Darktide Patch akhirnya mendapat kami crossplay antara Steam dan Microsoft Store | PC Gamer, Crossplay dengan GamePass: Warhammer 40,000: Darktide The MourningStar – Perbincangan Umum

12 Julai 19:09

Darktide Patch Akhir

Patch 11 untuk Warhammer 40,000: Darktide sedang melancarkan, dan dengan itu mendapat sokongan silang antara dua kedai PC: Steam dan kedai Microsoft. .

“Kami akan melancarkan crossplay sejurus selepas kemas kini berjalan secara langsung, dan memantau dengan teliti pelayan kami selama beberapa hari. Sekiranya kita mengesan penambahbaikan yang diperlukan, kita boleh melumpuhkannya sementara untuk terus berusaha, “kata pemaju Fatshark. Ia mengharapkan proses mengambil masa beberapa jam sebagai pelayan dan pemain berhijrah ke versi baru.

. Pemain di Steam tidak dapat memilih keluar dari crossplay, walaupun pemain di Microsoft boleh melalui tetapan akaun Microsoft mereka. (Tidak dapat melumpuhkan crossplay dalam permainan stim adalah aduan biasa.

Kekurangan silang antara kedai PC telah menjadi isu yang semakin biasa sejak beberapa tahun kebelakangan ini sebagai pesaing yang berdaya maju untuk menubuhkan diri mereka di pasaran -pertama yang muncul untuk saya ketika Mechwarrior 5 datang ke Steam dari Epic.

Fatshark juga jelas bahawa crossplay bukanlah silang. .

Tweak baru lain untuk Darktide dalam Kemas kini 11 termasuk keadaan misi baru, rintangan elit, yang kedengarannya sangat menarik bagi saya. Daripada gerombolan yang lebih besar, misi rintangan elit akan mempunyai musuh yang lebih sedikit tetapi lebih kuat, pakar yang lebih ganas dan oportunistik, dan nampaknya membuat beberapa gerombolan mematikan.

“Semua perubahan ini mewujudkan gelung permainan yang sangat berbeza yang lebih lambat dan taktikal tetapi sangat menghukum jika pemain membuat kesilapan,” kata Fatshark.

Fatshark juga telah tweak sejumlah berkat dan senjata, tetapi peningkatan besar adalah untuk perisai slab Ogryn: ia lebih berbahaya, berguna, dan umumnya lebih baik dalam tangki. .”Misi Baross Enclavum juga mempunyai yang baru, diolah semula dengan lebih banyak musuh dari lebih banyak arah dan pembaikan alam sekitar umum, termasuk mengubah kedudukan penutup di sekitar peta.

. Anda boleh menemui Warhammer 40,000: Darktide di kedai Microsoft dan Steam. .

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Jon Bolding adalah penulis permainan dan pengkritik dengan latar belakang yang luas dalam permainan strategi. Apabila dia tidak berada di PCnya, dia dapat dijumpai bermain setiap permainan tablet di bawah matahari.

Saya bukan peminat gamepass kerana saya lebih suka membeli permainan dan bukannya menyewa mereka, tetapi kawan saya sudah mempunyai gamepass jadi saya tertanya -tanya, jika saya membeli permainan melalui Steam, bolehkah saya bermain dengannya?

Tidak, tidak ada permainan silang antara stim dan gamepass

. .

Dan tidak, tidak ada persimpangan yang sangat kompleks.

keraguan crossplay akan menjadi perkara yang mempertimbangkan konsol tidak dapat mengendalikan kepadatan pc pc

Pengecualian соощate:
keraguan crossplay akan menjadi perkara yang mempertimbangkan konsol tidak dapat mengendalikan kepadatan pc pc

12 Julai 20:43

Tidak ada silang silang.

The Devs berkata mereka mungkin berusaha untuk menambahkannya pada masa akan datang tetapi memandangkan permainan yang dilancarkan dengan 80% kandungannya dan ciri -ciri yang hilang, hanya menyampaikan separuh daripada kemas kini yang dijanjikan pada bulan Disember, dan mereka telah diam radio sejak Krismas.

Saya ragu Crossplay akan pernah ditambah. Sekiranya ia ditambah, ia akan berlaku dalam beberapa tahun dari sekarang, dengan menganggap “” “perkhidmatan langsung” “” belum mati sebelum itu.

Adalah crossplay Darktide

Adalah crossplay Darktide

Warhammer 40,000: Darktide adalah permainan video tindakan terkini yang ditetapkan dalam kegelapan suram alam semesta Warhammer. Permainan yang sangat dinanti -nantikan ini menjadi popular dan peminat tidak sabar menunggu ketibaannya di Xbox Game Pass dan tarikh utama lain.

Pemaju Fatshark telah menyatakan bahawa mereka akan melepaskan versi konsol permainan dan juga bagi mereka yang lebih suka sistem. Dengan lebih daripada 100,000 Darktide Wishlist tambahan pada Steam sahaja, tidak hairanlah bahawa peminat memuji untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai keserasian silang.

Adalah crossplay Darktide?

Salah satu soalan yang paling banyak ditanya oleh pemain adalah sama ada atau tidak crossplay akan dilaksanakan. Berita baiknya ialah pemaju telah berkata untuk melaksanakan silang silang. Oleh itu, kita boleh mengatakan bahawa kita mungkin dapat melihat Crossplay di Darktide dalam masa terdekat. Tetapi satu berita buruk ialah pada masa ini, Darktide tidak menawarkan sokongan silang antara stim dan gamepass.

Komen
oleh u/blandpoodlemojo dari perbincangan crossplay antara stim dan pc gamepass
dalam Darktide

Semua ini bermakna pemain tidak dapat bekerjasama dengan rakan mereka tidak kira apa peranti mereka bermain. Ini termasuk pelancaran konsol, stim, dan pas permainan.

Ia juga bermaksud bahawa seorang pemain yang membeli Warhammer 40,000: Darktide di Microsoft Windows Systems tidak dapat bermain dengan rakan -rakan mereka yang membeli permainan di Steam atau melalui Game Pass.

Keupayaan untuk bermain dengan rakan -rakan tanpa mengira sistem yang mereka miliki adalah ciri hebat untuk peminat permainan. Tetapi malangnya, ini tidak berlaku dengan Darktide.

Pemaju juga meminta maaf atas kegagalannya untuk memenuhi tarikh pelepasan awal dan berjanji untuk menyampaikan pengalaman permainan yang luar biasa setelah akhirnya tiba. Ini termasuk versi pelancaran konsol, stim, dan permainan pas permainan. Tetapi Darktide berjanji untuk menjadi pengalaman co-op yang sengit di mana pemain mesti bekerjasama untuk bertahan di dunia gelap yang penuh dengan bahaya pada setiap masa.