dan sumber gear yang kuat dan Pinnacle dijelaskan

Perlu dinyatakan bahawa tidak ada gunanya menjimatkan puncak jika anda tidak akan mencapai 1800 pada watak itu menjelang akhir minggu. .

Destiny 2: Cap Power Lightfall, Cap Soft, & Max Light Level

Di Bungie Takdir 2, Tahap kuasa dapat dicapai dengan melengkapkan senjata dan perisai kuasa yang lebih tinggi, atau menanam barang-barang yang lebih tinggi ke beban semasa anda untuk meningkatkan tahap kuasa mereka. Ini menentukan betapa berkesan kebolehan dan senjata anda, dan pada akhirnya, berapa banyak kerosakan yang dapat anda miliki dan juga.

Dalam memimpin pertandingan serbuan pertama di dunia, yang berlangsung pada 10 Mac untuk serbuan baru akar mimpi buruk, penjaga akan berusaha meningkatkan tahap kuasa mereka sebanyak mungkin, secepat mungkin. Tetapi apakah tahap kuasa maksimum yang dapat anda capai Cahaya?

Oleh kerana setiap pengembangan menimbulkan tahap kuasa melebihi yang sebelumnya, Tahap kuasa maksimum ialah 1810. “Topi lembut” adalah 1750. Cap lembut merujuk kepada bahagian pengembangan, biasanya sepanjang kempen, di mana kebanyakan perisai dan senjata yang anda perolehi akan naik taraf ke set anda yang dilengkapi sekarang. Setelah melengkapkan Cahaya cerita, kebanyakan penjaga harus duduk sekitar 1750 kuasa.

Ganjaran yang kuat dan puncak

Setelah mencapai 1750, satu -satunya cara untuk meningkatkan kuasa adalah untuk menyelesaikan aktiviti yang memberi ganjaran yang kuat. Ini ditandai dengan simbol persegi kuning pada peta untuk menjejaki mudah. Setelah mencapai 1800, satu -satunya cara untuk merayap sehingga maksimum 1810 adalah dengan menyelesaikan aktiviti yang memberi ganjaran senjata dan perisai puncak. Sekali lagi, ini ditandakan dengan simbol kuning yang sama pada peta untuk pengesanan mudah. Beberapa contohnya termasuk Raid Mingguan dan Putaran Dungeon, tiga perlawanan yang boleh dilepaskan, dan Cahaya misi kempen mingguan dalam kesukaran yang lebih tinggi.

Sebilangan besar kandungan dalam permainan ditetapkan pada tahap kuasa tinggi, terutama malam dan serbuan. Kandungan warisan, itu adalah apa -apa dari sebelumnya Ratu penyihir, dihadkan pada 1600 dan membuat masa yang lebih mudah untuk penjaga baru atau mereka yang menginginkan sedikit perjalanan yang lebih lancar. Oleh itu, penting untuk terus meningkatkan beban anda untuk kecekapan maksimum.

Takdir 2: Cahaya kini keluar untuk Xbox, PlayStation, dan PC.

Panduan Penulis || Cheri adalah seorang penulis panduan bebas untuk Destructoid yang telah menyertai pada awal tahun 2023. Dia juga diterbitkan di NME, Metro, Techradar, The Loadout, PCGamesn dan banyak lagi serta menulis mengenai muzik di halaman Metal Hammer dan Prog Magazine.

Destiny 2 Panduan Tahap Kuasa, Semua topi dan sumber gear yang kuat dan Pinnacle dijelaskan

Destiny 2 logo pada latar belakang bertema cahaya

Meratakan gear anda dan meningkatkan tahap kuasa anda adalah bahagian penting dari Takdir 2, dan merupakan salah satu yang paling membingungkan.

Halaman ini memecah semua yang anda harus tahu mengenai peningkatan tahap kuasa anda berikutan pembebasan Cahaya -Pengembangan yang meningkatkan topi tahap dan keperluan untuk pelbagai aktiviti peringkat tinggi, seperti malam atau serbuan.

