Dek Steam anda mungkin akan datang menjelang akhir bulan September dan bukannya Q4 – ambang, perbezaan halus antara dek stim Q1 dan Q3: Linux Gaming Central

Perbezaan halus antara dek stim Q1 dan Q3

Bukan sahaja anda mendapat dek stim anda menjelang akhir tahun ini, tetapi anda juga mungkin melihat PC permainan pegang tangan anda yang lama ditunggu Q3 dan bukannya Q4, bermakna mereka akan mendapat e-mel peluang untuk membeli mudah alih $ 400-plus pada akhir bulan September, jika tidak lebih awal.

Dek stim anda mungkin akan datang menjelang akhir bulan September dan bukannya Q4

‘Pengeluaran dek stim terus mengatasi anggaran kami,’ kata Valve

Oleh Sean Hollister, editor kanan dan ahli pengasas The Verge yang meliputi alat, permainan, dan mainan. Dia menghabiskan 15 tahun menyunting orang -orang seperti CNET, GIZMODO, dan Engadget.

24 Ogos 2022, 8:20 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Sekiranya anda membeli sesuatu dari pautan Verge, Vox Media boleh mendapat komisen. Lihat pernyataan etika kami.

Bukan sahaja anda mendapat dek stim anda menjelang akhir tahun ini, tetapi anda juga mungkin melihat PC permainan pegang tangan anda yang lama ditunggu Q3 dan bukannya Q4, bermakna mereka akan mendapat e-mel peluang untuk membeli mudah alih $ 400-plus pada akhir bulan September, jika tidak lebih awal.

Tidak semestinya lebih lama menunggu selepas anda mendapatkan e-mel itu, sama ada: Injap tidak menghantar e-mel sehingga sistem berada di tangan dan bersedia untuk dihantar. Sekiranya anda log masuk ke Steam, anda boleh menyemak tempahan anda di sini.

Valve tidak berkongsi tempahan atau nombor jualan untuk dek stim, tetapi pereka Lawrence Yang memberitahu kami bahawa “Crew Q3” kini menjadi “bahagian yang lebih baik” daripada sebelumnya.

Berkaitan

Valve telah meningkatkan pengeluaran dek dengan pesat sejak pelancaran terhad asalnya, bergerak ke e-mel dua kali seminggu pada bulan April, menggandakan penghantaran pada bulan Jun, dan ramping lagi pada bulan Julai. Itu sudah cukup untuk tidak hanya menjanjikan setiap tempahan dek yang luar biasa akan dihantar menjelang akhir tahun 2022 tetapi juga mula melancarkan di Jepun, Korea Selatan, Hong Kong, dan Taiwan juga.

Injap juga berkongsi hari ini bahawa ia kini semakin lebih Tempahan setiap hari daripada yang ada pada bila -bila masa sejak dilancarkan. Namun, walaupun anda menunggu sehingga hari ini untuk menempahnya, ia masih harus dihantar menjelang akhir tahun 2022. Tempahan baru masih disenaraikan sebagai “Q4” di halaman kedai dek.

Perbezaan halus antara dek stim Q1 dan Q3

Perbezaan halus antara dek stim Q1 dan Q3

#Steam Deck #Comparison

Pengenalan saya Gardiner Bryant baru sahaja menyiarkan video yang akan berlaku di antara unit semakan dek yang dia dapat pada bulan Februari, dan Q3 yang dia terima tidak lama dahulu. Fikiran anda, walaupun perbezaannya halus, dek Q3 lebih baik dalam hampir setiap cara. Inilah yang saya telah diekstrak dari video – dek Q3 mempunyai kelebihan berikut:

  • ia adalah kekalahan 0.2 auns lebih ringan
  • ia mempunyai tekstur yang lebih jelas pada kedua -dua casis dan trackpads. Digambarkan sebagai “grippier” dan “menyediakan pegangan yang lebih kukuh”
  • The Thumbsticks tidak mengumpulkan banyak cap jari atau sisa
  • Kipas lebih tenang (mungkin dia mempunyai peminat Huaying)
  • Kipas Q1 Bau seperti “A Best Buy” manakala kipas Q3 berbau seperti “kedai perabot.”Buat apa yang anda kehendaki. Dia mengakui bahawa dia menghidu asap
  • Q1 SSD berasal dari Phison (PS5013 E13). Q3 SDD berasal dari Kingston (0N3PDP3). Yang terakhir masih x4, bukan x2 seperti injap telah secara halus dimasukkan ke dalam beberapa dek Q3. Tidak menyebut tentang mana yang lebih cepat; mungkin mereka adalah kelajuan yang sama
  • Butang menu stim dan cepat akses lebih klik (peningkatan selamat datang)

Perbandingan tekstur dek Q1 dan Q3

Saya tidak mempunyai dua dek supaya saya dapat membandingkan diri saya, tetapi saya rasa ia adalah berita baik bagi anda dalam kategori Q3. Anda akan mendapat lebih ringan, lebih licin, kurang residu-ish, lebih tenang, lebih klik, dan lebih banyak dek perabot-kedai yang berjumlah daripada jika anda memiliki satu kembali pada Q1 (atau mungkin juga Q2?). Props to Gardiner kerana membuat perbandingan ini.

Mari bandingkan dek stim sifar hari ke dek Q3.

Gardiner Bryant

ViewSink

Kira -kira seminggu yang lalu, dek stim yang pada asalnya saya terpelihara akhirnya tiba di studio elemen berat. Emily dan saya menyiarkan cerita tentang mendapatkannya di saluran kedua kami.

Jika anda peduli tentang permainan video, emulasi adalah kewajipan moral

Sekiranya anda peduli mengenai permainan video, emulasi adalah kewajipan moral.

Saya tahu Nintendo seperti 200 tahun, tetapi mereka harus benar -benar mendapat masa.

Gardiner Bryant 16 Jul, 2023

Anda perlu mendapatkan tangan anda di dek stim ini setiap hari membawa keperluan

Anda perlu mendapatkan tangan anda di dek stim ini setiap hari membawa keperluan penting.

Cadangan aksesori perjalanan peribadi saya yang tidak akan memecahkan bank.

Jackson Emch 7 Mac, 2023

10 Permainan Linux Sepanjang Dekad Untuk Merayakan Valve Release Steam di Linux 10 tahun yang lalu

10 Permainan Linux Sepanjang Dekad Untuk Merayakan Valve Release Steam di Linux 10 tahun yang lalu

Linux Gaming telah datang jauh dalam dekad yang lalu tidak ada bahagian kecil terima kasih kepada Valve. Mari kita lihat kembali beberapa permata yang kami dapat bermain di sistem operasi maskot penguin kegemaran kami.

Jackson Emch 1 Mac, 2023