Dek terakhir kami bahagian 1 stim disahkan dengan 1.1.0 Ujian Ujian – Steam Deck HQ, yang terakhir dari kami Bahagian I, bekas Deck Steam menolak, mendapat Deck Steam disahkan | Senapang patah kertas batu

The Last of Us Bahagian I, Bekas Dek Steam Menolak, Mendapat Dek Steam Disahkan

Pada pelancaran, bahagian terakhir kami saya hampir kelihatan seperti penyebab yang hilang untuk bermain dek stim berpotensi. Walaupun bersebelahan dengan persembahannya di desktop, ia berlari Sesungguhnya Dreadfully pada pegang tangan injap, yang membawa kepada penjaga stim sendiri menamparnya dengan penarafan yang tidak disokong. Berikutan v1 semalam.1.0 Patch, bagaimanapun, ia dalam bentuk teknikal yang lebih baik, dan telah menukar lencana yang tidak disokong kelabu yang menyedihkan untuk yang disahkan hijau yang disahkan.

Dek terakhir kami bahagian 1 stim disahkan dengan 1.1.0 kemas kini + ujian

Hari ini pasti hari yang menarik untuk dikatakan paling sedikit dan ini pasti keluar dari mana -mana. Kemas kini baru untuk The Last of Us Part 1 keluar hari ini yang mempunyai banyak pengoptimuman dek stim dan pembetulan keseluruhan. Di samping itu, kemas kini baru membawa permainan akhirnya menjadi dek stim yang disahkan!

Dek stim terakhir kami disahkan

Kemas kini baru, yang mencetuskan pembentukan semula shader penuh, mempunyai pengoptimuman untuk meningkatkan CPU dan GPU sepanjang permainan, tekstur keseluruhan dan penambahbaikan pemuatan persekitaran, masa kompilasi shader yang lebih cepat, dan tan pembetulan dan tetapan baru ditambah. Pada akhir dek stim, kita melihat peningkatan keseluruhan prestasi, tan pembetulan, dan isu kebocoran memori tetap yang akan menyebabkan kemalangan. Semua ini terdengar hebat, tetapi kita juga perlu melihat dan melihat bagaimana ia berjalan!

Anda boleh menyemak changelog penuh kemas kini ini di laman web Naughty Dog.

Yang terakhir dari kami bahagian 1 v1.1.0 – Prestasi dek stim

. Pertimbangkan ini penampilan pertama dan bukannya kelulusan penuh.

Setakat ini, prestasi nampaknya bertambah baik. Masih terdapat jumlah RAM dan VRAM yang baik, tetapi prestasi pasti lebih stabil di beberapa kawasan dan boleh menyimpan 30 fps, dengan sedikit dips hingga 27-28. Dengan had TDP sekurang -kurangnya 13, saya dapat memainkan tetapan lalai permainan tanpa banyak masalah, menjaga longkang bateri sekitar 14W – 22W bergantung pada kawasan tersebut.

Tlou1101 Tlou1102 Tlou1103 Tlou1106

Di samping itu, saya juga melihat peningkatan yang baik di bahagian tertentu permulaan permainan di mana saya mengalami beberapa titisan besar. Pada mulanya, adegan ini akan menjadikan permainan saya jatuh ke 22 – 25, tetapi dengan patch baru, ia boleh duduk di 30 dengan longkang tinggi.

Tlou110movie

Secara keseluruhannya, nampaknya permainan itu benar -benar bertambah baik dari segi prestasi, yang hebat untuk dilihat. Ia masih akan mengalirkan bateri anda dan Stutters kecil akan hadir di sana sini, tetapi secara keseluruhan, itu adalah peningkatan yang baik saya gembira melihat. Saya akan mengatakan ia masih mengalir banyak bateri, lebih daripada yang saya suka, tetapi ia boleh dimainkan dari apa yang saya lihat setakat ini.