Bagaimana tahap kuasa dan gear jatuh berfungsi

Tahap kuasa dalam Takdir 2 adalah nilai berangka yang menentukan berapa banyak kerosakan yang anda ambil dan berurusan dengan musuh anda – di mana semakin tinggi tahap, semakin banyak kerosakan yang anda hadapi dan kurang anda terima. Di luar urusan kerosakan, ketahui bahawa aktiviti dalam permainan akan mempunyai tahap kuasa yang ditetapkan dan anda akan lebih berkesan apabila anda hampir atau melebihi tahap tersebut.

Pemain dan musuh masing -masing mempunyai tahap kuasa dan mereka dibandingkan bersama. Anda Tahap kuasa keseluruhan datang dari purata tahap kuasa gear anda, Plus sebarang tahap tambahan dari artifak bermusim anda.

Ketika datang ke gear, Takdir 2 Staggers kemajuan anda dengan topi kuasa yang berbeza: topi lembut, topi yang kuat, dan topi puncak. Setiap topi itu mewakili titik di mana jenis titisan tertentu tidak lagi akan meningkatkan tahap kuasa anda, dan oleh itu anda perlu mengalihkan keutamaan anda setiap minggu untuk terus meningkatkan tahap anda – sesuatu panduan ini dapat membantu anda dengan.

Takdir 2 Kuasa Bonus Artifak

Di samping itu, Tahap artifak bermusim ditambah ke tahap kuasa purata gear anda. Ini adalah bagaimana anda dapat mencapai tahap yang lebih tinggi daripada puncak atau topi max. Anda mendapat tahap artifak dengan bermain sepanjang musim dan mendapatkan XP dan ia diset semula pada akhir musim. .

Topi tahap maksimum di takdir 2

Terdapat tiga tahap topi di Takdir 2, topi lembut, topi yang kuat, dan topi puncak. Untuk Cahaya, topi itu adalah:

Kami akan memecahkan setiap topi di bawah.

Cara mencapai topi lembut di takdir 2

Topi lembut untuk Takdir 2 adalah 1750. Apa maksud “topi lembut”? Ini bermaksud sehingga anda mencapai tahap kuasa 1750, cukup banyak dan semuanya dapat memberi anda peningkatan tahap kuasa. Ini boleh menjadi titisan biru dari ganjaran tanah atau aktiviti; Apa -apa sahaja yang jatuh untuk anda akan menjadi kuasa di atas tahap kuasa semasa anda. Sebaik sahaja anda mencapai topi lembut, anda tidak akan lagi mendapat titisan biru.

Cara terbaik untuk mencapai topi lembut adalah dengan hanya memainkan permainan, tanpa mengira aktiviti, anda akan menerima gear sehingga tahap kuasa itu dengan kerap.

Ungu, Emas dan Hijau Engram di Destiny 2

Sekiranya anda ingin melepasi topi lembut dengan cepat, dan anda baru sahaja bermula Cahaya, Kemudian patut dipertimbangkan memainkan kempen legenda, yang akan memberi anda gear tetap pada 20 kuasa di atas topi lembut setelah selesai (1770). Ini adalah satu cabaran, bagaimanapun, terutamanya untuk pemain baru – jadi pertimbangkan untuk bermain aktiviti lain sebaliknya semasa anda membiasakan diri dengan permainan.

Bagaimana mencapai topi gear yang kuat di takdir 2

Topi yang kuat untuk Takdir 2 adalah 1800, yang bermaksud antara 1750 dan 1800, Hanya cara untuk meningkatkan tahap kuasa anda adalah mendapatkan ganjaran dari aktiviti yang memberikan gear yang kuat atau puncak.

