Dark Souls D & D Wiki | Fandom, Dark Souls: Permainan Roleplaying akan menggunakan Peraturan Edisi D & D ke -5 | Dicebreaker

Dark Souls: The Roleplaying Game akan menggunakan peraturan edisi D & D 5

Ix. .

Rumah

Tujuan wiki ini adalah untuk memberi anda sumber untuk merancang kempen anda sendiri yang dibina dengan alam semesta Dark Souls, atau untuk menggunakan mekanik gaya Dark Souls dalam mana-mana alam semesta kempen lain. Untuk memulakan, lihat halaman Pengenalan. Untuk membincangkan D & D Souls Dark dengan pemain lain, sila lawati DS D & D Subreddit.

Mengenai DS D & D []

Dark Souls adalah francais permainan video yang dibangunkan oleh FromSoftware dan dicipta oleh Hidetaki Miyazaki. Asal siri ini berdasarkan Demon’s Souls (2009), yang pada asalnya dikeluarkan untuk PS3. Permainan francais Dark Souls telah dikeluarkan untuk PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, dan PC (Steam). Dark Souls adalah harta yang berhak cipta dan tanda dagangan dari ofsoftware.

Dungeon & Dragons adalah RPG pena dan kertas meja yang direka untuk dimainkan sama ada secara peribadi atau dalam talian dengan sekurang-kurangnya dua orang: satu atau lebih pemain dan Dungeon Master (DM). D & D telah wujud sejak tahun 1970 -an dan dimiliki oleh Wizards of the Coast. D & D dimainkan menggunakan buku panduan atau peraturan yang disesuaikan dan satu set dadu, dengan DM dan pemain membuat gulungan untuk menentukan hasil tindakan dan kemungkinan tertentu dalam permainan.

DS D & D adalah gabungan kedua -dua permainan ini dengan cara yang membolehkan pemain mengalami mekanik D & D dengan cara yang benar kepada semangat francais Dark Souls: tumpuan pada penjelajahan, penyesuaian karakter, pertempuran strategik berdasarkan gaya senjata, dan keinginan untuk mengatasi cabaran dan kesukaran.

Bersedia untuk bergolek.

Sumber / Bahagian []

I. Pengenalan – Sebelum anda memulakan.

Iii. Penciptaan watak-panduan langkah demi langkah untuk mencipta watak anda.

Iv. Kelas – Penyenaraian penuh kelas berdasarkan alam semesta Dark Souls.

V. Etnik (kaum) – (Pilihan) Senarai komprehensif kaum dari alam semesta Dark Souls.

Vi. Senjata – Semua senjata asas dan tidak ajaib yang anda akan dapati pada pengembaraan anda.

VII. Shields – Pertahanan yang baik adalah kesalahan terbaik.

VII. Magic – Panduan untuk Tiga Jenis Sihir yang anda boleh gunakan dalam DS D & D.

Ix. Peralatan – Dapatkan jiwa fesyen anda.

X. Keadaan – bukan senjata yang anda gunakan, tetapi bagaimana anda melawan yang penting.

Xi. Item – rampasan adalah apa yang anda benar -benar datang ke sini.

Xii. Musuh – terkejut! Kami sedang diserang!

Xiii. NPC – Jenis NPC yang boleh anda hadapi dalam kempen DS D & D.

Aktiviti terkini []

Foto dan video adalah cara terbaik untuk menambah visual ke wiki anda. Cari video mengenai topik anda dengan meneroka perpustakaan video fandom.

Dark Souls: The Roleplaying Game akan menggunakan peraturan edisi D & D 5

Dark Souls: Karya Seni Permainan Peranan

RPG yang akan datang berdasarkan siri permainan video Dark Souls akan menggunakan peraturan edisi Dungeons & Dragons ke -5.

Dikatakan dalam siaran akhbar dari Steamforged Games, penerbit yang bertanggungjawab melepaskan RPG, Dark Souls: Permainan Roleplaying tidak akan berdasarkan sistem peranan asal, tetapi sebaliknya akan menggunakan versi D & D 5E. Menurut siaran akhbar, The Dark Souls RPG – yang dilancarkan melalui treler penggoda yang dikeluarkan pada bulan Disember – akan menampilkan “Mekanik Dark Souls Unik”, dengan Steamforged belum mengesahkan apa mekanik permainan ini dan bagaimana ia akan diintegrasikan bersama di sebelahnya Sistem Peraturan Dungeons & Dragons 5e.