Anda boleh mendapatkan yang terakhir dari kami Bahagian 1 untuk stim di pelbagai kedai yang berbeza termasuk:

  • Steam ($ 60)
  • Kedai Humble ($ 50.99 dengan pilihan yang rendah hati)
  • .99 dengan kupon fanatik15)
  • GamesBillet ($ 48.90 dengan kupon 2023GB5)

Pautan fanatik, gamesbillet, dan rendah hati di atas menggunakan pautan afiliasi yang memberi kita sedikit kembali dari jualan tanpa caj tambahan kepada anda. Semua hasil kembali ke SDHQ dan perkembangannya.

Sekiranya anda menikmati artikel ini, pastikan anda menyemak kandungan lain di SteamDeckhq! . Sama ada anda sedang mencari berita, petua dan tutorial, tetapan permainan dan ulasan, atau hanya mahu terus terkini pada trend terkini, kami mendapat punggung anda!

The Last of Us Bahagian I, Bekas Dek Steam Menolak, Mendapat Dek Steam Disahkan

Yang terakhir dari halaman kedai Steam Part I, di dek stim, menunjukkan penarafan yang disahkan dek stimnya

Pada pelancaran, bahagian terakhir kami saya hampir kelihatan seperti penyebab yang hilang untuk bermain dek stim berpotensi. Walaupun bersebelahan dengan persembahannya di desktop, ia berlari Sesungguhnya Dreadfully pada pegang tangan injap, yang membawa kepada penjaga stim sendiri menamparnya dengan penarafan yang tidak disokong. Berikutan v1 semalam.1.0 Patch, bagaimanapun, ia dalam bentuk teknikal yang lebih baik, dan telah menukar lencana yang tidak disokong kelabu yang menyedihkan untuk yang disahkan hijau yang disahkan.

Saya telah melihat dengan cepat di dek saya, menguji prestasi pasca-Patch Part I pada beberapa mata sepanjang dua tindakan pertama, dan dapat mengesahkan ia layak mendapat status baru yang berkilat. Permainan ini juga dibuka dengan pengakuan bahawa anda bermain di dek stim, dan menawarkan untuk membolehkan pratetap grafik yang dibuat khusus. Ini termasuk FSR 2 yang berjalan pada tetapan kualiti yang paling baik, yang menjadikan penambahbaikan framerate berikutnya semua yang paling mengagumkan-bahagian yang sebelum ini akan jatuh di bawah 25fps dengan FSR 2 pada prestasi ultra sekarang boleh, dengan semua pilihan visual lain yang sama, pada 30-35fps. Nampak lebih baik, berjalan lebih cepat – hasil yang ideal.

.1.0 UPDATE adalah salah satu daripada beberapa yang bertujuan untuk mempercepat keletihan bahagian saya sejak pelancaran, dan nampaknya yang paling berkesan. Ia bukan hanya membantu dek stim, sama ada sebagai peningkatan prestasi CPU dan GPU, membatalkan pembetulan pepijat, dan memendekkan masa penyusunan shader awal yang akan membantu di desktop chunky. Namun, nota patch termasuk penambahbaikan khusus dek stim, dan jelasnya mereka untuk mendapatkan prestasi sehingga tahap yang boleh diterima dan menang yang disahkan semalaman.

Saya mencuba sedikit tinkering dengan tetapan grafik untuk melihat sama ada saya dapat menggilap perkara lebih jauh, tetapi dengan jujur, pratetap yang ditawarkan berfungsi dengan baik. Ia memberikan minimum 30fps yang hampir sepenuhnya teguh, meningkat di atas 40fps di kawasan tertutup, dan saya mendapati bahawa menjatuhkan FSR 2 ke mod prestasi hanya memberikan fps tambahan 3-4fps (sambil membuat semuanya kelihatan sedikit fuzzier). Satu -satunya perubahan yang saya cadangkan membuat, maka, adalah menggunakan menu tetapan Overlay Deck sendiri Deck sendiri untuk memukul kadar penyegaran skrin hingga 40Hz, menjimatkan kuasa.

? Ya, ya itu sepatutnya. .