Aktiviti dan sumber dengan titisan gear yang kuat yang diketahui setakat ini Cahaya Sertakan:

Imej yang menunjukkan ganjaran yang kuat

 • Melengkapkan Lapan Bounties: Gambit, Vanguard, Crucible, dan Banshee (+1 Kuasa)
 • Cabaran Nightfall Mingguan (+1 kuasa)
 • Gambit, Vanguard, Crucible, dan Banshee Rank Rewards (+1 Power)
 • Tiga Dares of Eternity berjalan (+2 kuasa)

Sekiranya anda berusaha untuk menjadi optimum yang mungkin – mungkin untuk satu hari satu serbuan – anda akan mahu menyelamatkan semua ganjaran anda yang kuat sehingga selepas anda sampai ke 1800. , .

Topi puncak untuk Takdir 2 adalah 1810, Bererti antara 1800 dan 1810, satu -satunya cara untuk meningkatkan tahap kuasa anda adalah untuk mendapatkan ganjaran puncak. Sama seperti ganjaran yang kuat, jika anda cuba memaksimumkan keberkesanan ganjaran puncak, anda tidak akan mahu mengumpulkannya sehingga selepas anda mencapai kuasa 1800, Oleh kerana penurunan rampasan ini terhad setiap minggu.

Aktiviti dengan gear pinnacle jatuh sejauh ini

Imej yang menunjukkan ganjaran puncak

 • Hawthorne (Vendor Clan) Ganjaran dan Bounties (+1 Kuasa)
 • Tiga perlawanan yang boleh dipertahankan (+1 kuasa)
 • Tiga perlawanan gambit (+1 kuasa)
 • Tiga Vanguard Strikes Semasa Memadankan Elemental Singe Mingguan (+1 Kuasa)
 • Dungeon terkini, Spire of the Watcher (+2 kuasa)
 • Skor 100,000 malam (+2 kuasa)
 • 250,000 skor pada Dares of Eternity (+2 kuasa)
 • Cabaran Banner Besi (ketika acara aktif) (+2 kuasa)

Perlu dinyatakan bahawa tidak ada gunanya menjimatkan puncak jika anda tidak akan mencapai 1800 pada watak itu menjelang akhir minggu. Kami mengesyorkan hanya melakukan semua ganjaran yang kuat pada watak terlebih dahulu dan kemudian menangani aktiviti puncak.

Bilakah masa terbaik untuk membuka Engrams di Destiny 2?

Sehingga anda memukul topi yang kuat, anda harus menghidupkan engram utama sebaik sahaja anda mengambilnya. . . .

Imej stok Engram Legenda Ungu Destiny 2

Destiny 2 juga menggunakan sistem meratakan slot, yang bermaksud bahawa gear jatuh setiap slot dan berdasarkan tahap kuasa purata semasa anda. Titik melekat sistem ini adalah bahawa beberapa slot gear anda mungkin tertinggal. Tahap keseluruhan anda boleh menjadi 1725 manakala jubah pemburu anda boleh terjebak pada 1720 dan topi keledar anda berada di stratosfera pada tahun 1728.

Untuk memanfaatkan sepenuhnya titisan anda yang kuat dan puncak, cuba simpan barang anda dalam beberapa tahap kuasa antara satu sama lain, yang boleh dilakukan dengan mengumpul barang -barang yang menjatuhkan “berkuasa”. . .

Sekiranya anda tidak mengeluarkan perisai anda, puncak atau kuat mungkin menjatuhkan topi keledar kuasa +2, yang akan menjadi sisa kerana ia sudah menjadi slot terbaik anda. Banyak aktiviti senarai main – mogok, gambit, crucible – akan menjatuhkan barang “berkuasa”, jadi perhatikan apa -apa gear yang tertinggal di belakang.

Cara mencapai topi puncak dengan cepat di takdir 2

Sekiranya anda tidak mahu meninjau tahap kuasa anda, hanya bermain melalui permainan dan bersenang-senang. .