Gulungkan dadu anda di sebelah api unggun dan hubungkan api ��
Dark Souls: Permainan Roleplaying akan datang. Sekiranya anda juga ingin mengetahui apa yang terletak di tengah -tengah Lothric, tambahkan nama anda ke barisan yang tidak disukai! https: // t.co/h5cjHleawl pic.Twitter.com/vydy9hyceh

– Steamforged Games (@SteamForGedLTD) 22 Disember 2021

. Urus tetapan kuki

Permainan Roleplaying Fantasy Dark akan dikeluarkan melalui buku teras hardback yang akan menampilkan “semua pemain memerlukan kempen yang menarik dan mencabar”. Termasuk dalam buku teras untuk The Dark Souls RPG akan menjadi kelas watak yang lebih baik untuk pemain, bersama sistem sihir dan bestiari yang penuh dengan makhluk dari seluruh siri Dark Souls. Menggunakan buku teras ini, Games Masters akan dapat mencipta pengembaraan satu pukulan-direka untuk menamatkan satu sesi-serta kempen menyeluruh yang berlaku di pelbagai lokasi di dunia Lothric, penetapan permainan video RPG adalah berdasarkan pada. Pemain boleh mengharapkan untuk “menghadapi wajah biasa” semasa perjalanan mereka, dengan Steamforged belum mengesahkan watak -watak dari Dark Souls akan membuat penampilan.

Steamforged telah membangun dan menerbitkan beberapa tajuk tablet berdasarkan francais Dark Souls termasuk Dark Souls: The Board Game- permainan papan permainan video yang melihat pemain meneroka pelbagai penjara bawah tanah untuk melawan musuh dan mendapatkan jiwa baru, atau pengalaman, ke tahap- Up With-dan Dark Souls: The Card Game, permainan co-op yang menampilkan pelbagai pertemuan untuk pemain untuk diatasi sebagai satu pasukan. Selain Dark Souls, Steamforged telah mengeluarkan penyesuaian permainan papan lesen permainan video lain seperti Monster Hunter World: The Board Game, Resident Evil 2: The Board Game dan Horizon Zero Dawn: The Board Game.

Dark Souls adalah siri permainan video yang diterbitkan oleh Bandai Namco yang bermula dengan pembebasan entri pertama pada tahun 2011. Trilogi Permainan Video RPG, The Dark Souls Series mempunyai pemain yang mencipta watak dan meneroka dunia fantasi yang dihuni oleh makhluk besar yang mereka mesti bunuh untuk maju. Setiap kali pemain berjaya mengalahkan lawan, mereka akan mengumpulkan jiwa yang dapat mereka gunakan untuk memperbaiki sifat dan kebolehan mereka. Walau bagaimanapun, sekiranya pemain dibunuh sebelum mereka dapat mencapai pusat pemeriksaan api unggun, maka semua jiwa yang mereka kumpulkan akan dijatuhkan dan mesti dikumpulkan sebelum digunakan.

The Dark Souls TRPG belum menerima tarikh pelepasan atau harga runcit, dengan pemain dapat pra-memerintahkan permainan dari Februari dan seterusnya.

Dicebreaker adalah rumah untuk pencinta permainan papan yang mesra

Kami mengalu -alukan pemain papan dari semua peringkat, jadi masuk dan sertai komuniti kami!

Bagaimana RPG Jiwa Gelap Berbeza dari edisi ke -5 D & D

Suatu pemberian cahaya RPG Dark Souls oleh api unggun api

Charlie Hall adalah editor tablet Polygon. Dalam tahun 10-plus sebagai wartawan & jurugambar, dia telah meliputi simulasi, strategi, dan permainan spacefaring, serta dasar awam.