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Adalah yang terakhir dari dek stim kami yang serasi?

Kami mempunyai berita baik untuk apa -apa yang menunggu untuk bermain terakhir kami di dek stim, kerana anjing nakal telah memberikan sokongan sokongan injap.

The Last of Us Steam Deck: Handheld on Dock dengan Ellie dan Riley di Skrin

Diterbitkan: 4 Apr, 2023

? Sekiranya anda mengantarkan bahawa PS Vita bukan perkara lagi, anda mungkin tertanya -tanya sama ada PC genggam Valve boleh menjalankan salah satu permainan PlayStation terbaik yang pernah ada. Syukurlah, sementara kami masih menunggu untuk mencari yang lain sama ada yang terakhir dari kami akan membuat senarai ‘Great on Deck’, nampaknya anda akan dapat mengambil cerita seram survival anjing nakal dan kira -kira sekali ia tiba.

Sama ada anda merancang playthrough mudah alih atau pelarian desktop, anda harus menyemak keperluan sistem terakhir AS sebelum memasang. Melakukannya akan menyelamatkan anda dari mana-mana kesakitan yang berkaitan dengan perkakasan, seperti spesifikasi yang disyorkan untuk rompan apokaliptik menuntut. Yang mengatakan, sementara anda memerlukan Nvidia RTX 4080 untuk memadankan prestasi PS5, Naughty Dog nampaknya telah dilindungi jika anda sedang mencari pengalaman dek stim yang berskala.

The Last of Us Steam Deck: Handheld Seterusnya dengan PlayStation DualSense Controller

Adalah yang terakhir dari dek stim kami yang serasi?

, Jadi secara teknikal boleh melakukan perjalanan epik dengan anda dalam perjalanan anda. Walau bagaimanapun, Valve telah merekam port PC PlayStation seperti yang tidak disokong pada pegang tangan, kerana anjing nakal mengatakan patch dan perbaikan mengambil keutamaan untuk mencapai status stim stim yang disahkan.

Sudah tentu, di pcgamesn, kami ingin meletakkan keserasian pada ujian, dan prestasi mudah alih cat gambar yang berbeza. Bukan sahaja anda perlu menunggu satu jam untuk membina shaders sebelum bermain, tetapi cuba untuk meningkatkan FPS di terakhir kami di dek stim adalah tugas. Sebaik-baiknya, anda mungkin akan dapat menjelajah sekitar 20-30fps di pegang tangan, dan itu dengan setiap tetapan mengkritik rendah.

Syukur. Sama ada itu bermakna kemas kini pengoptimuman untuk PC adalah masuk ke dalamnya, tetapi rasanya harus berjalan lebih baik pada dek yang diberikan oleh Valve yang disahkan.

Thumbnail YouTube

Merancang bermain menggunakan skrin besar? Sebenarnya ada cara untuk menjadikan PC genggam Valve menjadi PS5 sementara. Terima kasih kepada sokongan dualSense yang disertakan, anda akan dapat merangkumi manfaat haptik pengawal menggunakan Deck Steam Best-sesuatu yang akan menambah lapisan tambahan rendaman semasa mengambil clickers dan post-apokaliptik tanpa peminat.

AMD FSR 2 juga harus memberikan bantuan dari segi prestasi dek stim, tetapi penting untuk menetapkan jangkaan. Lagipun, dek tidak direka untuk bersaing dengan konsol spec tinggi dan PC permainan terbaik membina, dan anda perlu menunggu Deck Steam 2 untuk peningkatan kadar bingkai yang betul.

Bermain pelabuhan anjing nakal menggunakan PC desktop? . Lihat permainan dek Steam terbaik jika anda mencari sesuatu di luar pelbagai PlayStation Studios.

Phil Hayton Phil adalah pakar perkakasan permainan PC. Siapa yang merindui bleeps dan hamparan PC permainan retro lama mereka, tetapi gembira untuk membuang gelas retro-berwarna untuk menampung NVIDIA dan AMD Graphics Card Shenanigans. .

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.