Sekiranya anda pergi untuk menyelesaikan serbuan baru sehari-hari Cahaya, Tahap kuasa yang disyorkan dianggarkan 1780. Untuk mencapai matlamat ini, anda hanya boleh menjalankan kempen legenda dan naik ke tahap kuasa sepanjang beberapa minggu pertama. Berbanding dengan serbuan yang lalu, ini sepatutnya sama dengan yang mempunyai tahap kuasa yang agak mudah digerakkan berbanding dengan yang lain.

Emblem RAID untuk Destiny 2

. Anda sebenarnya boleh bermain dalam urutan khusus untuk menjadikannya lebih mudah, kerana watak terakhir yang anda mainkan dalam seminggu hampir selalu berakhir dengan yang tertinggi dari tiga watak anda.

Sekiranya anda berhasrat untuk bermain serbuan pada hari pertama, atau hanya cuba memaksimumkan tahap kuasa watak utama anda, cara terbaik untuk melakukan ini adalah dengan menggunakan perintah snaking. Pertama, pangkat watak anda dalam susunan yang anda rasa anda ingin fokus, di mana watak utama anda adalah utama anda, dan watak terakhir adalah yang paling kurang dimainkan. Contohnya, pesanan yang saya mahu memainkan yang baru Cahaya Raid untuk watak saya akan menjadi Warlock, Titan, Hunter; Pada minggu pertama, anda akan mahu memainkan watak anda dalam urutan peringkat itu, mendapatkan watak lebih dari 1750 (idealnya dengan mengalahkan kempen legenda) dan kemudian menyelesaikan setiap aktiviti yang kuat dan puncak sebelum beralih ke watak seterusnya.

Jadi bagi saya, saya akan memulakan utama saya (Warlock), berpindah ke watak kedua saya (Titan), dan akhirnya saya ketiga (Hunter). Dalam minggu kedua, saya akan mahu membalikkan perintah itu, bermain pada watak ketiga saya (Hunter) pada awal minggu sebelum berakhir dengan utama saya (Warlock). Ini harus mengakibatkan warlock saya mempunyai tahap kuasa tertinggi daripada tiga watak saya.

Destiny 2 Lightfall Soft Cap Panduan dan Cara Memukulnya

Memukul Destiny 2 Lightfall Soft Cap akan menjadikan anda sangat baik untuk melakukan cabaran yang lebih sukar, inilah cara untuk mencapai tahap kuasa itu.

Destiny 2 Lightfall Soft Cap: Seorang Lelaki Berpakaian Di Mesir

Diterbitkan: 1 Mac, 2023

Takdir 2 topi lembut ringan, . . Tahap kuasa keseluruhan anda adalah purata semua item yang dilengkapi anda dan menunjukkan betapa kuatnya anda sekarang.

Terdapat cabaran dalam permainan PC percuma memerlukan tahap kuasa tertentu untuk dapat dilakukan; Sekiranya anda terlalu rendah, musuh -musuh akan mengangkat serangan anda seperti mereka tidak ada apa -apa, walaupun anda menggunakan salah satu exotics cahaya baru. ‘Cap Soft’ adalah peringkat pertama tahap kuasa yang anda cari untuk mencapai di Destiny 2, dan merupakan platform yang hebat sehingga anda dapat mula memikirkan Raid Lightfall yang akan datang.

Bagaimana mencapai topi lembut cahaya

. Cap lembut di Destiny 2 Lightfall adalah kuasa 1750, jadi apabila anda mencapai ini, apa -apa gear jarang yang jatuh tidak akan meningkatkan beban anda sama sekali. Selepas ini, anda akan bergantung pada gear legenda, atau eksotik untuk meningkatkan tahap kuasa anda.

. . .

Di sana anda memilikinya, itulah cara untuk mencapai topi lembut di Destiny 2 Lightfall. .

. Dia suka roti bakar, walaupun ia membuatnya berasa agak sakit. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. . Harga betul pada masa penerbitan.