Bila Dark Souls: Permainan Roleplaying diumumkan bulan lalu, sambutan di kalangan peminat bercampur. Ia semua bergantung pada apa betul -betul anda menjadi peminat. Seperti Jiwa yang gelap? Maka anda mungkin cukup hyped untuk permainan permainan peranan meja (TTRPG) berdasarkan permainan video asal. Adakah anda peminat TTRPGS? Nah, maka anda mungkin lebih sedikit lagi mengenai buku sumber lain untuk Dungeons & Dragons edisi ke -5.

Mungkin merasakan bahawa sikap acuh tak acuh di kalangan peminat TTRPG, pada hari Rabu pemaju permainan menguatkan keluar beberapa butiran utama mengenai apa yang membuat Dark Souls: Permainan Roleplaying berbeza dengan 5e standard rawa. Mereka menunjukkan fokus laser permainan dalam pertempuran taktikal. Ia juga menggunakan istilah utama dari edisi ke -4 D & D, satu lama sejak ditinggalkan oleh versi moden permainan.

Itu anak yang betul: berdarah kembali.

Dalam edisi D & D edisi ke -4, watak pemain atau raksasa yang berdarah – iaitu, dikurangkan kepada kurang daripada separuh daripada titik hit maksimum mereka – mendapat akses kepada kebolehan baru. Monsters khususnya menjadi lebih mematikan, menyerang dengan serangan baru dan lebih kuat. Kedengarannya seperti perkara untuk membantu mencipta pertempuran melawan Jiwa yang gelap‘Ornstein dan Smough, pertarungan permainan video yang berubah secara dramatik di tengah jalan. Menurut Steamforged, pemain mendapat beberapa manfaat daripada berdarah juga. “Ia tidak banyak,” tambah mereka, “tetapi mungkin membuat anda pergi sedikit lebih jauh.”

Jiwa yang gelap‘Stamina. Dan tidak, bukan hanya mekanik yang diapit dari edisi ke -4 D & D edisi ke -4. Dari catatan blog Steamforge:

5e tidak mempunyai apa -apa yang menyerupai stamina – dan memperkenalkan ia memerlukan banyak pembukuan untuk pemain dan tuan permainan (GMS).

Sebaliknya, kami memutuskan untuk menggabungkan kedua -duanya menjadi satu nilai. Kami memanggilnya Kedudukan.

sumber Anda boleh berbelanja untuk tweak roll dadu, atau menggunakan kebolehan khas yang diperoleh dari kelas atau peralatan watak anda.

Kedudukan naik secara beransur -ansur, ketika anda meningkatkan tahap, tetapi selalu terbatas, dan dihasilkan secara rawak pada permulaan pertempuran. Menggunakannya membolehkan anda melakukan beberapa perkara yang luar biasa – tetapi ia juga menjadikan anda terdedah. Membelanjakannya adalah keputusan yang besar, dan menguasai penggunaannya sangat sukar. Sama seperti yang sepatutnya!

Seterusnya, kedengarannya seperti Steamforged benar -benar menggigit sistem pemutus dari edisi ke -5 yang memihak kepada sesuatu yang sangat berbeza. Mereka menggambarkan sistem baru sebagai “fleksibel” dan “ditarik terus dari permainan video.”Pengguna sihir mempunyai bilangan slot attunement yang terhingga, dengan pelbagai mantra mengambil bilangan slot yang berbeza, jadi anda tidak boleh hanya melancarkan penjara bawah tanah yang membawa kebolehan sihir yang kuat seperti Doomguy membawa senjata panjang. Mantra individu juga mempunyai bilangan pelakon tertentu sebelum mereka habis. Steamforged berkata akan ada banyak sinergi dengan mekanik kedudukan baru, tetapi kita perlu melihat semuanya dalam tindakan untuk mengetahui lebih lanjut.

Akhirnya, anda akan mati banyak Dark Souls: Permainan Roleplaying Oleh kerana tidak ada penyelamatan terhadap kematian. Hit Zero Hit Points dan Anda Mati. Pemain akan memberi respon pada api unggun api, seperti permainan video. Sebagai penalti, pemain akan kehilangan sebahagian daripada kemanusiaan mereka. Bagaimana yang dimainkan dalam istilah peranan yang kita perlu tunggu dan lihat.

Dark Souls: Permainan Roleplaying naik untuk preorder pada bulan Februari. 8. Anda boleh mendaftar untuk senarai mel di laman web yang dikuatkan.